Tékozló Homár

Lopós vámtisztek az ukrán határon?

2007.05.02. 14:18 | jackyll | 6 komment

Zoltán gyanútlanul pénzt herdálni indult Ukrajnába, de arra nem számított, hogy már a határon kipucolják a zsebeit:

A múlt héten történt meg velünk ez az eset az ukrán-magyar határon (Beregsurány-Beregszász), amikor Ukrajnába akartunk menni vásárolni. A magyar határon kiengedtek, az ukrán útlevél-ellenõrzésen átengedtek, ezután jött a vámos. Felnyittatta a csomagtartót (ez érthetõ), ezután azt mondta hogy válaszolnunk kell néhány kérdésre, és majd meglátjuk, hogy bemehetünk-e az országba. Kitöltetett velünk egy-egy vámnyilatkozatot (soha nem töltöttünk még ki ilyet), amit háromszor adott vissza, hogy még hiányzik róla ez meg az, de azt elfejeltette mondani, hogy nálunk lévõ pénzösszeget is tüntessük fel. Ezek után újra átvizsgálták az autót, még alaposabban, majdnemhogy darabokra szedték, a táskáinkat is kipakoltatták, mondván hogy drogot meg fegyvert keresnek. Nem kívánom senkinek ezt a megalázó helyzetet. A pénztárcám az autóban volt, miután kiborította és visszapakolta, elvitte magával egy irodába.
Majd visszajött és behívott egy másik épületbe, egyedül, a barátnõmet nem engedte be. A történet vége az lett, hogy kb. 3 óra múlva elvette a nálam lévõ 50.000 forintot, azzal az indokkal hogy nem írtam fel a vámnyilatkozatra és törvényt sérettem. Azt is közölte, hogy mennyire rendes (így szó szerint), mert csak tõlem vette el, és az utastársaimtól nem. Azt mondta, hogy visszakapom, ha egy hét múlva visszamegyek a bíróságra. (Bíróság pénzt visszaadni?! Nevetséges). Aláírattak velem egy ukrán nyelven íródott papírt, amit senki nem volt hajlandó lefordítani nekem. Mondtam nem írom alá, mert nem értem, erre borzalmasan dühös lett, és kiabálni kezdett, hogy márpedig alá kell írnom. Azzal érvelt, hogy nem lesz semmi következmény.

Akárkit kérdeztem a határon, hogy magyarázza el mi folyik itt, nem volt hajlandó beszélni velünk. Pedig mindenki magyar volt, csak a múltban "ott ragadtak" Ukrajnában. Mikor azt hitték nem halljuk akkor folyékonyan beszélték a magyart, sõt magyar neveken szólították egymást, mikor kérdeztem valamit, egybõl törni kezdték a nyelvünket. Hazafelé a magyar vámon megkérdeztük, hogy mit tehetünk, de sajnos nem tudtak segíteni, és azt mondták, hogy nem mi vagyunk az elsõk, és ennél nagyobb összege sem kapott vissza eddig senki. Visszamenni nem akarunk, nehogy az autómba kerüljön az újabb ukrajnai kirándulás.

Ki tud ebben a helyzetben segíteni? Egyáltalán tudja valaki, hogy milyen aljas módon verik át a magyarokat az ukrán határon? Pedig ez még befelé menet volt, és a pénzünket akartuk ott hagyni a vásárlás folyamán, de nem így. Mit lehet egy ilyen helyzetben tenni?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci81 2007.08.12. 18:03:13

Te egy pancser vagy öregem! Csak a konzulátust kellett volna felhívnod vagy lehivatni a parancsnokot és máris másként álltak volna hozzád!

Ungvári Főkonzulátus Beregszászi ügyfélszolgálati irodája
Tel:+380 (31-41) 425-81, 425-82, 425-83
06-20-464-1600, 06-20-464-1611

A pénzedre viszont már ihatsz egy pohár vizet.

artika 2008.05.10. 19:39:12

A mai napon a beregsurányi határon ,ugyanaz történt velem és családommal,ami Zoltánnal.
Bevásárolni indultunk mi is,de a határon,mondva csinált indokkal,tőlünk is elvették a nálunk lévő össze készpénzt.
Nagyon remélem,kedves Zoltán,olvasod a segítség kérő levelem és válaszolni fogsz nekem!
Kérdésem,hogyan alakult az ügyed?
Voltatok Nagyszőllősőn a Bíróságon?Egyáltalán létezik ezen a címen valami?

Előre is köszönöm válaszod!

Ui:Ez nem neked szól,hanem a hozzászólónak,attól,hogy valaki jóhiszemű és becsületes,még nem PANCSER!!!


Üdv:

filamester 2010.02.17. 22:25:32

Egyszerűen annyi, hogy biztos nem tettetek az útlevélbe 200ft-ot, meg nem adtatok a vámosnak.
Amúgy megszívatnak...

Záhonynál:
Kiskatona: 100 FT
Útlevélébe: 200 FT(néha a vámosnak is)
Rendőr: 200 FT vagy 400 FT

Visszafelé:
Útlevélbe 200 FT

Ennyi.

schwerty 2010.02.22. 12:44:10

Miv an akkor ha egy olyan vámosnak adsz pénz aki ma tök hivatalosan éberdt fel.?
Sajnos ez a módszer hogy adjunk és a vámosnak elsülhet szarul is

ha mondjuk 200 ft-tal meg vesztegeted akkor tuti joga lesz el venni az összes pénzed teljesen törvényesen.
És akkor még a konzul sem segíthet.
és lehet hogy így is szét szedik az autót.

Szerintem lutri.

hulladaemon 2011.07.27. 16:31:44

A katonának kell ukrán fele, meg utána annak, aki megkérdezi, hogy van-e biztosításod. A biztosítás a 200-as.
süti beállítások módosítása