Tékozló Homár

Miért van külön nõi parkolóhely a parkolóházakban?

nõi parkoló

2006.12.13. 11:16 | szily | Szólj hozzá!
Az új kedvenc szavunk a Frauenparkplatz. Ha focisták lennénk, gót betûkkel tetkóztatnánk az alkarunkra az aktuális divat szerint. Krisztina levelébõl ismertük meg ezt a kis nyelvi csodát. Krisztina azt magyarázza el, miért vannak direkt nõknek fenntartott helyek német parkolókban. Nem azért, hogy egymás autóját törjék össze, hanem hogy ne támadják meg õket a sötétben. Részletek lejjebb, ekezetek nelkul.
Tisztelt Szily Ur! A homar.hu blogon kozolt egyik bejegyzesre szeretnek reagalni ("Esélyegyenlõség a parkolóházakban"). Nemetorszagban eleg sok ugynevezett Frauenprakplatz van, majdnem minden nagyobb parkolohazban. Ezek is a kijarathoz kozel, jol lathato helyeken helyezkednek el. Ennek oka azonban (sajnos) nem az amire On is celoz a bejegyzesben. Sajnos. Ugyanis a kihalt parkolohazakban idonkent megtamadjak a noket, ezert alakitottak ki noi parkolohelyeket olyan helyeken, ahol jobban szem elott vannak a noi vezetok. Hogy megvedjek oket. Mint noi vezeto, nekem is gondom van a parkolassal :) higgye el en lennek a legboldogabb, ha az lenne az oka a noi parkolohelyek letezesenek, amit On ir. (A masik ok egyebkent az is lehet hogy a terhes noknek, kismamaknak ne kelljen annyit gyalogolniuk a bejarathoz, lifthez. Tudom, hogy ezek az okok nem annyira viccesek, bulvarosak, mint az eredeti, de azert neha nem art par dolgot mas nezopontbol is szemugyre venni, mielott kinevetjuk.) Udvozlettel, Gabanyi Krisztina
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása