Tékozló Homár

Lopják az osztrákok a Traubisodát?

?/Traubi

2007.01.11. 09:30 | szily | Szólj hozzá!

A magyar üdítõipar legszövevényesebb sztorija volt, hogy a komonizmus elmúltával ki gyárthat jogosan Traubisodát. Mivel a kölcsönös lopási vádakkal fûszerezett történet egyik kulcsfigurája egy Salamon Berkowitz nevû vállalkozó, az édes-buborékos termék a magyar szélsõjobbos sajtó kedvence lett. De minket ez a legkevésbé sem érdekel, fõleg, hogy arról kaptunk hírt, hogy lopja a labanc ezt a nemes hungarikumot. Alant a sztori, ha valaki kézbe fogna egy ilyen palackot, nézze már meg a kedvünkért, ki gyártja, aztán szokásunktól eltérõen esetleg nyomozásba is kezdenénk, hogy mi ez az egész.

Update 1: Nagyon álmosak voltunk, hogy nem gondoltunk bele, hogy a Traubit osztrák licensz alapján gyártják nálunk. Eszerint ez lehet az eredeti. A módosított kérdés akkor az, hogy más-e, mint a dél-balatoni verzió.

A kovetkezo 2 erdekes termekeket egy becsi Sparban fedeztem fel. A "Traubisoda" osztrak gyartmany. A "Käse halasz" pedig magyar.

Ciao Sziki

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása