Tékozló Homár

Szívatják az embereket a bankok - Erste

2007.01.31. 12:10 | jackyll | 7 komment

A jóságos EU kioknyomozta nekünk a gyarmatokon, hogy "a bankok vissza tudnak élni piaci hatalmukkal a fogyasztókkal szemben." Errõl a vonalról közlünk most egy halmozottan pitiáner lehúzást:

Múltkor panaszoltad, hogy híján vagy a szaftos banki eseményeknek. Pedig bizony vannak. Én az Erste bankkal jártam pórul, igaz nem túl nagy kárösszegben. Ez esetben azonban nem is annyira az ügy nagysága az érdekes, hanem az Erste bank debil reklamáció kivizsgálása és vevõközpontatlansága valamint a PSZÁF (születési neve: bankfelügyelet) közpénzzel jócskán kistafírozott töketlensége. Az utóbbinál voltam kedves bepanaszolni az elõbbit. A leírás pontos ko(ó)rképet szolgáltat Nyugat – Ázsia 21. századi banki viszonyairól, valamint arról, hogy az Erste banknál a csili – vili külsõ és az ájtatos reklámok ellenére minek nézik a hitelfelvevõt. Nekem nem voltak illúzióim ezzel kapcsolatban, de így is jól megjártam, nem szégyellem, tanuljatok más kárán. Íme:

Székesfehérváron laktunk panelben, azonban mivel egy éves kislányunk mellé további alombõvítést terveztünk, ezért komolyan elgondolkodtunk a házvásárláson. Feleségem rövid keresgélés után talált egy olyan házat, amit mindketten szívesen megvettünk volna. Soha nem voltak nagy igényeim, nem vagyok pazarló típus, éppen nem használt pénzeim évrõl – évre lekötöttem, így egy kis cash is volt a felmerülõ költségekre. Ismerõsöm tanácsára az Erste bank egyik szerzõdött közvetítõjén, I. F.-nén keresztül vettem fel 56.000 svájci frank (9.000.000 Ft) jelzáloghitelt, melyre többszöri ígérete szerint járt volna egy ingyenes kockázati biztosítás. Ez azt jelenti, hogy ha nem érem meg a futamidõ végét, akkor ez a biztosítás garantálja a kifizetést, vagyis a pulyáimnak a legrosszabb esetben sem a ligeti pad lesz az állandó lakcímük. Mivel kissé parás vagyok, pont ilyen hitelt kerestem. Minden dokumentumot idõre leszállítottam neki, legelsõként a feleségem GYED igazolását kapta meg, több héttel a jelzálogszerzõdés aláírása elõtt. Mivel a bankok is igen parásak, ezért a feleségemnek is megígérték, hogy adóstárs lesz. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni.

Az elsõ meglepi 2006.01.30.-án ért, ekkor voltunk ugyanis I. F.-nével meg a feleségemmel a közjegyzõnél, utána a bankba mentünk, végül az ügyvédhez. A közjegyzõ ajtaja elõtt konstatáltam, hogy az én szerzõdésemen 65.000 frank szerepel, ami kicsit több az 56.000-nél. Kérdezem az én hitelezõ angyalomat, hogy vajon tollas-e a hátam? Zavaros magyarázatot adott elõ egy jogszabályról, mely a valutás hitelek árfolyamkockázatát igyekezne kivédeni, ez csak formaság, megérti a felháborodásom. Mondtam neki, hogy ha ezt a közjegyzõ is meg tudja erõsíteni, csak akkor írok alá bármit is. Megerõsítette, aláírtam. Kár, hogy ezt az egy hónap alatt ezt nem volt ideje említeni.

Utána bank, mindent gyorsan aláírtunk, a szerzõdés piszkozatát korábban már elkértem –szerintük meg õk adták oda, hát persze- pár napra, így a szövegben már más ismeretlen tankcsapda nem volt, és az se jelentett új csodát, hogy nem az én szetiszfeksön-öm miatt gyûltünk össze ilyen szép számban. Késõbb az ügyvédnél rákérdeztem hitelmamira, hogy mikor írjuk alá a biztosítási szerzõdést. No, ekkor derült ki, hogy farka van a menyasszonynak, illetve nincs: az nekünk nem jár mert két keresõs család vagyunk. Felhívtam a figyelmét rá, hogy legalább egy fél tucatszor megígérte, hogy van az én hitelemen ilyen biztosítás, legutóbb három napja, akkor még egykeresõs család voltunk. Visszamentem a bankba, elmeséltem hogy Hófehérkét megmérgezte a gonosz mostoha. Megnyugtattak, hogy megvehetem havonta 2000 forintért a kívánt biztosításomat. Kör bezárult, hitel eladva, hazugság benyelve, jóccakát. Ügyes.

Azonnal megreklamáltam írásban is az Erste banknál történteket. A válasz az ügyfélszolgálatuktól egy formalevél volt, mindenben a törvényeknek, jogszabályoknak, valamint az üzletszabályzatuknak megfelelõen jártak el, valamint tájékoztattak engem mindenrõl. Volt pofájuk azt leírni, hogy nem ismerték a GYED összegét, annak ellenére, hogy a feleségem jövedelmét is figyelembe vették a hitelbírálatkor. Bízván benne, hogy a tisztelt ügyfélszolgálat kihúzza a fejét a hátsó felébõl, írtam még egy levelet, és csatoltam hozzá a székesfehérvári Budai úti Erste fióknál õrzött GYED igazolás egy másolatát, jelezve, hogy akit érdekelt, mindenki ismerhette a GYED összegét. Ha kivizsgálták volna az ügyet, õk is megtalálták volna. Erre a levélre nem jött válasz.

Vártam három hónapot, és írtam három levelet: a Gazdasági Versenyhivatalnak (piaci léptékû és így versenyjogi értékelés alá esõ tájékoztatást a fogyasztók részére – az Erste bank – a rendelkezésre álló adatok alapján nem nyújtott), a Fogyasztóvédelmi Felügyelõségnek (kérelmét érdemi vizsgálat nélkül elutasítom), valamint a Bankfelügyeletnek. Ez utóbbi tapasztalatom alapján úgy mûködik, mint a szeretetposta, olvas – pöcsétel – továbbküld – tessék elfogadni a választ. Annyit azonban elértek, hogy az Erste válaszlevele sok hónap után végre megérkezett. Gratulálunk.

Most már a bank jogi igazgatója tisztelet meg levelével, ha nem is önszántából. Irományából azon kívül, hogy nem olvasta el a leveleimet az is kiderül, hogy, a jogi karokon is pusztíthat valamiféle istállóvész. Nem mást mond, mint „Ön a …szerzõdött közvetítõnkre hivatkozik és nem a banki ügyféltanácsadónkra, így arról, hogy a hitelközvetítõnktõl mikor és milyen információkat kapott, továbbra sem tudunk.” Juj……. Megjegyzem, hogy a közvetítõ lakótelepi irodáján öles betûkkel az van kiírva, hogy „Erste”. Én meg már azt hittem, hogy Erste.

A bankfelügyelet azt írta nekem, hogy lezártnak tekinti az ügyet, és lehetõségem van perelni meg békéltetõ testülethez fordulni. Ja, figyi, csúkd má be a zajtót kívûrû. Írtam megint a bankfelügyeletnek, hogy újból indítsa meg az eljárást, mert az Erste bank jogi és ügyfélszolgálati osztályain komoly problémák vannak, nem képesek az ellentmondásokat feloldani. A bankfelügyelet hiba nélkül tovább tudta postázni az Erste banknak.

És december elsején megjött az Erste bank gyanús logikájú jogi igazgatójától / vezetõ jogtanácsosától a joker válasz. Ide másolom, ne már én legyek megint a hülye: „Késõbb, a megvásárolandó ingatlan adásvételi szerzõdésnek megkötésekor –ahol természetesen a közvetítõ is jelen volt- jelezte Ön, hogy van családja (felesége, gyermeke).”

Vagyis nem szóltam volna, hogy van családom, de a GYED igazolást azt uzsgyi idõben benyelték? Vagy nincs családom, és az aláíráshoz béreltem egyet? És akkor hogy a francba lett a feleségem adóstárs, ha nem szóltam idõben és nem adtam oda a GYED igazolást? Most akkor a jogtanácsos úr levele alapján lekerülhet a feleségem az adóstársi státuszról????? Teccik tudnyi eggyátalán ki az a GYED?

A bankfelügyelet meg csak halkan zümmögött a háttérben, nem részletezem hogyan, de azért egy briliáns mondatukat idemásolom: „Egyes, a felügyelt intézményre, így annak ügyfeleire nézve – nagyobb kockázatokra utaló egyedi panaszok nyomán célvizsgálat elrendelésére is sor kerül, de valamennyi egyedi panasz kapcsán erre nyilvánvalóan nincs lehetõség.” Persze, hogy nincs, mert még a végén meg kellene emelni a telefont, meg bekapcsolni a számítógépet. Pondró vagy öreg, told el a kerékpárt, majd ha 100-an lesztek, írjatok újra, viszlát.

Hát így jártam én az Erste bankkal, miközben a bankfelügyelet meg a saját bugyiját vakargatja belülrõl, hát igen felügyeli õtet. Ugyebár én vagyok a hibás, nem olvastam a hirdetményeket. Azonban ezeket a saját szerzõdött közvetítõje sem ismeri, vagy nem akarja ismerni. Nem ártana egy komoly update a minõségbiztosításukra meg a jogi ügyintézésükre, addig is inkább spóroljatok, ha kell a kéró.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JbelajR 2008.02.21. 16:07:41

Át tudom érezni a dolgot. Hasonló rossz tapasztalataim vannak az Erste névre halgató intézménnyel nekem is.

Csak nálam a szerződésben meghatározott, aláírt, ellenkegyzett törlesztőrészlet maximumát vették figyelmen kívül... (természetesen az ő javukra...) Arról már nem is beszélve, hogy a banki rendszer hibája miatt, évente 5 nappal több kamatot szednek... Ez így nem hangzik olyan soknak, de ha bele gondolunk, hogy 20 éves futamidőnél az 100 nap (több mint 3 hónap).

De említhetném, azt az esetet is, hogy a lekötött betét után járó kamatprémiumnak csak a felét kaptam meg, pedig minden feltételt teljesítettem... Lenne még egy pár sztorim a bankkal, annak ellenére, hogy mindössze 4 hónapja vagyok az ügyfelük. Én már csak úgy jelentkezek be az ügyintézőnél, hogy a problémás ügyfél vagyok, és ami ebben az érdekes, hogy ennyiből, tudja is, hogy ki vagyok...

serzsi 2008.06.16. 16:03:03

Elnézést, hogy más bankal kapcsolatosan szólok hozzá, de sajnos nem csak az erste szivatja az embereket.
A Budapest Banktól vettünk tavaly novemberbe fel adóságrendező hitelt, már ott nem tetszett a dolog, hogy azt írták a szerződésbe, negyedévenként igazítják az Svájci fizetőeszközhöz a forintot addig ugyanazt az összeget fizetem, én minden hónapba mást kellett fizessek, de ez volt a legkissebb baj.
Mivel nem tetszett a feltétel egyirányú megváltoztatása az ALLIANZ Hungári Banktól kiváltó hitelt vettünk fel, igen ám , de kellett igazolás arról, hogy mennyit kell fizetni, meg is kaptuk annak rendje módja szerint, de nem fért bele az időbe ,ismét kértünk, , de közben az ALLIAZ bank kérte őket május 27.-én, junius 4.-én és junius 12.-én küldjenek igazolást arról, hogy vaóban az ő dolgozójuk küldte az előtörlesztési igazolást . Ezek a kérések fax-ban lettek a Budapest Bank részére elküldve, de válasz a mai napig nem érkezett rá, viszont nekünk ez miatt nem tudják a pénzt folyósítani, igaz a Budapest Bank ezt nem véletlen akadályozza, hiszen az első előtörlesztési kérelem ami május 14-re volt kérve és az eddig utolsó ami a holnapi napra lett azaz junius 17.-ére kérve, a kifizetendő összeg 4.120 ezerről kb. mert azt a papírt leadtuk a Hungáriánál, május közepétől junius 9-ig 4 221 668.-ft-ra nőtt és junius 9.töl junius 17-ig 4 368 642 ftra ismét.
Hát ez mi ha nem szivatás, és amikor kérdőre vontam az ügyintézőt miért nincs még mindég az ALLIANZ HUNGÁRIA Banknál az igazolás, kb. 5. hívásunkat fogadta, mert előtte felvették a telefont és megkérdezték ki vagyok és miért keresem, , utánna közölték sajnos mással beszél, akkor azt mondta ő átadta másik osztálynak, ő nem tehet róla, hogy még nem intézték, igen ám, de május 27 óta letagadták ,hogy a faxokat nem kapták meg, holott a Hungáriánál ottvannak a faxok mint bizonyíték, hogy elment.
Nem baj nekik, hisz mi fizetünk már lassan egy hónapért amit ők szúrtak el 200 000.-ft.
Nekik ez haszon, mi leszünk lassan fizető képtelenek az ő jóvoltukból.
Ez a bizalom amit élvezhetünk a Budapest bank részéről.
serzsi.

serzsi 2008.06.16. 16:08:31

Bocs de rettenetes ideges vagyok és vannak elírási hibák

bambolotta 2008.09.24. 17:47:59

Hát én is megszívtam a Zee Capital nevű Pü Zrt-nél, ahol juliusban kezdődött az hitelügylet, augusztus elején volt szerződéskötés, földhivatali bejegyzés, de a mai napig semmi pénz.
A ház amelyben lakunk, osztatlan közös tualjdonban van két házrész. a hitelhez a társtulajdonos hozzájárult egy régebbi használati megosztásban.
Viszont csak ehhez járult hozzá, de a bank bejegyezte a vételi jogát az ingatlanra, annak ellenére, hogy a társtualjdonos lemondott volna elővásárlási jogáról a bank javára.
Mikor erre rájöttek, utólag kérték a dokumentumot, ügyvéd, ellenjegyzés miegyébb...természetesen az én költségemen, Aztán ez miatt a bekért banki papiroknak "lejárt" az ideje, újakat akartak, szeptemberieket.. újabb körök, újabb elvesztegetett idő stb..
többször kértem tájékoztatást meddig fog még tartani, mindig a jövő hét volt a válasz. Én pedig naivan tovább adtam a jövő hetet a másik bank irányába, ahol már várták volna a pénzt, amit megigértem. Külföldi munkalehetőségem is elúszott szeptember elején, mert intéznem kellett ezeket a papirokat. itthon nem dolgoztam már, mert reméltem hogy hamar lezárul a dolog. Aztán elegem lett, felmondtam a hitelt, nem várok újabb igazolásokra, aztán a betörlesztésre, törlési igazolások kiadására, és jó esetben - ha nem kell újabb igazolás valamihez - talán november elején pénzhez is jutottam volna.
Dolgoznom kell, nem a féligképzett banki ügyintézők félretájékoztatása, késvetájékoztatása és hibái miatt dekkolni.
Kiváncsi leszek, vajon mennyi időt vesz majd igénybe, amig a jelzálogjogot és vételi jogot letörlik az ingatlanról, mert nem történt meg a hitelfolyósitás.
A biztositásból is, mert abba is bejegyeztették, előre természetesen.
Tudom, sovány vigasz, hogy nem vagytok egyedül, nekem is az, és úgysem adnak igazat a felettes szervek az egyszerű halandóknak, de legalább más is megtudhatja milyen helyzetek vannak a pénzvilágban.

türelmes 2009.02.21. 14:48:28

Az üzletkötő, vagy pénzügyi közvetitő nem a bank alkalmazottja, mondják ezt. Ez így a jó, mert a bank aztán bármilyen csalfasságot el tud sűtni. Visszalépni meg nem lehet, mert aki már a hitelből kénytelen vásárolni és túljutott a hitelbírálaton, már beosztotta a még meg nem kapott összeget is. Oszt szorozz, mit hova hogyan költ. Elvileg a hitel visszamondható, sőt folyósítás előtt visszaléphet az ügyfél. Erre csak egy példa 1999-ben került az ingatlanomra széljegyzetben jelzálog. Ezt rá 2 évre kiváltottuk. 2005-ben újra hitelt kellett felvennünk, ekkor derült ki, hogy a ház nem tehermentes, a kiváltott bank elidegenítési tilalma még mindig a házon van. 4 év alatt nem törölték a bejegyzést, holott ekkor már nem voltam a Bank még csak az ügyfele sem.
Visszatérve a pénzügyi tanácsadóra. Szegeden a Roosewelt téren hirdette magát egy iroda. Ennek a közvetitőjén keresztül jutottunk el Budapestre állitólagosan a Creditalstadt Bankhoz amely kölcsönt folyosít nekünk. Budapesten aztán kiderült, hogy a Banknak annyiban van köze a hitelhez, hogy a vásárlói csoportok pénzét ez a bank kezeli.
Természetesen ezt mi is csak a szerzödés aláírását követően tudtuk meg az apróbetűs részből, amit viszont csak akkor kaptunk meg, ha már befizettük a regisztrációs díjat és az első havi részletet. Természetesen azénnal felmondtam a szerződést amire az RPA. Magyarország KFT (ez a tisztes neve a Cégnek) válaszolt, hogy a felmondásom semmis, mert nem a forma nyomtatványon jeleztem a szándékomat, és mire a postafordultával a választ megküldöm kifutok a határidőből.
Újabb levélcsörte, majd csend.
Én közben megtettem a feljelentésemet a szegedi pénzügyis iroda "dolgozója" ellen aki papir nélküli közvetitői munkájáért zsebbe kért el 40.000 Ft.-ot. Persze számla és ÁFA nélkül.
Nos a feljelentésemet egyesítették az RPA Magyarország KFT. ellen tett többi feljelentéssel, így az űgy Budapestre került. A szegedi iroda szóba se került. A rendőrségen ismét jelentkeztem, de elutasítottak, mível az űgyben a Bp-i Biróság jogerős döntést hozott. Nem volt bűncselekmény, nem volt csalás, mert a kis apróbetűk mindent leírtak. Természetesen az RPA. Magyarország KFT. jogutód nélkül megszűnt. Máig nem értem miért, ha minden törvényesen és a jogszabályoknak megfelelően müködött akkor virágoznia kellenne a boltnak. Ezt követően úgy éreztem az eset megérné Juszt László figyelmét is. A telefonon elmondtam, amit tudtam és vártam, hogy megkeresnek, de Juszt Lászlónak sem volt ez olyan volumenű űgy, hogy megérje a nyilvánosság figyelmét. Hogy többen a hitelfelvétellel kapcsolatos összegek miatt uzsorakamatra kértek kölcsönt az sem volt érdekes.
Aztán eltelt egy év és felszólítást kaptam egy ismeretlen KFT-től, hogy az RPA anyagait ők vették át eszerint fizetés elmaradásom van, amit 8 napon belül fizessek be, ellenkező esetben számolnom kell a szerzödésszegés következményeivel. Jót röhögtem. A biróság meg nem talált jogutodot. Persze nem fizettünk és nem történt semmi.
Ellenben Juszt László műsorában (TV ügyvédje) megjelent egy meg nem nevezhető (miért ???) KFT, akik becsapják az embereket és vásárlói csoportokat alakítanak. Milyen érdekes...Az én esetem óta eltelt 3-4 év is. Akkor az RPA.-nak két ögyvezető igazgatója volt, valószínüleg elhanyagolható vagyonnal a mai naphoz képest. Persze lehet, hogy nem is ők a vagyonosak ma már, hanem a családtagjaik.
Ma a kormány a bankokat támogatja, a magas devizával, így hozva be a külföldi tökét és szedi ki a magyar ember eldugott euroit a zsebből. Azt nem tudja a jó eszű magyar, hogy az eurójáért igaz többet kap, de a vásárlói értéke ennek a forintjának ugyanannyi mint az erős Ft.esetében. Egyedől a külföldieknek kedvez, bár már az sem igaz, mert az áraink olyanok, hogy nem éri meg a környező országokból átutazni hozzánk. Annál is inkább hogy ránk nyitnak már a románok is a BILLA a Praktiker, és a Metro áruházakkal.
Ma már a szegény ember pereskededni sem tud, mert még a perköltséget is meg kell előlegeznie, és majd az úgy kimenetelétől fűgg, hogy ki állja az összegeket.
Nos nem kell nagy pénzintézetnek lenni, ahhoz, hogy a Biróságon a "szerződések" érvényt szerezzenek. Jogilag minden oké, jól meg van fogalmazva, minden jó FIZESS MAGYAR MINDENÉRT.

smyley 2009.09.08. 10:12:22

Ami azt illeti nekem is nagyon meggyült a bajom ezzel az Erste bankkal.Én 2008.08.hóban kötöttem velük szerződés lakás vásárlásra.8.500000 Ft értékben CHF alapon 35-éves futamidővel. Az első pár hónapban semmi baj nem is volt velük, majd decembertől kezdődtek a bonyodalmak,elösször csak a hitelkártyámra a havi törlesztőt nem vonták 3-hónapig majd decemberben benyögték a számlát. Lestem csak mint hal a vizben, hogy ez mi,felhívtam őket és megmagyarázták.Na adtam nekik, hogy mit képzelnek, hogy híába adok igazolható megbizást csesznek elvégezni...stb. Elnézést kértek ( mert azt nagyon tudnak ám!!! ) majd korrigáltak.
Sajnos a válság miatt elveszítettem a munkahelyemet 2009.01.09.-én.Igy beadtam egy kérelmet a Kálvin téri fiókban, hogy 3-hónapi halasztást kérjek.( Mert úgye az sem mindegy,hogy hol adja le az ember kérelmét mert ha nem a számlavezető fiókja akkor elhajtják a búsba,sajnos ezt tapasztaltam!!)Szóval a halasztási kérelmemet 2009.01.19.-én leadtam,munkahelyi papírokkal egyetemben, hogy megszünt a munkaviszony...stb,mindezt érkeztető pecséttel el is látták.Ám felhívták a figyelmemet, hogy a februári esedékességet még ki kell fizetnem,nehogy már jól érezzem magamat.Úgy is lett fizettem mint egy kisangyal,hiszen életem első lakását vehettem meg,naná, hogy mindent megtettem érte!!Telik-múlik az idő eljött március a banktól semmi válasz,ám a mobilom csipog, hogy mennyi lett a havi törlesztőm.Bután nézetem ki a fejemből, hogy ez mi??Felhívtam a Kálvin téri fiókot, ott közölték, hogy átkűldték a Batthyányi téri fiókba mert ott az anyagom,ők csak a folyószámla vezetőim.Hívom a Batthyányi téri fiókot,nagyon nehezzen sikerül beszélnem egy hölgy űgyintézővel( GY.T.) aki elmondta, hogy ő továbbította a Népfürő utcai központnak.Én naív gondoltam mível jó sok idő eltelt mindjárt jön a válasz, hát nem jött.Mível áprilisban sem érkezett semmilyen válasz írtam a Gazdasági Versenyhívatalnak,onnan jött egy gyors válasz, hogy sorry egyedi eset,nem tudnak vele mit csinálni,de átadták a PSZÁF-nak.Onnan is villánygyors válasz.Nem utasíthatják a bankot válaszra, forduljak a bankhoz.Na itt már kezdet ideges lenni.Munkán nem volt,fizetni a törlesztőt nem tudtam,válasz a banktól sehol.Ellenben az Erste Bank operátorai 2-naponta hívogattak,hogy mikor fizetem ki az elmaradásomat??Midezt olyan gusztustalan,arrogáns stílusban,hogy az nem emberi.Már azon kezdetem el morfondírozni, hogy talán valami világraszoló bünt követhettem el, hogy így beszélnek velem??Peresze ezektől a bhajtóktól híba érdeklődtem, hogy mi van az én kérelmemmel,az nem volt érdekes,nem tudnak róla,de mikor fizetek,csak ennyi volt.
Aztán lőn csoda 2009.05.05.-én megérkezett az Erste Bank válaszlevele,ami egy sablonlevél volt,hogy halasztási kérelmemet nem fogadják el mert nem csatoltam a Munkaügyi Központtól egy igazolást,hoyg aktív álláskereső vagyok!!Mindezt 3 sorba leírva.Potom 95-nap után válaszra méltattak!!Ennyire " NÁLUNK ÖN AZ ELSŐ "
Írtam erre egy panaszlevelet,hogy erről senki nem tájékoztatott,hiszen ha ezt mondja az az úr akinél a Kálvin téren leadtam ( G.A.)egyértelmű,hogy beszerzem és csatolom.Kértem erre egy kivizsgálást és a felgyülemlett magas kamatok elengedést, a fentebb írt okok miatt.Válas semmi,így a 2.hét után elkezdet hívogatni a központi számukat.Elösször egy hölgy vette fel,megkérdezte miben segíthet...stb,elmondtam,ő ígéretet tett, hogy visszahívnak másnap.Nem hívtak.2-nap múlva űjra telefonáltam,ismételt ígéret,eredmény semmi.És ezt játszottuk el még 2-alkalommal.Na itt bedurrant a fejem.Mikor ismételten felhívtam a központos "recepcióst" aki valami hihetelen ostobasággal és már pofátlan modon szórakozott azzal, hogy ez most új hitel-e,vagy régi,milyen szinten vagyok én érdekelt a hitelben és mit szeretnék?Mire ezeknek végére értünk kezdtük előről, hogy milyen hitel ez...stb.Midezt azért csinálta, mert kértem, hogy kapcsoljon valakit aki kompatens lehetne az ügyemben és ő csak segíteni akar,hogy tudja ki a megfelelő ember,de ez a beszélgetés 21-perce tartott már!!!!Persze folyton visszahívást ígért mert nem tud senkit kapcsolni!!!Mível nem voltam hajlandó engedni a visszahívásnak így előkerült az az ember aki kivizsgálja az ügyeket V.Ildikó.Na itt is visszahívás ígéretet kaptam.De legalább visszahívott másnap.Elmondta, hogy a megnyilatkoztatta azt a kollegát G.Attilát az estről aki átvette tőlem a halasztás íránti kérelmemet.Azt nyilatkozta az úr, hogy márpedig ő elmondta nekem, hogy kell a Munkaügyitől ez a papir.sőt fel is hívott telefonon az ismételt tájékoztatás végett.Na ezért utasítottak el.Azt hittem ott esem össze mikor ezt végighallgattam.Kértem, hogy akkor igazolják egy számlával, hogy ő engem akár csak 1 másodpercre is felhívott.Ezt persze nem állt módjukban megtenni.Az senkit nem érdekelt, hogy nem egyedül voltam anno 01.19.-én leadni a halasztás íránti kérelmemet és ő tanúsitani tudja, hogy ilyen jellegű mondat el sem hangzott, hogy kell a Munkaügyi Központ igazolása.Nincs halasztás és fizessek mert KHR-re kerülők( BÁR list ).Persze ekkor már szép nagy összegel tartoztam, de legalább lett munkám. Viszont ennyi pénzem nem volt,így kénytelen voltam újabb hitelt felvenni egy másik banktól.
Viszont nem hagyott nyugodni a dolog. Bementem a Batthyányi téri fiókba persze nem egyedül Gy.Teodorához és megkérdeztem erről az ügyről. Elmondta, hogy ő beszélt e-mailon G.Attilával erről a halasztásos ügyrőlés neki azt válaszólta, hogy a Kálvin téri fiók az ilyen halasztásos ügyeknél nem szokott bekérni Munkaügyis papirt mert az ő bírálójuk ( vagy kicsodájuk) nem kéri!!
Persze arra nem kaptam választ,hogy ha akkor még a Kálvin téri Erste Bank nem kéri a Munkaügyi Központ papirját mert nem szokták,így tudomása sem volt a tisztelt G.Attila úrnak arról,hogy kell ez a papir akkor miért nyilatkozta azt, hogy márpedig ő jelezte felém, hogy kell ez a papir????Nagyon megdöbbentő és kiborító ez a viselkedés az Erste banktól!!!
Ezútán írtam az Ombudsman-nak és a Pénzügy Minisztériumnak.Kaptam is egy választ 2009.08.12.ei dátummal, hogy " Levelét egyedi kivizsgálás céljából megküldtük az Erste Bank vezérigazgatójának.A vizsgálat eredményéről a bank Önt közvetlenül,valamint a Pénzügyminisztériumot is értesíteni fogja." Hát azóta semmi reakció az Erste Banktól!!!Gondolom itt is vagy majd 90-nap után lesz valami válasz!
De nem hiszem el, hogy semmit nem lehet tenni az Erste Bankkal szemben!!!Nem lehet őket beperelni? Úgy sem, hogy többen összefognánk? Hiszen ez nem normális, hogy így tojnak az ember fejér!! Hol van a " NÁLUNK ÖN AZ ELSŐ"???
Csak tanácsolni tudom mindenkinek,nehogy az Erste Banknál vegyen fel hitelt,mert az elején mézes-mázas a dolog,de utána jön a fekete leves!!!!!!
Adjatok tanácsot mit csináljak még,hogy tudjam bizonyitani, hogy a bank hibázott és igen is ismerje el a híbáját,arról nem is beszélve,hogy azt a rengeteg kamatot amit számolt fizesse vissza,vagy írja jóvá. Mit tegyek még,segítsetek!!!
Mindenkinek köszi elöre is aki véleményez és segít!!

sakci1984 2010.01.04. 09:59:33

@smyley: Szia smyley! Üdv mndenkinek.

Hasonlóan hozzátok én is megszívtam az NAGY Erste bankkal. Ugyanúgy jártam mint smyley csak én autót vettem és ugyanígy történtek a dolgok. Ezért nem is koptatnám a billentyűzet gombjait tovább. Annyit viszont szeretnék elmondani hogy egyedül mindenki sebezhető mint ahogy a leírtakban azt lehetett olvasni. De ha lennénk rá egy páran és összefognánk, azért arra sokan felfigyelnének. Szopassuk már meg ezeket a bankokat. Nem nagyon tudom én se elhinni, hogy akármit teszünk nem lehet a bankokkal szembeszálni. És ebből már kezd KÚRVÁRA elgem lenni. Kezdek idegbeteg lenni emiatt. És ez így nem mehet tovább. Emberek! Tegyünk már valamit! Smyley! Amúgy neked írtam egy üzenetet. És már nagyon várom a reakciót. További szép napot.
süti beállítások módosítása