Tékozló Homár

Last minute elfeledett autópályabüntetés

2007.02.08. 11:13 | jackyll | Szólj hozzá!

A Homár biztos benne, hogy pillanatokon belül érkezik megoldás Dr. Torkos Borz alábbi kérdésére, akit megtalált az ÁAK Zrt. egy 2005-ös bírsággal. Elvileg december óta 2 hónapon belül ki kell küldeni az ilyen leveleket, de ügyfél legyen a talpán, aki lekommunikálja, hogy nem kapott eredeti felszólítást másfél éve...

Csatlakozom az elõttem szopókhoz. A minap levelet hozott a posta, melyben az Állami Autópálya Kezelõ Zrt. Jogi képviselõje közli, hogy tartozásom „a mai napig nem került megfizetésre”. E magyartalanságon már fenn se akadtam, a következõn viszont igen: egy 2005.08.24-én bekövetkezett „eseményt” említ, amirõl nem tudni, micsoda, azt se írja, hol, de a lényeg: 51300,- Ft-ot pengessek be 15 napon belül. Némi gondolkodás után rájöttem, hogy matrica nélküli autózásra gondolhatnak, ami nem szokásom. Most törhetem a fejem, hogy eshetett meg a dolog, ha egyáltalán megesett. Arra is rájöttem, hogy egy rendeletféle ébresztette fel jogász barátunkat és megbízóját, ami a perelhetõséget szabályozza és állítólag nemrég jelent meg. Mivel eddig semmilyen felszólítást nem kaptam, kérdés, hogy két év után milyen jogon követelnek ekkora-akármekkora pótdíjat?

Mivel mindig veszek matricát, egy lehetõségre tudok csak gondolni, mi történhetett. Nyaralásunk vége felé lehetett az említett dátum, és ne adj’isten elképzelhetõnek tartom, hogy mondjuk a tíznapos matricán elnéztem a lejárat dátumát és egy nappal tovább autóztam, mint szabadott volna. Errare humanum est, azonban ha így is volna, és idõben figyelmeztettek volna, s ha már ilyen fejlett számítógépes izéjük van, megnézhetnék, mikor vettem elõtte matricát, és esetleg felmerülhet egy méltányos bünti – (mivel ilyet nem követtem el se elõtte, se utána, talán akkor se), amit be is fizetnék, mert a törvényt tisztelem – a szivatást nem -, akkor rendben is volna. Ezt a forgatókönyvet viszont kevéssé tartom valószínûnek. Én ebben a történetben egy utolsó, rosszhiszemû sumák vagyok, aki minden értesítés nélkül direkt nem fizet be magától szegény ZRRRRRRRRRRT és ágrólszakadt ügyvéd partnere megsegítésére 50 rongyot és ingyen furikázik az autópályán.

Arra is rávezettek ismerõseim, hogy a matricavásárláskor kapott szelvényt 5 évig (!) meg kell õrizni, de ezt eddig a gonosz ZRRRRRRRRRT kegyesen titkolta, a szelvényre ugyan ráírják, hogy meg kell õrizni, de öt évrõl szó sincs, még apróbetûben sem, mire az ember gyereke azt gondolja, hogy a szelvény lejártáig kell megõrizni, bizonyítandó, hogy megvettem, de nem. Öt évig bélyegalbumba ragaszthatom, amit sajnos most kezdek meg, tehát mától öt évre vissza megint várhatom, mikor áll elõ okos és felhasználóbarát ZRRRRRRRRRRT és üzletfelei, hogy újra szopjak.

Na most ilyenkor mi van? Fizessek vagy ne fizessek?

Mindenesetre most már kétszer is meggondolom, hogy át ne menjek a konkurens autópályáscég útjára, ha meg olyan nincs, akkor legalább jót köpjek az ablakból, amikor a „jó utat” stb. címû üdvözlõ feliratukat látom.

Dr. Torkos Borz Állampolgár

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása