Tékozló Homár

Szendvics vs szendvics

2006.12.18. 12:56 | jackyll | 2 komment

Múlt héten egy olvasónk szúrta ki, hogy megszûnt a Subway a Westendben, amit a Submarine-re átlényegült üzlet vezetõje kommentált is egykét szaftos részlettel:

A WestEnd "submarine" étteremnek vagyok az ügyvezetõje. Érdeklõdéssel olvastam ezt a cikket, melyet egy kedves vendégünk írt, melynek a lényege, hogy bizonyosan kirúgtak minket a franchise láncból, már csak azért is, mert Õ megállapította, hogy romlott a szendvicseink állaga. Mindenekelõtt nagyon örülnék neki, ha a cikk írója jelentkezne nálam, szívesen meghívnám egy szendvicsre, szívesen megmutatnám neki az alapanyagokat amikkel dolgozunk,és szívesen mesélek a kiválás okairól ha érdekli.

Én nem szeretném a Subwayt bántani, mert egy remek cég, biztos vagyok benne, hogy a legmagasabb színvonalt nyújtja a gyorséttermek piacán. Azon viszont csak mosolyogtam, hogy szerinte rosszabbak lennének a szendvicseink, submarine-ként mint Subway-ként. Nem tudom, írhatok-e márkákat, ha nem, akkor úgyis kihúzzák, de had említsek csak 1-2 tényt. Nekünk a sonkát a Pick szállítja, ami messze jobb mint amit a Subway használ, a pulykamellünk Delco paprikás pulykamellsonka, ami 4x-es minõségdíjas termék, talán a legjobb a piacon, az új szalámikat a Herz-tõl szerezzük be, stb. A sajtunk igazi trappista sajt, ami tényleg sajt, a Subway pedig valami tipikus, olcsó kategóriás növényi alapú "sajtot" használ, amit minden hamburgeres multi is használ. Az említett alapanyagok mind mind magasabb kategóriás termékek, mint amit a Subway használ. A tonhal egyébként ugyanaz mint eddig. Minden alapanyagunk legalább az a minõség, amit a Subway használ, vagy annál jobb. Állunk elébe egy próbának, szeretettel várom az illetõt, kóstolja meg a mi alapanyaginkat, hasonlítsa össze a Subway-el, és írja meg a végeredményt. Hogy miért Submarine és miért nem Subway? Úgy gondolom egy többoldalas izgalmas cikket megérne, melyben a központi szerepet az kapná, hogy mi vár rád akkor, ha Subway-t akarsz nyitni, de nincs hosszú nyelved és elég bõ nyálad ahhoz -elnézést a kifejezésekért- hogy bevágódj egy saját maga nagyságától elszállt területi képviselõnek, aki ezeken a kicsi piacokon, mint amilyen nekik Magyarország, "élet és halál ura."

Nem titok, nagyságrendekkel esett le az étterem forgalma, amióta lecseréltük a logót. Mi viszont jobban érezzük magunkat, mert nem vagyunk kiszolgáltatva egy amerikai multinak, magasabb minõséget adunk mint eddig és a jövõben is folyamatosan ezen fogunk dolgozni. Az étterem jellegét meg fogjuk tartani, de szeretnénk egyre több dologban különbözni a Subway-tõl, és egyre jobban megfelelni a vendégek ízlésének. Bízunk abban, hogy ha a vendégek rájönnek arra, hogy magasabb minõséget adunk, és olyan újításokat vezetünk be, mely elnyeri tetszésüket, akkor nem fog senkit zavarni, hogy nem egy hatalmas amerikai multi tagja vagyunk... Tisztelettel: Justin Endre

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mihalytoth · http://www.kerkom.hu/ 2008.02.19. 17:10:08

Kis update a cikkhez:
A submarine elnevezés amúgy egy 50-es évekbeli találmány a hosszúkás iszonyú nagy szendvicsekre, így az új márkanév sztem találóbb is, mint az "aluljáró".

Egyébként a Submarine komoly márkává vált időközben, a weboldalán a részletek:
szendvics by Submarine
süti beállítások módosítása