Tékozló Homár

Inkálos belépőért vertek az inkálosok a BalatonSoundon

2007.07.22. 22:35 | jackyll | 250 komment
A Homár elképzelni sem tudja a napfoltok zavartak be vagy az amerikai hadsereg új serkentőszerének titkos tesztelése zajlott a BalatonSound fesztiválon, mindenesetre több inkálos incidenst is jelentettek. Legrosszabbul István járt, aki érvényes jegye birtokában egy tavalyi inkálos belépővel a nyakában próbált a fesztivál területére jutni, aminek kergetőzés-pofozás-gázsprézés-rugdosás lett a vége:
Igen, 10 százalékkal lassabban írok, hiszen a jobb kezemen az ötödik kisujj kissé meg lett gyötörve, miközben a kezemből a telefonom akarták kitépni. Lehet a végén át is kell majd fogalmaznom, mert még a hatása alatt vagyok a történteknek. 200 kilométert utazva Délután 4 re érkeztünk Zamárdiba, a balatonsound fesztiválra, megvásároltuk a jegyet, majd bementünk. Pénzt akartam felvenni a kés hás bankautomatából, amiben egy fillér sem volt, így kifelé vettük az irányt barátnőmmel és egy kedves barátommal együtt. A nyakamban volt egy in-kal security-s pass, amit még a tavalyi szigeten kaptam és nem adtam vissza, hiszen évente mindenki változtatja a "igazolványát", ha normális cégről van szó, ők nekem nem küldtek semmilyen kérést erre, hogy vissza kell szolgáltatnom.

Visszatérve kiértünk a főúton kb. 80 métert, amikor két kékruhás in-kálos nyúlt felém, és "menjek velük". Hová és miért? Ijedtemben elfutottam egyenesen tovább a főúton, a kezemben lévő 1.5 literes ásványvizes többletsúlyommal, közben a barátnőm, sem a barátom nem futott utánam. Ezek eléggé lomhák, könnyen hagytam le őket, gondoltam majd megunják. A sarkon vártam rájuk egy kicsit, ne érezzék magukat annyira lemaradva. Követtek továbbra is mint a kutyák, futottak felém kidögölve, nem is értek volna utol, ha nem kocsival jönnek, egy sötétzöld Volkswagennel, amit egy srác vezetett.

A "kékmajom" kiugrott a kocsiból, majd tovább kergetett. Futottam tovább, megint kiugrott, újra futás, féltem, hogy most mi lesz. Kifáradtam, körbezártak, 4-en próbáltak megfogni. Ez már sok volt. A szemüveget egy ökölcsapással leverték rólam, ami azt jelenti, hogy már nem is láttam sokat (-3.5 dioptria). Szinte könyörögni kellett, hogy vegyék fel a szemüvegem, de a lencséket kidobták belőle. Közben félelmükben még erősítést kértek, pedig nem vagyok csak 85 kiló és 178 magas, a csajom szerint "zsírci vagyok, meg duci", tehát átlagos testalkatú, kissé presszerpicis arcú gyerek. Vertek ahol tudtak, az amatőrök.

Újabb próbát tettem a menekülésre, hiszen a telefonomat is el akarták venni, meg, hogy "kapcsoljam ki", kicsúsztam a 4 mackós kezéből, és futottam tovább. Ekkor már nehezen, mert nem láttam jól, lefújtak gázsprével és olyat rúgtak a lábamba, hogy azon a sarupánt kifordult. Megint elkaptak, ekkor már kettő fogott és egy ugatott nekem, hogy "hol van a pass", (amit a zsebembe tettem közben), letépték a 20 perce vásárolt jegyemet is, "erre már nincs szükséged".

Hátulról az egyik bakanccsal akart tökönrúgni, valamilyen úton módon ezt is túlélte "pöpi". Úgy csináltam, hogy azt higgye eltalálta. Nincs vége, mert elmenekültem újra és befutottam egy kocsmába, miközben hívtam a zsarukat, akik persze nem vették fel, vagy csak kapcsoljuk a "mittomént". Berohantam tehát a kocsmába, és próbáltam segítséget kérni. Felugrottam a pultra és próbáltam beugrani a túloldalra, közben megérkezett a kékek serege, akik azt mondták, hogy én loptam valamit és ezért rohanok. Futó ember csak rossz lehet...

Kirángattak a kocsmából, majd a főúton cipeltek végig, mikor megláttak a barátnőmék és nem mertek közelebb jönni, leültettek a főbejárathoz egy székre, ahova 8 vagy több ilyen majom gyűlt össze, majd egy rendőrnek magát kiadó kissé hadarós okostoljás érkezett. A hangfelvételen könnyen kivehető a hangja "egyébként rendőr vagyok", fenyegetés és kikérdezés kezdődött, hogy adjam oda a passt, és hogy hol van (ez volt e vesszőparipájuk), és én "hivatalos személy elleni…", (magamban:kérdem mikor? az orrommal megkarcoltam az öklét?) majd, hogy 2 választásom van:

1, hátravisznek a susnyásba és jól szájbarugdosnak, majd lefújnak gázspével, amire már nem emléxem, de lehet rám is fogta, ami ebben az esetben akár vakságot is okozhat közelről.

2. odaadom a passt és nem is jövök a közelükbe és örüljek, hogy nem vernek jobban meg, de ez már nem is biztos. Nagyon megrémültem, mikor "figyelsz rám" szöveg hangzott el, majd azonnal egy rúgás a térdemen, "akarsz még?", na most ki az, aki akar?:( Hülye barom )

Ezt látta sok ember is, hogy itt ülök hátrafeszített kézzel és majd nyolcan fenyegetnek, de senki nem hívott rendőrt, hiába is kiabáltam ezt végig a főúton. Ha eszméletemet vesztettem volna, mit csinálnak, végighúznak és a fejem meg pattog a betonon? Ez a személyi szabadság korlátozása. Most így leírva döbbenek rá sok más részletre, rájövök, hogy ezek csak akkor nagyok, ha sokan vannak, bátraknak érzik magukat, hogy én ártatlanul lefogva szenvedek, fenyegetve vagyok, egy kibaszott cetli miatt, amit egy jó fényképezőgéppel és egy színes nyomdával és egy laminátorral, könnyedén replikálhat bárki.

Odabasztam a passt, ha ennyire odavan érte, megaláztak azzal, hogy gyere vedd fel rendesen, ittvan... "mit kell ilyenkor mondani", "bocs srácok, kissé kifáradtatok?" "elnézést a kellemetlenségért, hogy futottatok." elengedtek, közben megkaptam a szemüvegkeretem, "köszi", nagyon kedves:) Így kihívtam a zsarukat, egyszerű 112, na megérkeztek, elmeséltem a történetet, majd azt mondta a rendőrúr, hogy tegyek feljelentést, de előtte kell hozzá látlelet, ami bizonyítja a sérüléseket. Egy tanú adatait vették még fel, aki látott engem cipelni és kergetni…

Néha kissé köhögök, akkor szúr a felsőtestem, mintha izomlázam lenne, lehet az is van, de gyanítom, hogy a verés folyamodványa. Kis ember vagyok, de elég sok ismerősöm van a médiában, eljutott a szervezők fülébe is a történet, akik az In-kal tulaját hívták hozzánk el a szabadstarndra. Elmondtam a történetet, sokat rugóztak a in-kal pass-ról, miközben nem az volt a lényeg, különben is aki ad magára, az állandóan tudja kinek ad és hová ilyen "igazolványt", például változtatja a felépítését a grafikának évente.

Elmondtam, hogy: - az összes emberedet lefutottam
in-kal: - Engem nem biztos, hogy le tudtál volna futni, atletizáltam.
erre én: - szerintem nem (,) biztos.

Elmondták, hogy sajnálják, hogy a srácoknak elszakad a cérna, de amikor nekem elszakad akkor pihenek, ezek meg, futottak... Mondjuk a sport is valamiféle pihenés, persze ha van egy focilabda, nevezetesen én, ütnek rúgnak. Kiengesztelésül felajánlották, hogy kapok egy jegyet vissza, majd VIP passokat hármunknak, és nem esik semmi bántódásunk, garantálják.

Nem, hagyom annyiban, a látlelet is kész van, az ügyvédem is szívesen perelné az In-kalt, tehát ennyi eddig... 2 napom megy el arra, hogy próbaidőm alatt el próbálom intézni az orvosi vizsgálatokat, szemészet, röntgenek, ideggyógyászat. A kiszolgáltatottság kegyetlenebb érzés lehet mint bármi, lelkileg lassan dolgozom fel az igazságtalanságot és a megaláztatást. Nem látszik rajtam, de szenvedek, bár csak egy nap telt el. A szemüvegem majd 30000, de ez nem érdekes, ha közben lesz valami vérfaszom a fejemben, na köszike.

Óriási, féltenyérnyi, néhol mély sérülés van a jobb lábamon, amikor letepertek a földre, akkor kaphattam, grátiszba néhány rúgás is volt. A bal térdemen is a bántalmazás jelei láthatók. Az állkapcsom is fáj, gondolom nem a 3 napja elrágott rágógumi okozott izomlázat. Karcolások a nyakamon, a csuklómon a szorítás és bőrhiányok jelei, a vállamon is látható nyomok, a szemem körül egy véraláfutás… A mellkasom fáj, mikor köhögök, a lábfejem is megdagadt.

ÖRIZNEK ÉS VÉDENEK, de kit?
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dehogy 2007.07.22. 22:46:16

Hihetetlen, hogy létezik ilyen... :/

svonk 2007.07.22. 23:18:14

En is lattam egyszer a Balatonon, hogy valakit kergettek, meg kutyakat is kuldtek ra, mondjuk o be akart logni a koncertre, de akkor is. Kb. 14 evesen nem igazan szerettem volna beleszolni a doldukba, de brutalisak voltak. Azota kerulom a biztonsagi embereket.

max respect · http://nvc.hu 2007.07.22. 23:23:04

kemeny, de nem igazan ertem miert kellett elkezdeni rogton futni? felreertes ne essek, nem az inkalosokat akarom vedeni es nyilvan elitelendo az ilyen fellepes, de az emberek tobbsege tisztaban van azzal, hogy milyenek a magyar biztonsagi cegek (igen, tisztelet a kivetelnek, mer van olyan is) foleg az inkal, es nem az az elso dolgom, hogy elkezdek futni ha szamon kerik rajtam az egy eve lejart inkalos passt (amit nem is ertek minek tett fel a nyakaba), mert nyilvanvalo, hogy csak baj lehet belole.. es igen, nagyon szomoru, hogy osszeverik az embert, akkor is ha egy pillanatig sem lepett fel tamadolag, de akinek van egy kis esze az igyekszik elkerulni az ilyen konfliktushelyzeteket...

Stefanie · http://blog.hu 2007.07.23. 00:06:02

újabb bizonyíték arra hogy a biztonsági emberek a legalja. hegyalja fesztiválon velem is nem egy volt bunkó, pedig én tényleg semmit se tettem...

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.07.23. 00:16:19

Én sem értem miért kellett szaladni..De nekem is voltak már kellemetlen tapasztalataim a kedves In-Kal szakszerűen képzett és "tudás dús" biztonság őreivel..

Azert ha van pozitiv tapasztalat.. akkor kerem osszátok meg velünk www.ertekelem.hu/view.php?id=15377&page=0&cat=330

olcsóJános 2007.07.23. 00:26:39

én ezt nem értem.

Homár azt írja : "egy tavalyi inkálos belépővel próbált a fesztivál területére jutni"

István: "Délután 4 re érkeztünk Zamárdiba, a balatonsound fesztiválra, megvásároltuk a jegyet, majd bementünk"

István miért vette fel a passt?
István! miért vetted fel a passt?!
valahogy nekem nem jutna eszembe ekkora böszmeség. pláne egy fesztiválon nem.

kicsit ide illik az 'aki hülye haljon meg' örök igazság.

ami persze a kékcsuhásokra is igaz.

[] (törölt) 2007.07.23. 01:00:04

"megérkezett a kékek serege, akik azt mondták, hogy én loptam valamit és ezért rohanok. Futó ember csak rossz lehet..."

es? nincs igazuk?

[] (törölt) 2007.07.23. 01:01:42

"valahogy nekem nem jutna eszembe ekkora böszmeség."

ez valahogy szamomra is homalyos.

ha volt ervenyes jegye, mi a faszt akart egy lejart tavalyi pass-szal? menozni? hat nem jott ossze.

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2007.07.23. 01:08:26

Rettenetesen gyűlölöm a kidobók nagy részét. Tisztelet a kivételnek. Pont ezért. Rohadt kis hatalommániás a nagy részük! Sajnálom ami a beküldővel történt. biztos nagyon rossz élmény ez az ember életében.

tutuka · http://kockagyar.hu 2007.07.23. 01:08:53

jaj de nem kerek ez a történet. semennyiresem. én praktikusan: el sem hiszem.

HollyFcuk 2007.07.23. 01:18:34

Mindegyik kidobó, bizonsági fasz egy utolsó tahó paraszt!

Mindegyik, kivétel nélkül!!!

Senki se jöjjön azzal, hogy ne általánosítsak, mert amíg 2007-ben ilyesmi megtörténhet, és nem vetik ki maguk közül a söpredéket, addig igenis az összes ugyanolyan primitív bunkó állat!

(ez vonatkozik a BKV ellenőrökre is!:))

flimo13 2007.07.23. 01:59:30

Azt kell mondjam ritka nagy böszme vagy. Minek tetted fel az egy éves passt? Egyátalán miért volt nálad? És mikor hozzádszólnak minek kezdesz el futni? Biztos nem azzal akartál belógni?

flimo13 2007.07.23. 02:02:18

Persze ettől még az inkal is monnyonle.

ShanklyGates 2007.07.23. 02:09:58

Kedves Homár, hova tetted a józan eszed amikor hitelt adtál ennek a beszámolónak???

freaky (törölt) 2007.07.23. 02:19:40

Te nagyon hülye vagy.

Mi a f*ért vettél föl egy tavalyi In-Kal -os Passt? Szerettél volna visszaélni vele?
Mi a f*ért kezdtél el futni? Miért rendezted ezt az egész idióta színjátékot? Ha már ilyen hülye vagy, legalább vidd el a balhét, ne rídd tele a médiát pöcsfej. Minden normális ember szerint, ha valakinek szólnak a secusok, hogy menjen velük és az a valaki elkezd rohanni, ott iszonyat gáz van. Örülj, bazdmeg, hogy a terrorelhárítók nem lőttek fejbe. Most meg pityeregsz. Nem is gondolkozol. Te...áhhh, erre nincs szó... (Nem vagyok biztonsági őr, nem vagyok senki. Csak logikusan végiggondolom, mik lehetnek a cselekedeteim következményei. És becsüld meg magadat, mert elsőre nem is akartam rád betűt pazarolni. De inkább ne maradj ilyen hülye.)

freaky (törölt) 2007.07.23. 02:26:02

Mi az, hogy nem megy el a kommentem?????

VaReG4 · http://morbidia.blog.hu 2007.07.23. 03:20:43

1. Miért volt rajtad a régi pass?
2. Miért kezdtél el futni?


Annak örülj inkább, hogy nem kaptál még ennél is nagyobb "kabátot", miután érvénytelen belépővel még jól meg is futtattad őket, hülyegyerek. Mégis mit vártál futóbajnok, majd megsimizik a buksidat, a presszerpicis arcodra meg rózsaszirmot hintenek?

estvanka 2007.07.23. 04:53:04

István kedves már csak 1 kérdésem lenne: az előtt vettél be valami x@rt mielőtt álmodtad mindezt, vagy mielőtt leírtad?

VaReG4 · http://morbidia.blog.hu 2007.07.23. 06:03:15

Leközelebb fuss el a rendőrök elől is ha igazoltatnak, aztán majd jól beírhatsz hogy mekkora köcsögök a zsernyákok, ők is lepofozták a fejedről a szemüveget, pedig nem is csináltál semmi rosszat

., (törölt) 2007.07.23. 06:26:17

Nem értem az egész írást.

renugard 2007.07.23. 06:36:34

Eltekintve az inkálosok megszokott bunkó és agresszív stílusától, azért kedves barátunk is egy irdatlan nagy fasz.
1: Mennyibe került volna azt a szart leszedni a nyakából, és bedobni az első kukába?
2: Milyen inkálos volt a szigeten, ha elszalad egy ilyen (akkor még nem annyira veszélyes)helyzet elől
3: Zsírci, duci muhhhhhahhhahahhahahha meg wehehehehheheheheheee is.
Éljen a tucctucc

homár molla2 2007.07.23. 07:15:33

bazmeg pufi, egy ilyen produkció után tőlem is kaptál volna egy fülest... ekkora idiótát. a biztonságiőrök között meg sok a köcsög.

estvanka 2007.07.23. 07:33:35

"a jobb kezemen az ötödik kisujj kissé meg lett gyötörve"
Tulajdonképpen mennyi ujjad van Neked, ha 1 kézen van 5 kisujjad? Mennyi hüvelyk stb van még?
Mindenesetre jó tudhatsz ujjazni :-)))

borsika 2007.07.23. 08:01:36

leht hogy még mindig nagyon meleg van, de nem nagyon értem hogy mitörtént

Ozmodiar 2007.07.23. 08:09:23

megvette, bement,kitette, kijött, elkapják a karját, megijed, elfut, utolérik, elverik...
Miért?

Gessler 2007.07.23. 08:09:47

Csaltzál, és most nyafizol. Szánalmas vagy.

csakazértse 2007.07.23. 08:17:27

Fasza csávó vagy!
1.Tavalyi belépővel menőzöl.
2.Elfutsz mielőtt kérdeznének.
3.Otthagyod a nődet, meg a haverod.
Na ezekért is verés járna.

AP (törölt) 2007.07.23. 08:35:50

Hülyeséget csináltál azzal, hogy a tavalyit akartad használni, de ez nem egy szint azzal, amit a vandál idióták csináltak!
Jó, hogy meg nem öltek már egy rohadt pass miatt..
Magyarország, bazdmeg! És nézd meg, hogy mindenki meg fog úszni mindent most is.

ducas 2007.07.23. 08:38:14

Kissé morbit módja ez a népnevelésnek...
Minden esetre köszi a mesét, én tanultam belőle. Sohase fogok lejárt passokat a nyakamba akasztani, nem fogok futkározni, nem fogok sárosan rendőrért kijabálni és végül, ha rábasztam, akkor nem fogok gipszes kézzel hüjeségeket írkálni a panaszkönyvbe...
Te egy hüje vagy és kész...

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 08:40:05

Nagy baromságot csinált a beíró, hogy feltette a tavalyi passt, a futással meg még nagyobbat, ez teljesen egyértelmű. Looser. Más kérdés, hogy az inkalos faszagyerekeket valószínű nem az pöccentette be, hogy "hú, ez tavalyi passal van" és hogy "hú, ez most fut", hanem örültek, hogy végre keménykedhettek, helyzet van, hurrá. Ez egyértelmű, jobban keresik a bajt mint sok kötözködő fesztivállátogató. Mellesleg minek 6 inkalos egy 85 kilós gyerekere (pont ezért, egyik se akart kimaradni a jóból), ha közben netán ODABENT (a rendezvény területén, melyet nekik védeniük kellene és NEM kint, az utcán meg kocsmában üldözni hatan egyet) történik esetleg valami, amit netán ők is meg tudnak oldani (valaki megkérdi, merre van a legközelebbi toi-toi), akkor mi lesz?
Jó, hogy így törődnek a fesztivál biztonságával és a látogatók felhőtlen szórakozásával. A helyzet egyértelmű, örültek, hogy lehet keménykedni, ha 20an tudják meg, hogy itt éppen "esemény" van, akkor 20an mennek rá, mindnek kell egy falat. Csak nemtom, szerintem nem ezért vannak ott.

mics 2007.07.23. 08:41:31

komolyan mondom, tenyleg ennyire hulyek vagytok emberek?

az egyik azert panaszkodik, mert a szemet szolgaltato kiszamlazott neki negyed millkat, pedig o csak levelezett, meg forumozott olaszorszagbol, mobilinterneten....a masik meg azert picsog, mert mervertek az izomagyuak, pedig nala csak egy lejart pass volt, meg elfutott!
es megirja a homarra, b@zze....

eszem faszom megall rajtatok, de biztosan en vagyok a hulye!

Hajdina 2007.07.23. 08:47:54

Haver, ez az egész sztori olyan gyenge volt, hogy végig sem bírtam olvasni. Valaki monggya má' el, hogy most megverték vagy nem a tavalyi szigetes inkabelépővel a nyakában idén Zamárdiban? Mert ha igen, még lehet, hogy jogos is volt.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2007.07.23. 08:48:57

Az tény, hogy a biztonsági őrök valahogy nem tartoznak az intelligensebb közé ( tisztelet a kivételnek), de azt én sem értem, miért szaladtál el? Nekem a bátyámat lezúzták a rendőrök, mert elfutott előlük, mondjuk azért mert az OTT VAN! Felkiáltásra 8 rendőr kezdett el rohanni felé gumibotokkal, aztán bevitték és kiengedték, mert bocs összetévesztettünk valakivel. De itt nem üldöztek, csak egy egyszerű kérdést tettek fel. Mire megmondhattad volna, hogy igen tavalyi Szigetes cucc és bocs, hogy menőzni akartam. Mellesleg ne te károgj, hogy miért nem cserélik minden évben azt le, mikor te próbáltál visszaélni ezzel, ne is tagadd, mert ha nem azért mert összenőtt a nyakaddal, akkor mi a francért volt ott? Nem védem a biztonságiakat, engem sem egyszer szivattak, de valahogy felülkerekedett bennem az intelligencia és elkerültem a konfliktust és bármely, ahhoz vezető szálat. Mellesleg, amíg vertek a barátod meg a barátnőd mit csinált? Vagy tényleg te vagy Michael Johnson és annyira lehagytad őket, hogy mikor csépeltek sem értek utol? Sántikálós a történet.

oncogito 2007.07.23. 08:56:52

Feltette a tavalyi passt és futásnak eredt...
...és ennyi már elég, hogy bárki törvényen kívüli lehessen és lehet vele bármit tenni?
Ennyi elég, hogy a sok szájtáti (köztük a sértettek barátai!) ne merjen fellépni?

Emberek, kezdtek hozzászokni az anarchiához!

Senkinek nincs joga (!!!!) ilyen módon lincselni, mégha tolvajt, bűnözőt is fog el!
Aki ezen nem háborodik fel, az közönyével támogatja azokat, akik kiskirályoknak hiszik magukat!
Holnap, holnapután te, vagy a közvetlen hozzátartozód lesz a sértett!
Ehhez nem szabad hozzászokni, ezt meg kell torolni, fel kell jelenteni, be kell perelni!
Vagy különben a balkán lesz nálunk!
Az ember tiszteletet érdemel - ezt újra és újra meg kell tanulni minden újonnan jött generációnak, különben nagyon nagy lesz a baj!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.23. 09:04:20

elbasztad!

rossz fesztiválra mentél, a zánkait kellett volna választani. ott másik cég volt, és azok normálisak, segítőkészek voltak.

eszti_mama_vendeghaza 2007.07.23. 09:12:35

Jackyll csak egy artatlan hulye gyerek. Vannak ilyen tipusu emberek, akiket mar oviban is megvertek. Viszont a kidobok se egyszeru gyerekek. Pereskedni tok felesleges. A kidobott perkoltseg penz felet inkabb utald at nekem (priviben kuldom a szamlszamom) es majd adok egy par hasznos tanacsot is.

Fertility 2007.07.23. 09:13:57

csatlakozom azokhoz,akiknek az a véleménye,miszerint ez a történet igen-igen sántít...
már az elején furcsállottam h érdemesnek tartja megemlíteni h 1,5 l-es ÁSVÁNYVÍZ
lol pistike abban biztosan nem víz volt te meg csontrészeg voltál és nagy volt a pofád....
én 20 éve járok fesztiválokra és koncertekre,mégsem bántott soha senki..
csak hát mikor mamakedvence kimegy vagánykodni,nekem is kinyílik a bicska a zsebemben...

isti77 2007.07.23. 09:22:55

"Futó ember csak rossz lehet..."

Nem feltétlenül, de legalábbis elég gyanús, mint ahogy az egész viselkedésed az lehetett, főleg a biztonságiak számára. Hogy ők is túlzásba vitték egy kicsit, az egy dolog, de te voltál a hülye. Ezt legalább utólag magad is beláthatnád.
Magadnak köszönheted, hogy így alakult a dolog. Miért nem magyaráztad meg nyugodtan a dolgot a futás helyett?
Szerinted ilyenkor mire gondoljon egy biztonsági őr? Hogy te teljesen ártatlan vagy, csak annyira jámbor, hogy egy kérdésre beszarsz és elfutsz? Mindezt a barátnőd előtt, úgy, hogy őt még ott is hagyod... :)))) Nem is vagy nagyon égő, cimbora, szerintem azóta is büszke rád.
És még világgá is kürtölöd... Na mindegy, azért biztosan van valami jó tulajdonságod is, csak írásodból nem derült ki.

isti77 2007.07.23. 09:24:55

\"Futó ember csak rossz lehet...\"

Nem feltétlenül, de legalábbis elég gyanús, mint ahogy az egész viselkedésed az lehetett, főleg a biztonságiak számára. Hogy ők is túlzásba vitték egy kicsit, az egy dolog, de te voltál a hülye. Ezt legalább utólag magad is beláthatnád.
Magadnak köszönheted, hogy így alakult a dolog. Miért nem magyaráztad meg nyugodtan a dolgot a futás helyett?
Szerinted ilyenkor mire gondoljon egy biztonsági őr? Hogy te teljesen ártatlan vagy, csak annyira jámbor, hogy egy kérdésre beszarsz és elfutsz? Mindezt a barátnőd előtt, úgy, hogy őt még ott is hagyod... :)))) Nem is vagy nagyon égő, cimbora, szerintem azóta is büszke rád.
És még világgá is kürtölöd... Na mindegy, azért biztosan van valami jó tulajdonságod is, csak írásodból nem derült ki.

buffalo soldier 2007.07.23. 09:28:39

"Ezek eléggé lomhák, könnyen hagytam le őket, gondoltam majd megunják. A sarkon vártam rájuk egy kicsit, ne érezzék magukat annyira lemaradva."

Talán mégsem kellett volna megvárni őket, nem?

Nekem a Soundon konkrétan pozitív volt a benyomásom az in-kalosokkal kapcsolatban (el tudtuk magyarázni például az egyiknek, mindenféle atrocitás nélkül, hogy a vizipipában csak dohány van, és amikor megértette, szinte kedves lett, persze a maga módján), Ettől ők még in-kalosok, csak én nem érzékeltem a Soundon az aggressziót. Lehet, lejárt passal kellett volna rohangálnom előlük csutak részegen, meg arcosodni, aztán nekem is nehezen menne a gépelés.

Rák Attantam 2007.07.23. 09:29:12

Bocs, nem vagyok nagy Sziget meg fesztiváljáró.
De mondjátok már meg nekem, ha az ember vesz egy jegyet, amivel beléphet a fesztivál területére és legálisan bent tartózkodhat, akkor milyen pluszt ad még az a "passz"? Ingyen pia jár hozzá minden standnál? Nem értem.
Ha meg tavalyi, lejárt, stb., akkor gondolom megkülönböztethető az érvényestől, ideitől, nem lejárttól, ugye? Megintcsak gondolom, biztonsági őrök nem csak a kapuban ácsorognak, hanem a rendezvény területén is vannak. Ott már nem bánthatnak az érvénytelen pass miatt?
Csak azért kérdezem ezeket, hogy tisztán és világosan kiderüljön, hogy a beíró tényleg hülye volt, amiért felvette a tavalyi kitűzőt vagy mit. ÉS ENNYI. Más bűne nem volt.

Most jönnek a biztonsági "őrök": ha biztonsági "őr" vagyok és valakivel bajom van, akkor nem úgy kezdem, hogy ráteszem az elhízott kezem a vállára, mert vagy kapok tőle egy irdatlan pofont, vagy elfut az illető. A biztonsági őrnek az őrzött ojjektumon KÍVÜL kábé annyi joga van, mint magyar BKV ellenőrnek egy osztrák villamoson.
Egy ujjal nem nyúlhatnak senkihez sem. Maximum megkérhetik az illetőt, hogy legyen szíves vegye le és adja át a tavalyi belépőt, mert bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy az kábé egy éve lejárt.
Maximum ennyit tehet a biztonsági "őr" objektumon kívül.

Tehát:
1. A presszerpici fejű barátunk hülye volt, mert odabent a tavalyi belépőért jogosan ülhettek volna rá a fejére (verni akkor sem szabadott volna).
2. A biztonsági "őrök", vagy akár az egész cég jogosan perelhető, mert az őrzési területükön KÍVÜL "intézkedtek", elhagyták a szolgálati helyüket, súlyos testi sértést követtek el (mondhatni: bűnszövetségben) stb. stb. Médiát nekik, feljelentést nekik, pert nekik.

Hát én így látom kábé.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.23. 09:30:56

Fertility 2007.07.23. 09:13:57

van benne türüttüttü
van benne valamiííííííí

egyetértek

broáf 2007.07.23. 09:32:20

Szánalmas társaság ez az in-kal... nekem a telefonomat akarták elvenni, amikor egy hasonló esetet fényképeztem vele. ott is öten rugdostak egy pálcika gyereket.

mics 2007.07.23. 09:34:45

oncotigo,

nincs igazad!
itt pont arrol van szo, hogy ha rendor radszol hogy igazold magad, es te elfutsz akkor joggal fog uldozni, esha elkap baromira pipa lesz, mert megizzasztottad, es le fog kenni egy parat!

az inkalos egy kulon allatfaj, epp ezert nem futunk elole, tavalyi passal a nyakunkba, mert ezek az allatok nem csak egy parat kennek le...

esszel kell elni!
odajott, es paraszt volt, en beszartam, de felteszem a kezem, es mondom, hogy bocsi felreertes, normalis modon, modorban, megha a legnagyobb paraszt, akkor is...

Santos35 2007.07.23. 09:39:27

Rák Attantam

Olyan nincs, hogy őrzési területen kívül vagy belül.
Milyen jogon adnak csak egy pofont is? Az ilyeneket a rendőröknek azonnal le kéne csukniuk csak a törvényeink szarok. De mint tudjuk a rendőrök is ugyanaz a bűnöző bagázs.
Kit érdekel, hogy elszaladt? Na és ha belógott? A "biztonsági" emberek feladata a rend megőrzése. Ha rajtakapták, hogy belógott, akkor kiteszik, de nincs joguk megütni. Legközelebb azért fogják megütni mert éppen tüsszentett egy inkálos melett? Álljon már meg a menet!

Jacques Ucca (törölt) 2007.07.23. 09:42:46

"Amikor fegyvert adnak egy csimpánznak és az lelő valakit akkor azért nem a csimpánz a felelős".. /Married with Children -- Marcy D'Arcy/

boldog viziló 2007.07.23. 09:42:47

Van kb. 15e szerződéses (zsoldos) katona Magyarországon. Van kb. 300e biztonsági és vagyonőr, jó részük fegyver viselésére is jogosult. Az összefonódás a rendőrség és bizonyos őrző-védő cégek között közismert.

Kinek a kezében is van a tényleges hatalom?
És még csodálkozik valaki, hogy törvényen felülinek gondolja magát egy inkal-os? Magyarisztán...

grigorij (törölt) 2007.07.23. 09:47:29

oncogito: eszméletlen, hogy egyedül Te értetted meg ennek az egyébként valóban barom történet lényegét!!!
Mert egyik őrzővédő cég emberei sem számítanak hatóságnak!!!! Persze egy rendezvényen ők nagy úrak - meg a plázákban is stb. -, de kint a nyílt utcán UGYANOLYAN ÁLLAMOLGÁROK mind bármelyikünk!!!! Tehát tökmindegy, hogy mit tették, nem rugdoshatnak meg, nem foghatnak le, nem kapcsoltathatják ki veled a telcsit stb.
Ennek a levélnek ez a lényege! Hogy egyre több szerv érzi magát hatóságnak meg hatalomnak, lásd a BKV-s ellenőrök tetteit!
Én egyébként azért nem járok már efféle helyekre, mert nem szeretnék egy bézbólütős csapást a fejemre, mert szólni mertem, hogy meleg a sör... Kint meg a szabdságos rendőr még le is lő...

Bit Rot 2007.07.23. 09:54:45

@mics:

"az inkalos egy kulon allatfaj, epp ezert nem futunk elole, tavalyi passal a nyakunkba, mert ezek az allatok nem csak egy parat kennek le..."

Pontosan! Az illető elvileg ugye ismerhette is, hogy mit jelent az, hogy "in-kalosnak lenni"... Ezek után nem tudom, mit csodálkozott?

Ettől függetlenül jogilag is elítélendő, amit az in-kalosok csináltak! De elkerülehető lett volna a gond. A cikkíró pedig még hergelte is őket!

(Egy tipp: legközelebb menjen be az állatkertbe az oroszlános ketrecbe egy véres hússal a nyakában, utána megint jöhet majd cikket írni a Homárra.)

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2007.07.23. 09:56:23

Egy: miért kell neked tavalyi passz?
Kettő: miért szaladsz el rögtön?

Az ilyen figurákat különösen szeretik megruházni a szekusok. Magadra vess, ha olyan hülye vagy, hogy tavalyi passzal szaladgálsz a biztonságiak elől, szerintem megérdemelted.
Máskor gondold meg, hogy mit csinálsz a szekusok előtt, ez egy ilyen állatfaj.

riotter 2007.07.23. 09:56:46

Az tuti, hogy nem teljesen okés az inkal egy része, de te minek rohangálsz a nyakadban ilyen marhaságokkal?
Van egy ilyen nemzeti sportunk a 3tusa (futás a kocsmába, súlyemelés, talajgyakorlat), te ezt egy kicsit közösségivé fejlesztetted.
Nem értek azzal egyet, ha sokan vernek egyet, ráadásul úgymond "hatalommal visszaélve", pláne a veréssel, de öregem te se lehetsz ám semmi, ha először villogsz aztán meg itt "köhögsz". Az írásban is végig hetvenkedsz (lefutottam őket, bevártad őket), de a kedvencem: "de elég sok ismerősöm van a médiában,".
Javasolom, hogy filmesítsd meg a sztorit!
Különben:
Fentebb már írták: az inkal keretlegényei nem a rendezvény területén dolgoztak, és ráadásul még munkaidőben kocsmáznak is....

Rák Attantam 2007.07.23. 09:58:05

Santos35,
Őrzési területen belül azért akár testi kényszer bevetésével is kitehetnek a területről, HA A KÖZBIZTONSÁGRA KÜLÖNÖSEN VESZÉLYES VAGY (tehát ha be vagy baszva és mindenkivel verekedni akarsz, esetleg nem lejárt pass van nálad, hanem egy 45-ös colt, stb. stb.). Természetesen ebbe nem fér bele az ütleg, csak a lefogás és a kirakás. Ha meg nem megy nekik, akkor rádülnek (persze vigyázva, hogy ne törjék el semmid és még levegőt is kapj) és hívják a rendőrséget. Ennyi a feladatuk.

De nem is erről van szó, hanem arról, hogy őrzési területen KÍVÜL még ennyi "joguk" sincsen! (Gondolom a főutat azért nem ők őrizték...)

Ezt akartam csak kihozni az egészből.
Símán perre vihető az ügy. Persze csak a büntetőper lezárulta után. Merthogy ebből jogállamban büntetőpernek is kell lennie.

vernarancs 2007.07.23. 10:06:38

Az inkalosok tirpak bunkok, ezt mindenki tudja. Azzal, hogy inkalos pass-t kotottel a nyakadba kozejuk akartal tartozni. Akkor meg mi a francert futottal eloluk :) Barom egy gyerek vagy te, hogy meg provokalod is ezeket az IQ-0 lenyeket amikor mindenki tudja, hogy elobb utnek minthogy kerdeznenek.

Perillustris 2007.07.23. 10:07:26

A konkurencia beepitett embere provokalta ki. :)

Majmász Gedeon 2007.07.23. 10:07:52

A Masters of Rock fesztiválon a cseheknél nem volt ilyen gond. Az őr kiszúrta a másfél literes üdítőt a táskámban, úgyhogy megittuk a bejáratnál. A szeszt már nem vette észre a táska alján. :)
Amúgy is tök normálisak voltak. Cseh biztonságisokat Magyarországra!

Ozmodiar 2007.07.23. 10:10:37



Ezt önbíráskodásnak hívják.

Én sem üthetek agyon senkit, mert meglop.

moderátor 2007.07.23. 10:11:40

www.inkal.com/arak.htm

Gyanítom nem az 1190+áfás kategória volt kint a fesztiválon.

A dolog elítélendő, de akkor is vannak alapszabályok, pl.

- Nem hagyunk készpénzt a szállodai szobánkban, különösen nem a Pallaszban,
- Nem ordítjuk le a 150 kilós kigyúrt eladót, ha nincs 48-as Batz papucsa,
- Továbbá nem kezdünk el futni 8 biztonsági őr elöl, ha kérdeztek valamit (jogosan)

csarlee 2007.07.23. 10:13:27

Hát, elég gázos sztori!
Presszerpici arcú barátunk egy oltári nagy f.sz! Minek kellett a tavalyi In-Kal-os passzt viselni?! Jasszkarizni akart vagy mi? Pláne,úgy, hogy nem egy hegyomlás alkat a srác. Akkor legalább könnyebben elhitték volna... Ja, és ha volt In-Kal-os passza akkor talán tudhatta volna, hogy nem elméleti fizika professzorokat alkalmaz az In-kal ilyen helyeken... Másik, miért futott el? Ezzel csak igazolja, hogy valami gáz van vele, nem?
Amúgy meg, ez jellemző az In-Kal-os brigádra... Mindenféle gyökkettő IQ-jú telikokszolt ökör, akikben túlteng az agresszivitás!

nini12 2007.07.23. 10:14:11

Nem igazán értek néhány véleményt: OK, nem kellett volna tavalyi pass-sal szaladgálnia stb. stb., de hol menti föl ez azokat, akik megverték? Akárhonnan nézem, ez bűncselekmény, a lejárt belépővel való futkosás meg nem az. Ők nem hatósági személyek, még feltartóztatni sem állna jogukban, verekedni meg pláne nem. Néhány hozzáállás kicsit hasonlít a megerőszakolásos eseteknél szokásos "minek ment miniszoknyában" c. dumára. Én azt gondolom, semmi nem menti föl azokat, akik megverték, és igazán jó volna, ha bíróság elé kéne állniuk.

Ozmodiar 2007.07.23. 10:19:19

Akkor futok az utcán amikor, kedvem támad, az, hogy valaki követi a sportos példám, nosza rajta, de mikor nem tud lefutni, akkor megver a haverjaival, hmmm...
ez azért nem megy, nem rendőr, ha az lett volna, ad le figyelmezetetőt:)

kiskiváncsi 2007.07.23. 10:21:11

"A hangfelvételen könnyen kivehető a hangja..."

Hol van a hangfelvétel?

Bud Spencer 2007.07.23. 10:23:57

1. Ez olyan Olaszliszkás.
2. A biztonságiaknak a rendre kéne vigyázni nem?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.23. 10:26:03

Tudom, többen kérdezték már, de én is megkérdem, miért kell szaladni, ha valaki hozzádszól?
Egyébként meg az inkálosok ritka nagy parasztok tudnak lenni. Szerintem a cég politikája valami olyasmi lehet, hogy nem vesznek fel olyan embert, akinek az IQ-ja 90 felett van.
A Szigeten volt egy olyan időszak, amikor minden verekedést az inkálosok robbantották ki.

Tigriske 2007.07.23. 10:27:50

Sok barom!

Azért mert valaki fut, nem kell arra törekedni, hogy leverjék!

Utána már persze, hogy fut a szerencsétlen - amint észreveszi, hogy széjjel akarják baszni -, de mégha sáros is, akkor sem arra kell gyúrni, hogy agyba-főbe verjék, hanem arra, hogy elfogják, utána a rendőrség majd eldönti mi legyen.

Nem is értem, hogy miért nem inkább egymást dugják seggbe ezek az In-Kal-osok.

darthyoda 2007.07.23. 10:33:24

Na akkor oszlassuk a ködöt:

Presserfejű: benne van az írásban, kövérkés, lehet hogy, valami kisebbség, szemüveggel, és újságíró!!! Ezért is jelent meg itt, amit írt (kolléga). Mint a rendezvényeket látogató újságírók általában, kissé ittas. Persze az is lehet, hogy részeg, mint az állat. Az inkal passzt azért rakta ki, mert így bemehet a vip részlegbe, és ingyen mulatozhat. Azért volt tavalyi a cucc, mert erre a rendezvényre nem (!) hívta meg a kutya se. Szépen beivott, csak valakinek feltűnt, hogy hoppá, nem oda való a srác, csak potyázik. Mondták neki, nincs gond haver, fizesd ki a fogyasztásod, és húzz a vérbe!
De mint újságíró, nyilván nem volt nála pénz. Mondták nem gond, ott az automata. Erre ő, a nője, meg a haverja árgus tekintetektől kísérve odabaktatott az automatához.
És akkor a csúsztatás: nem az automatában nem volt pénz, hanem kishaver számláján!!! Vagy az is lehet, hogy egyáltalán nem akart fizetni. Szép lassan kikullogtak a helyszínről, de pechére észrevették. És akkor futásnak eredt. Innentől kb érthető a dolog ugyebár....

dy

Zorro2007 2007.07.23. 10:34:26


Szegeny csokat itt mindenki fikazza, hogy miert volt nala a lejart igazolvany es miert futott el, DE
valaki magyarazza meg, miert tilos lejart akarmilyen igazolvannyal a nyakamban rohangalni a nyilt utcan???

Ha valami elonyszerzesre akarta volna a lejart igazolvanyt felhasznalni akkor ok.Mindenki elol elfuthatok a nyilt utcan, kiveve a rendort.

Tanacsolnek egy jo ugyvedet es szarra perelni az inkalosokat.

Metal Storm 2007.07.23. 10:35:06

Sziasztok!

Attól, hogy valakinél van egy lejárt érvényességű belépőkártya (mindegy, hogy koncert, nemzetbiztonsági, vagy csak bérlet) nem követ el semmilyen szabálysértést (kivétel, ha megjegyzésben fel van tüntetve valahol a belépőn). Rendszeresen járok Forma 1-re. Relikviaként tekintek a jegyekre, mert ott voltam, megnéztem. Olyan nekem, mint valamilyen skalp. Egyszer nem tettek megjegyzést a biztonságiak, pedig gyakran néztem ki úgy, mint a karácsonyfa. A kulcstartóm pedig az első elhibázott szériás PVC alapú személyi igazolvány kártya, amit hatóságialag érvénytelenítettek.

Néhány ember véleményéből kiindulva, ha a szélvédőmön van tavalyi, tavalyelőtti autópálya matrica, akkor azok, akik ezeket ellenőrzik, nyugodtan bezúzhatják a szélvédőmet, mert vannak ott lejárt érvényességű matricák is.

Sőt a vonaton a kalauz sem dobott ki menet közben, mert véletlenül a múlt havit mutattam meg neki. (amit csak az elszámolás miatt nem dobtam ki)

HA pedig megkísérel bejutni valaki egy érvénytelen jeggyel valahová, mindegy, hogy mozi, vonat, vagy koncert, akkor össze kell verni? Ha jól tudom, akkor a biztonsági őr is csak saját, vagy más ártatlan emberek védelme érdekében alkalmazhat bármilyen erőszakot, legyen az testi, vagy verbális. Tehát még akkor sem üthet, szidhat meg, ha érvénytelen jeggyel kísérlek meg bejutni. Fel lehet jelenteni, vagy ki lehet hívni a rendőrséget...

Bar Kochba 2007.07.23. 10:37:30

1. Saját elmondásod szerint volt érvényes jegyed, akkor minek rakod ki a tavalyi in-kal pass-t? Egyáltalán minek volt nálad?
2. Ha hozzádszól valaki, te automatán futsz? Meg se hallgatod, hogy mit akar?
3. Otthagyod a nődet? És ha valaki közben őt molesztálja, akkor majd hívod az In-kal-t?
4. Ha már elfutsz és lehagyod őket, MINEK VÁROD BE őket?

Te egy igazi Darwin-díj várományos vagy!!!

Bud Spencer 2007.07.23. 10:37:41

De nézzük az eredményt.
Presszerpici arcú barátunk meg lett verve. Testi és lelki sérüléseket szenvedett. Látlelet, kórházi kezelés stb. - ez mind a mi pénzünkből megy.

Az in-kalosok csapnivalóan végzik a munkájukat, mert nem törvény szerint jártak el.

Ha az a tanú értékelhető vallomást tesz, akkor bajban lesz az a pár biztonságiőr, akár börtönbe is kerülhetnek. De ha csak bűntetést kell fizetniük, akkor is bűnetett előéletűek lesznek. Biztonsági szakmában nem helyezkedhetnek el egy ideig. Sőt kártérítést is kell fizetniük.

Eredmény: mindkét félnek rossz.

A magyar törvények értelmében senki semmilyen körülmények között nem verhet meg egy másik embert!!!!! HOVA VEZET EZ????? Az állatvilágban, ha valaki áldozatként viselkedik (pl. elfut) azt áldozatként kezeli a többi állat. Tehát ha egy macska életében nem látott egeret és nem tanult meg egerészni, de idős korában meglát egyet és az egér elfut, akkor a cica felfalja azt az egeret. Egyben megtanul egerészni.

Ha a kékruhásokat most nem bűntetik meg, akkor nem fogják fel, hogy rosszat tettek!!!!

butter 2007.07.23. 10:38:16

aki in-kalos passal megy, az nem lehet sikeres ember.

az In-kal egy ősi román cég.

andreasue (törölt) 2007.07.23. 10:40:54

Tökmindegy, ha lopott és hamis lett volna a passz, vagy ha meggyilkolt volna valami In-Kalost érte a srác, akkor sincs joga összeverni egy biztonsági őrnek senkit. Ugyanannyi joga van, egy centivel se több, mint bármilyen más állampolgárnak.

Ozmodiar 2007.07.23. 10:42:10

A JEGYET MEGVETTE, HA NEM TŰNT VOLNA FEL:)

OLVASTAD?

greggrant 2007.07.23. 10:42:52

Azt hiszem, én is csak növelem az előttem értetlenkedők nagy számát: mire is volt jó az a tavalyi inkal-os pass? Miért kellett azt most feltenni? És miért kellett elkezdeni futni? Mitől kellett annyira megijedni, ha nem volt sáros a levélíró? Egyébként az intézkedés tényleg brutálisnak hangzik, ezen nincs vita.

RoxyTHC 2007.07.23. 10:43:03

Emberek...
Azert volna itt egy par dolog amit partallastol fuggetlenul figyelmebe kellene vennni..
1, Azert mert hulye valaki meg nem jogszeru osszerugdosni.
2. Ha valaki szabalytalansagot, visszaelest, buntettet kovet el attol en meg nem vagyok feljogositva arra, hogy enis elkovessek hasonlo dolgokat.
4. Csak es kizarolag a sajat eletem vedelmeben alkalmazhatok eroszakot, de azt is csak olyan mertekben, ami nem haladja meg a velem elkovetett eroszak, vagy cselekmeny merteket. (Ertem ezalatt ha valaki nekemugrik egy kessel, nem lohetem fejbe egy pisztojjal mert az mar nem onvedelmi kategoria).
5. Ketsegtelen, hogy a gyerek hulye volt es hamis (nem ervenyes) inkalos passal akart szamara nem jogosult elonyokhoz jutni.
6. Az inkalosok kisse tullihegtek ezt a dolgot a sraccal szemben, es az eljarasuk teljessegel szabalytalan volt, mivel csak arra a teruletre ervenyes az intezkedesi jogkoruk, amit hivatalosan felugyelnek...ergo a sorozore nem, ha ott nem ok a biztonsagiak. De az intezkedesi hataskoruk, a sajat teruleten belul is csak arra korlatozodhatna elvileg, hogy a "renezveny szabalyzataban foglalt "hazirendben" foglaltakat" nem betarto egyeneket figyelmeztessek, vagy a teruletrol eltavolitsak. Alkalmazhatnak erre kenyszeritest indokolt esetben, de semmi esetre sem kezdemenyezhetnek fizikai kenyszert, csak ha az adott illeto a felszolitasukra nem mukodik egyutt veluk es maskeppen nem lehet eltavlitani a teruletrol. Mert ugyebar ha joltudom elfogni es becsukni nem lehet a "rendbonto" illetot mivel altalaban hivatalos helyseg nincs az ilyen helyeken ahova begyujtik a rosszfiukat.
A jelenlegi esetben mindenkeppen bele kellett volna vonni a rendorseget a dologba mind az uldozo, mind az uldozott reszrol, hogy hivatalos jogi szemely intezkedjen megfeleloen.
Amugy az inkalos igazolvany jogosulatlan hasznalata ugyanugy okmannyal valo visszaeles mint ha egy banka mennek be egy ott dolgozo hamis igazolvannyal.... es azert ugye valljuk be ..ott sem orulnenek neki.
De a legfontosabb...
Mindenkeppen borzalmasnak es elkeseritonek tartom, hogy a magyar igazsagszolgaltatas vegrehajtasi csoportja (Rándőrsegg) baszik ra ha egy allampolgar intezkedest ker toluk. Elhiszem, hogy szegeny rendor nincs megfizetve es nem akarja vasarra vinni a boret mert ha pl adott esetben intezkedik az inkalosokkal szemben akkor kesobb kellemetlensege lehet belole, DE AKKOR KEREM SZEPEN NEM KELL EZT A PALYAT VALASZTANI ES EL LEHET MENNI VIRAGKOTONEK. Undorito hogy minden lassan kez-kezet mos alapon mukodik. A rendorseg lassan semmi masra nem kepes csak arra hogy megbuntessen kozuti kihagasert, de ha barmi tortenik akkor konyorogni kell azert hogy erdemben intezkedjenek. Csak a vallukat vonogatjak hogy nem tehetnek semmit es majd ha bizonyitva van meg feljelentem meg stb... Kerdem en...ha eppen meg akarnak olni es kergetnek....akkor megkerem oket hogy elnezest...varjanak egy pillanatra ne oljenek meg mert beugrom a rendorsegre feljelentest tenni, +felveszem kamerara az uldozest, hitelesitem 2 tanuval, ugyved jelenleteben, majd utana folytathatjak az uldozesemet a rosszfiuk mert mostmar ha ezt a rendor is eszreveszi akkor mivel minden papirom es dokumentumom megvan akkor esetleg intezkedik a rendorseg? Es ha ez van, akkor a kozlekedesi szabalysertesek eseteben miert fogadjak el alanyi jogon hogy az adott cselekmeny letrejott? Miert csak arra szolitanak fel hogy kuldjek adatokat arrol hogy ki kovette el az adott idoben a szabalysertest es nem arrol hogy egyaltalan elkovette e valaki? En akkor miert nem mondhatom azt hogy bocs de sajnos nem tudok foglalkozni a dologgal majd kuldjek el a cimemre az osszes hivatalos papirt ami igazolja az allitasukat mindenre vonatkozolag? Vagyis de...mondhatok ilyet, de asszem mindenki tudja hogy mi az eredmenye.
Persze az allampolgarnak vannak lehetosegei jogorvoslatra, de az erdekes modon soha nem megy olyan gyorsan mint az amikor valami kellemetlenseget csinalnak nekem...

Ozmodiar 2007.07.23. 10:44:50

LÁTLELET 3000Ft : magadnak fizeted
+ ugye a vizitdíj

Zaklató_Panda 2007.07.23. 10:45:26

A beíró nem tett valami nagy észről tanúbizonyságot. Enek ellenére az összes ilyen őrző-védőnek nevezett barom egy ősi román fasz. Az összes. Aki nem az amikor odamegy, az azzá válik.
A 300. hozzászólás után azt is elárulom mifélék ezek.
Így megy ez. Amúgy Gasztonyi volt ma már?

CptAbr 2007.07.23. 10:46:07

Annyi helyen sántít ez a sztori, hogy hihetetlen.
Kezdjük pl azzal, hogy Zamárdiban a Sound alatt 5 métert nem lehetett úgy megtenni, hogy ne ütött volna el egy rendőrautó.
Másrészt engem még nem ruházott meg soha senki (lehet hogy azért mert van agyam?) de kicsi furcsa, hogy futok, körbeállnak, levernek, aztán gondolok egyet tovább futok...
Hatost dobtál és kétszer jöttél, vagy mi?
Márészt meg elég sok botrány volt az elmúlt években, úgyhogy moistmár szoktak figyelni az inkálosok. Azt nem mondom, hogy iq-bajnokok lennének és egy-két pofon nem száll el, de néhány hülye gyerek meg is érdemli.

Én meg mondjuk akkor se hagynám ott a barátnőmet, ha 30 álló farkú inkálos kergetne.

de hát tudod, van aki tapló, van aki meg nem...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.23. 10:52:40

"loptam valamit és ezért rohanok. Futó ember csak rossz lehet..."

Khm. Ha jól tudom, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr rendszeresen fut, miközben InKalosok őrzik, mert bizony a magyar rendőrökben, kormányőrökben nem bízik, amióta a Teve utcai Rendőrpalotában Tomcat, a neves blogger megkérdezte tőle nem egészen egy m-ről, hogy nem érzi-e felelősnek magát...
A fenti idézet az ő blogjáról is származhatna! Az enyéről meg a következő idézet származik:

"a biztonsági szolgálatok mögött nemzetközi bűnszervezetek és/vagy állami, esetenként szektakézben lévő titkosszolgálatok állnak. Ezek a szervezetek természetes módon fonódnak össze a fegyvergyárakkal, a védelmi- és támadóeszközök gyáróival, a titkosszolgálati és azok elhárítását szolgáló technológiák gyártóival."

Bizony, ezek az óriási méretű felfegyverzett magánhadseregek egyesülve akár a zsoldoshadseregünk, akár a teljes egybesülő rendőrség+határőrség ellenében is képesek átvenni puccsal a hatalmat. Elég egy, a korábbiakhoz hasonló kormányzati önmerénylet, és a következő népszavazás/választás biztosítását közbeszerzésinek álcázott eljárással átpasszolhatják valamelyik pl. orosz-amerikai-izraeli hátterű magánhadseregnek, akik katonái meg felnyomhatják a golyós irónt a helytelenül ixelőknek, letéphetik az árpádsávos felvarrósok arcát, szétkaphatják, felrobbanthatják az ellenzéki szavazatszedők mobilját, laptopját, felcsőrlőzhetik a szavazókörök környékén megálló közvetítőkocsikat, stb.
Lesz itt rend, meg biztonság. "Népi" rend, "népi" biztonság, népi demokrácia.

Metal Storm 2007.07.23. 10:52:52

RoxyTHC - sajnos nem értek veled egyet az azonos mértékű önvédelemmel, és hála Istennek ezt már itthon is figyelembe veszik.

Van egy ember kést ránt... (történetesen leszerelt légiós, aki 5+5 évet szolgált Szomáliában, és mestere a késnek)

nálam momentán nincs egy 25 cm-es pengehosszúságú bajonett, de van nálam egy önvédelmi pisztoly.

A késsel, amit fog keresztül tud döfni --> képes halálos erőt alkalmazni. Akkor én miért nem?

Vagy olyaszliszka (?) ahol a gázolót agyonverték? ott a sofőrnek milyen fegyver dukált volna önvédelem céljáből, amikor rátámadt a csőcselék és elvették az életét? Géppuska, hogy legyen esélye mindenkitől megvédenie magát?

bukodi 2007.07.23. 11:05:08

"Elmondták, hogy sajnálják, hogy a srácoknak elszakad a cérna, ..."

Na ez itt a probléma. (Feltéve persze, hogy a történetnek legalább ez a része igaz.) A gond ezzel az, hogy a főnökség az ilyen kis túlkapásokat, megérti és tolerálja.

Egyébként érthető dolog:
- az inkalosoknak alapvetően igazuk volt, hogy kergették, és elkapták. És ha ellenkezett, akkor nyilván valamit csinálni kell.
- annyira nagyon azért nem verték meg. (mert akkor nem a kisujjára meg a véraláfutásaira panaszkodna)

Viszont:
- Kultur államokban az erőszak szervezeteket nagyon pontosan szabályozzák. Ugyanez elvárható egy kultur cégtől is. Az inkalos munkaidőben tartsa be a szabályokat. Még akkor is, ha úgy emberként "elszakad benne a cérna" (Én sem küldhetem el az ügyfelet a picsába, hogyha hülye. Meg gondolom a többség sem.)

darthyoda 2007.07.23. 11:11:46

Uhhh!
Olvassatok is!
Korábban leírtam, hogy nyilván lopott a srác! És amit lopott, azt az inkal-osoknak kellett volna kifizetniük, mert beengedték!!! Persze ezért nem kell agyonverni, de szerintem itt mindenki baromi ideges lenne, ha valaki lop tőle, azután megpróbál lelépni.
Valaki írta, hogy az inkalos keres 1100+áfát. Ez a csákó meg biztos összeivott-evett vagy 15 rugót harmadmagával!!!! Én biztos megrugdostam volna a tolvaj köcsögöt!
Megpróbálta eljátszani a passzal, mintha delegált újságíró lett volna! De nyilván nem volt az, mert akkor nem vett volna belépőt!!!!

dy

buttykowics 2007.07.23. 11:16:17

1. biza, biza, ha valaki így eliszkol akkor ott van valami
2. azt nem igazán bírom ésszel felfogni, h ki az a buta marha, aki in-kalos passal akar villogni egy fesztivál területén, hacsak nem azt akarja, h mindenki leköpdösse
3. ha meg királykodni akartál, és ilyen szarul sült el, akkor csak magadra haragudhatsz
4. jelentsd fel őket, mert abban teljesen igazad van (persze csak ha jó az ügyvéded, és ha te szemlesütve elfogadod, és beismered, h mekkora hülye voltál, mert elfutottál), viszont akkor sajna még több veréssel is számolnod kell esetleg, szóval most kezdj el legalább a futásra gyúrni, meg többször ne kövesd el azt a hibát, h bevárod őket az első sarkon, hanem addig fuss, amíg biztosan le nem ráztad őket

RoxyTHC 2007.07.23. 11:19:34

Metal Strom ! Bocsi de szerintem felreertettel!
En nem azt mondtam, hogy szerintem ez igy van vagy igy jo, hanem azt hogy ez sajna jogilag van igy. Es az elso pelda amit irtal az 5 eve legios...stb... Mas jogi elbiralas ala esik az az ember akinek pl katonai multja van (lsd CONAIR). Es igen....gondolj csak bele...Az olaszliszkai lincseles... Megtamadjak az embert 20an, majd a megtamoadott fel elovesz egy alvanyos geppuskat es szitava lovi a diszes tarsasagot. Ő eletben marad... DE... Mi lett volna a vege? Eloszor is...elitelik gyilkossagert, masodszor is megjobban elitelik mert ebben a ciganyok nagymesterek hogy hogyan lehet etnikai kissebsegi kerdest csinalni mindenbol. Majd ha esetleg....hangsulyozom esetleg nem itelik el, akkor majd valami szinten kissebbsegi "erdekkepviselet" jol kettvagja kaszaval, mondvan hogy megbosszulta a szemet fajgyulolo szkinhedet aki lelott 20 fajtiszta kissebbsegit. Szoval az a problema hogy bar erezheted az eletedet veszelyben adott tamadas eseten, de sajnos...JOGILAG megvan annak a hatara hogy mi az onvedelem es mi az ami jogi szempontbol tulmutat rajta.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 11:19:57

Tegyük hozzá, Inkalos passal viszonylag nehéz delegált újságírót eljátszani.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.23. 11:24:35

Rákérdezhetek?
Balás Márk (Trychydts, "I hate it here")?
Senki más nem tud ez országban verés közben telefonálni.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 11:24:36

Másrészt ha az inkalos fővezér nem érezte volna maga is gáznak a helyzetet, nem ajánl fel csak úgy 3 VIP passt meg még egy jegyet visszafelé. Ha igaza van, akkor nem egyezkedik, alkudozik, hanem öcsém, márpedig ez így van, mehetsz sopánkodni oda, ahova csak akarsz.

scurra 2007.07.23. 11:27:30

Sok baromságot olvastam, de szerintem a lényeg az, hogy ha valaki elmegy szórakozni szabadidejében, akkor joga hogy f@sz legyen. Ennek kiváló példája az eredeti beírás szerzője.
Az a szakember aki viszont ott dolgozik, annak munkaköri kötelessége hogy helyesen járjon el. Éppen ezért kellene az ő felelősségét vizsgálni először, s nem a szerencsétlen kölyköt b@sztatni. Nincs joga egy secusnak azonnal ítélni és végrehajtani. Ha ezt elfogadjuk, akkor jön a rendőr, aki gumibotoz az ittasságért, lelő a gyorshajtás miatt.
Szerintem mindenki tegye a dolgát, szabadidejében pedig mindenki szabadon lehessen balfék.

freaky (törölt) 2007.07.23. 11:28:17

ÜGYESEN VÉGIGOLVASTÁTOK!!!!!!

LEÍRTA, HOGY AZOK KÖZÖTT, AKIK A KOCSMÁBÓL KISZEDTÉK, VOLT RENDŐR...

EGYÉRTELMŰSÍTEM: RENDŐR ELŐL FUTOTT.

bravoman 2007.07.23. 11:35:26

Hány éves ez a srác? Sose volt még dolga ennek a szerencsétlennek secu-sokkal? (Sajnos más reakcióra senki sem számítana, aki már találkozott ezzel az állatfajjal...)De akkor honnan volt tavalyi Szigetes In-Kal PASS-a? 100%, hogy villogni akart bent a haverok előtt vele... hát ez nem jött össze : ) Tuti az a fajta kis hülye, aki a családapák között pogózna hátul a koncerteken, mert ott ő a Jani... Hogy jutott eszedbe ekkora baromság??? Lejárt PASS? Még el is futsz? Szánalmas vagy barátom! Megérdemelted a verést, és remélem tanultál belőle!

freaky (törölt) 2007.07.23. 11:36:48

HOPPÁ, ÜGYESEN ELNÉZTEM.... :D

vernarancs 2007.07.23. 11:38:21

Az ORFK vezetojenek le kell mondania ezutan a nyilvanvaloan brutalis rendori tulkapas utan. 300 rendor ratamadt egy artatlan nezelodore es gumilovedekekkel celbavettek az 5. kisujjat. Eddig kb. itt tart a story. Lesz meg itt atomtamadas is...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2007.07.23. 11:47:07

Semmi sem mentheti fel az In-Kal biztonsági őreit ezen tett miatt, ez súlyos és elítélendő, pláne, hogy a hatáskörükön kívül cselekedtek. Igaz, hogy kötekednek és bunkók, de én is elég rég járok fesztiválokra, szórakozóhelyekre és mégis egy karcolás nem esett sem rajtam. Valószínüleg azért, mert nem futottam előlük tavalyi pass-al a nyakamban. Volt, hogy nálam maradt bicska, még gáz spray is, akkor normálisan elmagyaráztam a szitut, hiába láttam az arcán az értelmetlenséget és lám megoldódott a helyzet. Bicskát elvették, mikor kimentem visszaadták, a gáz sprayt pedig megkérték, hogy dobjam ki. Nem szaladtam el. Szóval hülye volt a kedves delikvens, az In-Kalos arcok meg várják a balhét és unintelligensek, ebből mikor keveredhet ki jó dolog? Mászkálj kérlek egyenruhába a rendőrpalotába és ha megkérnek, hogy add oda a jelvényed kezdj el rohanni, szerintem pizzát is rendelnek neked, pff.

Tigriske 2007.07.23. 11:47:39

Freaky!

Szövegértésből hogy állsz?

Magát, rendőrnek kiadó személy... - ami gyakorlatilag így, bemondásra, lóf@szt sem ér.

Sehol nem írja, hogy az ipse azonosította magát, bár okt. 23-a ta ez nem is igazán módi a rendőrségnél.

darthyoda 2007.07.23. 11:51:08

borivoje
sztem nem, a vip pass-t soxor adja a biztőr cég. Pl. úgy, hogy a bejáratnál van egy névlista, és rajta vagy, akkor kapsz egy ilyet, nehogy valamelyik izomtibor benézzen:)

gy

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2007.07.23. 11:52:29

Már megbocsáss de minek In-Kal pass a nyakadba, ha nem vagy inkálos??? Tök jogosan akarták leszedni rólad szerintem, az meg, hogy elkezdtél futni előlük és ahogy értelmezem rendőr elől is, feltételezi, hogy valami nem stimmel, igen menekülő embert nem valószínű, hogy hagyak elszaladni. Amúgy engem a Sziget előtt ütött le egyszer egy bunkóparaszt, mert nem akartam felálni az autókereskedés kőkerítéséről, ahova tényleg két pillanatra ültem le, míg vártam a barátomat aki vécén volt. Utána is még engem akartak bevinni a rendőrök egy centiről ordítottam az arcukba:-), hogy nincs hozzá joga satöbbi satöbbi, és hiába alapból igazam volt, a végére már még sem annyira...
Szóval csak óvatosan ezekkel!
Volt pozitív csalódásom is, inkálosok, Sziget Tito and Tarantula koncert, ott dumáltam velük, meg fotózkodtunk, mert ők is imádták, mondta is az egyik, hogy Szegedről hozták őket, az egész előző évi bagázst kivágták a franca...

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.23. 11:59:09

Mijafasznak rohantál el zsírci? Be voltál papírozva vagy egyéb pszihedelikus szer hatása alatt álttál és nagy véreszszájú küklopszot vizionáltál aki éppen horromély hangon szólit fel , hogy kövesd? Amolyan Félelem és rettegés Las Vegasban stílusban? (csak ott dínók jöttek vagy mi a lőcs)
Csak mert kívülről a kopaszállatok helyében én ezt vágtam volna le, főleg miután egy kocsmában felugrasza pultra bazmeg! A kocsmáros nem kapott elő egy lefiríszelt csövűt a pult alól?
Nem kérdéses, hogy a kopaszok már eleve paráztatón szeretnek fellépni, hogy nyomban összeszard magad, lehetne kedvesen nyitni aztán ha valaki nem ért az első szép szóbol utána jöhet a ronda, aztán meg az erő. Gyanítom sok esetben még a ronda szóig sem jutnának el. Magamról tudom, hogy amikor egy kétméteres hústorony szépen és tisztelettudóan szól hozzám, hogy ezt ne így hanem úgy akkor nagyon szívesen hallgatok rá, mert emberszámba vesz és nem hatalmaskodik.
Szóval az erőszak jelen esetben viszonylag jogos volt, bár elég lett volna ha szépen lenyomnak a földre , úgyis összefossa magát az ember. Persze szeretnek pofozkodni, de pont ezt kéne beléjük nevelni, hogy ez nem profizmuis. Ütni mindenki tud.

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2007.07.23. 12:02:53

+ még valami...kb 10 éve sokat mozogtam az éjszakában és konkrétan tudom ismertem láttam azokat a kidobókat akik anfetamin hatás alatt kifejezetetten VADÁSZTAK a fiatalokra és bakanccsal rúgtak arcon egyet kettők mielőtt kivágták őket a betonra, szóval még egyszer mondom SOHA ne jogászkodjon senki ezekkel, tisztelet a kivételnek a legtöbbje baromarcú ahogy vallom, h normális intézkedő rendőr is igen kevés van:-(((

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.23. 12:02:55

Ja , tényleg! Mi rongybatekert pöcsér' lógatod a nyakadban az inkálos igazolványt?

csob 2007.07.23. 12:06:18

Istenem te mekkora egy f@sz vagy!! Mi a bús pics@ért lógacc a nyakadba egy lejárt inkálos passt???

Ami a kidobókat illeti, azok ilyenek.. sokkal jobban kellene szabályozni, hogy mit tehetnek meg...

freaky (törölt) 2007.07.23. 12:07:13

Tigriske, 11:36:48. Nyugika.

Masni 2007.07.23. 12:11:59

Én egy dolgot nem értek, hogy a lemaradó barátaid miért nem hívtak rendőrt???
És az inkalosokkal soha nem mernék ujjat húzni. :(

darthyoda 2007.07.23. 12:22:53

Masni, mér nem olvasol????
Kicsit hülyén nézne ki, ha a tolvaj haverjai rendőrt hívnának, amikor a meglopottak kergetik a tolvajt...


dy

Zsúr 2007.07.23. 12:30:12

Helló Én is In-kalos vagyok mégse érzem magam sötét bunkónak és mások se tartanak annak.De ha csak a savat kapod mindenkitől akkor nem csoda hogy rosszul reagálsz le néha valami szitut.Ja és az in-kalos se jókedvében van kint a fesztiválon hanem mert nincs más válsztása.Aki meg hülye az igy jár de nem csak nálunk hanem más európai országban is.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.23. 12:34:08

Javíts ki Zsúr, ha tévednék, de szerintem fizetésért vannak ott kint, ha nem tetszik, tessék elmenni a tercier szektorba, tessék ott így viselkedni, 10 percen belül mehetnél a munkaügyi irodába regisztrálni.
Másrészt, ok, elhiszem, hogy te nem vagy sötét bunkó. Szóval akkor eddig egy.

Aaronka 2007.07.23. 12:35:29

Állítólag a Zöld P.-ban esett meg a köv.sztori:
Inkálos kidobó: -Személyi?

Részeg fiatal: -Érettségi?

paccs...
hatalmas pofon ököllel gyerek arcába. Szerintetek volt érettségije a portásnak?
és humorérzéke?

szgyula 2007.07.23. 12:37:32

Szegeny persze hogy elfut. Ha nem futna el, akkor beerne a biztonsagi or, nem birna magaval es megeroszakolna mind az otot, mert nem bir magaval. Zsanett nem futott el, oszt mi lett belole...

Alf (törölt) 2007.07.23. 12:39:34

in-kal az a legdurvabb...

habitang · www.nst.blog.hu 2007.07.23. 12:42:09

darthyoda

Milyen tolvajról beszélsz? A srácnak volt belépője, azzal ment be.

Kik a meglopottak, akikről beszélsz? A srác lúzer volt, de nem tolvaj. Itt barmokról beszélünk, nem meglopottakról..

Szerinted miért ajánlottak nekik utána VIP passt, ráadásul egyszerre hármat?

Biztos lehetsz benne, az In-KAL főnökség azért jól picsán rúgja/rúgta a kedves kis genget, ha másért nem, ezért a rossz reklámért biztosan. Amúgy pedig mit gondolsz, ki dönthetett a három VIP passról? Nyilván nem egy sablonbunkó, hanem pedig a vezetőség.

mickeyknox 2007.07.23. 12:49:37

kár volt elkezdeni futni. ezek után ne csodálkozz ha ezek az állatok agyonvernek. sajnálom, meg nyilván finomabban is bánhattak volna veled, de miért kell az első szóra elkezdeni futni? ha egy ilyen barom rámszól, akkor vagy nem veszem észre, vagy ha odajön hozzám, akkor beszélünk. ennyi. de egyébként az igaz, hogy az inkalosok ritka nagy parasztok.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.23. 12:51:45

nekem ez a sztori erősen hiányos.

miért esett volna neki 8 secus egy ürgének, mert a nyakában lóg egy olyan sz@r?

valami itt nagyon nem kerek. mintha kitépték volna a cikkből az első két lapot.

1. minek kell elfutni, csak az fut el akinek vaj van a füle mögött
2. a társaság másik két tagja simán végignézte ahogy csávókámat megverik?
3. a másik kettőt miért nem csesztette az secu?
4. minek veszel olyan sz@rt a nyakadba
5. minek feldühíteni 8 secust
6. minek kell futkározni
7. minek veszel a nyakadba olyan sz@rt
8. minek kell futkározni
9. minek veszel a nyakadba olyan sz@rt

és zavaros ez a rendőrthívtam dolog is. hogy iment, aztán mégse? vagy mi?

a fizetés nélkül távozott dolog a nyerő, szerintem is, és amikor el akarták kapni, akkor beszólt, és elfutott...

darthyoda 2007.07.23. 12:53:56

habitang, látom te sem vagy az az olvasós fajta. Korábban leírtam, hogy miért is lopott, meg mit is, meg hogy is.
Az utólagos vip-jegy azért kellett, mert az inkalosok kicsit túlreagálták a dolgot. Légyszi nézd meg, hogy korábban mit írtam, aztán érdekel, hogy szerinted tévedtem-e.

dy

rezo_O 2007.07.23. 13:03:02

ocsem

mi a gecinek futottal el?

ha mikor intenek, odamesz es nem vagy flegma, csak elveszik es megkerdezik honnan van

arra termeszetesen nem tudtal volna felelni, hogy miert van a nyakadban a helyszin vedelmet ellato ceg akkreditacios kartyaja a nyakadban, szerintem ezt magad sem tudod

miert janizol egy tavalyi inkalos passal :(

ha mar ekkora gyoker vagy miert kurtolod vilagga hogy megvertek, viseld ferfikent a sajat faszsagodat

most komolyan
nyakadban a tavalyi pass, amit nem nagyon ertenek, hogy miert
szolnak neked hogy menj oda mert az a dolguk tobbek kozott hogy az ilyen dolgokat tisztazzak
te meg hergeled oket azzal hogy ilyen melegben elfutsz
nem az eszukrol hiresek ezek az emberek te is tudod, tulajdonkeppen ezert is nem a kfkinel dolgoznak hanem mondjuk egy fesztivalon

te meg csodalkozol hogy megbasztak mikozben a letezo legnagyobb faszsagot csinaltad amit lehetett volna, ennel talan csak akkor csapnak meg jobban, ha a nagyszinpadrol hugyozol a tomegbe

szerencsere te csak magad ala

(ja nem vagyok inkalos meg semmi ilyesmi mielott eztis megideologizalnad)

Bettyno 2007.07.23. 13:03:57

Szerintem minden inkálos monnyon le!
Nem értem miért akar egy neminkálos inkálosnak látszani?
Az valami menő dolog?
Mert én mondjuk inkább meghalnék minthogy inkálos legyek.....

Ennek ellenére vagy éppen ezért az ilyen inkálos iqlight gyíkoknak nincs joga megverni senkit azért mert inkálos passal szaladgál!!!!!
És ha inkálos passal szaladgál? Mi azzal a baj?
Legközelebb kit vernek el és miért?
Téged, mert hosszabb a hajad mint nekik?
Aki azt írja, hogy a menősködni (?) akaró amberke megérdemelte az remélem megkapja a saját adagját valamelyik hasonló hatalmi szervtől pl.: BKV-ellenőr, közterület felügyelő, biztonsági őr a sarki közértben stb stb stb

renugard 2007.07.23. 13:05:59

OFF:
Aki normális, inkál és bunkóságmentes rockfesztiválra akar menni, javaslom az évente kétszer megrendezésre kerülő Leukémia Fesztivált. Ilyen rendezvény már hat városban van, célja a leukémiás betegek gyógyításának megsegítése.
Helyszíneik:
Budapest, Pécs, Kapuvár, Nagykanizsa, Gödöllő és Siófok.
A következő rendezvény október 12-13-án lesz.
És még segíteni is lehet a beteg embereken...

renesis 2007.07.23. 13:09:01

"2 napom megy el arra, hogy próbaidőm alatt el próbálom intézni az orvosi vizsgálatokat"
- ezek szerint te se vagy szűz
- lehethogy felismertek, mert már volt velük dolgod
ott hagyni a csajod???!!!-hmmm,nem sok férfiasság szorult beléd

renesis 2007.07.23. 13:11:01

próbaidős presszergyerek-mit csináltál, hogy próbaidőre kerültél?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.23. 13:11:10

aki inkálosnak akar látszni, miközben nem az, az sikeres ember nem lehet.

aki BKV ellenőrnek akar látszni, miközben nem az, az sikeres ember nem lehet.

aki Blatz papucsnak akar látszni, miközben nem az, az sikeres ember nem lehet.

aki Danone kefírnek akar látszni, miközben nem az, az sikeres ember nem lehet.

aki a Pallaszban akar megszállni, az sikeres ember nem lehet, és ősromán

broáf 2007.07.23. 13:14:32

Te ostoba renesis, te!!! Tudod mi az a munkahely? Volt már olyanod? Tudod fiam, az ott töltött első három hónapot, vagy amennyi a munkaszerződésedben szerepel, azt hívják próbaidőnek.
Idióta...

Répalaki Edömér 2007.07.23. 13:22:14

Javaslom, hogy cseréljük le az Inda-Pass rendszert In-Kal Pass-osra és mindjárt nem lesz annyi elsőző meg ajtó-leszakítós.

Aprópó, miért van új belépő"ajtaja" az indexnek? Tán leszakították a régit?

szikra 2007.07.23. 13:22:40

Nem minősítem a történetedet, azt megtették a többiek. Ám fölhívom szíves figyelmedet, hogy a "replika" szó jelentése gyors, találó válasz, visszavágás. Te a reprodukál szót akartad használni, amely jelentése többek között az újra előállítás is. Ha nem biztonsági őrként vagy próbaidős alkalmazott, akkor alkalmatlan vagy a betöltendő munkára.

Rák Attantam 2007.07.23. 13:27:49

darthyoda, az érdekelne, hogy ez az általad felvázolt "ködoszlatás" mennyire alapszik tényeken? (Mármint, hogy "biztos" lopott a srác...)
Ott voltál? Te is kergetted? In-Kal-os vagy? Vagy tőled lopott (fizetés nélkül távozott?)
Vagy csak dobtál egy fiktívet és most mindenkinek beszólsz, aki nem veszi a "sztoridat"?
Nem értem. Magyarázd lécci! :(

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.23. 13:31:47

Tanácsolnám, hogy tépjük le az In-Kal ajtaját!

HollyFcuk 2007.07.23. 13:34:13

Az a biztonsági, aki egyedül, ketten, hárman, hatan nekiugrik valakinek és leveri, az nem alkalmas biztonsági őrnek!

El lehet gondolkodni kedves biztonsági őrök, hogy mekkora ősbunkó, gyökér ízeltlábú az, aki már biztonsági őrnek sem alkalmas....!!!

habitang · www.nst.blog.hu 2007.07.23. 13:36:26

darthyoda

Honnan veszed azt, amit leírtál ködoszlatás címén?

Pema 2007.07.23. 13:36:52

Nem tudom mit csodálkoztok itt...
A következő tézis a mai napig fenn áll...

Mindenki rendőrnek és biztonsági embernek születik, csak van aki továbbtanul.

dejavubazz 2007.07.23. 13:41:31

Mintha valami tenyleg hianyozna a sztoribol, de tegyuk fel, hogy a srac nem hallgat el semmit.

A lejart pass viseleserol

Alapvetoen ket oka lehet:
1.) Annyira meg nem nagykutya ez a mediakozeli arc, hogy mindig jusson neki ubermensch-pass, de hat Istenem, valamivel azert megis elonyhoz kell jutni, a celra megfelelonek gondolta a tavalyi, lejart cuccost. Hibat kovetett el, hulyebbnek nezte az in-kalosokat, mint amilyenek valojaban. Ez latszolag lol, inkabb szanalmas.
2.) A srac nem pusztan erre az alkalomra vette nyakaba a passt, hanem - tavaly nyar ota - egesz evben buszken viselte. Ez viszont orvosi eset.


Az iszkirirol

Alighanem azert lehetett, mert miutan(!) az in-kalosok kiszurtak, a sracnak leesett, hogy a lejart lofaszjoska-kartyaval valo kolbaszolasnak olykor hatranyai is lehetnek.


A "sarkon vártam rájuk egy kicsit"-rol

Ez abszolut logikatlan, felvetodik, hogy az illeto valojaban azert allt meg, mert levegot akart kapni (lasd meg: zsirci), vagy nagyon rossz donteshozo, es/vagy be volt allva/rugva (utobbi esetben az egesz sztori meginkabb kerdojeles).


------------


Neked pedig, draga porul jart Istvan ocsem, azt kell mondjam, a passozasert meg a futasert egy "ket pofon + torott szemuveg" kombot megerdemeltel (igaz, tobbet nem).
Csak remelni tudom, hogy:
- ha birosaghoz fordulsz, ott kiderul, ki es miben hibazott, a vetkeseket pedig megbuntetik,
- a "sok ismerősöm [...] a médiában" most jokat rohog rajtad es ezerrel repkednek a korlevelek, valamint
- jovore nem probalkozol majd lejart cuccos altali parasztvakitassal, vagy pedig - amint enyhul kicsit az ido, - mar most nyaron nekiallsz roni a koroket a Margitszigeten.

Zsúr 2007.07.23. 13:42:01

Az igaz hogy az őrök is pénzért vannak a fesztiválokon de neki is van családjuk akiket el kell tartani. és van úgy hogy nem akar az ember kimenni fesztiválra őrködni, innkább lehetne a családjával otthon de nincs más választása mert menni KELL.És ha azt nézem hogy szívok 24órát 40 -fokban és leköpködnek szídnak ok nélkül lehet hogy antszociálisá válok még én is. és más is.Aki meg bunkó alapból azon sajnos már nem lehet segíteni.

pleasantry 2007.07.23. 13:43:39

a latleletert nem kell fizetni, ha elsetalsz a rendorsegre, feljelentest teszel, es onnan egyutt intezitek tovabb. ha magadtol elsetalsz egy dokihoz, akkor igen, huf3000.

azt gondolom amugy, hogy mindegy milyen majom a kedves leveliro, ilyesmit nem er csinalni inkalos reszrol.
hova lesz ez a vilag?
armageddon, komolyan.

a probaidos kerdesert kulon gratulalok renesis-nek. probalom azt gondolni, hogy viccelt. hatha.

darthyoda 2007.07.23. 13:45:49

Rák!
Rátapintottál a lényegre!
Semennyire sem alapszik tényeken.
Nem voltam ott. Nem kergettem. Nem vagyok In-Kal-os. Nem tőlem lopott.
Dobtam egy fiktívet, és most mindenkinek beszólok, aki nem veszi észre a "sztorimat"!

És a magyarázat: voltam hasonló rendezvényen mint VIP belépős, és a rendszer így működik. Mi másért vette volna fel a tavalyi pass-t, ha nem azért, hogy csaljon vele. Nyiván nem biztonságiőrt akart játszani. Miért van benne a bankautomata belül, és kívül a felvázolt sztoriban? Miért fogja meg a karod a rendezvény területén kívül egy biztőr? És tényleg normális, hogy te erre úgy reagálsz, hogy elrohansz? És ha elrohansz, akkor miért ered a nyomodba 6 darab őr? Nekem ez jött le.
A VIP-részt külön őrzik, hogy nehogy megrohanják a tinilányok kózsót (pl.). Tehát az, hogy ki megy be oda, az a biztőr felelősége. Ha valaki jogosulatlanul fogyaszt, akkor azt valakinek (pl. az őrnek, aki beengedte) ki kell fizetnie.

Te ismered az ilyen típusú rendezvények rendszerét? Ha igen, akkor tudod, ha nem, akkor most megtudad, hogy így lehet belogolni a VIP-részlegre.

dy

hanzs 2007.07.23. 13:48:54

Az inkálosok mindig jól megverik az új inkálosokat beavatásképp. Oszt csak aszitték...

Tényleg ennél az inkálos passznál már nem is tudom mi lehet rosszabb amit az ember a nyakába kiakaszthat.
Ötletek?

j311 2007.07.23. 13:55:02

Futó ember csak rossz lehet.
Talán nem azzal kellett volna kezdeni, hogy elfut balfasz módon, mert ezt a viselkedést máshogy nem tudom leírni...
Főleg, ha azt mondták lopott. Nyilván azt gondolták lopta a pass-t.

Na mindegy, aki hülye haljon meg!

Rák Attantam 2007.07.23. 13:59:06

darthyoda, kösz, mostmár értem! :) Mondom, nem vagyok ilyen fesztiválra járós. Hacsak a Komáromi Amerikai Autós találkozó nem számít annak. :)))

Már csak egy kérdés: az őr, aki hősünket a lejárt passal beengedte a VIP-részre, nem hibás? Miért nem ő szúrta ki először a presserarcút?
Akkor úgy néz ki, hogy a szakterületükön sem olyan nagy ászok ezek, nemcsak IQ-ilag. Én GY.F. helyében ejteném a céget nagyon gyorsan. Ezek szerint egy síma lejárt passal zavartalanul átjárható az egész műveleti területük. Kösz, az ilyen ne vigyázzon az életemre.

Mit is akartam kihozni ebből? :)
Ja, hogy akkor is az In-Kal-osok voltak a hunyók.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.23. 14:02:01

Hát beszarás, ami itt a kommentek között megy.

Olyan nem lehet, hogy társaimmal leteperek egy embert, aztán összeverem. Ez önbíráskodás, szigorúan bünteti a törvény. Kibaszottul nincs egyensúlyban a tett (lejárt passal elfutok) és a megtorlás.

A biztonsági őr azért kapja a fizetését, hogy tudja kezelni az ilyen eseteket. Nem pedig azért, hogy másik hét agyatlan társával szarráverjen egy embert.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.07.23. 14:04:49

Rák Attantam

Azt darthyoda csak feltételezi, hogy a fazon bármit fogyasztott volna a VIP részlegen, ő találta ki.

Zsúr 2007.07.23. 14:04:51

"Az inkálosok mindig jól megverik az új inkálosokat beavatásképp. Oszt csak aszitték..."Ez most valami vicc?Vagy komolyan gondoltad?mert ha igen te sem vagy jobb.

Rák Attantam 2007.07.23. 14:09:03

habitang, tudom én! :) Én csak továbbgondoltam a feltételezését, aminek a vége akkor is az lett, hogy az In-Kal a hunyó. :)

A végén meg az jön le, hogy nem Volgákat, hanem Moszkvicsokat és nem osztogattak, hanem fosztogattak, de mindegy.

Mi is volt az eredeti hír? :DDD

startmenu 2007.07.23. 14:16:42

Pozitív: nemtom melyik cég. Meglátott hegyalján egy kopasz hegyomlás. Figyu, össze kéne szedni a cuccot, és kikísérlek. Mondom: ok, barátnő vécézik, és megvárnám. Erre ő: OK (!!!). Aztán később rájött, hogy azért pakoljak már ki az út szélére. Mondtam, hogy ok, bár közben megérkezett nő, és ő is segített kivinni, majd kikísértek, és mondták hogy további szép napot, vagy valami hasonlót. Szal így is lehet(ne).

Ja, és még a sátorra is rákérdezett, ami mellettem volt, de az nem az enyém volt. Lehet azt is megvárta volna amíg összeszedem. Bár közben hallottam, hogy így hangosan CB-zi, hogy valakit el kell még kapnia, de hát ezért fizetik...

freaky (törölt) 2007.07.23. 14:22:46

Oké, hogy följebb elnéztem, de amit először írtam, az helytálló. Bár, némi kiegészítésre szorul. A srácnak valami komolyabb mentális problémája lehet.

Majmász Gedeon 2007.07.23. 14:27:41

Macaroon:
Az nem anfetamin, hanem amfetamin!

darthyoda 2007.07.23. 14:43:09

Persze, hogy fikció amit írtam!!!

Áljon itt a történet első bekezdése, ami valahogy lemaradt (persze ez is fikció):

-menjünk ingyenbulizni- mondja zsírci
-jaj zsirci, nem lesz abból baj? -kérdezi lulu és Géza a barátnő, meg a barát.
-dehogy lulu, tudod az előző munkahelyemen, ahonnan 2 hónapja kirúgtak, ott is két évig loptam a kaját a hűtőből, és senki sem vette észre.
-Tudom drágám, azért lettél zsírci.

Bulira el, vesznek belépőt, mert azt jól megnézik a bunkók. Aztán kis tekergés után irány a VIPsátor. VIPsátornál friss bunkó, még nem ismeri a dörgést, meg az arcokat sem. Zsírci megvillantja a belépőt, puha felkarjával kissé takarva.
Aztán bent meg eszem-iszom. Zsírci épp egy sonkásszendvicset próbál a száján át a kaviárosra illeszteni, amikoris egy kéz nehezedik a vállára. Médiamogul, a rendezvényszervező:
- hello Zsírci! te meg mit keresel itt? Múltkor mondtam, hogy ne gyere, mert fezabálsz mindent.
-Dehát küldtetek meghívót a dörmögő-dömötörnek, ahol dolgozom.
-De a főszerkesztővel találkoztam 2 napja, és azt mondta, hogy ki vagy rúgva, mert mindíg kizabálod a hűtőt.
-de most a pókvadászok lapjánál dolgozom.
-Őket viszont nem hívtam meg. Mutasd csak a belépőt? Ááá, ez tavalyi! Ügyes húzás! Nézd Zsírci, nem akarok balhét, Gizike (pultoslány)! Mennyit evett-ívott Zsírci, meg a haverjai?
-qrvasokat!
-Oké Zsírci dobj egy húszast, és húzz innen, akkor nem lesz balhé!
-de nincs nálam pénz!
-Ja, az sose volt, de ott egy automata, vegyél ki, vagy a haverod. Te meg Béla (biztőr, egy napja a cégnél), máskor nézd meg kit engedsz be, most meg figyeld Zsírcit, mert ha meglép, akkor te állod a cehhet!....

kábé innentől ismerős a sztori. Persze fikció az egész....
Vagy mégsem?

dy

VaReG4 · http://morbidia.blog.hu 2007.07.23. 14:55:00

nekem az egész gyerek olyan ellenszenvesen irritáló hülye benyomását kelti, hogy én már ezárt is lekennék neki egy párat.

-lejárt passal menőzik
-felszólításra beszarik, elfut
-elfut, othagyja a barátját, barátnőjét
-azért annyira nincs beszarva, mert a sarkon bevárja egy kicsit az üldözőket, hülye fasz, még húzd jobban az agyukat, hátha nem vernek meg jobban ha utolérnek
-megírja a homárnak, idióta, kapkodós, picsogós stílusban, abszolút a tárgyhzo szorosan nem tartozó dolgokat belecsempészve (ő lefutotta az embereket, párbeszéd az atletizáló muksóval, ismeretség a médiában stb )
-duci, zsirci, pöpi, presszerpici, hozzá 3.5+ dioptria (mindez önmagában nem bűn, de mégis röhögnöm kell ahogy elképzellek, anyuci kedvence-e vagy? Genndy Tartakovsky az ilyeneket tök jól kifigurázta a Dexter laboratóriumában ;) )

Szóval, mint valaki helyesen rámutatott korábban, a hozzád hasonlókat már az óvodában is folyton megagyalják :)

blackthorne 2007.07.23. 14:55:12

Köcsög biztonsági emberek vannak manapság, az biztos. De honnan volt a tavalyi? Tán nem te voltál secus, akkor még érvényes pass-sal? Reméljük, te jobb voltál és nem eredtél nyomába egy civil ruhás, rohanó biztonságinak. Te már onnan láttad, hogy ő csak nosztalgiázik... Tegyük hozzá - verekedni akkor sem kell.

Répalaki Edömér 2007.07.23. 14:58:52

Ha a gizda gyerek elfutott lazán és csak a sötétzöld "inteceptor" autóval tudták utolérni, akkor felmerülhetett a biztonsági szolgálatosok fejében, hogy a srác nem lekvárból van. Zsírci ide vagy oda. Ezt figyelembevéve jogos, hogy csak többed magukkal mertek intézkedést kezdeményezni, pláne ha az érintett személy alkoholos befolyásoltságából adódóan fenn állt a lehetősége, hogy az eset tisztázása közben komoly ellenálásba ütköznek.

Volt már, aki egy plasztik hitelkártyával 4 embert ölt meg, további kettőt pedig megsebesített! Szóval el lehet képzelni, hogy egy 2006-os In-Kal Pass-al (ami még a nem környezetbarát és finom puha poli-vinyl-klorid, hanem a sokkal erősebb és széttörése esetén éles pereművé hasadó poli-metil-metakrilát) mit lehet csinálni. Hova-tovább le lehet húzni a kalauz fenekén, hazaúton a MÁV InterCity szerelvényén, útbn hazafelé a BalatonSound Fesztiválról.

Mind ezeket figyelembevéve sem értek egyet a fentiekben leírt brutális intézkedéssel (persze ha én is biztonságos őr volnék, minden bizonnyal szimpatizálnék a remekül kivitelezett csoportos begyüjtő és ártalmatlanító akción). Amúgy volt szolgálatvezetőm, hivatásos katona létére dolgozott egy rangján aluli cégnél (ő főtörzs- volt, a cég meg csak simán őrmester). Nem győzte árulni a mellékállás szolgálati idejében eltulajdonított dolgokat. Másik cégnél (világméretű multi) egy sorozatos lopásakció után kiderült a rendőrségi lekérés alapján átadott belső ellenőrzési aktákból, hogy a telepet őrzők 2/3-a büntetett előéletű. Jó hogy nem a káposztára bízták már a kecskét, mi? Hát, elvégre is kemény az élet, de a gyémántfejes volfram-tungsten marófej keményebb...

Rák Attantam 2007.07.23. 15:01:25

darthyoda, kábé idáig bírtam röhögés nélkül:

"-jaj zsirci, nem lesz abból baj? -kérdezi lulu és Géza a barátnő"

Hirtelen bevillant Géza, mint barátnő. :DDD
Végülis így érthető, miért merte futva otthagyni Gézát, a barátnőt.

Persze utána jött a vessző meg a barát, és elrontotta a poént, de mindegy. :)))

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 15:03:55

Darthyoda, te aztán nagyon érzed.
Ha ilyen hűdenagyon felvilágosult vagy fesztivál-pass-vip témában, talán azt is tudhatnád, hogy MÁS SZÍNŰ karszalagokat használnak a zenészek, dolgozók, ottlévők, vendégek, mint azok, akik veszik, és a pass anélkül nem érvényes, mivel, biztonsági szakértő barátom, akkor azt akárki fel tudná tenni a nyakába és mehetne a dínomdánom.
De várjuk a következő okos, tapasztalt hozzászólásod, mer mi nem vágjuk, hogy itt mi hogy van. Még jó, hogy te itt vagy és felvilágosítasz minket.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 15:10:11

Másrészt én nem tudom (te biztos igen), de kötve hiszem, hogy vip részlegen inkalosok fogyaszthatnak csak úgy. Kérlek válaszolj, megöl a kíváncsiság, hogy működik ez a dolog.

IMO 2007.07.23. 15:22:39

yoda, ekkora fantáziával írhatnál inkább könyvet...

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 15:25:37

Ha lehet, sci-fit, ott lehet elrugaszkodni minél messzebbre a valóságtól, és ott írhatsz szakértő módon a KHZ-10 lengeringenekről, holott az utolsó működő, amit láttál egy KHZ-2 volt, az is fényképen.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2007.07.23. 15:30:06

Ami azt illeti én nem voltam tanuja a történteknek, és ennek hiányában épp az ellenkezője volt az összbenyomásom a rendezvényt biztosítókról. Történetesen 2 dolog tűnt fel:

1) a biztonsági őrök előre köszönnek a bejáratnál (ez merőben újszerű élmény)

2) annyi az egyenruhás rendőr, hogy Dunát lehet velük rekeszteni (ennek is örült pici szívem)

darthyoda 2007.07.23. 15:36:49

Borivije
Rendben, beletőrődök a kritikai észrevételedbe.
Csak nekem nem stimmel ez-az:
ha egy tavalyi (lopott, vagy talált) passal mászkál, és amikor hozzászólnak, akkor elrohan, az annyira hülye, hogy nem tud írni, és nem ismeri a netet, tehát ez kizárva.
A másik, hogy valami sunyiság van a történetben.

Namostakkor engedd el magad, igyál valami hideget, és oszd meg velünk a teóriádat. De szépen ám, mert pontozni fogom!:)

dy

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 15:37:49

Utóbbi években én is határozott (mondhatni ég és föld) javulást véltem felfedezni a biztonsági személyzetnél, sajnos barmok mindig lesznek :( Volt olyan is, hogy megkérdezte, van-e nálam fegyver vagy drog, megkérdeztem, miért, mire lenne szüksége... és bár ez tényleg durva volt, de röhögött és szó nélkül beengedett. Nyilván azért ezt nem kell az összessel megjátszani.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 15:40:12

Persze, hogy hülye, ebben nincs vita. Nincs teóriám, csak amit az előző mondatban leírtam: hülye volt mint a segg. Valószínű menőzni akart a pass segítségével, de ezt is leírták már, aki így menőzik... :D gondok vannak. Mindenesetre szerintem ez sem és az sem, hogy elfut, hatalmazza fel az őröket, hogy hatan nekiugorjanak, űzzék a városban (NEM a fesztivál területén), letépjék a karszalagját stb.

boldog viziló 2007.07.23. 15:45:58

darthyoda 2007.07.23. 14:43:09

Vazz, ez nagyon jóóóó!!!!! :))))))))))))

moli 2007.07.23. 15:48:13

igazabol nem esik jol kimondani, de megerdemelted a verest.
az egyeduli, amiben igazat adok, az a civilek nemtorodomsege, ez szomoru.

darthyoda 2007.07.23. 15:53:11

borivoje
nekem meg az a személyes véleményem, hogy nem annyira hülye, mint amennyire valmit tett odabent (pl. lopott), és ezért volt a cicó. Te komolyan el tudod hinni, hogy pusztán jaszkariból felvette a passt, aztán amikor megszólították, akkor betojt, és elrohant? Tehát mindössze ennyi? És vannak médiakapcsolatai, meg ügyvédje? Akkor ez a csávó csak a Kiszel Tünde menedzsere lehetett...:)

dy

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 15:58:04

Én el tudom hinni... durva, hogy mik vannak, maradjunk annyiban, de csak körbe kell nézni :D
Egyébként én is láttam rendezvényen egy évvel korábbi security-s pólóban nagydarab embert, akit szemem előtt kértek rá, hogy cserélje le a pólóját... mikor kérdezte, miért, azt mondták neki, hogy megzavarhatja a vendégeket.

moli 2007.07.23. 16:00:53

olvasva a kommenteket, van itt egy nagy felreertes. az inkalosok nem azert vertek el a gyereket, mert pass-a volt, hanem azert, mert *INKALOS* pass-a volt. a teljes eset teljesen fuggetlen a rendezvenytol, ha az utcan setalva talalja meg ez a 8 kigyurt allat, es o meg nekiered futasnak, akkor is szetvertek volna.
ezert felesleges EBBEN AZ ESETBEN alkotmannyal jonni meg miegymas.

Szmoki Deszperádó a vadnyugati kapcsolat 2007.07.23. 16:16:19

Bazgem, az nálunk is megzabálták a kajám a hűtőből. Zsirci jössz nekem két kefirrel (Danone) és 10 dkg sértés párizsival.

dr. trafik nomac 2007.07.23. 16:26:42

freaky, meg hasonlo idiotak:
Tudom a suli meg altalanosban is nehez, de ettol meg ott futsz ahol akarsz, sot midnenfele mintas cuccot is rakhatsz a nyakaba. A biztonsagi oroknek semmi okuk, se joguk nem volt igy fellepni. Az meg egy idiotizmus, hogy mer' hat okot adtal ra. Mondjuk nem is tudom minek irok, tudsz egyaltalan olvasni ?

A sertettnek: en nem kispalyaznek, ha eleg sokat osszeirsz, akkor lesz ott 8 felguggesztett, ami valoszinu letoltendo, a selytheto eloeletek alapjan, meg neked 2-3 milla le kell essen, csak nem add alabb, persze lesz vagy 2-3 ev.

megegyszer: a biztonsagi or semmilyen modon nem korlatozhatja a szabadsagod ! Ez igy sorban: csoportosan elkovetett eroszak, onbiraskodas, szemelyi szabadsag korlatozas, 8 napon tul gyogyulo... Eleg szep summa.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.23. 16:42:02

a n00bság teteje :D

gondolom jaszkarizni akart a passzal... SZíVÁS :DD

lehetőleg menj le a metropass passtartóra akasztott, MÁJUSi bérletszelvénnyel, azt mikor kérdezne az ellenőr kezdjél ell rohanni :DD

vagy járják olyan kocsival, aminek ebben a hónapban jár le a műszakija, azt mikor meg akar állítani a rend őre, akkor padlógáz...
azt mikor utólér és lekever két hatalmasat, kezd el lobogtatni a vizsgapapírt, hogy az meghosszabbítja az érvényességét a forgalminak...

vannak még ötleteim, ha elakarod veretni magad, csak szóljál :DD

darthyoda 2007.07.23. 16:45:21

te nomac:
szerintem "selythető", hogy te nem tudsz írni. De sebaj, majd belejössz, te kis jogász, te!:)
És ugye, ha a bíróság nem fizet, akkor jól fel kell lebbezni?:)))))

Ozmodiar 2007.07.23. 16:46:40

SZAVAZZATOK

FEL-E JELENTSE (mindet)

VAGY SE ?


FEL: 1

freaky (törölt) 2007.07.23. 16:46:54

nomac: Hehe, "selytheto"...(Google -> selythető, 153 találat. Sejthető, kb. 86 000 találat.)...hehehe...és az ékezetek? És te nyomod rám?

Másik dolog, amit elrontottál: Megkérték, hogy menjen velük, erre futni kezdett. Ha biztonságiőr fejjel gondolkodsz, mire következtetsz? Lehet nem csak a pass a probléma, van még más is...Elképzelhető, hogy bűncselekmény történt, azért szalad.

nomac, nem kellett volna minősítened...nem vagyunk egy szinten. Többet ne is írj nekem.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.07.23. 16:48:05

És? Nekem meg 18 Ft-os villamosjegy van a tárcámban! Sőt, olyan, amit még a felszálláskor lyukasztott a kaller az ajtóban, fillérekért lehetett venni (tehát nem Forintért).

Ha ezért agyonvernek, az jogos? Pedig már kurvára nem érvényes!

Öcsém meg időnként (ha itt az F1 szezon) a nyakába akasztja a tavalyelőtti hungaroring belépőjét. Nem érvényes. De büszke rá, hogy ott volt. Verjük meg a szemétjét!

dr. trafik nomac 2007.07.23. 16:50:31

freaky:
Csak ezt felejted el, hogy mindez nem a rendezvenyen tortent, a leiras szerint legalabb is. Amugy tok mindegy mit hisz a tusko biztonsagi or, a jogszabaly attol meg vonatkozik ra.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.07.23. 16:52:00

darthyoda

Ködoszlatás:

Nem "tavalyi lopott vagy talált".
Tavaly dolgozott nekik, és az In Kal nem jelezte, hogy vissza kellene adnia a akkor érvényes passt.

Egyre nagyobb baromságokat írsz.

freaky (törölt) 2007.07.23. 17:02:32

nomac: Ennyire ismered a jogot? :)
Akkor tudod, mi az a tanú? Bent nem látta senki, hogy a nyakában lóg, ugye?

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 17:05:17

Hm... tehát, tisztázzuk: mikor áll jogában 6 biztonsági őrnek összeverni egy barmot a nyílt utcán? Írjátok!

freaky (törölt) 2007.07.23. 17:06:12

Nem az In-Kal -nak játszom, csak próbálom összerakni. Megfigyelés alatt állhatott, attól még, hogy nem vette észre...
Továbbá, megkérdezném, mit jelent a kint?

De most már tényleg hagyjál. Leidiótázol, utána meg beszélgessünk?

dr. trafik nomac 2007.07.23. 17:06:28

freaky:
Milyen szabalyt, vagy torvenyt sertett meg vele, hogy viselte ? Kivacsi vagyok mostmar, meg ha nem is vagyok a szintetden...

darthyoda 2007.07.23. 17:07:51

habitang:
egyre kevésbé figyelsz.

freaky (törölt) 2007.07.23. 17:08:10

Ja, és ne szivassátok már azzal, hogy "pöpi"... Az egy szó becézve...petite. :)

De ne izgulj, nekem is kicsi.

freaky (törölt) 2007.07.23. 17:25:17

nomac, utolsó segítség: Például megtévesztő magatartást tanúsíthatott volna. De nem vagyok jogász, valaki, aki ért hozzá, megmondhatná.

darthyoda 2007.07.23. 17:30:52

Jajjaj, kezd a dolog zűrös lenni...

nomac:
Miért gondolom, hogy Te lány vagy? Na mindegy, mondok egy példát: 7 éves kislányod alapos kioktatás után (amit tőled kapott), odamegy inkal felíratú bunkóhoz, és aszongya:
-bácsi kérem, hol lehet itt pisilni?
-gyere kislány, megmutatom!
aAztán az első bokorban megmutatja mint egyszeri rendőr a Zsanettnek.
Tehát a történet adott, most te keresd meg a jogszabályt (elvégre te vagy a jogász), hogy miért nem hordhat megtévesztésre alkalmas cuccokat valaki.

Borivoje:
nem verték össze, csak elkapták, és visszavitték, amíg jött a rendőr. Ha te nem így csinálod, amikor valaki meglop és próbál meglépni, akkor te valami másik bolygóról jöttél, és még nyertél a lottón is.

Habitang:
honnan az infó, hogy tavaly bihztőr volt? Végülis lehetett, innen a médiakapcsolat. Ő volt a portás az ATV-n.

dy

dr. trafik nomac 2007.07.23. 17:33:33

freaky:
Ajaj, azok a szocialista beidegzodesek. "Volna", sot meg is olhetett volna mindenkit, irtak is mar fentebb... Akar mit is csinalt volna vele, akkor is maximum kikiserhetik, esetleg rendort hivhatnak, csak eppen itt ment magatol. Nem jon ez ki sehogyan sem, amugy meg a gyuras tonkreteszi az agyat, meg az is gaz, ha nem all fel tole, de egy kis veres, legalabb levezeti az ideget. Olvasd csak at a jogszabalyokat picit, nehogy belefuss egy onbiraskodasba, amikor az sem tudod, hogy van olyan. Lehet okos vagy, de nem fognak megdicserni erte, eleg jo a buntetesi tetele.

freaky (törölt) 2007.07.23. 17:36:51

Bocsánat, már az megtévesztő magatartás volt, hogy fölvette.

dr. trafik nomac 2007.07.23. 17:37:51

darthyoda:
Namegyeszer mert nem ertem, nalam is meleg van, de probalok ertelmeset irni, fujd ki magad, es ird be maskepp, hatha te is talasz logikat benne.

Namost akkor ha nem vertek ossze, akkor valaki itt nem mond igazat, valos az infod, mert akkor mea culpa ?

Nem csak, hogy nem vihetik vissza, de hozza sem erhetnek, az a baj. Nem jol van ez igy, popi nalad rendben van ? Csak a gyuras vegett kerdem...

dr. trafik nomac 2007.07.23. 17:39:48

freaky:
Amugy igazad van a megteveszto magatartas, az jogi kategoria. 11-es rugast is azert vettek ki a focibol. Jo (I)isten...

moli 2007.07.23. 17:42:23

nem, itt nem az a baj, hogy tavalyi engedely, HANEM AZ, mintha egy boxvilagbajnokiovvel maszkalnal boxolok elott, vagy kamu aranyeremmel a nyakadban pucsitanal egy olimpian a fotosok elott, vagy al-tallarral az alkotmanybirosag elott. csak az alkotmanybirak mashogy intezik maguk kozott a dolgokat (beszelnek).

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 17:43:35

Darthyoda:
Nem, nem verték össze. "A szemüveget egy ökölcsapással leverték rólam", "Vertek ahol tudtak" (itt kapták el), "lefújtak gázsprével és olyat rúgtak a lábamba, hogy azon a sarupánt kifordult"
Aztán előjött az intelligens énük is:
"1, hátravisznek a susnyásba és jól szájbarugdosnak, majd lefújnak gázspével, amire már nem emléxem, de lehet rám is fogta, ami ebben az esetben akár vakságot is okozhat közelről.

2. odaadom a passt és nem is jövök a közelükbe és örüljek, hogy nem vernek jobban meg, de ez már nem is biztos. Nagyon megrémültem, mikor "figyelsz rám" szöveg hangzott el, majd azonnal egy rúgás a térdemen, "akarsz még?", na most ki az, aki akar?:( Hülye barom )"

Tehát szó nem volt arról, hogy ezek most azért űzték, mert hajjaj, valószínű azért fut, mert más törvénytelenséget is elkövetett, és ugye mi törvénytisztelő állampolgárok vagyunk mind a hatan, ezért a nyílt utcán megrugdossuk és leverjük a szemüvegét és lefújjuk gázsprével.

De megkérdezem mégegyszer: mikor van joga 6 biztonsági őrnek nyílt utcán rugdosni, gázsprével lefújni, fejéről szemüveget leverni, sértegetni, fenyegetni és egyéb finomságokat elkövetni egy ember ellen?

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 17:50:11

Másrészt mi az, hogy valaki meglop? Itt ki lopott meg kit? Kitaláltál egy teljességel lehetetlen sztorit a nagy vip-s élményeiddel, amik totál nem illenek ide, és azon lovagolsz, de megsúgom, mégegyszer: VÁSÁROLT KARSZALAGGAL és SECURITYS PASS-szal NEM_LEHET_INGYEN_FOGYASZTANI. Érted? Nem lopott senki.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 17:51:17

Jah, meg visszavitték, amíg jött a rendőr, gondolom a telefonját is azért kapcsoltatták ki vele, hogy ne az ő kártyájáról menjen a pénz, majd ők hívják a rendőrséget, igaz?

dr. trafik nomac 2007.07.23. 17:57:35

borivoje:
Megnyugtatlak, az egadta vilagon semmi joguk sincs, raadasul nem lehet or aki mar volt buntetve, ha ilyen van akkor azert a fonokuknek kell elszamonia, azert irtam, hogy itt lehet perelni szepen, gurulni fog a zse.
MONDJ NEMET AZ EROSZAKRA ! A tobbiek megy csak gyurjanak, en sepcial futok, szal megerten a delikvenst, sot en is szivatom oket, kapjak be, ez nem jogalap, nyugodtan lekurvaanyazhatok barkit, akkor sem uthet meg, max. merlegelik, es lehet megussza egy felfuggesztettel, csak itthon meg be van mindenki szarva, meg az ugyeszseg is lepaszolja a temat, ha nem nagy horderejeu (pl. eppen nem halsz meg), de itt olyan szepen meg van a cselekmeny hogy csak na.

dr. trafik nomac 2007.07.23. 18:05:23

Az az egeszben a vicc, hogy szegeny csavonak kell vedekeznie, mikor itt eleg komoly buncselekmeny tortent serelmere, es ez semmilyen modon sem indokolhato a korabban tortnetekkel, ha volt ilyen, ha nem.
Egy dolog meg nekem fura, van tobb biztonsagi or baratom is, de erdekes modon ismerik a szabalyokat, es mar sajnos meg is vertek oket tolvajok, de meg a kutyat sem fujjak le gazspervel mert az is buntetendo, es ha mar buntetik, akkor lottek a melonak... Nyilvan mutatja ez is, hogy nem minden biztonsagis hulye.

zzoci 2007.07.23. 18:10:05

inkál ezjó, ilyet még nem ettünk.

monccs 2007.07.23. 18:30:49

inkálosokkal még szóba állni sem szabad kb. kemény legény mind. és legalább annyira tufák, mint amennyire keménykednek.
hülyeség volt a passukat felvenni, de amit ezek művelnek még mindig, az azért felháborító kicsit. volt olyan "fesztivál", ahol két fiú haveromat verték véresre azért, mert az egyik kezén látni véltek egy olyan órát, ami állítólag eltűnt valahonnan. az óra akkor is ott volt haverom kezén, mikor mentünk (az talán fel sem merült bennük, hogy tényleg az övé). jó ürügy volt arra, hogy kicsit lazázzanak, illetve, hogy a buli végeztével meglátogassuk az ügyeletes kórházat némi fércelés reményében...igazi ostoba csürhe az egész...

darthyoda 2007.07.23. 18:34:02

Hát legyen. Elmondom.
nomac: most meg mit nem értesz?
A megtévesztő magatartás jogi kategória. A csalás úgyszintén. Sőt, vannak fokozatai, de ezt neked -mint jogásznak- tudnod kéne.És ezek halmazatban is megállják a helyüket. Van olyan, hogy közokirat, meg van olyan, hogy magánokirat. Ha te rendőrnek adod ki magad, az megtévesztés, és csalás, valamint közokirat hamisítás. Ha ugyan ezt teszed, csak nem rendőrként, hanem biztőrként, akkor a fentiek csak annyiban módosulnak, hogy magánokiratot hamisítasz. A csalás vétség megállapítható akkor is, ha az elkövetőnek ebből sem közvetve, sem közvetlenül nem származott anyagi haszna. Ha származott, akkor értékhatártól függően bűncselekmény. A vétség 2év,míg a bűncselekmény akár 8 évvel honorálható.
Amit a bunkók elkövettek: ha 8 napon belül gyógyul (a leírás alapján igen), akkor csoportos garázdaság. Feltéve, hogy nem tudják bizonyítani, hogy szökni próbált. De tudják, mert elrohant. Amiket leítál, az hülyeség. Fogalmad nincs az önbíráskodásról. Ebben az esetben ilyenről szó sincs. "csoportosan elkovetett eroszak" nem létezik. Van olyan, hogy csoportosan elkövetett szemérem elleni erőszak, meg olyan, hogy csoportosan elkövetett garázdaság/könnyű-súlyos testi sértés stb. Szerintem inkább ne játsz jogászosdit.

Borivoje:
Ezek olvashattuk Zsírci kis színesében. Tegyük fel, hogy ezek mind megtörténtek, és úgy, ahogy állítja. Akkor is az rendőrség/bíróság/akárki kérdése, hogy miért futott el. Mert nyilván elkövetett valamit. Félre ne értsd, nem személyeskedem, csak próbálom megvilágítani: mi van akkor ha este valami idősebb hölgyrokonod arról mesél, hogy délután a teszkóban vásárolt, amikor valaki lekapta a táskáját a karjáról. Visított, erre a teszkós (40kilós, szemüveges) őr elkezdi kergetni a 178 centis 82kilós zsírcit. Zsírci megáll, és csúnyán néz. Teszkós beéri, megáll, mert megijed. Zsírci tovább fut, teszkós összeszedi magát, és utána. De hoppá, ott az ajtó. Tehát teszkós megáll, majd szomorúan visszacammog, és közli a nénivel, hogy sajna ugrott a nyugdíj.
Ez így igazságos?
Lásd már be, hogy a bunkó őr is elsősorban állampolgár. És az alkotmány véd, ha utána eredsz, és elkapsz egy bűnözőt, mert ez a normális. És nem kell megállnod csak azért, mert mégvalaki elkezdi kergetni. És ha rúg, meg harap, akkor nem kell kivárnod, hogy az első állampolgárt kifektesse. Előbb is ráugorhatsz. Stimmel?
Gázspré: na pont ez egy vitatható dolog, kb. annyira, hogy egy első éves joghallgató bebizonyítja a szükségszerűségét.
Túlkapás: meglehet, ezt csak akkor tudnánk meg, ha tudnánk, hogy mit követett el még zsírci, amiről elfelejtett szólni. Bár fenntartom, hogy a megtévesztő passz hordásai is büntethető vétség.

dy

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 19:01:49

Figyelj, értelme szerintem nincs tovább vitázni (legalábbis velem). Ha szerinted ez a helyzet így ok, ám legyen, nekem nem ok.
Érdekes mindenesetre, hogy semmiféle megtévesztésről nem is beszélt senki, amíg elő nem hoztam, hogy én láttam ilyet, hogy ugye tavalyi pólót levetettek a gyerekkel.
A másik: kíváncsi vagyok, ha megkérdezed a 6-8 őrt, hogy ugyan miért is történt mindez, mit mondanak? Azért mert megtévesztő lehet, így veszélyezteti a fesztivállátogatók nyugalmát? Vagy mert lehet verekedni? Tippelj.
A másik: gondolom egy biztonsági őrnek fel kell lennie készülve fizikailag és mentálisan is, tudva a jogait, főleg egy ekkora cég őreinek, amik gyakorlatilag hazánkban az összes nagyobb fesztiválon szolgálatot teljesítenek.
Szerinted az OK, hogy hat ilyen rohan le egy 85 kilós szerencsétlent, lefújják, kirúgják a lábát, fenyegetik, stbstb? Mindez azért persze, nehogy véletlenül megtévesszen valakit. Ezúton gratulálok.
Mondom, ha neked ez ok, ám legyen, igazából semmi közöm hozzád, azt gondolsz és úgy, ahogyan akarsz.
Mindenesetre szerintem bőven a bíróságon a helye az ügynek, ott eldöntik aztán szevasz. Viszont a másik, ha annyira vétlenek és szabályszerűek voltak az őrök (gondolom azok voltak, mind a hatan, gázspréstül, fenyegetéstül, pofánbaszástul), akkor miért ajánlott fel a főguru egyből 4 VIP jegyet? Biztos nem azért, mert kimaradt.
Mondom, ha neked ez így ok, ám legyen, nálam nem elfogadható, de ettől a világ még megy tovább.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.07.23. 19:03:44

Uhh, klasszikusokat csak pontosan :D 3 jegyet. A lényegen nem változtat.

Rák Attantam 2007.07.23. 19:17:52

Tökmindegy, mit követett el Zsírci, állampógár MAX hívhatja a rendőrséget, és ha 49 perc múlva megérkeznek, akkor abba az irányba mutathat, amerre Zsírci szaladt.
Megverni, rúgdosni, de még visszatartani sem szabad. Biztonsági őrnek is csak akkor, ha ojjektumon belül van a zillető. Ha kívül van, akkor már az őr is csak állampógár = hív rendőrbácsi és vége.

Ennyit kellene csak felfogni mindenkinek.

Azért csodálkozom, hogy a BKV-s topicokban meg mennyire ki vagytok kelve magatokból, ha a zellenőr hozzáér, neadjisten visszatartja a bérletét nem megfelelő módon felmutató rohadék utast.

Gondókozzatokmáheee! (Bocs, kitörött belőlem az inkal.)

Süsündér 2007.07.23. 19:18:02

komolyan mondom én egy béketűrő honleány vagyok, de az úriembert már csak ezért a levélért megveretném - ha én tenném, annak sok látszatja nem lenne. gyanús nekem, hogy valaki csúnyán nézett rá, elszaladt, részeg volt elesett. de ez így nem egy hősies történet, így kerített mesét köréje szépet. mellesleg engem próbálna így otthagyni a pasim, én biztos nem csak a kisujját törném el

dr. trafik nomac 2007.07.23. 19:43:01

darthyoda:
A csoportos elkovetes besorolasat mejd megteszi a rendorseg, ebbe ne is menjunk bele. Onbiraskodas: na vilagosits mar fel, akkor ez megis minek szamit ? Garazdasag mi, na ezt nem veszem be. Gazspre hasznalat: nem tudom mit tudnak az elsoevesek, de azert nem olyan konnyu ezt indokolni, plane, hogy elve nem is alkalmazhatja csak onvedelmre, vagy megmutatni az iranyt. Es miert nem futhatok el ? Hol van ez leirva ? En is csak azt tudom mondani, hogy ha neked renben van ez, akkor legyen, remelem egyszer a te csaladobol vernek valakit pepesre az orok, akkor mondhatod, hogy minek ment oda a hulye.
Megtevesztes: nagy HAHA, ha ezt rahuzod valakire akkor sikeres jogi palyad lesz. Okirathamisitas mi ? ;) Olvasd mar el, egy kiallitott belepot hasznalt, teljesen jogosan, semmifele megtevesztes nincs itt, de ha lenne is, se lenne egyszeru bizonyitani, es akkor sem jogosit fel senkit, semmifele korlatozasra.
Nem ertem miota lehet ebben az orszagban barkit is bantani ?
Mar latom a hireket, hogy X.Y. kivegeztek a nyilt utcan, mert inkal-os beleponek latszo targyat huzott elo a zsebebol. Szep jovo... ja igen, es plasztikot, amivel akarmikor elvaghatja 4 ember nyakat (egy mozdulattal!), uhh, meg jo hogy idoben lottek.

szeloka 2007.07.23. 20:08:01

Igen egyszerűen el lehetett volna kerülni. Mikor szólnak neked odamész és max elveszik azt a szart.De te nem,neked menekülni kell,sajnos ennyi eszed van. Szerinted ha egy közúti ellenőrzésnél elhajtasz szó nélkül akkor a rendőrök integetnek és mosolyognak? Saját hülyeséged áldozata vagy és persze annak hogy az In-kal idegbeteg majmai a kísérleti telepről engedily nélkül távoztak.

HollyFcuk 2007.07.23. 20:16:25

Az itt a baj, hogy legtöbben fel sem fogják, hogy itt miről is van szó! Na ők meg is érdemelnék ami az egyébként balfasz sráccal történt!

darthyoda-val meg nem érdemes vitatkozni mert észérvre érzelemmel felel, érzelemre meg észérvvel, amit fél-negyed igazságokkal tűzdel meg így teljes a kommunikációs zavar, sohasem lesz közös nevező.

HollyFcuk 2007.07.23. 20:24:53

Azért még az egyik sarkallatos pontra kitérnék, mielőtt teljesen felb@szom az agyam.
Ha valakit tetten érsz bűncselekmény elkövetése közben, akkor visszatarthatod míg megérkezik a rendőrség.
Viszont itt sem bűncselekmény, ebből kifolyólag tetten érés sem történt. Történt viszont szaladás meg összerugdosás, ami viszont már b.csel. tehát itt max Zsírcinek lett volna lehetősége jogszerűen visszatartani a barmokat de ez utópiának bizonyult...

Más!
A megtévesztés max elkövetési magatartás lehet, de önmagában ilyen b.cselekmény nincs, úgyhogy felesleges róla vitázni!

rozsef 2007.07.23. 20:32:02

Aki ekkora ipari balfasz az ne csodálkozzon ha néhanapján elverik.

Sanyi 2007.07.23. 21:27:27

Fuggetlenul attol, hogy mennyi esze van meg mit kellett volna csinalnia egyesek szerint, ez az eljaras nem normalis. Sajnos nincsen megfelelo buntetes a legtobb PTK-ban, szerintem az inkalosoknak mondjuk husz-otven korbacsutes bunteteskent valamint karteritest lenne a megfelelo kiszabni. Ehelyett kapnak majd penzbuntetest meg - ha nyolc napon tul gyogyul es a leiras szerint igen -, akkor akar meg felfuggesztettet is. Hacsak nem volt mar ugyuk, mert akkor becsuszhat egy letoltendo is. Mindenesetre abnormalis viselkedesu biztonsagi suttyok voltak az biztos, akik ha igy tortent az eset akkor bizony pellengerre kell, hogy allittassanak.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.07.23. 21:28:04

Nézzük a gondokat.

1.) Lejárt belépő kérdése: Ha nincs rajta lejárati idő, és te kaptál egy "állandó" passt, nem szóltak hogy add le, nem szóltak hogy új van és nem kapsz, miért ne lehetne rajtad?

2.) HA tudod, hogy az InKal nem a rendező cég, tehát nem adhat neked belépést, egyéb extrákat, mert nem az ő kontójára mennek ezek, akkor miért ne vehetnél jegyet?

3.) Miért ne viselhetnéd a PASSt, ha azért kaptad hogy viseld?

4.) A security-s srác eldöntheti szabályosan intézkedik, ekkor nem szabad futni, vagy szabálytalanul keménykedik. Utóbbi esetben akár önvédelemre is jogod van. Ha gyenge vagy futni

5.) InKalos passt nem csak a biztonsági őrök kapnak, sőt. Szerinted a biztonságszervezés is tanulható pl. egyetemen. Ugye nem gondolod, hogy akár ők, akár mondjuk az InKalnál lévő titkárnők, stb. feltétlenül nagy bunyósok lennének.

6.) Tetszik nem tetszik biztonsági őrből sokfélére lenne szükség. A szervezéshez értőre, aki a valós veszélyt szakszerűen el tudja hárítani (megfelelő specialistákra is akár), de őket nem feltétlenül látod. ÉS van a tahó, aki "reprezentálja a céget" a célja, hogy megfélemlítse, elriassza a bajkeverőt, pár gyengébb embert megverjen.

Utóbbi jellemzője: Nagy darab, brutális, sokszor hülye, akad közte nem egy ami csak falkában támad, szükségtelenül erőszakos.

Na őket, ideális esetben megfelelő vezeők kontrollálják. Az, hogy a megrendelő csak és kizárólag a legolcsóbb hülye parasztokért hajlandó fizetni nagy hiba, meg az is, hogy ezt egy biztonsági cég felvállalja.

7.) Otthagyni a barátnőt, stb. valóban nem egy gerinces dolog, akit patkánynak tartanak azt pedig jobban megverik.

8.) Gyáva ember nem kevésbé, hanem jobban üti azt aki nem jelent veszélyt.

Az így kiosztott verés, a homáron megszerzett hírnév hozzájárul ahhoz, hogy az emberek féljenek az őröktől, ez pedig az ilyen őrök célja, naná, hogy nincs komoly következmény amitől tartaniuk kéne. Max. a rendőrsg, de akit elvernek általában csinált valamit, ergo nincs feljelentés.

9. HA én InKalos lennék én is írnék ilyen történeteket...

[] (törölt) 2007.07.23. 21:34:49

"VÁSÁROLT KARSZALAGGAL és SECURITYS PASS-szal NEM_LEHET_INGYEN_FOGYASZTANI. Érted?"

nem a szart nem. nem minden szervezo vallalja be a kulonbozo szinu karszalagokat, talan mert kicsi a buli, vagy nem gondol ra, vagy kifogyott a piros festek, faszomtudja.

lenyeg a lenyeg, hogy egy haverom vesztett mar el VIP passt, es ott helyben el kellett mennunk megkeresni, mert csak az azonositotta a fogyasztast (tokegyforma karszalagja volt mindenkinek, mert az maradt az elozo bulirol). szerencsere meglett.

babsz 2007.07.23. 23:05:53

Azert ha valaki lop, csal, hazudik, az meg a rendort sem jogositja fel utesveresre, nemhogy egy inkalost.

Ylmor 2007.07.23. 23:18:14

Az összes In-Kalos-nak pici a fütyije és így kompenzálnak.
Ylmorné

BalatonSound 2007.07.23. 23:58:43

A Balaton Sound fesztivál szervezőjeként engedjetek meg nekem pár gondolatot.

Szeretném leszögezni, hogy fesztiválszervezőként nyilvánvalóan a legfontosabb szempontunk az, hogy a hozzánk érkező vendégek kizárólag pozitív élményekkel távozzanak a fesztiváljainkról. Úgy gondolom, butaság volna ennek elenkezőjét feltételezni, még a legnagyobb rosszindulat mellett is.

Fesztiváljainkon - így a Balaton Soundon is - egy időben egyszerre több ezren dolgoznak: vendéglátósok, technikusok, takarítók, vagy éppen biztonsági őrök. Tapasztalatból mondhatom, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett is elkerülhetetlen, hogy a sok-sok közreműködő közé keveredjen időnként olyan, aki nem odavaló. Legyen az egy bunkó kocsmáros, vagy éppen egy agresszív szekus...

Mielőtt bárki félreértene: nem gondolom, hogy ezt tényként el kell fogadni. Ellenkezőleg: mindent meg kell tenni ellene. Magam és kollégáim mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az ilyen jellegű "problémákat" idejében felismerjük, megelőzzük, vagy legalább orvosoljuk.

A leírt "incidensről" a helyszínen egészen véletlenül értesültem, és rögtön megpróbáltam kapcsolatba kerülni az "In-Kal-passos" fiúval.

Egy kissé fájlalom, hogy a leírt történet utolsó részében különösebben nem tér ki arra, miről beszélgettünk órákon át a szomszédos strandon, milyen "megoldást" találtunk, miben értettünk egyet, miben nem...

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a beszélgetésünk közben derült ki, miként jutott a Fiú ehhez az In-Kalos igazolványhoz. A tavalyi évben jelentkezett biztonsági őrnek a Szigetre, a munkát azonban nem vette fel, csak az igazolványt, amit azonban elfeljetett leadni. Fogadjuk el, nem tudta, hogy le kell adnia, de azt semmiképp sem nevezném jófej gesztusnak, ha valaki egy In-Kalos igazolvánnyal a nyakában indul fesztiválozni. Egy sorszámozott igazolvány azonosításra is szolgál, azt nem hordhatja "bárki"... A sorszámos igazolánnyal rendelkező biztonsági őrökért az In-Kal felelősséget vállal.

Abban egyetértettünk a helyszínen - legalábbi úgy tűnt -, hogy a "veszekedés" oka minden bizonnyal ez az igazolvány lehetett, aztán az, hogy a lebukást követően az igazolvány viselője megpróbált elszaladni.

Természetesen ami ez után - a leírtak szerint - történt megengedhetetlen, viszont ezeknek a részleteknek az elhallgatása is furcsa számomra...)


Ahogy említettem, természetesnek tartottam, hogy azonnal meghallgassam, mi történt pontosan, majd megkértem az In-Kal 3 vezetőjét, közöttük a két tulajdonost, hogy jöjjenek velem, és azonnal vizsgáljuk ki ezt az ügyet.

Szervezőként a magam részéről természetesen elnézést kértem (tudom, hogy ez nem sokat ér), megadtam a mobilszámomat, az In-Kal vezetősége pedig - hosszas beszélgetés után - azonnali vizsgálatot indított, és arra kérte a "károsultat", hogy vetessen látleletet, tegyen feljelentést.

Így váltunk el Zamárdiban.

Ha panasz érkezik hozzánk, fesztiválszervezőként majd' minden esetben a közönség mellett állok, egészen addig, amíg be nem bizonyosodik a panasz ellenkezője. Számomra a legfontosabb, hogy a fesztiváljainkon kulturált, kedves személyzettel talákozzanak a vendégeink, így bármiféle (szerencsére nem túl gyakori)túlkapás után nyomon követem a vizsgálatokat.

Azt azonban legalábbis igazságtalannak érzem, ha valaki a saját történetének elmesélésekor elfelejti leírni azokat az apró részleteket, amelyek egy picit rontanának a sztori és a főszereplő makulátlanságán, meg persze azokat a részleteket, amelyek a szervezők és a biztonsági szolgálat hozzáállását írnák le...

Kedves Jackyll! Ebben az esetben is megígérhetem, hogy számíthatsz a segítségünkre és támogatásunkra - akár a szervezők, akár az In-Kal részéről, hiszen mindegyikünknek az az érdeke, hogy a nemkivánatos személyek távol maradjanak a fesztiváljainktól. Ehhez azonban szükséges, hogy az általad elhallgatod részletek se maradjanak titokban...
Hadd tegyem hozzá: szerintem nemkívánatos az a résztvevő is, aki In-Kalosnak adja ki magát egy fesztiválon, viccből...

Üdvözlettel:

Lobenwein Norbert

System failure. :) 2007.07.24. 01:09:11

Nekem 3 kidobó ismerősöm van, ebből 2 tök hülye...
Szerintem az olyan illetőket, akik nemcsak ütni tudnak, hanem udvariasak is, őket testőröknek hívják...
De valszeg drágák lehetnek, ezért alkalmaznak nagy "melákokat".
Amúgy az ilyen faszokat, akik arcoskodnak, aztán meg sírnak én is rühellem.

Nekem sose volt bajom a biztonsági emberekkel, még satu részegen is odafigyelek másokra.
Aki hőzöng, nem az adott szituációnak megfelelően viselkedik, vigyék ki azért vannak.

Egy pozitívum:
Egy diszkóban látok egy csajt, egy Konan
alkatú benga állattal dumcsizik. Odamegyek, mondom a a csajnak: gyere táncoljunk...
A benga állat: - Ezt nem így kell. Add ide a kezed. Odaadtam, bár féltem hogy eltöri. Belecsapja a csaj kezét, hogy húzzad... Én meg vittem is. Később mondják a barátaim, hogy jó nagy fasz vagyok hogy pont a kidobó csajához mentem oda.
El nem tudom képzelni mire gondolhatott, mikor odamentem hozzájuk. (Ez vagy tök hülye, vagy nagyon tud...)

freaky (törölt) 2007.07.24. 01:11:23

BalatonSound-ot sajnálom, jó fej, mikor fontosabb feladatai helyett ezzel a beteg seggfejjel kellett foglalkoznia.

nomac, vázolom: :D Hehehe. Tehát, a srác lopott egy In-Kal passt még tavaly, a BalatonSound fesztivál alatt észrevették rajta, azonosításra került, majd, mivel a kártya az In-Kal tulajdonát képezi, megpróbálták tőle elkérni. Az elkövető menekülni kezdett, a biztonsági őrök megpróbálták visszatartani. M ivel folyamatosan változtatta a helyét, ezért követték a kocsmáig. Ha ott ráfekszenek, nincsen semmi hiba. Igaz, túlkapás volt (ezt el lehetett volna kerülni, de nem szeretnék tippekkel szolgálni), de én rohadt jól szórakoztam, (miután megkérdezték tőle hol van a pass, még egyszer elfutott) ahogy küzd az a pöcs, egy lopott pass-ért. Érted már? :) De most már tényleg hagyjál békén. Különben is, örülj, hogy szóbaállok veled, véleményed leírását sértő személyeskedésssel kezded...

freaky (törölt) 2007.07.24. 01:16:41

nomac, többet meg ne mondd nekem, hogy okos. Nem is ismersz. :)

dr. trafik nomac 2007.07.24. 01:19:20

BalatonSound: respect, de ha beverik az agyad, akkor nem biztos, hogy annyira fogekony vagy a kompromisszumra, ez azert ertheto. Amugy meg barmifele pass, azt vagy a bejaratnal szurod, vagy kesobb, de akkor a penzt is jogosan keri vissza az illeto, ha a jegy melle nem tajekoztadod arrol, hogy nem hasznalhatja, megha magatol erthetodonek is tunik.
Es a homarom mar kicsit unalmas, hogy a rendezok magyarazkodnak, nem debil itt senki, a pass szivas, de az orok csesztek el, mar ott, hogy beengedtek, tehat rajuk is kell elverni, hogy mennyire, azt ok megmutattak azt hiszem. A rendezok igy nem hibaztathatoak, meg akkor sem, ha gagyi ceget bereltek fel.

VaReG4 · http://morbidia.blog.hu 2007.07.24. 01:22:03

Szerintem tok vicces hogy megagyaltak ezt az eletkeptelen amobat, en jot rohogtem.
Meglassatok, legkozelebb a "zsirci" majd egy medve ketrecebe maszik be az allatkertben, aszt az meg lekapja a labat :)

CoolKoon 2007.07.24. 01:22:05

Csak annyit üzenek mindenkinek, aki beszólt, hogy ő legyen az első, akit bárhol, bármiért hülyére verik. Az teljesen mindegy, hogy villogni akart a tavalyi jegyével/bármi, az, hogy egyszerre hat buzeráns bunkó verte őt agyba-főbe, nem kultúrált emberhez méltó dolog.
Ja és persze Nyugaton MINDENKIT kirúgnak/feljelentenek/bezárnak, ha ilyesmi történik......

dr. trafik nomac 2007.07.24. 01:27:43

freaky:
Meg mindig nem ertesz valami, egy ceg nem alkothat torvenyeket, igy lopni csak akkor lophatott toluk, ha a pass valamilyen joviszony kereteben kerult hozza, es ezt mind a ket fel alairta. Ha igy van akkor akar lopas is lehet, de ez meg nem enged meg hasonlo banasmodot sem, magyaran lehet perelni, vagy ha visszael vele, akkor pedig ki lehet kiserni, nem tobb. Legalabb is egy demokraciaban. A biztonsagi or jol el tudja donteni a fennallo jogviszont gondolom... Es megegy, nincs semmifele jogi vedelme a pass kinezetenek, ezert irtam, hogy belepeskor szurheti, de ezt mar a jegy eladasakor fel kell tuntetni, innetol mar az inkal balfaszsaga az egesz, eleg durva torvenysertessel, es erre harapok.

HandG 2007.07.24. 08:41:32

Úgy tudtam, hogy a privát örzővédők aggyal is dolgoznak már.
Püff neki,biztos nem mind.

Ha üldözés helyett utána kiálltanak, hogy öreg ha nem veszed lesz azt a lejárt igazolványt a nyakadból nem tudsz visszajönni. Szerintem hallotta volna még, akár futás közben is.:)
Dehát nem azért edzenek, hogy ne hozzák ki magukból a legjobbat!:)))

A pancserok!:)

Ozmodiar 2007.07.24. 08:42:55


Ha valaki elhalgat valamit, az lehet memóriazavar, ami az ütésektől is előfordulhat.
Vagy csak csupán a történet egyoldalúsága, ami ebben az esetben könnyen elképzelhető, valószínű, hogy én sem a koncertekre emlékeznék és a sok-sok "jóra".

Ha adsz valakinek egy cukorkát, és megkérdezed, hogy: - Na milyen, fincsi?
majd azonnal lebaszol neki egy pofont, szerinted a pofon vagy a eperíz marad?

Jogtalan volt a fellépés, tettlegesség.

Rák Attantam 2007.07.24. 08:43:12

darthyoda, most az egyszer az erő nem volt veled: megdőlt az elméleted.

De nem baj, a presserarcú ettől még balf*sz marad, az In-Kal-os "őrök" meg leendő elítéltek. Már ha Zsírci jól csinálja. Persze nagy rá az esély, hogy ezt is elbalf*szkodja és újra verés lesz a dologból... :D

vernarancs 2007.07.24. 08:47:50

Az In-Kal az Al-Kaida hazai sejtje, vagy ez nem igy van?

Rák Attantam 2007.07.24. 08:59:32

Nem, az az Alkaloida, amire te gondolsz.

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2007.07.24. 10:03:26

Ha ez ilyen mesélős akkor mesélek én is régi történetet, ami bizonyítja, hogy semmi sem változik.

Helyszín Közgáz, még a régi szép idők amikor nem tuctuc szólt, de már nem is rock (sajnos) Szóval pont ez volt a bajunk féltesómmal és barinőkkel amikor elhagytuk a helységet. A úton menve szemben a Közgáz épületével megálltunk könnyíteni magunkon (pisi). Hopp egy inka termet mellettünk, kicsi, vézna.. nem sportalkat és közölte h azonnal hagyjuk abba a műveletet. Monduk: - Öreg ezt nem lehet abbahagyni. Na erre megjelent 3 spanja akikkel szóváltásba keveredtünk. Már éppen kidumáltam magunkat a szarból amikor barinőm mondott vmi olyat, ami az izmok és a szteroidok kölcsönhatására utalt. Na és ettöl az egyiknek elszakadt a cérna. Be akart mosni a csajszimnak, ezt nem szerettem volna ezért beleálltam az ütésbe. Mivel ekkoriban már túl voltam 1-2 küzdősport leckén ezért levettem arcal a maflást és a csajokat védve hátrálni kezdem féltesommal közösen. Közben hátunk mögül megjelent az erősítés 4 inka személyében, csajokat fellökve tülekedtek a közelünkbe. Én mondtam h hivják a zsarukat, addig mi megoldjuk, majd 2-en a 8 elleni bunyóba kezdünk. Szerencsére nem voltak túl képzettek és elég lassuak is lehettek, mert komoly ütést nem kaptam, de én adtam párat. Féltesóm egyes sajna bekapott, de ezen felbuzdúlva a földön talált kődarab sietett segítségére. Ez eltartott pár percig, de kitartottunk a zsaruk kiérkezéséig. Jó, bunyónak vége, zsaru elkéri szmeyélinket majd odaadja az inkák főnökének. Hopppá. Ez mintha nem lenne törvényes. Ezt meg is jegyzem : - Fogd be köcsög, mert már tudjuk a címed és megtalálunk ha pofázni mersz. Na ezt nem szeretem, és nem vagyok az a befosi valaki.
- öreg nekem te ne ugassál mert most rosszal kezdtél - mondom én
-Mé ki vagy te?
-Nem az számít ki vagyok hanem h kiket ismerek. Gondolom ismered XY (alvilági figura) nevét, szét fogja kúrni a seggedet ha szólok neki.- blöffölöm
Inkavezér kicsit megszeppen de kontárzik. - Itt ül a kocsimban, mingyá szólok neki.
- Remek mond neki h én keresem, úgyis jön nekem egy szivességgel.
- De tényleg a kocsimba ül..
- Az jó, mejnük úgyis rég láttam
- De tényleg...
- Akkor hivd ide!
- Izé, nem akarunk mi rosszat, meg a fenyegetés se úgy kell érteni.
Na innen tudtam h nyert ügyem van, Pattogtam még kicsit, meg közöltem h kivel mi lesz ha bárki is baszogat közülük. Rendőr persze ez idő alatt lepacsizott az inkákkal majd inkavezér hozta vissza a személyiket, Sűrű eszkuzálás stb... Nem lett belőle baszogatás, de a móka, hogy a zsaruk feljelentést tettek garázdaságért! 2 évig tartott az eljárás, évente egy kihallgatással:) Nem kapkodtak. A másodikon mondtam h elismerem h elvertem 8 inkálost, semmi gond, csak kerüljön be a hírekbe. De nem került, A garázdaságból verekedés szabálysértés lett, végül elévült az ügy. Ennyi. Szóval én is járhattam volna rosszabbül, meg az inkál nem a fair küzdelemről híres. A dolog azóta sem változott!

moli 2007.07.24. 10:50:45

meg mindig nem ertitek a lenyeget. aki egy krokodil orrat pockolgeti, nem csodalkozzon, hogy leharapjak a karjat.
itt a lenyeg az, hogy a pass INKALOS volt. nem maga a pass. hanem, hogy INKALOS.

stellaz1 2007.07.24. 10:50:45

A levélíró kifejezetten jó fej és bátor :) A barátját és barátnőjét hátrahagyva elkezdett futni :)

Rák Attantam 2007.07.24. 10:55:06

Hát ha Gézának hívnák a barátnőmet, én is elkezdenék futni. Tán még a verést is tűrném egy darabig... :P

dr. trafik nomac 2007.07.24. 11:01:58

moli:
Hu lehet kihagytam par reszlet elolvasasat, hol van a krokodilos resz ? :) Vagy ez ilyen inkalos borbe bujt krokodil :)
Mindenesetre cseppet sem vicces ha megvernek valakit, sajnos a bameszkodo tomeg az azert sokat elarul az orszagrol, de egyszer en is megkerdeztem 2 biztonsagi ort, hogy miert rugjak a figurat mikor elegge artatlannak tunt, erre szo nelkul leutottek :(, szal meg tudom ertenik a tobbi ember is. Ilyenkor szokott az jonni, hogy ledolgozzuk a helyen a serelmeket, al la G-Roby:)

Ozmodiar 2007.07.24. 11:05:36

ha ezek kutyák, akkor szájkosárral mehet velük ki a gazdi, szépen visszarántja, ha valaki esetleg kekec, vagy nem tetszik, de ha elengeded őket, akkor vállald a felelősséget, te vagy az okosabb, te kutyáid...

ugatni lehet, mert az utca nem a tiéd, hanem mindenkié, tehát futhat rajta bárki, csak a kutyaharapás már szinte egy késelés kategória.

ha esetleg nem esne le, akkor kutya=in-ka*

Ozmodiar 2007.07.24. 11:14:44

A hülye kutyákat is szájkosárral kell kivinni az utcára, ami mindenkié, nem a tiéd, nem magánterület, aki elengedi a kutyáját, és az megharap valakit, az vállalja fel a gondatlanságot.

don07 2007.07.24. 11:31:20

"Ezek olvashattuk Zsírci kis színesében. Tegyük fel, hogy ezek mind megtörténtek, és úgy, ahogy állítja. Akkor is az rendőrség/bíróság/akárki kérdése, hogy miért futott el. Mert nyilván elkövetett valamit."

Bazdmeg!! Az nem jut eszedbe, hogy azért futott el, mert maga alá csinált az izomarcoktól????? Egyszerű beszari alak...nem tolvaj.
Egyáltalán nem biztos, hogy akármit ellopott (talán magadból indulsz ki??). Az mondjuk tény, hogy oltári nagy barom a lejárt pass-al való arcoskodás miatt.

vernarancs 2007.07.24. 12:13:59

Zsirci komp akart lenni de nem komplett. Egyre inkabb elhiszem, hogy valami vaj volt a fule mogott es nem csak ugy siman a pass miatt ruhaztak meg.

szgyula 2007.07.24. 12:25:03

Vernarancs: Nem tok mindegy mi van a fule mogott? Lehetne akar Osama bin Laden is, ha N ember megveri, az buncselekmeny. Hogy mi van a fule mogott, azt majd a rendorseg eldonti, de az fuggetlen a megveresetol.

vernarancs 2007.07.24. 12:48:24

szgyula: alapjaban veve igazad van, de ha mar provokalta a balhet es raadasul meg valami egyeb dolgot is elkovetett akkor ne sirankozzon. Vagy legalabb mondja meg az igazat. A veres persze igy is ugy is buntetendo. Egyebkent ha Osama lenne akkor a veres jogos, mert neki verdijjat tuztek ki a fejere. Vadaszhato.

ASDF01 2007.07.24. 13:37:24

Kedves Mindenki!

Én sem értem, miért kellett a régi belépőt felvenni, és elfutni, de azt hiszem, hogy ez a történet szempontjából nem is fontos!

Most mindenkit megkérek, hogy kicsit vonatkoztasson el a mai magyar viszonyoktól, és akinek megy, gondolkozzon kicsit úgy, mint egy EMBER!!

Nos:
Az senkiben nem merül fel, hogy hogyan lehet az, hogy teljesen egyenjogú állampolgárok, akiknek a MUNKAHELYE egy örző-védő (?) cég, bántalmaznak (fizikailag, vagy szellemileg mindegy) egy másik embert? Csak nekem szurja ez a szemem? Milyen kategóriába sorolnátok ezt? Önbíráskodás? 8 napon tul gyógyuló fizikai bántalmazás? Biztos eszetekbe jut nektek is pár megfogalmazás.

Kérdem én: Nem büntetendő dolog ez? Miért szidjátok az "áldozatot"? Még ha ő is bepancsolt volna valamelyiknek, akkor sincs joga, a másiknak elverni, pláne nem a "haverjaival"....

Szóval mielőtt mindenki lehülyézi a küldőt (ami lehet hogy igaz) talán a történet morális mondandójával kellene törődni..

Szerintem!

Üdv mindenkinek!

szgyula 2007.07.24. 13:40:51

ASFD01: Sajnos ez nem az az orszag. Zsanett ugy erkolcsi mondanivaloja is az lett, hogy tancos lany/fehernemu modell ne provokalja a zsarukat kihivo oltozkodessel...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2007.07.24. 15:36:23

Viszont azt is hozzá kell tenni, emberként gondolkozva, hogy nincs joga viselni egy olyan pass-t amivel később visszaélhet. Pláne, hogy nem is dolgozott az In-Kalnál csak behúzta a passt. Persze a verés és maga a végrehajtása is elítélendő, szörnyű, hogy milyenek az emberek. És nehogy elhigyjétek ám magatokról, hogy ilyet biztos nem tennétek meg, mert elárulom, hogy igen, hisz emberek vagytok. Ha az ember egy kis hatalmat is kap vagy érez rögtön visszaél vele. Lásd a buszsofőrt aki jól megfuttat és becsukja az ajtót. Említhetném a Kísérlet című filmet, amiben családapák szadiztattak számukra ismeretlen embereket. Egyszerűen élvezik a helyzetet és elállatiasodnak ilyenkor. Félreértés ne essék, akár én is megtehettem volna mindezt ha a körülmények adottak, hisz csak a cérnának kell elszakadnia.

jesszumpepi (törölt) 2007.07.24. 15:59:57

szgyula


Zsanett ügyében sok vélemény megfogalmazódott,amit leírtál az is,de vannak más vélemények is.

ASDF01 2007.07.24. 16:38:34

EnZsolt!

Remélem nincs teljesen igazad, hogy mindenkit elvakit a hatalom! Szeretném azt hinni, hogy ez nem vonatkozik mindenkire, igy rám sem, de természetesen csak remélem, ugyanis nincsen hatalom a kezemben, és sikerült a alkalmatlannak bizonyulni a katonaságon is, egy fellebbezés után, ott kiképző lettem volna...
Talán azért is nem derül ki sok emberről, hogy hogyan viselkedne, mert automatikusan, tudat alatt védekezik minden hatalom ellen, aki pedig önként jelentkezik ilyen poziciora, az nem véletlenül teszi!
És hát lássuk be, ma Mo-n szinte semminek nincs következménye.. Ez nagyban felbátoritja oly sok "barátunkat".

Ez sajnos ma szinte minden "hatalommal rendelkező" társulat tagjaira igaz, és mivel szeretném remélni, hogy vannak mindenhol normális emberek, valószinüleg hamarosan azok fogják otthagyni a jelenlegi munkájukat, mert látják mit tesz vele a többség. (gondolok itt rendőrségre, BKV ellenőrre, sofőrre, secu-sra, stb). Sajnos ez már legtöbb boltban az eladókra is igaz, aki a halálba kíván, mert bementem, és szeretnék venni valamit a segítségével. Ha ez igy megy tovább, akkor lassan jobban tesszük, ha ki sem mozdulunk otthonról, és berendezzük a Home-office-t.

És akkor elmondhatjuk, hogy GYŐZETETEK, reméljük most boldogok vagytok.

Remélem ezt a napot nem fogom megérni, és nem azért, mert nem tetszett az arcom egy secu.snak a boltban, hát lelőtt, hogy példát statuáljon!!!

jesszumpepi (törölt) 2007.07.24. 17:40:01

ASDF01


Én nem látom olyansötéten a helyzetet,mint te.Vannak rossz tapasztalataim is,de jók is.A BKV-ellenőröket sokan szapulják,nekem soha nem volt még rossz tapasztalatom,holott évek óta BKV-val járok,igaz,egy kivétellel nem volt érvényes bérletem,figyelmetlenség miatt,szó nélkül kifizettem a büntetést.Nagyritkán taxiba ülök,és évek óta gyorsak,pontosak,udvariasak,és nem vágnak át.Rendőrökkel nagyon kevés dolgom volt,de nem volt probléma.Egyszer hívtam telefonon segítséget,nem túl hamar jöttek ki,de utána tették a dolgukat,és udvariasak voltak.Ilyen is van.Továbbá véletlen találtam egy ritka rendes biztosítási ügynököt,akivel nagyon meg vagyok elégedve.
Normális dolgok is vannak,de jobban elterjednek a rossz hírek,tapasztalatok.Hogy ennek mi az oka,az jó kérdés.

Rák Attantam 2007.07.24. 18:24:20

El kellene híresztelni, hogy az In-Kalosok érvényes passzal ingyen utazhatnak a metrón, ha a Deák téren szállnak fel.
Aztán meg ki kellene hívni a rendőrséget a tömegverekedéshez. ;)

babsz 2007.07.24. 22:02:21

Balatonsound: amikor megláttuk, hogy az In-Kal Security védi a rendezvényt, egy félórás parázs vitámba került, hogy egyáltalán bemenjünk, ugyanis mindenkinek a kiszolgáltatottság jut eszébe róluk.

Talán ezt - a reputációjukat - megfontolás tárgyává lehetne tenni, amikor őrző-védőt választotok. Hozzájuk kapcsolódik ugyanis a legtöbb ilyen történet, és nehezen hiszem, hogy ezt ne tudnátok ti is.

Ábelesz-kobelesz 2007.07.24. 22:17:30

"A "kékmajom" kiugrott a kocsiból, majd tovább kergetett. Futottam tovább, megint kiugrott," ??? Honnan? A gatyájából? Tényleg át kellett volna fogalmazni az írást, mert így elég értelmetlen.

Én sem értem, miért rinyálsz? Érvényes volt a pass? NEM! Megkérdezted mit akarnak? NEM, csak futottál. Mit vártál? Dobogóra állsz, mert lefutottad őket?

Tényleg hülye állat minden biztonsági őr, pláne az aki ma a győri korházban ledoktorált és tovább küldte az agyvérzéses beteget. Azt is le kellene csukni. Bár csökkentették a fizuját és áthelyezték. Ez aztán a bünti. A beteg pedig meghalt :((

Kismacska (BELLA) 2007.07.25. 14:06:03

Erre egy idézetet tudok írni, méghozzá az Egy becsületbeli ügy című film elejéről, ami mindent elmond a jelen esetről, miért is volt jogszerűtlen (és büntetendő) amit csináltak az inkálosok:

"Az ügyfelem idióta, de azt nem tiltja a törvény."

... ellentétben a bántalmazással. Semmilyen felhatalmazásuk nem volt erre. Még akkor sem, ha tényleg fizetés nélkül akart volna távozni a srác. (Ahogy itt valaki felnyitotta a szemeket.)

suger 2007.07.25. 19:54:45

Ez egy idióta kis görcs...

Felrakta a tahó passt, mert azt a látszatot akarta kelteni Ő is közéjük tartozik... aztán nem volt elég gyors...

Elsírom anyucinak, és nem játszok tobbet az In Kal-os bácsikkal...
(Én nem szaladtam volna utánna az tuti...)

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.07.25. 20:33:54

Zsirci, még örülhetsz, hogy nem áldoztak fel valamelyik istenüknek.
Tiszta Apocalypto.

johevi 2007.07.26. 15:08:24

Fel kell jelenteni őket és addig járni a Bíróságra, amíg meg nem büntetik őket. Sok keménykedő, fontoskodó barom.
VISZONT: Te meg minek villogsz jogosulatlanul igazolvánnyal? Csak úgy felvetted, mi? Ez kábé olyan, mint aki rokimatricával parkol, közben semmi baja. Jobbulást.

gyöngéd barbár 2007.07.26. 19:29:06

nekem is volt egy esetem a b.soundon az Inkal-osokkal. A barátom szombat reggel hat óra két perckor kikisért egy csajt a kapun túlra, és nem emgedték vissza - mondván a belépőjegy csak reggel hatig érvényes. Csórikám hiába mondta, hogy bent van a sátra, a cucca! Azok a köcsögök csak röhögtek, hogy majd hétfőn visszakapja. Erre ő bepipult és a bemászott a kempingbe. persze egyből kiszúrták, kicsavarták a karját, végighúzták a fesztivál területén stb. Ekkor hívott fel engem, hogy mi történt. Mivel médiageci vagyok, presses pass lógott a nyakamba. Az Inkalosok persze egyből felvették az emberálarcot, és elkezdtek nekem arról hadoválni, hogy ők milyen jófejek voltak, és a barátom egy köcsög, mert nem érti, hogy a szabály az szabály. reggel megnéztem a B.Soundos Est-kiadvényt: fekete fehéren az áll benne, hogy a belépő reggel nyolcig érvényes.

Más. Aznap délelőtt azt is végignéztem, ahogy 3 Inkalos egy német turistát rugdal, lökdös, az meg csak áll, kezében a gumimatraccal, mondván, hogy ő csak le akart menni a partra. Azok meg vörös fejjel üvöltöttek, hogy mi van nem tudsz magyarul?

És még egy: miért kell nekik gázspray-jel mászkálni mindenhova? (nem is olyan retikülös minivel, hanem olyat, amivel a rendőrök oszlattak tavaly) Visszajön az, ami régen volt a szigeten? Amikor az inkalosok úgy érezték, ők a pokol angyalai?

V. 2007.08.10. 09:32:56

Nem is értem mit kell egy ilyen történeten csodálkozni.Ilyen kopaszinkálszekuskidobó trogloditák ennyit tudnak...Az lesz ilyen biztonsági "szakember" aki még katonának vagy rendőrnek is hülye.Esténként megvan a fix 2-3000 ft +lehet keménykedni.Luzerek...:)

gotka 2007.08.10. 10:34:46

Az In-Kalt rég fel kellett volna már számolni. Na az az igazi félkatonai magánhadsereg és úgy is viselkednek mintha lennének valakik. Mindíg is durva állatok voltak, rengeteg embert vertek már nyomorékra, csak ugye a jó politikai kapcsolatok (tele van régi jó volt komcsi rendőrrel) miatt mindíg elsimították az ügyeiket. Ti hallottatok már arról, hogy egy inkalost lesitteltek, mert összevert valakit? Én nem nagyon.
A sok hülye, aki a kiskölyökre fröcsög, meg menjen el demokráciát tanulni.
Milyen jogon ÉR egyáltalán hozzá egy szaros biztonsági őr bárkihez, aki nem támadja meg???!!! Milyen jogon üldöznek szaros biztonsági őrök egy állampolgárt az utcán???!!! A szaros igazolványukért ugyan milyen jogon ütnek meg bárkit is???!!! Honnan veszik a bátorságot?! Kik ők?! Félanalfabéta bunkók, akik szeretnek embereket verni. Szégyen, hogy a Sziget még mindíg ezeket a pribékeket alkalmazza. Remélem, hogy a kissrác legalább kiperel belőlük néhány millát, de ha én lennék az apja, már lenne pár képem a biztonságiakról akik a fiamhoz nyúltak és éjellente vadásznék rájuk.

XxanaduU 2007.08.17. 12:52:53

Itt már rég nem azon van a hangsúly, h ki tudja jobban fdikázni az arcot...
Ha majd a keményeknek,meg a többi inkal baráti társaság résztvevőinek is majd jól szétrugják a pics@j@t akkor majd lehet pirosat csorgatni a kerámiába...Feltehető a fiatalember reakciója nem az volt h, -"Huhhh, de jó volt"... Ténylegesen sértve érzi magát,csak a görénykedők nem akarják megérteni,hanem még beletaposnak eg kétszer az inkalosok után.Gratula.
süti beállítások módosítása