Tékozló Homár

A természetfeletti törvények titkai

2007.03.21. 13:42 | homár sebibaba | Szólj hozzá!
Aszongya: "Ha gondja van a pénzügyekkel és a szerelemmel, boldogan segítünk Önnek. És mindezt teljesen ingyen!" Mindezt egy hatvanas éveket idézõ fekete-fehér szórólapon ígéri két mérsékelten bizalomgerjesztõ küllemû nõszemély, akiknél talán még Lendvai Ildikó is esélyesebb lenne a „válasszon magának anyóst" versenyen. A ruha! A szemüveg! A frizura! A fülbevaló! Az avíttas (retró?) betûtípus! A tétova mosoly! Az elmosódott fotó, melyen képtelen a szem fókuszálni és eleve bizonytalanságérzetet kelt! Elsõ benyomásra képtelenek voltunk elhinni, hogy ezzel a reklámanyaggal bármit el lehet adni a „rõzse anyóségetésre" típusú termék kivételével, de véleményünk késõbb árnyalódott, mert tudatküszöb alatti üzeneteket véltünk felfedezni (öööö, szublingvális és asszociatív befolyásolás), valamint a mellékelt szöveg meglepõen ötletesen manipulál, akár egy jobb politikai hirdetés.

A fotón olvasható jelmondat eleve jól indít, a pénzügyi és lelki gondoktól a magyar lakosság nagyobb része erõteljesen érintett, potenciális piaca a hasonló termékeket árusító reménykufároknak. A dizájn figyelemfelkeltõ, és most nem arra gondolunk, hogy láttára féknyomos lesz a gatya a röhögéstõl, hanem mert ötletesen másolja a Klapka által (Vámház körúti zacis) zseniálisan bevezetett ultragagyi reklámmodellt: jól bevésõdik a meghökkentõ trutyiság az agyba. Valamint kiválóan alkalmas arra, hogy egy bizonyos célcsoportnál megszerettesse magát ez a két szoci küllemû kisnyugdíjas (és terméke), akiknek némely szappanoperán szocializálodottak talán még azt is elhihetik, hogy „teljesen ingyen" segítenének (haha, nyugdíjukból csak ilyen minõségû szórólapra futotta).

Lapozás után egyre erõteljesebb lett a gyanúnk, hogy itt valójában nem két médium/jósnõ kíváncsi nevünkre/címünkre/születési évünkre/problámáink kifejtésére, hanem rejtélyes adathalászás folyik homályos célból. Itt ugyanis a tökéletesen megírt reklámszöveg fogadott, mely jól ráérez az õsmagyar irigységre és egyúttal szükségletet, vágyat teremt, reményt kelt, akár egy fogyasztótabletta reklámja. Marketingberkekben az a mondás járja, hogy "ha ismernék könnyebb melót az emberek átbaszásánál, nem ebben a szakmában dolgoznék", de az alant következõ szöveg mestermunka a maga nemében: zseniálisan összeválogatott kulcsszavak, bizalomgerjesztõ referencia, manipuláció nem középiskolás fokon.

Tessék, begépeltük a teljes szöveget, a sunyi agymosás publicitást érdemel, kezdõ kopivrájterek most tanulhatnak… Csak Önöknek, csak most (és ezúton hálás köszönet D.Gy-nek, aki felhívta a figyelmünket):

Médiumként mindennapos meglepetést jelent számunkra az a tény, hogy mennyi ember éli le bánatban az életét. Pedig kevés is elég lenne ahhoz, hogy mindez megváltozzon és élete teljesen új irányt vegyen. Végre Ön is rátalálhat igazi boldogságára. A jósláshoz való tehetségünk által már több ezer emberen tudtunk segíteni. Megvalósíthatták álmaikat és vágyaikat. Komolyan úgy érzi, hogy szerencsétlen csillagzat alatt született, vagy egyszerûen a sors keze lehet a dologban? Azok, akiknek mindenük megvan, jobbak Önöknél? Nem! Akkor miért kapnak meg mindent? Önnek viszont semmi sem sikerül? Egyszerû oka van, azonban Ön még nem fejtette meg ezt a talányt!

Vágja le vagy másolja le a mellékelt szelvényt, küldje el nekünk és mi elküldjük Önnek teljesen ingyen személyre szóló jóslatát. És ez a jóslat lerántja a leplet a természetfeletti törvények titkairól, továbbá felfedi Ön elõtt a még fel nem ismert képességeit. Jóslata egy igen fontos információt fog tartalmazni, amely segít megváltoztatni az életét. Mindezt teljesen ingyen. Ne küldjön pénzt vagy bélyeget. Egyszerûen küldje el a szelvényt a címünkre még ma.

Zsófia, Mária postafiók, Gyõr

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása