Tékozló Homár

Nászajándék ügyintézés

2007.07.03. 10:42 | jackyll | 51 komment
A Homár nem érti, miért akarhat valaki házasodni, amikor csak a baj van vele. András például már megtanulta, hogy rögtön az elején, neje névváltoztatásánál adódhatnak problémák, mert sem az önkormányzat, sem az OTP nem asszisztál túl lelkesen egy ilyen művelethez:
A magyar hivatali ügyintézés visszásságaival kapcsolatban szeretném az alábbi történetet megosztani veletek. Első rész: házasság. Májusban kötöttünk házasságot feleségemmel. Esküvő után bementünk a XI.ker.-i önkormányzathoz, hogy névváltozás miatt a személyit megcsináltassuk a páromnak, jogszabály szerint 8 napon belül meg kell csináltatni. A dolgot bonyolítja hogy esküvőnköz képest két hét mulva Feleségem egy másik esküvőn tanúként volt hivatalos amire nem ártott volna ha már új néven tudja igazolni magát. Az okmányirodában az illetékes hölgy azt mondta hogy 30 nap alatt csinálják meg az új személyit. Említettük hogy két hét múlva készen kéne lenni mert tanú és ugye régi néven nem lehet, erre azt a választ kaptunk, hogy akkor ne legyen tanú!

Kérdésre hogy ha nekünk mint jogkövető állampolgárnak 8 nap a határidő akkor miért nem tudnak ők is egy hasonló szűk határidőt vállalni, lekezelő választ kaptunk. A hab a tortán hogy esküvőnk után a kerülettől kaptunk egy üdvözlőkártyát melyben a polgármester Molnár Gyé Ula köszönt minket mint kerületi friss házasokat, és egyben felkínálja hogy korrekt gyors pontos ügyintézéssel segít a hivatal!

Megkérdeztük az ügyintézőt hogy a Házassági Anyakönyvi Kivonattal nem igazolhatjuk-e tanúként az új személyazonosságot, erre azt a választ kaptuk (és ennek még jelenősége lesz) hogy az nem hivatalos okirat, tehát nem. Ekkor jött egy segítő kolléga (férfi) aki megkérdezte feleségemet (meghallotta hogy arról beszélünk: nem lehet tanú) hogy honnan kapta az idézést, mert ott lehet esetleg kérni hogy az új név átvezetésével lehessen tanú. Elég hülyén nézhettünk, mert újra megkérdezte hogy melyik biróságtól jött a papir.......ooo Mondtuk hogy nem bíróság, esküvői tanú vazze! Válasz: Jaaaaaa! akkor nincs ötletem! Maradt az a megoldás hogy a feleségem helyett én voltam barátaink esküvőjén a tanú.
 
Második rész: OTP adatváltozás bejelentés
Feleségemnek Hőn szeretett legnagyobb hazai bankunknál van folyószámlája, a névváltozás miatt felkerestük őket az Árkádban hogy írják át a nevet a folyószámlán. Ekkorra már új névre kiállított személyivel, lakcímkártyával fel voltunk szerelkezve. Szimpatikus, dögöljön meg az egész világ életfilozófiájú kolléganőhöz kerültünk, ami azért volt érdekes mert a mellettünk levő pultnál mosolygós kolléganő volt. Na mindegy. A lényeg ahhoz hogy a névváltozás átvezetéséhez nem volt elég a személyi meg lakcímkártya, kérte a hölgy a Házassági Anyakönyvi Kivonatot is. Namost, ez azért érdekes mert egy A4-es papírral nem mászkál az ember, másrészt, lásd fent az nem hivatalos okirat, ergo mi a fax köze van hozzá? Megkérdeztük. Válasz: szabályzatban benne van.

Abban a szabályzatban, ami nincs kifüggesztve, ami ugye kötelező lenne, hiába biztos nem futotta rajzszögre a nagy logováltozásos marketingkampány költségei mellett. Kértük a szabályzatot, megnéztük. Nincs benne. Mondjuk ezt tudtuk, ezért sem volt nálunk a papíros. Ami még egy csavart rak a történetbe, hogy ha nem kérjük a névváltozás átvezetését, hanem felmondjuk, és rögtön új néven újra nyitunk egy számlát (nem fogunk, vesztettek egy ügyfelet), akkor senki nem kéri a H.A.K-ot! Ezután jeleztük hogy fel fogjuk mondani a számlát, amire egy szimpatikus vállrándítást kaptunk válaszul.
 
Amíg a procedúra folyt, elolvastam hírlevelüket melyben büszkén dicsérik hogy megint a Zótépét választották Közép-Európa legjobb bankjává, az alábbi kritériumok alapján: Nyereségesség, piaci aktivizáció, portfólió, blablabla. Javaslom hogy néha a vevői, vagy a szolgáltatást igénybevevői megelégedettséget is vegyék be a körbe, gyanítom hogy akkor nem lenne ennyire sikeres! Köszönjük hogy az új emblámában a kis pont lehettünk!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.03. 10:51:34

A válás sokkal bonyolultabb, egyébként meg tanú, hosszú ú-val.. De sanszos, hogy ez a homár legtöbb helyesírási hibával megoldott olvasói levele.

AZ OTP-t viszont helyesírástól függetlenül mindenkinek ott kellene hagyni, mert ekkora hozzá nem értő, tajparaszt bankot még nem hordott a hátán a föld.

Zaklató_Panda 2007.07.03. 10:54:57

Amúgy az otp ősi román bank!

Strex 2007.07.03. 10:57:01

Most akkor mi lett azzal hogy mégsincs benne a szabályzatban a HAK? Kollegina az íratlan alkotmányra hivatkozott, vagy mi?:)

Szil-Ka 2007.07.03. 11:00:22

Most mondjam azt, hogy aki az otp-nél ügyfél, az nem sikeres ember? :)

mch 2007.07.03. 11:09:38

Én tegnap voltam a Westend-beli OTP fiókban, készpénzt befizetni a számlámra. Vártam a soromat, normális sebességgel folyt az ügyintézés, sorra is kerültem. A befizetés után megkérdezte az ügyintéző hölgy, hogy mit csináljunk a pénzzel. A netbankon (ami amúgy szintén megér egy Homár sztorit) keresztül el tudom intézni a dolgomat, de gondoltam, hogy ha már így rákérdezett, fektessük be egyből a pénzt, és akkor nem kell otthon klikkelnem. Hát ezt sajnos abban a fiókban nem lehet elintézni, ott nem tudnak értékpapír műveleteket végezni. De a megoldás már folyamatban van, nemsokára majd lehet, addig is megtehetem ezt egy másik, "értékpapíros" fiókban - biztosított a hölgy. Csak tudnám, minek van ott az a sok számítógép.

vasszűz 2007.07.03. 11:09:49

Minek nevet változtatni?
Csak megoldhatatlan problémákat okoz.

blind · http://blog.coramonde.hu 2007.07.03. 11:12:05

Az OTP-vel nekünk is csak rossz tapasztalataink vannak. Névváltoztatással kapcsolatban nincsenek, előzékenyen nem házasodtunk össze. :)

TH 2007.07.03. 11:18:08

Hát ennyi heje sírási liba egy rakáson tényleg nem volt még talán. Az, hogy a tanú hosszú ú, az egy dolog. De érdemes volna az írónak megtanulni a külön- és egybeírás szabályait, valamint a nagybetűk helyes használatát is (ezúton üzenem az illetőnek, hogy csak a tulajdonneveket írjuk nagybetűkel, a tanú, a házassági anyakönyvi kivonat nem nagybetűs.
Azonkívül a HAK szerintem azért kell, hogy ellenőrizhessék, hogy az illető valóban ugyanaz-e, akié korábban volt a számla. Mert az új személyi ezt nem bizonyítja...Szóval szerintem logikus az OTP viselkedése ebben a helyzetben, nem?

Darth Revan 2007.07.03. 11:19:28

Az önkormányzati dolgozókon nem csodálkozom, ott a kiválasztásnál nem szempont, hogy segítőkész, barátságos, stb. alkalmazottat vegyenek fel. De azt nem értem, hogy egy piaci szereplő, hogy engedheti meg, hogy az alkalmazottjai balfaszsága miatt ügyfelet veszítsen.

Shadow82 2007.07.03. 11:19:35

Ezt az egészet nem értem. Elvileg kérhettetek volna ideiglenes személyit, sőt. Elvileg egy napig sem mászkálhattál volna érvényes személyi nélkül (azt követően, hogy a régit az okmányirodában leadtad), mert mi van, ha a rendőr éppen akkor igazoltat. Az ideiglenes személyit pedig helyben kiállítják, és ugyanannyit ér, mint az igazi (kivéve hogy talán külföldre nem mehetsz vele).

SzigMa 2007.07.03. 11:43:50

Nekem az okmányirodás sajtcetlit elfogadták mindenütt, hogy készül a személyim, igaz, hogy nem az OTP-be mentem vele, mert Hülye Azért Nem Vagyok! Bár nyílván van valami igazságuk, mert ennyi erővel én is bemehetek, hogy kézcsókom, nevet változtattam, az alábbi számlákat kérem a nevemre iratni, aztán csak egy kicsit kell hasonlítani a képre (az aláírásom is megváltozott! Beee!)

isti77 2007.07.03. 11:47:12

Néhány év múlva lehet, hogy rájössz, hogy nem is ez volt a legnagyobb szopás, hanem az előzmény...
Na mindegy, addig is sok boldogságot.

Sanyi a ló 2007.07.03. 11:47:49

Királyráknak:

"A Real Madrid úgy döntött, Capellora nincs szüksége a csapatnak, annak ellenére, hogy az ő csinált belőlük bajnokot. "

"Optimista kórus alakul Kóka János és Gyurcsány Ferenc javaslatára. Ők természetesen, nem a Szomorú vasárnap dallamára írták meg a szöveget hanem egy vidám magyar nóta, a Már minálunk, babám című örökzöldet dolgozták fel. Megszereztünk egy részletet a dalból, amelyet kattintás után közlünk. "

Azért a helyesírási hibákból a Te bloggodra is jut....segítek: vesszők+hogy az

Khhmmm

Inkább arról kéne beszélni hogy miért ilyen problémásak az ügyintézések ma magyarországon


Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.03. 11:51:56

Mit kell ezen meglepődni? Az OTP új logója is azt kommunikálja, hogy kedves ügyfél, gyere, mi majd jól megszopatunk.

Emiceha 2007.07.03. 11:53:33

Van is a tarsolyomban egy friss ide vonatkozó vicc, íme:
- Jó napot kívánok, szeretnék nevet változtatni!
- Természetesen, uram. Mi a jelenlegi neve?
- Geci Jánosnak hívnak.
- Nos, megértem, hogy változtatni kíván. No, és mi legyen az új név?
- Geci Béla.

Na? Nem olyan durva, mint az OPT-s sztori, de azért szerintem valamennyire azért mégis durva.

Sanyi a ló 2007.07.03. 11:57:28

TH-nak:

Egy bankban hogyan igazolod hogy új személyid van, új névvel? Ha az önkormányzat a házasságkötés után átvezetteti a központi adatbázisban a nevedet, és a rendőrség után azt személyiként elfogadja akkor egy bank miért nem? hivatalos okirattal ment be az ember, személyivel.
Ezzel az erővel a HAK mellé a születési AK-t is vinniük kellett volna amivel azt igazolják hogy a HAK-on szereplő leánykori név valóban az e ami.
Nehogy már egy személyi meg lakcímkártya gyengébb legyen egy hivatalos okiratnak nem minősülő HAK-nál.
Betli mi?

birdlady 2007.07.03. 12:00:09

Én sem értem az egészet... Miért nem jó az ideiglenes személyi?? Mi tart valakit a 21. században az OTP-nél? Miért dobja el valaki a saját nevét? Csak megnehezíti a saját dolgát, amikor a válásnál majd csinálhatja az egészet vissza...

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2007.07.03. 12:01:53

Vazze!Szeptemberben lesz az esküvőm!Már most félek...

oktondi 2007.07.03. 12:14:49

Aki az OTP-nél ügyfél maradt ügyfél, - pedig van más alternativa - az kénytelen kelletlen elszenvedni a bank sajátos ügyfélpolitikáját.

Traxx 2007.07.03. 12:20:34

Nekem is változott nemrég a nevem, és igen, kaptam egy A4-es papiruszt. Azzal a papírral szépen végigballagtam mindenhol, és simán mindent átírtak. Nem igazán értem a problémát. Hivatalos ügyeket sztem sehol nem intéznek bemondásra.

yooccoo 2007.07.03. 12:22:08

ez nem a bank hibája, hanem az ügyintézőé, aki nem akart dolgozni, mert
1. nem fiatalasszony és nemsokára otthon hajkurászhatja a legyet
2. előző este nem volt neki jó (esetleg régóta nem volt neki jó) és másra vetíti ki a belső fájdalmait
3. egyszerűen paraszt
ugyanis a személyin rajta van a leánykori név és a születési adatok, ami alapján azonosítható az előfizető/ügyfél

Neménvótam 2007.07.03. 12:22:20

Bemegyek a bankba, hogy én vagyok a Bill Gates, csak megváltozott a nevem, mert férjhez mentem. Írják át a folyószámlát Kovács Józsira, de HAK-ot nem mutatok.

LG. 2007.07.03. 12:22:50

OTP-seknek ajánlom a westendet, sokáig nyitva, ha minden igaz hétvégén is, viszonlag sok ügyintéző és mind kedves, mosolygós, segítőkész
legalábbis 1 évvel ezelőtt még így volt

Manyizga (törölt) 2007.07.03. 12:26:19

Az OTP-nél már nekem is visszafelé ketyeg a számlám élete számlálója... De jó is lesz. Egyúttal azt hiszem arról is rendelkezni fogok, hogy az adatbázisukból is töröljenek, hogy soha semmilyen levelet ne kapjak tőlük végre! :)

Secnir 2007.07.03. 12:27:17

Néha az én beírásaim is ilyenek, annak ellenére, hogy magyar nyelvtanból százas vagyok. Csak akkor tud leromlani, ha 3 üveg sört és/vagy 1 üveg bor után kezdek kommentecni :-)

Zsola777 2007.07.03. 12:44:43

Bementünk tavaly a Horvát OTP Banka-ba, hogy el szeretnénk érni az itthoni bankszámlánkat, minden papír itt van: azt nem lehet, más a rendszer.
Hö hö hö...

lucita 2007.07.03. 12:48:47

A személyin rajta van a szül. név, idő, hely, an. neve, amiből simán beazonosítható az érintett. Kivéve talán extrém helyzetben.

2007.07.03. 13:39:41

csányi monnyon le...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.03. 13:41:34

A halotti bizonyítványt kéretik mellékelni minden számlamegszüntetéshez!!!

Perillustris 2007.07.03. 13:43:49

"Májusban kötöttünk házasságot feleségemmel."

Na, ebbe senki nem kotott bele? Az ember a felesegevel nem kot hazassagot, ugye?

Aaronka 2007.07.03. 13:49:01

A tanú hosszú úúúúúúúúú

Malek 2007.07.03. 13:57:41

Én három éve nősültem, hasonló ügyintézést tapasztaltunk. A mókás az volt mikor a régi személyit bevonták a feleségemnek és az új elkészültéig kapott egy hivatalos papírt az új nevéről. Ez állítólag a személyivel egyenértékű íromány. Nem is volt vele semmi gond amíg az európai úniós szabályok értelmében (május 1-után persze) át nem akartunk menni Szlovákiába. A határon ugyanis közölték velünk hogy ezzel nem lehet, csak személyivel vagy útlevéllel. Kicsit próbáltuk győzködni a határőrt hogy ez most a személyi, de azt mondta ha Ő átenged a Szlovákok biztos megfognak. Aztán visszafordultunk. Szerencsére nem ez volt a nászutunk....

Mega Tróger 2007.07.03. 14:10:58

Két dolog ehhez:

Egyik: régebben még a tanú-t tanu-nak kellett írni.

Másik: ez a 8 napos szabály a névváltoztatásra nagyon gagyi. Gondoljunk csak arra, hogy sok ember házasság után nászutra megy, emiatt útlevél (személyi) kell neki. A nászút miatt a 8 napot már el is bukta a jó állampolgár...
1 éve vagyok házas, nászút után 2 héttel közbe jött egy 15 hónapos kiküldetés, emiatt: nálunk ez most úgy funkcionál, hogy az asszonynak a személyije asszonynév, útlevele pedig születési nevére szól. Mindez így is marad 2015-ig mert akkor jár le az útlevél. (bár az is lehet, hogy emiatt fog szegényke egy szingapuri börtönben 35 évet lehúzni... :)))

Aaronka 2007.07.03. 14:25:49

Régebben az utcát is cz-vel kellett írni.

2007.07.03. 14:58:02

De rühellem azokat akik elgermánosítják/eltulajdonnevesítik a magyar nyelvet...faszért kell nagybetűvel írni mindent. A Te, Ön, stb izéket még megértem bár a hátamon áll a szőr tőle...de a többi...

borsika 2007.07.03. 15:01:13

Én fordítva szerettem volna: válás után vissza szerezni a régi nevem, de olyan macera, meg az illetékek is felmentek azóta (régen illeték mentes volt) lemondtam róla, kérdeztem a férjem nem zavarja, legalább nem kell újra összeházasodnunk ahhoz, hogy házaspárnak adjuk ki magunkat

Sanyi a ló 2007.07.03. 16:32:16

Kedves Hozzászólók!

Már most előrebocsátom, nem erősségem a helyesírás… így várom t. commentelők kijavításait. Bár nem vagyok nagyon öreg, én még azt tanultam, hogy a tanu, kapu, satu rövid ú :)

Én lennék András felesége, aki egy kicsit értetlenül áll a commentek egy része előtt.

A Történet – nagy t-vel, mivel velem/velünk esett meg, számunkra fontos, így nyomatékosítom- szempontjából nem mindegy, hogy milyen a férjem helyesírási képessége?

Másrészt, ha már átmehetünk egy parányit kekeckedőbe – az olvasásórákon nem volt gond senkinek a szövegértésnél? Állította valaki is azt, hogy azt kértük volna, hogy itt az én két szép kék szemem, ezért a számla tulajdonos nevét Gipsz Ügyfélkéről Beton Ügyfélkére legyen kedves átírni?

Had idézzem Kedves Férjemet:
Ekkorra már új névre kiállított személyivel, lakcímkártyával fel voltunk szerelkezve… Ja bocs, igazatok van, a pontos megfogalmazás így szólna: kezemben az új személyigazolvánnyal, odaléptünk az OTP Bank Nyrt. Ügyintézőjéhez …

Vajon mit is bizonyít az új személyi kedves TH? S egyáltalán, mi az a személyi? Ld. 1992. évi LXVI. törvény 5 § (9) bek.
„ A személyazonosító igazolvány: olyan hatósági igazolvány, amely a polgár személyazonosságát és az e törvényben meghatározott adatait közhitelűen igazolja…”
Vajon miért kellene bemutatnom úgy a Házassági Anyakönyvi Kivonatot, hogy azon a kedves férjem minden adata rajta szerepel? Esetleg ne nyilatkozzam arról, hogy a férjem melyik banknál vezet számlát?
De mivel olyan idézgetős kedvemben vagyok, íme egy levél az OTP ügyfélszolgálattól, melyet nemrég kaptam:
Tisztelt xxxx!
Köszönettel vettük bankunkhoz küldött levelét, amelyben a nevének módosításával kapcsolatban kért információt.
A nevének változását az okmányaiban történt átvezetés után kizárólag személyesen és csak a számlavezető bankfiókban tudja bejelenteni.
Honlapunkon (www.otpbank.hu/otpportal2000/fioker/index.html) egy ATM és bankfiók kereső funkció is található. A funkció segítségével nemcsak a bankjegykiadó automatáinkat, hanem a bankfiókjaink elérhetőségét és fontosabb adatit is megtalálhatja, illetve különféle, az Ön által megadott szempontok alapján tud keresést indítani.
Az OTP Bank NyRt. szolgáltatásaival a továbbiakban is állunk az Ön szíves rendelkezésére.
Tisztelettel:
zt


S csak hogy megnyugtassuk a kedélyeket, nem érezzük gáznak, hogy felvettem a férjem nevét, hisz büszke vagyok rá, és arra, hogy a felesége vagyok…és nevezzetek minket bátran naívnak, de mikor azon a májusi napon házasságot kötöttünk- egymással-nem az pörgött az agyunkba, hogy minden x-ik házasság válással végződik…

e-papi 2007.07.03. 17:53:56

Izéééé.... hmmmm....

Vizuális típus vagyok. Elképzeltem, amint egy csődör, akit történetesen Sanyinak hívnak, odaüget az OTP-ben az ügyintézőhöz, és kéri a számláján a név átvezetését.....
:o))

Aaronka 2007.07.03. 18:59:48

Kedves Sanyi (a ló)
a kapu, satu, falu, apu frenk rövid u, de a tanú nem, ahogy a fiú sem.

68nyara 2007.07.03. 19:54:26

Régen volt egy olyan rublika a személyiben, hogy mi alapján lett kiállítva, például az előző személyi száma. Amióta ez megszünt, azóta nehéz egy új személyivel, csak az anyja neve, és születési dátum alapján azonosítani valakit. Mondjuk a Kovács Anna, 1972.03.04. elég érdekes probléma. Ettől függetlenül tudnak érdekes dolgokat kitalálni a bankok is. Igaz ha mondjuk az én bankszámlámat nyúlná le valaki, azzal, hogy bocs változott a nevem...hát nem lennék boldog.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.07.03. 20:08:53

Mondjuk nem kötelező házasság után nevet változtatni, szóval nem tudom, miért panaszkodtok. Ti akartátok a procedúrát :)

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.07.03. 20:32:23

Az új OTP logóról jut eszembe, csak engem emlékeztet egy épp az embert elnyelő kisgömböcre? Tudjuk, hogy járt a kis gecó.

Másik dolog: házassági szerződést nem kihagyni házasságkötés előtt, sosem lehet tudni.
Mindig Eddie Bodri régi stand-up komédiája jut eszembe: "Azt mondta, asz egésznek a felét akarja. A felét."

Fanyuvo 2007.07.03. 20:49:35

A hibat ott kovetted el, hogy az Arkadba nem szarni mentel, hanem az OTP-be.
Oreg hiba.

Komolyra forditva a szot. A vallakozoi szamlamat az OTP-be akartam megnyitni, de mikor meglattam a papiron hanyan allnak elottem inkabb atsetaltam a szomszedba levo CIB Bankba. Azota minden szamlamat oda vittem es a lakossagit is megszuntettem az OTP-nel.

Malek 2007.07.04. 08:03:03

pina_csaba! Te akkor nem kaptad meg azt a jó kis képet az OTP logóról ami mérnöki szemmel mutatja meg mi is az valójában. Az eredeti ugye amit látsz az a felülnézet. Az oldalnézet szerint a kedves ügyfél félreérthetetlen pózban térdel valaki előtt (csak nem az otp??) és mit csinál? Sz0pikázik.
Amúgy fél éve én is szakítottam az OTP-vel.

fruktózmütyür 2007.07.04. 11:03:34

Én is szívesen szakítanék az OTP-vel, de nem lehet. A történetekkel nem traktálok semmit, ha csak valami anyakönyvi kivonatot kértek volna pluszban, de boldog lettem volna... irigylem a fönti panaszos házaspárt.

timbuk 2007.07.04. 11:16:33

Na. Többek között ezért marad meg az én szép leánykori nevem a házasságunk után is. Meg az állati sok pénz és macera miatt.
Akkor pl, hogy mehetnénk rögtön másnap nászútra, már ha külföldre mennénk?

nyipsz 2007.07.08. 17:12:28

Csodálattal tölt el hányattatásotok a magyar jogrend bonyolult útvesztőjének lankás ösvényein. Leginkább csodálatos és örömteli, hogy nincs nagyobb gondotok.
Ilyenkor nehéz tűrtőztetnie magát a vérbeli mindenkinél nagyobbat mondó léleknek. Adandó alkalommal persze nagyon szivesen. Soha ne legyen más gondotok !

HandG 2007.07.10. 17:47:40

Válásnál majd egyszerűnek fog tűnni a névváltási procedúra!:)
Csak arra kell ügyelni, ne az Elvált Barbi nevet válasszátok, mert akkor ővé lesz Keny háza, Keny nyaralója, Keny autója, Keny Hajója, Keny metrója és BKV bérlete is!:)))

Csak viccölök!:)
Aranylakodalmig meg se álljatok!:)
süti beállítások módosítása