Tékozló Homár

Pénz feladása borítékban, bruhaha

2007.03.23. 00:01 | jackyll | Szólj hozzá!

Esze-farka megáll a Homárnak, ilyen nincs és mégis. Szerdán még csak poén volt, hogy érdemes lenne kenõpénzt tenni a küldemények mellé, mára befutott egy konkrét eset J-tõl. Az most mellékes, hogy mind az 500-as, mind az 50-es ajándékba ment Amerikába, illetvehogy nem az ötvenest gondolták kenõpénznek:

Mindennapos Homár olvasó vagyok, még sosem írtam nektek de ezzel kapcsolatban eszembe jutott egy múlt heti történet ami miatt kinyílt a bicska a zsebemben. Tehát íme a "postásbankosszemétállatos" sztori. A történet úgy kezdõdött, hogy van egy amerikai ismerõsöm (J.) aki nagyon szereti magyarországot (igen, ilyen is van ezek szerint), illetve a magyar történelmet/kultúrát. Gondoltam megajándékozom õt egy a forradalom évfordulója alkalmából kiadott 500 és 50 forintossal.

Ilyenekbõl rengeteg van itthon, nem túl nagy különlegesség és ugye pont 550 forintot ér úgyhogy elsétáltam a postára (5. kerületi szuperszónikus hivatal, egy ablak nyitva, kígyózó sor, kit érdekel, fontos a küldemény). Elõtte azonban mivel nem tudtam, hogy mennyibe fog ez a móka nekem kerülni, kivettem egy K&H automatából (az volt a legközelebb)1000 forintot (volt nálam 500). Ez csak azért fontos mert az egész mûvelet 250 forintba került és az automata lehúzott 500 forint kártyahasználati díjjal úgyhogy megint én szívtam, mert így 750 forintba került a dolog. MINDEGY mert nem ez a lényeg.

Egy héttel késõbb kedves ismerõs hív, nagyon köszöni az ajit, de nem érti miért írtam mi van a papírpénzen mert az nem érkezett meg. Tehát kedves postás néni/bácsi úgy gondolta, hogy neki jobban kell a lé mint a gazdag amcsiknak és nemes egyszerûséggel azt lenyúlta. Felmerülhet a kérdés, hogy az 50-est miért hagyta ott. Azért mert azt a levelezõlaphoz ragasztottam (elõlrelátó voltam és gondoltam hozzáragasztom lightosan nehogy mozogjon a borítékban és KINYISSÁK :)))))) )

A tanulság kb annyi, hogy mindenki rohadjon meg a postán akik pénzt húznak le és legközelebb direkt megkérdezem majd mennyivel pénzeljem le a postahivatalt, hogy ne az a rohadt 500-as kelljen nekik. Ja, és az ismerõsöm nem szereti már annyira magyarországot (ilyen is van...több...)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása