Tékozló Homár

Szemtõl szemben az átcímkézett gyilkos szenyasütõvel

2006.12.29. 00:01 | jackyll | komment

fotó: stop.huAz év izéi közül az átcímkézés hajrázott a legjobban, hiszen még mindig találnak Olvasóink durvábbnál durvább példányokat. Zsó egy a Tescóból kivont, aztán a Metróban más címkével újra polcokra került, amúgy életveszélyes szendvicssütõ eszközzel került közelebbi ismeretségbe:

Karácsonyra egy kedves barátnak, és édesanyámnak vettem egy-egy szendvicssütõt, tudtam, hogy vágynak egy ilyenre. A terméket egy országos mûszakicikk-bolt hálózatban vettem, tehát nem hipermarket, piac, stb... Barátnõ kibontja a csomagot, és rácsodálkozik, jé, ezt mutatták pár napja az aktívban, hogy betiltották a forgalmazását, mert életveszélyes!

Mint kiderült, ezt a terméket már egyszer betiltották, de ahelyett, hogy megsemmisítették volna, átdobozolták, és új külsõvel, új típusszámmal újra piacra dobták. És örülhetek, hogy "csak" beégtem az ajándékkal, és nem küldtem át a másvilágra senkit. Itt már tényleg semmi se szent? Minden vackot megvetethetnek velünk? Vesszük a méregdrága bio dolgokat, amirõl kiderült, hogy rég lejárt. Európa összes szemete hozzánk kerül. Mindenki büntetlenül csomagol, cimkéz, dobozol át dolgokat.

"A Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõség laboratóriumában elvégzett vizsgálatok szerint a Mixto Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos u. 16.) által forgalmazott és importált, Kínából származó "Hausmeister family" márkanevû HM6113 modellszámú szendvicssütõ (mûszaki adatok: 230 V; 50 Hz; 750 W; I. érintésvédelmi osztály) nem felel meg az élet- és vagyonbiztonsági követelményeknek. A termék rendeltetésszerû használata áramütés- és tûzveszélyes. A Fogyasztóvédelmi Felügyelõség a fenti termék forgalmazását az áruk és a szolgáltatások biztonságosságáról és az ezzel kapcsolatos piacfelügyeleti eljárásról szóló 79/1998. (IV.29.) Korm. rendelet 6. § (1) d) pontja alapján - fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtandó határozatában - megtiltotta. Tájékoztatjuk a kereskedõket, hogy a termék további forgalmazása a fenti jogszabályba ütközik. A fogyasztók a már megvásárolt termékeket a vásárlás helyére vihetik vissza, kártalanítást kérve."

A forgalmazóra rákerestem a neten, de se e-mail cím, se weboldal, csak egy telefonszámot találtam, az ünnepek után aktív reklamálásba fogok kezdeni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása