Tékozló Homár

Re: A kisteherautósok sanyarú élete

2007.05.14. 13:07 | jackyll | 2 komment

Többen írták, hogy Szilárdhoz hasonlóan szenvednek magántulajdonú kisteherautójuk kötelezõ menetlevele miatt. Ligu a neten talált erre egy rafkós megoldást:

Szilárdnak üzenem, hogy van viszonylag elfogadható megoldás a problémájára, mégpedig az "állandó menetlevél". Én 4 éve járok magántulajdonú kisteherrel, eleinte engem is zavart a menetlevél vezetési kötelezettség. Aztán jobban körülnéztem a neten, és találtam elfogadható megoldást, ez pedig az "állandó menetlevél", amit egy jogértõ autóstárs hozott létre. Ezen a módon évente és gépjármûvezetõnként 1db menetlevelet kell elkészíteni. (Mindig van néhány biankó is a kocsiban, a vezetõ nevét üresen hagyva.) Mégis csak kényelmesebb, és teljesen megfelel a törvény betûjének. Én három éve használom, és eddig minden rendõr elfogadta.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

negitori 2007.09.17. 13:12:23

Utoljára a nyáron állítottak meg rendőrök közúti ellenőrzésen. A szokásos formaságok után a menetlevél megléte, ill. nem léte okozott némi derűt a hatóságok képviselőinek tekintetében, amit egy "állandó menetlevél" felmutatásával komorrá tettem. Nem igazán voltak partnerek ezügyben. Közel félórás szellemi csatározást követően az utólagos retorzió "feljelentenek" eshetőségét lebegtetve váltunk el egymástól. Azóta sem történt semmi, továbbra is így közlekedek.

zajos 2008.02.18. 20:01:21

Ezt nem gondolod komolyan ugye??
Ne is haragudj, nem leszólni akarlak, de nehogy már annyira fárasztó legyen kitölteni egy vacak menetlevelet!!??
Ez a kis divat terepjárósok körében előforduló jelenség. Ilyenkor mindjárt kell valami okosság!!
Én napjába legalább 4 szer pakolok a felrakón ha itthon megyek, és a menetlevélen kívül további 4 papírt is vezetni kell! JAJJ szegény én... én is akarok valami állandót, hogy nehogy fájjanak az ujjacskáim.
Miért mindenre a kiskapu keresése az első reakció??
Mindenre az az első mozzanat, hogy milyen megoldással lehet kijátszani az éppen nemtetsző jogszabályt??
süti beállítások módosítása