Tékozló Homár

Révai suxx

2007.02.01. 13:31 | jackyll | 1 komment

Önálló szolgálati közleménynek sovány, de az IKEÁnál darabolós vázákat vesznek most vissza jó áron. Hasonlóan pocsék, bár fizikailag kevésbé veszélyes árut talált Pirx Kapitány, aki digitálisnak látszó lexikonra vetõdött, de vmi egész bizarr terméket kapott:

Úgy esett, hogy multévben nyertem egy Media Markt-os vásárlási utalványt. S tudatos vásárló lévén a januári árleszállítások alatt gondoltam jól be is vásárolok belõle. Persze midõn körbejártam, mindenrõl sikeresen lebeszéltem magam, egyedül a digitális Révai Nagylexikonon akadt meg a szemem. Miszerint ez mindig jól jön, hiszen kinek van kedve 100kg öszsûlyú 21 kötetes szettet kisebb vagyonért megvásárolni mikor itt van a modern kor csodájaként egy 20g-os lemezen mindez. Nagy lendülettel kosárba be, kifizet (990Ft - húdeolcsó) s a jó vásár örömére ahogy hazaértem szemre is vételeztem.

A dobozon az eredeti cím s mellette listázva a rengeteg információ: 21kötet tizenezer kép soksokezer címszó stb. Természetesen a doboz lematricázva (zárjegy) és a hátoldalon is nagy betükkel EREDETI SOFTWEAR! Plusz egy miniatûr fekete-fehér kép a könyv egyik oldaláról. A nézegetés alatt a program fel is installálódott. Ekkor jött az elsõ meglepetés. Jó szokás szerint ott az inditóikon az asztalon viszont az elnevezése már kicsit zavarbaejtõ: Révai suxx. Hja van ilyen biztos a programozó rosszul betüzte a nagylexikont és így lett belõle ez az angolul sajátosan pejoratív szó.

A naivitás langy meleg vizében el is indítottam a programot s innem már nem volt megállás. Jó pár percig megszólalni sem tudtam a felháborodástól. A Multimédia Holding Rt. kitet magáért. Sikeresen Bescannelt 17.390 ff 72Dpi-s oldalt 11.756 72Dpi-s ff képet mindezt többszázezer címszóval be is jelölte. És ennyi.

Egyszerü képek az oldalak. Nem lehet kimásolni szöveget vagy neadjisten átméretezeni. Nézegesd a pixelekre szétesõ feketefehér oldalakat és próbáld úgy érezni hogy te most nagyon modern vagy. Merthogy ez egy Modernizált softwear (2006) legalábbis a dobozon ez áll. Most írhatnám hogy milyen felháborító is mindez, hogy ez az igénytelen sufnimunka hogy illik a Révai vagy a Multimédia Holding RT-hez. Ki adhatja a nevét egy ilyen volumenü anyaghoz. Viszont azt hiszem mindez magáért beszél. Utolsó mozdulatom közben ahogy uninstallálom ezt a rémálmot a gépemrõl még egyszer felvillan a kép: Révai suxx és mosmtár én is egyetértek a programozóval...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inimma 2007.08.23. 21:06:59

Pallas Lexikona az igazi! Hiába, az Arcanum Adatbázis Kft. érti a dolgát. De akik a Révaira rátették a kezüket... Brrr...
süti beállítások módosítása