Tékozló Homár

Zálogház a múltból

2006.12.01. 11:52 | homár nak | Szólj hozzá!
A BÁV Rt. rejtélyes szublimináris kommunista üzenetekkel támadja a gyanútlan metrózókat - legalábbis ez derül ki, ha tüzetesebben szemügyre vesszük az Index új hazájában lencsevégre kapott, majd górcsõ alá vetett padlóreklámot (mellesleg, hogy hívják ezeket az agyontaposásra kárhoztatott hirdetési formát? city low?).

Az Újpest központ metróállomáson látható reklám szerint grammonként akár 2000 forintos záloghitelt is nyújt aranyékszereinkért a cég, ami mögött több mint 230 év bizományos tapasztalat sûrûsödik. Ebbõl a 230 évbõl szemmel láthatólag az utolsó 16 és az elsõ 170 nem áll igazán közel a hirdetõ szívéhez, a reklámhoz választott fotón ugyanis forgalomból rég kivont pénzek, a szocialista tervgazdaság fizetõeszközei láthatók.

Az érzékküszöb alatt bekúszó üzenet dekódolásához nem érzünk igazán sok tehetséget, de mivel megengedõek vagyunk, azt nem tételezzük fel, hogy annyira bénák voltak a kreatívok, hogy csak ezt a lejárt szavatosságú stock-fotót tudták elõbányásztak a "search photo: forint" mûvelet során. Szóval aki tudja, hogy miért a kádári huszas, piros százas, adys ötszázas virít a hirdetésen, ossza meg velünk az okosságot.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása