Tékozló Homár

Mi a magyar? Mi a konyha?

2007.07.05. 00:05 | szily | 10 komment

A labancok provokatív fellépése miatt évek óta nem tapasztalt magasságba szökött a nemzeti öntudatunk, így nagyvárosi falukutatóként a nép konyhája kezdett érdekelni bennünket. Amikor gyermekként a nép konyhájának közvetlen közelében éltünk a Józsefvárosban, a hamisítatlan ízeket a hitlerszalonna és a sertésköröm jelentették. Mára változott világ, sp a Savoya parkban például bizonyítékot talált arra, hogy a XXI. század  magyar konyháját a hamburger, az utasellátós jellegű, ámde korpás kiflibe burkolt szendvics és a bögrébe nyomott borotvahab fémjelzik, mintegy. Kiváló menüsor másnaposság ellen, bár a Székelyföldön és a palócoknál az öregek állítólag még mindig szappanhabbal csinálják.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsebencik Lopédia 2007.07.05. 07:18:56

szerintem az nem hab, hanem füst

Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2007.07.05. 07:22:58

Füstölne a bögre? Legfeljebb gőzölög az ital...

Malek 2007.07.05. 07:49:19

Tavaly Paralia-n nyaraltunk. Volt ott egy hely a bögrét leszámítva pont így nézett ki... De azt nem gondoltam volna hogy itthon látom viszont.

Mária 2007.07.05. 08:35:26

Mi az a "hitlerszalonna" ?

Mária 2007.07.05. 08:38:40

Mellesleg a bögréből egy szerpentinút kanyarog kifelé.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.05. 09:26:53

Hitlerszalonna = tömblekvár. Én sztálinkenyérnek ismertem.

Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2007.07.05. 09:33:25

Hitlerszalonna = Sütésálló vegyesíz
Kapható 5 kg-os (figyelem!) faládás kiszerelésben.
Főbb felhasználási területe: sütőipari termékek készítése (pl. lekváros bukta)
süti beállítások módosítása