Tékozló Homár

Re: visszajáró kártyás fizetésnél

2007.03.27. 11:49 | jackyll | Szólj hozzá!

Attila harmadik típusú tankolására többen beküldték a helyes választ. Azért nem találta ugyanis az Esso magyar elérhetõségét, mert Exxon néven fut itthon: EXXONMOBIL Hungária Kereskedelmi Kft. 1134 Budapest, Váci út 19. Telefon: (061) 451-4500 Fax: (061) 451-4592.

Mások meg azt írták, például Gyula, hogy külföldön teljesen hétköznapi pénzfelvételnek veszik az ilyen mûveleteket:

Nemrégiben tértem vissza Londonból, ahol fél évet töltöttem el. Természetesen lett saját ottani dombornyomott VISA hitelkártyám is, amirõl a homárba kívánkozó részlet az, hogy a világon bárhol tudok vele vásárolni az interneten, csak a malév nem fogadta el azt :-). Szóval a Csatornán túl kicsit másképpen mûködik a bankrendszer, mint itthon. - A cikkben nevezett dolog igenis létezik, és pl. Londonban Cashback a neve.

Az ember bemegy - mondjuk a Tescoba - vásárol, majd a pénztárosnak azt mondja fizetéskor, hogy szeretne, teszem azt 50 GBP készpénzt, és a pénztáros odaadja a pénzt, és annyival többet von le a számláról. Mindez persze ingyen! Az én bankszámlám egy alap számla volt, és mint ilyen, INGYENES volt, ami azt jelenti, hogy semmibe nem került. Ezért kaptam: - egy db VISA dombornyomott debit kártyát 2009-ig érvényeset - ingyenesen vehettem fel kp.-t szinte bármelyik bankautomatából, beleértve a konkurrenciáét is. - nincsen havidíja - nincsen éves kártyadíja - nincsen egyszeri kártyakiállítási díja. - egyáltlalán nincsen semmi rendszeres díja. Csak a város elmaradottab pontjain kérnek jutalékot a kp. felvételért.

Persze, azért hozzáteszem, ott is megvan a bankok magukhoz való esze, nem véletlenül lett pl. a Barclays (kb. az ottani OTP) nyeresége 76Milliárd GBP tavaly. De ez már egy másik történet...

Maga a rendszer tudja biztosítani a készpénz visszafizetés lehetõségét, csak itthon nem használja senki, mert valszeg itthon nem ingyenes a dolog. Ugyanis a benzinkútnak az elszámoláskor ki kellene fizetnie a bank felé a teljes összes adott %-át. Mondjuk esetünkben a pultos lány bizonyára nyugodtan betette volna a kasszába azt a plusz 100HUF-t mert még így is megmaradt volna neki 900 HUF tisztán. De ez ettõl még ugyanúgy lopás. Amúgy ilyen anomáliákkal már én is találkztam, és azóta kerülöm nagy ívben pl. a Shell kutakat. Ott egyszerûen MINDIG megpróbálnak lehúzni, ami eléggé uncsi. Pedig 100m-re lakunk tõlük, és egy ideig napi rendszerességgel fordultunk meg ott.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása