Tékozló Homár

Olasz csemegszõlõvel mérgezi magát a magyar

olsz szõlõ/önvegyszerezés

2006.12.06. 11:09 | szily | Szólj hozzá!
Praktikus tanács a Homártól: ha Ön nem akar határérték feletti mennyiségû növényvédõ szert nyelni, ne egyen olasz csemegeszõlõt. Online horgászbarátunk, a magyar horgászbarkács-mozgalom atyamestere küldte a linket arról, hogy az FVM Növény- és Talajvédelmi Szolgálatának Szermaradék Analitikai Laborhálózata - úgy hangzik, mintha õk lennének a magyar cukorrépa-helyszínelõk - nagy karácsony elõtti vizsgálatot végzett. Azt csekkolták, mennyi a vegyszermaradvány az itthon forgalmazott gyümölcsökön és zöldségeken.

A meghökkentõ eredmény az lett, hogy az összes vizsgált gyümölcs tizedén túl sok vegyi anyag maradt, a szennyezett minták több mint 70 százaléka olasz volt és szõlõ. Az összes analizált szõlõ majdnem harmada volt növényvédõszeres. Na, túl sok is ez a szakszerûségbõl, a lényeg, hogy hanyagolják az olasz szõlõt vagy mossák meg gyökérkefével. A jelentés, további borzongató adatokkal itt olvasható. Ja, a legjobb, hogy egy 20 tonnás kamionnyi szennyezett grapefruitot visszakúrtak a határról. Ezt legalább már nem eszi meg senki.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása