Tékozló Homár

Re: Még mindig szabad a rablás Ferihegyen

2007.05.03. 16:00 | jackyll | Szólj hozzá!

Ripszropsz megkaptuk a Budapest Airport szóvivõjének válaszát a bõröndbõl eltûnt pénzû naivügyfél panaszára. Sajnos az ilyen eseteket a már korábban leírtakkal egyetemben leginkább megelõzni lehet:

Nagyon sajnálatos az eset, ami Máriával történt. Hozzánk, a Budapest Airport-hoz nem érkezett meg ez a panasz, de arra kérjük Máriát, hogy jelezze felénk is az esetet, megpróbálunk segíteni. Bár mi nem nyomozhatunk az ügyben, de hivatalosan és nem hivatalosan is jelezzük az esetet a rendõrségnek, a légitársaságnak és a földi kiszolgáló társaságnak. Remélem, ez talán segíthet abban, hogy elejét vegyük a hasonló eseteknek.
Mária azt írja, hogy „kibabráltak vele Ferihegyen”, és a cím is elég egyértelmûen fogalmaz, úgy általában ír Ferihegyrõl. Megértem indulatait, de ez az általánosítás teljesen elfogadhatatlan, bántó, ráadásul félrevezetõ és egyáltalán nem segíti a bajba jutott utasokat. A reptéren 13 ezer ember dolgozik – köztük én is. Az itt dolgozók döntõ többsége nyilván nem „szabadrabol” – én sem. Idén januárban már foglalkozott a témával a Homár, akkor megpróbáltam tisztázni, hogy ki és hogyan férhet hozzá a csomagokhoz, és hol lehet segítséget kérni.

Végül néhány tanács arra vonatkozóan, hogy miképp lehet elkerülni a kellemetlenségeket, illetve, hogy ha mégis hasonló eset történik, akkor mit, és hogyan kell tenni. Talán a legfontosabb tanács, hogy a feladásra szánt poggyászba lehetõleg ne kerüljön semmilyen értékes tárgy; az ilyesminek a kézitáskában van a helye. Érdemes a csomagot még a tranzitváróban ellenõrizni, hiszen ha megsérült, vagy valami hiányzik belõle akkor azt a tranzitváróban lévõ Lost and found szolgálatnál kell bejelenteni. Ellenkezõ esetben bonyolultabb eljárásra kell számítani.

Fontos még azt is tudni, hogy minden utas a repülõjegy megvásárlásával a légitársasággal kerül jogi kapcsolatba. A légitársaság tud és fog segíteni az utasnak, még akkor is, ha nem õ a felelõs.

Üdvözlettel:

Szollár Domokos Budapest Airport szóvivõ

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása