Tékozló Homár

Karácsonyi emlékek – Hazugság és átárazás a MediaMarktban és a Women’s Secretnél

magyar karácsony/turpisságok

2007.01.02. 14:32 | szily | 2 komment

Ezerrel többért blokkolták a fülest, mint ami ki volt írva, majd eltüntették a kiírást. A papucsot meg úgy árazták le, hogy 9 forinttal megdrágult, aztán röhögtek, mint az egyszeri szakállamtitkár lufizás közben. Édesbús történetek a Nagy Konzumrohamról.

Eddig csak olvasgattam, hogy egyesek hogy kifogják a szemét (jajbocs, "kevésbé vevõcentrikus") árusokat így, karácsony környékén, és örültem a mákomnak. De a mai nap rádöbbentett, hogy egyszer mindenkit utolér a "sánta árus" (aki még hazug is). A legviccesebb, hogy még én erõsködtem, hogy a Westend helyett az Árkádot válasszuk a bevásárlótúránkhoz ("awestendetutálom,azárkádaranyos"). Mi lett volna a Westendben, ha az Árkádban így jártunk??

A Media Marktban - elõrejelzéseitek alapján - nem is lepõdtem meg túlságosan, amikor a Logitech fülest egy ezressel magasabb összegért (9.990 helyett 10.990-ért) blokkolták, mint ami ki volt írva a tartójára. Rögtön vittük a vevõszolgálatra, ahol a pultos srác telefonon odaszólt az egyik kollegájának, hogy nézzen utána a kiírt összegnek. A biztonság kedvéért - milyen rutinosnak látszhattunk, most jövök rá:) - párom ezzel párhuzamosan visszarohant az áruházba, hogy saját szemével csekkolja a helyzetet, de mire odaért, a benti alkalmazott már telefonon tájékoztatva lett a fejleményekrõl. Flegmán próbálta megmagyarázni a páromnak, hogy egyszerûen csak rossz helyre tette vissza valaki - de mikor jött a lényegretörõ válasz, miszerint "jó sok volt egymásra pakolva, mindenki rossz helyre tette?", nem is reagált, majd mikor kiderült, hogy a szerintük helyes ár sehol nincs feltüntetve, fogta magát, és konkrétan hátat fordított páromnak. Ezek után nem is csoda, hogy rögtön visszáruztattuk a drágaságot (nem az ezres miatt, pont nem érdekelt volna), és kicseréltettük egy jóval olcsóbbra.

Azt hittük, mizériánk véget ért, de a nagyobb meglepetés még csak ezután ért minket. Karácsonyra kapott Women's Secret pizsamaszettemet ugyanis szerettem volna kiegészíteni a hozzá tartozó papuccsal. A történet szempontjából nem lényegtelen, hogy párom kitalálta a vágyam, mert pontosan december 23-án néztem ki magamnak a papucsot, így tisztában voltam annak árával is (pontosan 4.990 Ft). Mivel óriási leárazást hirdetnek, örömmel zúzok be a boltba, hiszen így csak olcsóbb lehet - gondolta a naiv ügyfél...! Az eredeti árcédula leragasztva, rajta hatásos piros cetli: 4.999 Ft!!! Azaz az akciós ár kereken 9 forinttal drágította meg a hõn áhított pacskert!

Ezt nem hagyhattam szó nélkül, így el is kaptam az egyik eladót (idõnk volt bõven, hiszen az eladókat láthatóan nem érdekelte, hogy óriási sor kezd kialakulni a pénztárnál), és szerényen, de határozottan megosztottam vele az észrevételemet. Õ készségesen felszedte az akciós matricát, így láthatóvá vált, hogy valóban rátettek 9 forintot az eredeti árra (vajon a színes matrica került ennyibe?). Szólt is egy kolleganõjének, akirõl kiderült, hogy õ matricázta ezeket a cuccokat, és "õ is röhögött"... Ennyi volt a reakciójuk! Egy szóval sem mondtak többet - már majdnem úgy éreztem, hogy azt várják, hogy én kérjek elnézést, no de azért ettõl elég messze járt a szitu.

Mivel ezt az "ereklyét" (a mellékelt fotókon látható, átcimkézett bilétát) nem akartam kihagyni, végül kiálltam a sort és megvettem a papucsot (na jó, érte is fájt volna a szívem:)). Nekem kilenc forintot bõven megér, hogy reménykedhessek abban, hogy felkerülök a sztorival a homárra:)))

Átvágásmentesebb új évet kívánok, Kismac

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dax 2008.10.13. 18:58:17

Első és utolsó!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.17. 19:37:43

felkerültél, ez nem 9 forintot ért neked vazze, hanem 5000-et, amit ezért a ggyi szarért adtál
süti beállítások módosítása