Tékozló Homár

188 forinton izmoz a Raiffeisen

2007.07.09. 08:18 | jackyll | 56 komment
Tartozni emberi dolog, ugyanakkor Gábor példájából is belátható, hogy jobb az ilyen szituációkat elkerülni, hiszen vkinek vmikor biztosan eszébe jut, és megpróbálja behajtani a kintlevőséget. Esetünkben robotgyanús, ha naivügyfél tényleg 5 éve nem nyúlt a -188 forintos számlájához, amit a bank egyszercsak gondolkodás nélkül továbbnyomott egy behajtónak:
Nem hittem volna, hogy valaha írni fogok kedvenc Homáromnak, elég jó vagyok ügyintézésben, ordibálásban etc. Ám ezúttal beletört a bicskám a bürokráciába, lehet hogy csak azért, mert mások hülyesége miat nem vagyok hajlandó "befáradni", úgyhogy várom a kigyúrt behajtóembereket zizegve a sarokban. Történt, hogy volt egy számlám a Raiffeisen banknál, amit nem használok kb. 5 éve (ha pontosan emlékezem). Akkoriban rárakódott 188 (egyszáznyolcvannyolc) forint minusz a számlavezetési díjból. Elismerésre méltóan felajánlották, hogy a jövőben díjmentesen megtarthatom a számlám, úgyhogy ezzel elvoltam, hátha egyszer szükség lesz rá. A minap kaptam viszont egy szigorú levelet, amiben tájékoztatnak - mindenféle előzetes figyelmeztetés, felszólítás nélkül - hogy a komoly tartozásom átkerült egy behajtócéghez.

Ez idáig nevetségesnek tűnhet, ám továbbgondolva a történetet igenis komoly következményekkel járhat. A bank adatrendszerében én egy adós lettem (talán a bankközi feketelista is befigyel?) és egy idegen, velem semmilyen viszonyban nem lévő magáncégnek ki lettek adva a személyes adataim. Hopp...

Úgyhogy teló. Az első hölgy rövid elhárítás után kapcsolta a "szakembert" M. Diána lakossági telebankár személyében. A hölgy igen kedvesen ismét csak elhárított, hogy intézzem el a behajtócéggel, de semmilyen konkrét választ nem adva arra, hogy ez hogyan történhetett meg és negatív választ adva arra, hogy én nem intézek, ők *$¤ßđ-ák el. Megkérdeztem még, hogy miért nem kérték el az összeget, miért gondolták, hogy az Afgán hegyek közé bujdosok a komoly adósággom elől, miért nem küldtek egy csekket? A válasz tömör volt: A bank nem küld csekket. Én: Akkor hogy fizettem volna be a pénzt? Diána: Kapcsolom az adós osztályt.

Itt E. Andrea ismételte meg a fentieket, közölte, hogy ő csak egy "bejövő hívás fogadó", de kapcsol az illetékeshez..... és voila a főmenüben köszöntött kedvesen a gépi hang. Itt feladtam... Intézni pedig nem vagyok hajlandó, hacsak ki nem fizetik az órabérem. A buta makacsságom miatt itthon várom a zord behajtóembereket...és elmélkedem egy nemzetközi bank pitiánerségén.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terrorjohnny 2007.07.09. 08:25:38

jellegzetes magyar humor

Atreides · http://atreides.blog.hu 2007.07.09. 08:27:52

minden bank geci, ehhez nem kell nemzetközinek lenni
188 forinttal tartozol nekik, szarrágó kisember vagy, nem tudnak nagyot kaszálni rajtad, persze, hogy izmoznak
ha előtte évekig több tízmilliós lekötésed lett volna, akkor kinyalják a seggedet is, csak maradj náluk, nekik csurgasd az aprót

Secnir 2007.07.09. 08:33:30

cikkíró szvsz nem olvastad végig. ott van mely számlaszámra fizetheted be/utalhatod át a tartozásodat. legyenek vele boldogok.

Rav Antal 2007.07.09. 08:42:46

Vagy utald át neten. És akkor a még idődbe sem kerül, behajtók sem jönnek meg ilyen előnyei vannak ennek. Persze, ha te direkt pattogsz, akkor nehogy befizesd!

Zsorzs 2007.07.09. 09:03:46

1., Miért adot ki a Telebankár nevét, ha magad olyan beszari vagy, hogy kifeketíted a levélből?
2., Ha tartozásod van, fizess. A gázműveknek fizeted a számlát, az ELMŰ-nek is fizetsz. Fizesd ki a Bankot is.
Ha nem tetszik, akkor kérd a fizetésed kézbe. Ha csak nem építkezésen dolgozol, a munkáltatód valószínűleg kiröhög.
3., Megértem ha a Bank feketelistára rak. BAR listára nem kerülhetsz mert nem éri el a tartozásod a minimálbért. Kívánom, hogy egyszer kerülj olyan helyzetbe, hogy a Raiffeisen legyen az egyetlen, aki tud rajtad segíteni (mondjuk hitellel) és miután befizetted az összes költésget, az utolsó pillanatban utasítsanak el a 188 Ft-os tartozásod miatt!!!

OkoskaTo:rp 2007.07.09. 09:14:46

Secnir! Te meg az írását olvasd el végig, figyelmesen! Ő azt kérte számon a szőke droidoktól, hogy az adatainak verőlegényeknek való átadása ELŐTT miért nem tudott neki egy hasonló levelet küldeni a BANK.

Aaronka 2007.07.09. 09:16:35

ezt szerintem is fizesd be a számlalszámra. Csakazértis nem kell a feszkót csinálni.

2007.07.09. 09:33:21

kedves zsorzs, neked meg minden szövegértelmezéssel megbirkózó ember nevében kívánom, h a milliós munkaszerződés aláírásakor folyjék ki szemed, és ne lássad hol is kell aláírnod a papírt...

A szerelő 2007.07.09. 09:39:26

De hát itt nem az összeggel van probléma, hanem hogy mennyire pitiáner a bank. Annak a levélnek a kinyomtatása/elküldése is többe került, mint 188 Ft :) És persze, hogy átutalás, nem pedig csekk, mivel átutaláskor te fizeted az átutalás költségét, míg csekkes befizetésnél a bank. Még ezen is spórolni nagyon gáz :) Amugy furcsák ezek a piti kis számlák, mivel nemrég tudtam meg, hogy egy kb. 7 évvel ezelőtt megszüntetett számlámon van pár száz forint tartozás. Az, hogy megszüntetés után hogyan került rá, senki sem tudta megmondani a bankban, annak már semmi nyoma, de azért ott van. Viszont kifizetni sem tudom, pedig erősködtem, hogy bizony én ki szeretném, de nem lehet, mert meg van szüntetve. Akkor most ezek után én is reszketve várom a végrehajtót :)

Kutyi 2007.07.09. 09:58:30

A pénzbehajtónak hidd el lesz annyi esze, hogy magas ívben tojik egy ilyen "jövedelmező" munkára. Még ha a behajtásért megkapná a behajtott összeg x %-át sem lenne boldog vele...Írj egy levelet a bank vezetőjének és hívd fel figyelmét (udvariasan) a banknál uralkodó eszetlenségre.
A 188 Ft-ot pedig fizesd be a számládra és kérd hogy azonnal szüntessék is meg.

emzéperiksz 2007.07.09. 10:09:02

Cirmuli, már megszüntették a számláját. Én amúgy az OTP-nél szoktam reklamálni ilyen-olyan pénzekért, pl. a múltkor 300 forint postai díjat kaptam vissza, miután szóltam, hogy bementem a bankba, mert nem győztem kivárni a tetű postást, hogy kihozza a kártyámat. Telefonáltam egyet, nyafiztam, aztán egyszer csak ott volt a számlámon a jóváírás. Szóval rendes bank, csak drága. A Raiffeisen viszont plebs-bank, olyan is.

Soockit van Dalen 2007.07.09. 10:09:06

Anno nekem volt minuszom az Erste banknál a szuámlámon. Technikai ok miatt kellett a számla, de nem használtam csak nagyon ritkán. Egy időben viszont nagyon sokáig nem használtam. Erre fel mivel nem használtam a számlát megszüntette az Erste, de a rajta lévő 3-4000 Ft mínusszal!!! Amikor bementem, hogy akkor utalnék, akkor mondták, hogy inaktíva aszámla, mert sokáignem használtam, de mindjárt aktiválja. Klikk és aktív volt, és újra 0 Ft volt az egyenleg. A poén, hogy ezt utána méh egyszer eljátszották kb mínusz 2500 Ft-tal. Rendes bank ez az Erste. Nem tudom mi lesz most, mert megint van egy bankszámlám nálluk most mínusz 2300 Ft körül járok :D

emzéperiksz 2007.07.09. 10:13:18

Én kétszer lettem erstés önhibámon kívül. Egyszer mezőbankos voltam, egyszer meg postabankos, és a majmok mind a kettőt megvették. Az naktív számlám, vagy mim, mindkétszer súlyos mínuszokba került pár hónap alatt, de nekem az erstések nem engedték el a tartozást, sőt hónapokig tartott, mire megszüntették a számlát.

emzéperiksz 2007.07.09. 10:17:04

Mondjuk, szvsz "jó lesz még az valamire" alapon ne tartogasson senki bankszámlát. Ha nem kell, szüntesse meg, ha később kelleni fog, úgyis nyithat 2 perc alatt.

garázda 2007.07.09. 10:21:04

Az OTP sem jobb!

Mi hitelt szerettünk volna felvenni, de volt 1200 Forint számlatartozásunk egy rég megszüntetett számlán amit ki is fizettünk!!

A meglepi hogy az OTP 57000 forintos plusszal adja meg a kért hitelt mert nem tudom miért!!

1200=57000 szerintetek is?

Szumi 2007.07.09. 10:24:24

Szánalmas tartozás 188 ft - még szánalmasabb hogy emiatt írsz ide - vagy bárhova

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.09. 10:33:27

A bank levele szerint volt fizetési felszólítás.
Az, hogy van olyan cég,amelyik 188 jó magyar forintot behajt, hát a cég problémája.

Viszont ha díjmentesen tarthattad meg a számlát, akkor most mire fel szüntetik meg?

Köcsög itt mindegyik bank. Az összes bankvezérnek kijárna egy alapos szájbarúgás.

Ja, meg még valami.
Kedves Gábor!
Azt mondod intézkedni nem vagy hajlandó, mert nem fizetik ki az órabéred. Viszont otthon vársz...
Normális?!?!?!

káposzta 2007.07.09. 10:42:39

Ez a bank egy töcs. Ilyen tartozás esetén simán le kell írni a követelést, mert a behajtás költsége nem áll arányban a követelés nagyságával. A költség-haszon összevetésének az elve egy elég fontos számviteli alapelv, amit ha egy bank nem ismer, akkor ott baromi nagy szakemberek dolgoznak :)

Mellesleg meg 5 év alatt elévül a követelés, nem? Akkor meg milyen jogon passzintja át egy behajtó céghez? Nem igazán értem.

Kismókus 2007.07.09. 10:48:41

emzeperix,
nekem is van ilyen szamlam, nem lehet megszuntetni.
Mikor anno felvettem a diakhitelt, meg csak a postabanknal lehett, ami azota erste. Diakhitelt mar visszamondtam, de meg nem torlesztem. A szamlat soha nem is hasznaltam.
En harom eve kaptam egy levelet h kb 1000Ft tartozasom van es fizessem be azonnal mert BAR listara kerulok. Bementem, befizettem a penzt, mondtam h akkor szuntessuk meg a szlat, de mivel a diakhitel ehhez a szlahoz kotodik, megszuntetni nem lehet. Azota idonkent utalok ra kisebb osszeget a szlakezelesi dijra, nehogy par szazasert bar listas legyek...

xombat.com 2007.07.09. 10:49:05

1. bekezdes utolso sor:
"felszolitasunk ellenere"
ezexerint nem kaptal felszolitast?

Egy masik banknal bizonyos tartozasokat automatikusan, havonta eladjak a kulso, "faktoring" cegnek, de ott be van epitve par ezres kuszobertek. Az ez alatti osszegeket "vesztesegkent" leirjak kesobb, szinten automatikusan. Azaz nem foglalkoznak 188 forinttal, levelekkel, eladasokkal.
De ha a R... banknak kulfoldon fejlesztett rendszere van (amiben a valutanemet "csak" atirtak "HUF"-ra) termeszetes, hogy egy 188-as tartozast is "komolyan" vesznek (ami ugye lehetne akar 188 DEM, EUR, USD stb.).

Szil-Ka 2007.07.09. 11:39:28

Nem volna egyszerűbb átutalni ezt a kis összeget? Jómagad legalább olyan pitiáner vagy, mint a bank.

alfredo 2007.07.09. 12:05:16

zsorzs!

Igazad van, ha tartozás van, azt ki kell fizetni. De itt egyáltalán nem ez volt a probléma, érted?

tehenke 2007.07.09. 12:13:28

Adjak kölcsön, hogy ki tudd fizetni?

EasyFriend 2007.07.09. 13:18:32

Haha, akkor én még szerencsés voltam. Úgy egy éve én is hasonló cípőben jártam, mint a levélíró, csak én a Budapest Banknál volt ilyen "alvó számlám", kb. hasonló méretű hátralékkal. Hirtelen megint használni szerettem volna, ezért bementem megkérdezni, hogy hogyan rendezhetem a feltételezhető tartozásomat (nem tudtam róla, nem küldtek értesítőt vagy bankszámlakivonatot már jó ideje, de gondoltam, biztos lement már mínuszba). Azt mondták, hogy a számlám már megszűnt, sőt a rendszerben semmilyen nyoma nincs annak, hogy én valaha is az ügyfelük lettem volna. Biztos kárenyhítés miatt felmondták. Mondom, pedig én most rendezném, és lenne egy ügyfelük. Azt mondták, szerintük örülhetek, mert mostanra a kamatokkal mindennel már biztos több lenne az a pénz, mint amit kifizetnék. Úgyhogy örültem, átmentem egy másik bankba és nyitottam számlát. Oszt jónapot.

Behajtó 2007.07.09. 13:25:28

Itt pont az a lényeg, hogy nem behajtót küldtek rád, hanem egyszerűbbnek látták, ha megszabadulnak ettől az egésztől és eladták egy erre szakosodott cégnek. Innentől nekik tartozik. Hogy ők hajlandóak-e ekkora pénzért bármit tenni az az ő dolguk. Ja és vleg ezért kapcsolgattak össze-vissza, mert már nem vagy az ügyfelük ilyenkor mindíg nehezen találják a "túlképzett" telefonosok hogy mit is kellene tenni.

Helló Leó! 2007.07.09. 13:50:17

Úgy bírom az olyan gyökér hozzászólókat, akik közlik: miért nem fizetted ki, és adjak-e kölcsön.

Nem fogjátok fel, hogy a csávókám azért írt a Homárba, hogy lássa mindenki: 188 Ft miatt megmozgattak egy akkora apparátust amely már most legalább 2-3000 forintjában van az idióta banknak?!

emzéperiksz 2007.07.09. 14:39:03

Kismókus, ugyanilyen diákhiteles számlám volt, szaroztak vele, de meg lehet szüntetni. Üsd az asztalt, vagy menjd a PSZÁF-hoz. Olyan nincs, hogy nem tudsz vele szerződést bontani.

makkmarci 2007.07.09. 15:50:32

tehenke, tessek szepen meg1x elolvasni... hatha...
Tenyleg jok ezek az oktatasi felmeresek, sokaknak a szovegertes = 0 :o)

cassius 2007.07.09. 16:07:53

Háát teee!
Azért azt nem hiszem el, hogy nem tudsz szaros 188 Ft-ot kifizetni.
Behajtás után legalább 5000 lesz! Eszedbe sem jut, hogy TE hibáztál?
Megérdemled!!!!!

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 16:08:45

minden bank szar, mindegyikkel volt már kalandom... megszüntetett számlák újranyitása, volt aki számlát nyitott folyószámlát nyitott nekem, úgy hogy csak takarékszámlám volt (lekötött) 6-7 évig fenyegetett perrel a K&H persze mondtam hajrá... ebben az országban csak akkor vagy valaki ha súlyos milláid vannak lekötva gold card meg anyámkínja... olyan is volt, hogy a több 100e-ből nem tudtam az érvényes citibankkártyámmal kifizetni 5000ot a kúton, ennyi kellett ugyanis a teletankhoz mielőtt elhagyom az országot nyugati irányba... nem is néztek a kúton tolvajbuziruppótlanrablógyilkosnak...

szal egyik magyar bank se jobb a másiknál..

itt egy megoldás van, nem használni bankokat, illetve jön a venyegetés a bíróságra beadni a papírokat, azt bukják... eddig mindig nyertem :)

legközelebb visszaperelem őket, perköltség, munkaidő kiesés, erkölcsi kár, etc címén, mert azért már uncsi...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 16:09:47

kieg:

188forintért meg nincs értelme rágódni, nem tehet a bank BARlistára, csak ha 90 napnál tovább és 1 havi minimáűlbérnél nagyobb összeggel tartozol :)

xombat.com 2007.07.09. 17:11:51

regebben lattam egy 1 forintos csekket, valamilyen kozuzemi szolgaltato kuldte ki hatralek befizetes urugyen

- ki lehet rohogni oket mert kikuldik
- ellenkezo esetben meg lehet panaszkondi hogy 1 (188?) forint tartozasrol nem ertesitettek, majd kesedelmi potlekot plusz bunteto kamatokat szabtak ki mert elmaradasod volt
Te melyiket valasztanad?

(en is is megeltem hogy kahabe a +100 forintbol levonta a masodik eves kartyadijat, majd a negativ egyenleg miatt vigan novelgette honapokig a tartozasomat. Persze en voltam a hulye hogy nem bontottam ki a szamlakivonatokat, 600+ forintom banta)

woker 2007.07.09. 20:05:29

Hehe 1 forintos esetem nekem is volt :D Nagynénémnek intéztem telefonon valamelyik közüzemi számláját, mert nem emlékezett rá, hogy be lett-e fizetve.
Aztán szólt az üfsz-os hölgyemény, hogy van 1 forint tartozás és nevetve megkérdezte, hogy kiküldjék-e a csekket vagy csapják a következő havihoz :D

Erstével eddig csak 1x volt bajom... elkavarták a visa classic rendelésem. A a papír a kezemben volt, hogy meg lett rendelve, de az ügyfélszolgálatosok azt mondták, hogy nem látnak semmilyen kártyarendelést :D Na mindegy nem zavar... A mostani kártyámmal is tudok on-line fizetni és nem húznak le évi 4 rugóval a kártya költségei miatt pluszba :)

Fikk a Nick 2007.07.09. 20:14:23

Én meg úgy jártam, hogy örököltem egy tartozásos számlát, amiről küldtek egy levelet fizetési határidővel.
A lejárat előtt (!) 4 (!!) nappal, amikor rendezni akartam a számlát, közölték velem, hoyg ez már a behajtóknál van. Kérdésemre annyit mondtak, hogy úgy gondolták, úgysem fogom kifizetni, ezért lezárták.
2 napi üvöltözésembe, és fenyegetőzésembe került, mire engedték, hogy visszafizessem a pénzüket.
Ja, OTP bank.

Fanyuvo 2007.07.09. 21:55:09

Tenyleg bajban van a magyar oktatasi rendszer. Mert baromi sok embernek van itt gondja a szovegertessel.

Artie 2007.07.09. 22:02:25

Hogy milyen bank az OTP? Ti nem olvastok HVG-t? Az OTP jutalékokból és számlavezetési díjból szedi be a nyereségének 63%-át, az összes többi banknál ez 15-20%. Maradjatok csak a Csányinál, tömjétek az ő zsebét, fizessetek havi 3-4000 forintot azért, hogy hozzá sem nyúltok a számlához, én maradok a plebs banknál, ahol havi 900 forintért minden benne van (ingyenes utalás, vö. egyik kedves hozzászóló agymenése az utalási díjról), meg esetleg még minden nap be is fektetik a szabad egyenlegemet úgy, hogy hozzá is férek.

A 188 forint miatt meg nem pattogni kell, hanem írni egy levelet "felülre", hidd el, elnézést is fognak kérni. Nekem egyszer a HVB lízing valami 9 forintot kiküldött. Megesik.

Igaz, egyszerűbb fröcsögni a Homáron.

Garfimacs 2007.07.09. 22:31:58

Én Gábor az OP...
Nem vagyok pitiáner, a bank az.. anno 15M + összeget kötöttem le náluk egy akciós kamat alkalmával, úhgyhogy tudhatják a hátterem..Tojok rá a 188 forint tartozásra, naná hogy kifizettem volna ha kérik... vagy ha alkalmam lett volna valahogyan ( pl. csekk, ahogyan azt teszem pl. a CITIBANK-nál havonta, ha éppen nincs internetes elérésem ) Megismétlem.. nekem azzal van a bajom, hogy ezért a pitlah összeg miatt megsértették a személyes adataimhoz való jogaimat - igen, mindenféle felszólítás, kérés nélkül - és bekerültem egy adatbázisba ( behajtócég, zord öltönyös verőemberek + banki adós ) mert a Raiffeisen banknak zsenánd küldeni egy felszólítással egybekötött csekket.. Csak kérniük kellett vola... Én mint egy naív 15M + feletti ex ügyfél legalább ennyit elvártam volna tőlük.. Amúgymeg.. a levél előtt egy munkatársuk hívott, hogy ecsetelje, hogy miért lenne nekem nagyon jó hozzájuk tenni be a zsetonom.. én meg elmondtam neki, hogy talán majd egyszer, de most nem.. és azt is, hogy nem használom perpill a számlát... semmi utalás nem volt arra, hogy nekem akkor mkost fizetnem kellene... Amennyiben úgy gondolták, hogy ezzel az akcióval leszek visszacsábítva.. úgy tévedtek...

Garfimacs 2007.07.09. 22:39:02

Artie... nem fröcsögök a Homáron, hanem alázom a béna bankot, mert okom van rá és megtehetem... thanx to Homár :-) az ügyfélbarát szájtnak fenyíteni az unfair nagyhalakat.. .. és nem fizetek :-) mert csak.. inkább megeszem apróban vagy papírpénzben a kőkemény 188 forintot..

emzéperiksz 2007.07.09. 22:43:21

Artie, ezt a 15-20 százalékot honnan veszed? Elég hihetetlenül hangzik.

Garfimacs 2007.07.09. 22:58:03

Rav Antal.. csak nem gondolod komolyan, hogy ezeknek akármelyik jelenlegi bankomtól fogok akármit is átküldeni.. hülye vagyok-e én, hogy tudassam velük a jelenlegi számlainformációim ?

xombat.com 2007.07.10. 00:13:51

Artie
azotépének NAPONTA van tobbszam millios NYERESEGE
tfh. van kb. 1millio ugyfele, akik nemtudommennyi de biztosan nemegyezerforintot fizetnek HAVONTA.
Azaz ha max. 500-1000MFt BEVETELE lehet havonta, ami max. 12 milliard EVENTE. BEVETEL, nem NYERESEG.
Ezexerint te sem olvasol HVGt, max borsos blikket, de lehet hogy csak hallottal olyanrol akinek az ismerose HVG-t olvasott valamikor.

emzéperiksz 2007.07.10. 01:44:43

xombat, hogy pontosítsunk, az OTP-nek 187 milliárd volt tavaly a nettó nyeresége, vagyis naponta úgy félmilliárd HUF. Az ügyfelei száma viszont bőven egymillió fölött lehet, főleg a külföldi leánycégekkel együtt. KK-Eu-ban is az OTP-csoport az 5. vagy hányadik legnagyobb bankcsoport az Unicredit, Erste, Raiffeisen, KBC után. És az OTP nyeresége leginkább csak a külföldi leánycégek miatt nő mostanában.

xombat.com 2007.07.10. 02:10:53

mz/x
koszonom a pontositast
mivel nem olvasok HVGt, nem tudhattam a pontos osszegeket ;)
talalgatni pedig nem akartam

Behajtó 2007.07.10. 05:39:46

Kedves Garfimacs
Szögezzük le, 188 forint miatt szórakozni valóban nevetséges a bank részéről DE fogd már fel, hogy nem sértették meg a személyes adataidhoz való jogot, hanem a bank élve a törvény és az ÁSZF adta lehetőségekkel ELADTA a követelést. Jelentős különbség van a követelés eladása és a behajtása között, én már csak tudom :) Ha bankok nem tudják vagy nem akarják behajtatni akkor eladják és szenvedjen vele - ha akar - követelés új tulajdonosa. És erre mi mindannyian lehetőséget adunk a bankoknak amikor aláírjuk a szerződést.

moli 2007.07.10. 11:33:08

Artie: havi 900 helyett nekem havi 150 a CIB-nel.

renugard 2007.07.10. 15:19:30

A cikkhez annyit, hogy ilyesmi okok miatt nem állok szóba a Raiffeisenel, a hozzászólásokat pedig jobb, ha nem is minősítem, mert nagyon elszomorító az átlag.
Tényleg van olyan, aki azt hiszi, hogy az OTP-nek a számlavezetési díjakból van a fő bevételi forrása? Inkább ne szóljon hozzá, akinek ennyire fingja nincs a dolgokról.
Kicsit paranoid szerintem azt hinni, hogy majd az adatokkal baromira visszaélnek. Ha meg jön a behajtó, adj neki egy kétszázast és nagyvonalúan ne kérj vissza:))

emmie 2007.07.11. 09:00:26

Ugyanezt eljátszotta velem jó pár éve az OTP is, a különbség csak az, hogy az én kétszázpár forintos tartozásom - ami ugyancsak a számlavezetési díjból adódott - nem jutott el behajtócégig, mivel annyi tisztesség volt bennük, hogy levélben felszólítottak, h. x napon belül fizessem be a tartozásomat, különben... Csak naívan remélni tudom, hogy hasonló határozottsággal lépnek fel a több százezres-milliós tartozással rendelkezők irányában is....

czubacsi 2007.07.11. 18:38:13

a főnökömnek 2 éve tartoznak közel 1 millával... küldjünk rájuk behajtókat???

czubacsi 2007.07.11. 18:41:13

upsz, a lényeg lemaradt, na szóval pont a témában érintett bank tartozik cégünknek

miért is nem csodálkozom, hogy nem egyenrangúan kezelik ha ők adósok, vagy ha nekik tartoznak...

quador 2007.07.12. 01:20:17

> "én maradok a plebs banknál, ahol havi
> 900 forintért minden benne van"

Hát nem tudom, az még mindig soknak tűnik. Ugyanaez az UBS nevű noname svájci banknál 2 CHF/hó (~300Ft) ha online csinálod. De ha náluk tartasz bármilyen módon kb 1.5milló forintnyi pénzt, akkor természtesen mindenféle számlavezetés, készpénzfelvétel stb. ingyen van. Egyébként az első évben különben is minden ingyen van (a kártyák is). Meg saját bankautomatánál egyébként is mindig ingyen van a készpénzfelvétel - természetesen.

Ja, és két hete felhívtak csak úgy, hogy minden rendben van-e, elégedett vagyok-e mindennel, nincs-e esetleg valami problémám, amiben segíteni tudnának.

Mégsem úgy néznek ki a svájci bankárok, mint akik éheznek, de hogy Csányi nem éhezik az irreális magyar banki költségek mellett, az tuti.

quador 2007.07.12. 01:43:54

renugard:
> Tényleg van olyan, aki azt hiszi, hogy az
> OTP-nek a számlavezetési díjakból van a
> fő bevételi forrása? Inkább ne szóljon
> hozzá, akinek ennyire fingja nincs a
> dolgokról.

www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/BET070427tozsdeieves_051.pdf

Az eretedi állítás egyébként majdnem igaz: a jutalék és díjbevételek az pont annyi, mint az adózás előtti nyereség 66%-a. Bár ez ugye alma és narancs, de azért a fingos doboz nem biztos hogy a javadra billen :-)

fernando 2007.07.13. 09:28:55

Hihetetlen, hogy a bankok minden egyes forintot be akarnak hajtani, amellett hogy brutális tranzakciós költségeket számitanak fel (Európában azt hiszem nálunk a legmagasabb).
Ingyenélök!

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.07.19. 06:45:42

hat igen.. meg a pin kod csere ert is fizetni kell. Pedig a bank erdeke lenne, hogy valtoztassak az ugyfelek a pinkodjukat.. Lasd USAban mi van..

Borys 2007.08.15. 09:13:01

Hehe, remélem nemsokára felkerül az én rájfájzenes levelem is ide. Azt hiszem ezt is űbereli :)

Maya101 2007.08.24. 10:28:17

Olyan jó, hogy ennyi okos ember van...
1., Nem hiszek abban, hogy csak "úgy" többszöri felszólítás nélkül (hivatalosan 2 db-nak kell lennie) eladják a tartozást...számlakivonatokat valjuk be őszintén nagyon sokan odébb dobják, vagy simán egy mozdulattal kidobják. Ezek a felszólító levek is így kerülnek postázásra ezért nagyon sokan el sem olvassák mondván, hogy úgyis a számlakivonat van benne...
2., Igazatok van, hogy a BÁR-ra a mindenkoti minimálbér illetve 90 napos tartozás után kerülhetnek fel az ügyfelek, de sajnos a gyakorlatban jórészt ez nincs alkalmazva...nem egy ügyfelet jelnetett már fel a nagy zöld bank 2000.- HUF-ot meghaladó tartozás miatt! (Pár bank úgy értelmezi, hogy vagy-vagy...vagy 90 napos....vagy a minimálbér)
3., TELJESEN JOGOSNAK TARTOM, hogy követelik tőled az összeget!!! Gondoljatok már bele, hogy országos szinen hány ilyen ügyfél van és azokat megszorovza akár csak azzal az egy százassal is elég nagy összeget képezhetnek! Melyik szolgáltató tekint el akár csak "1" HUF-tól is?!?!?
4., Úgy érzem hogy elég rugalmas bankot fricskázol...de ebbe nem akarok belemenni, és azt sem akarom, hogy azt gondoljátok hogy védem a Rafit, de nem egy bankkal volt már tapasztalatom, és ők az első helyen állnak nálam megbízhatóság és rugalmasság szempontjából!

Pol 2007.11.26. 11:13:12

Lehet, hogy pont annyi hiányzik nekik, hogy visszakapcsolják az internetet:

www.netdiag.hu/daily/071126/ndHttp_071126_id183.htm

Összedobjuk, csak szolgáltassanak már!
süti beállítások módosítása