Tékozló Homár

A tilosban parkolás megdönthetetlen bizonyítéka

2007.02.28. 11:47 | jackyll | 1 komment

Vilmos kortörténeti dokumentum birtokába jutott a minap, amikor kikérte a helyi parkolási társaságtól a bizonyító erejû fotográfiát lejárt parkolójeggyel pihenõ autójáról. Az eredményt fent láthatják, a sztorit ment lent:

Nekem a Fõvárosi Közterületi Parkolási Társulással gyûlt meg nemrégiben a bajom. Történetem a következõ. Január végén az Erzsébet híd alatti parkolóban parkoltam. Visszatérve a gépkocsimhoz szomorúan konstatáltam, hogy piros csomag lapul az ablaktörlõm alatt. Megnéztem a jegyet és tényleg 4 perccel elõtte lejárt, bosszankodva elindultam dolgomra. Hazaérve alaposabban megvizsgáltam a csomag tartalmát. Feltûnt, hogy a büntetés alapjául szolgáló jegy sorszáma nem azonos az enyémmel és a lejárati ideje is 15 perccel korábbi.

Másnap befáradtam a Vigyázó Ferenc utcába, hogy valami nem stimmel, bár a büntetés jogosságát nem vitatom. Az ügyfélszolgálatos hölgy felhívta figyelmemet rá, hogy ráadásul az én parkolójegyem alapján a büntetés nem is jogos, mert 5 perc türelmi idõ van és az én jegyem illetve a büntetés idõpontja között 1 perc telt csak el. Eddig maximálisan korrekt eljárás. Ezután a hölgy nem találta a fotót a rendszerben, mondta, hogy tegyek panaszt, egy formanyomtatvány kitöltésével, melyhez csatoljam az én parkolójegyemet. Megtettem, vártam az elbírálásra. Meg is érkezett hamar az elutasító válasz. Ha már megtalálták a képeket, gondoltam megnézem. Ismét ügyfélszolgálat, hölgy megmutatja a képet, ekkor ért a meglepetés. A hölgy szememre veti, hogy túl sötét volt. Mondtam neki, hogy errõl én tehetek a legkevésbé... A képet mellékelem, tényleg sötét volt:)

Hozzáteszem, hogy nem a szkennelés miatt nem látszik semmi, az eredeti is ilyen minõségû. Van egy másik kép is, a rendszámtáblámról ez viszonylag jól sikerült, olvasható, ám ezen sem látszik sem a jegy, sem a szélvédõ, sem a környékbõl akármi, csak a rendszám és a hûtõmaszk egy része.

Szerintem jogosan merült fel bennem a kérdés, hogy ez mire bizonyíték? Mi bizonyítja, hogy a jegy az én autómban volt? Ha egyátalán látszana vmi adat a jegyrõl, akkor is lehetne egy másik autó szélvédõje mögött. A bíróság ezt tényleg elfogadja? Én nem hiszem!

Gondolkoztam, hogy mi készteti a parkolóõrt, hogy egy másik autóra rakja a büntetést. Arra jutottam, hogy esetleg egy olyan autóé volt a büntetésen szereplõ jegy, aki nyilvánvaló, hogy nem fogja befizetni és a közelben parkolt (pl. ilyen lehet diplomata autó esetleg külföldi rendszámú autó). Más ötletem nincs. Ha nektek van, kíváncsian várom! Ti találkoztatok már ilyen esettel?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2008.01.07. 18:04:17

jajajjaj
cenytrum fkpt, stb nem kell vele foglalkozni. majd a forradalom....
süti beállítások módosítása