Tékozló Homár

Gyanús a Posta – A Nagy Levélmix a nyitvatartás megváltozásáról

postagyalázás

2007.03.28. 12:39 | szily | Szólj hozzá!

A napokban több posztban is – Sitt meg itt – foglalkoztunk azzal az érthetetlen, sõt gyanús jelenséggel, hogy a Magyar Posta mostanában több hivatalának úgy rövidítette meg a nyitvatartási idejét, hogy munkahelyen dolgozó ember véletlenül se vehesse át a küldeményeit. Alant a reakcióként beérkezett rengeteg levélbõl olvasható válogatás. A konklúzió: a jelenség általános, csak az a kérdés, a vidékiek szopnak-e nagyobbat vagy a pestiek.

Fovamteri posta nyitvatartasa is 10-18 -ra modosult. Etele teri 8 helyett 9-kor nyit zaras azonos maradt

Karesz

Kedves Homár!

A III. kerületben a Kaszásdûlõ lakótelepen lakunk. Itt is megváltoztatták a nyitvatartást. 10-18 órára! Aki dolgozik, az reggel biztos 10 elõtt indul el, és ha messzebbre megy, akkor 18 elõtt nem ér haza. A Posta eddig sem az ügyfelekkel kapcsolatos jó szándékáról volt híres, de ez túl megy minden határon! Szabadságot kell majd kivenni, hogy egy csomagot elhozhassunk, ajánlott küldeményt elhozzunk? Ha fontos, határidõs ajánlott levélrõl van szó, vajon a Posta vállalja a felelõsséget, hogy nem tudja a címzett átvenni? Megkérdeztem, a választ majd továbbítom Neked is! Gondolom ennek költségcsökkentõ hatása van a Postára nézve, hiszen az egyre rövidebb munkaidõt kevesebb emberrel tudja elvégeztetni, az elküldött emberek, és a mi rovásunkra! Lehet át kellene állnunk a postagalambokra, vagy esetleg (ne vedd magadra), a vízi szállításra?

Üdv. Manó

Üdv,

I. kerületben sem jobb a helyzet.

Én krisztinavárosiként a Pauler utcai Postához tartozom, mármint oda kell bemásznom a tértivevényes levelekért, mert a postás természetesen arra is lusta, hogy az elsõ emeletre bekopogjon. Tavalyig asszem (7?)08-19 volt a nyitvatartása, szombaton 8-12. Most 10-18, szombat nyista, és állandóan tömeg van, fél óra sorbanállás minimum.

Múltkor összesen hárman álltak elõttem az elsõ ablaknál, ebbõl 20 percet állt a sor, mert egy nõ valami utalványt akart kiváltani, az meg sokáig tart, mert idõzáras a széf, blabla. Kulturáltabb helyeken addig félre szokták állítani az ügyfelet, hogy a sor addig is haladjon, de itt természetesen errõl szó sem lehetett.

Kettõvel elõttem álló férfi neki is állt méltatlankodni, hogy már fél órája akarja kiváltani a nyamvadt tértivevényes levelét, meg már ott kéne lennie egy tárgyaláson, mi tart ennyi ideig. Na ekkor nagy duzzogva beállt egy idõsebb nõ segíteni az elsõ ablaknál dolgozó mozgássérült srácnak, így párhuzamosan keresték az ajánlott leveleket.(Bár a félkezû srác így is gyorsabban végzett a fél kupac levéllel, mint a fõnökasszony a másik felével. Mondjuk annyi helyzeti elõnye volt, hogy õ ült.)

Németh László

Innentõl pedig jöjjön a vidéki panaszhullám, ugyanerrõl. Nekik ugye még az is szopó, hogy ha más településen dolgoznak, még elméletben sem ugorhatnak ki ebédidõben.

Gyömrõ Pest megyében található város!!!! Egy postahivatala van, lehetetlen nyitvatartási idõvel. Aki dolgozik, az nem jut hozzá a küldeményéhez, mert a posta csak hétfõn van nyitva este 18.00 óráig. Ha hétfõn, vagy kedden találunk értesítõt a postaládánkban, hogy pénzküldeményünk érkezett, csak a következõ héten juthatunk hozzá, de csak akkor, ha 17.30 óráig odaérünk a HIVATAL-hoz. Aki Budapest környékén lakik, az tudja, hogy ez lehetetlen, azt pedig túlzásnak tartom, hogy ezért szabadságot kérjenek a Gyömrõn lakók. Ha valakinek van jó ötlete a megoldásra, boldogan meghallgatnánk! Üdv: Lujza

Egyutterzes a bekasmegyeri lakosok irant, de azert ne tessek elfeledni, hogy sajnos van ebbol "jobb" kiadas is :( Ahol en lakom -pest megyei 4-5 ezres falu- a dolgozok minimum 70-80%-a (ertsd: a foldjukon, a postan, az abc-kben, iskolaban/ovodaban, es a polgarmesteri hivatalban meg a par helyi vallalkozasban dolgozokon kivul mindenki), plusz az osszes kozepiskolas es pesti egyetemista ingazik be Budapestre.

Ez annyit tesz, hogy jo esetben (ha 9-re jar melozni) reggel 7-kor (ha 8-ra jar dolgozni, mar reggel 6-kor a buszon van, majd utana vonattal utazik tovabb pestre). Delutan az 5-ig dolgozok este 3/4 7 korul, a 4-ig dolgozok egy oraval korabban mar otthon is vannak. Ehhez kepest a posta nyitva van reggel 8-tol 16-ig (tehat kb. a kiurult falu mar igenybe is veheti). Tehat akarmikor dolgozik az ember, 8-tol, vagy 9-tol, a posta egy oraval kesobb nyit, mint amikor o munkaba megy, es egy oraval korabban zar, mint ahogy hazaerne. Akkor, amikor az ember a pesti meloban letette a lantot, esetleg epp csak elindult onnan.

Szombaton? Akkor "termeszetesen" zarva. Meg veletlenul sem mondjuk H,SZ,P 9-16-ig, K,CS 10-16-ig tart nyitva, es az igy osszesporolt heti 3*1+2*2=7 orabol lehetne fedezni az emelt munkabert egy szombati 8-12-ig tarto nyitvatartasra, ugyanmar, hova gondolok...

Tehat ha mindenki ingazik a csaladban (mar ha egyaltalan csaladdal lakik az ember es nem egyedul), ha mindenki kotott idoben dolgozik (8-16 vagy 9-17), es nincs gyerek a haznal (aki mint emlitettem, csak altalanos iskolas lehet, hogy otthon legyen delutan 4 elott), akkor gyakorlatilag ESELYTELEN, hogy egyetlen kurva csomagot vagy tertivevenyes levelet atvegyel.

udv: asdf

Szia Homár!

Szerintem egy vidéki embert kellett volna megkérdeznetek a Posta kamikaze akcióiról, ugyanis a legtöbb kistelepülésen megszûnt a postahivatal, mobilposta van helyette, magyarul autóval hordják ki a leveleket a központi postáról. Ha valamilyen szolgáltatást szeretnél igénybe venni, kiakasztod a kapudra a kapott kis jelzõtáblát, és a postás becsenget. A baj ezzel a rendszerrel csak az, hogy a postás dél pluszmínusz 4 óra idõtartamban érkezik. (na jó ezt kicsit sarkítottam) A lényeg az, hogy ha postai szolgáltatást akarsz igénybe venni, ülj otthon egész nap (kismamák/nyugdíjasok elõnyben). A kézbesítéssel is akad némi gond. Ha csomagod, ajánlott küldeményed érkezik, és nem vagy otthon (dolgozó ember nincs otthon munkaidõben), bedobják az értesítõt. Erre ráírják, hogy másnap átveheted a küldeményedet a hivatalban. A postán viszont közlik, hogy a kézbesítõ még kétszer próbálkozik, jöjjek vissza holnapután a cuccomért. Mivel én egy nagyváros és egy kisváros között lakom, a nagyvárosban dolgozom, viszont a település postája a kisvároshoz tartozik, így munkaidõben mehetek a küldeményemért a másik városba. Szóval a helyzet elég bosszantó. Ha nem lenne autóm, szabadságot kellene kivennem. Logikus lenne, ha a posta ilyen esetben egy megadott postahivatalba ingyen továbbítaná a küldeményt, ugyanis munkába menet két posta elõtt is elmegyek. A posta viszont erre csak külön felárért hajlandó.

Szóval a korábbi cikk tanulsága számomra: a posta azonos szintre hozza a városi postahivatalokat a mobilposta szolgáltatással, így a kis falvak nem követelhetik vissza a postahivatalaikat az esélyegyenlõségre hivatkozva.

KaZo

Ez a nyitvatartás még istenes is. Mezõhegyes város egyetlen OTP bankfiókja 7.45-14.30 óráig tart nyitva, és délben pedig ebédszünetet is tartanak, sõt pénteken még addig sem. Ennek következtében sem az nem tudja ügyeit elintézni aki 6.00-14.30 ig dolgozik, sem az aki 7.30-16.00-ig. Ráadásul ebéd idõben sem lehet kiugrani, és már kettõkor a biztonsági õr behuzza a rácsot, hogy zárás elõtt nehogy beessen valaki, és csak azokat szolgálják ki, akik már addig bejutottak.

Steve

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása