Tékozló Homár

Benzikutas svindlik miniösszeállítás

2007.05.30. 00:01 | szily | 4 komment

Erzsébet a Balatoni úti Shell-kútnál tankolt kannába, amit szintén ott vett, de az 1 deci olajjal + 5 liter benzinnel együtt a folyadékszint nem érte el még a 4,5 litert sem. Sounder 1200 forintért tankolt a Krisztina térnél, mégis lefulladt a kútról kifelé tartva, saját diagnózisa szerint üres tank miatt.  A tanulság? A Homárhoz hasonlóan járjanak inkább robogóval, ott legalább le lehet nézni a tank fenekéig. A sisak mondjuk elrontja a frizurát, de még így is megéri. Sztorik alant.

Szombaton (május 26-án) a Shell Balatoni út 10. km című benzinkútjánál kannába vásároltam benzint. A kannát is ott vettem, továbbá olajat, mert keverékre volt szükség. Az ötliteres kannába először kb. 1 deciliter olajat öntöttünk, majd a kutas 5 liter benzint engedett rá. Ki is fizettem a kannát, az egy liter olajat, és öt liter benzint. A kannában lévő keverék még a 4,5 literes jelig sem ért, éppen csak a 4-es vonalát haladta meg. A személyzet a vállát vonogatta, azt mondták a kút be van mérve. A kanna valószínűleg nem hitelesített, ám ekkor sem szabadna ilyen nagy eltérésnek mutatkozni. Természetesen főnök nem volt, a benzinszint maradt. Arra a kérdésre, hogy vajon a Fogyasztóvédelem mit mondana az esetre, azt válaszolták, hogy semmit.

 

M.E.

És jöjjön a kútról kifelé lefulladós sztori:

Bár sajna a blokkot nem tartottam meg, de való igaz a történet, azt hiszem ilyen még nem is volt.Történt 2007.05.23.-án (szerda) 18:20 és 18:30 között. Hazafelé tartottam munkából és mivel már nagyon üres volt a tank, (Opelnél sípol benzinpumpa) beálltam tankolni a Krisztina téri MOL kúthoz, sárga templom mögött. Mivel alig 1200 forint volt nálam, gondoltam ennyiért tankolok, hazáig elég lesz. Annak rendje és módja szerint beálltam, csövet a tankba és már pergett is a kútóra. Fizettem és szépen indultam is volna mikor a kútról kijövet elkezdett köhögni az autó, majd szépen megállt, mondani sem kell ott aztán szép dugót lehet így csinálni. Indítózok, semmi. Továbbra is semmi. Mivel útban volt nagyon ezért nem kis erővel megkerülve a kutat, de visszatoltam az autót, szépen félrerakva  az amúgy is kicsi kúton. Fel sem merült bennem, hogy netán az üzemanyag fogyott ki, ezen kívül mindent átnéztem. Jobb ötlet nem lévén, telefon haza jöjjek és vontassanak. Fontos tényező, hogy ez idő alatt a kutas sunyin tekingetett  felém, de oda nem jött volna, hogy mi a gáz, esetleg segíthet-e. Másnap lezsíroztam a  szerelőt, remek, a jövő héten már vihetem is, de még utolsó próba. Szétszedtem az egész üzemanyagrendszert tanktól motorig de semmi gáz, viszont rázom a kocsit semmi lötyögés. Még utolsó mentsvárként gondoltam hozok bele benzin, max. majd kidobós lesz ha vizes vagy koszos lenne. Séta benzinért, másik kocsival odaáll, akkucsere mert már az is lemerült, ÉS láss csodát, kettőt fordult a motor és azonnal beindult.

Következtetés: Gondolom meg van vezérelve vagy a talpszelep (ezt most tanultam), hogy engedje vissza benzint, és mikor tankolok már a levegőt is számolja, vagy csak egyszerűen a kútoszlop a ravasz. Nem hinném hogy hibás lenne és mindenkivel kicseszne, mert pont előttem robogós tankolt, és nem anyázott, pedig nála tényleg feltűnt volna hogy hogyan férhet 6-7 liter a 3 literes tankba  ha teletankol. Mindenesetre ez egy lehetőség arra, hogy hogyan tankoljunk az 50 lityós tankba akár sokkal többet is. Kevésbé lettem volna mérges ha legalább szól a kecseg kutas, hogy gyerek szerintem keveset tankoltál, így beleszámoltam volna ezt a tényezőt is, de ugye nem mondhatta. A szerelőm nézett volna a legbutábbnak ha odaviszem neki így a típust. Mit lehet tenni? Tankoljak hitelesített kannába mindíg és utána fejtsem át?

Sounder

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobek71 2007.06.16. 07:59:21

Nem tudom, hogy az esetleges jó tapasztalatoknak van-e itt helye, de mégis megírom.
Azt gondolhatja mindenki, hogy fizetett hirdetés vagyok, de magam sem hiszem, hogy ez sokakkal megtörténhet.
Tegnap (07.06.15.) a szolnoki Abonyi úti Mol benzinkútnál kávéztam, majd illendően meglátogattam a az arra szolgáló helyet és mentem tovább ügyemre. Kigurulok a kútról, alig haladok 700 métert, csörög a mobilom, egy ismeretlen számról, felveszem. Udvarias hang:
-Üdvözlöm, XY vagyok a az Abonyi úti Mol kútról és azért hívom, mert itt felejtette a tárcáját.
Szív megáll, autó visszafordul, berongyolok a kútra. Kutas visszaadja a tárcám, amiben szerencsére tartottam pár névjegykártyát is.
Következők voltak benne érintetlenül:
-összes igazolványom, jogsi, taj, adókártya, forgalmi, véradó, fogorvosi.....
-üzemanyag kártya
-céges arany bankkártya
-saját bankkártya
-62000 kp
Hihetetlen, de ez igaz!
Köszönöm!
bobek71

schewy 2007.10.10. 12:01:15

A legújabb trükk szerintem.

Fehérvári ut OMV kút. Este kútoszlopoknál a kutasok, vagy valakik állandóan parkolnak és mindíg ugyanott.
Kénytelen vagyok míndíg ugyan oda állni.

A fogyasztás megugrott két kb 2 literrel. Lehet hogy kevesebb üzemanyagot kapok?

Sloane (törölt) 2007.11.12. 15:34:53

Jó tapasztalat (kevés van belőle): Istenhegyi úti MOL-kút. Rendszeresen 3-4 literrel kevesebbet tankolok, mint más kutaknál. 45 literes tankomba sosem rakok 40 liternél több benzint, ami vsz. reális, mert ha bejelez a lámpa,akkor még van a kocsiban pár liter. Más kutaknál rendszeres, hogy 44-45, de néha 50 litert is tankolok. Nem a legolcsóbb kút, de mivel nem basznak át, a számla vége olcsóbbra jön ki.

morzseya 2008.02.12. 18:47:08

Én a mai napon jártam ilyen balszerencsésen, mint az első hozzászóló.
Tankoltam 3000 Ft-ért levegőt meg némi kis benzint. Amikor elindultam a kúttól, azt hittem, hogy csak még nem állt be a mutató, de mire hazaértem már kezded gyanús lenni. Beigazolódott, mert
semmi lötyögés (4km után),
tank nem lukas (nincs folt a kocsi alatt),
nem mellé ment a benzin - a kocsi oldala teljesen tiszta volt :)

10 litert kellett volna kapjak a számláló szerint. Valójában lehetett vagy 2 liter...

XIX, Ady Endre út 22-26. ESSO!
Tankoltam már itt korábban (bár nem a 3-as kútnál),de eddig nem tapasztaltam ilyet.

Üdv, több szerencsét :)
süti beállítások módosítása