Tékozló Homár

Re: A Jet szerint a Skodák tankja nagyobb

2007.02.22. 14:15 | jackyll | 3 komment

Újabb érdekes adattal gazdagodtunk a 50%-os üzemanyagtartálynövekedés jelenségére válaszként. Szikszai Gábor a ConocoPhillips Hungary Kft-tõl átküldte a Porsche Hungária faxát (alant), amelyben megerõsítik a plusz térfogat hitelességét, csak a számokat túlozták el kissé a benzinkúton:

Természetesen abban teljesen igaza van, hogy egy sorozatgyártásban lévõ üzemanyagtartálynál nem lehet 50%-os térfogat eltérés! A töltõállomás személyzete egy kicsit eltúlozta a feliraton jelzett eltérési lehetõségeket. Azonban mellékelem önnek a PORSCHE csoporthoz tartozó Porsche Hungária Kft által korábban kiadott nyilatkozat egy példányát, ami a Volkswagen csoport által gyártott gépkocsik üzemanyagtartályainak térfogatával és az ezzel kapcsolatban felmerülõ esetleges félreértések tisztázása céljából küldtek. Remélem az ebben leírtak valamilyen mértékben segítenek tisztázni az esetleges félreértéseket! Ui.: Én is egy Skoda Octavia gépkocsival járok aminek hivatalosan 52 literes az üzemanyagtartály térfogata és amibe már többször, több helyen (OMV, SHELL, JET) sikerült már 55-58 litert is tankolnom!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malloc (törölt) 2008.08.28. 12:07:04

régi postnál első hely mennyit ér? :)

gyarme 2010.01.11. 21:17:18

Nekem is papírom van a Shell-től, hogy a Peugeot-omnak a tankjába több benzin fér, mint amennyit a térfogata megengedne. Amikor a kutas ránézett a számlálóra, ijedten kapta ki a csövet a tankból. Pedig még folyt volna bele bőven, csak nehéz lett volna megmagyaráznia, hova. (Shell benzinkút Dunakeszi és Göd között.)
süti beállítások módosítása