Tékozló Homár

Re: befizethetetlen parkolási bírságok

2007.05.11. 13:14 | jackyll | Szólj hozzá!

õt tutira nem fogják megbüntetni...

Mint ahogy az várható volt, a tegnap dokumentált centrumos trükk, vagyis a parkolóõr által közvetlenül a büntetés kiszabása után eltüntetett csekk nem újkeletû megoldás. Egy laza csokrot állítottunk össze néhány szenvedõ alany élményeibõl, kezdve Szabolccsal:

1. Parkolás után megvettem a jegyet, betettem a szélvédõ mögé.

2. amikor visszajöttem konstatáltam, hogy nincs mikulás csomag az autón, ezért kidobtam a jegyet.

3. három hónap múlva megkaptam az értesítést, miszerint fizessek be 10 eFt-t, mivel jegy nélkül parkoltam. Kis érdekesség, hogy ebbõl 800 Ft volt az eredeti büntetés, a többi a három hónap alatt jött rá, plusz még kedélyesen hozzá lett csapva egy kb 1500 Ft-s ügyintézési költség.

4. Természetesen bementem személyesen, mivel kíváncsi voltam a kocsimról készült fotókra. Kikértem õket és megdöbbenve láttam, hogy a jegy tényleg nincs a szélvédõ mögött. Pontosabban: a képen a szélvédõnek csak kb 90%-ka látszott (oldalról volt fotózva), erõs a gyanúm, hogy a jegy a lemaradt 10 centi részen volt.

Hogy ezek után mit csináltam? Miután rádöbbentem, hogy sehogy sem tudom bizonyítani, hogy volt jegyem, lassan elszámoltam tízig, hogy nehogy elsõ felindulásomban az ügyintézõ fejére applikáljam a monitorját, majd beálltam a pénztárhoz kifizetni a tanulópénzt. Azóta mindig megtartom a jegyet, akkor is, ha nem kapok mikuláscsomagot.

***
Személyes tapasztalatom, ha lett volna mikulás csomag az autómon, akkor én azt becsületes polgárként be is fizettem volna (kevesebb mint kétezer Ft volt az aznapi díj). De mivel nem volt, nem is tudtam róla, hogy fotót készítettek az autómról, így nyugodtan telt-múlt számomra az idõ, s került késõbb kukába a parkolójegy. Az olyan autókra is rárakják a csomagot, akiknek van jegyük, és lefényképezik mielõtt lejárt volna a parkolási idõ.

Nem ördöngösség az idõn állítani, fõként ha eleve percekkel elõbb van állítva a gép. Aztán telik múlik az idõ s nincs hozz már meg a jegy. Lehet több pénzt beszedni.

Ez volt eddig, most pedig már egy év után bukja a parkoltatást végzõ társaság a pénzt. Ezért legalább egy évig õrizzük meg a jegyeket, mert akkor is fotóznak, amikor nincs rá alap!

Sándor

***
Olvasom a Centrumos trükköt... sajnos ilyennek én is áldozata lettem. Márciusban EGYSZER elfelejtettem fizetni a lakásom elõtt (nincs még lakossági engedélyem), és ez csak késõ reggel jutott eszembe.

Leszaladtam az autóhoz, majd megkönnyebbülve tapasztaltam, hogy nincs kék csomag, és elhajtottam. Kb. 1 hónap múlva azonban levelet kaptam a centrumtól, hogy mivel nem fizettem 5 napon belül, most fizessek kb. duplaannyi büntetést.

Hiába beszéltem velük telefonon, hajthatatlanok, az állításuk szerint BIZTOS, hogy az ellenõrük kirakta a csomagot. Én mondtam, hogy biztos, hogy NEM rakta ki, hiszen kb. 10 perccel késõbb érkeztem az autóhoz, és nem volt rajta semmi. Elõtte is, utána is minden nap fizettem a parkolásért, mondtam nekik, hogy szerintem nem életszerû, hogy megpróbáljam elsumákolni ezt a kék csomagot, pláne, hogy tisztában vagyok a következményekkel... de õket ez sem érdekelte.

John

***
Milyen gyakran használják? Ez bevett gyakorlat. Nekem is van egy kisebb kupac olyan fizetési felszólításom, amik közül egyet sem(!) elõzött meg mikuláscsomag. Helyszínileg VI. kerület, Jókai utca amúgy. Régóta nem is értem, miért nem készült már egy tonna kandikamerás videó ezekrõl az aljak kis trükkökrõl.

SzG.

És milyen igaza van! Úgyhogy játék illetve verseny! A Homár a maga módszereivel természetesen azon lesz, hogy megörökítsen egy ilyen jelenetet, de Önöket sem tartja vissza semmi egy jókis rejtettkamerázástól. Akinek elõbb sikerül tettenérnie csekket fantomizáló parkolóõrt, mint a Homárnak, egy hónap automatikus elsõzést nyer a hamarosan (muhahaha, pedig tényleg, csak mihez képest) újrainduló kommentezõrendszerben.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása