Tékozló Homár

Hülyeség-e a mesélõ könyv? - Poszt kisgyerekes szülõknek

Disney/hangoskönyv

2006.11.28. 13:23 | szily | Szólj hozzá!


A válasz röviden: igen, bár õk imádják. Bõvebben: pár napja Homár Miriammal (3) és Homár Borisszal (4,5) kipróbáltuk a Disney új felolvasós könyveit egy Alexandrában. A termék úgy néz ki, hogy van egy elég randa plasztik alapzat hangerõszabályzóval és kis hangszóróval, benne meg egy könyvbetét, illetve egy memóriakártya. Ha az ember lapoz, a gép felolvassa az adott oldalt.

A szerkezet okos, mert akárhányat lapozunk, mindig a megfelelõ oldalt olvassa, bónuszként kellemes, iskolázott, amolyan végváritamásos színészhangon. Az alaplap 10 rugó, a cserélhetõ könyvbetét + kártya pedig 3. A cucc egyetlen baja az ára mellett, hogy tök feleslegessé teszi a szülõt, ami persze egyben az elõnye is. Odarakjuk az ágy szélére, a gyerek lapozgat, majd arccal a félkemény lapok közé zuhan, és horkol reggelig. Rémes vízió, de ki ne rakott volna be sunyin egészestés mese DVD-t, ami végül is ugyanez? Mégis, ez a találmány annyira egy az egyben koppintja a szülõ feladatait, hogy még mi, a technikai fejlõdés kritikátlan dicsõítõi is elborzadtunk tõle. Amúgy meg száradjon le a kezünk, ha ennyiért megvesszük a saját konkurenciánkat. Nem beszélve arról, hogy amit felolvasnak, az rajzfilmmesék zanzásított átirata, úgyhogy inkább Janikovszky Évázunk tovább saját szájjal.

Alant Santos levele a témában, még alantabb a hivatkozott reklámlevél:

Szia Homár!

Ezt kaptam tegnap este 11 óra 4 perckor. Szinte érzem a törõdést, ahogy az Alexandra Online simogatja digitális ujjaival a gyerekeket, hogy majd õk is "hangkártya" hangon szólaljanak meg. Esetleg úgy gondolják, hogy diszlexiás vagyok és nem tudok felolvasni egy mesét sem a fiamnak? Az alap-készlet (hardware?) árából azért simán meg lehet venni 2-3 hagyományos mese-könyvet, ami ráadásul törik. Mindenesetre én ehhez túl konzervatív vagyok, a fiam pedig 1 évesen inkább dobálja és rágcsálja a könyveket, tehát neki még korai. :)

Üdv, Santos

Minden idõ meseidõ életre kelnek a klasszikus Disney-mesék

Ha szeretné elkápráztatni gyermekét egy különleges, ajándékkal, egy csodálatos könyvvel, mely egyszerre szórakoztatja és tanítja, vásároljon Mesélõ könyveinkbõl. A mesék életre kelnek, ahogy a Mesélõ könyv felolvassa õket, vagy ahogy gyermekünk maga betûzi.

A Mesélõ könyvekben egy speciális hangkártya segítségével meg is szólal mindaz, ami az illusztrációkban látható, illetve a szövegben olvasható.

Ennek a fantasztikus technikai bravúrnak köszönhetõen a gyerekek önállóan betûzhetik a szöveget, miközben hallják is azt. Fejlõdik a gondolkodásuk, a belsõ képi világuk, nõ a szókincsük. Aztán ahogy õk maguk is egyre nagyobb jártasságra tesznek szert az olvasásban, már önállóan tudják követni a szöveget, így hatékonyan fejlõdik az olvasási- és szövegértési készségük, és jó eséllyel indulnak el azon az úton, ami szándékaink szerint a legfontosabb, végsõ cél: megszeretik az olvasást, és jó barátként tekintenek majd minden könyvre.

Az alapkészletben minden esetben a Némó nyomában címû mese található.

A sorozat további darabjai is a Disney-mesék világába röpítik el a kis olvasókat: • Hófehérke és a hét törpe • Micimackó és az elveszett korgó-morgó • Oroszlánkirály • A kis hableány • Verdák • Bambi • 101 kiskutya 70×210 mm, 24 oldal Az alapkészlet ára: 9999 Ft A sorozat további darabjai: 2999 Ft

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása