Tékozló Homár

A Homár igazságtalanul sérti a becsületes postai dolgozókat

2007.01.17. 12:16 | jackyll | Szólj hozzá!

Az imént közölt amazonos levelek közé becsúszott egy postai alkalmazott reakciója is. "Gábor - egy a harmincnyolcezer közül" sérelmezte, hogy igazságtalanul általánosít a Homár. Akkor a félreértések elkerülése végett elõre is biztosítanánk, hogy szerintünk sem lop mindenki a Postánál, de aki mégis, az elég tetemes károkat bír okozni. Na, de jöjjön a levél, amire kivételesen menet közben beszúrogatva reagáltunk:

Én ugyan nem vagyok kézbesítõ, de a Magyar Postánál dolgozom. Elolvasva az amazon.com-os esetet, meg az Indexen megjelent pár soros beharangozót, meglehetõsen dühös lettem rád. Azt már megszoktam az Indexen, nálad meg pláne, hogy a jól ismert pesties stílusban fikázzátok az egész világot, semmi sem jó, mindenki hülye stb stb, de az még tõled is túlzásnak találom, hogy egyszerûen kijelented, hogy a hazai kézbesítõk mindent ellopnak, ami nem regisztrált küldemény.

Persze lehet,hogy én naív azt gondolom,hogy egy sokat idézett "hírportál", az index gárdája újságírókból áll - így nemcsak etikai érzékük fejlett,de van stílusuk /no nem ez a lesajnáló pesti.../ és ami a legfontosabb: van némi tárgyi ismeretük is arról, amirõl írnak . /Jó jó,tudom én ,ez manapság egyre kevésbé számít /. Mindenestre Te azonnal általánosítasz és minõsítesz, mint nem a naív,hanem a hisztis ügyfél.

Az a durva, hogy nem mindent lopnak el, de bármilyen postaküldeményt ellophatnak következmények nélkül, aminek nem követhetõ a mozgása. A Homárnak spuciel már ettõl a lehetõségtõl is összeszorul az ollója. És az Amazon még kurvajófej, hogy kiküldi megint, pedig biztosan legalább rádupláztunk már a nyutai országok hibaszázalékára (de nekik ennyire fontos a jó imidzs, h eztis lenyelik). Más boltok egyszerûen letiltják Magyarországot, tõlük már nem lehet rendelni a rengeteg eltûnt csomag miatt. A Homártól is loptak már el dvdket és pólókat, amiket nem az Amazontól rendelt és nem is küldtek helyette másikat. Ne legyen már szerencsejáték a csomagküldés, léccilécci. De hogy jön ide a pestizmus?

Meggyõzõdésem, hogy ami megjelent az Index oldalán, az 38 000 postást sért önérzetében - leszámítva azokat persze, akiknek esetleg tényleg enyves a kezük. Nem az a baj, hogy szóvá teszel hibákat, hiányosságokat, még az sem baj,h ogy jó fõvárosi módjára elfelejted, hol élsz, hanem az a baj, hogy sértõ vagy, gyalázkodó vagy, semmibe veszed az egész világot és ráadásul -divatos szóval élve - prejudikálsz. /Ezt is kollégáidtól tanultam/ Szegény pórul járt ügyfél levelébõl kitûnik,hogy a küldeményt nem tudják nyomon követni, azaz semmi sem bizonyítja, hogy kis hazánkban nyúlták volna le.

Ha pedig mégis kiderül,hogy itt történt és közülünk - 38 000 postás - való, aki tette, akkor sem a kézbesítõk, többesszámban. Nem tudom,a fõvárosban hogy van ez - 11 év szentendrei lét után sem tudom megemészteni a fõvárosi mentalitást - de én sem mondanám,hogy jah kérem a pestiek azok állatok,mert teleszemetelik a várost és nem azt kérdezik,hogy miért szemetelünk hanem azt,hogy miért nem takarítják el, állatok, mert egymást lökik félre a mozgólépcsõn 8 másodperc elõnyért, 2 perces járatsûrûségnél is, stb stb - hanem azt gondolom,hogy közel 2 millió ember között nyílván nagyobb számot jelent a hülyék x százaléka.

Aki vette a fáradtságot és nyomozni kezdett (mint a Homár több ízben), azt találta, hogy a magyar határig általában még követhetõ a küldemény, ahol aztán misztikus módon eltûnik. Lehet, hogy egy lokális mikrohurrikán szórja ezeket szét a határ menti falvakban rendszeres idõközönként, akkor nekik most biztos nagyon jó. De a Homár által mélységesen megvetett politikai korrektség nevében a tolvajok megnevezése legyen ezentúl "feltételezhetõen bizonyos ismeretlen kézbesítõk, akik a Postánál dolgoznak".

Nem tudom valaha is megérted-e,hogy azokat sérti gyermeteg kinyilatkoztatásaid serege, aki jól végzik a munkájukat - például szegény pénztárosok, akikrõl ugye azonnal Hülye pénztáros pályázatot írtál ki - igen nagy szellemi teljesítményrõl tanúbizonyságot téve. Vajon Te, kedves Homár, hogyan állnál helyt egy bolti pénztárban - kitéve a kedves fõvárosi ügyfelek nyájasságának? Tudom, nagyon bögyödben van a Posta, talán mert azt hiszed,hogy amit kis kerületedben tapasztalsz, az országos szinten jellemzõ.Szinte biztos vagyok benne,hogy fogalmad sincs azokról az átalakulásokról amik néhány év alatt lezajlottak, mint ahogy arról sem tudsz,hogy hány évet vesztegetett el a cég, politikusainknak hála - pedig érdekes újságírói munka lenne - ja persze ehhez újságírónak kéne lenni...

Mi köze a pénztárosoknak a feltételezhetõen bizonyos ismeretlen kézbesítõk lopásaihoz, akik a Postánál dolgoznak? Amúgy, egyszer már közel voltunk hozzá, hogy GPS-es elektronikai termékekkel leteszteljük, hogy hol tûnnek el leggyakrabban csomagok, de ez a projekt még várat magára. Ha esetleg lenne rá szponzor, az sokat lendítene a megvalósításon. Elõre is köszi. A politikusok miatt elvesztegetett évek pl egy tökjó érv, ha vállalod akár a név nélküli informátor szerepét, szívesen elindulunk az oknyomozásban, de nem a Homáron, mert az nem erre lett kifejlesztve.

Félre ne érts: én is amondó vagyok,hogy kellenek a vásárlói fórumok - bár a hozzászólások stílusa...no de ez nem a Te hibád - és méginkább kellenének a fogyasztóvédõ honlapok, például ez is jó lehetne - persze az macerásabb ügy,mint kinyitni a panaszládát oszt jónapot. Én is tudom, hogy vannak hülye pénztárosok és hülye postások is - nevezhetjük persze képzetlennek,tapasztalatlannak,mûveletlennek is, így persze máris árnyaltabb lenne a kép. De csak lehülyézni vagy letolvajozni - ha nem is szó szerint - egy szakma minden képviselõjét,hanyagul, az nem igazán teljesítmény. Az nulla.

Nem a kritika bánt, munkám során magam is számos panasszal foglalkozom - no és a megoldással, mert ugye ez a lényeg. Nem is az a baj,hogy Te személy szerint utálod a Postát. / Talán az egész világot?? / A méltánytalanság, az elfogultság, az etikátlanság bánt.Az,hogy senkire sem vagy tekintettel, nincs arányérzéked,és már megbocsáss: írásaidból és stílusodból - ami ugye maga az ember - ítélve legfõképpen nincs valódi élettapasztalatod. Nem tudod megbecsülni mások teljesítményét - sem megbecsülni,sem felbecsülni.Csak azonnal tüzelsz,mindegy mekkora vadra is célzol. Az bánt, hogy Te nem építõ jelleggel kritizálsz, hanem csak bele a vakvilágba sértegetsz embereket, olyanokat is porig alázva, akiket tán nem kéne. Aztán nyomsz egy entert.

Az elmúlt tíz évben kívülrõl úgy tûnik, semmit nem tett a Magyar Posta, hogy felelõsségre vonja munkatársait, hiszen a küldemények azért tudnak még mindig eltûnni, mert tényleg követhetetlenek és senkit nem csaptak eléggé tarkón. Ha a cég nem kommunikálja ésvagy nem elég hatékonyan teszi, akkor központilag van gáz, így nem bármennyire korrekt lenne, nem háríthatjuk a felelõsséget a feltételezhetõen bizonyos ismeretlen kézbesítõkre. Ha tudsz jobb módszert, hogyan lehetne szerinted orvosolni egy mondjuk gálánsan, csak az internet térnyerése óta jelen lévõ problémát, mint nagy nyilvánosság elõtt idõrõl-idõre felvetni, várjuk válaszodat. (A Posta privatizációja nem ér.)

Ha bárki másnak van ötlete, hogyan reformáljunk meg kívülrõl egy állami monopóliumot, ne fogja vissza magát!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása