Tékozló Homár

Vége van-e a Red Bullnak?

Coca-Cola/Burn energiaital

2007.04.10. 10:24 | szily | 2 komment

Legyõzheti az egyszerû kis osztrák milliárdoslegény a csúnya nagy multit? Azazhogy pontosabb úgy a kérdés, legyõzheti-e a csúnya nagy multi azt a milliárdoslegényt, akinek elõbb támadt zseniális ötlete, amivel úgy lekaszálta a dobozospia-piacot, mintha mondjuk õ találta volna fel a sört? A kérdések ugye arra irányulnak, hogy bejön-e a Coca-Colának a Burn néven most kihozott új energiaitala. Fingunk nincs persze, de legalább megkóstoltuk a piát.

A dobozt kézbe véve a dizájn megejtõ/lehengerlõ. A legjobb benne, hogy egyáltalán nem olyan, mint bármelyik másik energiaital csomagolása. A szembenézet csodásan minimalista, csak a láng és az egyszerû „burn” felirat látszik a fekete alapon. A túloldali szövegmezõ hullámzik, mint az egyszeri merevrészeg a Szabad Föld kupa döntõjén, ami szívderítõ.

Sejtettük, hogy a színével trükközni fognak, ezért mûfajidegen módon elõször üvegpohárba töltöttük, és igazunk is lett. Vadmálnoid rikító piros. Forradalmi szakítás a Red Bull árnyékából kilépni nem tudó húgyszínû konkurenciával. No de egy Coca-Cola csak nem állhatott be a sorba.

Aztán az elsõ korty és a benyomások ragadós kavargása. Ultraintenzív pirosgyümölcs-ízzel nyit, talán málna, talán málna, szeder és kõolaj, mindenesetre édes-nyammogós-infantilis, egy beekizett, térdzoknis-miniszoknyás csaj jut eszünkbe, aki a szájában profi mozdulatokkal forgatja a nyalókát. A cukorroham után és közben megjelenik a brutál savanyúság, ami meg is marad a nyelvünk szélén, lassan átvéve a málnás vattacukor helyét. Csak nem gejlségben akarnak leverni egy osztrákot? Hahaha!

Ritkán vagyunk bizonytalanok bármiben is, de most ha maga Schmuck Andor csiklandozna se tudnánk megmondani, bejön-e ez a Coca-Colának. A lehetõségekhez képest más, mint a Red Bull, ugyanakkor annyira specifikusnak tûnik a vad színével és a szájbéli málnarohammal, hogy óriás bukás is lehet belõle. A piacvezetõ legendára ugyanakkor már ráunhatott a monitor, illetve stroboszkóp elõtt dolgozó ifjúság, így bármi is megtörténhet. Egyelõre azért nem tudjuk elképzelni, hogy pár hónapon belül a fél emberiség olvasztott málnacukrot nyammogjon.

Nagy bizonytalanságunkban összegyûjtöttünmk pár röpvéleményt indexesektõl. Aki kóstolta, írja meg nekünk a véleményét, majd szintetizálunk egy marha nagyot és be is posztoljuk.

dizajnban csodalatosan ujnak hat, jo a logo betutipusa is, izre viszont egy doboz utan mar visszasirom a redbullt. ha alavagnak arban akkor neha venni fogok, de egy helyen ugyis csak egyfajtat kapni, ugyh mindegy. hatasra ok.

selyemcukor ízû ez is, mint a red bull, csak epresmálnásszedres aromával és egy kanál cukorral. nem rossz, de azt írják, ne igyak hozzá piát, pedig csak az ukrán vodkával pörgetett fel rendesen.

nagypénteki sonkateszt, a pokolban égtek mind a burn pedig büdös, nem is mertem beleinni

Bár elég igénytelen vagyok redbullklónok terén - a kedvenc energiaitalom még a benzinkutakon sem kerül kétszáz forintba -, ennél borzalmasabbat még nem ittam. A mûfajra amúgy is jellemzõ agyoncukrozottság elviselhetetlen mértéket öltött a termékben. Végül csak azért ittam meg, mert ingyen volt, és van benne koffein.

hubabuba rágó szaga van, nem ittam bele

A szokásosnál savanyúbb elsõ kortyot a szokásosnál donaldrágósabb utóíz bosszulja meg, ötpertíz.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AngyaliBoszi 2008.02.23. 16:14:04

Nekem sokkal inkább ízlik mint a Red Bull. Teccik hogy ilyen vad színe van az íze szuper na és a külseje! Imádom!

petyo 2010.01.23. 23:05:08

@AngyaliBoszi: Ez a "vad" és "szuper" erős volt. Nem hiszem el, hogy nem vagy Coca Cola pr-os.
süti beállítások módosítása