Tékozló Homár

12 bunkó rendőr akarta lecsukni a szabályosan parkoló mozgássérültet

2007.07.07. 11:32 | Tbg | 247 komment
Mihez kezd egy parkolni próbálkozó mozgássérült, ha 12 rendőr támadja le, hogy fogdába zárják, ha nem áll el a rendőrőrs elől, ahol egyébként szabályosan parkolhat? Tényleg lehet nem engedelmeskedni a rendőri utasításnak, ha az egyértelműen szabályellenes? Hol tehet az ember panaszt, ha a 107 lecsapja a telefont?  Ér-e valamit a bunkóság ellen a törvények ismerete? Oláh Péter Balázs osztotta meg velünk egy pesti éjszakai kalandját.
A Múzeumok Éjszakáján négy barátommal kocsival útnak indultunk, mert nyolc ortopédiai műtét után nem igazán tudtam volna egy éjszakát végiggyalogolni.

Eljutottunk a Belvárosba is, de a közelben nem volt sehol szabad parkolóhely, főleg nem olyan, ahol szabályosan meg lehetett volna állni. Parkolóhelyet keresgéltünk, amikor is a Kecskeméti u. 6. sz., az V. kerületi rendőrőrs előtt találtunk egy szabad helyet.
Máskor is álltam már itt meg a mozgássérült igazolványommal, akkor kaptam egy büntetőcédulát, hogy fel lettem jelentve, de mint kiderül, mégsem. Úgymond blöfföltek.

Hogy miért, az is rövidesen kiderül.

Amit tudni kell:

1. A helyszínen a mellékelt forgalomtechnikai rend van érvényben, attól eltérő közúti jelzést elhelyezni, a közutat a közforgalom elől elzárni csak a közútkezelő engedélyével lehet. Ezalól akkor van kivétel, ha a közút rendkívüli igénybevételére van szükség (pl. demonstráció, rendezvény).

2. Hangsúlyozandó szabály, hogy a mozgássérült a várakozni tilos ellenére várakozhat.

3. A rendőrségi törvény szerint a rendőr utasítását végre kell hajtani, kivéve, ha mérlegelés nélkül megállapítható, hogy jogellenes. Hogy utóbbi esetben kitől kell segítséget kérni, arról nem szól a törvény.


  • Az engedélyezett forgalmi rendtől eltérően  az őrs előtt a járdára és a forgalommal nem szemben egy alacsony magasságban lévő megállni tilos tábla volt kihelyezve, hogy ne lehessen a  járdára se hajtani, sem pedig megállni. Ezen tábla sehol nem szerepel az engedélyezett közúti jelzések közt, sem pedig olyan indok nem állt fenn, ami miatt azt kihelyezhették volna. Régóta ott van már ez a tábla, hogy a rendőr kollegák meg tudjanak állni. (Ugyanis megkérdeztem, hogy ha a mozgássérült annyira zavarja, akkor miért nem bünteti meg azokat, akik a várakozni tilos ellenére tényleg jogszerűtlenül várakoznak. Nyíltan meg is mondták: mert az a rendőr kollegák magánautói.)
 
Tehát szerettem volna megállni az őrs előtt, de egy civilbe öltözött ember a kocsim elé állt,  „üssem csak el nyugodtan” felkiálltással. Mire mondtam, nem szeretném elütni, csak parkolóhely hiányában szeretnék vagy a járdán megállni (mert adott feltételek teljesülése esetén az is lehetséges), vagy itt várakozni. Erre kijött egy rendőr hölgy, kérte az irataimat, többször megvizsgálta a mozgássérült igazolványt, de minden irat rendben volt. Abba is belekötött, hogy hányan ülünk az autóban, de ez sem volt sikeres.

Mikor mindent rendben talált, és semmibe nem tudott belekötni, ismét felszólított, hogy álljak el onnan. Mondtam, nem állok, mert már egy ideje itt keringek, és ha lenne máshol hely, megtenném, de nem szeretnék gyalogolni, mert fájnak a lábaim, a csípőm és a derekam. Közöltem, hogy én itt jogszerűen megállhatok, de ezt sem engedték, nemhogy azt, hogy várakozzak, mert mint mozgássérült várakozhatnék is. Máshol pedig szabálytalanul nem szeretnék megállni.

Mondtam neki, hívja ide a felettesét, a váltásparancsnokot vagy az ügyeletes tisztet. Ekkor erről a kis belvárosi őrsről előkerült vagy 12 rendőr. Volt akinek csirkecomb volt a szájában és csúnya szavak. Elkezdték kétségbe vonni a betegségem, „nem is vagyok mozgássérült”, és hogy „egy jó nő kellene nekem, nem más”, illetve, „ha letettük a kocsit, akkor a többiekkel leszopjuk egymást” kérdezték.

Közben előkerült a 14152-es jelvényszámú rendőr, aki állítólag az általam kért tiszt volt. Ismét elmondtam neki, hogy én itt jogszerűen várakozom, mire ő közölte, hogy elszállítatja az autómat. Mondtam, nem hiszem, hogy sikerülne, de nyugodtan próbálja meg, értek a közlekedésjoghoz, hiszen rendőröket tanítottam. Látva, hogy nem ijedtem meg, eléggé ideges lett, és közölte, hogy elintézi, soha többet ne taníthassak a rendőrségen.

Mondtam, ettől sem félek, de az értelmetlen vitáknak nem látom értelmét, így én most itt hagyom a kocsit, és ha gondolja, nyugodtan jelentsen fel. Közölte ez meg is lesz, de álljak el, mert ha nem akkor 12 órára lecsuk. (Ami a törvény szerint első körben csak 8 óra lehetne, de a szerv vezetője 12 órára meghosszabbíthatja).

Közöltem, hogy ez nyilvánvalóan jogellenes és a jogellenes rendőri utasításnak nem vagyok köteles eleget tenni, a kihelyezett közúti jelzés engedély nélküli, és indokolatlan, így értesítem a BRFK Központi Ügyeletét (107). Fel is hívtam, ahol közölték, panasszal élhetek a rendőri intézkedéssel szemben, és szó nélkül lecsapták a telefont.

Hívtam hát az ügyészséget, de nem lehetett elérni senkit. Felhívtam a rendőrségi panaszokra fenntartott zöld számot, ahol - ki más vette volna fel a telefont - mint a rendőrség! Sokat itt sem segítettek, csak felírták az adataimat, hogy majd továbbítják a kerületi kapitánynak. Az ember elvárná, hogy egy ilyen telefon az ügyészségen, de legalább az ORFK-n csengjen...

Ezek után - mivel nem akartam 8 órát fogdán ülni, másnap dolgoznom kellett - kénytelenül elálltam onnan.

Pár nap múlva hívtam az V. kerületi rendőrséget, ahol nem kívántak tájékoztatni, arról, hogy indult-e ellenem eljárás. Elmondtam, hogy egy egyesület vezetője vagyok, és a sajtóhoz fogok fordulni. Erre már készségesebbek voltak. Közölték, nem tettek a rendőrök feljelentést, csak szóbeli figyelmeztetésben részesítettek. Milyen érdekes, én és a négy tanú nem erre emlékszik. De én a figyelmeztetést sem vagyok hajlandó elfogadni, mert nem vétettem, csak jobb lehetőség hiányában éltem a biztosított jogommal.
 
Így szeretnék a rendőrök visszanyerni a társadalomban elveszett bizalmukat?
Hogy lehetséges az, 2007 nyarán, hogy egy rendőr azzal fenyegethet, hogy lecsuk, ha nem engedelmeskedem, amikor nyilvánvaló, hogy nem történt szabálysértés?
Miért nem ismeri a KRESZ-t?
Hogy lehetséges, hogy felhívom a  107-et és segítséget kérek, és leteszik a telefont?
Mi történik, ha egyedül vagyok, hogy bizonyítom, hogy mi történt velem?

Kértem, vegyünk fel jegyzőkönyvet a történtekről, de nem tették, csak a szabálysértési őrizettel fenyegettek. Ugyanakkor az ócsárolást a négy tanú előtt bátran meg merték tenni. Félelmetes és elszomorító.
 
Oláh Péter Balázs,
Technikaszakos tanár, közlekedési szakoktató, joghallgató,
az EMBER Mozgássérültek Érdekvédelmi és Rehabilitációs Egyesületének titkára

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

struc 2007.07.08. 13:42:28


PRAKP!
Senkit nem érdekel, hogy nincsenek túlfizetve!
Senki nem szorította a pisztolyt a fejükhöz, mondván: Barátom, holnaptól pedig rendőr leszel!
ha nem elég a fizetésük, keressenek másik munkát, ne abból lógassák a lábukat, hogy én dolgozom és fizetem az adót!- ja, és hogy mi tartjuk el őket, cserébe minket szivatnak, az már mindennek a teteje.

Kao 2007.07.08. 14:24:28

Amúgy nekem is volt már dolgom szimpi és aljas rendőrrel is. Két példa:
Régebben mikor még a XVII.-ben laktam és éjjel mentem haza látom, hogy a rendőrségtől nem messze törnek fel egy autót. Nem volt még mobilom, ezért gyorsan begurultam az őrsre és mondtam nekik, hogy mi a szitu. Kapus erre mondja nekem, hogy nincs bent autó. Mondom nem baj, itt az enyém, mehetünk ezzel is. Kapus - Ááááá! Majd bejelentik holnap reggel. Azt hittem nem hallok. Még próbálkoztam egy de hát akkor már nehezebb lesz dumával, de erre sem adta be a derekát.
Szimpi zsaru: Szigetről jövünk ki a heverral kocsival. Elemlámpa felvillan, zsaru integet majd benéz és kéri a papírokat. Haversrác adja ki a jogsit, forgalmit, zöld kártyát. Jogsija már lejárt és nem volt meghosszabbítva. Éreztem, ez nem lesz jó. Kiszálltam, megkínáltam egy cigivel a rend őrét és én is rágyújtottam. Megkérdeztem mi lenne, ha egyszerűen csak átülnék én, mert nekem minden rendben van a jogsimmal? Megkérdezte ittam e. Mondtam nem. Azt mondta akkor rendben de azért legközelebb figyeljünk a jogsink lejártára. Ebben megegyeztünk és beláttuk igaza van a rendőr bácsinak. Nem kért pénzt. Nem hiszem, hogy az egy szál cigivel kenyereztem le. Egyszerűen látta, hogy nem vagyunk a közre veszélyesek és nem akart szívózni. Még egyszerűbben egy rendes fickó volt rendőr ruhában.

AVU 2007.07.08. 14:44:27

ilyen esetekre jobb ha van az embernél valamilyen pisztoly,puska,taktikai atomtöltet amellyel szép csendben el lehet intézni az ügyet a zsarukkal.

Narrátor (törölt) 2007.07.08. 14:50:20

Én eddig szinte csak szívózós/le se szarom rendőrrel találkoztam --hopp-hopp, egy kivétel, egyszer eltévedtünk vidéken, akkor egy fakabát terelt a jó útra--. Így tudom, hogy az Ügyészség megemlítése jó irányba tudja terelni a dolgokat. Ott is vannak ugyan kétes emberek, de mivel felettesei a rendőröknek, szívesen szállnak rá egy-egy nagyobb kócerájra. És ugye az ellenségem ellensége a barátom. ;-)

Bria 2007.07.08. 15:28:01

Akárhányszor rendőrt kellett hívnom, soha nem segítettek, úgyhogy most már eszembe se jutna, hogy hozzájuk forduljak bármivel.
Legutóbbi - egyben részemről utolsó eset mikor tőlük segítséget kértem: télen történt este, kutyát sétáltattunk, nézelődés közben látom ám, hogy szemközti ház többedik emeletéről egy puskával céloz két ember a mi irányunkba, ösztönösen elkezdtem neki ordítani mint állat, hogy takarodjon az ablakból, aztán mikor eltűntek onnan, kihívtam a rendőrőket. Nah, kapásból ügyeletes rendőrkém mondja, nem tudja mikor megy ki autó, de várjuk meg. Mondom kib***ott hideg van, nem gondolja hogy órákig itt fogunk állni, míg kifáradnak ide?! Na jó, 20 percen belül kijönn egy kocsi. Elvtársak végre megjönnek, kocsiból ki nem szállva kérdezik mi történt, elmondjuk újra, közben már sz**rá fagytunk, elvtársak, akkor mutassuk meg melyik ablakban látttuk a puskát, mondjuk a ház másik oldalán, ők erre szépen meleg kocsiban odacsordogálnak, mi rohadt hidegben gyalog utánuk.Na, lényeg megmutattuk honnan céloztak - igazából k***ra nem érdekelte őket az egész sztori, végül legnagyobb problémája egyiknek az volt, hogy nálam nem volt személyi (fel akarták venni a bejelentő adatait, bár már az ügyeletesnek megadtam, de mind1), így párom adatait vették fel, és végül jól lebasztak, hogy mi van ha megharap valakit a kutya, azt nincs nálam személyi! Értesítést, jegyzőkönyvet semmit nem kaptam azóta sem a feljelentésről, még egy "biztonyítékok hiányában a nyomozást lezárjuk"-ot sem.

feketefityma (törölt) 2007.07.08. 15:59:29

Tanulság felbujtás nélkül: Írd le egy papírra a lövöldözősnek hogy "Ez igazán nem volt szép dolog!", rakj bele egy féltéglát és dobd be az ablakán.

Pharma 2007.07.08. 16:44:06

százharminc 2007.07.08. 08:44:47 !

"...és az itteni fröcsögések jó része azért történik, mert AKKOR és AZÉRT megbüntették a rendőrök."

Nem tudom,de én nem olvastam ebben a topic-ban ilyet. Hogy valaki azért szídná a jardokat, mert megbüntették...

Ne haragudj, de ez a fényes elszigeteltség attitűd, amivel felülemelkedsz rajtunk, enyhén szólva is unalmas és idegesítő! Véletlenül nem együtt netezel Tamus-szal? Neki is hasonlóan érdekes kommentjei vannak!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.08. 17:03:16

Mancs Úr!
Feketefitymának igaza lehet a kommunikációs csatorna megválasztásában, , de azt nem értem, hogy egy fegyveresre (a kutya is fegyver) miért ne célozgathatna valaki nyugodtan a saját háza ablakából. Te nem haraptattad meg, ő meg nem lőtt beléd.
(Máskor meg ne jelentgesd fel a rendőrkapitány hülye öccsét!)

Apropó!
Érdekelne, hogy hogy tud két ember egy puskával célozni!

Bria 2007.07.08. 17:23:41

Kitalátor:

1., szóltam a tacskómnak, hogy szerinted ő egy fegyver, köszöni szépen, ilyet még nem mondtak rá, és most nagyon büszke magára.
2.,"Érdekelne, hogy hogy tud két ember egy puskával célozni" - válasz: két ember állt az ablakban, egyikük célzott a puskával. Meaculpa, legközelebb Minden Részletet Pontosan leírok a kedvedért. Érdekel még valami?
3., a mi irányunkba célzott az Egy Ember (a másik csak állt mellette az ablakban), a Mi Irányunkba volt még több másik ember is, kutya (alias szerinted fegyver) nélkül is
4., MrMacs, nem Mancs, hülye, tanulj meg olvasni, mielőtt beszólsz valakinek.

nyekk 2007.07.08. 17:24:35

Az azért mutat valamit a rendőrség működéséből, hogy a hoozzászólók 99,9%-a nem gyengének, hanem felháborítóan szarnak tartja a rendőrség tevékenységét.
És ez egészen addig nem fog változni, amíg a legfontosabb (és többnyire egyedüli) cselekmény a jószándékú bejelentő fingatása, gyanusítgatása, és megleckéztetése. Tipikus eset, hogy a bejelentést követően egy órával jönnek ki nagy ímmel-ámmal, morcosan, és még a bejelentőt veszik elő, hogy mit szórakozik a hatósággal. Holott nyílván való, hogy ennyi idő múlva (mondjuk a rabló, de sokszor az áldozat is) már a tetthelytől árkon bokron túl jár.
Egyébként, amíg a rendőrség nem veti ki maga közül vasszigorral az ilyeneket (persze akkor ki maradna)addig ne méltatlankodjanak, hogy a társadalom általánosít, az egész szervezetre.
(Csak mellesleg: van a környéken egy rosszarcú kis tömzsi kigyúrt ci... pardon kreol bőrű gyerek. Mindenki tudja róla, hogy narkóddíler. Mit látok a minap; dílerkém rendőr egyenruhában feszít. Fasza lesz, mikor mondjuk nála bejelentést teszek hasonló témában.

nyekk 2007.07.08. 17:26:23

Kitalátor! És hogy tud felszállni a rendőr a trolibuszra, mikor nincs is szárnya...!?

Pharma 2007.07.08. 18:10:10

Ezen a sztorin biztos behasal mindenki!

Tavaly tavasszal történt az eset az egyik legjobb barátommal. Húsvét napján elindult az M3-on vidékre. Előző éjjel egy idősotthonban volt ügyeletes, úgyhogy jó fáradt volt, de elhatározta, hogy meglepi a kedvesét és meglocsolja a leányzót.

Akkor volt az a nagy közúti ellenőrzés mizéria, Húsvét alkalmából. A rendőrök levillogták az autópályán (tényleg ez érdekes, autópályán igazoltatni?!?!?!). Kiszáll, papírok, szonda, semmi gond. Rendőr ránéz, és megkérdezi, hogy fogyasztott e drogot, mert hogy nagyon kicsinek látja a brátom pupilláit. Mondta, hogy nem és hogy az éjjel ügyeletes volt, úgyhogy nagyon fáradt, biztos ezért tűnik furcsának a szeme. De a rendőr, a nagy farmakológus, erősködik, hogy de biztos fogyasztott! Úgyhogy kocsi lezár, rendőrautóba be és irány a vérvétel!!! :-O Erre a barátom közli, hogy nem drogozott soha és hogy Ő gyógyszerész, úgyhogy ha drogos is lenne tudná hogy milyen szemcseppet kellene cseppenteni a szembe, ami a pupillát kitágítja. Fáradt, siet a kedveséhez vidékre. Egyébként egy nagyon kedves, joviális, barátságos gyerek, nemtom miért szivatták a rendőrök.

(egyébként megjegyzem, hogy a tűhegy pupilla nagyon durván néz ki, úgyhogy egy szakember simán meg tudja különboztetni egy fáradt szemtől! Továbbá sok kábszer meg tágítja, jah és fényre nem mozog a pupilla ilyenkor, szóval nem tom mit tanultak a jardok erről a témáról a továbbképzésen...)

Na szówell, el a vérvételre, a doki leveszi a vért, aztán ki a váróba. 45 perc volt csak a várakozás az eredményre. A meglepetésből persze semmi, úgyhogy fel akarta hívni a kedvesét, amit egy cigi elszívása mellett szeretett volna megtenni a rendelő előtt. Először a rendőr nem akarta kiengedni+telefonálni!!!! Aztán közölte a barátom, hogy márpedig Ő fog telefonálni és cigizni is, úgyhogy kimegy. Jó, akkor a másik rendőr kikísérte, és odaállt mellé, közvetlen mellé, hogy mit beszél!!! Megkérte a barátom, hogy álljon odébb mert semmi köze a magánbeszélgetéséhez, a jard nagy nehezen ellépett.

Azután meglett az eredmény persze, hogy negatív. És most jön az, amin a mai napig nem tudok eldurrani! A rendőrök elköszöntek és elindultak kifelé, és közölték hogy nem viszik vissza az autójához!!!!!!! Itt eldurrant a haver búrája és közölte velük, hogyha nem viszik vissza az autópályán hagyott(!) autójához elkéri a jelvényszámot és feljelenti őket! Nah erre nagy nehezen visszavitték, de semmi elnézést, hogy drogosnak néztük és idecitáltuk!!!


Ez kész! Ezek az én adómból léteznek!?!??!?!?!?! Fuck off!!!

nyekk 2007.07.08. 18:41:28

Pharma fléle eset nem egyedi. Bő egy éve lementem futni a Népligetbe. Igazoltattak a rendőrök. Evileg tényleg hibás voltam, mert - a futógatyámnak és a pólómnak nem lévén zsebe - nem volt nálam (a nagy, régi típusú) személyim. Mondtam, hogy pár száz méterre lakom, ha eljönnek velem, akkor igazolom magam. Még mit nem, mondták (vesd össze Zsanett üggyel, ahol két kerülettel arrébb elvitték "segítőkészségből"!)Akkor rádión kérdezzék le az adataimat! Azt sem. Bevittek az kapitányságra. Ott a személyi adataim tisztázása után, ők is indultak vissza a Népligethez. Kértem, hogy vigyenek vissza, ahonnan elhoztak, ne kelljen gatyában, pénz, bkv jegy nélkül vissza gyalogolnom a városon át. "Nem taxi ez" közölték derűsen, és ott hagytak. Egyébként végig nagyon udvariasak és viccelődősek voltak. De azért remekül szórakoztak a kiszolgáltatottságomon.

Kao 2007.07.08. 18:55:48

Pharma és Mindenki!

Ha valaki hasonló helyzetbe kerül mint Pharma ismerőse, akkor lépjen kapcsolatba a TASZ-al. (www.tasz.hu) A rendőrnek nincsen joga valakit alaptalanul gyanusítgatni, zaklatni. Mivel az orvosi vizsgálatról készül hivatalos dokumentum így nem lehet majd letagadni az esetet. Nem okoskodni akarok, remélem nem is veszitek annak. Közkincsé akartam tenni egy közérdekű szolgáltatást, ami sokszor inkább véd minket mint a RENDőrség!

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.08. 19:25:38

Pharma 2007.07.08. 18:10:10

Szolgálatleadás után vascsővel szét kell csapni az arcukat.

Lali_ 2007.07.08. 20:16:43

Jól ki kéne őket rugni a fenébe, példát statuálva, az EGÉSZ 5. keröleti RENDŐRKAPITÁNYSÁGOT!DE minimum akik ott voltak a helyszinen. Az állítólagos vezetőt meg hadbíróság elé, kapjon pár hónap gondolkodási időt!(tudom most nem így megy) Akkor talán a borsonyi agyukkal felfognák, hogy mekkora parasztok

feketefityma (törölt) 2007.07.08. 21:56:23

Egy biztos, rendőr se lennék. Most képzeld el, pár suttyó "kollégád" miatt cseszegetnek. Ha nem elég markáns a fellépésed azért, ha túl erős azért. Plusz még a hülye felettesednek is meg kell felelned, a társaidnak, a családnak.
Nem lennék továbbá orvos, tűzoltó, újságíró, ügyvéd, vasutas, postás sem. Szerencsére bányász vagyok.

j.j.b. 2007.07.08. 22:19:08

es mi a velemenyetek a rendorlanyokrol?

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 22:32:19

A civil szerveződésen én is gondolkodtam, de úgy látom van elég szervezet, de specifikus viszont nincs. Tehát lehet, hogy szükség lenne rá, legyen minél több. A szövetségünk elnökének továbbítottam a javaslatot, hogy van-e rá erőnk, és kapacitásunk. Igaz, ha a civil életi tevékenységem okán a munkaviszonyomban változás áll be, ahogy azt a sajtó tudni véli, akkor lesz időm erre....

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 22:46:34

Az egyik intézkedő egy rendőrhölgy volt, nem volt túl kedves. Inkább egyre idegeebb lett, amikor nem tudott már semmibe belekötni.

nyekk 2007.07.08. 22:55:56

feketefityma! Nem a túl határozott, meg a túl engedékeny fellépéssel van a baj.
A baj az, hogy a rendőrség a rendszerváltás óta összekeveri a dolgot, és "túl erősen" a törvénytisztelő állampolgárral szemben, míg "nem elég markánsan" a bűnözőkkel szemben lép fel (ha egyáltalán fellép, és nem lebratyizik velük)
Meg kellene fordítani a kettőt, és már rendben is lenne a dolog. És amíg ez így van, és nem rendőrök, hanem rendőrnek (se mindíg) látszó tárgyak, addig ne várjanak elismerést a társadalomtól.
j.j.b.! Tragikomikusnak látom, mikor egy 150 cm magas, 40 kg-os rendőr gyermeklány megy ki intézkedni. Mikor állítólag túljelentkezés van a hekusiskolákban a drabálisabb fiúkból is. Csúnyán rá néz a bűnöző, és sírva hazaszalad az anyukájához. Szánalmas!
Arra esetleg jó, hogy a fiú járőrpárjával remekül el tudnak rőhécselni kocsikázás közben, intézkedés helyett.

_wood_ 2007.07.08. 22:58:47

ezt olvassátok el; ennél fölháborítóbb dolgot nem nagyon olvastam mostanában:

www.police.hu/magyarendorseg/etikaikodex/etikai_kodex.html

ez így, jelenidőben egy HATALMAS POFON bárkinek, aki olvassa.
...persze tudom ez egy etikai kódex, célt fogalamztak meg.
szerintetek mi ez? pofátlan paraszvakítás nekünk, a tehetetlen jogfosztott hülyéknek?

Balázs, neked meg minden elismerésem a kiállásodért. mi ez a munkaviszonyváltozás egyébként? csatolsz linket? szeretnék még háborogni.

_wood_ 2007.07.08. 23:02:13

ez tetszik a legjobban:
"A rendőr a ráruházott hatalom alkalmazása során megfontolt és mértéktartó, intézkedéseit előítéletektől és indulatoktól mentesen hajtja végre, kerüli a szükségtelen konfliktusok kialakítását. Nem alkalmaz kínzást, könyörtelen, embertelen vagy megalázó bánásmódot és ezt mástól sem tűri el. Empátiával fordul embertársai felé, védelmet és segítséget nyújt a rászorulóknak."

...konkrétan hangosan fölröhögtem egyedül az üres lakásban.

_wood_ 2007.07.08. 23:27:23

nah, annyi legalább haszna van, hogy kinyomtattam, és négyrét hajtva a tárcámba süllyesztettem.
a következő igazoltatás után - ha lesz tizenkét szabad órám az előzetesre és háromszáz forintom az orvosi ellátásra - egyeztetek majd a rendőrrel, hogy mit nem tartottak be ebből... :)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.08. 23:56:09

wood: Én is olvastam ezt az etikai kódexet, amikor a kerületi kapitánynak írtam és mail címet kerestem. Most még a 107-re szeretnék írni, hogy ott hogy állnak a panasz kivizsgálásval, ill. megadom nekik az ügyészség számát, hogy ha más megkérdezi tudják. Küldök nekik egy Görög Ibolya könyvet is a telefonálás illemtanáról.

Hát nem volt kedvem mutogatni nekik a fogdában a kódexüket hogy kérhessek látleletet.

Azt nem értem hogyan vizsgálják a panaszt, ha még senkit meg nem kerestek ötünk közül. Ugyanis a zöld számon olyan sok infó nem mondtam el, lehet, hogy a sajtóból informálódnak.:)

A munkahelyi dologról még nincs link, de lehet, hogy lesz, amit tudok valamit jelzem.

Én is szoktam a egyedüllétem ellenére nagyokat kacagni...

sickszoul 2007.07.09. 00:07:25

A mi kis vidéki városunkban a legnagyobb show az egyik rendőr kocsmája. Minden pénteken fürtökben lógnak a pulton az ittas rendőrök, utána pedig az út szélén szabálytalanul parkoló magán autóikkal száguldoznak ész nélkül a városban és csinálják a cirkuszt. És ez köztudott. Látja mindenki.
A állomány nagyobbik része egyébként középiskolából vagy főiskoláról ismerősöm, így bizton tudom állítani, hogy kis taknyokról van szó, akik semmivel sem különbek szellemileg, mint egy frissen érettségizett 18 éves. Mégis. Nekik vannak kiváltságaik. Ők azt tesznek amit csak akarnak, mert nagyon jól tudják, hogy itt nem tudsz eltűnni... Így nem tudsz semmit sem tenni ellenük.

Voltam olyan buliban, ahová a rendőrök berontottak zseblámpával, kiszedtek egy gyereket a tömegből ("mer' ő raszta" indokkal), kivitték a parkolóba és szó szerint darabokra szedték a kocsiját. Az autóban alvó barátnőjét pedig kb. kurvaként kezelték. Persze ment a "te ne ugass mert téged is beviszlek!" meg a "kérdeztelek köcsög?" amikor odamentünk, hogy legalább tanúja legyen a srácnak. ja persze semmi nem lett a dologból, csak azt érték el, hogy mindenki elspriccelt haza a rendezvényről. (nyilván ez volt a céljuk...)

sickszoul 2007.07.09. 00:08:59

...és rendőrblogot feltétlen az indexre!

Major Csaba 2007.07.09. 00:24:23

Balazs!
Te legalabb bator ember vagy, ne add fel, remelem egyre tobben lesznek a hozzad hasonlo batrak a jovoben. Ne add fel, es a tamus, meg hozza hasonlo nevtelenul beirogato es az igazadat ketsegbe vono senkiket pedig ne is vedd figyelembe.

Sok sikert!

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 00:26:26

Tisztelt BRFK!

Az erre a célra fenntartott telefonszámon panasszal éltem a Múzeumok Éjszakáján (2007. június 23.) velem kapcsolatban történtek miatt.

Ennek részletei itt olvashatóak:

homar.blog.hu/ címen,
A 12 bunkó rendőr akarta lecsukni a szabályosan parkoló mozgássérültet c. link alatt.

Továbbá a Kossuth rádióban is meghallgatható, ugyanis Önök 3 hete nem kíváncsiak a történtekre, hiszen meg nem kerestek sem engem, sem pedig a 4 tanút, hogy kivizsgálják az esetet. Nem tudom ha erre nem kerül sor, akkor mi alapján kívánják panaszomat elbírálni?

Ebben a távbeszélőn bejelentett panaszomban a kitértem a BRFK Központi Ügyeletére is, amelyre szintém várom szíves válaszukat, miszerint:

- kollegáik miért csapják le a telefont, ha segítségért furdulnak hozzájuk?
- kollegáik miért nem kapcsolják a Központi Ügyelet vezetőjét, ha kérik?
- kollegáik miért nem tudják az ügyészség ügyeleti telefonszámát, gondolom munkájuk során ők is használják.

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a hiányolt telefonszám a következő: 266-5730.

Kérem tájékoztatni szíveskedjenek, hogy a V. ker. Rendőkapitánység állományába tartozó kollegáik intézkedésével és tanúsított magatartásával panszomat vizsgálják-e, mert sem én sem pedig a sajtó nem kap felvilágosítást, illetve azt sem tudom, hogy a szabálysértés miatt milyen szankcióban részeültem, ha részesültem. Telefonon a kapitányi titkárságon azt a szóbeli tájékoztatást kaptam, hogy szóbeli figyelmeztetésben részesültem. Ha ez igaz, ezt kérem írásban erősíték meg vagy cáfolják, hogy a szükséges jogi lépéseket megtehessem.

Jelen levelem faxon is megküldöm.

Válaszukat várva, tisztelettel:



Oláh Péter Balázs,
panaszos, állítólag eljárás alá vont személy
1071 Bp., Lövölde tér 7. I/7.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 00:40:19

Természetesen az email nem ment el, hibaüzenet...

Aaronka 2007.07.09. 08:32:02

kőporosvazelin

Ki az a celeb picsusz?


2007.07.09. 08:56:57

Jó nagy szarban vagyunk.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:15:28

érdekes cikk ez.

ha ki van téve a megállni tilos tábla (a cikkíró írta: ...Az engedélyezett forgalmi rendtől eltérően az őrs előtt a járdára és a forgalommal nem szemben egy alacsony magasságban lévő megállni tilos tábla volt kihelyezve...), akkor az embernek ott nem szbad megállni. ennek a tényt még akkor sem lehet megfogni,ha az a tábla engedélyezett forgalmi rendtől eltérően van kint. (nem az engedélyezett forgalmi rendet kell betartani, hanem a táblákat...)

másrészről cikkíró azt is írja, hogy eltérni csak a közútkezelő engedélyével lehet. táblát kitenni csak a közútkezelő tehet ki, ők gyártatják a táblát... ergó ők tehették azt csak ki. gondolom sajátmaguktól kaptak rá engedélyt.

a rendőr nem az engedélyezett forgalmi rend szerint büntet. nem köteles ismerni, mint ahogy te sem. ergó abban a szituációban kurvára nem volt igazad!

panaszt lehet tenni a közútkezelőnl hogy olyan tábla van ott ami nem kéne. de amíg az ott van addig ott megállni tilos van!

csodálkozom hogy mindenki elsiklott efölött a tényfölött. nem az a lényeg hogy hogy van kinnt, és ki kette ki, hanem az a lényeg hogy kinnt van a tábla. a cikkíró nem véletlenül nem ezt a részt hangsúlyozta írásában. ettől függetlenül a rendőrök taplók voltak. igaz ha rendesen szankcionálnak, hatósági intézkedés akadályozásáért 3 perc után zárkában vagy...

ha ilyen dolgokat oktat az emberünk akkor ezzel tisztában kellene lennie! idézzen egyetlen egy olyan szabályt a kreszből, ahol a kitett táblát érvénytelenek kell tekinteni amennyiben az az engedélyezett forgalmi rendtől eltérően van kinnt...

a cikkíró ugyanolyan köcsög kötözködő szar alak, mint amilyennek a rendőröket a cikkében beállította

_wood_ 2007.07.09. 10:16:16

azért vicces, hogy ha monnjuk' a szar interspar egyik üzletének a sehonnai prosztó biztonsági őre egy kicsit parasztkodik az egyik vevővel, és az megjelenik a homáron; akkor még aznap megjelenik egy levél a kommunikációs igazgatójától a cégnek, amiben sűrű elnézéseket kér...

szerintetek mikor lesz az, hogy a rendőrség is elnézést kér azért, amit csinál?
...elnézést kért valaha is a rendőrség bármiért is?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:16:36

ja ennek a postomnak a lényegi részét akár főoldalra is ki lehetne tenni.
mert nem úgy van az ahogy van :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:33:51

elnézést itt csak a cikkírónak kéne kérnie, és sűrűn köszönömölni, hogy nem jelentették fel sem tilos parkolásért, se rendőrségi intézkedés akadályozásáért

nyekk 2007.07.09. 10:45:07

Kedves torpedó!Lehet, hogy ebben az egy esetben igazad van. Bár az ilyen alacsony hordozható táblákat én rendkívül inkorrekt eszköznek tartom. Jártam már úgy, hogy megálltam valahol teljesen szabályos helyen, és mire egy óra múlva visszaértem oda volt b*szva egy ilyen mobil tábla, meg a büntető cédula a kocsimra.És még az volt a rendőrség megjegyzése, hogy örüljek, hogy nem szállították el a kocsimat(!)
Felteszem, a mobil tábla nem erre, meg nem arra van, hogy folyamatosan a fakabátok maszek kocsijainak parkolását biztosítsa, hanem arra, hogy rendkívüli (!) alkalmakkor (delegáció érkezése, rendezvény) helyezzék ki.
Ennek ugyanúgy meg vannak a szabályai, és nem szabadna a hatósági személyek önkényes kiváltságául szolgálni, mint a megkülönböztető jelzésnek, amit addig kapcsol be a hekus, amíg szabálytalanul átmegy pl. a piros vasúti fénysorompón, vagy előre furakszik a dugóban.
Bár lassan már fel sem kapcsolja, mert annyira eluralkodott a rendőrök zömében a törvény felettiség érzése, hogy mindenki bekaphatja, mert őt ki büntetné meg. És ez a jelenség, ami miatt záporoznak itt a felháborodott elmarasztaló hozzászólások. OPB írása csak az apropó erre.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:51:40

persze attól még a járdán jogosan megállhatott volna ha mindent értelemszerűen csinált emberünk. de ha igen akkor miért nem hagyta a fenébe a rendőröket, és ment arrébb 20 méterre felállni a járdára hamár megteheti?
ebből az következik, hogy a rendősrég előtt helyen akart állni, ahol viszon megállni tilos volt érvényben, ahol nem állhatna meg

ez is érdelkelne: járdára és a forgalommal nem szemben egy alacsony magasságban lévő megállni tilos tábla (fényképet ide a tábláról, a helyszíről).

ezeket a dolgokat nehéz leírás alapján értelmezni. most akkor hol, és hogyis van ez a tábla. akkor most mégis a járdára állt e fel, vagy a tiltott parkolóhelyre... nagyon nem egyértelmű.

így csak hadovászás az egész. az emberek persze a cikkíró mellett vannak.

de ha leírok egy szívhezszóló levelet arról hogy a rendőr fejbecsapott, és a kurva annyát, és nem tehettem semmit, akkor is mindenki mellém állna annak ellenére hogy ez meg sem történt...

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 10:54:14

Torpedó:

A közúti jelzés nem a _forgalommal szemben_, nem úgy volt elhelyezve, ahogy azt kellene, hogy bárki észlelhesse. Ennélgfogva nem is tekinthető közúti jelzésnek. Úgymond a járdásra volt kivetve. Azt a közúti jelést nem lehet mérlegelni, amely észlelhető, és szabályosan van kihelyezve.

Álltam elébe a feljelentésnek, ahogy most is teszem, vajon miért nem tették meg egyszer sem?

A lényeg: a járdán NEM tilos megállnom, oda szerettem volna, de ezt sem engedték. Így indult a dolog.

Egyébiránt ők tették ki, és nem a közútkezelő, mert utóbbi ilyenről nem tudott!

_wood_ 2007.07.09. 10:56:13

Hurrá Torpedó

"2. Hangsúlyozandó szabály, hogy a mozgássérült a várakozni tilos ellenére várakozhat."

olvass figyelmesebben

Sbuci 2007.07.09. 10:57:09

Hurrá Torpedó:
szerintem te nem értetted a lényegét: érvényes mozgássérült igazolványa nyújtotta jogával kívánt élni, amikor ott akart leállni az autóval, ahol egyébként nem szabadna. Ezt is csak indolokolt esetben akarta tenni, merthogy a közelben nem volt semmilyen parkolási lehetőség. De majd a cikkíró kijavít engem is, ha hülyeséget írtam.
Egyébként csak annyit akartam írni a témához Torpedó hozzászólása előtt, hogy én látom, hogy kik azok, akik rendőrnek mennek - és azt is, hogy milyen bizonyítványokkal jelentkeznek - jelentem nem csodálkozom SEMMIN! Szerintem azzal nem árulok el titkot itt a nagy felsőoktatási ponthatár húzás előtt, hogy a legalja megy rendőrnek. Gyorsan hozzátenném: ez egy általánosítás volt, és biztosan vannak értelmes emberek is a rendőrségen, csak ritka.

_wood_ 2007.07.09. 10:58:36

Hurrá Torpedó

ha nem lenne majd'minden embernek hasonló tapasztalata a rendőrökkel, akkor valószínűleg nem hinnének neked, ha megírnád azt a kamu cikket.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 10:59:19

MrMacs 2007.07.08. 17:23:41 !
Bocsánat, hogy elírtam becses nevedet, de hát tudod, van valami freudi abban, hogy ha kutya, akkor Mancs.
Most már egyébként biztos vagyok látatlanul is abban, hogy fegyveredet kibiztosítva, azaz szájkosár nélkül vitted közterületre. A tacskósétáltató hiszterikák elől, ha tehetem átmegyek az út túloldalára, ezzel szemben ha pl. egy vizslával, egy berni pásztorral vagy egy újfullandival jönnek szembe, általában szerét ejtem, hogy megsimogathassam. A csökött méretű kutyák egyébként tudomásom szerint jóval több balesetet okoznak, mint a nagytestű, egészséges emberek által tartott kutyák. Persze nem véletlen a fajta és az egyed kiválasztása sem. Van aki harmóniára törekszik, és van, aki kompenzál.
Apropó: ha már Macs, akkor Kismacs vagy Nagymacs? Nem Felsőjózsa véletlenül?

marsellus wallas (törölt) 2007.07.09. 11:01:34

-------------12 bunkó rendőr akarta lecsukni a szabályosan parkoló mozgássérültet---------

minden rendőr=bunkó...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 11:09:36

Nem szoktam megvárni, hogy fejbecsapjanak, és nem is akartam senkit egy jogellenes fogvatartásba belevinni.

Másrészt máshol nem tudtam felállni, azért mert minden hely foglalt volt, ahol fel lehetett volna hajtani.

Nullus videtur dolo facere, qui sou iure utitur.

Úgy tekintendő, hogy nem jár csalárdul az, aki saját jogát gyakorolja.


dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 11:29:07

Tehát a rendőrök magánautói várakozni tilos ellenére várakoznak, elfoglalják a szabad helyet, kidobnak elforgatva a maradék egy hely védelmére egy megállni tilost jogszerűtlenül, és a járdásra sem engednek fel ("üssön el!") és ez így OK. Érdekes.

nyekk 2007.07.09. 11:55:58

OPB!El kellett volna ütni a palit. A rendőr utasításainak még ebben is ellenszegültél?...:-)

iuratus 2007.07.09. 12:00:27

Hurrá Torpedónak: utólag védeni a védhetetlent nem jó stratégia, főleg úgy, hogy felkészületlen vagy.
1.A hordozható tábla nem teljes jogú közúti jelzés, azt a KRESZ nem is ismeri el. Csak megjelölt időpontokra érvényesen lehet kitenni, ami nem lehet több 72 h-nál.
2. A rendőrségi szolgálati gépjármű sem !!! parkolhat szabálytalanul, mivel a KRESZ szabályait csak megkülönböztető jelzés használata esetén (fény-hang együtt), élet-, vagy vagyonbiztonságot fenyegető helyzet elhárításakor használhat...
fájdalom, de Mo, papíron jogállam.
Ráadásul a KRESZ szerint párhuzamosan lehetne megállni a járdával, míg ők, ezt harántirányban teszik, holott ehhez tábla kellen....de az nincs
3. Attól, hogy rendőrségi épület van ott (egy magánház alatt) nem vonatkozik rájuk különleges bánásmód. Az objektumvédelemről szóló vonatkozó kormányrendelet alapján nemzetbiztonsági minősítésű (több fokozat) épületek előtt, és határoló falán túl 10-10 m-el lehet a közterülettől elzárt az objektum számára fenntartott megállóhelyet létesíteni. Ezt minden esetben engedélyeztetni kell a kerületi önkormányzattal.
Az így kialakított helyért pedig közterülethasználati díjat kell fizetni.
Mivel ott magánház van, ez szóba sem jöhet.

A Kecskeméti utcai rendőrörs működése ilyen szempontból jogellenes. Ami ott van az a helyi partikuláris szokásjog, amit a rendőrök alakítottak ki.

A jelenleg fennálló de facto helyzetet úgy lehetne de jure helyzetté tenni, ha kitennének egy P táblát, alatta kivéve rendőrség kiegészítő táblán szereplő felírattal, harántirányú parkolóhely jelzéssel, mégpedig pont annyival, mint amennyi szolgálati gépjárműnek szükséges. A parkolóhely megváltás alaól - mivel ez önkormányzati érdek - a kerület mentesítheti a Rendőrkapitányságot.

Na ekkor lesz ott a jogi helyzet a hatályos jogszabályoknak megfelelő.

Ceterum censeo a kecskeméti utcai Rkp-t be kelle zárni, mivel a Kecskeméti utcai és környéki jogellenes állapotokat és cselekményeket nem számolta föl működése során, tehát létjogosultsága nincs. ld. korábbi bejegyzéseim

tehenke 2007.07.09. 12:20:09

Ez a Balkán. Baksist akartak a rendőrök.

mutáns csiga 2007.07.09. 12:27:58

Én egyébként ezen a rendőri hozzáálláson
már nem is csodálkozom.Én is láttam már
szabálytalanul belső kanyarodó sávból index nélkül külső sávba átvágó rendőrautót megkülönböztető jelzés nélkül, Megállni tilos táblánál mérő rendőrkocsit, sőt nemrég talán a
homáron mutatott fényképeket arról, hogy
két járőrkocsi a mozgássérültek részére
fenntartott helyen parkol egy bevásárlóközpont előtt.Sajnos ameddig a rendőri vezetés nem tud egy szemléletváltást az állománnyal elfogadtatni, addig ezek a visszaélések
megmaradnak, és sok jót nem lehet várni.Egyébként velem is esett meg hasonló eset.Mivel a repülőtéren dolgozom sűrűn járok a Ferihegy 1 A portájára.Akkor is oda mentem, egy
árut kellett leadnom a Malévban, ezért a kocsit a külső sávban hagytam vészvillogóval és gyalog mentem be a belépőért portára.Kifele jövet amikor indulok a kocsival, indexelek, és indulnék ki amikor a
kanyarból nagy sebességgel egy Citroen
tűnik fel.Épphogy elindultam rögtön satufék.A derék járőr egy alacsony rőt
haju közeg aki látta mindezt rögtön közelít felém társával egy fiatal rendőrlyánnyal.
-Idegesek vagyunk? kérdi ő.
Mondom hogy persze mert a Citroen olyan hirtelen, és nagy sebességgel jött hogy csak az utolsó pillanatban vettem, észre nem beszélve a sebességkorlátozásról amit szerintem jócskán túllépett.Kéri az iratokat.Rendben.Kéri a menetlevelet.Az is rendben.Kérdi mit viszek?Mondom exportárut most adom le a Malévba.
Azt mondja hol az árulista?
Mondom milyen árulista?Mondom saját áru, a kocsi fehérrendszámos tehát elméletileg nem kell.Egy Ford Transit
Connectről van szó egyébként.
Szívta a fogát, hogy nem sikerül megfognia, és csak annyit mondott hogy menjen,Bezzeg a Citroenest aki vagy 60-nal lőtt ki a kanyarból meg sem lett állítva. Egyébként ezek a rendőrök
nap mint nap szívatják a palimadarakat, akik megállnak véletlenül, vagy tudatlanságból pár percre a fapados repülőgépterminál előtt.
Úgyhogy amíg ezek a viszonyok nem
változnak addíg sok jóra ne számítsunk!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 13:02:27

kedves iuratus

1. a cikkben nem szerepel hogy hordozható, vagy milyen tábláról van szó (írtam is hogy ez a tábladolog nekem leírás alapján nem teljesen egyértelmű)
2. azt nem vitatom hogy a rendőrök magánautói szabálytalanok, azt meg végképp nem hogy hogyan állnak, mert ezt nem tudom mert nincs kép...
3. jó megoldás lehet...


Sbuci:

a cikkben egy szó sem szerepel arról hogy a helyzetet az igazolvány bemutatásával próbálta rendezni az illető, hanem az van hogy a feldühödött rendőr (annak is nem egyből igy kéne viselkedni) szavaira vitával, vitatkozással felelt, kioktató stílusban (a cikkben így jön le, és ezt senki sem szereti, főleg nem egy rendőr), és az igazolvány csak akkor kerül képbe amikor már igazoltatás során adja át a személyes papírokkal együtt. ez így együttesen nem segíti egy ilyen ügy normális emberi megoldását. a rendőrnek nem kne bunkónak lenni, a sértettnek meg nem egyből rákontrázni a rendőrre hogy "hülye vagy", rosszul tudod, stb.


_wood_:

elolvastam a cikket. de abban egy megállni tilos tábla is szerepel, én arra reagáltam le amit írtam, és nem a várakozni tilosra

dr. trafik nomac 2007.07.09. 13:17:19

Hurra torpedo:
A hozzaallas egy dolog, de ez nem mentesit, sot jogot sem adhat arra, hogy bunko legyel, vagy szivozzal. Nem tudom miert hiszed, hogy egy rendor szivozhat ha bunkok vele, mert a bolti elado is a kepedbe vagja a salatat, ha azt mondod megsem kerem, mert latszik, hogy szar ??? Milyen hozzaallas ez, szarok a rendorok erzelmeire, en is a munkam vgezem, ok is, csinaljak becsulettel, aztan ha felidegesitik oket, akkor verjek az asszonyt otthon, de ne a civileken vezessek le.

dr. trafik nomac 2007.07.09. 13:21:36

Ja megvalami a rendorokkel kapcsolatban, a kedvencem amikor szombat este vadasszak le az embereket villogoval, csak mert, aki szombaton megy haza az tuti iszik, sajnos en sokszok melobol megyek haza akkor. Igy villoghat nekem, de akkor sem allok meg, mert miert is kellene ? Erdekes, veszekedesen kivul mast nem tudnak csinalni... Ajanalom mindenkinek, akik mar frusztraltak egy kicsit ilyenkor ;) Meg ami jo - de egyszer megszivtam mert talatak valamit hibat amiert feljelenthetnek, igaz nem a sajat kocsim volt, ezert nem is tudtam -, miutan bevagnak eled kezifekkel, raallsz az jobb elso ajtora, nehogy mar ki tudjon szallni ;) De figyelem, a kocsid nagyon legyen rendben ! :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 14:06:58

igen ne legyen bunkó a rendőr. de ha az, akkor nem szabad bunkón visszaszólni...

engem sem állítanak meg úgy az utcán kocsival hogy mögöttem nyomogatja a dudát, mert az nem szabályos. előzzön meg és intsen le szabályosan.

Az igazi Trebics 2007.07.09. 14:29:47

Kár, hogy csak ma olvastam a cikket, a kutya sem fogja elolvasni a véleményem.

Tisztelt index.hu!

Egy bunkó indexes feltette ide ezt a posztot. Korrektnek érzitek?

Tisztelt Oláh Péter Balázs!

Előre bocsátom, hogy sajnos hihetőnek tartom az Ön által leírtak nagy részét, de néhány csúsztatás mellett nem tudok elmenni szó nélkül.

A mellékelt forgalmi rend senki sem érdekel, a helyszínen adott időpontban kihelyezett jelzőtáblák a mérvadóak. Ha például a kereszteződésből ellopják a STOP táblát, onnantól az egyenrangú útkereszteződés, legyen bármi is a tervrajzokon.

Azt, hogy ki és milyen körülmények között helyezte ki a megállni tilos jelzőtáblát, Önnek, mint a közlekedés résztvevőjének nincs joga felülbírálni. (Lásd: útmenti építkezéseken kinn felejtett 20-as, 30-as táblák)

Ettől kezdve viszont kétséges a következő állítása is: „Közöltem, hogy ez nyilvánvalóan jogellenes és a jogellenes rendőri utasításnak nem vagyok köteles eleget tenni, a kihelyezett közúti jelzés engedély nélküli, és indokolatlan…”

Csakugyan kíváncsi lettem volna a bírói ítéletre, ha erre hivatkozva nem teljesíti a rendőri utasítást, és emiatt szabálysértési őrizetbe kerül.

Egyébként ha a tábla a menetirány szerinti jobb oldalon valóban nem volt kihelyezve, úgy teljes mértékben igaza van.

„csak parkolóhely hiányában szeretnék vagy a járdán megállni (mert adott feltételek teljesülése esetén az is lehetséges)”

Mint azt oktatóként tudnia kell, a KRESZ 41. § (1) alapján A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is. A 40. § (8) alapján pedig: A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) …

A további felsorolás pedig nem vagylagos, ezen feltételek egyidejű fennállása estén lehet a járdán megállni és várakozni.

Amiatt, hogy ilyen-olyan hangulati elemekkel eligazítja az olvasót, hogy itt most ki is a hülye (Volt akinek csirkecomb volt a szájában és csúnya szavak, Látva, hogy nem ijedtem meg, eléggé ideges lett, stb) már nem is szólnék, utólag minden történet színesebb lesz egy kicsit.

De az, ahogy aláírta a levelet, engem mélységesen felháborít. Tényleg itt tartunk még, azért mert egy jó hosszú titulust odaírunk a nevünk alá, már tekintélyesebbek, ergo igazmondók vagyunk? Ráadásul milyen titulusok! Joghallgató! Ezek szerint első éves medikusként bírálhatom a 10 éve praktizáló ügyvédet? Attól pedig, hogy szakoktató, legfeljebb jobban tudja, milyen szabályokat szeg meg. A szakoktató is ember, nézzen meg néhány tanulóvezető-táblával száguldozót. Az ilyen autókban érdekes módon mindig egyedül van a sofőr. (Elnézést, de a hozzászólók általánosításai engem is magukkal ragadtak.)

Ha valóban tett bejelentést a zöldszámra, akkor azt a rendőri szerv vezetője a hatályos belső utasítások alapján 24 órán belül kivizsgálta, 72 órán belül értékelő jelentést készített róla, amit megküldött az ORFK-ra, a szükséges intézkedéseket megtette, és 30 nap múlva a közigazgatási eljárás szabályainak megfelelően értesíti Önt a vizsgálat megállapításairól.

Iuratus!

„Gondolkoztatok már h, mi lenne ha a tűzoltó csak jatt után oltaná a tüzet, vagy közben elvinné a TV-t? Vagy kirabolna, miközben kivág a kocsidból? Pedig érdekes azok az emberek is keveset keresnek, ugyanabban az országban élnek, SŐT!!! a BM-ben ugyanaz a miniszter irányította őket!!! Mégis feléjük meg van a közbizalom, és (némely engedélyeztetéstől eltekintve) a korrupció igen csekély mértékű.”

Csak a tűzoltó maximum 20 évente egyszer bírságolja az egész társasházat (vagy ennyiszer sem), rendőrrel meg mindennap találkozik az ember, akinek az a dolga, hogy az általunk elkövetett szabálysértéseket szankcionálja.

Zöldkocka, és mindenki más, aki azt hiszi, hogy a rendőr, tűzoltó, ápoló, tanár, stb. nem fizet adót. Valóban nem, levonják tőle, nem írhat le belőle a gyerek számítógépétől kezdve a hétvégi bevásárlásig mindent.

Pharma, a 07.08. 18.10.10-es hozzászólásod urban legend-nek is gyenge, ha akarod sorról sorra megcáfolom!

Tisztelettel: Az igazi Trebics

tónibácsi 2007.07.09. 14:41:02

Hurrá Torpedó:

Ez minősít téged:
"a cikkíró ugyanolyan köcsög kötözködő szar alak, mint amilyennek a rendőröket a cikkében beállította"

dr. trafik nomac 2007.07.09. 14:56:53

Az igazi Terbics:
Na alljon meg a manet, itt mar tobben is hivatkoztak a kinfelejtett tablakra, ugy nez ki jobbat nem lehet mar elsutni. Namost felulbiralni midnenkinek VAN JOGA, persze ezert viselnie kell a szabalysertesi kovetkezmenyeket, viszont kintfelejtett tablakert buntetni legalabb akkora kocsogseg, mint nem szolni erte a kozutkezlenoek, vagy az onkormanyzatnak. Bezzeg az utcankaban mostmar 5 honapja befejeztek az epitkezest, de a zsakutca tabla meg mindig kint van, hozzateszem, sohasem volt teljesen lezarva. Namost akkor itt miert nem buntetnek ? :) Kicsinyekedes az megy mi, ertesd mar meg, a rendornek az a dolga, hogy a dolgokat a helyes iranyba terelje, es nem az hogy szivasson, meg akkor sem ha igaza van, ez lenne a merlegeles ugye. Marhara nem tudom elfogadni ezt a 40 eves hozzaallast, hogy elosszor a rendornek van igaza, a tobbit meg majd esteleg, meg kulonben is... Egy fenet, meg szerencse, hogy paran tisztaban vannak a jogaikkal, meg azzal is, hogy a rendor vegrehajto szerv, es nem jogalkoto, ebbol kifolyolag eleg sok helyen kilog a lolab, de ezt meg nem szokas firtatni.

Jenyei 2007.07.09. 15:12:36

kőporosvazelin,

csak ismételni tudom a kérdést:
annak a 'celeb picsának' a nevét lehetne tudni? Csak hogy méltóképpen utálhassuk.

Hurrátor Pedó 2007.07.09. 15:29:37

Itt a Kossuth rádiós verzió:

ftp://md072562::magoGh5D@ftp.retardtv.nl/Public/2007-07-09_Kossuth_Radio_Olah_Peter_Balazs.mp3

(zene kivágva)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 15:41:29

Az igazi Trebics 2007.07.09. 14:29:47
egyetértek

tónibácsi 2007.07.09. 14:41:02
lehet hogy minősít. de azt is minősíti aki bunkó szóra bunkó modon reagál, és kötözködésre kötözködés a válasza. és elszomorító hogy ezt egy rendőr ellenében meri megtenni. az is baj hogy egy ilyen vitát a rendőr nem tud elintézni - hatósági munka akadályozása a parkolástól teljesen függetlenül fenntállt. van jogod a parlament elé szarni, van jogod oda parkolni, sokmindenhez van jogod, de a rendőr mondta ne állj oda. akkor neálljoda.

Hurrátor Pedó 2007.07.09. 15:29:37
lopják a nevem. megtévesztésig hasonló! ez nem ér :)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 15:48:38

nem olvastam végig még a kommenteket, DE

- a rendőrörs előtt minden nap parkol 1-3 a rendőrök kocsija 2.ként egymás mögött

- ha nincs hely, akkor átállnak pofátlanul a szemközti taxiállomásra!

- mennyünk kicsit előréb az örstől... ami még ide tartozik... V. petőfi sándor utca... 1sáv+1buszsáv.. kresz szerint a buszsávot figyelmen kívül kell hagyni 8kivéve, busz, taxi, etc) rendőr leparkol az 1etlen sávban 4 ablak lehúz cigarettázás... érkezem, megállok a rakodó helyen, hiszen ott megállhatok adott ideig ugyebár... pár perc után kivágódik az ajtó kiszáll bal hátulról egy 20 éves "kispicsa" és neki áll replikázni, hogy én mit csinálok ott... mondom dolgozom... akkor ő feljelent... na itt elkattantam... montam neki jelentsél b+, csak van itt kb 10 tanum, hogy mióta álljátok le az egyetlen sávot paraszt módon, a kerületi parancsnok (ÚJSÁGBAN!!!) igéretet tett ennek a rendnek a felszámolására, szóval szivesen teszek bejelentést! rögtön kotródott a papírjaim se kérte már...

- ugyanez örsös banda (rendszámról már ismerem a kecskemáti örs kocsijait...) lévén napjában 47x járok arra :) kiakart fordulni elém a nagytudású a roosewelt téren, de hát megismerve a rendszámot nem jött neki össze... elindul mögöttem villogó lámpával... persze, hogy nem állat meg neki :DDDD mire rájött, hogy hiba van a képben már elértük a vígadó teret is :)) (gyk fényjelzés nem megkülönböztető jelzés!) átszól a másik szávból, miközben a vackot tekereti és leesik, hogy nem megy az RHORN :DDD na akkor papírok... (mind 1 éves, szal merev nyugalommal vigyorgok a képébe), aztán oda mutatja a spanjának a forgalmit, hogy jémivanitt :DD

-magának le fog járni éjfélkor a forgalmija!
-de addig ugye még érvényes? :DDDD
-pfffff
-de el kell keserítsem a végszervízben 3 napja ott a vizsgáravaló papír, rajta a kis pecséttel, hogy a "vizsga idejéig a forgalmit meghosszabbítja"
-nemúgyvanámaz! útvonalengedély kell iletékbélyegért!
-nalazuljálvazze, én legalább értek a szakmámhoz amit csinálok, de te meg nem, így nem lenne pofám embereket kóstolgatni, főleg mint hivatalos szerv
-na jó menjen inkább tovább :DD

aszem vagyunk itt páran akiket már megpróbáltak megvezetni a "kecskemétiörs" derék munkatársai!

ettől eltekintve az elmúlt pár jópár évre visszamenőleg, csak 1 negatív hangvételű igazoltatással találkoztam, ritkán állítanak meg, de az esetek 99%ban udvariasak a rendőrök...

persze, már a köszönésnél levágom a reakciójukat én is annak megfelelően vagyok segítőkész, vagy gizda :))

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 15:50:45

kieg.

a cikkben szereplő első térkép hibádzik, mert a kecskeméti 1-3 előtt taxiállomás van, megállni és várakozni tilos táblával :)

tulképpen, ha fogtechnikuskodunk, akkor a taxiállomáson taxi sem állhat, mert a taxiállomás táblával együtt mindenhol kintvan a megállni és várakozni tilos tábla és !nincs! alatta kivéve taxi, vagy akármi :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 15:52:48

én akárhányszor olvasom el ezt a cikket nagyon provokálás szaga van

a civil rendőr bunkó modon elállta az utat. erre kijött egy szolgálatos nő, aki igazoltatott. kötözködés folytatódott, mert megpróbáltad megmondani a rendőrnek hogy nincs igaza (az most totál mellékes hogy így volt e vagy sem). kihívattad a felettesét, és vele is vitáztál hogy mivan... közben mondták hogy menj el, nem tetted...

miezmár? most meg cikkezel hogy mozgássérült (ami ugye egy olyan szó amire ugranak az emberek főleg ha hátrány éri őket)

ha xy bártulajdonos lennél, fekete 600-as mercivel senki nem így reagálna

oké hogy igazad van, de nem kell rendőrrel vitatkozni. vagy jelentsed fel, ha nem ismered el a büntetését, és a bíróságon lehet ellene igazad.

az nem megoldás ha vitázol, veszekszel, (kiabálsz). ha igazad van akkor sem. kultúrált ember nem így intézi el a sérelmeit.

Volt egyszer 2007.07.09. 15:56:15

Sajnos szolgálatot, tisztességet, és erényt nem tanítanak a rendőröknek... azt hiszik, mert van egy plecsniük, már övék a világ. És ez nem elsősorban az ő hibájuk, hanem azon feletteseiké, akik ezt elhitetik velük. A problémák már az oktatásuknál kezdődik...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 15:58:29

torpedó

pár 10 méterrel feljebb volt a night klub mellett régen a kami hami pub... kamillo... szerinted hányszor mert ott megszólalni egy rendőr is, hogy szabálytalanul parkol? lapítottak mint xar a fűben...

meg tudod addig jár a korsó a kútra, míg meg nem dugják a korsós lányt...

szal előbb utóbb ha nem megy szépszóval, akkor máshogy törik le az ottani urak nagyy arcát, szerintem nem fog utána feljelentést tenni a kollégáinál :DD

dr. trafik nomac 2007.07.09. 16:05:22

Hurra torpedo:
Egy renorrel szemben, hogy meri ? Ugy, hogy a rendor hulye, lapozgassuk mar kicsit az alkotmanyt. Vegrehajtasi joga van, ha azt elbassza, akkor azert nagyon meg kel taposni, ha meg te baszod el, akkor biztos lehetsz benne, hogy szivni fogsz, ennyi. A rendornek vannak elsobsegei, de eppen ezert kulonosen oda kellene figyelni arra, hogy mit csinal. Ahogy irod, megint a farok csovalja a kutyat, mert ha nem engedelmeskedsz, akkor ellenalsz ?? Na es, ha egyszer torvenyt sert, meg van ez szabalyozva szepen, semmilyen torveny sertest nem vagy koteles vegrehajtni, mi tobb maga a teny hogy erre koteleznek is buntetendo, de ezt mar meg is irtak itt elottem. Szoval tok mindegy ki mennyire bunko, a rendorenek azert van tobblet joga, hogy helyesen hasznalja, es nem azert, hogy szivasson vele, ezet kar is megforditgatni, mert az emebrek kezdik megismeri az alktomanyt, es ugyan szarik ra a kozeg, de bizom benne, hogy azert csokkeni fog a szivatas (egyszer, talan...)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 16:20:54

torpedó

erre kíváncsi lennék, de rossz jelszót dobrá :)

ftp://md072562::magoGh5D@ftp.retardtv.nl/Public/2007-07-09_Kossuth_Radio_Olah_Peter_Balazs.mp

valami más elérhető hely? :)

Hurrátor Pedó 2007.07.09. 16:37:30

ftp://md072562:magoGh5D@ftp.retardtv.nl/Public/2007-07-09_Kossuth_Radio_Olah_Peter_Balazs.mp3

Igazi trebitsch: 8938922, de maradjon köztünk! :))) Szeretem, amikor *.uk domain alól osszák az észt! :))))

Az igazi Trebics 2007.07.09. 19:21:51

Tisztelt Nomac!

Magad is elismered, hogy a kint felejtett tábla is tábla. Folyamatosan azt szajkózzuk, hogy a jogszabályokat betartó és betartató, profi Rendőrségre van szükség. Vagy ezek szerint mégse? Kovács XXII. János őrmesternek honnan kellene tudnia, hogy a csatornázási munkák után elfelejtették levenni a táblát, vagy az útburkolat még nincs olyan állapotban, hogy nagyobb sebességgel lehessen rajta menni, vagy még nem történt meg az átadás, amikor véglegesen megtisztítják az útburkolatot stb. stb. Nem az ő dolga eldönteni. Ott van a tábla, ergo azokat a szabályokat kell betartatnia, amit az előír.

Mellesleg ha valaki behajt egy zsákutcába, azt miért is kellene megbűntetni?

RosszQtya!

Mondom én, hogy utólag színesednek a történetnek. Ha ezt ott így adod elő, ahogy itt nekünk, úgy jársz mint a képviselő úr. (magát az sztori alapját nem vitatom, csak osztok kettővel).

Hurrátor Pedó!

Van egy igazitrebitsch, és vagyok én, kinek címezted a mondandód? Ha nekem, akkor magyarázd el, mert nem értem!

Tisztelettel: Az igazi Trebics

dr. trafik nomac 2007.07.09. 20:03:24

Az igazi Trebics:
Ha bemegyek egy zsakutcaba, majd a masik vegen kijovok, akkor a tablat figyelmen kivul hagytam, igaz a negyzetes tablak csak tajekoztato jelleguek, igy valojaban nem szankcionalhato.

Kintfelejtett tablak:
Kezdem selyteni, hogy rendor vagy, ezert megprobalom tagoltan elmagyarzani:
A kintfelejtett tablat is ugyanugy be kell tartani, ez tiszta neked is. Viszont a rendor dolga nem az, hogy buntessen. nezd meg egyszer a kocsi hatuljat (szolgalunk... ize), szoval ha gyanus a tabla, akkor nem tarfipaxert kellene menni, hanem igen is szolni, es minnel elobb rendbe tenni a kozleledei viszonyokat, mert a tabla kinfelejtese is lehet szablysertes, esetleg tobb is, csak ennek felismeresehesz agy is kellene, amiben a kozeg igen csak hianyos, de felek, hogy most sem erted. Buntessel csak, mi meg kopkodunk, mar 50 eve ugyis ez megy. A par korrekt kollegdnak meg respect.

Az igazi Trebics 2007.07.09. 21:02:26

Nomac!

Egy szóval sem mondtam, hogy rendőr vagyok, csak jobb a rálátásom mint másoknak.

Én nem sértegettelek, kérlek Te se tedd!

"szoval ha gyanus a tabla, akkor nem tarfipaxert kellene menni, hanem igen is szolni, es minnel elobb rendbe tenni a kozleledei viszonyokat, mert a tabla kinfelejtese is lehet szablysertes, esetleg tobb is"

A jelzőtábla kihelyezése jogszabály alapján a Közútkezelő KHT vagy az önkormányzat hatásköre, legtöbbször meg sem kérdezik a rendőrséget. Tehát a "kinn felejtése" - ami lehet számunkra ismeretlen ok alapján tudatos is, mint már utaltam rá - semmiféle szabálysértést nem valósít meg. Nemhogy többet, egyet sem.

A traffi pedig nem úgy működik, hogy "na itt egy 30-as tábla, itt szanaszét szopatjuk az autósokat!", hanem előre elkészített menetrend alapján, sajtóban előre megjelölt helyeken és időben, elsősorban a balesetveszélyes helyeken vannak a mérések. Valamint a 30-as tábláknál is, hisz azért helyezték ki őket, hogy annyival menjenek, a remdőrnek pedig az a dolga, hogy ez így is történjen.

És ez egy parancsuralmi rendszerben nem agy kérdése.

Az már a rendőr "korrektségén" múlik - bizonyos határok közt-, hogy figyelmeztet, bírságol vagy feljelent.

Szerintem túlragoztuk. Jó éjt!

Taurusz 2007.07.09. 21:53:53

Az igazi Trebics !

Előszörös is köszönöm értékes hozzászólásaidat, sokat tanultunk belőlle... Első sorban azt, hogy azt sem tudod, mit beszélsz... "Ha például a kereszteződésből ellopják a STOP táblát, onnantól az egyenrangú útkereszteződés," ... nos, tényleg. Beléd meg rohanjon oldalról beléd egy szabályosan közlekedő, akinek ki van rakva a főútvonal tábla. Mert az attól, hogy elvitték a táblát, ugyanúgy alárendelt út. (Ha rendes kresz tanárod lett volna, tudnád, hogy ha szemből van egy hatszögletű tábla, oldalra meg furcsa, csúcsra állított négyszögeletes, akkor ne nagyon akarj jobbkéz szabályt érvényesíteni.)

A trafipaxos táblás összefüggésről meg a jog tanárom jut eszembe, aki igen szemlétesen leirta mi a különbség a nyugati, és a hazai rendőrök között. Tegyük fel, hogy van egy utca, ahová kiraktak egy behajtani tilos táblát több év után. (Értsd: eddig nem volt) Na most, sok mindenki rutinból be fog menni az utcába, ugye ez várható. Mit tesz a nyugati rendőr? Odaállítanak valakit az utca elejére, egy-két hétre, hogy szokja a nép. Mit tesz a magyar rendőr? Ugye tudjuk. Beáll 10-20 méterre, és aki bemegy, jól megbünteti. (Esetleg zsebre)
Megyek az úton. Gyorsan. A rendőr kielőz minden jelzés nélkül, majd megállít, megbüntetet gyorsajtásért. Joga volt hozzá? Jogilag teljesen, erkölcsileg nem, mert hogy a fenébe ért utol? Nem kellett volna sziréna-kék fény, hogy tullépje a 90-et? Szerintem.... de ezt mindenki döntse el maga. Ja, és igen, a szemét én vagyok, hogy kritizálom a rend éber őreit, akik vigyáznak, nehogy bármi törvénytelen történjen velem. (Azért nem nevetek, mert ki van cserepesedve a szám... meg nem is vicces.)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 22:11:19

Hordozható tábla volt, nem a 20/1984. KM rendelet szerint lett kihelyezve, mér leírtam hogy volt.

Az igazolványra utaló jelzés a járművem szélvédőjén mindig látható, az igazolvány is ki volt helyezve, amikor elém állt az úr egyből át is adtam neki.
Nyilván nem vitázok és utána adom az adut, talán az a rosszindulatú aki ezt feltételezi? Nem volt semmilyen kiabálás.

A mozgássérültek közelekedésével kapcsolatban javaslom elolvasni a KRESZ 40. § (9) bek., 51/A. §-át is.
Szakmabéli tudomásom alapján: ha feltételezzük, hogy tudom, hogy mit szegek meg, a formális logika alapján az is következik, hogy ezzel foglalkozva valószínűleg azt is tudom milyen jogaim vannak.

A provokációra és igazmondásra annyit tudok mondani, nekem és négy utitársamnak a lelkiismerete tiszta, áll unk elébe minden kivizsgálásnak. Nem kívántunk senkit sem provokálni.

A rádióműsorban hallható, hogy a három jogász a jogkérdésekben velem 90%-ban egyetértett, így abban is, hogy a fogvatartás sem lett volna jogszerű.

Ma kétszer is megkerestek végre a rendőrségről és az itt megfogalmazott kifogásokra a panasz jogtalanságát NEM alapozzák, azok helyes értelmezését nem vitatják. Jelenleg a KRESZ 15. § (1) bek. c) pontjáig jutottak, intézkedési mint jogalap, ami nyilvánvalóan egy próbálkozás jobb lehetőség hiányában, de szakmailag teljesen alaptalan.

dr. trafik nomac 2007.07.09. 22:29:12

Az igazi Trebics:

Felre ne erts, senki nem azt akarja, hogy mostmar aztan utaljuk a rendoroket tenyleg, de ez egy tarsadolom, ahol egyamsert kellene tenni, palne annak akinek ez a konkret mundkaja.
Amit irtal a tablakrol az igaz, csak epp az a baj, hogy ez a 80-as evek egymasra mutogatasat hozza magaval, mit tobb az 1984-eset. Igen is van a rendornek felelossege abban, hogy ki milyen tablat rak ki, es ki mit csinal az adott utaszakaszon, de igaz, buntetni egyszerubb.
Ha mar ameriaki pelda, nem szertem, de felhozatak rendorok az indexen parszor:
Baleset, szamomra ossze vissza kalimpal a rendor, elindulok, integet, hogy tolassak vissza, azt hittem nagyon le leszek cseszve, erre mikor elgurulok mellette, egy sorryt beszolt az ablakon, nyilvan levagta, hogy az iranyjelzes felreerteho volt. Na ez itt elkepzelhetetlen, ilyen rendornek en is egybol adom az iratot, hozza teszem a magyarnak is, csak latnam ertelmet, hogy nem a szivatas miatt szondaztatnak mar megint, hanem mert valamit tenyleg rosszul csinaltam, es szamtalan ilyen pleda van, te meg csak azt tudod, hajtani, hogy a rendor csak buntethet, egy nagy fenet. Mindekinek megvan a lehetosege, csak tudni kellene elni vele. Most eljutottunk oda, hogy a tarsadalmi elvaras no, sajna a szolagalat nem nagyon tud alaklmazkodni egyenlore. De mondom, azert vannak nomralis rendorok is, es az is igaz, hogy fejeteol buzlik a hal. Ez az elore elhatrozzak, hogy hol paxolnak is csak annyit tesz, hogy a felettes a hulye.

Az igazi Trebics 2007.07.09. 23:06:01

Tisztelt Oláh úr!

Igaza van, erről megfeledkeztem, pedig egy bekezdéssel feljebbről még másoltam is a hozzászólásomhoz.

Mondjuk az 51/A. §. valóban nem sorolja fel - nyílván jogalkotói hiba folytán - a mozgáskorlátozottak kedvezményei között a 15. §-ban foglaltak figyelmen kívül hagyását. Gondolom a szakmailag teljesen alaptalant arra érti, hogy az intézkedő rendőrök a helyszínen nem erre hivatkoztak. Viszont ha - és ezekután kiemelem, hogy ha - van ott egyáltalán ilyen tábla, jogilag jó érv az ő szempontjukból.

Én, de tényleg!

Ha nem akarod, akkor nyílván nem fogod megérteni, STOP tábla nem csak főútvonal mellett van. (Ez már csak kötekedés részemről, tudom mire gondoltál, de milyen a hatszögletű tábla?)

"Megyek az úton. Gyorsan. A rendőr kielőz minden jelzés nélkül, majd megállít, megbüntetet gyorsajtásért. Joga volt hozzá? Jogilag teljesen, erkölcsileg nem..."

Szerintem pedig éppen fordítva, erkölcsileg jogos volt, te magad mondtad, gyorsan mentél. Jogilag viszont kérdéses, ha hitelesített mérőeszközzel menet közben bemért, akkor ahogy te is írod ő is elkövette a szabálysértést, ha nem, mivel bizonyítja a gyorshajtást?

A szemléletes különbség kapcsán 2 dolgot említenék:
- nyílván emlékszel a pár évvel ezelőtti KRESZ módosításokra, amikor a gyermekülés, lakott területen belül a hátsó ülésen az öv használata és sok más új dolog kötelező lett. Mi történt? Ugyanaz, mint nyugaton. Hónapokig csak figyelmeztetés.
- A 90-es évek közepén-végén lett szlogen a polgárbarát rendőrség, a szolgáltató jelleg erősítése, a bűntetés háttérbe szorítása. Mi lett az eredmény? Az évezred elejétől folyamatosan növekszik a közlekedési balesetben meghalt és megsérült személyek száma, amit eddíg csak drasztikus szigorral végrehajtott razziákkal lehetett átmenetileg csökkenteni. Erre lehetne mondani, hogy persze, de azóta mennyivel több autó van? Nos semennyivel, ugyanis a 90-es években a délszláv háború miatt akkora tranzitforgalom volt a főútjainkon - akkor még jóval kevesebb autópályánk volt -, amit pár éve értünk utol a belföldi járműforgalommal.

Most már tényleg befejezem, későre jár, mégegyszer jó éjt!

dr. trafik nomac 2007.07.09. 23:26:27

Az igazi Trebics
Delszlav mi, meg jo, hogy erre lakok, az utobb 10 evben megsokszorozodott a forgalom, es az utak allapota ennek kovetkezteben sokat romlott, ennyi. Ha neked nem ez jott ki, akkor nagy baj van.A razzia meg SZVSZ szart sem er, csak eleobb utobb csesztetes lesz belolle.

dr. trafik nomac 2007.07.09. 23:27:28

Az igazi Trebics :
Ja es a "polgarbarat rendorseg" nem "divatba jott", hanem elvaras.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 23:34:59

Részösszefoglalásként tehát megállapíthatjuk, hogy Hurrá Torpedó és az igazi Trebics véleménye megegyezik a következőkben:
1. Minden rendőrnek mindig igaza van. Bírálni, állítását kétségbevonnni TILOS!
2. Amennyiben még sincs mindenben igaza esetleg egy rendőrnek, automatikusan érvénybe lép az 1. pont.


És mi a helyzet azokkal a működő(!) fénysorompókkal biztosított vasúti átjárókkal (pl. a 26-oson Bódvaszilas és Komjáti között), ahol vasúti sín már évek óta nincs az út egyik oldalán sem, viszont rendszeresen mérik a sebességet? (Mondjuk azt sem értem, hogy a cigányok miért nem onnan lopják el az akkumlátort? Akkor még meg is kellene állni... Ha értenék hozzá, tilosra állítanám a rendőrkocsik előtt, és a felvételt eljuttatnám a sajtónak és az ügyészségnek.)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.09. 23:36:27

T. Az igaz trebencs!

OK, a KRESZ sok hibát tartalmaz és nem képesek kijavítani, így fordulhat elő az az érdekes helyzet, hogy külön bizottság alakult amely magyarázza azt.
Ebben a kommentárban az Ön által említett joghézagot pótolják is, és leírják a mozgássérültre nem vonatkoznak ezeka tilalmak, de a más joghelyekből is kiderül.
Egybiránt egy jogász számára nem kell ilyen bizottság, hogy viszonylag egyszerű problémát a sok jogértelmezés és a logika szabályaival a megoldást megtalálja.

De ha ez nem is lenne, akkor sem ilyen tábla volt ott! Az övezet tábla pedig nem tartalmazott olyan kiegészítő táblát, hogy kivéve szolgálat gépkocsi, mert ad absurdum ez azt jelentené, hogy az egész Belvárosban csak rendőrautóval lehet várakozni. Meg is írtam már a panszat vizsgálónak ezt.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.10. 00:13:49

Köztudott, hogy minden olyan jogviszonyban, ahol két fél közt utasításadási és teljesítési kötelezettség van, ott ismert a közjogban használt ius resistendihez hasonló lehetőség, azaz az ellenállás joga.
Így pl. a katona, rendőr, köztisztviselő, ügyész, stb. ÉS az állampolgárra is vonatkoznak ezek a kivételek, amikor nem kell teljesíteni az utasítást. Nyilván ez sokkal szűkebben körben lehetséges egy fegyveresnél, mint pl. egy mezei munkavállalónál. De a rendőrségi törvényben ezen ellenállási jog vajon hogyan kell, hogy érvényesüljön a gyakorlatban??? erre még én sem látom a választ, mert szp, hogy le van írva, de hogy tovább, ha iylen helyzet áll elő? ezt a mai műsorban is mindeki megkerülte, emrt érzésem szerint ez egy döglött jog, senki nem élt még velem, úgy hogy abból bírósági ügy lett volna.

A mai hivatalos tájékoztatás szerint nem vontak eljárás alá, a rendőrök nem tettek velem szemben szabálysértési feljelentést.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.10. 00:19:56

Érdekes világ ez: a josgzerűtlenül, és ráadásul a forgalomtechnikai szabályokkal szemben kihelyezett jelzőtábla okán büntetek, amit mahgamnak teszek ki. Az iylen kihelyezés szerintme szabálysértés lehetne. Mintha Beni Hill műsorát látnám, amikor kteszi a már ott parkoló autóhoz a táblát. Nos nem véletlenül van, hogy ezek bejelntéskötelesek...

Múltkoriban a közeterület-felügyelők megálltak a házunk előtt 2x-en szabálytalanul, elakdásjelzővel és sárga villogóval. Az már más krééds, hogy az is minek is nekik, és hogy kapták meg.
Ezek után elindulnak büntetni az utca túloldalára. Most akkor mi is a büntetés célja?

dr. trafik nomac 2007.07.10. 00:39:35

Oláh Péter Balázs :

Akaratam is kerdezni ezt, mert a radio riportban is ellenkezo allaspontok voltak, hogy, hogyan is van ez az ellenallasi jog. Az alktomany errol eleg vilagosan, es sarkosan rendelkezik, de a gyakorlatban meg nem lattam ra precednest. Illetoleg nagy a kodosites a rendorseg reszerol.

Hurrátor Pedó 2007.07.10. 00:44:48

Oláh Péter Balázs:

Mindent dokumentálj! És ha lehet oszd meg a plebs-szel, hogy tudjuk mivel jár egy ilyen feljelentés, mennyi időt kell rászánni, mik a buktatók. Tisztellek, hogy az ügyet nem adod fel!


Kitartás! És ne foglalkozz azzal, hogy York City-ben élő liftkezelők mivel hergelik a homar.blog.hu-t. Ugye trebics? :)

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.10. 00:55:25

Sajnos nem voltam bekapcsolva az adásba, de betelefonáltam, csak már késő volt. De ha az ügynek lesz fejleménye, akkor lesz a riportnak folytatása, és az Index is igyekszik valamit megtudni, egyelőre a konkrét ügyről senki sem nyilatkozik.

(Lehet, hogy azért nem lesz folytatása, mert egy olyan fentebb említett jogszabály felé próbálják terelni a kéedést, amelynek értelmezése egy ilyen műsor kereteit meghaladná, mert csak az interpretáció módszerének ismertetése után lehetne elmagyarázni, ez miért abszurd értelmezés.

Erre az ellenállási jogra senki sem mert se mert kitérni, szerintem nincs gyakorlata. Munkajogban naponta van, de ídéztem is a jogszabályt, szerintem egyértelmű, hogy vannak olyan helyzetek amikor ezzel élni lehet, mert akár csak a 8 órás szabadságkorlátozás/elvonás (nevezzük is akárminek is azt) szerintem komoly hátrány. És ezt lehetőség szerint meg kell előzni, vagy pecsételje meg ott az ügyész, de akkor mégsem egy szakközépiskolai végeztességgel döntenek a sorsom felett (nem lebecsülve). És majd később döntsön a bíró ha mégis előállítanak. De jelenleg ma bárkit "lecsukhatnak", és majd utána lehet csak panaszkodni. Ez szerintem helytelen gyakorlat, ugyanis egy munkajogi helyzetben a munkáltató utasításának végre nem hajtása esetén nincs lehetősége a munkáltatónak közhatalmi ezsközöket gyakorlni, míg rendőr fenyegethet ezzel, ahogy én esetemben meg is tette, hogy lecsuk. tehát erre nézve, szerintem iylenkor kellen valama féket és ellensúlyt beépíteni a rendszerbe. ami elviekben benne van, csak a hogyantovábbot nem írja le.

Aki figyelmesen hallgatta a műsort, annak az is feltűnt, hogy Garamvölgyi úr önmagával került ellentmondásba.

Nem lehet az intézkedés alatt telefonálni.
Ezt melyik jogszabály tiltja? Legfeljebb utasítást adhat rá a rendőr, és megint vitathatjuk, hogy ez az utasítás mennyire jogszerű.

Utána azt mondja: bárki hívja ilyenkor csak a zöld számot, és ha ott úgy ítélik meg, akkor tényleg lehet kérni a váltásparancsnokot kiküldését.

De akkor most lehet telefonálni intézkedés alatt vagy sem?

reparon 2007.07.10. 09:08:40

valoszinu leirtak mar,- de most nem olvastam el minden hozzaszolast. en speciel a katonai ugyeszseghez fordulnek rogton (max illetkesseg hianyaban tovabbaszoljak maj), de legalabb nyoma van. amugy meg ok az illetekesek. a telefon nem az. az email sem.
tovabbra is szurkolok

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.10. 21:32:04

OPB!
Ne nagyon lepődj meg, ha el fogják lopni a kocsidat a zs-knek jattoló fémgyűjtők! Lehetsz Te még feljelentve 160 kilós rendőrállatok által hatósági közeg elleni - csoportosan elkövetett - fegyveres erőszak miatt. Sajnos, Te is kerülhetsz még Tomcat mellé, ha azt hiszed, hogy még az is egyenlő, aki nem született speciálisan annak*, és még rendőr sem lett. Hiába ismeri valaki a jogszabályokat.

"Na és?!" (by HGy)

De azért HAJRÁ! Hátha egyszer megvalósul a Rend, ahol a bűnözők bűnöznek és bűnhődnek, a rendőrök meg bűnüldöznek és bűnmegelőznek.

*Nincs "különös anyagból" Gyúr...va.


deni41 2007.07.10. 22:11:34

Mint külföldi állampolgár én is szeretnék az alábbi rendör témához hozzászólni. Vidéken a kis falvakban még sokkal rosszabb a helyzet mint városokban. Itt még olyanokkal is találkozol akik bottal verik a szilvát, hogy elöbb megkéküjjön.
Én egy nyugdíjas német állampolgár vagyok és évente kb. 6-7 hónapot töltök Magyarországon.
Esetem egy kis Nógrádm. Faluban (Kb.800 lakos) történt.
Kerékpárral vacsoráról jövet a 23-as föút másik oldalról rámorditott egy rendőr, hogy álljak meg és mennyek hozzá.
Következő szóváltás történt:
Rendőr: Adja ide a szeményigazolványát. Fogyasztott alkoholt? Maga német állampolgár?
Én: igen, ittam kb. egy órája vacsora után két hosszúlépést hisz ezért vagyok kerékpárral.
Rendőr: nem tudja, hogy kerékpárral sem szabad alkoholt fogyasztani.
Én: őszintén nem mert odahaza még autóval is több van megengedve és a határon is csak autóval való alkohol fogyasztás tiltó táblát láttam.
Rendőr: el fogadja a 3000 Ft.-tos Büntetést.
Én: nem, mert egy óra eltettével ez a két hosszúlépés már kivált a testböl. Józan vagyok, nem látják rajtam? Nem is akarták látni.. Pedig mondhatták volna azt is hogy mivel maga külföldi és nem tudta, elnézök vagyunk, mennyen tovább de többet ne forduljon elö. De már a hagnemböl tudtam, ezek mindenáron megakartak büntetni
Hárman voltak, előttem pár métere ált egy rendör Hölgy majd ugyanolyan távolságra jobbról és balról a két rendőr úr.
Az egyik Rendőr úr kezemben adott egy ceruza vastagságú szondát (persze van nekik modernebb is) és erélyesen rám szólt, hogy fújjam.
Ami nem ment úgy ahogy ők szerették volna és hol jobbról hol balról rám szóltak, hogy fújja, fújja mert bevisszük vérvételre. Minta bűnöző lettem volna.
Azt a látszatot keltették és olyan hangon beszéltek, hogy azt gondoltam ha még egy szót szólok visznek és összevernek. Nekem olyan volt az egész minta egy régi rossz orosz filmet néznék.
Baloldali Rendőr: Németországba már magát rég beba….k volna az autóba és elvitték volna. (Azért mert nem tudtam úgy fújni azt a szar szondájukat ahogy ök szerették volna.)
Én: ezt maga mondja nekem aki már több mint 40-éve ott él, hogy hogyan viselkednek nálunk a kollégái? De még vagy tíz percig fújatták velem a szondát, de nem mutattot ki semmit, közben mindég rám szóltak, hogy fújja, fújja mert különben visznük vérvételre.
Ezek után már nekem is sok volt és mondtam, hogy állítsák ki a csekket a 3000 Ft.-ról. Meg hát féltem, hogy bevisznek, és ki tudja nem-e összevernek. 40 év demokrácia után ez nekem már rázós volt.
A jobboldali rendőr úr alláiratta valem a csekket aminn külön feltüntette, hogy a szonda elszinesedett. Persze erröl szó sem volt. Kezembe addta és azzal a mondattal búcsúzott el, “hogyha nem tetszik magának vissza mehet Németországba”
Ezt már nekem is sokk volt és elmentem az urak főnökéhez. Mondtam, én nem is anyira a 3000Ft. ért teszek panaszt hanem az urak viselkedéséért.
Ö csak azt mondta, sajnálja, és nem volt szép a rendőrtől, hogy ilyet mondott magának. Ezzel részemre lezártnak tekintettem az ügyet.
Nem ment a fejembe, hogy, hogy lehet egy demokratikus EU országban egy másik EU országból jövővel így viselkedni. A fönt említett urak udvariatlanok, beképzeltek és a hatalmukkal visszaélők voltak. Ezek szégyent hoznak MO.-ra és a többi tisztességes rendőrre. Meg kell említenem, én a régi időkben is gyakran jártam haza de az akkori redörök még angyalok voltak ezekhez a mai húsz valahány éves taknyos és beképzelt redörökhöz képest.
Ha rendörruha van rajtuk aztgondolják, hogy ök a King-gek.

Ezek után figyelmeztettek az ismerőseim, hogy nem kellet volna panaszt tennem mert a rendőrök bosszút fognak állni. Ez be is következett. Vagy ahogyan a németek mondják, amilyen a beosztott olyan a fönök is.
Ha kerékpárral megyek a föúton megállit. Nem régen, hátulról megelözött a rendörkocsijával a fönt említett rendőr úr, megismert és rögtön le állított. Kérdezte, fogyasztottam-e alkoholt, mondtam nem de ennek ellenére megszodáztatott.
Persze a szonda nem mutatott ki semmit, erre meg kellett mondanom anyám nevét (ez nincs a német sz.i.-ba) meg hogy hol szoktam tartózkodni. Mi jogon korlátoz ö engem, a szabatságomban? Vagy csak meg akarja mutatni, hogy ö az erösebb?
Ezt az esetett elmondtam a szomszédomban levö szabadságát töltö BP.-ti kerületi rendör kapitányak aki csak a fejét csóválta és tanácsolta, hogy tegyek panaszt a megyei Rendörkapitányságon. Amit meg is tettem.
A megyei rendörfökapitány úr levélben a következöket közölte velem: “Tájékoztatom, hogy a hozzám küldött panaszlevelét a hatályos jogszabályok szerint, a kivizsgálásra illetékes elsöfokú rendészeti hatóságnak, azzaz a Bt. Rendörkapitányság vezetöjének megküldtem.”
Tehát annak a rendörfönöknek küldték vissza akinél már egyszer személyesen panaszt tettem és ezt a M.Re.Kap-nak meg is irtam.
A Bt. Rendör Kap. Vezetöje hozott egy Határozatot amiben röviden ez áll: rendöri intézkedés elleni panaszát az 1994. évi XXXIV. Törvény 93.§. (1) és (2) bekezdése alapján mint elkésett panaszt elutasitom. Ezzel a kör bezárult.
Azt viszont a fönt emlitetett Redör Kap. Ùr elfelejtette, hogy 8 napon belül személyesen panaszt tettem nála.
Öszintén, sokkra nem számitottam mivel a rendörség elleni panaszokat is a rendörség vizsgálja. Szóval, ha a játékos meg a biró is ugyan az a személy, ott valami nem stimmel.

Ezzel a két § -sal kezdödik a rendörségi Törvénykönyv.
1 §. A rendőrnek mindég igaza van.
2 §. Ha netán a rendőrnek véletlenül nem lenne igaza, akkor a 1 §. lép életbe.


nyekk 2007.07.10. 23:17:14

Az ilyen gennyputtony rendőröket, csak úgy lehet elkapni, mint az Al Caponét. Nem azokért a disznóságokért, amit szándékosan csinál, hanem mikor nem is akar disznólkodni, de vét valami előírás ellen. Már pedig az ilyen vét bőven.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.11. 15:31:56

Kitalátor feljegyzet 2007.07.09. 23:34:59
"Részösszefoglalásként tehát megállapíthatjuk, hogy Hurrá Torpedó és az igazi Trebics véleménye megegyezik a következőkben:
1. Minden rendőrnek mindig igaza van. Bírálni, állítását kétségbevonnni TILOS!
2. Amennyiben még sincs mindenben igaza esetleg egy rendőrnek, automatikusan érvénybe lép az 1. pont."

Nem. javítalak:
1. Minden rendőrnek igaza van. Bírálni, állítását kétségbevonnni TILOS!
2. Amennyiben még sincs mindenben igaza esetleg egy rendőrnek, jegyzőkönyvet készítettni ügyészségre, akármi illetékes szervhez befáradni, és kétségbe vonni a rendőri intézkedés jogosságát. ott nem csinálni a helyszínen semmit (max megemlíteni hogy ezzel te nem értesz egyet, megköszönni az együttműködést, és AZT CSINÁLNI AMIT A RENDŐR MONDOTT). a rendőr nem piaci kofa akinek beszólok hogy hémár bazdmeg az nem úgy van ám.

dr. trafik nomac 2007.07.11. 19:17:49

Hurra Torpedo:
2 = Te egyszeruen hazudsz, vagy ennyire hulye vagy.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2007.07.11. 23:12:20

A rendőr is ember, akinek a képzettsége sok esetben kétes. Így szélsőséges esetben igenis lehetőség van az ellenállásra, amit a törvény biztosít is.

2007.07.12. 05:54:32

Hurra Torpedo! Szerintem te csak a hecc kedveert irogatsz ide, hogy hergeld a tobbieket. Mert ilyen bigott hulye nem lehet alapbol senki sem. Menj mar mashova marhulni!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.12. 08:50:47

Hurrá Torpedó!
Ha a rendőr nem piaci kofa, miért lehet vele alkudni a megvesztegetési összegről?
Te küldted a rendőrös iWiW-meghívót?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.12. 08:58:28

Szervezet Tettrekész Magyar Rendőrség [TMRSZ] (30932)

ismerősnek jelölt

egy valaki 2007.07.13. 21:16:42

"Ezzel a két § -sal kezdödik a rendörségi Törvénykönyv.
1 §. A rendőrnek mindég igaza van.
2 §. Ha netán a rendőrnek véletlenül nem lenne igaza, akkor a 1 §. lép életbe."

De jó is lenne :):):)

Pilla 2007.07.16. 14:31:48

Kedves Jonh Zero!
"
Tanulság: legjobb lett volna egyből elállni, és más helyet keresni. Még ha jog szerint nincs is igazuk a rendőröknek, nem kellett volna kötekedni. Amúgy a belvárosban kb. sarkonként vannak mozgássérültek számára feltartott parkolóhelyek, az ominózus helytől is lett volna egy saroknyira is (illetve az utca túloldalán, az egyetem tér oldalában is van egy "megállni tilos" rész, ahol elvileg senki se állhatna)."

Azért nem állnak oda, mert már ott sincsen hely. Jó magyar szokás szerint, ott is olyanok parkolnak, akiknek egyáltalán nem lenne szabad. Ennyit a nagy tanulságodról!!!!

Bobafett 2007.07.18. 09:09:15

tegnap este ott mentem el...
privát kocsik ugyanúgy ott állnak a rendőrörs előtt
+
a szerb utca/kecskemeti utca kereszteződésben (30 méterre az örstől) ugyanúgy, totál szabálytalanul, állt a kurva nagy merci... ahogy szokott

drága jó magyarország
olyan jó, hogy egy ilyen ügy miatt így megváltoznak a dolgok

deni41 2007.07.18. 23:13:55

Lenne egy kérdésem, ha egy rendör engem pd. megbüntet 3000 HUF helyszini birságra. Köteleszhet engem a csekk aláirására vagy ezt megtagadhatom. És mi lesz ha megtagadom? És ha pd. bevisznek a közeli városba kb 15 km vérvételre, kötelesek engem visszahozni vagy otthagyhatnak a kórházba. Ha otthagynak és a vérvétel negativ 0,0 promile, milyen jogom van? Hallottam a rádióban, hogy megalakult egy bizotság ahol rendörség elleni panaszokat is elbirálnak. Tud erröl valaki. Egy ismerös mondott nevet azthiszem valami Krisztina a vezeték nevét ö sem tudta pontosan.
Üdv. deni
süti beállítások módosítása