Tékozló Homár

Jogosítványpótlás külföldön

2007.03.02. 11:28 | jackyll | 1 komment

Hogy Önöknek ne kelljen, Miklós kipróbálta, milyen, amikor ellopják az ember jogosítványát külföldön és a követséghez kell fordulni segítségért. Röviden? Szar. Bõvebben:

Jelenleg külföldön tartózkodom, és mert szükség van rá, kihoztam a kocsimat is. Történt azonban, hogy a minap ellopták a pénztárcámat, benne a jogosítványommal. Természetesen annak rendje és módja szerint a rendõrségen bejelentettem az esetet, és kaptam is errõl egy jegyzõkönyvet, az itteni hivatalos nyelven íródottat. A tájékoztatásuk alapján az általuk kiadott jegyzõkönyv nem helyettesíti a jogosítványt. Felhívtam a magyar nagykövetséget is, hogy segítséget kérjek. Még is, milyen segítséget várok tõlük, kérdezték. Hát, hogy valamilyen hivatalos papírt adnak, hogy nekem igenis van érvényes jogosítványom, amit most ezzel a papírral átmeneti ideig helyettesíthetek. Nem, sajnos õk nem tudnak segíteni. Menjek haza, és kérjek otthon újat. Kérdésemre, hogy nem túl kockázatos-e négy országban jogosítvány nélkül vezetni, azt a választ kaptam, hogy menjek repülõvel. Köszönöm, viszonthallásra!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2008.01.07. 17:51:29

na ennyit azokról a nagykövetségekről, akit a Jeszenszky éra tanított, és az Orbán-éra idomított.
süti beállítások módosítása