Tékozló Homár

Re: Csoportos perben gondolkoznak a Centrum Parkoló Kft. károsultjai

2007.02.22. 08:50 | mvmv | Szólj hozzá!

Egyik olvasónk szerint a Centrum Parkoló Kft. mégsem maga az ördög, hanem egyszerûen bénán szerkeszti a fizetési felszólítás szövegét, másikuk szerint a tömeges fizetési felszólítás hátterében egy 2006 év végi jogszabálymódosítás áll, ami szerint csak azokon lehet behajtani az évekkel ezelõtti tartozást, akit 2007. február 20-ig értesítenek:

A jogszabálymódosítás szerint csak azokon lehet behajtani a régi valós, vagy nem valós tartozást, akit 2007. február 20.-ig kiértesítenek és 2007 év végig beperelnek, egyébként a régi ügyek elévülnek, csak 60 napra visszamenõleg lehet a bírságot kiszabni! Ez megtalálható a Fõvárosi Parkolási Társulás honlapján, de ugyanez vonatkozik a Centrumra is. Ezért küldtek ki most több milliárdról szóló értesítést, február 20.-i dátummal.

Róbert szerint a 0 másodperc a formalevél idétlen nyelvezete, ami valójában nem a parkolás kezdetét és végét jelzi, hanem a büntetés idõszakát. Vagyis azt, hogy a kliens egyetlen alkalommal hibázott.

Engem most sokan nem fognak szeretni, de ezt majd valahogy túlélem. Tegyük hozzá: szerintem is a pokol kénköves fenekére az egész parkolótársasággal, mert csak, viszont a 0 perces/másodperces parkolás ügyében inkább a formalevelek béna nyelvezetérõl van szó.

Ugyanis ha megnézitek, nem EGY adott fizetetlen parkolás idõtartamáról írnak benne, hanem egy olyan idõtartamról, amin belül x alkalommal történt „pótdíjazási esemény”, vagyis ennyiszer rögzítettek valamilyen tételt a kis tetriszkezelõk. A tételes felsorolást – amint azt a levél is írja – a papír hátoldalán kell keresni.

Akinek a 0 másodperc miatt sír a szája, az valószínûleg tényleg egy becsületesebb állatfajtából faragott állampolgár lehet, mert neki egyetlenegyszer volt dolga a C-betûs céggel – legalábbis olyan dolga, amit még nem rendezett. És itt jön a képbe a formalevelek, vagy a programozás, vagy a mittoménmicsoda bikkfanyelve, amit az önérzetében sértett pótdíjazott polgár (akit Centrumilag akár persze jogtalanul is pótdíjazhattak, mint arra már láttunk példákat a Homáron) mindjárt úgy vesz, mintha megtalálta volna a kiskaput. Pedig nem.

Arról van tehát itt bõ lére eresztve, hogy akinek egyetlen büntetése van, azt nyilván nem lehet egy adott idõintervallumra vetíteni, hiszen az egy adott idõpontban került be a Centrum rendszerébe. És ebben az esetben a 2003.12.22 11:12:05-tõl 2003.12.22 11:12:05-ig tartó intervallum (ami igazából persze nem intervallum) nem 0-nak tekintendõ, hanem annak az egyetlen másodpercnek. Szóval: Centrum általában suxx, de ebben az esetben pont nem.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása