Tékozló Homár

Spóroljon a biztosításon és nyeljen

2007.01.30. 14:13 | jackyll | Szólj hozzá!

Ebbõl a címbõl egy egész csomó kifutási lehetõség nyílik, de mi most Elcsi felismerését közöljük, aki igencsak megörült, mennyivel olcsóbban kötheti meg kötelezõjét a neten, aztán rájött, hogy miért is került ennyibe:

 

Mint minden spórolós állampolgár, õsszel megnéztem én is, hogy van-e módom a kötelezõ gépjármû-felelõsség biztosításon spórolni. Minek fizessek többet, ha nem muszáj. Az internet adta lehetõséggel élve a www.biztositas.hu oldalon keresztül kötöttem meg 2 autóra is a biztosítást, mivel a kettõn közel 20%-ot spóroltam. Minden szükséges dolgot megtettem, aláírva elfaxoltam a cégnek a meghatalmazást, amelyben felhatalmazom õket, hogy az elõzõ biztosítótól kikérjék a kártörténeti igazolást, és a lehetõ legrövidebb idõn belül az új választott biztosítóhoz eljuttassák. A honlapjukon és elektronikus levelükben jelezték is, hogy minden rendben, innentõl semmi dolgom. Gondoltam is magamban, milyen jó dolog ez az internet.

 

Aztán az elmúlt héten elõször, ma másodszor szembesültem azzal, hogy megint teljesen naiv voltam, amikor hittem a cég által leírt dolgoknak: megérkezett mindkét autóra a biztosítótól a levél, miszerint sajnos nem tudnak B10-re biztosítást kötni, a kártörténeti igazolás hiányában. Sõt, ha nem mutatom be, akkor nem hogy A0 lesz, hanem egybõl M4-ben kezdek… Hát, kicsit kiakadtam, természetesen írtam a Biztosítás.hu alkuszcégnek, akik „természetesen” válaszra sem méltattak.

 

Kérdezem, akkor miért vállalják ezt, ha nem tudják vagy nem akarják teljesíteni? Arra nem is merek gondolni, hogy ez akár a biztosítóknak is lehet ez érdeke… Kíváncsi lennék, hányan járnak így ezzel, és hányan hagyják annyiban a dolgot. Az biztos, hogy megtanultam ebbõl, semmi olyanban nem bízhatok lassan, amit nem magam intézek el.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása