Tékozló Homár

Poéta a kézispejzben

Habuczki és Társa Ingatlanforgalmazó BT/irodalom

2007.03.13. 13:28 | szily | Szólj hozzá!

Örkény István se mondhatta volna szebben, mint az Év Irodalmi Szenzációjának ismeretlen, Habuczki és Társa Ingatlanforgalmazó BT-közeli szerzõje. A 2007-es év legjobb irodalmi szövegét igazából Navarro találta az ingatlan.com-on, aki házat akar venni a XVI. kerületben. A 129 szóból álló remekmû prózaian, sõt neopozitivistán indul, hogy a második mondatban megtalálja a személyes hangot, sõt azonnal a gigantikus spejz képével - "spejz hatalmasságát, szobányi elõszobáját" - borzongassa az olvasót. Ezután megtévesztõen száraz szövegtest következik, hogy a felénél váratlanul versbe forduljon a próza. És milyen versbe! Azóta se tértünk magunkhoz. Hajtás után olvasható a Mû:

Kétgenerációs ház, melynek az alapterûlete 80-m2, alagsori szinten található 18-m2 konyha, kézispejzzel, fürdõszoba, külön WC és két szobája: 21-21-m2-esek. Külsõ lépcsõn megyünk fel az emeletre, ahol megtalálhatjuk a konyhát 16-m2, spejz hatalmasságát, szobányi elõszobáját, fürdõszoba WC-vel. Két szobája: 22-20-m2-esek. Burkolatok: járólap és hagyományos parketta. Fütés történhet: szilárd kazánról, vagy gázkazánról és gázcirkóról. Körbejárható házunk 50-éves, masszívan megépített. Az idõ foga kicsit megszedte, ezért kellene a megújúlás felette. A mai kor igényeit tükrözné, ha házamat megvenné. Reméljük, hogy sor kerül rája, hogy Vevõjét megtalálja. Alkalmas alagsora üzletnek, vagy bármilyen tevékenysége, emeleti szintjén /nem tetõtérben/ pedig lakásnak. Garázsa: 36-m2. Kábel TV, telefon van, tehát kicsit haladt is a korral. Két család lakja, tehát az alsó szint is teljes lakószint. Megtisztelõ ajánlatára számítok! Várom megtekintõ látogatását egyeztetett idõpontban. ÁRAJÁNLATOT VÁRUNK ! Tisztelettel:

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása