Tékozló Homár

FantomSMS a T-Mobile-nál is

mobilszolgáltatók/kamu üzenetek

2007.03.19. 12:29 | szily | Szólj hozzá!

Szolgáltatófüggetlen divatbetegségnek tûnik, hogy egyes mobiltelefonok egyszer csak nagyobb mennyiségû SMS-t kezdenek küldözgetni tök ismeretlen számokra. Még a debilek március 15-éje elõtt írtunk a pannonos verzióról, íme itt egy hasonló a konkurenciától, por- és cseppálló kivitelben.

!--more-->

A Pannon SMS postra reagálva - nemcsak a Pannonnál fordul elõ, hanem a T-mobilenál is. Kollegám, akinek egy 5140-es Nokiát vásároltunk (csepp-, por- és ütésálló, mivel szerelõ az illetõ) véletlenszerûen elküld 5-13 sms-t egy soha nem ismert számra. A soha nem ismert szám alatt értem a soha nem tárcsázott, fogadott, neadjisten a telefonkönyvben szereplõ számot. A dolog érdekessége, hogy automata billentyûzár van a készüléken, ami 3 másodperc után aktív, lehetõség sincs smsküldésre. Ennek ellenére elküldi azokat, mindegyiket üressen. T-mobile szervíz, vállvonogatás, legújabb szoftver van a készüléken, nagyszervizbe elküldik. Hát csak küldjék. Várom az eredményt. Úgy gondolom, hogy ez készülékhiba lesz, hisz ugyanakkor véletlenszerûen, véletlen számokra is kicsörög, de úgy, hogy a kimenõ/tárcsázott számoknál nem jelenik meg a hívott szám. Hasonló probléma jelentkezik egy Nokia 6103-as telefonnál, itt még hihetetlenebb a jelenség, ugyanis ez a típus egy szétnyitható készülék, és itt végképp nem lehet "véletlenül" hívni, vagy sms-t küldeni.

Az eredményrõl beszámolok a késõbbiekben.

Üdv :

Zoltán

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása