Tékozló Homár

Szánalmas parkolásbehajtási próbálkozás x+n

2007.06.07. 15:21 | jackyll | 1 komment
Shine a hagyományos Centrum kft-nek fantomtartozásos sztoriba csöppent bele, egy apró csavarral. Ugye 60 napon túl már nem mennek semmire a kintmaradt vélt vagy valós parkolási bírságokkal, erre kitalálták azt, hogy az Intrum visszadátumozva veszi meg a tartozást és azt próbálja behajtani:
Úgy tűnik, ezek soha nem fogynak ki az ötletekből. Most (2007.06.05.) kaptam kézhez egy ajánlott levelet, mely szerint az Intrum Justitia Zrt. 2006.07.27-én megvásárolta a Centrum Parkoló Rendszer Kft. kintlévőségeit. Ebben az állományban állítólag szerepel az én korábbi céges autóm egy parkolási díjhátraléka. Eddig még megszokott a dolog, de most jön a lényeg. Az állítólagos dátum 2000.11.14!

Számoltam, számoltam, még különböző időszámítási rendszereket is figyelembe vettem, de ez szerintem akkor is jóval több, mint 5 év. Arról nem is beszélve, hogy úgy tudom, március óta 60 napon belül jelezni kell a díjhátralékot, a korábbi, 2007.02.28-ig nem követelt tartozás (még az 5 éven belüli is) elévült. Vagy ez az Intrum Justitiára nem vonatkozik? Ha én behajtó cég lennék, és mondjuk megvásárolok egy teszem azt, 30 évvel ezelőtti tartozást (mert az illető kijelentette, hogy van egy ilyen tartozása, bizonyítani nem kötelező), akkor holnap már követelhetem is? Mivel az állítólagos tartozás már a megvásárlás időpontjában is elévült volt.

A levél szerint már behajtási eljárás alatt állok és 8 napon belül fizetnem kelletet volna. Azt nem írják, hogy mihez képest ketyeg a 8 nap. Ha a levél keltétől számítják ( 2007.05.04, péntek), akkor az 12-e, ami eleve lehetetlen, mivel öt nap múlva (05.09, szerda) adták postára …

Érdekes apróság, hogy a jelenlegi adótörvények szerint a 2000. év bizonylatait most, 2007-ben lehet megsemmisíteni (2000. év bevallási időszaka 2001, tehát 2001.12.31-től indul az 5 év megőrzési kötelezettség). A levelet ugye 2007.05.09-án postázták, ajánlva, bár kis zöld cetli nem, csak végül maga a levél jött így június elején. Lehet, hogy paranoiás vagyok, de nekem ezek a véletlenek gyanúsak – még ha eredetileg meg is őrizte a cég a parkolási jegyet, mostanra biztosan megsemmisítette, tehát valószínűleg nem tud semmit visszakeresni.

Pech, megvannak, kicsi a cégem és nincs helyhiány. A megnevezett napon érvényes parkolójegyem volt az adott helyszínre – igen elismerem, hogy ott parkoltam, de korábban – az állítólagos díjfizetés nélküli időszakban már egy másik kerületben állt az autó. Persze tisztában vagyok vele, hogy az én állításom nem hiteles, csak a parkolási cég és a behajtó semmivel sem alátámasztott állításának van már önmagában is, a kijelentés (bocs, begépelés) pillanatától bizonyító ereje.

Az már csak a hab a tortán, hogy az eredeti állítólagos tartozás és az ehhez kapcsolódó állítólagos késedelmi kamat együtt a követelt összeg 30%-át teszik ki, a többi a behajtó cég adminisztrációs költsége.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hedgehunter 2007.06.15. 13:16:07

Magyarorszagon szerintem mindenki levelezik a Centrummal... elso???
süti beállítások módosítása