Tékozló Homár

Olvasók és autópályák

2006.11.28. 12:59 | jackyll | Szólj hozzá!

A Homár a maga részérõl nem látja értelmét további szemantikai vitának, de készségesen közvetít ügyfelek és vállalatok között, amíg az közérdeklõdésre tarthat számot. Olvasónk, Feri válaszolt az ÁAK levelére, amit amúgyis linkolni kellett volna:

Miközben nagyon dícséretesnek tartom az ÁAK beismerõ levelét (érdeklõdéssel kétszer is elolvastam :) azért néhány kérdés megválaszolatlan maradt a számomra, amiket néhény keresetlen megjegyzéssel azért így elkiáltanék a nagy elektronikus ködbe. A levél végén Winkler Virág-András kicsit odavág az újságírónak ... majd az olvasóra bízza a dolgok eldöntését. Hát akkor, mint nem érintett, de érdeklõdõ olvasó a következõ viszontmegjegyzéseim lennének.

1. Tudtommal a fõvállalkozót az ügyfél felé nem mentesíti a felelõsség alól az alvállalkozó által elkövetett hiba vagy károkozás. Ennyibõl kicsit túl van fényezve az ÁAK, mely nem követ el hibát, csak az alvállalkozói.

2. Senki nem kérdezte, de ha már megnevezte az alvállalkozót, és beavatja a naív ügyfeleket a dolgok rejtelmeibe, akkor talán azt is megemlíthette volna, milyen lépéseket foganatosított az alvállalkozóval szemben, és mit tesznek az ilyen esetek elkerülése érdekében.

3. Arról nem szól a történet, hogy annyira zárt rendszer lenne az egész, hogy emberkéz nem is nyúl bele .... de ha jól emlékszem az egyik fénykép nem is autópályán készült, tehát borítékoláskor azért ezt lehetett volna észrevételezni.

4. Nem tudom az ÁAK mit várt a szerzõtõl, hogyan menjen utána a tényeknek azon túl, hogy a Homár leközölte a happy endes beszámolót is?? Sõt az ÁAK levelét is :))

5. Amíg ilyesmi megtörténik - olyan fénykép és olyan büntetés megy ki, ami nem jogos - addig nekem személyesen SEMMI kifogásom az olyan címmel kapcsolatban, hogy "bárki kaphat csekket, aki nem járt az autópályán". Különösen a 2. pontban említett hiányérzetemmel kapcsolatban, miszerint az ÁAK a következményekrõl nem nyilatkozott. A cikkekben sem rosszindulatot, sem a tények elferdítésének szándékát nem tapasztaltam!!

6. A számokról. Egy kicsit játék a számokkal, hogy hány esetbõl adódott ez a hibaarány. Én készséggel elhiszem a 2,5 milliós ellenõrzést, de abból mondjuk több mint 2,45 milliónak volt matricája. Ha a 3 esetet a büntettek számához arányítjuk (amit az ÁAK nem közölt), akkor már más számot kapunk. Továbbá amikor valakit megbüntetnek (jogosan vagy jogtalanul), az illetõt a dolog 100 %-ban érinti.

Tehát elolvastam és olvasóként örömmel veszem, hogy a "Homár mûködik". Meg kell írni és hamarabb megoldódik.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása