Tékozló Homár

Re: A hónap pianeve – A Becherovka és a Tonik

Beton/keverék

2007.02.13. 09:53 | szily | Szólj hozzá!

Beton = Becherovka + Tonik. Ezt az egyenletet a jelek szerint sokkal több magyar ismeri, mint mondjuk a másodfokú egyenlet megoldóképletét. Ugyanis marha sokan írták meg, hogy ez a feloldása a megnyerõ nevû keverék nevének. Köztük egyik kedvenc bloggerünk, Basahalom, aki a Basahalom boulevardot írja. Levél receptekkel lentebb.

Csak annyi plusz infó, hogy beton néven igen régóta van pia szerte a világon, nálunk is. Ez a Becherovkából és a tonikból készülõ koktél, igen kellemes és fûszeresen frissítõ, fõleg nyáridõben. Puritánul minimalista receptje olvasható itt és kissé másként itt.

Üdv. Basahalom

Eszerint én már a kamaszkorból alig kikecmeregve, lengõ pinabajszos koromban betonoztam apukámmal Karlsbadban, ahol tudták az igazi trükköt. Nem sima Becherovkából, hanem a piros és keserû Becherovka bez cukrúból kell mixelni az igazi élénkpiros hányóbetont. Létezik még bez cukru egyáltalán?

A Homár

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása