Tékozló Homár

Az adathalász és a tenger

Biovitál Klub 2000 Csomagküldõ Kft./Hirdetés az Exitben

2007.04.02. 09:51 | homár sebibaba | 1 komment
A cégtári adatok szerint svájci hátterû B. Vital Klub 2000 kft (1053 Bp., Veres P.-né u. 40, Cégjegyzékszám 01 09 664542, postafiók: 1437 Budapest 760, vevõszolgálati telefon 266-1980) ezidáig „szuperhatékony" fogyasztószerekkel házalt, legnagyobb sikerüket egy bizonyos Malgorzita Drozd nevû lengyel filmsztárral érve el, aki "30 kilót fogyott mindenfele diéta és fogyókúra nélkül", legalábbis a hirdetésük szerint. Ezek után már az sem csoda, hogy a fentnevezett szupersztár két Oscar-díjat is nyert Cannes-ban. Biovitálék a jelek szerint mostanság profilváltással próbálkoznak, elvégre meglehetõsen sokan tülekednek a pénzünkért ebben a fogyasztósdi iparágban, Norbikától Alexandráig. Sok a fóka, kevés a kövér madár. Az Exitben megjelentetett kétoldalas hirdetésükben már totálgrátisz, ingyé segítenének a rászorulókon, mindezt egy igen drága hirdetõfelületen ígérik az arcunkba bele. Megtértek vagy mi.

Következzék Fürge Lúdtalp nevû olvasónk, akinek forrásban az agyvize:

Aszongya, hogy van nekik egy Madja nevû, Winettou küllemû falusi nõszemélyük, akit (szerintük) mindenki ismerhet, ugyanis több éven át olvashattunk erõirõl és képességeirõl újságokban. No, erre mondja a gúgli, hogy vú dzõ fák is Madja. A falusi jótett lélek most érzi elérkezettnek érzi az idõt, hogy felajánlja „HATÁRTALAN ÉS INGYENES" segítségét mindenkinek. Aszongya, hogy a falujában arról ismert, hogy képes valóra váltani az emberek legkedvesebb és legtitkosabb vágyait. Nekünk semmi más dolgunk, hogy beikszeljünk a hirdetés bal sarkában levõ szelvényen kettõ darab kívánságot, oszt minden jó lesz.

„Ezek után néhány percre helyezze bal kezét az igazolásra, csukja be a szemét és koncentráljon nagyon intenzíven az Ön által kiválasztott kívánságra."

Mi erre azt mondjuk, hogy „TÉNYLEG AZT HISZITEK, BAZMEG, HOGY GILISZTAAGYÚ SOMÁK OLVASSÁK AZ EXITET?!!! SZÓRAKOZZATOK A MAMÁTOKKAL ÉS HÁJTÁPÁSZKÁ!!!!!!! GERGÉNYI!!!!! GERGÉÉÉÉÉÉÉNYI!!!! VIPERÁT NEKIK!!!!

Majd a „szokásos" adathalászat következik (apróbetûs rész, ráadásul 90 fokkal elfordítva: „Adatait önkéntes megrendelése esetén kereskedelmi célból folyamatosan kezeljük, továbbítjuk. Hozzánemjárulását bármikor írásban jelezheti"):

egészítse ki az igazolást keresztnevével, vezetéknevével, születési dátumával, címével, telefonszámával, jehovafaszával, majd pár nap mulva megkapjuk „NAGYON FONTOS" üzenetet (jószerencse látnoki jövendölés + MADJA titkos üzenetei + bizalmas szerencseszámai), amely 10 napon belül „LÁTVÁNYOSAN megváltoztathatja életét" (a nagybetûs kiemelések a hirdetés sajátos nyomatékosítási módszere).

Mivel a válaszható 10 kívánság között két érdekesebbet is találtunk („eladhassam üzletemet vagy lakásomat", illetve „Örököljek pénzt"), némi fantáziával egy olyan bûnbandát szagoltunk a hirdetés mögött, akik szívesen megszereznék ingatlanunkat, de akár szívóskodó rokonunkat is átsegítik a boldog vadászmezõkre, mindezt az örökségbõl való részesedés reményében. Tehát a nagy leleplezés reményében mi is jelentkeztünk az ingyenes csodafaszságra, de a választ már egy hete hiába várjuk, talán gyanút fogtak ezek a ilyenolyanok. Állítólag (takezo szerint) többek között egy 2800 forintos csekk lapul a válaszlevélben. Ennyit a szenzációról, sehol a nagy bûnbanda, kisstílû szélhámosokról van szó. A fejleményekre visszatérünk, nem lesz gázáremelés, valamint felemeljük a minimálbért 100000 forintra, pá.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lúdas Matyi 2009.09.26. 22:06:24

Ugye nem kell megkoitálni Madját a sorsfordításért cserébe?
Mer' szerintem itt lesz a kutya elásva...
süti beállítások módosítása