Aki az Interspar előtti grillcsirkésnél vásárol, szaglásszon, mint Semjén Zsolt a dancehallfesztiválon. Vagy úgy jár, mint gerard, akinél létra volt, ezért rohadt csirkét vett. Büdös részletek a hajtás után.
Kedves Homár!
Igen gyakran tévedek be a blogotokra, és gyakran jót mulatok magamban, mennyire ránk jár a rúd, ha vásárlásról van szó. Néha csak vicces a helyzet, máskor viszont már ijesztő. Én ez utóbbival szembesültem tegnap Debrecenben az Interspar előtti grillcsirkés standnál. Nem szoktam grillcsirkét venni, talán az ára is riaszt el ettől (1280 Ft egy egész csirke, ami azért nem is olyan nagy), de tegnap az illat elcsábított. Fel voltam pakolva létrával, miegyébbel, ezért nem tudtam ott és akkor megenni a csirkét. Gondoltam, hazaviszem és készítek majd mellé valami kis köretet. Így is tettem, de otthon, a legnagyobb meglepetésemre, furcsa szagra lettem figyelmes. Talán a dögszag a pontos meghatározás. A standnál nem éreztem még, de ez normális is, hiszen vagy 20 csirke volt ott nyársra húzva a grillsütőn. Az összillat elnyomta ennek a deviáns csirkének a bomló szagát. Én azonban nem hagyok veszni olyan könnyen egy ilyen drágán vásárolt csirkét. Ha belehalok is, de eszek belőle, gondoltam én. Így is tettem, egy kis sült krmplival. Ez utóbbi hozta is a szokott formáját, nehéz benne csalódni. A sz! agot pedig egyszerűen félresöpörtem, de nem tudtam sokáig. A nyúlós-ragadós grillmáz mögül előtörő agresszív szag betöltötte a nappali teljes légterét 10 perc alatt. A parfümök illatánál ez persze igen dícséretes tulajdonság, de ez elviselhetetlen bűz volt. Beraktam hát a corpus delictit a hűtőbe, ahogy a krimikben is láttam már néhányszor, ha egy nem kívánatos holttestről van szó. Amikor a feleségem megjött, ő is megpróbált enni belőle. Aztán vártuk a hatást, a szalmonella könnyen felismerhető jeleit, de szerencsére megúsztuk. És hogy mit csináltunk a szinte egészben megmaradt csirkével? Kidobtuk a szomszéd jóravaló kutyájának, Blökinek. Ő persze nem sértődött meg a döghúson. Persze nekünk sem kellet volna, hiszen nehéz ma élő állapotban venni és enni a jószágot. Azt hiszem, visszatérünk a saját farm, saját jószág, gyümölcs, zöldség koncepciójához. Kedves debreceniek, Ti pedig ne egyetek ott, csak ha fel vagytok készülve az átverésre. Copperfield sem tudná ezt mesteribben csinálni. A trükk: rejts el egy romlott csirkét a 20 szóban, és másban forgó csirke közé. Ezután indulhat a játék: itt a piros, hol a piros...
toddzsa 2007.06.29. 11:59:38
toddzsa 2007.06.29. 12:01:38
ez is a maxi genyaságok szintje!
froccsos 2007.06.29. 12:04:17
Újpesti Stop-Shop, hentes (Plusnál): 850Ft (nagyon finom, méretes)
Cora: 900Ft (igaz, krva kicsi, galambszerű, de még ehető)
Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2007.06.29. 12:04:17
"...hogy mekkora balfékek vannak ecsém..."
Deuce Bigalow 2007.06.29. 12:05:38
már ne haragudj, de ha egy ételnek dögszaga van, akkor ti még megpróbáltok enni belőle?????
fene a gusztusodat!
a rekettyés 2007.06.29. 12:08:52
froccsos 2007.06.29. 12:10:29
Secnir 2007.06.29. 12:18:01
SAITYX 2007.06.29. 12:34:59
barceo 2007.06.29. 12:55:58
Jelzem ezen túl, én sem értem, hogy miért kóstolsz meg egyáltalán egy dögszagú kaját...
guadana 2007.06.29. 13:18:42
Niaren 2007.06.29. 13:26:42
Mi a szarért nem vitted vissza? Meg mi az, hogy annak ellenére hogy DÖGSZAGA volt te megpróbáltad megenni. Meg az asszony is :S
Hát komolyan, azért én titeket is bezáratnálak nem csak a grillcsirke árust.. Baszki.. dögszagú hús de próbáljuk már meg megenni.. Szép család...
W00d5t0ck 2007.06.29. 13:35:16
tris 2007.06.29. 13:40:14
Jó étvágyat! Ha neked nem is teccik majd az asszony megeszi, de ha ő se még mindig meg lehet kínálni a gyereket.
doremi101 2007.06.29. 13:42:01
biorobot (gyönyörű fosbarna) 2007.06.29. 13:42:30
Ez volt a kedvenc grillcsirkésem. :(
Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.29. 14:19:47
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.06.29. 17:22:52
Fanyuvo 2007.06.29. 18:22:01
2007.06.29. 18:23:07
Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Szolgálat
Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
cuccot bevisz, bejelent,ellenőrzés, bevizsgálás, bezárás, bírság.
nem az a baj, h egy barom vagy, hanem, hogy nyilvánosan közzé is teszed.
Megdobbent 2007.06.29. 18:59:05
eMM2 2007.06.29. 20:01:39
lumberjack 2007.06.29. 20:48:03
kopaszfeketemercis 2007.06.29. 21:16:31
Szuper Omega 2007.06.29. 22:06:15
HACCPi Corai Döglésű Rágcsáló 2007.06.30. 00:50:15
Ez most a Kora vagy a Tecsó lejárató kampánya egy jó csirkés ellen?
eMM2 2007.06.30. 02:50:39
HollyFcuk 2007.06.30. 03:06:06
Homár is lehetne inyencebb! Még ha visszavitte volna és a biztonságiakkal dobatják ki, talán...
Naiv ügyfél kezdi elveszíteni a funkcióját, értelmét, lényegét, miegymás és kezd belesüppedni valamiféle "gyalázkodós hoax üzembe" annak minden jellemzőjével.
Nem is beszélve a segíts magadon, Isten is... formuláról.
eMM2 2007.06.30. 10:02:25
kéjenc 2007.06.30. 10:35:01
2007.06.30. 14:31:19
Amúgy szerintem a kiskereskedők visszaerősödése lenne mindenre a megoldás...pl. az ismerős zöldséges nem ba.. át,mert van egy kis létszámú vevőköre, ha egyszer átvág, nem megyek oda többet. Szupermarketban zöldséget? Soha, bár lehet hogy olcsóbb, de akkora a forgalom hogy leszarják mit adnak el...vásárló jut is , marad is...
Kocsmákkal hasonló tapasztalatom van... sokszor egy kis garázskocsmában jobb minőséget kap az ember, mint a sokak által látogatott , "felkapott" helyeken...
2007.06.30. 14:33:00
HACCPi Corai Döglésű Rágcsáló 2007.06.30. 16:00:04
Akinek nem tetzsik a büdöscsirke az egyen EZT:
www.rotten.com/library/medicine/bodily-functions/eating/mans-best-friend/
Jóétvágyat!
Vau!
janosski 2007.06.30. 17:50:21
hova lenne ez az ország, ha mindenki ványadt kákabelű finnyás fővárosi ficsúr lenne
Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.07.02. 01:14:20
de mikor másodszorra kicsit páleszosan ettem ott és nem éreztem a bűzt akkor olyan hányós-fosós-hetes betegségem lett mint ide lacháza, a 40C láz karácsonykor (mert még akkor történt) külön bónusz volt. mikor gyomorfájással megszagoltam a maradékot majd elhánytam magam olyan büdös volt, utána valóban meghánytattam magam egy kis sós vízzel a hányadék is úgy bűzlött mint egy pöcegödör. fasza volt, azóta csak itthoni kaját eszek mert nagyanyám(isten nyújtsa hosszúra életét) nem kér blokkot hogyha reklamálni szeretnék
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.02. 11:35:22
A ögök megfeleő elkészítését a régi nemesi és a mai faluszéli cigány háztartásoktól lehet megtanulni. A grillezés nem szerepel ezek között. A vásárokban, lacikonyhákon, plazákban római köménnyel fedik el a romlott húsok bűzét.
instant vízpor 2007.07.02. 12:05:41
Amúgy úgy emlékszem, hogy régen jóanyám is odaadta az öreg, beteg, esetleg frissen megdöglött tyúkjait egy cigányasszonynak. Teljesen ingyen, puszta emberszeretetből...
instant vízpor 2007.07.02. 12:08:52
Ellenben amikor elmegyünk a párommal a süteményes pultjuk előtt, mindig elkezdek jó hangosan azon elmélkedni, hogy jól néznek ki a sütik, de ne vegyünk, mert a múltkor is savanyú volt az albán krémes. :D
Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.07.02. 14:29:58
Ramonika 2007.07.02. 15:46:41
Ja és pont az a gyomorforgató benne, hogy mivel fűszerezve van elég erősen, ezért először nem is tudod, hogy mi ilyen furcsa a csirkén. Furcsa a szaga, meg az állaga és csak később jössz rá, hogy agyon van fűszerezve meg melegítve, az elnyomja.
Inkább lennének zöldek, akkor nem kóstolnánk meg. De az a reakció, hogy félreteszem a páromnak az természetes, mert először nem érted, hogy most csak te érzed ezt a furcsa mellékízt meg szagot, vagy mi ez.
instant vízpor 2007.07.02. 17:06:24
Egy nap után érintetlenül hajítottam ki a kertbe. Bezzeg a nyers csirkenyakat, belsőséget megették. (Mondjuk a nyári melegben eldugott és megérlelt kaja már elég érdekes állagú volt, na az nekik se kellett. De egy ismerős grillcsirkés jó áron megvette... :D
Grillcsirkét a kutyának nem azért nem adnák, mert büdös - ha nagyon gáz, úgyse eszi meg, - hanem mert többnyire agyon van sózva.
2007.07.04. 04:00:44
System failure. :) 2007.07.10. 21:15:09
Megkérdezném azokat az illetőket, akik ócsárolják az árust hogy ugyan ettek-e abból a "döghús"-ból?
Én véletlenül igen.
Igaz majd egy éve, de semmi kivetnivalót nem találtam. Pontosítok: tényleg nem olyan nagy, de ez ugye relatív.
kis csirke 2008.12.03. 08:37:39
Csurmur 2009.11.10. 12:19:58
Pár éve én is grillcsirkéztem, és csak egyszer volt probléma, és akkor is a főnököm miatt. Jeleztem neki, hogy szerintem elromlott a mélyhűtő, cserélje ki vagy csináltassa meg. Nem tudott/akart azonnal intézkedni, így szenvedtem és zaklattam ezzel pár napot. Éreztem is valami kellemetlen szagot, de lerázott, hogy csak egy elütött kutya az (egy főút mellett volt a csirkés kocsi, ott előfordul az ilyen). Egyszer visszahozták a csirkét, hogy büdös. Azonnal visszafizettem az árát, elnézést kértem, és hívtam a főnököt, hogy bezárok, az ott lévő csirkéket dobja ki, és ha másnapra nem lesz új hűtő friss csirkékkel, felmondok és keressen más balekot oda. Lássatok csodát, lett új hűtő friss csirkékkel...
Lehet, hogy ezzel kellett volna először is fenyegetőzni, de 15 évesen az ember lánya még elég naív...
Azóta nem dolgozok élelmiszerekkel... és a grillcsirkét sem tudom megenni...