Tékozló Homár

Nem lehet elég korán rendelni onlájn

2006.12.29. 12:23 | jackyll | 2 komment

Van, akinek sikerült a netrõl berendelni majdnem mindent karácsonyra, van akinek nem. MaTTi az utóbbi halmazt erõsíti sajnoshogy, mert a német Ebayen talált ajándékát a mai napig nem találja a DPD csomagküldõ ügyfélszolgálata:

2006. december elején egy ajándékot vásároltam karácsonyra a lányomnak a német Ebay-en. Nem is volt semmi gond (nem ez volt az elsõ eset, hogy "worldwide" szereztem be dolgokat). Megállapodtam az eladóval, hogy a dolgot postán küldi el nekem, a szállítási díjat elõre kifizettem (20 euró). 2006.12.07-én Németországban feladásra került részemre a csomag. A csomagot a német DPD csomagküldõ szolgálaton keresztül kívánta eljuttatni részemre az eladó. Az országba beérve a kézbesítést a DPD Hungária Kft volt hivatott elvégezni. No, itt kezdõdtek a bonyodalmak. 2006.12.19-én egy kézbesítési értesítõt találtam postaládámra ragasztva, melyen a kézbesítõn keresztül a DPD Hungária Kft. azt állította, hogy "sajnos meggyezésünk ellenére sem értem el önt a 3. kézbesítési kísérletemkor." Ebben csak az a szomorú, hogy elõtte egy árva cetli sem olt sehol, hogy õk már kerestek volna engem.
Olvasson tovább!

Tojásos svindli magyarosan

2006.12.29. 11:41 | jackyll | Szólj hozzá!
Sosem ér véget a horror! Még mindig talál a Homár levelesládájában jófajta átcímkézett anyagokat. Most például egy hétvégi lelet került elõ, amit szegény Csaba próbált elfogyasztani:
A 23.-án vásárolt tojásból készült karácsonyi rántotta szerintem magáért beszél. A tojás dobozokon 2007.januári lejárat van - a tojásokon december 13.-ai. Éljen a Plus-os friss tojás!
Olvasson tovább!

Szemtõl szemben az átcímkézett gyilkos szenyasütõvel

2006.12.29. 00:01 | jackyll | Szólj hozzá!

fotó: stop.huAz év izéi közül az átcímkézés hajrázott a legjobban, hiszen még mindig találnak Olvasóink durvábbnál durvább példányokat. Zsó egy a Tescóból kivont, aztán a Metróban más címkével újra polcokra került, amúgy életveszélyes szendvicssütõ eszközzel került közelebbi ismeretségbe:

Karácsonyra egy kedves barátnak, és édesanyámnak vettem egy-egy szendvicssütõt, tudtam, hogy vágynak egy ilyenre. A terméket egy országos mûszakicikk-bolt hálózatban vettem, tehát nem hipermarket, piac, stb... Barátnõ kibontja a csomagot, és rácsodálkozik, jé, ezt mutatták pár napja az aktívban, hogy betiltották a forgalmazását, mert életveszélyes!
Olvasson tovább!

Karácsony a Volánbusznál

2006.12.28. 17:22 | jackyll | Szólj hozzá!

Úgy tûnik idén mintha tényleg mindenkit megszorított volna a karácsony. Anna rokonsága alól a Volánbusz ritkította ki váratlanul a járatot, bár a jegyük már megvolt:

Apósomék kedd délelõtt kimentek a népligeti pályaudvarra 1/2 10-10 körül, és vettek 2 jegyet a 14.20-as mohácsi buszra. Majd eljöttek hozzánk ebédelni. Párom kivitte õket a buszpályaudvarra 14 óra körül, elbúcsúztak, majd ment mindenki a dolgára. 14.30-kor csörög a párom telefonja. Apósom az. A 14.20-as busz nem indul. De jegyet adtak rá délelõtt. Állítólag már tegnap is ugyanez volt.
Olvasson tovább!

Orrgazdaság -hoz szabályos elintézés

2006.12.28. 16:48 | jackyll | Szólj hozzá!

Találtunk egy gyöngyszemet, azt hiszem, magáért beszél :) Egy gyereklaptop dobozában találtuk. Úgy véljük, hogy már az angol nyelvû verzió sem tökéletes, talán érdemes lenne kinyomozni, hogy a többi nyelvvel mi a helyzet. Melyik lehetett az eredeti?

Aki kitalálja, mire is gondolt a szerzõ Orsiék leletében, kirakjuk a nevét villogó betûkkel az internetre.

Olvasson tovább!

Mégsem cserél mindent vissza a Tesco?

2006.12.28. 16:17 | jackyll | Szólj hozzá!

Folytatódik a posztkarácsonyi sírás-rívás, J. szerint most épp a Tesco a gonosz, hiába nyilatkozott rugalmas visszaváltásról Hardy Mihály.

Úgy kiakadtam a Tesco-n, hogy nem bírom magamban tartani. Azelõtt is utáltam, mert sose kapni náluk, amit éppen szeretnék, rendszeresen hazudnak az akciós újságaikban és még a polcra kirakott ár se nagyon szokott egyezni a terméken található vonalkód adta árral, de a héten egy újabb parasztsággal sikerült kihozniuk a sodromból. Történt ugyanis, hogy december elején vettem náluk egy mamuszt a kisfiamnak. Kínomban vettem, mert õ ilyet kért a Jézuskától, és sajnos sehol nem láttam, csak ezt a ronda teszkósat - hát megvásároltam. Karácsony elõtt viszont a Pólus Centerben szembejött velem egy nagyon helyes, kalapos kutyust mintázó darab, ugyanannyiért, mint a ronda teszkós, hát megvettem ezt is, és gondoltam, a másikat majd visszaviszem és levásárolom az árát.
Olvasson tovább!

Análfixált gyermekjáték-meglepetés

2006.12.28. 12:25 | jackyll | Szólj hozzá!

Akik nem két számmal kisebb ruhát találtak a fa alatt, azokat is érhette meglepetés. Brad gyermekével egy másik ünneprõl átmentett tojásból szedte ki egy a mókás figurát:

7 éves fiammal Jézuska apró csempészáruját válogattuk a fa alól, és igyekeztünk mindent összerakni, beüzemelni, körbevágni, átlapozni. A vége felé akadt a kezünkbe valamelyik nagynéni doggybag-je, amibõl nem hiányozhatott az ünnepkör-idegen meglepetés-tojás. A gyermeki lélek megedzését nem elég korán kezdõ német gyártónak sikerült egy önmagát buttplug-gal jutalmazó motorist (vagy motoristin?) pacákot/csajszit ültetni a jóba!

Benettonék nem lazák

2006.12.28. 12:00 | jackyll | Szólj hozzá!

A Homár még mindig alig tért magához, a karácsony-szindróma élettani hatásai még napokig velünk lesznek. Nem úgy, mint a látatlanba vett ruhaajándékok, amiket Önök konténerszámra próbálnak visszavinni a leltározásba menekülõ üzletekbe. Fogarasi T. áruházigazgató szakmai érintettsége ellenére kiakadt, hogy a Benetton hazai forgalmazói nem annyira követik betûrõl-betûre az anyacég reklámokban látható imidzsét:

Jól meglepõdtünk tegnap a híres, hírhedt Benetton cég üzletpolitikáján. A reklámjaikból unalomig jól ismert fogásaik, mely szerint feketék, fehérek, sárgák, zöldek, ilyenek meg olyanok ugrabugrálnak termékeikben, a lazaságot, a barátságot, a liberalizmust meg mindenféle egyéb más "húdejófejcégvagyunk" feeling-et hírdetve, no, ezzel szemben a valóság egészen más. Természetesen a karácsonyi meglepi kapcsán bújt ki a szög a zsákból. Jómagam december 21-én vásároztam egy télikabátot a cég Mammut üzletközpontban lévõ kereskedelmi egységében. Akkor igen készségesen segítettek a választásban, az eladó nõihölgy még magára kapva meg is mutatta hogy fog majd pajtásnõmön állni a kabát... Persze nem úgy állt szegényen Szenteste a karácsonyfa mellett felpróbálva. Semmi gond, gondoltuk, két ünnep között megyünk, és kicseréljük egy számmal nagyobbra.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása