Tékozló Homár

12 bunkó rendőr akarta lecsukni a szabályosan parkoló mozgássérültet

2007.07.07. 11:32 | Tbg | 247 komment
Mihez kezd egy parkolni próbálkozó mozgássérült, ha 12 rendőr támadja le, hogy fogdába zárják, ha nem áll el a rendőrőrs elől, ahol egyébként szabályosan parkolhat? Tényleg lehet nem engedelmeskedni a rendőri utasításnak, ha az egyértelműen szabályellenes? Hol tehet az ember panaszt, ha a 107 lecsapja a telefont?  Ér-e valamit a bunkóság ellen a törvények ismerete? Oláh Péter Balázs osztotta meg velünk egy pesti éjszakai kalandját.
A Múzeumok Éjszakáján négy barátommal kocsival útnak indultunk, mert nyolc ortopédiai műtét után nem igazán tudtam volna egy éjszakát végiggyalogolni.

Eljutottunk a Belvárosba is, de a közelben nem volt sehol szabad parkolóhely, főleg nem olyan, ahol szabályosan meg lehetett volna állni. Parkolóhelyet keresgéltünk, amikor is a Kecskeméti u. 6. sz., az V. kerületi rendőrőrs előtt találtunk egy szabad helyet.
Máskor is álltam már itt meg a mozgássérült igazolványommal, akkor kaptam egy büntetőcédulát, hogy fel lettem jelentve, de mint kiderül, mégsem. Úgymond blöfföltek.

Hogy miért, az is rövidesen kiderül.

Amit tudni kell:

1. A helyszínen a mellékelt forgalomtechnikai rend van érvényben, attól eltérő közúti jelzést elhelyezni, a közutat a közforgalom elől elzárni csak a közútkezelő engedélyével lehet. Ezalól akkor van kivétel, ha a közút rendkívüli igénybevételére van szükség (pl. demonstráció, rendezvény).

2. Hangsúlyozandó szabály, hogy a mozgássérült a várakozni tilos ellenére várakozhat.

3. A rendőrségi törvény szerint a rendőr utasítását végre kell hajtani, kivéve, ha mérlegelés nélkül megállapítható, hogy jogellenes. Hogy utóbbi esetben kitől kell segítséget kérni, arról nem szól a törvény.


  • Az engedélyezett forgalmi rendtől eltérően  az őrs előtt a járdára és a forgalommal nem szemben egy alacsony magasságban lévő megállni tilos tábla volt kihelyezve, hogy ne lehessen a  járdára se hajtani, sem pedig megállni. Ezen tábla sehol nem szerepel az engedélyezett közúti jelzések közt, sem pedig olyan indok nem állt fenn, ami miatt azt kihelyezhették volna. Régóta ott van már ez a tábla, hogy a rendőr kollegák meg tudjanak állni. (Ugyanis megkérdeztem, hogy ha a mozgássérült annyira zavarja, akkor miért nem bünteti meg azokat, akik a várakozni tilos ellenére tényleg jogszerűtlenül várakoznak. Nyíltan meg is mondták: mert az a rendőr kollegák magánautói.)
 
Tehát szerettem volna megállni az őrs előtt, de egy civilbe öltözött ember a kocsim elé állt,  „üssem csak el nyugodtan” felkiálltással. Mire mondtam, nem szeretném elütni, csak parkolóhely hiányában szeretnék vagy a járdán megállni (mert adott feltételek teljesülése esetén az is lehetséges), vagy itt várakozni. Erre kijött egy rendőr hölgy, kérte az irataimat, többször megvizsgálta a mozgássérült igazolványt, de minden irat rendben volt. Abba is belekötött, hogy hányan ülünk az autóban, de ez sem volt sikeres.

Mikor mindent rendben talált, és semmibe nem tudott belekötni, ismét felszólított, hogy álljak el onnan. Mondtam, nem állok, mert már egy ideje itt keringek, és ha lenne máshol hely, megtenném, de nem szeretnék gyalogolni, mert fájnak a lábaim, a csípőm és a derekam. Közöltem, hogy én itt jogszerűen megállhatok, de ezt sem engedték, nemhogy azt, hogy várakozzak, mert mint mozgássérült várakozhatnék is. Máshol pedig szabálytalanul nem szeretnék megállni.

Mondtam neki, hívja ide a felettesét, a váltásparancsnokot vagy az ügyeletes tisztet. Ekkor erről a kis belvárosi őrsről előkerült vagy 12 rendőr. Volt akinek csirkecomb volt a szájában és csúnya szavak. Elkezdték kétségbe vonni a betegségem, „nem is vagyok mozgássérült”, és hogy „egy jó nő kellene nekem, nem más”, illetve, „ha letettük a kocsit, akkor a többiekkel leszopjuk egymást” kérdezték.

Közben előkerült a 14152-es jelvényszámú rendőr, aki állítólag az általam kért tiszt volt. Ismét elmondtam neki, hogy én itt jogszerűen várakozom, mire ő közölte, hogy elszállítatja az autómat. Mondtam, nem hiszem, hogy sikerülne, de nyugodtan próbálja meg, értek a közlekedésjoghoz, hiszen rendőröket tanítottam. Látva, hogy nem ijedtem meg, eléggé ideges lett, és közölte, hogy elintézi, soha többet ne taníthassak a rendőrségen.

Mondtam, ettől sem félek, de az értelmetlen vitáknak nem látom értelmét, így én most itt hagyom a kocsit, és ha gondolja, nyugodtan jelentsen fel. Közölte ez meg is lesz, de álljak el, mert ha nem akkor 12 órára lecsuk. (Ami a törvény szerint első körben csak 8 óra lehetne, de a szerv vezetője 12 órára meghosszabbíthatja).

Közöltem, hogy ez nyilvánvalóan jogellenes és a jogellenes rendőri utasításnak nem vagyok köteles eleget tenni, a kihelyezett közúti jelzés engedély nélküli, és indokolatlan, így értesítem a BRFK Központi Ügyeletét (107). Fel is hívtam, ahol közölték, panasszal élhetek a rendőri intézkedéssel szemben, és szó nélkül lecsapták a telefont.

Hívtam hát az ügyészséget, de nem lehetett elérni senkit. Felhívtam a rendőrségi panaszokra fenntartott zöld számot, ahol - ki más vette volna fel a telefont - mint a rendőrség! Sokat itt sem segítettek, csak felírták az adataimat, hogy majd továbbítják a kerületi kapitánynak. Az ember elvárná, hogy egy ilyen telefon az ügyészségen, de legalább az ORFK-n csengjen...

Ezek után - mivel nem akartam 8 órát fogdán ülni, másnap dolgoznom kellett - kénytelenül elálltam onnan.

Pár nap múlva hívtam az V. kerületi rendőrséget, ahol nem kívántak tájékoztatni, arról, hogy indult-e ellenem eljárás. Elmondtam, hogy egy egyesület vezetője vagyok, és a sajtóhoz fogok fordulni. Erre már készségesebbek voltak. Közölték, nem tettek a rendőrök feljelentést, csak szóbeli figyelmeztetésben részesítettek. Milyen érdekes, én és a négy tanú nem erre emlékszik. De én a figyelmeztetést sem vagyok hajlandó elfogadni, mert nem vétettem, csak jobb lehetőség hiányában éltem a biztosított jogommal.
 
Így szeretnék a rendőrök visszanyerni a társadalomban elveszett bizalmukat?
Hogy lehetséges az, 2007 nyarán, hogy egy rendőr azzal fenyegethet, hogy lecsuk, ha nem engedelmeskedem, amikor nyilvánvaló, hogy nem történt szabálysértés?
Miért nem ismeri a KRESZ-t?
Hogy lehetséges, hogy felhívom a  107-et és segítséget kérek, és leteszik a telefont?
Mi történik, ha egyedül vagyok, hogy bizonyítom, hogy mi történt velem?

Kértem, vegyünk fel jegyzőkönyvet a történtekről, de nem tették, csak a szabálysértési őrizettel fenyegettek. Ugyanakkor az ócsárolást a négy tanú előtt bátran meg merték tenni. Félelmetes és elszomorító.
 
Oláh Péter Balázs,
Technikaszakos tanár, közlekedési szakoktató, joghallgató,
az EMBER Mozgássérültek Érdekvédelmi és Rehabilitációs Egyesületének titkára

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.07.07. 12:39:39

Balázs, ebben az országban a jogaidra hivatkozni?? Eddig hol éltél, külföldön, egy normális országban?
Welcome to F*ckistan!

babsz 2007.07.07. 12:50:28

Örömmel üdvözlöm ezt a hozzáállást. Tessék feljelenteni, panaszt tenni, sajtóban szellőztetni. A "nincs nekem erre időm" típusú emberek miatt nem változik semmi...

Mindenkinek minden ilyesmi esetén orvoslathoz kellene fordulnia, és akkor a rendőrséget maga alá temetné a papírmunka, meg saját jogsértéseik költsége, és akkor tán abbahagynák "a világ urai" vagyunk gyakorlatukat.

Bit Rot 2007.07.07. 12:53:03

Mi jár annak, akinek igaza van?
A szája!

Tanulság: legjobb lett volna egyből elállni, és más helyet keresni. Még ha jog szerint nincs is igazuk a rendőröknek, nem kellett volna kötekedni. Amúgy a belvárosban kb. sarkonként vannak mozgássérültek számára feltartott parkolóhelyek, az ominózus helytől is lett volna egy saroknyira is (illetve az utca túloldalán, az egyetem tér oldalában is van egy "megállni tilos" rész, ahol elvileg senki se állhatna).

kyanzes (törölt) 2007.07.07. 12:55:58

Nem igazán vagyok tisztában a rendőrökkel kapcsolatos törvényekkel, de azt gondolom, hogy rendőri felszólításnak mindenképpen engedelmeskedni kell. Nem hiszem, hogy egy polgár szabadon dönthetne, hogy elfogad-e egy rendőri intézkedést vagy sem. Az a tény, hogy sok bunkó rendőr van, nem újdonság. Tucatjával tudnám sorolni a sztorikat, nyílván nem vagyok egyedül ezzel. Egy alkalommal például haverral sétálunk az utcán, és látjuk, hogy néhány rendőr intézkedik pár polgártárssal szemben (igazoltatásnak tűnt) Anélkül, hogy megálltunk volna, figyeltük, hogy mi történik. Az egyik rendőr ránk nézett, és minden intelligencáját segítségül hívva a következő költői kérdést ordította oda: - Mi a faszt bámulsz, köcsög?!

Ennyit a rendőrökről.

fingucca 2007.07.07. 12:56:01

Szerintem még örölhetsz is,hogy nem rángattak ki az autódból a barátaiddal együtt,nem vittek be a fogdába aztán....tudod,hogy mi a szokás mostanában fakabátéknál!

nyekk 2007.07.07. 13:01:16

Hát itt kellene a rendcsinálást kezdeni! Nekem is általános tapasztalatom, hogy a rendőrség egy kasztnak, egy kiváltságos csoportnak tartja magát, akinek törvényi jogosítványai csak arra valók, hogy saját trehányságaikat, disznóságaikat bűntetlenül csinálhassák, és minden közlekedési, és egyéb szabályra fittyet hányhassanak.
De legjobban attól lesznek idegesek, ha bármilyen beljelentést teszel (monjuk egy rablást bejelentessz). Mert akkor csinálni kéne valamit, nem lehet az örsön, vagy a Népligetben kocsiban végigaludni a szolgálatot. Ugyan mást sem lehet látni az utcákon, mint flangáló rendőrautókat, de ugyanakkor bármiről legyen szó, "a rendőrség tehetetlen" Mivel ezt halljuk tőlük legtöbbször, javaslom, hogy aszolgálunk és védünk helyébe szlogennek. (Csak úgy mellesleg: miért nem visel a ruházatán minden szolgálatban lévő egy-két lépésről leolvasható azonosító számot (mint jobb helyeken), mert jelvényen lévőt normál esetben esetleg mikroszkóppal lehet csak. Mintha az autórendszám ariel 10 -essel lenne írva.)

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2007.07.07. 13:01:46

hát, ha lenne töke itt valakinek, kirugná azt a 12 faszt, teljesen egyértelmü, h képtelenek ellátni a feladatukat, a 107-s kollégával együtt, nyilvánosságra hoznák a fejüket, nevüket, családjukat.
de minimum kiváncsi volnék valami hivatalos rendőrségi reakcióra, hogy hogyan fordulhat elő ilyesmi.
Arra nem is gondol ez a néhány ember, ha ezek után megállít egy rendőr, akkor az ugyanolyan egyenruhát visel, és ugyanaz lesz a véleményem róla, mint ezekről...

nimand 2007.07.07. 13:02:06

Nem jó dolog az általánosítás, de azért mégis úgy tűnik, egy közös vonása azért minden rendőrnek van: tényleg meg vannak győződve róla, hogy a törvények felett állnak. Lehet, hogy már a képzésen van is ilyen feladatuk: alázzon/fenyegessen tahó módon egy átlag polgárt, tudva, hogy magának ebből semmi baja nem lehet...

Fanyuvo 2007.07.07. 13:08:07

Balazs ne hagyd magad. Bar ahogy latom nem is teszed. Kivancsian varjuk a fejlemenyeket. Most kell ebbol ugyet csinalni, mert jelenleg meg lehet foganatja.

nimand 2007.07.07. 13:09:50

lófaszt, bármit is csinálsz a vége az lesz, hogy egy rohadt szemét vagy és alaptalanul rágalmaztad a rend őreit

tézé 2007.07.07. 13:10:12

Hát ha eddig kételkedni mert a gyurcsány kormány mindenható urain, akkor ezek a felhők aznap végleg elillantak.

Alapból ilyen bunkók.

GZolee 2007.07.07. 13:10:29

Mind a 12 rendőrnek azt kivánom meg a telefonosnak is hogy legyenek ők mozgássérültek és próbáljanak megállni amikor nincs hely. Paraszt banda.

Bobafett 2007.07.07. 13:11:00

a kecskeméti utcai rendőrörsnek nagyon különleges fogalmai vannak a parkolásról...
érdekes pl., hogy amellett, hogy balázst le akarták tartóztatni, nem érdekli őket, hogy a szerb utca/kecskeméti utca kereszteződés közepén (kb 30 méterre a rendőrörstől) rendszeresen, totál szabálytalanul parkol egy luxuskocsi

innye 2007.07.07. 13:11:08

JohnZero

az h elvileg senki se állhatna ott, az azt jelenti a gyakorlatban, hogy soha sem szabadak azok a helyek. tapasztalat. még a nyomorult bevásárlóközpontokban is vadászni kell őket, holott ott a bejáratokhoz közelebb eső 2-3 hely mind felfestett. a probléma többek özött ott van, hogy a sok suttyó tahó leszarja, és elfoglalja, mert tudja, hogy következmények nélkül megteheti. tessék szétbüntetni ezeket, aztán oláh szabó úr idegrendszere se foszladozik tovább.

Fanyuvo 2007.07.07. 13:13:29

Jah es honnan lehet ilyen terkepet beszerezni?

tpcic 2007.07.07. 13:14:59

Felháborító és szerintem tűrhetetlen ez az ügy. Egyre inkább azt hiszem, hogy lassan anarchiaközeli állapotok lesznek picinyke országunkban. Írnám, hogy nem szabad az ilyet hagyni, meg indítani kell eljárást ellenük, de a négy tanú a 12 rendőr vallomásával szemben azonnal a semmibe veszne. Ráadásul veszélyes is, mert a végén még hamis vád miatt a sértett ellen indulna eljárás. Jogállam, ugyan már! Kétségbeejtő inkább.

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2007.07.07. 13:15:54


JohnZero, te mit sem változtál... :)

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2007.07.07. 13:19:18

[off]
JohnZero, te mit sem változtál... :)
[/off]

Dr. Kix 2007.07.07. 13:28:07

Szerintem az ilyenek szolgálják és védjék az anyjukat hátulról seggbe.

prakp 2007.07.07. 13:28:11

Van egy rendőr ismerősöm, tudom, hogy teljesen alap dolog a mutyizás közöttük és e tekintetben össze is tartanak. Az melegszik mindig, aki közel van a tűzhöz, ugye. Másrészről személy szerint érthetőnek tartom a dolgot, lévén nincsenek túlfizetve, ráadásul előfordult, hogy a rajtuk lévő egyenruhát kfizetteték velük. Nevetséges. De fejétől bűzlik a hal. Másik oldala a történetnek, a KRESZ ismeret hiánya. Ez szerintem általános probléma. De miért ne lehetne minden jogsihosszabbításkor vizsgázni belőle? Akinek pedig ez hivatása is, az mondjuk emelt szinten vagy gyakrabban?

azAttis 2007.07.07. 13:35:20

Örülj, hogy nem vertek agyon.

Emiceha 2007.07.07. 13:36:01

Komolyan, sok helyen megfordultam már a világban, sok ország polgárait, kultúráját, önképét megismertem -persze sokkal többét nem-. Egy dologban minden nemzetnél külömbek vagyunk: saját földieinket baszogatjuk a legszívesebben, miközben külföldieknek kedvezményeket, mentességeket, külön fenntartott helyet biztosítunk.
A szlovéniai rendőrös poszt kiváló példa. Én még olyan nemzettel nem találkoztam, aki saját magát szopatja. Minden szinten.

Majd ha mi magunk, emberek, megváltozunk (kell hozzá egy-két generáció), akkor változik majd meg az országunk. A politikusaink, rendőreink, szolgáltatóink, iskoláink, szóbeszédünk, médiánk, a mindennapjaink - a kultúránk.

Addig, kedves barátaim, nem feladni a csüggedést! :)

iuratus 2007.07.07. 13:41:00

Jómagam a közvetlen környéken lakom. Az V. ker Rkp. kecskeméti u. Örsét meg kellene szüntetni, mert nem hogy a bűnüldözést, hanem a bűnözést szolgálja.
Szabálytalanul parkolnak a rendőrautókkal is, második sorban a közlekedést akadályozva. Jattot szednek az üzlettulajdonosoktól és a lakóktól a parkolásért, h ne jelensék föl őket szabálytalan parkolásért. Nézzétek meg a Királyi Pál utcát, hányan parkolnak szabályosan. Ők "védik" a Kecskeméti u-i bőrbolt (szíriai vonal), a Papaya étterem (kizárólag ázsiai ügyfelek esti "megbeszélő" központja), a Korona szállóval szembeni kupleráj, és a kKálvin téri prostik futtatóit. Ha vki hétköznap du 4-éjjel 2-ig kitenne egy kamerát a Kecskemétibe, érdekes mozgásokra figyelne fel.

Én ütköztem a rendőrökkel, de ügyvéd voltomra tekintettel sikerült mederbe terelnem a kapcsolatunkat. Mikor odaköltöztem, feljelentettek olyanokért (V. kerületi lakos vagyok!!!), hogy szabálytalanul, 2 kerékkel a járdán parkolok vagy megállni tilos táblánál(vö. Királyi P u.). Fotót csináltam a szabálytalanul parkoló rendőrökről és az Ügyészségi nyomozóknál feljelentéssel éltem. Azóta békén hagynak.
Ha beköltözöl a belvárosba számíts arra, hogy vki bevéd. Jobb esteben ezek a rendőrök, különben rendszeresen megrongálják pl. a kocsidat. Ezt én sem úsztam meg, eddig több kárt tettek az autómban, mintha fizettem volna....

Tényleg: a Rendőrség utcájában mindenki szabálytalanul parkol. Felettes megkérdezte már, h miért van ez. Mondjuk az egész V. kerület ilyen, ld. Október 6.-a utca.

Nézzétek meg milyen kocsikkal járnak az V. kerületi rendőrök a br. 165e Ft-os fizetésükből.

iuratus 2007.07.07. 13:46:50

Prakp! Nem kötelező elmenni rendőrnek, ahol ingyen adják az oktatást, még kap a csóka alapfizetést is. Évi 150 e Ft megy egyenruhára, azt kell kifizetni, amit elveszítenek...na ilyenből rengeteg volt addig, amíg nem kérték a megtérítését pl. a két naponta elveszített kesztűknek. 25 évig szolgálni kell - 24-48 beosztásban, kötelező előmenetel, engedélyezett másodállás, orvosi ellátás, szálló, késöbb kamatmentes BM hitel, kedvezményesen megvehető önkormányzati bérlakás stb. Az V. ker. Rkp pl. egy 70 M Ft értékű önkormányzati bérlakásban lakik, és a bérlőkijelölési joguk van a kerületbe. Egy ózdi rendőrnek van dolga, de itt???

nem kötelező beöltözni, el lehet menni a Suzukiba a szalag mellé. Ott majd lehet sírni, a napi 10 óra, 5 perces szünetekkel, 28 p ebédidővel.

Ha meg gondolja, lehet továbbtanulni...

vomit 2007.07.07. 13:48:21

az ugyeszsegi nyomozohivatalt kell hivni.
van ezeknek egy ugyeletuk, amit a szerv altali megeroszakolas, kifosztas, fogkiveres elott erdemes ertesiteni. mindenki mencse el szepen a mobiljaba a szamot ezerrel: 266-5730, nappal kapcsoljak, ejjel maga az ugyelet veszi fel. ha vetlen utkozol rendorautoval, full elengedhetetlen a szamot azonnal hivni, mielott elveszik/megtapossak a telefont.

ja, es a totalcar autojogasz mar 6 eve megirta
totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/20010809/

tilosradio 2007.07.07. 13:49:24

prakb-bal nem értek egyet: ez a régi érából megmaradt beidegződés, hogy ha valaki keveset keres, akkor meg lehet érteni, ha mutyizik, kiskaput keres, korrupt vagy jogot sért. lószart.
az pedig dicséretes, ha valaki kiáll a jogaiért, mert valóban, ha mindenki elsunnyogja, nincs rá ideje vagy kedve, akkor semmi sem fog változni itt, a Balkánon.

uns97 2007.07.07. 13:54:51

"Másrészről személy szerint érthetőnek tartom a dolgot, lévén nincsenek túlfizetve, ráadásul előfordult, hogy a rajtuk lévő egyenruhát kfizetteték velük."

Es meg hanyan az orszagban... valamint meg hanynak kell a sajat ruhajat IS kifizetni. (emelett NEM ingyen telefonalgatni, ingyen furikazni es tokot vakarni mint a rend "oreinek") Hagyjuk a dumat, ha nem tetszik neki EL lehet menni (ne Szlovakiaba, probaljon MAS melot es kesz) Amugy sajnos az eredmeny szinte kivetel nelkul az hogy vagy elkenik az ugyet vagy kap a rendor egy kis ejnyebejnyet es minden megy tovabb. Itt kirugni ilyen szervtol embert nem igazan lehet UGY hogy az tenyleg bukjon.

secko jedno 2007.07.07. 13:56:27

szerencséd, hogy nem kurtak seggbe mind a 12-en!!! köcsög rendőrök!

nyekk 2007.07.07. 14:02:57

Ennyi munkáért (semmiért) ezeknek a rendőröknek még ez a fizetés is sok. Lehet, hogy még vele kellene fzettetni azért, hogy megállhat a tilosban.
Mikor azt hallom egy rendőrtől (orvostól, tanártól,hivatalnoktól...stb...)hogy "örüljön mindenki, hogy ennyi pénzért egyáltalán bemegy a munkahelyére, és ott hagyják békén, mert egyébként itt, meg ott kétszer annyit kereshetne" ... azt azonnal kirúgnám. Lehet menni.

prakp 2007.07.07. 14:04:24

iuratus:
elhiszem, amit írsz, de ez az ismerősöm pont nem ilyen. Vidéki rendőr, meglátásom szerint a tisztességes(ebb) fajtából való. Például azért a fekete széldzsekijükért 60 ezret vontak le. Tényleg mehetne szalag mellé is, de mint említetted, azért annyira nem rossz rendőrnek lenni.

tilosradio:
nem azt mondom, hogy elfogadom. Csak értem, hogy szerintem miért történik ez.

oncogito 2007.07.07. 14:08:32

Amíg szerintem egyetlen ilyen eset is következmény nélkül maradhat, addig nincs rendben semmi, addig mindent megtehet az, akinek egy kis "hatalma" van, amit nem szolgálatra, hanem saját kényre-kedvre fordít.

oooyee 2007.07.07. 14:12:33

ha már volt nálad mobil, fel is vehetted volna a beszélgetést. így a bíróságon is több esélyed lenne, ha feljelentést teszel.

alfredo 2007.07.07. 14:13:21

Szerintem örülnöd kellene, mert akár meg is dughattak volna. De az nagyon valószí, ha vizsgálat indul, azt derítik majd ki, h nincs is kocsid, barátaid sincsenek, aznap éppen Kuala Lumpurban utaztál a metrón, stb. Ja, és előre kitervelten provokáltad a rend őreit csirkeevés közben.

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.07. 14:16:21

Kurvára ott hagytam volna az autót, úgysem mert volna lecsukni, magából csinált volna hülyét.

steelhand 2007.07.07. 14:18:02

Balázs! Megszopattak mi...
Ha Döbrögisztánban egy kis köcsögnek hatalmat adnak (jelvényt és stukkert), akkor az nagy köcsög lesz! Azért mert kékben vannak, még nem lesznek hupikék törpök! Ez egy ilyen ország, elöttünk egy celeb picsa szokott parkolni 40 millás verdával és mozgássérült igazolvánnyal, néha a yard megnézi az autót és autógrammot kér a csajtól (yah és nem a büntetőcetlire). Erről ennyit..

2007.07.07. 14:19:29

Zéró tolerancia! (A mozgássérültekkel szemben.)

night5 2007.07.07. 14:20:15

Becsülöm Balázs kiállását, egyik tudatok mondja is, hogy szükséges fellépni, a másik (eygre erősebb) tudatom, meg azt mondja, hogy ebben az országban minden ami állani, legyen az rendőrség, hivatal, bármi (és bárki) tényleg tisztelet a ritka kivételnek úgy elvan már k*rva, hogy az ember egyet tehet: elmegy és ithagyja ezt az országot ezeknek, öljék egymást. Persze sajnálva azokat, akik ezt nem tehetik meg és csak szenvednek.

Nanda 2007.07.07. 14:32:38

2 gyerekes anyuka vagyok,a 11.ker.egyik lakóparkjában lakunk a budaörsi reptér mellett.Köztudott hogy a lakóparkhoz vezető útszakaszon rendszeresen állnak kb 5 méterenként a magukat utcalánynak nevező hölgyek,akiket nem szeretnék stílusuk,viselkedésük miatt véleményezni.De amikor a 2 gyerekkel kint sétálunk és ezek a lányok még a parkba is bejárnak,ott öltöznek át a gyerekek szeme előtt,sőt a futtatók a házak előtti privát parkolókat foglalják el,-persze ki merne odamenni 4 hegyomlás kockafejű kutyaláncos magyarul nem is beszélő "fiatalemberhez"...
Na egy nap aztán meguntam,hogy a gyerekeim folyton kérdezgetnek,a "nénikről",ráadásul rendszeresen szemetet hagynak magunk után,el lehet képzelni,hogy a használt gumiktól kezve mi lehet ott...
Voltam olyan bátor és felhívtam a 11.ker-i kapitányságot,ahol a kedvesnek,és türelmesnek kicsit sem nevezhető zászlós úriember olyan hangnemben beszélt velem,miután elmondtam neki a problémámat,hogy azt hittem kiesik a telefon a kezemből.amikor szóvá mertem tenni,hogy a lányok bugyiban sétálnak a gyerekeim szeme láttára,csak annyit mondott :
"Miért asszonyom maga nem szokott sétálni?"Hogy neki erre nincs ideje,szóljak én a lányoknak,ill a futtatóknak,ha van valami problémám,és hogy sétáljak máshol a gyerekeimmel.Kérdeztem hol sétáljak,ha ott lakom,és a saját lakóterületemen nem vihetem ki a gyerekeimet ,mert esetleg még "olyat " is láthatnak 6 ill.3 évesen?
Amikor mondtam neki erre,hogy több tisztelet vártam volna tőle,és hogy hová fordulhatok,ha nem a REND ŐREIHEZ,ha segítség kellene.Erre csak annyi:
"be lehet jönni panaszt tenni,ha nem tetszik valami..."
Nem kommentálom...a panaszt megtettem...

Nanda 2007.07.07. 14:32:38

2 gyerekes anyuka vagyok,a 11.ker.egyik lakóparkjában lakunk a budaörsi reptér mellett.Köztudott hogy a lakóparkhoz vezető útszakaszon rendszeresen állnak kb 5 méterenként a magukat utcalánynak nevező hölgyek,akiket nem szeretnék stílusuk,viselkedésük miatt véleményezni.De amikor a 2 gyerekkel kint sétálunk és ezek a lányok még a parkba is bejárnak,ott öltöznek át a gyerekek szeme előtt,sőt a futtatók a házak előtti privát parkolókat foglalják el,-persze ki merne odamenni 4 hegyomlás kockafejű kutyaláncos magyarul nem is beszélő "fiatalemberhez"...
Na egy nap aztán meguntam,hogy a gyerekeim folyton kérdezgetnek,a "nénikről",ráadásul rendszeresen szemetet hagynak magunk után,el lehet képzelni,hogy a használt gumiktól kezve mi lehet ott...
Voltam olyan bátor és felhívtam a 11.ker-i kapitányságot,ahol a kedvesnek,és türelmesnek kicsit sem nevezhető zászlós úriember olyan hangnemben beszélt velem,miután elmondtam neki a problémámat,hogy azt hittem kiesik a telefon a kezemből.amikor szóvá mertem tenni,hogy a lányok bugyiban sétálnak a gyerekeim szeme láttára,csak annyit mondott :
"Miért asszonyom maga nem szokott sétálni?"Hogy neki erre nincs ideje,szóljak én a lányoknak,ill a futtatóknak,ha van valami problémám,és hogy sétáljak máshol a gyerekeimmel.Kérdeztem hol sétáljak,ha ott lakom,és a saját lakóterületemen nem vihetem ki a gyerekeimet ,mert esetleg még "olyat " is láthatnak 6 ill.3 évesen?
Amikor mondtam neki erre,hogy több tisztelet vártam volna tőle,és hogy hová fordulhatok,ha nem a REND ŐREIHEZ,ha segítség kellene.Erre csak annyi:
"be lehet jönni panaszt tenni,ha nem tetszik valami..."
Nem kommentálom...a panaszt megtettem...

Tamus 2007.07.07. 14:35:22

Most akkor utáljuk a rendőröket vagy irigyeljük őket? Mintha egy-két hozzászólásból az irigység jönne le :)

VSM 2007.07.07. 14:53:09

Úgy gondolom, hogy egyesek fordítva ülnek a lóvon, csak nem veszik sem ők, sem a felettesik ezt észre. Civil ellenőrzés kell azonnal a rendőrség fölé és azonnal el kellene távolítani a nem oda valókat a testülettől. Továbbá a kedvezményezett nyugdíjukat is újra kellene szabályozni, nem negyven évesen nyugdíjaztatni, míg a többiek lassan 65 éves korukban mehetnek csak el.
Szolgálni és védeni kelle a testületnek, nemcsak a szlógennel felmatricázni a gépkocsikat.

iuratus 2007.07.07. 14:54:20

Minden szakmának meg van az értéke, a szabályrendszere minden társadalomban. Ez igaz Európára, É, vagy D amerikára, netalán Ázsiára. A mi rendőreink a D Amerikai, Ázsiai modellt követik.
nem az írigység szól: Német, Olasz, Francia, Horvátországban, Kanadában, Portugáliában sem a rendőr a legjobban kereső. Ott is többet keres a fogorvos, a bankár, meg a manager. De ettől a norvég rendőr nem érzi magát felhatalmazva, hogy hivatali hatalommal való visszaéléssel (ld. Btk) növelje a jövedelmét, és jogalkalmazói hivatása nem azt jelenti számára, hogy a törvény nem az, ami le van írva, hanem amit ő mond.
Nem érzi magát felhatalmazva, hogy ne dolgozzon, mert rosszabbul keres, mint a Nokia managere. na ez a gond. Ha a társadalmi csoportjába nem nyugszik bele, lehet váltani...pl. megfinanszírozza a rendőrség, hogy továbbtanuljon. Mint ahogy az a gyakorlat, csak nem élnek vele.

Nem az a gond, hogy a jogot nem tartatják be, vagy maguk nem tartják be, hanem hogy visszaélnek azzal, és jogellenesen járnak el.

Képzeld el, hogy a multinacionális vállalat gyarmati (Hungary) kirendeltségén így beszélsz az ügyféllel, mert neked kevés a fizud. Holnap annyi se lesz, és mehetsz Fedél Nélkült árulni.


macis_ajt 2007.07.07. 14:54:55

Úgy 7-8 éve (nem pontos) III. kerület, már volt nekik feljáró, ahol kerekesszékkel fel lehetett menni a lépcső helyett, de elé áltak jó szorosan a rendőrautóval (miért is ne). Az orrom előtt cipelt fel két rendőr egy kerekesszékest a másik oldalon. És gőze nincs, mi a különbség a segítségre (és szánalomra) szorulok és az önállóan el tudom intézni fogalmak között. Mert hát ők segítenek.
Rendszámtáblánkat meg úgy vitték el, hogy a szomszéd látta az erkélyről, német kocsi, szín tipus, rendszámtábla egy részlete. Telefon péntek délután, nem érdekelte őket. Csak hivatalosan lehet feljelentést tenni, ami persze már hétfőre maradt.
Na az a rendszámtábla tuti nem valami suhanc gyüjteményébe kellett.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.07.07. 15:01:01

night5
hagyd el az orszagot de ne amerikaba gyere, mert ha itt meg akarod magyarazni, hogy az a tabla nem i skell oda, meg Te jo helyen parkolsz, meg amugysem akarsz tovabb parkolot keresni, akkor 10 percen belul sitten vagy, a kocsidat meg viszik
azutan persze van birosagi targyalas is ha akarod....
de minek
/birom ezeket a dumakat, hogy oda nem is kell tabla, meg csak kint felejtettek a sebessegkorlatozot, es majd en eldontom... mennyivel mehetek/
ahh

Sam8888 2007.07.07. 15:07:04

A rendőrök azok nagyképűek és félisteneknekképzelik magukat (persze van kivétel, de ritka). Undorító amit művelnek, undorító, ami itt az országban folyik, nemcsak a rendőrök, hanem politikai téren is! Lekéne váltani minden politikust!!!! Kivénhedt, hozzánemértő öreg f4szkalapok ülnek vezetői székekben és nemcsinálnka semmit! Pfejj!

nemjo 2007.07.07. 15:35:41

tahó rendőrök ...

Ripleee 2007.07.07. 15:38:57

Szerintem a FŐVÁROSI rendőrök csak annyira bunkók, ammenyire azt a FŐVÁROSI bunkó emberek kiérdemlik!
Érdekes, hogy vidéken még a rendőrök is emberek és nem utolsó sorban emberségesek!!!

knorbert 2007.07.07. 15:40:38

"Másrészről személy szerint érthetőnek tartom a dolgot, lévén nincsenek túlfizetve,"

nem, egyáltalán nem érthető. rendőrnek menni nem kötelező. és pont egy rendőrtől lenne maximálisan elvárható, hogy betartsa a törvényeket és etikusan viselkedjen. nem csíptem Gergényit, de az biztos, ha most is ő lenne még a főnök, és bebizonyosodna, hogy minden úgy történt, ahogy ide le lett írva, repülne az összes rendőr, aki ebben a gyalázatban részt vett.

theutat villám 2007.07.07. 15:55:03

dzsonzéró, te mér' nem húzol már el inne a kurva anyádba?
Olvasni sem tudsz bazmeg, okoskodsz mindenhol a faszságoddal, húzz a gfrecibe innen.

svonk 2007.07.07. 16:02:54

Nekem rogton beugrik egy friss mozielmeny. Transformers, Mustang Decepticon rendorauto oldalan felirat: To punish and enslave. Otthon is le kellene cserelni a feliratokat, legalabb mindenki tudna, mi a helyzet es nem szavarna feleslegesen a rendoroket a problemaival.

Reo 2007.07.07. 16:06:14

hagyma: már megint ez a szar duma... kezdjük azzal, hogy ott JÓ ESÉLLYEL azért kötnek beléd mert igazuk van, ellenben ott viszont elég csúnyán a tökükre tudnak lépni utólag ha valamit elcsesznek; másrészt persze hogy ott olyankok: majd ha itt is simán agyonlőnek egy rendőrt igazoltatás alatt, akkor majd összehasonlíthatod a dolgokat, de addig inkább ne, egy mozgássérült azt hiszem nem igazán meríti ki ezt a kategóriát.

más: Elgondolkodtató, hogy ha egy ennyire felkészült embert ilyen simán elintéznek, mennyi esélye van valakinek ha éppen egyedül van, vagy ha nem ismeri kellőképpen a szabályokat... nocomment..

amúgy meg nem azt mondták itt többen, hogy mindenk rendőr egy tapló állat, hanem hogy vannak olyanok is. Azért még nem meglepő egy udvarias rendőr mostanában :) (bár egy nyugat-európai intézkedéssel össze se lehet hasonlítani azért az itthonit... persze... ők többet keresnek; de szerintem ha többet keresne akkor se lenne udvariasabb, aki hülye , az is marad :D Ha nincs pénzem attól még nem leszek bunkó...)

Elhiszem, hogy kemény meló, meg hogy kevés a fizetés, de talán el lehet menni téglát hordani, hogy kukákat pakolni, vagy akár csak szendvicsembenek beöltözni, azért az se kutya ;) Szal a lényeg, hogy lehet hogy meglepetés, de az ország 70%a ugyanennyiből jön ki, vagy még kevesebből. Ebben az országban rohadtul mindenki sír hogy milyn szarul keres, aztán nézz körül egy parkolóban, vagy az ingatlanok között :)

dr. trafik nomac 2007.07.07. 16:07:47

hagyma:
Na kezdodik mar a bezzek amerika, volt mar itt par debil rendor hasonlo megkozelitessel. Te mit csinalsz amugy odaad, fegyvert arulsz a gettoban, vagy mi ? Mert tapasztalatom szerint (jo kivetel mindenutt van), de direkte nem bunkoznak a rendorok, es ha mar megallitanak akkor azt okkal teszik, igy valoban kar akkor vitatkozni veluk. De JOGAID ott is, es itt is vannak, fuggetlenul, hogy mit mond a rendor, a rendor csak egy szerv nem tobb, nincs se hatalma, se nem o hatarozza meg a jogaidat, arra ott az ALKOTMANY, amire ugy altalaban szarnak. Amugy fejlodnek a rendorok, mert eddig ha beledkotottek, es az IQ 85 folott voltal, akkor kis vita utan midenki elbucsuzott, mamar tobbet kell tepni a szadat, ha pl. a sajat hazam elott kerik a szemelyigazolvanyomat, de sorolhatnam meg.. Masreszt meg a balfasz rendoroknek, foleg egy kisebb varosban nem art ha nem szereznek tul sok haragost...

Nash vs. Keynes 2007.07.07. 16:20:15

Nem változik itt semmi.. Hülyének vagyunk nézve.

MosoMasa 2007.07.07. 16:22:55

Mit akartok!: Őriznek és védnek - most épp a "parkólójukat" épp! Nincs ebben semmi, azzal meg kár dobálódzni, hogy nincsenek megfizetve. Ezzel az erővel bárkit igazolhat szinte ez a tényállás, pedákat, orvosokat, irodistákat, melósokat... kvázi legalizálható lenne a bünözés. A rendőrségnél úgy látszik ezt meg is tették helyenként...

grolko 2007.07.07. 16:38:29

Ripleee 2007.07.07. 15:38:57

ezt a hülyeséget honnan veszed?
én vidékről származom, és mondhatom ott is ugyanaz a helyzet mint itt.
ha nem rosszabb...

romano 2007.07.07. 16:47:07

Miközben végtelenül lehangol ez az elképesztő primitív bunkóság a rendőrök részéről, közben örömmel tölt el, hogy egyre több ember válik igazi állampolgárrá, mint amilyen Oláh Péter Balázs is. Mindenkinek így kellene tennie, aki pedig úgy reagál, hogy "minek ugrálsz, úgyis te jársz rosszul" meg ilyesmi, az megérdemli, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Nem elég, hogy más az "úttörő" helyette, még azt sem képes felmérni, hogy leugatás helyett hálával tartozik karakán kiállású embertársának.

sztrugackij 2007.07.07. 16:51:21

látom 1 nagytudású ezt is gyurcsánnyal hozza összefüggésbe.gratulálok!

MPkm 2007.07.07. 16:51:33

Amíg az alapvető emberi kultúrával sem rendelkező ,tahók alkotják a rendőrök zömét mitől lenne javulás? Aki a magyar zászlót megtapossa és a magányos nőket meggyalázza, lop, hazudik, és fejlődésképtelen attól függ ennek az országnak a közbisztonsága. SZÉGYEN!!!!

Pharma 2007.07.07. 17:00:51

Ilyet olvasva kinyílik az ember zsebében a bicska!!

Én egy nyugodt állampolgár vagyok, és nem szertek általánosítani. Most, hogy mindenki a rendőrség morális válságáról beszél, a jobbosok pedig szenteltvízért kiáltanak, megpróbáltam megőrizni a hidegvérem és nem általánosítani. Minden hírt, kommentárt elolvasni, megnézni, meghallgatni...

De most már nekem is elegem van!!

Én eddig tiszteltem a redőröket, tisztviselőket...

Egyik reggel, Nagyvárad teret elhagyva a Keleti felé csorogva, 2 rendőr, jobb külső sávból -ami jobbra menne, külön jelzőlámpával- záróvonalon, stráfozáson, piros lámpán át balra elém...teljesen nyugodtan. Én duda, hogy nehogy nekem jöjjön a tisztelt bammegőrmester, a civil autójával. Ő elém becsorog, aztán satufék az Orcy út közepén, és kiszáll a reggeli csucsban!!! Elindul felém a rend(?)őre, fenyegetően gesztikulálva. Akkor látom, h egyenruhás rendőrrel van dolgom. Én ablak le, és elmondtam Őkelmének, talán neki kéne példát mutatni a KRESZ betartásával és h szégyelje magát... Még ha egy kopasz kiszáll a BMW-jéből... De egy rendőr, szolgálatban, magánautóval... Szomorú!!!

feketefityma (törölt) 2007.07.07. 17:03:59

"Tisztelt Oláh Péter Balázs Úr!

Megdöbbenve olvastuk levelét, előszöris engedje meg hogy elnézését kérjük mind kollégáink mind pedig a Rendőrkapitány Úr nevében, az Önt ért attrocitás miatt.
Alkotányos alapelveink tiszteletben tartásával a szakszerűtlen, unintelligens rendőri intézkedésről szóló állampolgári jelzések után, amennyiben azok valóságtartalmát meg tudjuk állapítani, valamennyi esetben fegyelmi eljárást kezdeményezünk a felelős kollégák ellen, ezen eljárás során a helyes magatartás irányelveit is meghatározza a kivizsgálást végző parancsnok, az eljárás jegyzőkönyveit pedig minden esetben nyilvánosságra hozzuk. A Földi Unió valamennyi, jogában sértve érzett állampolgárának joga van az őt ért rendőri intézkedés ellen jogorvoslattal élni, amennyiben Ön úgy érzi hogy nem szakszerűen intézkedtek munkatársaink, kérjük tegye meg panaszát személyesen kapitányságunkon vagy hologram-hálózatunkon keresztül. Ezzel Ön is hozzájárulhat egy jobb rendőrség létrehozásához.
Jobbító szándékú észrevételeit a jövőben is szívesen fogadjuk.

Üdvözlettel:

Retro Lajos, RFK médiaszóvivő
2034. május 12. 522-es űrállomás, 81-es kapitányság"

N.Zoli 2007.07.07. 17:19:13

A rendőrök a legnagyobb tahók, meg azok, akik önként elmennek polgárőrnek GI Joe szerkóban. Egy razzia során egy srácot végiglökdöstek több helyiségen, mert megjegyezte, hogy a Kazinczy utcát cézéipszilonnal írják. Világítás nélkül jöttek és az elöl haladó rendőrautóba beletolattak a szórakozóhelyről távozóak. Akkor szóvá tettem, hogy milyen példát mutatnak az állampolgároknak, hogy világítás nélkül közlekednek. Erre hátracsavarták a kezem és nekilöktek a mikrobusz oldalának és azt mondta egy kábé velem egyidős arc, hogy Na kisbarátom ezért nagyon meg fogod ütni a bokádat, mert a rendőrséget akadályozod a munkájában. Be is voltam rezelve egy darabig, de nem lett belőle semmi. Meg azt sem értem, hogy mi szükség van arra, hogyha elkapnak valakit és már a földön fekszik, akkor minek törlik még bele a bakancsukat az arcába.

1995-ben meg 4000Ft-ra bűntettek, mert átmentem az úton! Fellebeztem, elmentem a szabálysértési előadóba, utánanéztek, hogy a KRESZ azt írja, hogy ha nics a közelben zebra, akkor lehet átmenni az úton. Visszakérdeztem, hogy hány méter a közelben, de azt nem tudták, így elengedték a 4000 Ft-ot.

N.Zoli 2007.07.07. 17:33:58

Riplee
Én egy kisvárosban élek és azt kell, hogy mondjam, hogy nem csak a fővárosban bunkók a rendőrök, az egész állományt átlengi a tahóság és aki korpa közé keveredik ugye... Maximális tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

A szórakozó, ittasan hangoskodva bulizó rendőröknél nincs rosszabb látvány és hangeffekt. Kíváló zeneiízléssel, ordítva énekelnek és zenegépnél táncolnak és tahóbban viselkednek, mint egy tajbákparaszt.

Pharma 2007.07.07. 17:37:00

A vidéki rendőrőkröl pedig annyit, hogy érdkes látvány Kom-Egom-megyében a civil(!) autóban , egyedül(!) ülő rendőr, sebességmérő berendezéssel... és büntet(!!!)

luxusmoszkvicsslusszkulcs 2007.07.07. 17:39:36

És mit értél el a hőbörgéssel?

Nyilván jól felhúztad magad, elvitatkoztatok vagy 10-20 percet az életed/életetekből a rend "derék" őreivel, majd odébbálltál.

Egyébként a territóriumukat védő (vörösseggű) páviánok is hasonlóképp cselekedtek volna, bár nekik nincs szép matricás, villogós autójuk, viperájuk mégúgy sem.

Végeredmény: minden marad(t) a régiben, a Homáron megint lehet valamit olvasni.

Hajrá, Kovács néni!

nyekk 2007.07.07. 17:48:23

Ott a probléma, hogy akivel szemben igazából intézkedni kellene, ahhoz nincs bátorsága, de főleg a megfelelő háttere.
- A törvényen felüliekkel (politikus,újgazdag, nagykutya) nem tud intézkedni.
-A törvényen aluliakkal (csöves, koldus)szemben nem tud intézkedni. Nincs lakcíme, nincs jővedelme, gumibottal végighúzni nem lehet rajta.
-Tőrvényen kívülivel megint nem. Mert lehet, hogy valamelyik főnöke is benne van.
Ezért tisztára fruszrálttá válik, és kivel szemben szemétkedik; a bejelentővel, a törvénytisztelő állampolgárral. Hogy a rendőrség vezetőinek ez ellen mit kellene tenni, az ide hosszú, de a törvénytisztelő állampolgárnak nem kell hagynia magát. Panaszt kell tenni az esetleges atrocitások ellen. Addig menni, míg nem orvosolják a panaszát.

captain 2007.07.07. 17:59:03

Drágáim! Én is egyenruhát hordok, igaz, hogy (még) nem rendőrit, de ami késik, az sajnos nem múlik... Balázs: minden tiszteletem a tiéd, szerintem nagyon fontos, hogy ilyen helyzetekben az állampolgár ne legyen "nyuszi". Ha igaza van, akkor 1000 ellenében is igaza van! Engem pár évvel ezelőtt igazoltattak a "kedves" kollégák, jó képességű főtőrzsőrmester és őrmester, épp vidékről indultam vissza Bp-re, szolgálati úton voltam, de civil autóban és civil ruhában. Megállítottak, mert mint mondták: "láttuk, hogy iszik vezetés közben". Ja, ice tea-t. Átadtam az ilyenkor szokásos dokumentumokat - én mellesleg köszöntem, ők nem -, de a szolgálati igazolványt és a jelvényt nem mutattam. Kíváncsi voltam. Belekötöttek, hogy nem az enyém az autó, ugyan honnan van? Mondom, az élettársamé. A jogsimban - régi típusú - szerepel, hogy "szemüveggel vagy kontaktlencsével vezethet". Hol a szemüvegem? Mondom, bent van a lencse, így nem kell szemüveg. Na ne akarjam őket átverni. És olvastattak volna, hogy látok-e. Elolvastam a jóképességű főtörzs számára a kollégája jelvényszámát, aki tőlem kb másfél méterre állt. Erre kiakadtak, hogy ne olvasgassam a jelvényüket, mit akarok én ezzel a bizalmas információval, innentől üvöltve, habzó szájjal kommunikáltak velem... Aztán meg szálljak ki, mert ittasan nem vezethetek, és előállítanak, az autónak meg majd utánanéznek, hogy nem loptam-e. Kérdem, hol a szonda? Erre ők: az látszik ennyi év tapasztalatával, hogy egy részeges típus vagyok (soha nem iszom alkoholt, de ők biztos jobban tudják). Erre én: na jó, akkor vegyék elő a szondát, meg szóljanak be a rádión, hogy a kocsit körözik-e. Hogy én ne írjam elő, mit csináljanak. Amúgy meg is beszélhetjük az ügyet normálisan, csak vegyem elő a pénztárcámat. Kérdem nagy ártatlan képpel: ha ittas vezetésen kapnak valakit, akkor azt miért akarják helyszínen bírságolni? Persze ők nem erre akartak kilyukadni, de már nagyon idegesek voltak, mennyire "hülye" vagyok. Aztán elkezdték leellenőrizni, hogy minden meg van-e az autóban, ami elő van írva, és műszakilag rendben van-e. Hát megvolt, rendben volt. Pech. Na, akkor lesz szondázás, vagy mehetek? Ne ugráljak, mert lecsapnak, aztán bizonygathatom, hogy nem én kötöttem őbeléjük, és hogy sokat lehet kapni hivatalos személy elleni erőszak címén, amit ketten is fognak bizonyítani ellenem. Mondom, tudom, mennyit lehet kapni. Akkor fogjam be, hol a tárcám? Elővettem a táskámat, belőle a tárcámat, abból pedig a szolgálati igazolványt és a jelvényt. Aztán tájékoztattam őket, mennyire sz*r is lesz most nekik, mert történetesen ismerem a kapitányukat... Pár hónap elteltével mindkettőtől megvált a Police, de az én ügyem már nem is kellett a dologhoz, az csak a hab volt a tortán. Ja, még annyit, hogy alacsony, törékeny alkatú nő vagyok, és gondolom minden ügyész elhitte volna, hogy én kötöttem beléjük... :)) HAJRÁ BALÁZS!!!

kibic 2007.07.07. 18:07:56

Mint Pesten gyakran megfordulo kulfoldi kibic azt kell mondanom, hogy amennyire nem félek sajat orszagom rendoreitol annyira tartok a magyar rendoroktol es ha lehet ivben elkerulom oket, hogy veletlenul se kelljen szoba elegyednem veluk... Egyszer kerdeztem meg pesti gyalogrendort, hogy miert zavarnak el kozteruletrol a fenykepezogepemmel - tobbet nem fogok kerdezoskodni az egyenruhas erokszakszervezetnel...
Amig a magyar rendorseg egy katonai szervezet, ahol az arany csikokkal es tolgyfalevelekkel dekoralt dandartabornokoknak fingja nincs arrol, hogy milyen silany ontorvenyu szemelyzettel dolgoznak - tisztelet a nagyon keves hivatastudattal rendelkezo kivetelnek - addig minden marad a regiben, hiaba ul ki a tehetetlen düh habja a nagyerdemu kozonseg szájára... Sajnos az egyenruhaba oltoztetett magyar nem él, hanem visszaél az egyenruhajaval ;-( Elboditja az egyenruha altal kolcsonzott hatalom mamora.

egy valaki 2007.07.07. 18:14:27

Arra lennék kiváncsi, hogy ezek az emberek akik szídják a rendőröket, ha bármi gondjuk van akkor mit csinálnak először???
Jaaaj hívom a rendőrséget, mert majd ők megoldják, nem baj hogy nem tartozik rájuk, muszáj intézkedniük úgyis!!
Szóval amikor segítség kell, akkor jók ugye??

uns97 2007.07.07. 18:24:45

egy valaki:

ahanyszor eddig Mo-on rendort hivtam mert gondom volt es nekem volt igazam + tanuim voltak MINDIG rabasztam

1, kihoztak engem bunosnek cserbenhagyasos esetben (en ott maradtam a nemet rendszamu autos miutan megtorte a kocsim elakart utni es elhajott a helyszinrol...) azt hiszem egyertelmu eset 10 autos tanuval...

2, "nem tortent semmi, tettes ismeretlen"

3, "nem erunk ra majd jojjon be holnap", majd masnap "miert nem jott tegnap" :D

azaz ezutan nem teljesen 100-as az aki ma Mo-on rendortol BARMIT is elvar, persze nem is arra vannak hogy elvarni lehessen toluk barmit is, CSAK penzbehajto szerv es kesz. Ezert kerulom oket mint ordog a szenteltvizet.

alfredo 2007.07.07. 18:32:58

egy valaki:
Úgy gondolod, h akkor már a bennünket ért sérelmet nem is lenne szabad észrevenni? Elhiszem én, h te is rendőr vagy és iszonyúan bosszant, h az "eccerű paraszt nép" (azaz mink!) még panaszkodni mer, ahelyett, h megköszönné néhány (csak néhány!!), rendőrruhás bűnöző, ill. szabálysértő visszaéléseit. De ne feledd: ti vagytok értünk és nem mi értetek!

Pharma 2007.07.07. 18:34:10

egy valaki!


az szar, ha este a kidobó az iluminált fiatalt szájba vágja a szórakozó helyen, aztán másnap, hasonló esetben, amikor szolgálatban van, ő veszi fel a jegyzőkönyvet... tudom mert voltam már szervező party-n...


szóval az a nagy harci helyzet senkihez nem lehet fordulni... ugyanúgy, mint az egészségügyben, ha nem vagy csókos és nem jattolsz el vagy veszve!

andreasue (törölt) 2007.07.07. 18:48:52

Kecskeméti utca? Ja, az ott mindig áll egy-két rendőr tilosban parkolva. Ezek azok a "profi rendőrök", akiknek az örsét elfoglalták egy időre tavaly októberben.:D

dr. trafik nomac 2007.07.07. 18:52:14

egy valaki:
Ha valaki a munkajat vegzi azert nem jar kulon dicseret, ha meg nem vegzi az meg nagyon gaz. Nehogymar en kerjek elnezest mert dolgozol a fizetesedert, hat mi a faszt kepzelsz te, remelem osszefutunk egyszer.

pyromaster 2007.07.07. 19:26:28

"Érdekes, hogy vidéken még a rendőrök is emberek és nem utolsó sorban emberségesek!!!"

Aha persze, akkor azoknak csak szimplan kotelet kellene a nyakaba dobni, elhagyhato lenne a kinzas halal elott...

pyromaster 2007.07.07. 19:39:29

Kedves Captain

A tortenetedre csak annyit, hogy szerintem , ha nem katad volna elo az igazolvanyod, akkor lehet, hogy bajba kerultel volna hivatalos szemely elleni eroszak miatt. Latod az a rohadek Zsanett is megeroszakolt par rendort csak mert igazoltatni mertek szegeny parak...

N.Zoli 2007.07.07. 19:40:50

Az utcánkban leraktak két fekvőrendőrt, aminél senki nem lassít, csak kikerülik, még a rendőrök is.

pyromaster 2007.07.07. 19:48:43

ugy latom kimoderalnak minden beszolasomat aaa itt cenzuraznak kar

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.07.07. 19:56:32

pyro: grat a stíl beszóláshoz. Végül is igazad van. ha már bunkó rendőr létezik, legyen bunkó állampolgár is. És akkor egálban a világ.

pyromaster 2007.07.07. 20:11:44

andreiground ne pofazz, ha nem tetszik akkor huzz el te is a picsaba

Manyizga (törölt) 2007.07.07. 20:11:47

Ilyen esetben kéne felhívni azt a bizonyos 80-as (zöld, ingyenesen hívható) számot, amit a rendőri túlkapások után, pontosan ezért hoztak létre. Ott lehet bejelenteni a szabálytalankodó, pofátlan, szívató, stb. rendőröket.
Egyébként ha én felelős rendőri vezető lennék (de jó lenne!) pedig kapásból vizsgálatot indítanék (független szakértőkkel, stb.), és annak eredményétől FÜGGETLENÜL azt a 12 rendőrt vidékre vezényelném, tartósan.
Ha pedig bebizonyosodik, hogy vétettek, akkor még el is távolítánám őket a testületből.

thzui 2007.07.07. 20:13:08

egy valaki 2007.07.07. 18:14:27

A munkátokat végezzétek, ne a hatalmatokkal éljetek vissza!

Taurusz 2007.07.07. 20:14:03

Kedves egyvalaki!
(Vagy inkább zászlós elvtárs?)

Azért írom, hogy elvtárs, meg te még abban az időben lehettél valaki, amikor még mindenki elvtárs volt. És azért tegezlek, mert az irásodból itélve a magázásra a személyid/szolgálati igazolványod után nyúlnál reflexszerűen...
Elmesélném, hogy jóóó pár éve, mikor bohó ifjúkoromban elmentem discóba... (rég volt, na), hazafelé a vonaton, két állomást utazva félálomban az ülésen ülve nekem szétrúgták a fejem, a kalauznőt meg megerőszakolták prá kocsival odébb... Ez még idáig ugye neked nem mond semmit, mert a büdöslábú diszkópatkány minek megy szórakozni...
De ami miatt érdekes az eset, utólag tudtam meg, hogy még az indulás előtt a vasutasok kihívátk a rendőröket, akik basztak kijönni. Na azóta tudom kit kell hívni. Nem a zsarukat, két haveromat, meg a kesztyűtartóbol a pisztolyt... :) vagy inkább :(
Egyébként a másik irányba levő rendőrség, a városon karácsony tájékán áthaladó összes (na jó, nem az összes, csak a reggel haladókból nagyon sok) teherautót megállítanak, zsebre megbüntetnek... Ezt minden sofőr tudja. (Tőllük meg én)
Kivánok neked is hasonló jókat, mint Te az itt olvasó jogkövető marhákat olvasva te is gondolsz...

ui.: remélem már nyugdijas vagy, nem süllyested tovább az igy sem valami magas szinvonalat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.07. 20:15:50

Úgy látszik Abszurdisztánban, és különösen fővárosában - amelynek pl. egy postarabló, Joszip Viszarjonovics Dzsugasvili, álnevén Sztalin (=Ac(z)él) is díszpolgára, kicsit visszafordult a téridő felülete, mert nem a településeket akarják akadálymentesíteni a mozgássérülteknek, hanem mindent megtesznek azért, hogy azok az emberek ne császkáljanak közterületeken, közhivatalokban. A Vidéki tapasztalataim a kitalator.blog.hu/2007/06/08/nyomorekmentes_terulet címen olvashatók. Nem PC, ha elfoglalják a rendőrök elől a mozgássérült-parkolókat, ahogy azt már itt is láthattuk.
A rendőrök szeretnek "szívatni" a szó minkét értelmében, de azt ki nem állhatják, ha átvitt értelemben a kimeneti oldalra kerülnek. Példa erre a Tomcat elleni politikai koncepciós eljárás. Nem tudják megbocsátani neki, hogy leordította Gyurcsány fejét a saját "szentélyükben" (azóta InKalosok* védik, mert joggal nem bízik a saját rendőreiben)és hogy kisétált a cellájából és beírta a fogdanaplóba egy, a miniszterelnökünkhöz hasonló nevű ember lecsukását.
*Pedig tudhatná, hogy a bankokat is az őrök szokták kirabolni.

twillight 2007.07.07. 20:20:14

Ez valami? Engem már büntett meg rendőr zebrán átmenve, miközben zöld volt a lámpa a gyalogosoknak, és 3 sarokra nem volt gépjármű; illetve BKV ellenőr miközben érvényes bérletem volt, és fel is mutattam neki.

y b 2007.07.07. 20:25:53

ha hatalommal, eroszak alkalmazhatásával ruházol fel valakit, az esetleg kihozza a rosszat belőlük, ezért lenne fontos minél lelkiismeretesebbre nevelni a fiatalságot, akikből majd rendőrök is lesznek.
A rendőrök kb. munkaidejük 1/3-át, 1/4-ét töltik hasznosan, a többi irodai körmölés, lébecolás.
Tényleg rengeteg a gond a rendőrökkel, akkor miért nem növeljük meg duplájára az ügyészek számát és küldenénk őket rá a rendőrökre, azokat ellenőrizni?

zsbanhidi 2007.07.07. 20:27:51

Ezt lehet várni a Gyurcsány kormánytól, nem mást!!!!

Komcsi banda az egész... És mit hallok 2 napja a tévében? Hogy ez a K-csög Horngyufa szülinapot tart.... Miért hír ez???? NEm értem...

LyukasBogrács 2007.07.07. 20:45:14

Éljen Császár Előd!


Jogositványt, tuningolt 6-os BMW-t neki!

LyukasBogrács 2007.07.07. 20:48:20

"illetve BKV ellenőr miközben érvényes bérletem volt, és fel is mutattam neki"

Én 2004 decemberében vettem utoljára bérletet. Azóta elhasználtam kb. 3 csomag gyűjtőjegyet.

pyromaster 2007.07.07. 20:50:46

En de tenyleg!
Egyetertek, hogy nem rendort kell hivni, sot ha rendort latsz akkor is ez a helyes eljaras.

horn kutya meg el? a kurva eletbe aszittem mar regen megdoglott.
Szulinapozik? Akkor boldog szulcsinapcsit neki. Ja hogy is mondta feri batyank? ereje teljeben van az oreg? Aha csak kozszereples elott igzon meg par felest, mert remegosre itta a kezet a ven moslek.

ppetike 2007.07.07. 21:06:41

ma, győri tesco parkolója. mozgáskorlátozottak részére fenntartott 5 hely. ebből 3-at egy rendőrautó foglalt el.
nekik lehet.

NorbArt 2007.07.07. 21:10:14

Írnék két történetet kizárólag a derülés végett.
Haladtam a akármilyen utcán 13 kerben Reiter Ferenc felé, ugye csupa jobbkezes utca. Haladok, s keresztez egy macskaköves!!! út ahol ugye kb gyök kettővel lehet esetleg menni. Jobbról rendőrautó érkezik nem volt már messze csal alig 50 méterre lehetett. Már rég elértem a lámpáig mire ő még csak akkor kanyarodott ki, ekkor belehúz, utolér majd sziréna be megállít... Alapvetően mindíg kiszállok, mondjuk megadom a tisztelet, de most csak simán átugatott a lehúzott ablakon keresztül hogy nem adtam meg az elsőbbséget bla, bla. Mivel igazam volt mondtam hogy nagyon messze volt még már rég a lámpánál voltam mire kikanyarodott egyáltalán. De ő csak mondta hogy feljelent bevisz stb. Mondtam, állok elébe most vigyen van kedvem beszélgetni velük, épp ráérek, szivesen még akár jegyzőkönyvet is írhatunk. Erre majd felrobbant és elhúzott, hát mégse jeletett fel. Szal azt hiszik rendőrállamban vagyunk, érdekes hogy a négy ukrán fivért szállító fekete merdzsót nem állítják meg, vajon miért...

bartospeeter 2007.07.07. 21:16:17

behivatkoztalak ide:
www.nol.hu/forum/topic/20299/18/20/#347

Egyébként a véleményem az esetről a következő.
Csak akkor szabad szembe menni az ilyen rendörökkel, ha az elején eldöntöd, hoyg végig csinálod...tehát ha kell ülsz.
Én mindent elhiszek amit leírtál, és van tanud aki igazol, de ez nem jelenmt semmit.
Láthatod...nem jelent...semmit.A megtisztulás sem jelent semmit, ahogy öszöd óta is hazudik a politika.

Ha ülsz legalább botrányt csinálsz utána.
Persze én könyebben vagyok -ne haragudj-, mert én könyebben ülnék, mozognék mint Te.

De egyszerűen nem tudok más kiutat, csak azt Jó emberek, hoyg az ilyen bunkóság ellen semmi tnem lehet tenni a jog eszközével...mert leszarnak minket.
Százával, ezrével kell az iylen esetekből balhékat , feljelentéseket csinálni, hogy szakadjanak meg a panaszok feljelentések intézésbe.Hogy ne győzzék, legyenek tele vele a blogok, újságok a híradók.
Értitek.
Csak ez a lehetőség marad, semmi mást nem látok, mai bátor tett és esetleg egyidő után eredményt jelenthet.

Neménvótam 2007.07.07. 21:20:34

Még jó, hogy nekem nincsenek ilyen parkolási gondjaim. Autóra nincs pénzem, a napi meló után meg energiám nincs kolbászolni az éjszakában.

ducas 2007.07.07. 21:25:02

Azt gondolja Ducas erről az egészről, hogy megérett az idő arra, hogy a polgárok lassan elkezdjenek kuktúráltan engedetlenkedni. Ez a jogba burkolt sza erőszakos diktatúra /mindegy, hogy kifene is van éppen uralmon egyébiránt.../, megérett a pusztulásra. Az erőszakszervei öncélúak és alkalmatlanok, a bürokráciája tehetetlen és ostoba, értelmetlenül zsigerel bennünket és folyton megaláz alapvető jogainkban. Nagyon ideje volna megtagadni az engedelmességet ennek az idióta rendszernek és nem fizetni többet egy fillér adót sem, egy garasnyi büntetést sem, és az idióta szabályokat pediglen permanensen nem kellene betartani...Ha úgy 10 milla ember elkezdene nem parírozni ezeknek, egy rövid ideig tartó alapos káosz után, talán kialakulna valami emberi formátumú rend is. Csak az a kérdés, hogy ki a fasz állhatna ennek a mozgalomnak az élére? Egy új Robespierre kőne de gyorsan és a Hősök terét újra át kell keresztelni Gréve térre az összes kellékével együtt...
Köcsög rendőrein kezdeni a fejek levágását...A faszom kivan velük...

_pierre_ 2007.07.07. 21:29:16

tehetsz feljelentést...
csak mint majd' mindent, ezt is el fogják sikálni a saját berkeiken belül...
amíg nem fordulsz valamilyen befolyásos médiához, nem fog történni semmi, le se fogank sz@rni...
sajnos ez van... bár, ha joghallgató vagy, fogsz találni olyan paragrafusokat - mintha a mozgássérült nem lett volna elég, de mint tudjuk, magyarisztánban egy "szerv" bármit megtehet -, amikel alátámaszthatod a helyzetet...
szeretném az ilyen féreg, semmirekellő zsarukat kifilézve látni...
de hát ez csak egy lázálom...
óóóó, Huxley... hol is van az a Szép új világ?

kopaszfeketemercis 2007.07.07. 21:35:15

LyukasBogrács!De hülye vagy!!!:-)))Amugy örülj hogy nem erőszakoltak meg:-)

Tuccsi 2007.07.07. 22:14:50

Én is azt mondom, hogy nem kell semmibe sem belenyugodni, ha átvágnak stb. Minél többen reklamálunk és teszünk panaszt, akkor lehet eredményt elérni. A boltban se hagyjuk nyom nélkül, ha átvágnak, megkárosítanak. Álljunk ki az igazunk mellett minél többen.
Azért nem változik soha semmi, mert mindenki azt mondja, hogy "úgysem lehet mit tenni". De lehet, csak lépjünk fel ellene!

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.07. 22:30:05

Sziasztok!

Köszönöm a sok véleményt, és hozzászólást. És az ügyészség számát is.:)

A legtöbb hozzászólást már végigolvastam, pár dologra szeretnék reagálni, de azt hiszem a többiek ezeket is nagyrészt megválaszolták.

Ha lett volna máshol hely, arrébb álltam volna, sőt javasoltuk is a túloldalt álló szolgálati gépkocsi álljon át ide, de ez sem volt nyerő ötlet. De talán nem is ez a lényeg. Azt gondolom helytelen gondolkodás, hogy akinek igaza van annak csak a szája jár. Egy jogászunk önmagát jelentette fel a napokban, mert egy rendőrt „lefizetett”. Mindkettőnk áll elébe az esetleges hamis vádnak, a polgárjogi pereknek, mert ismerjük ezen pereket (eljártam pár ilyenre), másrészt a 12 rendőr mindegyike nem vett részt az egész cselekményben, és mégis mit bizonyítanak? A jogkérdést nem tudják cáfolni, hogy ott megálltam, talán azt már nem állítják, hogy nem jártam ott, de erre is maguk gyártottak bizonyítékot, és más adum is van még.

Amerika azt hiszem több szempontból sem hasonlítható össze a kontinentális rendszerrel, de mint oktató sem gondolom azt, hogy önkényesen felülbírálnám a közúti jelzéseket, sosem tanítottam ilyet. De jelen esetben nem is erről volt szó.

A mobiltelefonom kommunikátor részre rossz, így nem vettem fel, de ebben a helyzetben eszembe se jutott, majd edzem magam...

A rendőr nem bír teljhatalommal, így nem csicsikáztathat, vanak játékszabályok, amiket be kell tartania.
1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről:
19. § (1) A jogszabályi előírások végrehajtását szolgáló rendőri intézkedésnek - ha törvény vagy nemzetközi megállapodás másként nem rendelkezik - mindenki köteles magát alávetni, és a rendőr utasításának engedelmeskedni. A rendőri intézkedés során annak jogszerűsége nem vonható kétségbe, kivéve, ha a jogszerűtlenség mérlegelés nélkül, kétséget kizáróan megállapítható.
Kértem nézzük meg a KRESZ-t, de nem érdekelte őket ez a javaslat. Már nem egy esetben elmondtam rendőrnek, biztonsági őrnek, portásnak, ha nem hiszi el nyugodtan jelentsen fel. persze ők nem akartak lecsukni... Sajnos a a szabályértési előadók sem ismerik a jogszabályt, hiába írom le neki, akkor az ügyet továbbküldi a bíróságra és ott kerül helyre az ügyem, de a szakmailag hibás döntéseket hozó előadó marad (No persze ezt sem hagytam szó nélkül, mert úgy gondolom, ismerje azt a jogszabályt amivel foglalkozik.). Egy közrendőr nehezebb helyzetben van, mert igen sok jogszabályt kellene ismernie, de kétely esetén nézze meg.
Ügyvédek vizsgálják a büntetőjogi lehetőségeket, amit attól teszek függővé, hogy a panaszomra milyen választ kapok.

A témáról hétfőn lesz egy műsor a Kossuth rádión a Napközben c. műsorban, 10 órakor. Utólag is visszahallgatható a www.radio.hu oldalon a Hangtárban.

Nem először nyitom ki a számat, és szerintem nem is utoljára, ha úgy érzem a helyzet szélsőséges és tarthatatlan. Egy volt rendőrkapitány ezt írta nekem:

Iszonyatos! Sajnos fenntartás nélkül el tudom hinni, mint nyugdíjas rendőrezredes, [...] volt kapitány is.
Az egész nem a mozgássérültek parkolásáról szól elsősorban (akkor is borzasztó lenne), sajnos.”

Ja és valaki valamit tud, mert megyek, ha minden jól megy Kuala Lumpurba.:-) Ez az erőszak meg hát jó vicc, a fantázia...:-x.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.07. 22:40:52

Ezen akkor és ott sokat gondolkodtam, de mivel nem volt ki elérni, hogy menjenek az ügyészségre, így bevallom nem mertem...Persze utólag én is ezt láttam volna helyes lépésnek. Azért sem ültem le, mert nem akartam a barátaimat otthagyni.

Egy r. alezredes, BM-ben magas poszton volt jogász hölgy azt mondta minap nekem, hogy: "Péter ezzel egy rendőrt mentett meg a bűncselekménytől, attól, hogy olyat cselekdjen, amiről talán ő maga sem tudja, hogy a legnagyobb hiba lett volna. És ön ebbe nagyon helyesen őt nem vitte bele. A dolgok sohasem önmagukban jók vagy rosszak, csupán ahogy vélekedünk róluk "

McWolf 2007.07.07. 22:52:05

Mondjuk nekem is volt középsuliba osztálytársam, aki mondta, ha nem veszik föl sehova, megy rendörnek, na, tőle féltettem volna a lányomat.
Vidéken pedig semmivel se "normálisabbak" vagy hülyébbek a rendőrök. A megyei kapitányságtól szó szerint kőhajításra lévő helyszínre egy órába telik kiérniük, de ha megnézel egy rendört és Te csak egy kis taknyos vagy a szemében, akkor lazán elkezd ordítozni neked az utca másik oldaláról.
Vagy sétálsz a barátnőddel, vagy 16 éves, a kedvesed még annyi sem és veletek tart a barátod és az ő párja is, betévedsz egy lezárt területre, amit arrol elfelejtettek körbeszalagozni, bekiabál, hogy mit keresünk itt, mert mindjárt megbassza az összes kiscsajt a hátunkon. Amikor meg a fiatalabb és jobb érzésű társa rászol, hogy ott nincs szalag, akkor morogva elvonul és NAGYON mérges szemeket mér a társára.

És mindez Kecskeméten, ha már úgyis Kecskeméti utcárol volt szó és nem is régen.
De tegyük hozzá, itt elég jól mennek dolgok, de mindig a hülyék a hangosak sajna és a hangos embernek lesz végül igaza...

Tamus 2007.07.07. 23:30:46

Nem szorosan a témához kapcsolódva, csak egy-két hozzászóló hangneméről eszembe jutott egy régi idézet:

"Mindig az lázad a rendszer ellen, aki középszerűsége miatt nem tud magának sikeres életet kialakítani"

Bandi · http://masszafilm.uw.hu 2007.07.07. 23:48:25

OFF:
Ööö... már elnézést, de ez egy baromság
ON:

fullcontact 2007.07.08. 00:09:34

...és amikor a büntetőbíró ismerősőmnek az a barom bevetésis középrendőr 5 perc ismeretség után felajánlja, hogy csináltat neki is ötezerért ingyenes utazási igazolványt...
Welcome to Fuckistan!!! Vagy Suckistan. Attól függ melyik végén vagy...K*rsz, vagy k*rnak.

Szegény nagyapám a háború után rövid ideig még rendőr volt, szegény foroghat a sírjában.
Itt valami nagyon el lett k*rva...és szerintem csak a következetes civil magatartás mint Oláh Péter Balázsé vezethet olyan, hogy egyre több tetűrendőr fog megbukni. Az a baj, hogy sokan vannak.
Ha kell ilyen esetben ügyvédre költöm majd a fizetésemet, de szétszopatom őket, ha igazam lesz. Nem úgy mint kb. 1997-ben a Hegyalja utat keresztezve gurultam át zöldben, és két motorosrendőr megkülönböztető jelzést nem használva balról majdnem belémdurrant. Ők átrepültek és simán túlélték volna valszeg. de én a 120-as Skodában meghalhattam volna. Rögtön telefon a BRFK ütire, "Rendőrt akar feljelenteni?", amikor mondtam, hogy ismeretlen tetteseket szeretnék feljelenteni. Akkor még hagytam, mert naiv voltam.
Azóta már feladtam, hogy szerezzek egy kis videokamerát, hogy felvegyem az előttem nem indexelő, lakott területen gyorshajtó, piroson átmenő parasztrendőröket. Ez az általános morál. Viszont ezek csak kis iskolázatlan bunkók a szervezett bűnözőkkel összefonódott nagyfejekhez képest...
És szerzek vmi kis olcsó kamerát.

Tamus 2007.07.08. 00:24:48

Bandi!

Miért baromság? A legtöbb hozzászólásban sem az intelligenciának, sem a boldog megelégedettségnek még csak a nyomát sem érezni. Inkább bunkó, unintelligens, megkeseredett "emberek" pötyögnek be pár sort afeletti bánatukban, hogy ma is értéktelenné silányították a saját napjukat. Ennek okán szidják a rendszert, rendőrt, bkv-st, nyugdíjast, buzit, heterot, arabot, cigányt, ázsiait, éppen akiről topic nyílik. Csak ne kelljen szembesülniük saját életükkel...

dr. trafik nomac 2007.07.08. 00:34:01

Tamos:
Ezert van az, hogy akit megeroszakolnak, az mind kurva, nem igaz ? Mert ok mind ilyenek is valojaban, azert kerultek ilyen helyzetbe. Alakul ez, vegtere is jo az, ha valaki okos, meg ha meg jol is erzi magat, akit meg sziv, az dogoljon csak meg.

dr. trafik nomac 2007.07.08. 00:35:07

Hulye mondas, de azt szoktam mondani, hogy a hulyeknek is jar az igazsag, van akai talan ezzel nem ert egyet ?

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 00:45:48

Pár dátum: 1791, 1848, 1956, 1989.

A történések az egyéni megélésektől függetlenül valósak.
isemberkén, középiskolásként is már "kinyitottam" a számat, középszerűen is így teszek, mert az látom, hogy nagy emberek is így tesznek, akik messze nem középszerűek és rég nem kéne ilyen dolgokkal már foglalkozniuk. A logikád szerint.

Tamus 2007.07.08. 00:47:17

Nomac:

Nem. Nekem az a gondom, hogy az ilyen és ehhez hasonló fórumokon nem lehet már normálisan véleményt mondani, cserélni, mert vagy köcsög rendőrbérenc vagy, vagy a b...s kurvát véded. És olyanok miatt akiknek az írásáról süt a 3-4 diploma meg a jólneveltség :) Tisztelet a kivételnek...

fullcontact 2007.07.08. 00:47:55

/off
Tamus!
szerintem a Homáron rossz helyen jársz, ha a boldog megelégedettséget szeretnéd a kommentekben viszontlátni. Ha téged még nem vertek meg majdnem az olasz határon ok nélkül, magyar rendőr nem vett le, magyar vámos még nem buknózott veled brahiból, MÁV ellenőr (a kalauzok főnöke. ha jól tudom) nem akar megbüntetni érvényes diákkal, akkor tényleg azt kívánom, hogy legyen benne mielőbb részed, és oszd meg velünk a boldog megelégedettséged érzését, mi meg rájövünk, hogy milyen korrekt országban élünk.
Amúgy meg ravasz és aljas dolognak tartom a "...nyugdíjast, buzit, heterot, arabot, cigányt, ázsiait" behivatkozást.
Elnézést utólag is, ha személyeskedőnek tűntem, nem Veled van bajom, de tényleg bánt, amit itt az országban jogellenesen megengednek maguknak.
/on

Tamus 2007.07.08. 00:48:25

Ha belátod, hogy középszerű vagy, akkor már talán nem is vagy az... :)

egy valaki 2007.07.08. 00:50:43

Még az a jó, hogy a rendőrön kívül minden ember normális!!
Tipikus idióták:
Jogait tudja(nagy nehezen azt is), kötelesség???pffffff fogalma nincs róla

2007.07.08. 00:52:04

JohnZero 2007.07.07. 12:53:03 te egyszeruen csak egy taho vagy.
sztrugackij 2007.07.07. 16:51:21 Azert hozzak osszefuggesbe a gyurcsannyal, mert tavaly osszel olyan egbekialto torvenytelensegeket kovettek el a rendorok tobbszor is, amiert egy valoban demokratikus orszagban azota mar elkoptattak volna a bortonben az elso csikos ruhat. Ehhez kepest nalunk pokhendi modon nyilatkoztak az egeszrol az akkori rendori vezetok, es az egeszet az koronazta meg, hogy mindannyiunk gyurcsanya meg meg is koszonte nekik az egeszet. A rendoroket elegge felbatoritja az, hogy tudjak, hogy ha az akkor elkovetettek miatt nem tortent semmi, akkor a most elkovetettek utan se fog. Tehat az osszefugges itt van. De teged ez valoszinuleg nem erintett meg annyira. En azt tapasztaltam, hogy sokan vannak, akik szerint a torvenyek csak egyesekre vonatkoznak. Pl. ha en rugdosok egy foldon fekvo embert, az buncselekmeny, ha egy rendor, az nem.
egy valaki 2007.07.07. 18:14:27 1.) legyel oszinte: ha ellopnak a bringadat, bemennel feljelentest tenni? en nem mentem be. minek? le is szarjak, meg benak is hozza. 2.) keresgelj kicsit az interneten, mostanaban volt par ugy, amikor elore bejelentette valaki, hogy gyilkolni fog, a hozzatartozok hivtak a rendoroket, azok meg szettartak a kezuket. aztan megtortent a gyilkossag. utana meg a kekfenyben magyaraztak a bizonyitvanyukat, hogy miert is nem sikerult nekik akkor(se) megakadalyozni a gylikossagot. volt ertelme szolni nekik, mi?
az en velemenyem meg az, a fenti tortenetben semmi furcsat nem latok. nem is varok tobbet rendoroktol.

Tamus 2007.07.08. 00:52:08

fullcontact:

Lehet, hogy egyedüli vagyok, de tényleg még soha nem volt problémám a hatóságokkal. ill még középiskolásként kaptam egyszer egy írtózatos pofont a rendőrtől. ittasan "kissé" kiröhögtük a rendőrautót, azt hittük véletlenül rakták fel fordítva a POLICE feliratot a motorháztetőre (akkor még új volt a dolog). meg elhangzott ott valami "nézd a hülye rendőröket" duma is.

2007.07.08. 00:57:01

Tamus 2007.07.07. 23:30:46 kitol ideztel tamus? lenintol?

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 00:59:18

Természetesen nekem is van pozitív tapasztalatom a rendőrökről, sőt mint említettem tanítottam is őket, sőt határőröket, tűzoltókat is.

fullcontact 2007.07.08. 01:01:46

Tamus!

L.SZ. ne vedd iróniának. Őszintén irigyellek, szerencsés vagy. Vannak ilyenek az ismerőseim között is, de én a feleségemmel valahogy mostanában mindig kifogjuk. Előre rettegek mi lesz a következő szívatás, és hogy meg tudom-e állni önuralommal, fegyelmezett és következetes, intelligens civilkurázsival, vagy bedurran az agyam, mert börtönbe még, ha igazam van sem szeretném, ha vinnének.
Abban tényleg igazad van, hogy nagyon eldurvult a hangnem minden fórumon
(a politikaikról nem is beszélve), engem is zavar, de ennek is biztos okai vannak. Sajos csak tippjeim vannak, mik lehetnek azok.

Tamus 2007.07.08. 01:04:30

Kermi:

Aha! Szóval, ha nem szidom a qrva anyjukat, akkor csak kommunista lehetek, mi? :) Nem tudom ki volt, csak megragadt bennem. Rémlik, hogy valami konzervatív jobboldali politikus nyilatkozta a 60-as években a (jogos) diákkövetelések miatt kitört lázadások során a tüntetőkhöz csapodó mindenféle (ahogy manapság nevezik) csőcselék kapcsán...

2007.07.08. 01:23:50

Tamus
Ez akkor sem ideillo idezet. mert itt a rendorok fizeteset leszamitva nem merult fel penzes tema. es az ilyen lesajnalo mondat a mai politikai viszonyok kozott megiscsak politikai szinezetet kap(hat).
abban igazad van, hogy nem minden beiras szinvonalas. tan az enyem sem. meglehet. de a nyilt utcan se csak irodalmarok es torteneszek szaladgalnak. a forum meg a chat az internet utcaja. itt mindenki beszelhet. meg eddig. es hala istennek erte. az igazan magasroptu es melyenszanto gondolatokat itt rosz helyen keresed. illetve jo helyen, csak neha sokat kell keresned. ez van.

Tamus 2007.07.08. 01:29:15

Visszatérve a topicindító témára. Természetes, hogy egy közösség (jelen esetben a rendőrség) a folyamatos jogos-jogtalan támadások hatására zártabbá válik és egyre inkább védik egymást annak tagjai. Balázs sajnos kifogtál egy tuti bunkó rendőrt az elején, akiben semmi emberség nincs. A kollégái természetesen melléálltak (ha esetleg tudták is, hogy nincs igaza), szintúgy az üti, és a felesleges konfliktust görgették és a mai napig görgetik maguk előtt. Rohadt nehéz egy ilyen csoportból kiválni és azt mondani, bocs a másik félnek van igaza. Biztos te is vettél már részt olyan dologban, amiről tudtad, hogy nem helyes, a haverok mégis belehúztak.
Ettől függetlenül nem tartom elfogadhatónak a rendőrök hozzáállását. Bizonyítsd be az igazat, hajrá! (ezt nem ironikusnak szántam)

regina 2007.07.08. 01:30:43

Valóban, az V. Kecskeméti utcában a rendőrség előtt csúcsforgalomban is két sorban az utca közepén gyakran állnak rendőrautók. A Szerb utca sarkán is látótávolságra a bekanyarodást balesetveszélyesen akadályozza parkoló autó. Hol lehet őket feljelenteni?

Tamus 2007.07.08. 01:38:16

Krmi:

igazad van, de én nem az irodalmárokat, történészeket hiányolom, hanem az agresszív, durva, gyűlölettől fröcsögő hozzászólást tartom túl soknak.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 01:42:24

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 12-ből 1 normális hangnemű volt.

Ha nem is sikerül bizonyítanom az igazamat, akkor is abban reménykedem, hogy az intézkedő rendőrök tanulnak az esetből.

Csak sajnos azt tapasztalom, hogy nem változik a helyzetem ugyan olyan merészek sokan a korrupció terén. Pl. egy iamerősöm hívott mit tegyen, mert 40 ezer forintot szedtek ki belőle a rendőrök 30 ezres maximum bírsággal súlytható szabálysértésért, úgy, hogy azt mondták 150 ezerre feljelentik, ha nem fizet. Én röhögtem volna, de ő bedőlt nekik.

Tamus 2007.07.08. 01:48:10

Fel kell jelenteni őket. Azt nem értem mondjuk, hogy miért is fizetett... Legközelebb mondja meg a rendőrnek, hogy okés, írja rá a csekkre a 40 ezret :)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 01:51:07

A nevezett jogász kollegánk története, nmem rég kaptam:

H..... Lajos
>>
>> Rákóczi út 107.
>>
>> Központi Nyomozó Fõügyészség
>> 1066 Budapest VI. ker.
>> Zichy Jenõ utca 14.
>> Levelezési cím:
>> 1368 Budapest 5.
>> Pf.: 251.
>>
>> Tisztelt Nyomozó Ügyészség!
>>
>> Alulírott, Holdampf Lajos, magyar állampolgár, feljelentést kívánok tenni magam ellen, mely szerint a JZH-xxx rendszámú személygépkocsimmal mai napon, 2007. július 4. 03 órakor, szabálytalanul közlekedtem Budapesten, a Teréz/ Erzsébet körúthoz vezeto mellékutcában. A mellékutcából kijövet szabálytalanul átmentem a szemben lévo oldalra, a körút oldalára és ott, szabálytalanul balra kanyarodtam. A balra kanyarodás után folytatva utamat a KAF-307-s rendszámú rendorségi személygépkocsi megelőzött, vészjelzojét bekapcsolva, irányjelzvel jelezte, hogy le kíván térni. Gépkocsi mögé állva kiszálltam és eleget tettem a rendörök felszólításának, mely szerint elkérték a dokumentumaimat. Hosszasan kérdezett az egyik állami alkalmazott arról, hogy mi a foglalkozásom, milyen munkát végzek, hova megyek, és jelezte, hogy van más megoldás is, mint a feljelentés. Fogjak kezet a kollegájával, de óvatosan vegyem elo a pénzemet,nehogy más is meglássa. Én elovettem 5.000 Ft-ot és kezet fogtam az addig dokumentumaimban elmélyedo feljegyzést színlelo, határozottságot mutató kollegával. A két rendor személyleírása: szinte egyforma magasságúak, alacsonyak, kissé kövérkés, közepesen pocakos alkatúak. A velem közvetlen beszélgeto rendor feltehetoen roma származású, még a másik fehér boru.
>> Kérem Önöket, hogy engem a szabálysértésért büntessenek meg, valamint kérem Önöket, hogy a két rendort vonják felelosségre. Mely szerint kötelességük elmulasztásával, pénz behajtással, zsarolással zaklatják a magyar embereket. Jelzem Önö knek: a magam részérol megvesztegetést is követtem el. Csele> kményem önkéntes felfedését, magam feladását, kérem, ne sz ámítsák enyhít; körülményként.
>> Ismeroseim körében elmondottak alapján állítom, hogy ez nem egy egyedi eset, ami velem is megtörtént. Meggyüződésem, hogy Magyarország állampolgárainak nem szabad engedni rendőri egyenruhába bújt pribékek zaklatásának. Minden állampolgár kötelessége, jogrendünk alapján saját bunünk, és az állami alkalmazásban lévo; csirkefogók, gazemberek cselekedeteinek felfedése. Fényképpel, dokumentumokkal nem tudom bizonyítani igazamat, tisztában vagyok, hogy a vád ellenem is fordítható. Állok elébe.
>> Gazemberek felkutatásában felajánlom magam nyíltságát és aktív közremüködését. Állok az Önök rendelkezésére.
>>
>> Süttõ, 2007. július 4.
>>
>>
>> Tisztelettel: Hxxx Lajos
>>
>>

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 01:54:21

Hát egyikük sem tudta, hogy az ügyészséget kell ilyenkor hívni. Mert a rendőrségi zöldszám nem sokat ér. Épphogy nem annál cseng, akire panaszt akarsz tenni, jó PR fogás. De vajon miért nem az ügyészségét publikálják?

Íme a következő történet, amit kaptam:

Szia!

Köszönöm, hogy elküldted nekem e kedves történetet!

Ott már én is jártam úgy, hogy elküldtek az (akkori) kitáblázás szerint
szabályosan megállva (várakozni tilos, kivéve rendőrség volt kint). Csak azért
mentem el, mert Atyámmal voltam, és ő erősködött, hogy rendőrrel nem
vitatkozunk, mert úgyis neki lesz igaza (egyébként pont azért álltam ott meg,
mert meg akart nézni egy üzletet, bele is fértünk vola az 5 percbe, nem is
hagytam volna ott az autót).

Üdvözlettel:

Jxxx Tamás a.

Tamus 2007.07.08. 02:01:01

Balázs, ugye nem büntetőjoggal foglalkozik a jogász kollégád? Remélem nem :)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 02:07:35

Vártam a kérdést:) Nem. Idősebb naív állampolgár.:)

Tamus 2007.07.08. 02:13:14

A "felajánlom magam nyíltságát és aktív közremüködését" szófordulat elárulta :)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 02:16:21

Nekem tetszik a levele, van benne egy kis humor, északi országokban szokták ezt értékelni, én szomorúságomban jót nevettem a stíluson.:)

aKAROTTAfüggő 2007.07.08. 08:03:43

Szerintem ez a történet megér egy riportot a tv2 vagy az rtl klub egyik műsorában! Harcra fel!

Nekem volt olyan "élményem", hogy amikor balesetet szenvedtem a rendőrök elzavarták a tanút aki mellettem tanúskodott volna. Szabálytalanul kanyarodtam balra egyirányú utcából, el kellett volna engednem a mögöttem közlekedőt kanyarodás előtt... Persze helyszínelőt sem hívtak, abból és a tanú vallomásából kiderült volna, hogy a "vétlen" autós kb 120-130-al ment mielőtt lezúzott volna... Akkor még elég fiatal voltam és naív:(

Azt sem értem, hogy miért nem állítják meg azt az ámokfutó állatot aki a káposztásmegyeri lakótelepen egy új M5-ös bömössel 200 fölötti sebességgel csapat??? Sokszor a kis szervízutakon is fekvőrendőrtől-fekvőrendőrig gyorsulgat 100-ra, lakó-pihenő övezetben gyerekek között... Persze kigyúrt aranyláncos tetkós faszi. Ha meg kinyírja a családomat és baltával agyonverem akkor kapok 15évet...

Elbaszott egy ország ez:((((((

mekk__elek 2007.07.08. 08:26:08

Remélem van sajtófigyelése a rendőrség új vezetésének. Ez egy jó téma: tisztítsuk meg az V. kerületi kapitányságot a törvénysértőktől! Kérjük, hogy legyen az ügyben nyilvános vizsgálat!

százharminc 2007.07.08. 08:44:47

Nem vagyok rendőrpárti, sőt! De az azért az itteni hozzászólások többségéből látszik, hogy korábbi vélt (vagy persze valós) sérelmek miatti érzelmi túlcsordulásban szenvednek egyesek. Az esetek többségében az látszik, hogy valahol valamikor összetűzésbe keveredett a rendőrökkel (akárcsak egyszer is megbüntették) és most verbális kommandóakciókkal próbál elégtételt venni. Megjegyzem egyébként, hogy a korrupt rendőrhöz az is kell aki fizet! Velem is próbálkoztak már, de nem járt sikerrel, sőt fel sem jelentettek, mert az akkor már kockázatos lett volna.
Egy ismerősöm mesélte, hogy elkísérte a rendőr az ATM-hez, ő meg addig manőverezett amíg a rendőr is rákerült a felvételre. Utána közölte, hogy mégsem fizet, és ha 2 perc alatt nem húz a kolléga a francba akkor írásban feljelenti az ügyészségen, és lehet magyarázkodni, hogy mit is kerestek az ATM-nél ketten...:)
Nem lett ellene feljelentés. Ettől függetlenül azért tegyük a szívünkre a kezünket: általában mindenki követ el szabálytalanságokat a közlekedésben, és az itteni fröcsögések jó része azért történik, mert AKKOR és AZÉRT megbüntették a rendőrök. (Persze "jogtalanul" és egyébként is "miért nem a BMW-s láncos ukránokat üldözik" ezek az állatok, és különben is "rohadt korrupt banda". Pedig csak megbüntették, mert esetleg tényleg tilosban parkolt...

Na jöhet a hidegzuhany, hogy "rendőrbérenc köcsög" vagyok és húzzak a "k... anyámba" erről a topicról, mert nem szidtam kritikátlanul habzó szájjal a rendőrséget...:)

riberamanolo · www.omerta.mlap.hu 2007.07.08. 08:49:37

majd kiváncsi leszek meddig lesz meg a zöld szám a fánkzabálóknál?!

iuratus 2007.07.08. 09:13:42

Van konkrét ügy, és az általánosítás. Mindkettő közös meghatározója, hogy
1. a rendőr, mint jogalkalmazó, állami kényszerítő eszközzel rendelkező szerv, nem ismeri a tevékenységére vonatkozó anyagi és eljárási szabályokat (ezt a jog luxuriának hívja)
2. ismeri, de nem tartja be (negligentia)
- mert ezzel közvetlenül saját magának képez anyagi, morális, vagy hatalmi előnyt
- mert nem érdekelt a megtartásában, és ezzel harmadik személynek képez előnyt

Erkölcsi alapon nem kellő megbecsülésére hivatkozva az joggal él vissza két módon: elmulasztja a kötelezettségét, vagy szándékosan megszegi.
A magyar jogrend mindkettőt szankcionálja.
130: ha jogellenes magatartásomért felelősségre vonnak, ez rendben van - de a felelősségre vonás legyen a törvénynek megfelelő, és ne a sérelmemre elkövetett bűncselekmény legyen a szankció.
A Szabálysértési törvényben nem raparatív szankció van, miszerint ha záróvonalat lépsz át, akkor a rendőr zsebébe kell fizetni.

A szabályokat mindkét oldalnak be kellen tartani, a rend fenntartója ebben példát mutat. Ma ott tartunk, hogy a szabályok alkotói, és alkalmazói a minta, ahogy a szabályokat a saját érdek miatt szegjük meg. Ez az Állam működésképtelenségéhez, társadalmi elégedetlenséghez, és a rendpárti politikai hatalomgyakorláshoz vezet.

Fenntartom: nem kötelező rendőrnek menni, ahogy utcaseprőnek, belgyógyásznak, vagy fizikusnak sem. ha választottál szakmát, tartsd be a szabályait.
Gondolkoztatok már h, mi lenne ha a tűzoltó csak jatt után oltaná a tüzet, vagy közben elvinné a TV-t? Vagy kirabolna, miközben kivág a kocsidból? Pedig érdekes azok az emberek is keveset keresnek, ugyanabban az országban élnek, SŐT!!! a BM-ben ugyanaz a miniszter irányította őket!!! Mégis feléjük meg van a közbizalom, és (némely engedélyeztetéstől eltekintve) a korrupció igen csekély mértékű.

Sárosi Miskolcról 2007.07.08. 09:26:00

Kedves Oláh Péter Balázs!
Örüljön hogy ennyivel megúszta, és nem lett megcsinálva a valaga bent az örsön.
Szerintem.

reparon 2007.07.08. 09:58:23

mi az isten fasza vana kocsogekkel az Egyetem ter kornyeken? legalabb most lennenek egy kicsit nyugodtabbak, es legalabb ott. arculatemeles, kozbizalom, ja... nincs az a disznosag, amit lassan el ne hinnek. egyebkent meg, csak ugy probaidore illesse meg a kocsogoket a bunosseg velelme. mas turheto megoldast nem talalok. Balazsnak mindenesetre sok sikert, - de nagy nyilvanossag elott leszopom magam, ha ERDEMI kovetkezmenye lesz ennek.

feketefityma (törölt) 2007.07.08. 11:09:25

Ez nem kis teljesítmény lenne egy végbélkúptól, már ezért is érdemes drukkolni!

nyekk 2007.07.08. 12:03:49

Már keveredtem elvi vitába főrendőrökkel, aki magabiztosan közölték, hogy ha rendőri korrupciót tapasztalok, akkor jelentsem fel őket, és ne átalánosságban vádaskodjak. (Különben én is bűnös vagyok)
Csak azt nem tudta megmondani egyik sem, hogy hogy az anyjában bizonyítsam be hogy megtörtént.
A korrupt hekusok sem hülyék (néhány kivétellel, de az meg is bukik előbb-utóbb)
Gondosan kiválasztják, igazoltatják az alanyt. Még ki is kérdezik, és ha minden oké, akkor vágják meg zsebre. Gondolom a jelentésükbe egyáltalán nem kerül be a sumák igazoltatás, sőt esetleg arra az időpontra jelentenek egy másik igazoltatást más helyen. Ők mindent tudnak rólad, neked meg semmi bizonyítékod. Egyébként kedvenc fenyegetésük, hogy leveszik a rendszámot ott helyben, mert valami (mondva csinált)hibát találtak, és vizsgára utalják a kocsit. Az aztán tényleg sok pénz, meg macera.
Szóval kedves főrendőrök: hogyan bizonyítsam be, hogy zsebre megvágtak a rendőrök (nem is ritkán.pl.: a motorosrendőrök a Hungária krt-n ipar szerűen)

zeneovi 2007.07.08. 12:09:48

Sokan azt gondolják, ezek a túlfűtött vélemények erősen sarkosak, de ne higgyétek, ezek tényleg így történnek. Nemcsak azoknak ez a véleményük, akik valamilyen összeütközésbe kerültek a rendőrökkel, hanem akik nap mint nap látják közelről a munkájukat, velük együtt kell dolgozniuk. De talán a leghihetetlenebb dolgok a valósak.
A kerületi rendőrök valóban iszonyatosan buták, ők azok, akik semmilyen más, komolyabb egységhez nem kellettek, nem véletlenül. Sajnos tényleg azt hiszik, az egyenruhához jár a tekintély is, amit már rég elveszítettek. Sok középiskolás osztálytársam ment rendőrnek, némelyek már alezredesek is, nem titkolták anno, hogy azért mennek oda, hogy ne kelljen dolgozni.
A korrupció tényleg nagy, ám sokakat ez ment meg a komoly büntetéstől.

T-Ross 2007.07.08. 12:15:59

En ismerem a karvallot sracot szemelyesen is. Jol kib...tak a rendorok magukkal hogy kikezdtek vele mert egy elo kozlekedestudomanyi lexikon. OPB ne hagyd magad! Udv eszakrol! Balazs

reparon 2007.07.08. 12:26:27

feketefityma, a te nicked se rossz, de en allok nyeresre:D (tizbol egy embernek ugrik be...)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 12:29:00

T-Ross: Köszönöm, már azért gyengül ebéli lexikális tudásom, de kétésgtelen az általános iskolai KRESZ óra óta ezzel foglalkozom:)

Azért nem gondolom, hogy örüljek, hogy nem jártam rosszabbul. Persze szerencsére nem fajult el a helyzet.

Sokakban felmerült, hogy a kapitányságnak is meg kellene küldeni az anyagot, amiket itt írtatok erről az őrsről. Arra kérek mindekit tegye meg, én már emailban megtettem, egy másik ismerősöm kinyomtatja, és elküldi az ORFK-nak.

Északról?:)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 12:37:16

A korrupció: Fővárosi Bíróság, dr. Vaskuti András bíró-tanár úr tanácsa (www.vaskuti.hu). O
Ott voltam a térgyaláson: két rendőr ráfogott valamit a gyerekre, és pénzt követeltek és eljárással fenyegették. Az ügyésznő megítélése szerint ez súlyos hátrányak minősül.
A gyerek egy maga volt, felhívta a 107-etutána, ott csodás módon vették az adást, az ügyészség visszahívta (ekkor úgylátszik tudták az ügyész elérhetőségét). Az egyik rendőr gyerek (fiatal roma szegény, fel is függesztették, jól megbotlott) a pénzből vett egy töltőt, amit megtaláltak, lenyomoztak. A rendőrök beismerték tettüket, ami az ügyésznő szerint nagyon ritka. Nekem úgy tűnt, ahogy beszéltem is az ügyésznővel, a sértett nem lesz eljárás alá vonva a súlyos hátrány kilátásba helyezése ugyanis alkalmas az akarathajlításra.
Nem tudom van-e már ítélet, de úgy tűnt, hogy bizonyítottság nem probléma, még akkor sem, ha egyedül állítom a történteket. Ugyanis voltak ahol tagadtak, és mégis elítélték őket.

salvor_hardin 2007.07.08. 12:49:02

Le kell törni a bunkó rendőrök szarvát. Bizonyosan sok a normális, kötelességtudó és készséges rendőr. De valahogy mindíg a bunkóbbakal kerülök kapcsolatba :-) Engem is akartak már bilincsbe verve előállítani, mert nem voltam hajlandó megvesztegetni őket. (Szerintük kicsit gyorsabban mentem a Róbert Károlyon, amikor utánam forduldak, megállítottak és közölték, hogy túl gyorsan mentem és érdeklődtek, hogy hol dolgozom, mi a foglalkozásom stb... Mondtam, hogy én pont 70km/h-val haladtam ami ott megengedett, és az, hogy hol dolgozom nem tartozik rájuk. Erősen összeszólalkoztunk és kilátásba helyezték, hogy megbilincselnek és előállítanak. Ekkor kértem, hogy azonnal igazolják magukat mert panaszt fogok tenni. Erre beszáltak a kocsijukba pusmogtak valamit majd a kezembe nyomták az irataimat és önmaguk igazolása nélkül elhúztak. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy tényleg gyorsabban mentem kb. 80km/h-val, de ha megállítanak és aszt mondják, hogy figyeljen ide XY úr, nedves az út, és ön túl gyorsan ment, ezért megbírságoljuk 5 ezer forintra, akkor azt mondom, OK úgy kell nekem, de ezek azt kezdték firtatni, hogy hol dolgozom, hogy képet alkothassanak arról, hogy mennyivel tudnak leszedni maszekben)

Szóval, ne hagyd magad OPB! És más se. Ha a rendőr szakszerűen intézkedik akkor kéretik együttműködni vele, és önkritikát gyakorolni mert ami itt közlekedés kúltúra gyanánt van az szégyen és bennünket minősít. De ha a rendőt bunkó és túlbuzog akkor fel kell jelenteni... Ez meg soxor őket minősíti.

Egyetértek azzal, hogy a legtöbb rendőr kiváltságként és nem szolgálatként éli meg a munkáját.

Ne feledjük, hogy aki megszegi a közlekedési szabályokat az nem külömb annál a rendőrnél aki megszegi a szolgálati szabályokat!

Szóval tudatosan határozottan a bunkó rendőrök ellen, de önkritikusan IS!

Kao 2007.07.08. 12:50:15

Királyság! :-))) Én ha valami gázos dologból tengetném a sivár kis életem (pl. kenőpénzek, lehúzások, apróbb zsarolások, stb.) mint ahogy itt a hozzászólásokból kiolvasom a helyi zsarukról, akkor legalább lapítanék mint nyuszi a fűben. Ezek a tahók, meg úgy látszik már azt hiszik, hogy ők az utca urai. (Hisz mindenki nekik fizet.)

A fák nem nőnek az égig. – ahogy drága jó dédikém is mondta régen.
Ha túl nagyok akkor kivágják őket. Itt az idő, ezek a tuskók is túl nagyra nőttek. Nincs más hátra hívjuk a favágót és adjunk nekik. Fogpiszkálónak talán még jók lesznek. :-)))

Remélem mind a média, mind az ügyészség rácuppan a kiválóan dokumentált témára és akkor a zsaruk is kénytelenek lesznek egy kirakatpert lenyomni. A 12 illetve csak 11 tahóval példát statuálni. Aki meg jó fej volt, lehetne az az új kapitány. Neki megvan a szükséges morális felkészültsége ezek szerint. (Vagy legalább elég okos ahhoz, hogy tudja hogy kell szépen csendben saját zsebre dolgozni.)

Balázs, látom nyomod a civil szférában is. Amennyiben szerveződne valami kis nyomásgyakorlás a rendőrségre civil oldalról úgy két egyesülettel szívesen csatlakozunk mi is.

CIVIL POWER RULES!

Attyna 2007.07.08. 12:59:15

A rendőrökről az a véleményem: lehetőség szerint minél távolabb tőlük!!! (ha esetleg szükség lenne rájuk akkor is, mert még kiderül, hogy bármiről legyen is szó, én vagyok a hunyó).
És kéremszépen ez itt a kulcskérdés!!! Történjék bármi, aki bejelenti, arról fog kiderülni, hogy bűnös!
Szívesen fordulnék én ezért/azért hozzájuk, de nem teszem, mert nem szeretném ha az derülne ki, hogy minden problémának én vagyok az okozója, történetesen akkor is, ha engem lopnak meg (persze valószínüleg azért, mert érzékelem a problémát).
De! Bár nekem sem időm, pénzem, sem merszem nincs szembeszállni a hatalommal, szívből drukkolok azoknak, akik megpróbálnak kiállni az igazukért (igazunkért).

Fanyuvo 2007.07.08. 13:07:32

aKAROTTAfüggő: Azt az M5-ost en is lattam mar ott parszor. A parkoloba gyorsabban ment mint en kint a fouton. Azt hiszem ove a konditerem. Csodalkozom, hogy meg nem tort ossze semmit. 1 km-el arebb elottem vagizott egy csavo a SANYI-02-es rendszemu Subaru WRC-vel. Megcsuszott es be az arokba. (szemelyi serules nem volt) Ott azert rohogtem...

struc 2007.07.08. 13:42:28


PRAKP!
Senkit nem érdekel, hogy nincsenek túlfizetve!
Senki nem szorította a pisztolyt a fejükhöz, mondván: Barátom, holnaptól pedig rendőr leszel!
ha nem elég a fizetésük, keressenek másik munkát, ne abból lógassák a lábukat, hogy én dolgozom és fizetem az adót!- ja, és hogy mi tartjuk el őket, cserébe minket szivatnak, az már mindennek a teteje.

Kao 2007.07.08. 14:24:28

Amúgy nekem is volt már dolgom szimpi és aljas rendőrrel is. Két példa:
Régebben mikor még a XVII.-ben laktam és éjjel mentem haza látom, hogy a rendőrségtől nem messze törnek fel egy autót. Nem volt még mobilom, ezért gyorsan begurultam az őrsre és mondtam nekik, hogy mi a szitu. Kapus erre mondja nekem, hogy nincs bent autó. Mondom nem baj, itt az enyém, mehetünk ezzel is. Kapus - Ááááá! Majd bejelentik holnap reggel. Azt hittem nem hallok. Még próbálkoztam egy de hát akkor már nehezebb lesz dumával, de erre sem adta be a derekát.
Szimpi zsaru: Szigetről jövünk ki a heverral kocsival. Elemlámpa felvillan, zsaru integet majd benéz és kéri a papírokat. Haversrác adja ki a jogsit, forgalmit, zöld kártyát. Jogsija már lejárt és nem volt meghosszabbítva. Éreztem, ez nem lesz jó. Kiszálltam, megkínáltam egy cigivel a rend őrét és én is rágyújtottam. Megkérdeztem mi lenne, ha egyszerűen csak átülnék én, mert nekem minden rendben van a jogsimmal? Megkérdezte ittam e. Mondtam nem. Azt mondta akkor rendben de azért legközelebb figyeljünk a jogsink lejártára. Ebben megegyeztünk és beláttuk igaza van a rendőr bácsinak. Nem kért pénzt. Nem hiszem, hogy az egy szál cigivel kenyereztem le. Egyszerűen látta, hogy nem vagyunk a közre veszélyesek és nem akart szívózni. Még egyszerűbben egy rendes fickó volt rendőr ruhában.

AVU 2007.07.08. 14:44:27

ilyen esetekre jobb ha van az embernél valamilyen pisztoly,puska,taktikai atomtöltet amellyel szép csendben el lehet intézni az ügyet a zsarukkal.

Narrátor (törölt) 2007.07.08. 14:50:20

Én eddig szinte csak szívózós/le se szarom rendőrrel találkoztam --hopp-hopp, egy kivétel, egyszer eltévedtünk vidéken, akkor egy fakabát terelt a jó útra--. Így tudom, hogy az Ügyészség megemlítése jó irányba tudja terelni a dolgokat. Ott is vannak ugyan kétes emberek, de mivel felettesei a rendőröknek, szívesen szállnak rá egy-egy nagyobb kócerájra. És ugye az ellenségem ellensége a barátom. ;-)

Bria 2007.07.08. 15:28:01

Akárhányszor rendőrt kellett hívnom, soha nem segítettek, úgyhogy most már eszembe se jutna, hogy hozzájuk forduljak bármivel.
Legutóbbi - egyben részemről utolsó eset mikor tőlük segítséget kértem: télen történt este, kutyát sétáltattunk, nézelődés közben látom ám, hogy szemközti ház többedik emeletéről egy puskával céloz két ember a mi irányunkba, ösztönösen elkezdtem neki ordítani mint állat, hogy takarodjon az ablakból, aztán mikor eltűntek onnan, kihívtam a rendőrőket. Nah, kapásból ügyeletes rendőrkém mondja, nem tudja mikor megy ki autó, de várjuk meg. Mondom kib***ott hideg van, nem gondolja hogy órákig itt fogunk állni, míg kifáradnak ide?! Na jó, 20 percen belül kijönn egy kocsi. Elvtársak végre megjönnek, kocsiból ki nem szállva kérdezik mi történt, elmondjuk újra, közben már sz**rá fagytunk, elvtársak, akkor mutassuk meg melyik ablakban látttuk a puskát, mondjuk a ház másik oldalán, ők erre szépen meleg kocsiban odacsordogálnak, mi rohadt hidegben gyalog utánuk.Na, lényeg megmutattuk honnan céloztak - igazából k***ra nem érdekelte őket az egész sztori, végül legnagyobb problémája egyiknek az volt, hogy nálam nem volt személyi (fel akarták venni a bejelentő adatait, bár már az ügyeletesnek megadtam, de mind1), így párom adatait vették fel, és végül jól lebasztak, hogy mi van ha megharap valakit a kutya, azt nincs nálam személyi! Értesítést, jegyzőkönyvet semmit nem kaptam azóta sem a feljelentésről, még egy "biztonyítékok hiányában a nyomozást lezárjuk"-ot sem.

feketefityma (törölt) 2007.07.08. 15:59:29

Tanulság felbujtás nélkül: Írd le egy papírra a lövöldözősnek hogy "Ez igazán nem volt szép dolog!", rakj bele egy féltéglát és dobd be az ablakán.

Pharma 2007.07.08. 16:44:06

százharminc 2007.07.08. 08:44:47 !

"...és az itteni fröcsögések jó része azért történik, mert AKKOR és AZÉRT megbüntették a rendőrök."

Nem tudom,de én nem olvastam ebben a topic-ban ilyet. Hogy valaki azért szídná a jardokat, mert megbüntették...

Ne haragudj, de ez a fényes elszigeteltség attitűd, amivel felülemelkedsz rajtunk, enyhén szólva is unalmas és idegesítő! Véletlenül nem együtt netezel Tamus-szal? Neki is hasonlóan érdekes kommentjei vannak!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.08. 17:03:16

Mancs Úr!
Feketefitymának igaza lehet a kommunikációs csatorna megválasztásában, , de azt nem értem, hogy egy fegyveresre (a kutya is fegyver) miért ne célozgathatna valaki nyugodtan a saját háza ablakából. Te nem haraptattad meg, ő meg nem lőtt beléd.
(Máskor meg ne jelentgesd fel a rendőrkapitány hülye öccsét!)

Apropó!
Érdekelne, hogy hogy tud két ember egy puskával célozni!

Bria 2007.07.08. 17:23:41

Kitalátor:

1., szóltam a tacskómnak, hogy szerinted ő egy fegyver, köszöni szépen, ilyet még nem mondtak rá, és most nagyon büszke magára.
2.,"Érdekelne, hogy hogy tud két ember egy puskával célozni" - válasz: két ember állt az ablakban, egyikük célzott a puskával. Meaculpa, legközelebb Minden Részletet Pontosan leírok a kedvedért. Érdekel még valami?
3., a mi irányunkba célzott az Egy Ember (a másik csak állt mellette az ablakban), a Mi Irányunkba volt még több másik ember is, kutya (alias szerinted fegyver) nélkül is
4., MrMacs, nem Mancs, hülye, tanulj meg olvasni, mielőtt beszólsz valakinek.

nyekk 2007.07.08. 17:24:35

Az azért mutat valamit a rendőrség működéséből, hogy a hoozzászólók 99,9%-a nem gyengének, hanem felháborítóan szarnak tartja a rendőrség tevékenységét.
És ez egészen addig nem fog változni, amíg a legfontosabb (és többnyire egyedüli) cselekmény a jószándékú bejelentő fingatása, gyanusítgatása, és megleckéztetése. Tipikus eset, hogy a bejelentést követően egy órával jönnek ki nagy ímmel-ámmal, morcosan, és még a bejelentőt veszik elő, hogy mit szórakozik a hatósággal. Holott nyílván való, hogy ennyi idő múlva (mondjuk a rabló, de sokszor az áldozat is) már a tetthelytől árkon bokron túl jár.
Egyébként, amíg a rendőrség nem veti ki maga közül vasszigorral az ilyeneket (persze akkor ki maradna)addig ne méltatlankodjanak, hogy a társadalom általánosít, az egész szervezetre.
(Csak mellesleg: van a környéken egy rosszarcú kis tömzsi kigyúrt ci... pardon kreol bőrű gyerek. Mindenki tudja róla, hogy narkóddíler. Mit látok a minap; dílerkém rendőr egyenruhában feszít. Fasza lesz, mikor mondjuk nála bejelentést teszek hasonló témában.

nyekk 2007.07.08. 17:26:23

Kitalátor! És hogy tud felszállni a rendőr a trolibuszra, mikor nincs is szárnya...!?

Pharma 2007.07.08. 18:10:10

Ezen a sztorin biztos behasal mindenki!

Tavaly tavasszal történt az eset az egyik legjobb barátommal. Húsvét napján elindult az M3-on vidékre. Előző éjjel egy idősotthonban volt ügyeletes, úgyhogy jó fáradt volt, de elhatározta, hogy meglepi a kedvesét és meglocsolja a leányzót.

Akkor volt az a nagy közúti ellenőrzés mizéria, Húsvét alkalmából. A rendőrök levillogták az autópályán (tényleg ez érdekes, autópályán igazoltatni?!?!?!). Kiszáll, papírok, szonda, semmi gond. Rendőr ránéz, és megkérdezi, hogy fogyasztott e drogot, mert hogy nagyon kicsinek látja a brátom pupilláit. Mondta, hogy nem és hogy az éjjel ügyeletes volt, úgyhogy nagyon fáradt, biztos ezért tűnik furcsának a szeme. De a rendőr, a nagy farmakológus, erősködik, hogy de biztos fogyasztott! Úgyhogy kocsi lezár, rendőrautóba be és irány a vérvétel!!! :-O Erre a barátom közli, hogy nem drogozott soha és hogy Ő gyógyszerész, úgyhogy ha drogos is lenne tudná hogy milyen szemcseppet kellene cseppenteni a szembe, ami a pupillát kitágítja. Fáradt, siet a kedveséhez vidékre. Egyébként egy nagyon kedves, joviális, barátságos gyerek, nemtom miért szivatták a rendőrök.

(egyébként megjegyzem, hogy a tűhegy pupilla nagyon durván néz ki, úgyhogy egy szakember simán meg tudja különboztetni egy fáradt szemtől! Továbbá sok kábszer meg tágítja, jah és fényre nem mozog a pupilla ilyenkor, szóval nem tom mit tanultak a jardok erről a témáról a továbbképzésen...)

Na szówell, el a vérvételre, a doki leveszi a vért, aztán ki a váróba. 45 perc volt csak a várakozás az eredményre. A meglepetésből persze semmi, úgyhogy fel akarta hívni a kedvesét, amit egy cigi elszívása mellett szeretett volna megtenni a rendelő előtt. Először a rendőr nem akarta kiengedni+telefonálni!!!! Aztán közölte a barátom, hogy márpedig Ő fog telefonálni és cigizni is, úgyhogy kimegy. Jó, akkor a másik rendőr kikísérte, és odaállt mellé, közvetlen mellé, hogy mit beszél!!! Megkérte a barátom, hogy álljon odébb mert semmi köze a magánbeszélgetéséhez, a jard nagy nehezen ellépett.

Azután meglett az eredmény persze, hogy negatív. És most jön az, amin a mai napig nem tudok eldurrani! A rendőrök elköszöntek és elindultak kifelé, és közölték hogy nem viszik vissza az autójához!!!!!!! Itt eldurrant a haver búrája és közölte velük, hogyha nem viszik vissza az autópályán hagyott(!) autójához elkéri a jelvényszámot és feljelenti őket! Nah erre nagy nehezen visszavitték, de semmi elnézést, hogy drogosnak néztük és idecitáltuk!!!


Ez kész! Ezek az én adómból léteznek!?!??!?!?!?! Fuck off!!!

nyekk 2007.07.08. 18:41:28

Pharma fléle eset nem egyedi. Bő egy éve lementem futni a Népligetbe. Igazoltattak a rendőrök. Evileg tényleg hibás voltam, mert - a futógatyámnak és a pólómnak nem lévén zsebe - nem volt nálam (a nagy, régi típusú) személyim. Mondtam, hogy pár száz méterre lakom, ha eljönnek velem, akkor igazolom magam. Még mit nem, mondták (vesd össze Zsanett üggyel, ahol két kerülettel arrébb elvitték "segítőkészségből"!)Akkor rádión kérdezzék le az adataimat! Azt sem. Bevittek az kapitányságra. Ott a személyi adataim tisztázása után, ők is indultak vissza a Népligethez. Kértem, hogy vigyenek vissza, ahonnan elhoztak, ne kelljen gatyában, pénz, bkv jegy nélkül vissza gyalogolnom a városon át. "Nem taxi ez" közölték derűsen, és ott hagytak. Egyébként végig nagyon udvariasak és viccelődősek voltak. De azért remekül szórakoztak a kiszolgáltatottságomon.

Kao 2007.07.08. 18:55:48

Pharma és Mindenki!

Ha valaki hasonló helyzetbe kerül mint Pharma ismerőse, akkor lépjen kapcsolatba a TASZ-al. (www.tasz.hu) A rendőrnek nincsen joga valakit alaptalanul gyanusítgatni, zaklatni. Mivel az orvosi vizsgálatról készül hivatalos dokumentum így nem lehet majd letagadni az esetet. Nem okoskodni akarok, remélem nem is veszitek annak. Közkincsé akartam tenni egy közérdekű szolgáltatást, ami sokszor inkább véd minket mint a RENDőrség!

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.08. 19:25:38

Pharma 2007.07.08. 18:10:10

Szolgálatleadás után vascsővel szét kell csapni az arcukat.

Lali_ 2007.07.08. 20:16:43

Jól ki kéne őket rugni a fenébe, példát statuálva, az EGÉSZ 5. keröleti RENDŐRKAPITÁNYSÁGOT!DE minimum akik ott voltak a helyszinen. Az állítólagos vezetőt meg hadbíróság elé, kapjon pár hónap gondolkodási időt!(tudom most nem így megy) Akkor talán a borsonyi agyukkal felfognák, hogy mekkora parasztok

feketefityma (törölt) 2007.07.08. 21:56:23

Egy biztos, rendőr se lennék. Most képzeld el, pár suttyó "kollégád" miatt cseszegetnek. Ha nem elég markáns a fellépésed azért, ha túl erős azért. Plusz még a hülye felettesednek is meg kell felelned, a társaidnak, a családnak.
Nem lennék továbbá orvos, tűzoltó, újságíró, ügyvéd, vasutas, postás sem. Szerencsére bányász vagyok.

j.j.b. 2007.07.08. 22:19:08

es mi a velemenyetek a rendorlanyokrol?

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 22:32:19

A civil szerveződésen én is gondolkodtam, de úgy látom van elég szervezet, de specifikus viszont nincs. Tehát lehet, hogy szükség lenne rá, legyen minél több. A szövetségünk elnökének továbbítottam a javaslatot, hogy van-e rá erőnk, és kapacitásunk. Igaz, ha a civil életi tevékenységem okán a munkaviszonyomban változás áll be, ahogy azt a sajtó tudni véli, akkor lesz időm erre....

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 22:46:34

Az egyik intézkedő egy rendőrhölgy volt, nem volt túl kedves. Inkább egyre idegeebb lett, amikor nem tudott már semmibe belekötni.

nyekk 2007.07.08. 22:55:56

feketefityma! Nem a túl határozott, meg a túl engedékeny fellépéssel van a baj.
A baj az, hogy a rendőrség a rendszerváltás óta összekeveri a dolgot, és "túl erősen" a törvénytisztelő állampolgárral szemben, míg "nem elég markánsan" a bűnözőkkel szemben lép fel (ha egyáltalán fellép, és nem lebratyizik velük)
Meg kellene fordítani a kettőt, és már rendben is lenne a dolog. És amíg ez így van, és nem rendőrök, hanem rendőrnek (se mindíg) látszó tárgyak, addig ne várjanak elismerést a társadalomtól.
j.j.b.! Tragikomikusnak látom, mikor egy 150 cm magas, 40 kg-os rendőr gyermeklány megy ki intézkedni. Mikor állítólag túljelentkezés van a hekusiskolákban a drabálisabb fiúkból is. Csúnyán rá néz a bűnöző, és sírva hazaszalad az anyukájához. Szánalmas!
Arra esetleg jó, hogy a fiú járőrpárjával remekül el tudnak rőhécselni kocsikázás közben, intézkedés helyett.

_wood_ 2007.07.08. 22:58:47

ezt olvassátok el; ennél fölháborítóbb dolgot nem nagyon olvastam mostanában:

www.police.hu/magyarendorseg/etikaikodex/etikai_kodex.html

ez így, jelenidőben egy HATALMAS POFON bárkinek, aki olvassa.
...persze tudom ez egy etikai kódex, célt fogalamztak meg.
szerintetek mi ez? pofátlan paraszvakítás nekünk, a tehetetlen jogfosztott hülyéknek?

Balázs, neked meg minden elismerésem a kiállásodért. mi ez a munkaviszonyváltozás egyébként? csatolsz linket? szeretnék még háborogni.

_wood_ 2007.07.08. 23:02:13

ez tetszik a legjobban:
"A rendőr a ráruházott hatalom alkalmazása során megfontolt és mértéktartó, intézkedéseit előítéletektől és indulatoktól mentesen hajtja végre, kerüli a szükségtelen konfliktusok kialakítását. Nem alkalmaz kínzást, könyörtelen, embertelen vagy megalázó bánásmódot és ezt mástól sem tűri el. Empátiával fordul embertársai felé, védelmet és segítséget nyújt a rászorulóknak."

...konkrétan hangosan fölröhögtem egyedül az üres lakásban.

_wood_ 2007.07.08. 23:27:23

nah, annyi legalább haszna van, hogy kinyomtattam, és négyrét hajtva a tárcámba süllyesztettem.
a következő igazoltatás után - ha lesz tizenkét szabad órám az előzetesre és háromszáz forintom az orvosi ellátásra - egyeztetek majd a rendőrrel, hogy mit nem tartottak be ebből... :)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 23:56:09

wood: Én is olvastam ezt az etikai kódexet, amikor a kerületi kapitánynak írtam és mail címet kerestem. Most még a 107-re szeretnék írni, hogy ott hogy állnak a panasz kivizsgálásval, ill. megadom nekik az ügyészség számát, hogy ha más megkérdezi tudják. Küldök nekik egy Görög Ibolya könyvet is a telefonálás illemtanáról.

Hát nem volt kedvem mutogatni nekik a fogdában a kódexüket hogy kérhessek látleletet.

Azt nem értem hogyan vizsgálják a panaszt, ha még senkit meg nem kerestek ötünk közül. Ugyanis a zöld számon olyan sok infó nem mondtam el, lehet, hogy a sajtóból informálódnak.:)

A munkahelyi dologról még nincs link, de lehet, hogy lesz, amit tudok valamit jelzem.

Én is szoktam a egyedüllétem ellenére nagyokat kacagni...

sickszoul 2007.07.09. 00:07:25

A mi kis vidéki városunkban a legnagyobb show az egyik rendőr kocsmája. Minden pénteken fürtökben lógnak a pulton az ittas rendőrök, utána pedig az út szélén szabálytalanul parkoló magán autóikkal száguldoznak ész nélkül a városban és csinálják a cirkuszt. És ez köztudott. Látja mindenki.
A állomány nagyobbik része egyébként középiskolából vagy főiskoláról ismerősöm, így bizton tudom állítani, hogy kis taknyokról van szó, akik semmivel sem különbek szellemileg, mint egy frissen érettségizett 18 éves. Mégis. Nekik vannak kiváltságaik. Ők azt tesznek amit csak akarnak, mert nagyon jól tudják, hogy itt nem tudsz eltűnni... Így nem tudsz semmit sem tenni ellenük.

Voltam olyan buliban, ahová a rendőrök berontottak zseblámpával, kiszedtek egy gyereket a tömegből ("mer' ő raszta" indokkal), kivitték a parkolóba és szó szerint darabokra szedték a kocsiját. Az autóban alvó barátnőjét pedig kb. kurvaként kezelték. Persze ment a "te ne ugass mert téged is beviszlek!" meg a "kérdeztelek köcsög?" amikor odamentünk, hogy legalább tanúja legyen a srácnak. ja persze semmi nem lett a dologból, csak azt érték el, hogy mindenki elspriccelt haza a rendezvényről. (nyilván ez volt a céljuk...)

sickszoul 2007.07.09. 00:08:59

...és rendőrblogot feltétlen az indexre!

Major Csaba 2007.07.09. 00:24:23

Balazs!
Te legalabb bator ember vagy, ne add fel, remelem egyre tobben lesznek a hozzad hasonlo batrak a jovoben. Ne add fel, es a tamus, meg hozza hasonlo nevtelenul beirogato es az igazadat ketsegbe vono senkiket pedig ne is vedd figyelembe.

Sok sikert!

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 00:26:26

Tisztelt BRFK!

Az erre a célra fenntartott telefonszámon panasszal éltem a Múzeumok Éjszakáján (2007. június 23.) velem kapcsolatban történtek miatt.

Ennek részletei itt olvashatóak:

homar.blog.hu/ címen,
A 12 bunkó rendőr akarta lecsukni a szabályosan parkoló mozgássérültet c. link alatt.

Továbbá a Kossuth rádióban is meghallgatható, ugyanis Önök 3 hete nem kíváncsiak a történtekre, hiszen meg nem kerestek sem engem, sem pedig a 4 tanút, hogy kivizsgálják az esetet. Nem tudom ha erre nem kerül sor, akkor mi alapján kívánják panaszomat elbírálni?

Ebben a távbeszélőn bejelentett panaszomban a kitértem a BRFK Központi Ügyeletére is, amelyre szintém várom szíves válaszukat, miszerint:

- kollegáik miért csapják le a telefont, ha segítségért furdulnak hozzájuk?
- kollegáik miért nem kapcsolják a Központi Ügyelet vezetőjét, ha kérik?
- kollegáik miért nem tudják az ügyészség ügyeleti telefonszámát, gondolom munkájuk során ők is használják.

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a hiányolt telefonszám a következő: 266-5730.

Kérem tájékoztatni szíveskedjenek, hogy a V. ker. Rendőkapitánység állományába tartozó kollegáik intézkedésével és tanúsított magatartásával panszomat vizsgálják-e, mert sem én sem pedig a sajtó nem kap felvilágosítást, illetve azt sem tudom, hogy a szabálysértés miatt milyen szankcióban részeültem, ha részesültem. Telefonon a kapitányi titkárságon azt a szóbeli tájékoztatást kaptam, hogy szóbeli figyelmeztetésben részesültem. Ha ez igaz, ezt kérem írásban erősíték meg vagy cáfolják, hogy a szükséges jogi lépéseket megtehessem.

Jelen levelem faxon is megküldöm.

Válaszukat várva, tisztelettel:



Oláh Péter Balázs,
panaszos, állítólag eljárás alá vont személy
1071 Bp., Lövölde tér 7. I/7.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 00:40:19

Természetesen az email nem ment el, hibaüzenet...

Aaronka 2007.07.09. 08:32:02

kőporosvazelin

Ki az a celeb picsusz?


2007.07.09. 08:56:57

Jó nagy szarban vagyunk.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:15:28

érdekes cikk ez.

ha ki van téve a megállni tilos tábla (a cikkíró írta: ...Az engedélyezett forgalmi rendtől eltérően az őrs előtt a járdára és a forgalommal nem szemben egy alacsony magasságban lévő megállni tilos tábla volt kihelyezve...), akkor az embernek ott nem szbad megállni. ennek a tényt még akkor sem lehet megfogni,ha az a tábla engedélyezett forgalmi rendtől eltérően van kint. (nem az engedélyezett forgalmi rendet kell betartani, hanem a táblákat...)

másrészről cikkíró azt is írja, hogy eltérni csak a közútkezelő engedélyével lehet. táblát kitenni csak a közútkezelő tehet ki, ők gyártatják a táblát... ergó ők tehették azt csak ki. gondolom sajátmaguktól kaptak rá engedélyt.

a rendőr nem az engedélyezett forgalmi rend szerint büntet. nem köteles ismerni, mint ahogy te sem. ergó abban a szituációban kurvára nem volt igazad!

panaszt lehet tenni a közútkezelőnl hogy olyan tábla van ott ami nem kéne. de amíg az ott van addig ott megállni tilos van!

csodálkozom hogy mindenki elsiklott efölött a tényfölött. nem az a lényeg hogy hogy van kinnt, és ki kette ki, hanem az a lényeg hogy kinnt van a tábla. a cikkíró nem véletlenül nem ezt a részt hangsúlyozta írásában. ettől függetlenül a rendőrök taplók voltak. igaz ha rendesen szankcionálnak, hatósági intézkedés akadályozásáért 3 perc után zárkában vagy...

ha ilyen dolgokat oktat az emberünk akkor ezzel tisztában kellene lennie! idézzen egyetlen egy olyan szabályt a kreszből, ahol a kitett táblát érvénytelenek kell tekinteni amennyiben az az engedélyezett forgalmi rendtől eltérően van kinnt...

a cikkíró ugyanolyan köcsög kötözködő szar alak, mint amilyennek a rendőröket a cikkében beállította

_wood_ 2007.07.09. 10:16:16

azért vicces, hogy ha monnjuk' a szar interspar egyik üzletének a sehonnai prosztó biztonsági őre egy kicsit parasztkodik az egyik vevővel, és az megjelenik a homáron; akkor még aznap megjelenik egy levél a kommunikációs igazgatójától a cégnek, amiben sűrű elnézéseket kér...

szerintetek mikor lesz az, hogy a rendőrség is elnézést kér azért, amit csinál?
...elnézést kért valaha is a rendőrség bármiért is?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:16:36

ja ennek a postomnak a lényegi részét akár főoldalra is ki lehetne tenni.
mert nem úgy van az ahogy van :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:33:51

elnézést itt csak a cikkírónak kéne kérnie, és sűrűn köszönömölni, hogy nem jelentették fel sem tilos parkolásért, se rendőrségi intézkedés akadályozásáért

nyekk 2007.07.09. 10:45:07

Kedves torpedó!Lehet, hogy ebben az egy esetben igazad van. Bár az ilyen alacsony hordozható táblákat én rendkívül inkorrekt eszköznek tartom. Jártam már úgy, hogy megálltam valahol teljesen szabályos helyen, és mire egy óra múlva visszaértem oda volt b*szva egy ilyen mobil tábla, meg a büntető cédula a kocsimra.És még az volt a rendőrség megjegyzése, hogy örüljek, hogy nem szállították el a kocsimat(!)
Felteszem, a mobil tábla nem erre, meg nem arra van, hogy folyamatosan a fakabátok maszek kocsijainak parkolását biztosítsa, hanem arra, hogy rendkívüli (!) alkalmakkor (delegáció érkezése, rendezvény) helyezzék ki.
Ennek ugyanúgy meg vannak a szabályai, és nem szabadna a hatósági személyek önkényes kiváltságául szolgálni, mint a megkülönböztető jelzésnek, amit addig kapcsol be a hekus, amíg szabálytalanul átmegy pl. a piros vasúti fénysorompón, vagy előre furakszik a dugóban.
Bár lassan már fel sem kapcsolja, mert annyira eluralkodott a rendőrök zömében a törvény felettiség érzése, hogy mindenki bekaphatja, mert őt ki büntetné meg. És ez a jelenség, ami miatt záporoznak itt a felháborodott elmarasztaló hozzászólások. OPB írása csak az apropó erre.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:51:40

persze attól még a járdán jogosan megállhatott volna ha mindent értelemszerűen csinált emberünk. de ha igen akkor miért nem hagyta a fenébe a rendőröket, és ment arrébb 20 méterre felállni a járdára hamár megteheti?
ebből az következik, hogy a rendősrég előtt helyen akart állni, ahol viszon megállni tilos volt érvényben, ahol nem állhatna meg

ez is érdelkelne: járdára és a forgalommal nem szemben egy alacsony magasságban lévő megállni tilos tábla (fényképet ide a tábláról, a helyszíről).

ezeket a dolgokat nehéz leírás alapján értelmezni. most akkor hol, és hogyis van ez a tábla. akkor most mégis a járdára állt e fel, vagy a tiltott parkolóhelyre... nagyon nem egyértelmű.

így csak hadovászás az egész. az emberek persze a cikkíró mellett vannak.

de ha leírok egy szívhezszóló levelet arról hogy a rendőr fejbecsapott, és a kurva annyát, és nem tehettem semmit, akkor is mindenki mellém állna annak ellenére hogy ez meg sem történt...

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 10:54:14

Torpedó:

A közúti jelzés nem a _forgalommal szemben_, nem úgy volt elhelyezve, ahogy azt kellene, hogy bárki észlelhesse. Ennélgfogva nem is tekinthető közúti jelzésnek. Úgymond a járdásra volt kivetve. Azt a közúti jelést nem lehet mérlegelni, amely észlelhető, és szabályosan van kihelyezve.

Álltam elébe a feljelentésnek, ahogy most is teszem, vajon miért nem tették meg egyszer sem?

A lényeg: a járdán NEM tilos megállnom, oda szerettem volna, de ezt sem engedték. Így indult a dolog.

Egyébiránt ők tették ki, és nem a közútkezelő, mert utóbbi ilyenről nem tudott!

_wood_ 2007.07.09. 10:56:13

Hurrá Torpedó

"2. Hangsúlyozandó szabály, hogy a mozgássérült a várakozni tilos ellenére várakozhat."

olvass figyelmesebben

Sbuci 2007.07.09. 10:57:09

Hurrá Torpedó:
szerintem te nem értetted a lényegét: érvényes mozgássérült igazolványa nyújtotta jogával kívánt élni, amikor ott akart leállni az autóval, ahol egyébként nem szabadna. Ezt is csak indolokolt esetben akarta tenni, merthogy a közelben nem volt semmilyen parkolási lehetőség. De majd a cikkíró kijavít engem is, ha hülyeséget írtam.
Egyébként csak annyit akartam írni a témához Torpedó hozzászólása előtt, hogy én látom, hogy kik azok, akik rendőrnek mennek - és azt is, hogy milyen bizonyítványokkal jelentkeznek - jelentem nem csodálkozom SEMMIN! Szerintem azzal nem árulok el titkot itt a nagy felsőoktatási ponthatár húzás előtt, hogy a legalja megy rendőrnek. Gyorsan hozzátenném: ez egy általánosítás volt, és biztosan vannak értelmes emberek is a rendőrségen, csak ritka.

_wood_ 2007.07.09. 10:58:36

Hurrá Torpedó

ha nem lenne majd'minden embernek hasonló tapasztalata a rendőrökkel, akkor valószínűleg nem hinnének neked, ha megírnád azt a kamu cikket.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 10:59:19

MrMacs 2007.07.08. 17:23:41 !
Bocsánat, hogy elírtam becses nevedet, de hát tudod, van valami freudi abban, hogy ha kutya, akkor Mancs.
Most már egyébként biztos vagyok látatlanul is abban, hogy fegyveredet kibiztosítva, azaz szájkosár nélkül vitted közterületre. A tacskósétáltató hiszterikák elől, ha tehetem átmegyek az út túloldalára, ezzel szemben ha pl. egy vizslával, egy berni pásztorral vagy egy újfullandival jönnek szembe, általában szerét ejtem, hogy megsimogathassam. A csökött méretű kutyák egyébként tudomásom szerint jóval több balesetet okoznak, mint a nagytestű, egészséges emberek által tartott kutyák. Persze nem véletlen a fajta és az egyed kiválasztása sem. Van aki harmóniára törekszik, és van, aki kompenzál.
Apropó: ha már Macs, akkor Kismacs vagy Nagymacs? Nem Felsőjózsa véletlenül?

marsellus wallas (törölt) 2007.07.09. 11:01:34

-------------12 bunkó rendőr akarta lecsukni a szabályosan parkoló mozgássérültet---------

minden rendőr=bunkó...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 11:09:36

Nem szoktam megvárni, hogy fejbecsapjanak, és nem is akartam senkit egy jogellenes fogvatartásba belevinni.

Másrészt máshol nem tudtam felállni, azért mert minden hely foglalt volt, ahol fel lehetett volna hajtani.

Nullus videtur dolo facere, qui sou iure utitur.

Úgy tekintendő, hogy nem jár csalárdul az, aki saját jogát gyakorolja.


dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 11:29:07

Tehát a rendőrök magánautói várakozni tilos ellenére várakoznak, elfoglalják a szabad helyet, kidobnak elforgatva a maradék egy hely védelmére egy megállni tilost jogszerűtlenül, és a járdásra sem engednek fel ("üssön el!") és ez így OK. Érdekes.

nyekk 2007.07.09. 11:55:58

OPB!El kellett volna ütni a palit. A rendőr utasításainak még ebben is ellenszegültél?...:-)

iuratus 2007.07.09. 12:00:27

Hurrá Torpedónak: utólag védeni a védhetetlent nem jó stratégia, főleg úgy, hogy felkészületlen vagy.
1.A hordozható tábla nem teljes jogú közúti jelzés, azt a KRESZ nem is ismeri el. Csak megjelölt időpontokra érvényesen lehet kitenni, ami nem lehet több 72 h-nál.
2. A rendőrségi szolgálati gépjármű sem !!! parkolhat szabálytalanul, mivel a KRESZ szabályait csak megkülönböztető jelzés használata esetén (fény-hang együtt), élet-, vagy vagyonbiztonságot fenyegető helyzet elhárításakor használhat...
fájdalom, de Mo, papíron jogállam.
Ráadásul a KRESZ szerint párhuzamosan lehetne megállni a járdával, míg ők, ezt harántirányban teszik, holott ehhez tábla kellen....de az nincs
3. Attól, hogy rendőrségi épület van ott (egy magánház alatt) nem vonatkozik rájuk különleges bánásmód. Az objektumvédelemről szóló vonatkozó kormányrendelet alapján nemzetbiztonsági minősítésű (több fokozat) épületek előtt, és határoló falán túl 10-10 m-el lehet a közterülettől elzárt az objektum számára fenntartott megállóhelyet létesíteni. Ezt minden esetben engedélyeztetni kell a kerületi önkormányzattal.
Az így kialakított helyért pedig közterülethasználati díjat kell fizetni.
Mivel ott magánház van, ez szóba sem jöhet.

A Kecskeméti utcai rendőrörs működése ilyen szempontból jogellenes. Ami ott van az a helyi partikuláris szokásjog, amit a rendőrök alakítottak ki.

A jelenleg fennálló de facto helyzetet úgy lehetne de jure helyzetté tenni, ha kitennének egy P táblát, alatta kivéve rendőrség kiegészítő táblán szereplő felírattal, harántirányú parkolóhely jelzéssel, mégpedig pont annyival, mint amennyi szolgálati gépjárműnek szükséges. A parkolóhely megváltás alaól - mivel ez önkormányzati érdek - a kerület mentesítheti a Rendőrkapitányságot.

Na ekkor lesz ott a jogi helyzet a hatályos jogszabályoknak megfelelő.

Ceterum censeo a kecskeméti utcai Rkp-t be kelle zárni, mivel a Kecskeméti utcai és környéki jogellenes állapotokat és cselekményeket nem számolta föl működése során, tehát létjogosultsága nincs. ld. korábbi bejegyzéseim

tehenke 2007.07.09. 12:20:09

Ez a Balkán. Baksist akartak a rendőrök.

mutáns csiga 2007.07.09. 12:27:58

Én egyébként ezen a rendőri hozzáálláson
már nem is csodálkozom.Én is láttam már
szabálytalanul belső kanyarodó sávból index nélkül külső sávba átvágó rendőrautót megkülönböztető jelzés nélkül, Megállni tilos táblánál mérő rendőrkocsit, sőt nemrég talán a
homáron mutatott fényképeket arról, hogy
két járőrkocsi a mozgássérültek részére
fenntartott helyen parkol egy bevásárlóközpont előtt.Sajnos ameddig a rendőri vezetés nem tud egy szemléletváltást az állománnyal elfogadtatni, addig ezek a visszaélések
megmaradnak, és sok jót nem lehet várni.Egyébként velem is esett meg hasonló eset.Mivel a repülőtéren dolgozom sűrűn járok a Ferihegy 1 A portájára.Akkor is oda mentem, egy
árut kellett leadnom a Malévban, ezért a kocsit a külső sávban hagytam vészvillogóval és gyalog mentem be a belépőért portára.Kifele jövet amikor indulok a kocsival, indexelek, és indulnék ki amikor a
kanyarból nagy sebességgel egy Citroen
tűnik fel.Épphogy elindultam rögtön satufék.A derék járőr egy alacsony rőt
haju közeg aki látta mindezt rögtön közelít felém társával egy fiatal rendőrlyánnyal.
-Idegesek vagyunk? kérdi ő.
Mondom hogy persze mert a Citroen olyan hirtelen, és nagy sebességgel jött hogy csak az utolsó pillanatban vettem, észre nem beszélve a sebességkorlátozásról amit szerintem jócskán túllépett.Kéri az iratokat.Rendben.Kéri a menetlevelet.Az is rendben.Kérdi mit viszek?Mondom exportárut most adom le a Malévba.
Azt mondja hol az árulista?
Mondom milyen árulista?Mondom saját áru, a kocsi fehérrendszámos tehát elméletileg nem kell.Egy Ford Transit
Connectről van szó egyébként.
Szívta a fogát, hogy nem sikerül megfognia, és csak annyit mondott hogy menjen,Bezzeg a Citroenest aki vagy 60-nal lőtt ki a kanyarból meg sem lett állítva. Egyébként ezek a rendőrök
nap mint nap szívatják a palimadarakat, akik megállnak véletlenül, vagy tudatlanságból pár percre a fapados repülőgépterminál előtt.
Úgyhogy amíg ezek a viszonyok nem
változnak addíg sok jóra ne számítsunk!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 13:02:27

kedves iuratus

1. a cikkben nem szerepel hogy hordozható, vagy milyen tábláról van szó (írtam is hogy ez a tábladolog nekem leírás alapján nem teljesen egyértelmű)
2. azt nem vitatom hogy a rendőrök magánautói szabálytalanok, azt meg végképp nem hogy hogyan állnak, mert ezt nem tudom mert nincs kép...
3. jó megoldás lehet...


Sbuci:

a cikkben egy szó sem szerepel arról hogy a helyzetet az igazolvány bemutatásával próbálta rendezni az illető, hanem az van hogy a feldühödött rendőr (annak is nem egyből igy kéne viselkedni) szavaira vitával, vitatkozással felelt, kioktató stílusban (a cikkben így jön le, és ezt senki sem szereti, főleg nem egy rendőr), és az igazolvány csak akkor kerül képbe amikor már igazoltatás során adja át a személyes papírokkal együtt. ez így együttesen nem segíti egy ilyen ügy normális emberi megoldását. a rendőrnek nem kne bunkónak lenni, a sértettnek meg nem egyből rákontrázni a rendőrre hogy "hülye vagy", rosszul tudod, stb.


_wood_:

elolvastam a cikket. de abban egy megállni tilos tábla is szerepel, én arra reagáltam le amit írtam, és nem a várakozni tilosra

dr. trafik nomac 2007.07.09. 13:17:19

Hurra torpedo:
A hozzaallas egy dolog, de ez nem mentesit, sot jogot sem adhat arra, hogy bunko legyel, vagy szivozzal. Nem tudom miert hiszed, hogy egy rendor szivozhat ha bunkok vele, mert a bolti elado is a kepedbe vagja a salatat, ha azt mondod megsem kerem, mert latszik, hogy szar ??? Milyen hozzaallas ez, szarok a rendorok erzelmeire, en is a munkam vgezem, ok is, csinaljak becsulettel, aztan ha felidegesitik oket, akkor verjek az asszonyt otthon, de ne a civileken vezessek le.

dr. trafik nomac 2007.07.09. 13:21:36

Ja megvalami a rendorokkel kapcsolatban, a kedvencem amikor szombat este vadasszak le az embereket villogoval, csak mert, aki szombaton megy haza az tuti iszik, sajnos en sokszok melobol megyek haza akkor. Igy villoghat nekem, de akkor sem allok meg, mert miert is kellene ? Erdekes, veszekedesen kivul mast nem tudnak csinalni... Ajanalom mindenkinek, akik mar frusztraltak egy kicsit ilyenkor ;) Meg ami jo - de egyszer megszivtam mert talatak valamit hibat amiert feljelenthetnek, igaz nem a sajat kocsim volt, ezert nem is tudtam -, miutan bevagnak eled kezifekkel, raallsz az jobb elso ajtora, nehogy mar ki tudjon szallni ;) De figyelem, a kocsid nagyon legyen rendben ! :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 14:06:58

igen ne legyen bunkó a rendőr. de ha az, akkor nem szabad bunkón visszaszólni...

engem sem állítanak meg úgy az utcán kocsival hogy mögöttem nyomogatja a dudát, mert az nem szabályos. előzzön meg és intsen le szabályosan.

Az igazi Trebics 2007.07.09. 14:29:47

Kár, hogy csak ma olvastam a cikket, a kutya sem fogja elolvasni a véleményem.

Tisztelt index.hu!

Egy bunkó indexes feltette ide ezt a posztot. Korrektnek érzitek?

Tisztelt Oláh Péter Balázs!

Előre bocsátom, hogy sajnos hihetőnek tartom az Ön által leírtak nagy részét, de néhány csúsztatás mellett nem tudok elmenni szó nélkül.

A mellékelt forgalmi rend senki sem érdekel, a helyszínen adott időpontban kihelyezett jelzőtáblák a mérvadóak. Ha például a kereszteződésből ellopják a STOP táblát, onnantól az egyenrangú útkereszteződés, legyen bármi is a tervrajzokon.

Azt, hogy ki és milyen körülmények között helyezte ki a megállni tilos jelzőtáblát, Önnek, mint a közlekedés résztvevőjének nincs joga felülbírálni. (Lásd: útmenti építkezéseken kinn felejtett 20-as, 30-as táblák)

Ettől kezdve viszont kétséges a következő állítása is: „Közöltem, hogy ez nyilvánvalóan jogellenes és a jogellenes rendőri utasításnak nem vagyok köteles eleget tenni, a kihelyezett közúti jelzés engedély nélküli, és indokolatlan…”

Csakugyan kíváncsi lettem volna a bírói ítéletre, ha erre hivatkozva nem teljesíti a rendőri utasítást, és emiatt szabálysértési őrizetbe kerül.

Egyébként ha a tábla a menetirány szerinti jobb oldalon valóban nem volt kihelyezve, úgy teljes mértékben igaza van.

„csak parkolóhely hiányában szeretnék vagy a járdán megállni (mert adott feltételek teljesülése esetén az is lehetséges)”

Mint azt oktatóként tudnia kell, a KRESZ 41. § (1) alapján A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is. A 40. § (8) alapján pedig: A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) …

A további felsorolás pedig nem vagylagos, ezen feltételek egyidejű fennállása estén lehet a járdán megállni és várakozni.

Amiatt, hogy ilyen-olyan hangulati elemekkel eligazítja az olvasót, hogy itt most ki is a hülye (Volt akinek csirkecomb volt a szájában és csúnya szavak, Látva, hogy nem ijedtem meg, eléggé ideges lett, stb) már nem is szólnék, utólag minden történet színesebb lesz egy kicsit.

De az, ahogy aláírta a levelet, engem mélységesen felháborít. Tényleg itt tartunk még, azért mert egy jó hosszú titulust odaírunk a nevünk alá, már tekintélyesebbek, ergo igazmondók vagyunk? Ráadásul milyen titulusok! Joghallgató! Ezek szerint első éves medikusként bírálhatom a 10 éve praktizáló ügyvédet? Attól pedig, hogy szakoktató, legfeljebb jobban tudja, milyen szabályokat szeg meg. A szakoktató is ember, nézzen meg néhány tanulóvezető-táblával száguldozót. Az ilyen autókban érdekes módon mindig egyedül van a sofőr. (Elnézést, de a hozzászólók általánosításai engem is magukkal ragadtak.)

Ha valóban tett bejelentést a zöldszámra, akkor azt a rendőri szerv vezetője a hatályos belső utasítások alapján 24 órán belül kivizsgálta, 72 órán belül értékelő jelentést készített róla, amit megküldött az ORFK-ra, a szükséges intézkedéseket megtette, és 30 nap múlva a közigazgatási eljárás szabályainak megfelelően értesíti Önt a vizsgálat megállapításairól.

Iuratus!

„Gondolkoztatok már h, mi lenne ha a tűzoltó csak jatt után oltaná a tüzet, vagy közben elvinné a TV-t? Vagy kirabolna, miközben kivág a kocsidból? Pedig érdekes azok az emberek is keveset keresnek, ugyanabban az országban élnek, SŐT!!! a BM-ben ugyanaz a miniszter irányította őket!!! Mégis feléjük meg van a közbizalom, és (némely engedélyeztetéstől eltekintve) a korrupció igen csekély mértékű.”

Csak a tűzoltó maximum 20 évente egyszer bírságolja az egész társasházat (vagy ennyiszer sem), rendőrrel meg mindennap találkozik az ember, akinek az a dolga, hogy az általunk elkövetett szabálysértéseket szankcionálja.

Zöldkocka, és mindenki más, aki azt hiszi, hogy a rendőr, tűzoltó, ápoló, tanár, stb. nem fizet adót. Valóban nem, levonják tőle, nem írhat le belőle a gyerek számítógépétől kezdve a hétvégi bevásárlásig mindent.

Pharma, a 07.08. 18.10.10-es hozzászólásod urban legend-nek is gyenge, ha akarod sorról sorra megcáfolom!

Tisztelettel: Az igazi Trebics

tónibácsi 2007.07.09. 14:41:02

Hurrá Torpedó:

Ez minősít téged:
"a cikkíró ugyanolyan köcsög kötözködő szar alak, mint amilyennek a rendőröket a cikkében beállította"

dr. trafik nomac 2007.07.09. 14:56:53

Az igazi Terbics:
Na alljon meg a manet, itt mar tobben is hivatkoztak a kinfelejtett tablakra, ugy nez ki jobbat nem lehet mar elsutni. Namost felulbiralni midnenkinek VAN JOGA, persze ezert viselnie kell a szabalysertesi kovetkezmenyeket, viszont kintfelejtett tablakert buntetni legalabb akkora kocsogseg, mint nem szolni erte a kozutkezlenoek, vagy az onkormanyzatnak. Bezzeg az utcankaban mostmar 5 honapja befejeztek az epitkezest, de a zsakutca tabla meg mindig kint van, hozzateszem, sohasem volt teljesen lezarva. Namost akkor itt miert nem buntetnek ? :) Kicsinyekedes az megy mi, ertesd mar meg, a rendornek az a dolga, hogy a dolgokat a helyes iranyba terelje, es nem az hogy szivasson, meg akkor sem ha igaza van, ez lenne a merlegeles ugye. Marhara nem tudom elfogadni ezt a 40 eves hozzaallast, hogy elosszor a rendornek van igaza, a tobbit meg majd esteleg, meg kulonben is... Egy fenet, meg szerencse, hogy paran tisztaban vannak a jogaikkal, meg azzal is, hogy a rendor vegrehajto szerv, es nem jogalkoto, ebbol kifolyolag eleg sok helyen kilog a lolab, de ezt meg nem szokas firtatni.

Jenyei 2007.07.09. 15:12:36

kőporosvazelin,

csak ismételni tudom a kérdést:
annak a 'celeb picsának' a nevét lehetne tudni? Csak hogy méltóképpen utálhassuk.

Hurrátor Pedó 2007.07.09. 15:29:37

Itt a Kossuth rádiós verzió:

ftp://md072562::magoGh5D@ftp.retardtv.nl/Public/2007-07-09_Kossuth_Radio_Olah_Peter_Balazs.mp3

(zene kivágva)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 15:41:29

Az igazi Trebics 2007.07.09. 14:29:47
egyetértek

tónibácsi 2007.07.09. 14:41:02
lehet hogy minősít. de azt is minősíti aki bunkó szóra bunkó modon reagál, és kötözködésre kötözködés a válasza. és elszomorító hogy ezt egy rendőr ellenében meri megtenni. az is baj hogy egy ilyen vitát a rendőr nem tud elintézni - hatósági munka akadályozása a parkolástól teljesen függetlenül fenntállt. van jogod a parlament elé szarni, van jogod oda parkolni, sokmindenhez van jogod, de a rendőr mondta ne állj oda. akkor neálljoda.

Hurrátor Pedó 2007.07.09. 15:29:37
lopják a nevem. megtévesztésig hasonló! ez nem ér :)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 15:48:38

nem olvastam végig még a kommenteket, DE

- a rendőrörs előtt minden nap parkol 1-3 a rendőrök kocsija 2.ként egymás mögött

- ha nincs hely, akkor átállnak pofátlanul a szemközti taxiállomásra!

- mennyünk kicsit előréb az örstől... ami még ide tartozik... V. petőfi sándor utca... 1sáv+1buszsáv.. kresz szerint a buszsávot figyelmen kívül kell hagyni 8kivéve, busz, taxi, etc) rendőr leparkol az 1etlen sávban 4 ablak lehúz cigarettázás... érkezem, megállok a rakodó helyen, hiszen ott megállhatok adott ideig ugyebár... pár perc után kivágódik az ajtó kiszáll bal hátulról egy 20 éves "kispicsa" és neki áll replikázni, hogy én mit csinálok ott... mondom dolgozom... akkor ő feljelent... na itt elkattantam... montam neki jelentsél b+, csak van itt kb 10 tanum, hogy mióta álljátok le az egyetlen sávot paraszt módon, a kerületi parancsnok (ÚJSÁGBAN!!!) igéretet tett ennek a rendnek a felszámolására, szóval szivesen teszek bejelentést! rögtön kotródott a papírjaim se kérte már...

- ugyanez örsös banda (rendszámról már ismerem a kecskemáti örs kocsijait...) lévén napjában 47x járok arra :) kiakart fordulni elém a nagytudású a roosewelt téren, de hát megismerve a rendszámot nem jött neki össze... elindul mögöttem villogó lámpával... persze, hogy nem állat meg neki :DDDD mire rájött, hogy hiba van a képben már elértük a vígadó teret is :)) (gyk fényjelzés nem megkülönböztető jelzés!) átszól a másik szávból, miközben a vackot tekereti és leesik, hogy nem megy az RHORN :DDD na akkor papírok... (mind 1 éves, szal merev nyugalommal vigyorgok a képébe), aztán oda mutatja a spanjának a forgalmit, hogy jémivanitt :DD

-magának le fog járni éjfélkor a forgalmija!
-de addig ugye még érvényes? :DDDD
-pfffff
-de el kell keserítsem a végszervízben 3 napja ott a vizsgáravaló papír, rajta a kis pecséttel, hogy a "vizsga idejéig a forgalmit meghosszabbítja"
-nemúgyvanámaz! útvonalengedély kell iletékbélyegért!
-nalazuljálvazze, én legalább értek a szakmámhoz amit csinálok, de te meg nem, így nem lenne pofám embereket kóstolgatni, főleg mint hivatalos szerv
-na jó menjen inkább tovább :DD

aszem vagyunk itt páran akiket már megpróbáltak megvezetni a "kecskemétiörs" derék munkatársai!

ettől eltekintve az elmúlt pár jópár évre visszamenőleg, csak 1 negatív hangvételű igazoltatással találkoztam, ritkán állítanak meg, de az esetek 99%ban udvariasak a rendőrök...

persze, már a köszönésnél levágom a reakciójukat én is annak megfelelően vagyok segítőkész, vagy gizda :))

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 15:50:45

kieg.

a cikkben szereplő első térkép hibádzik, mert a kecskeméti 1-3 előtt taxiállomás van, megállni és várakozni tilos táblával :)

tulképpen, ha fogtechnikuskodunk, akkor a taxiállomáson taxi sem állhat, mert a taxiállomás táblával együtt mindenhol kintvan a megállni és várakozni tilos tábla és !nincs! alatta kivéve taxi, vagy akármi :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 15:52:48

én akárhányszor olvasom el ezt a cikket nagyon provokálás szaga van

a civil rendőr bunkó modon elállta az utat. erre kijött egy szolgálatos nő, aki igazoltatott. kötözködés folytatódott, mert megpróbáltad megmondani a rendőrnek hogy nincs igaza (az most totál mellékes hogy így volt e vagy sem). kihívattad a felettesét, és vele is vitáztál hogy mivan... közben mondták hogy menj el, nem tetted...

miezmár? most meg cikkezel hogy mozgássérült (ami ugye egy olyan szó amire ugranak az emberek főleg ha hátrány éri őket)

ha xy bártulajdonos lennél, fekete 600-as mercivel senki nem így reagálna

oké hogy igazad van, de nem kell rendőrrel vitatkozni. vagy jelentsed fel, ha nem ismered el a büntetését, és a bíróságon lehet ellene igazad.

az nem megoldás ha vitázol, veszekszel, (kiabálsz). ha igazad van akkor sem. kultúrált ember nem így intézi el a sérelmeit.

Volt egyszer 2007.07.09. 15:56:15

Sajnos szolgálatot, tisztességet, és erényt nem tanítanak a rendőröknek... azt hiszik, mert van egy plecsniük, már övék a világ. És ez nem elsősorban az ő hibájuk, hanem azon feletteseiké, akik ezt elhitetik velük. A problémák már az oktatásuknál kezdődik...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 15:58:29

torpedó

pár 10 méterrel feljebb volt a night klub mellett régen a kami hami pub... kamillo... szerinted hányszor mert ott megszólalni egy rendőr is, hogy szabálytalanul parkol? lapítottak mint xar a fűben...

meg tudod addig jár a korsó a kútra, míg meg nem dugják a korsós lányt...

szal előbb utóbb ha nem megy szépszóval, akkor máshogy törik le az ottani urak nagyy arcát, szerintem nem fog utána feljelentést tenni a kollégáinál :DD

dr. trafik nomac 2007.07.09. 16:05:22

Hurra torpedo:
Egy renorrel szemben, hogy meri ? Ugy, hogy a rendor hulye, lapozgassuk mar kicsit az alkotmanyt. Vegrehajtasi joga van, ha azt elbassza, akkor azert nagyon meg kel taposni, ha meg te baszod el, akkor biztos lehetsz benne, hogy szivni fogsz, ennyi. A rendornek vannak elsobsegei, de eppen ezert kulonosen oda kellene figyelni arra, hogy mit csinal. Ahogy irod, megint a farok csovalja a kutyat, mert ha nem engedelmeskedsz, akkor ellenalsz ?? Na es, ha egyszer torvenyt sert, meg van ez szabalyozva szepen, semmilyen torveny sertest nem vagy koteles vegrehajtni, mi tobb maga a teny hogy erre koteleznek is buntetendo, de ezt mar meg is irtak itt elottem. Szoval tok mindegy ki mennyire bunko, a rendorenek azert van tobblet joga, hogy helyesen hasznalja, es nem azert, hogy szivasson vele, ezet kar is megforditgatni, mert az emebrek kezdik megismeri az alktomanyt, es ugyan szarik ra a kozeg, de bizom benne, hogy azert csokkeni fog a szivatas (egyszer, talan...)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 16:20:54

torpedó

erre kíváncsi lennék, de rossz jelszót dobrá :)

ftp://md072562::magoGh5D@ftp.retardtv.nl/Public/2007-07-09_Kossuth_Radio_Olah_Peter_Balazs.mp

valami más elérhető hely? :)

Hurrátor Pedó 2007.07.09. 16:37:30

ftp://md072562:magoGh5D@ftp.retardtv.nl/Public/2007-07-09_Kossuth_Radio_Olah_Peter_Balazs.mp3

Igazi trebitsch: 8938922, de maradjon köztünk! :))) Szeretem, amikor *.uk domain alól osszák az észt! :))))

Az igazi Trebics 2007.07.09. 19:21:51

Tisztelt Nomac!

Magad is elismered, hogy a kint felejtett tábla is tábla. Folyamatosan azt szajkózzuk, hogy a jogszabályokat betartó és betartató, profi Rendőrségre van szükség. Vagy ezek szerint mégse? Kovács XXII. János őrmesternek honnan kellene tudnia, hogy a csatornázási munkák után elfelejtették levenni a táblát, vagy az útburkolat még nincs olyan állapotban, hogy nagyobb sebességgel lehessen rajta menni, vagy még nem történt meg az átadás, amikor véglegesen megtisztítják az útburkolatot stb. stb. Nem az ő dolga eldönteni. Ott van a tábla, ergo azokat a szabályokat kell betartatnia, amit az előír.

Mellesleg ha valaki behajt egy zsákutcába, azt miért is kellene megbűntetni?

RosszQtya!

Mondom én, hogy utólag színesednek a történetnek. Ha ezt ott így adod elő, ahogy itt nekünk, úgy jársz mint a képviselő úr. (magát az sztori alapját nem vitatom, csak osztok kettővel).

Hurrátor Pedó!

Van egy igazitrebitsch, és vagyok én, kinek címezted a mondandód? Ha nekem, akkor magyarázd el, mert nem értem!

Tisztelettel: Az igazi Trebics

dr. trafik nomac 2007.07.09. 20:03:24

Az igazi Trebics:
Ha bemegyek egy zsakutcaba, majd a masik vegen kijovok, akkor a tablat figyelmen kivul hagytam, igaz a negyzetes tablak csak tajekoztato jelleguek, igy valojaban nem szankcionalhato.

Kintfelejtett tablak:
Kezdem selyteni, hogy rendor vagy, ezert megprobalom tagoltan elmagyarzani:
A kintfelejtett tablat is ugyanugy be kell tartani, ez tiszta neked is. Viszont a rendor dolga nem az, hogy buntessen. nezd meg egyszer a kocsi hatuljat (szolgalunk... ize), szoval ha gyanus a tabla, akkor nem tarfipaxert kellene menni, hanem igen is szolni, es minnel elobb rendbe tenni a kozleledei viszonyokat, mert a tabla kinfelejtese is lehet szablysertes, esetleg tobb is, csak ennek felismeresehesz agy is kellene, amiben a kozeg igen csak hianyos, de felek, hogy most sem erted. Buntessel csak, mi meg kopkodunk, mar 50 eve ugyis ez megy. A par korrekt kollegdnak meg respect.

Az igazi Trebics 2007.07.09. 21:02:26

Nomac!

Egy szóval sem mondtam, hogy rendőr vagyok, csak jobb a rálátásom mint másoknak.

Én nem sértegettelek, kérlek Te se tedd!

"szoval ha gyanus a tabla, akkor nem tarfipaxert kellene menni, hanem igen is szolni, es minnel elobb rendbe tenni a kozleledei viszonyokat, mert a tabla kinfelejtese is lehet szablysertes, esetleg tobb is"

A jelzőtábla kihelyezése jogszabály alapján a Közútkezelő KHT vagy az önkormányzat hatásköre, legtöbbször meg sem kérdezik a rendőrséget. Tehát a "kinn felejtése" - ami lehet számunkra ismeretlen ok alapján tudatos is, mint már utaltam rá - semmiféle szabálysértést nem valósít meg. Nemhogy többet, egyet sem.

A traffi pedig nem úgy működik, hogy "na itt egy 30-as tábla, itt szanaszét szopatjuk az autósokat!", hanem előre elkészített menetrend alapján, sajtóban előre megjelölt helyeken és időben, elsősorban a balesetveszélyes helyeken vannak a mérések. Valamint a 30-as tábláknál is, hisz azért helyezték ki őket, hogy annyival menjenek, a remdőrnek pedig az a dolga, hogy ez így is történjen.

És ez egy parancsuralmi rendszerben nem agy kérdése.

Az már a rendőr "korrektségén" múlik - bizonyos határok közt-, hogy figyelmeztet, bírságol vagy feljelent.

Szerintem túlragoztuk. Jó éjt!

Taurusz 2007.07.09. 21:53:53

Az igazi Trebics !

Előszörös is köszönöm értékes hozzászólásaidat, sokat tanultunk belőlle... Első sorban azt, hogy azt sem tudod, mit beszélsz... "Ha például a kereszteződésből ellopják a STOP táblát, onnantól az egyenrangú útkereszteződés," ... nos, tényleg. Beléd meg rohanjon oldalról beléd egy szabályosan közlekedő, akinek ki van rakva a főútvonal tábla. Mert az attól, hogy elvitték a táblát, ugyanúgy alárendelt út. (Ha rendes kresz tanárod lett volna, tudnád, hogy ha szemből van egy hatszögletű tábla, oldalra meg furcsa, csúcsra állított négyszögeletes, akkor ne nagyon akarj jobbkéz szabályt érvényesíteni.)

A trafipaxos táblás összefüggésről meg a jog tanárom jut eszembe, aki igen szemlétesen leirta mi a különbség a nyugati, és a hazai rendőrök között. Tegyük fel, hogy van egy utca, ahová kiraktak egy behajtani tilos táblát több év után. (Értsd: eddig nem volt) Na most, sok mindenki rutinból be fog menni az utcába, ugye ez várható. Mit tesz a nyugati rendőr? Odaállítanak valakit az utca elejére, egy-két hétre, hogy szokja a nép. Mit tesz a magyar rendőr? Ugye tudjuk. Beáll 10-20 méterre, és aki bemegy, jól megbünteti. (Esetleg zsebre)
Megyek az úton. Gyorsan. A rendőr kielőz minden jelzés nélkül, majd megállít, megbüntetet gyorsajtásért. Joga volt hozzá? Jogilag teljesen, erkölcsileg nem, mert hogy a fenébe ért utol? Nem kellett volna sziréna-kék fény, hogy tullépje a 90-et? Szerintem.... de ezt mindenki döntse el maga. Ja, és igen, a szemét én vagyok, hogy kritizálom a rend éber őreit, akik vigyáznak, nehogy bármi törvénytelen történjen velem. (Azért nem nevetek, mert ki van cserepesedve a szám... meg nem is vicces.)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 22:11:19

Hordozható tábla volt, nem a 20/1984. KM rendelet szerint lett kihelyezve, mér leírtam hogy volt.

Az igazolványra utaló jelzés a járművem szélvédőjén mindig látható, az igazolvány is ki volt helyezve, amikor elém állt az úr egyből át is adtam neki.
Nyilván nem vitázok és utána adom az adut, talán az a rosszindulatú aki ezt feltételezi? Nem volt semmilyen kiabálás.

A mozgássérültek közelekedésével kapcsolatban javaslom elolvasni a KRESZ 40. § (9) bek., 51/A. §-át is.
Szakmabéli tudomásom alapján: ha feltételezzük, hogy tudom, hogy mit szegek meg, a formális logika alapján az is következik, hogy ezzel foglalkozva valószínűleg azt is tudom milyen jogaim vannak.

A provokációra és igazmondásra annyit tudok mondani, nekem és négy utitársamnak a lelkiismerete tiszta, áll unk elébe minden kivizsgálásnak. Nem kívántunk senkit sem provokálni.

A rádióműsorban hallható, hogy a három jogász a jogkérdésekben velem 90%-ban egyetértett, így abban is, hogy a fogvatartás sem lett volna jogszerű.

Ma kétszer is megkerestek végre a rendőrségről és az itt megfogalmazott kifogásokra a panasz jogtalanságát NEM alapozzák, azok helyes értelmezését nem vitatják. Jelenleg a KRESZ 15. § (1) bek. c) pontjáig jutottak, intézkedési mint jogalap, ami nyilvánvalóan egy próbálkozás jobb lehetőség hiányában, de szakmailag teljesen alaptalan.

dr. trafik nomac 2007.07.09. 22:29:12

Az igazi Trebics:

Felre ne erts, senki nem azt akarja, hogy mostmar aztan utaljuk a rendoroket tenyleg, de ez egy tarsadolom, ahol egyamsert kellene tenni, palne annak akinek ez a konkret mundkaja.
Amit irtal a tablakrol az igaz, csak epp az a baj, hogy ez a 80-as evek egymasra mutogatasat hozza magaval, mit tobb az 1984-eset. Igen is van a rendornek felelossege abban, hogy ki milyen tablat rak ki, es ki mit csinal az adott utaszakaszon, de igaz, buntetni egyszerubb.
Ha mar ameriaki pelda, nem szertem, de felhozatak rendorok az indexen parszor:
Baleset, szamomra ossze vissza kalimpal a rendor, elindulok, integet, hogy tolassak vissza, azt hittem nagyon le leszek cseszve, erre mikor elgurulok mellette, egy sorryt beszolt az ablakon, nyilvan levagta, hogy az iranyjelzes felreerteho volt. Na ez itt elkepzelhetetlen, ilyen rendornek en is egybol adom az iratot, hozza teszem a magyarnak is, csak latnam ertelmet, hogy nem a szivatas miatt szondaztatnak mar megint, hanem mert valamit tenyleg rosszul csinaltam, es szamtalan ilyen pleda van, te meg csak azt tudod, hajtani, hogy a rendor csak buntethet, egy nagy fenet. Mindekinek megvan a lehetosege, csak tudni kellene elni vele. Most eljutottunk oda, hogy a tarsadalmi elvaras no, sajna a szolagalat nem nagyon tud alaklmazkodni egyenlore. De mondom, azert vannak nomralis rendorok is, es az is igaz, hogy fejeteol buzlik a hal. Ez az elore elhatrozzak, hogy hol paxolnak is csak annyit tesz, hogy a felettes a hulye.

Az igazi Trebics 2007.07.09. 23:06:01

Tisztelt Oláh úr!

Igaza van, erről megfeledkeztem, pedig egy bekezdéssel feljebbről még másoltam is a hozzászólásomhoz.

Mondjuk az 51/A. §. valóban nem sorolja fel - nyílván jogalkotói hiba folytán - a mozgáskorlátozottak kedvezményei között a 15. §-ban foglaltak figyelmen kívül hagyását. Gondolom a szakmailag teljesen alaptalant arra érti, hogy az intézkedő rendőrök a helyszínen nem erre hivatkoztak. Viszont ha - és ezekután kiemelem, hogy ha - van ott egyáltalán ilyen tábla, jogilag jó érv az ő szempontjukból.

Én, de tényleg!

Ha nem akarod, akkor nyílván nem fogod megérteni, STOP tábla nem csak főútvonal mellett van. (Ez már csak kötekedés részemről, tudom mire gondoltál, de milyen a hatszögletű tábla?)

"Megyek az úton. Gyorsan. A rendőr kielőz minden jelzés nélkül, majd megállít, megbüntetet gyorsajtásért. Joga volt hozzá? Jogilag teljesen, erkölcsileg nem..."

Szerintem pedig éppen fordítva, erkölcsileg jogos volt, te magad mondtad, gyorsan mentél. Jogilag viszont kérdéses, ha hitelesített mérőeszközzel menet közben bemért, akkor ahogy te is írod ő is elkövette a szabálysértést, ha nem, mivel bizonyítja a gyorshajtást?

A szemléletes különbség kapcsán 2 dolgot említenék:
- nyílván emlékszel a pár évvel ezelőtti KRESZ módosításokra, amikor a gyermekülés, lakott területen belül a hátsó ülésen az öv használata és sok más új dolog kötelező lett. Mi történt? Ugyanaz, mint nyugaton. Hónapokig csak figyelmeztetés.
- A 90-es évek közepén-végén lett szlogen a polgárbarát rendőrség, a szolgáltató jelleg erősítése, a bűntetés háttérbe szorítása. Mi lett az eredmény? Az évezred elejétől folyamatosan növekszik a közlekedési balesetben meghalt és megsérült személyek száma, amit eddíg csak drasztikus szigorral végrehajtott razziákkal lehetett átmenetileg csökkenteni. Erre lehetne mondani, hogy persze, de azóta mennyivel több autó van? Nos semennyivel, ugyanis a 90-es években a délszláv háború miatt akkora tranzitforgalom volt a főútjainkon - akkor még jóval kevesebb autópályánk volt -, amit pár éve értünk utol a belföldi járműforgalommal.

Most már tényleg befejezem, későre jár, mégegyszer jó éjt!

dr. trafik nomac 2007.07.09. 23:26:27

Az igazi Trebics
Delszlav mi, meg jo, hogy erre lakok, az utobb 10 evben megsokszorozodott a forgalom, es az utak allapota ennek kovetkezteben sokat romlott, ennyi. Ha neked nem ez jott ki, akkor nagy baj van.A razzia meg SZVSZ szart sem er, csak eleobb utobb csesztetes lesz belolle.

dr. trafik nomac 2007.07.09. 23:27:28

Az igazi Trebics :
Ja es a "polgarbarat rendorseg" nem "divatba jott", hanem elvaras.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 23:34:59

Részösszefoglalásként tehát megállapíthatjuk, hogy Hurrá Torpedó és az igazi Trebics véleménye megegyezik a következőkben:
1. Minden rendőrnek mindig igaza van. Bírálni, állítását kétségbevonnni TILOS!
2. Amennyiben még sincs mindenben igaza esetleg egy rendőrnek, automatikusan érvénybe lép az 1. pont.


És mi a helyzet azokkal a működő(!) fénysorompókkal biztosított vasúti átjárókkal (pl. a 26-oson Bódvaszilas és Komjáti között), ahol vasúti sín már évek óta nincs az út egyik oldalán sem, viszont rendszeresen mérik a sebességet? (Mondjuk azt sem értem, hogy a cigányok miért nem onnan lopják el az akkumlátort? Akkor még meg is kellene állni... Ha értenék hozzá, tilosra állítanám a rendőrkocsik előtt, és a felvételt eljuttatnám a sajtónak és az ügyészségnek.)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 23:36:27

T. Az igaz trebencs!

OK, a KRESZ sok hibát tartalmaz és nem képesek kijavítani, így fordulhat elő az az érdekes helyzet, hogy külön bizottság alakult amely magyarázza azt.
Ebben a kommentárban az Ön által említett joghézagot pótolják is, és leírják a mozgássérültre nem vonatkoznak ezeka tilalmak, de a más joghelyekből is kiderül.
Egybiránt egy jogász számára nem kell ilyen bizottság, hogy viszonylag egyszerű problémát a sok jogértelmezés és a logika szabályaival a megoldást megtalálja.

De ha ez nem is lenne, akkor sem ilyen tábla volt ott! Az övezet tábla pedig nem tartalmazott olyan kiegészítő táblát, hogy kivéve szolgálat gépkocsi, mert ad absurdum ez azt jelentené, hogy az egész Belvárosban csak rendőrautóval lehet várakozni. Meg is írtam már a panszat vizsgálónak ezt.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.10. 00:13:49

Köztudott, hogy minden olyan jogviszonyban, ahol két fél közt utasításadási és teljesítési kötelezettség van, ott ismert a közjogban használt ius resistendihez hasonló lehetőség, azaz az ellenállás joga.
Így pl. a katona, rendőr, köztisztviselő, ügyész, stb. ÉS az állampolgárra is vonatkoznak ezek a kivételek, amikor nem kell teljesíteni az utasítást. Nyilván ez sokkal szűkebben körben lehetséges egy fegyveresnél, mint pl. egy mezei munkavállalónál. De a rendőrségi törvényben ezen ellenállási jog vajon hogyan kell, hogy érvényesüljön a gyakorlatban??? erre még én sem látom a választ, mert szp, hogy le van írva, de hogy tovább, ha iylen helyzet áll elő? ezt a mai műsorban is mindeki megkerülte, emrt érzésem szerint ez egy döglött jog, senki nem élt még velem, úgy hogy abból bírósági ügy lett volna.

A mai hivatalos tájékoztatás szerint nem vontak eljárás alá, a rendőrök nem tettek velem szemben szabálysértési feljelentést.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.10. 00:19:56

Érdekes világ ez: a josgzerűtlenül, és ráadásul a forgalomtechnikai szabályokkal szemben kihelyezett jelzőtábla okán büntetek, amit mahgamnak teszek ki. Az iylen kihelyezés szerintme szabálysértés lehetne. Mintha Beni Hill műsorát látnám, amikor kteszi a már ott parkoló autóhoz a táblát. Nos nem véletlenül van, hogy ezek bejelntéskötelesek...

Múltkoriban a közeterület-felügyelők megálltak a házunk előtt 2x-en szabálytalanul, elakdásjelzővel és sárga villogóval. Az már más krééds, hogy az is minek is nekik, és hogy kapták meg.
Ezek után elindulnak büntetni az utca túloldalára. Most akkor mi is a büntetés célja?

dr. trafik nomac 2007.07.10. 00:39:35

Oláh Péter Balázs :

Akaratam is kerdezni ezt, mert a radio riportban is ellenkezo allaspontok voltak, hogy, hogyan is van ez az ellenallasi jog. Az alktomany errol eleg vilagosan, es sarkosan rendelkezik, de a gyakorlatban meg nem lattam ra precednest. Illetoleg nagy a kodosites a rendorseg reszerol.

Hurrátor Pedó 2007.07.10. 00:44:48

Oláh Péter Balázs:

Mindent dokumentálj! És ha lehet oszd meg a plebs-szel, hogy tudjuk mivel jár egy ilyen feljelentés, mennyi időt kell rászánni, mik a buktatók. Tisztellek, hogy az ügyet nem adod fel!


Kitartás! És ne foglalkozz azzal, hogy York City-ben élő liftkezelők mivel hergelik a homar.blog.hu-t. Ugye trebics? :)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.10. 00:55:25

Sajnos nem voltam bekapcsolva az adásba, de betelefonáltam, csak már késő volt. De ha az ügynek lesz fejleménye, akkor lesz a riportnak folytatása, és az Index is igyekszik valamit megtudni, egyelőre a konkrét ügyről senki sem nyilatkozik.

(Lehet, hogy azért nem lesz folytatása, mert egy olyan fentebb említett jogszabály felé próbálják terelni a kéedést, amelynek értelmezése egy ilyen műsor kereteit meghaladná, mert csak az interpretáció módszerének ismertetése után lehetne elmagyarázni, ez miért abszurd értelmezés.

Erre az ellenállási jogra senki sem mert se mert kitérni, szerintem nincs gyakorlata. Munkajogban naponta van, de ídéztem is a jogszabályt, szerintem egyértelmű, hogy vannak olyan helyzetek amikor ezzel élni lehet, mert akár csak a 8 órás szabadságkorlátozás/elvonás (nevezzük is akárminek is azt) szerintem komoly hátrány. És ezt lehetőség szerint meg kell előzni, vagy pecsételje meg ott az ügyész, de akkor mégsem egy szakközépiskolai végeztességgel döntenek a sorsom felett (nem lebecsülve). És majd később döntsön a bíró ha mégis előállítanak. De jelenleg ma bárkit "lecsukhatnak", és majd utána lehet csak panaszkodni. Ez szerintem helytelen gyakorlat, ugyanis egy munkajogi helyzetben a munkáltató utasításának végre nem hajtása esetén nincs lehetősége a munkáltatónak közhatalmi ezsközöket gyakorlni, míg rendőr fenyegethet ezzel, ahogy én esetemben meg is tette, hogy lecsuk. tehát erre nézve, szerintem iylenkor kellen valama féket és ellensúlyt beépíteni a rendszerbe. ami elviekben benne van, csak a hogyantovábbot nem írja le.

Aki figyelmesen hallgatta a műsort, annak az is feltűnt, hogy Garamvölgyi úr önmagával került ellentmondásba.

Nem lehet az intézkedés alatt telefonálni.
Ezt melyik jogszabály tiltja? Legfeljebb utasítást adhat rá a rendőr, és megint vitathatjuk, hogy ez az utasítás mennyire jogszerű.

Utána azt mondja: bárki hívja ilyenkor csak a zöld számot, és ha ott úgy ítélik meg, akkor tényleg lehet kérni a váltásparancsnokot kiküldését.

De akkor most lehet telefonálni intézkedés alatt vagy sem?

reparon 2007.07.10. 09:08:40

valoszinu leirtak mar,- de most nem olvastam el minden hozzaszolast. en speciel a katonai ugyeszseghez fordulnek rogton (max illetkesseg hianyaban tovabbaszoljak maj), de legalabb nyoma van. amugy meg ok az illetekesek. a telefon nem az. az email sem.
tovabbra is szurkolok

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.10. 21:32:04

OPB!
Ne nagyon lepődj meg, ha el fogják lopni a kocsidat a zs-knek jattoló fémgyűjtők! Lehetsz Te még feljelentve 160 kilós rendőrállatok által hatósági közeg elleni - csoportosan elkövetett - fegyveres erőszak miatt. Sajnos, Te is kerülhetsz még Tomcat mellé, ha azt hiszed, hogy még az is egyenlő, aki nem született speciálisan annak*, és még rendőr sem lett. Hiába ismeri valaki a jogszabályokat.

"Na és?!" (by HGy)

De azért HAJRÁ! Hátha egyszer megvalósul a Rend, ahol a bűnözők bűnöznek és bűnhődnek, a rendőrök meg bűnüldöznek és bűnmegelőznek.

*Nincs "különös anyagból" Gyúr...va.


deni41 2007.07.10. 22:11:34

Mint külföldi állampolgár én is szeretnék az alábbi rendör témához hozzászólni. Vidéken a kis falvakban még sokkal rosszabb a helyzet mint városokban. Itt még olyanokkal is találkozol akik bottal verik a szilvát, hogy elöbb megkéküjjön.
Én egy nyugdíjas német állampolgár vagyok és évente kb. 6-7 hónapot töltök Magyarországon.
Esetem egy kis Nógrádm. Faluban (Kb.800 lakos) történt.
Kerékpárral vacsoráról jövet a 23-as föút másik oldalról rámorditott egy rendőr, hogy álljak meg és mennyek hozzá.
Következő szóváltás történt:
Rendőr: Adja ide a szeményigazolványát. Fogyasztott alkoholt? Maga német állampolgár?
Én: igen, ittam kb. egy órája vacsora után két hosszúlépést hisz ezért vagyok kerékpárral.
Rendőr: nem tudja, hogy kerékpárral sem szabad alkoholt fogyasztani.
Én: őszintén nem mert odahaza még autóval is több van megengedve és a határon is csak autóval való alkohol fogyasztás tiltó táblát láttam.
Rendőr: el fogadja a 3000 Ft.-tos Büntetést.
Én: nem, mert egy óra eltettével ez a két hosszúlépés már kivált a testböl. Józan vagyok, nem látják rajtam? Nem is akarták látni.. Pedig mondhatták volna azt is hogy mivel maga külföldi és nem tudta, elnézök vagyunk, mennyen tovább de többet ne forduljon elö. De már a hagnemböl tudtam, ezek mindenáron megakartak büntetni
Hárman voltak, előttem pár métere ált egy rendör Hölgy majd ugyanolyan távolságra jobbról és balról a két rendőr úr.
Az egyik Rendőr úr kezemben adott egy ceruza vastagságú szondát (persze van nekik modernebb is) és erélyesen rám szólt, hogy fújjam.
Ami nem ment úgy ahogy ők szerették volna és hol jobbról hol balról rám szóltak, hogy fújja, fújja mert bevisszük vérvételre. Minta bűnöző lettem volna.
Azt a látszatot keltették és olyan hangon beszéltek, hogy azt gondoltam ha még egy szót szólok visznek és összevernek. Nekem olyan volt az egész minta egy régi rossz orosz filmet néznék.
Baloldali Rendőr: Németországba már magát rég beba….k volna az autóba és elvitték volna. (Azért mert nem tudtam úgy fújni azt a szar szondájukat ahogy ök szerették volna.)
Én: ezt maga mondja nekem aki már több mint 40-éve ott él, hogy hogyan viselkednek nálunk a kollégái? De még vagy tíz percig fújatták velem a szondát, de nem mutattot ki semmit, közben mindég rám szóltak, hogy fújja, fújja mert különben visznük vérvételre.
Ezek után már nekem is sok volt és mondtam, hogy állítsák ki a csekket a 3000 Ft.-ról. Meg hát féltem, hogy bevisznek, és ki tudja nem-e összevernek. 40 év demokrácia után ez nekem már rázós volt.
A jobboldali rendőr úr alláiratta valem a csekket aminn külön feltüntette, hogy a szonda elszinesedett. Persze erröl szó sem volt. Kezembe addta és azzal a mondattal búcsúzott el, “hogyha nem tetszik magának vissza mehet Németországba”
Ezt már nekem is sokk volt és elmentem az urak főnökéhez. Mondtam, én nem is anyira a 3000Ft. ért teszek panaszt hanem az urak viselkedéséért.
Ö csak azt mondta, sajnálja, és nem volt szép a rendőrtől, hogy ilyet mondott magának. Ezzel részemre lezártnak tekintettem az ügyet.
Nem ment a fejembe, hogy, hogy lehet egy demokratikus EU országban egy másik EU országból jövővel így viselkedni. A fönt említett urak udvariatlanok, beképzeltek és a hatalmukkal visszaélők voltak. Ezek szégyent hoznak MO.-ra és a többi tisztességes rendőrre. Meg kell említenem, én a régi időkben is gyakran jártam haza de az akkori redörök még angyalok voltak ezekhez a mai húsz valahány éves taknyos és beképzelt redörökhöz képest.
Ha rendörruha van rajtuk aztgondolják, hogy ök a King-gek.

Ezek után figyelmeztettek az ismerőseim, hogy nem kellet volna panaszt tennem mert a rendőrök bosszút fognak állni. Ez be is következett. Vagy ahogyan a németek mondják, amilyen a beosztott olyan a fönök is.
Ha kerékpárral megyek a föúton megállit. Nem régen, hátulról megelözött a rendörkocsijával a fönt említett rendőr úr, megismert és rögtön le állított. Kérdezte, fogyasztottam-e alkoholt, mondtam nem de ennek ellenére megszodáztatott.
Persze a szonda nem mutatott ki semmit, erre meg kellett mondanom anyám nevét (ez nincs a német sz.i.-ba) meg hogy hol szoktam tartózkodni. Mi jogon korlátoz ö engem, a szabatságomban? Vagy csak meg akarja mutatni, hogy ö az erösebb?
Ezt az esetett elmondtam a szomszédomban levö szabadságát töltö BP.-ti kerületi rendör kapitányak aki csak a fejét csóválta és tanácsolta, hogy tegyek panaszt a megyei Rendörkapitányságon. Amit meg is tettem.
A megyei rendörfökapitány úr levélben a következöket közölte velem: “Tájékoztatom, hogy a hozzám küldött panaszlevelét a hatályos jogszabályok szerint, a kivizsgálásra illetékes elsöfokú rendészeti hatóságnak, azzaz a Bt. Rendörkapitányság vezetöjének megküldtem.”
Tehát annak a rendörfönöknek küldték vissza akinél már egyszer személyesen panaszt tettem és ezt a M.Re.Kap-nak meg is irtam.
A Bt. Rendör Kap. Vezetöje hozott egy Határozatot amiben röviden ez áll: rendöri intézkedés elleni panaszát az 1994. évi XXXIV. Törvény 93.§. (1) és (2) bekezdése alapján mint elkésett panaszt elutasitom. Ezzel a kör bezárult.
Azt viszont a fönt emlitetett Redör Kap. Ùr elfelejtette, hogy 8 napon belül személyesen panaszt tettem nála.
Öszintén, sokkra nem számitottam mivel a rendörség elleni panaszokat is a rendörség vizsgálja. Szóval, ha a játékos meg a biró is ugyan az a személy, ott valami nem stimmel.

Ezzel a két § -sal kezdödik a rendörségi Törvénykönyv.
1 §. A rendőrnek mindég igaza van.
2 §. Ha netán a rendőrnek véletlenül nem lenne igaza, akkor a 1 §. lép életbe.


nyekk 2007.07.10. 23:17:14

Az ilyen gennyputtony rendőröket, csak úgy lehet elkapni, mint az Al Caponét. Nem azokért a disznóságokért, amit szándékosan csinál, hanem mikor nem is akar disznólkodni, de vét valami előírás ellen. Már pedig az ilyen vét bőven.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.11. 15:31:56

Kitalátor feljegyzet 2007.07.09. 23:34:59
"Részösszefoglalásként tehát megállapíthatjuk, hogy Hurrá Torpedó és az igazi Trebics véleménye megegyezik a következőkben:
1. Minden rendőrnek mindig igaza van. Bírálni, állítását kétségbevonnni TILOS!
2. Amennyiben még sincs mindenben igaza esetleg egy rendőrnek, automatikusan érvénybe lép az 1. pont."

Nem. javítalak:
1. Minden rendőrnek igaza van. Bírálni, állítását kétségbevonnni TILOS!
2. Amennyiben még sincs mindenben igaza esetleg egy rendőrnek, jegyzőkönyvet készítettni ügyészségre, akármi illetékes szervhez befáradni, és kétségbe vonni a rendőri intézkedés jogosságát. ott nem csinálni a helyszínen semmit (max megemlíteni hogy ezzel te nem értesz egyet, megköszönni az együttműködést, és AZT CSINÁLNI AMIT A RENDŐR MONDOTT). a rendőr nem piaci kofa akinek beszólok hogy hémár bazdmeg az nem úgy van ám.

dr. trafik nomac 2007.07.11. 19:17:49

Hurra Torpedo:
2 = Te egyszeruen hazudsz, vagy ennyire hulye vagy.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.11. 23:12:20

A rendőr is ember, akinek a képzettsége sok esetben kétes. Így szélsőséges esetben igenis lehetőség van az ellenállásra, amit a törvény biztosít is.

2007.07.12. 05:54:32

Hurra Torpedo! Szerintem te csak a hecc kedveert irogatsz ide, hogy hergeld a tobbieket. Mert ilyen bigott hulye nem lehet alapbol senki sem. Menj mar mashova marhulni!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.12. 08:50:47

Hurrá Torpedó!
Ha a rendőr nem piaci kofa, miért lehet vele alkudni a megvesztegetési összegről?
Te küldted a rendőrös iWiW-meghívót?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.12. 08:58:28

Szervezet Tettrekész Magyar Rendőrség [TMRSZ] (30932)

ismerősnek jelölt

egy valaki 2007.07.13. 21:16:42

"Ezzel a két § -sal kezdödik a rendörségi Törvénykönyv.
1 §. A rendőrnek mindég igaza van.
2 §. Ha netán a rendőrnek véletlenül nem lenne igaza, akkor a 1 §. lép életbe."

De jó is lenne :):):)

Pilla 2007.07.16. 14:31:48

Kedves Jonh Zero!
"
Tanulság: legjobb lett volna egyből elállni, és más helyet keresni. Még ha jog szerint nincs is igazuk a rendőröknek, nem kellett volna kötekedni. Amúgy a belvárosban kb. sarkonként vannak mozgássérültek számára feltartott parkolóhelyek, az ominózus helytől is lett volna egy saroknyira is (illetve az utca túloldalán, az egyetem tér oldalában is van egy "megállni tilos" rész, ahol elvileg senki se állhatna)."

Azért nem állnak oda, mert már ott sincsen hely. Jó magyar szokás szerint, ott is olyanok parkolnak, akiknek egyáltalán nem lenne szabad. Ennyit a nagy tanulságodról!!!!

Bobafett 2007.07.18. 09:09:15

tegnap este ott mentem el...
privát kocsik ugyanúgy ott állnak a rendőrörs előtt
+
a szerb utca/kecskemeti utca kereszteződésben (30 méterre az örstől) ugyanúgy, totál szabálytalanul, állt a kurva nagy merci... ahogy szokott

drága jó magyarország
olyan jó, hogy egy ilyen ügy miatt így megváltoznak a dolgok

deni41 2007.07.18. 23:13:55

Lenne egy kérdésem, ha egy rendör engem pd. megbüntet 3000 HUF helyszini birságra. Köteleszhet engem a csekk aláirására vagy ezt megtagadhatom. És mi lesz ha megtagadom? És ha pd. bevisznek a közeli városba kb 15 km vérvételre, kötelesek engem visszahozni vagy otthagyhatnak a kórházba. Ha otthagynak és a vérvétel negativ 0,0 promile, milyen jogom van? Hallottam a rádióban, hogy megalakult egy bizotság ahol rendörség elleni panaszokat is elbirálnak. Tud erröl valaki. Egy ismerös mondott nevet azthiszem valami Krisztina a vezeték nevét ö sem tudta pontosan.
Üdv. deni
süti beállítások módosítása