Tékozló Homár

A magzattal is akart fizettetni a balatoni panziós

2007.08.07. 00:02 | szily | 518 komment

Világrekord! Nem sűrűn mondhatunk ilyent, de látatlanban biztos, hogy a badacsonyi Kapri Ház házinénijén kívül még soha senki nem akart szálláspénzt fizettetni egy meg nem született, ötödik hónapban lévő magzattal. B. prenatálisan borzongató levele alant.

 

Olaszországi nyaralásunkból hazatérve a badacsonyi zimmer frei a legócskább sztereotípiát valósította meg, ultrakeresztény-magzatvédő álláspontra helyezkedve akart minket lenyúlni.

Toszkánából utaztunk haza ketten a félidős terhes barátnőmmel és péntek éjfélkor is úton voltunk. Nem akartunk Zágrábban megszállni, mert másnap kora délután már esküvői tanúként kellett megjelennem. Kapóra jött, hogy a szüleim, húgomékkal kiegészülve Badacsonyban szálltak meg, így nem tértünk vissza Pestre, hanem bekéredzkedtünk az egyik szobába.

Mivel babát várunk, a húgomék átadták nekünk az ágyukat, ők a földön aludtak. Igaz nem sokat, mert elmúlt négy óra, amikor elaludtunk. A szálllás egyébként korrektül nézett ki, Badacsony legközepén, az Egry sétány 8-ban, Kapri Ház néven fut, többszobás vendégház.

A gondok reggel kezdődtek, amikor anyám szerényen közölte a gazdával, hogy van egy kis baj, mert mi ott aludtunk, ugye nem gond és persze fizetünk érte. Erre a német vendégek nyakában lihegő ötvenes házinéni azt mondta, a férje nem fog örülni. Nyeltem egyet és dühöngtem, hogy ez miért fontos, de beszálltunk az autóba és már indultunk is Budapestre.

Akkor lett még rosszabb érzésem, amikor indulásunkkor láttam, hogy a házinéni szúrós szemmel odamegy apámhoz, aki kikísért minket az autóhoz. Egy óra múlva beszéltem velük telefonon és kiderült, már távoztak a szállásról. Ettől lelkifurdalásunk lett, ami hamar eloszlott.

A zimmer feris néni azzal indított, hogy tömegszállássá változtattuk az ő házukat. Hát ezzel lehet vitatkozni, de amit ezután akart, vérlázító volt. Közölte a húgommal, hogy akkor plusz három főért kell fizetnie. Mégis miért? - kérdezett vissza a húgom. A házinéni magabiztosan vágta rá, hogy a báty, a felesége (vagyis a párom), illetve a kisbaba a hasában. Homár-olvasó húgom tudatos fogyasztó, ezért rávágta, hogy ez nem így lesz, illetve távoznak is rögtön. Végül tényleg nem fizetett hármunkért és már költöztek is ki a szobából, együtt a szüleimmel. (Upadate 1: a szerző kérte, hogy tegyük egyértelművé, két személyre kifizették a szállást, csak a harmadikért, az embrióért nem fizettek végül. a szerk.) Anyukám ekkor elárulta, hogy örül ennek a fordulatnak, mert nem tetszett neki a szállás.

B.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mapett2 2007.08.08. 22:27:35

Hello pesti köcsögök!
Az igazság az, hogy fel áll tőletek a badacsonyi szállásadoknak a hátukon a szőr!Pofátlanok, gusztustalanok és hülyék vagytok mindannyian!Lejöttök ide a balaton partra és azt hiszitek ti vagytok a kiráylok, mert ki tudtok venni egy házat, vagy egy szobát néhány napra!Aztán utána visszamentek pestre az 50m2 méteres másfél szoba konyhás lakásotokba! Mi meg a mocskotokat és aszarotokat pucoljuk, hogy utána ki tudjuk adni azoknak a vendégeknek a házat akik normálisan kifizetik a szállásukat és még normálisak is! Tőlem egyszer megkérdezte egy pesti vendég, hogy műkődik-e a tévé? Nem hülyék mi nem ismerjük a tévé fogalmát, 2 nap múlva mentek haza mert nem akarták kifizetni az apartman árát! Ezek vagytok ti, pestiek! Azt hiszitek mindent lehet! Csak buták vagytok! Jó éjszakát

Lilieth 2007.08.08. 22:41:25

Én kérek elnézést...

HollyFcuk 2007.08.08. 23:15:28

Na ez a faszkalap rá fog dobni még vagy 100 kommentet a témára! De semmi baj, csak azt éri el, hogy párszáz potenciális vendég messziről elkerüli Badacsonyt!
Nem is értem a horvátokat, minek hirdetnek Magyarországon, mikor ott van nekik Katkamanó meg a mapett2 nevű bolondgyerek!?

Sebaj, előbb-utóbb rádöbbennek maguktól, hogy a Vendég bizony Király!


Még csak annyit fűznék hozzá, hogy:
Tefassssz!

malacful 2007.08.08. 23:16:01

mapett2
Erettuk, nem megyunk tobbet. Stilusod egy muvelt, kellemes, vendegszereto uriembert rejt, akinek a kapa a szajaban, szalma a hajaban es a felizgult birka az oleben csak alca.

HollyFcuk 2007.08.08. 23:20:06

Egyébként meg most, hogy három balatoni/Badacsonyi vendéglátóból három zsigerből gyűlöli a vendégeket, erősen hajlok afelé, hogy rádobok még négy óra utazást és tengerpartra megyek nyaralni.
Hálás vagyok a balatoniaknak, hogy a sok parasztvakítás után ami az elmúlt években folyt a belföldi turizmusról, végre felnyitották a szemem!

HollyFcuk 2007.08.08. 23:33:09

Annyit még a balatoni mentalitáshoz, hogy van olyan ismerősöm aki pesti létére tiniként nyáron lakóautók wc-jéből pucolta a szart a bérlők után, pedig a család vagyona felülről verte a félmilliárdot. Mégsem jutott eszébe egyszer sem beszólni a bérlőknek mert tudta, hogy honnan jön a pénz és voltaképp mindenki büdöset szarik, éljen akár Pesthbudán vagy Badacsonyban!

Bunkó Béla 2007.08.08. 23:35:02

Kakamanó már megint itt nyomod? Tudod mondat eleje nagy betűvel kezdődik. Láttam 1-2 visszaírásodat, gondoltam nem reagálok rá majd lenyugszik a kis lelked. Aztán láttam itt príma rímeket bizonytalantól és engem is elkapott az ihlet.
Szép éjjel a Balaton, cumizz tovább angyalom. Te Csuka TEEEEEEE. Na töröld meg a kis szád és ne pörögj ennyire mert még agyvérzést kapsz.
Azért pár mondatnál már sikerült nagybetűvel kezdened! Na nem hiába gyakorlás, gyakorlás.
Nincs harag, szeretlek én kis csukám.

Der Zebulon aus Tirol 2007.08.08. 23:40:38

Eddig nem volt nekem se semmi bajom a balcsival , de hogy többet a közelébe se
megyek az szent.Nem akarok én egész nap
a vendéglátókkal vitatkozni majd ,ha véretlenül leszakd egy ajtó...
Hála ennek a pár kommentelőnek rájöttem
mennyi tapló vendéglátó található a tó körül...tisztelet a kivételnek persze..
És az is tuti ,hogy minden ismerősömet is le fogom beszélni egy balatoni kirándulásról...

szociologus 2007.08.08. 23:44:20

Hát elolvastam a Veszprém megyei Napló online kiadásában a szállásadókat. Olyanokat írnak, hogy belopta magát a panzióba...meg mi van akkor, ha egy egész csapatot invitál meg... meg a kétágyas szoba az kétágyas...
Eszembe jutott, hogy én is voltam hasonló helyzetben. Volt egy nőm 100 éve, aki idegenvezetősködésből kereste meg a következő évre valót nyaranta. Volt egy olyan nyár, amikor egy busznyi némettel járta az országot hetekig. Két hét után, amikor már nem bírta a hiányomat (sic) felhívott, hogy éppen Szentendrén vannak, szabadprogram van a németeknek, látogassam már meg. Vonat, hév, stb. de kora estére ott voltam. Hosszú este volt, elaludtunk a végén. (az egyágyas szobában) Reggel lementem a recepcióra, bejelentettem, hogy szánom-bánom, de ez történt, fizetnék. A válasz az volt, hogy ha reggelizni szeretnék, akkor azt fizessem ki, egyébként pedig a szoba fizetve van... Őket nagyon nem érdekli, hányan aludtak benne... Szóval ilyen is van. Ja, és az átkozott 90-es évek közepén volt...

2007.08.08. 23:44:31

Az is nagy marha már elnézést aki azt írta, hogy a zimmeres negyedannyi munkával keres tizszer annyi pénzt. Javaslom kipróbálásra..én mondjuk grafikus vagyok de látom anyámékat hullafáradtan valahányszor feléjük járunk. Biztos kifáradnak a lenyúlásban, gondolom ez a köv. komment

szociologus 2007.08.08. 23:51:51

Uccsó sztori... Pár éve barátokkal úgy gondoltuk, hogy egy faluban, bérelt házban szilveszterezük. Konszolidált buli volt, egy baleset történt, én okoztam. Odaültem valaki mellé beszélgetni a fotel karfájára. Eltört. (65 kg vagyok) Másnap reggel kocsi, benzinkút, pillanatragasztó. Nem is látszott, de kijelentkezésnél töredelmesen bevallottam. Házinéni végigmért... Aztán azt mondta, ha maga alatt törött el aranyoskám, akkor ócska volt...

Elmoriel 2007.08.09. 00:29:16

Végigolvastam mindet.

Kapri panzió - mindegy kinek van igaza nem teccik, nem megyek oda. Majd ha szebben beszélnek akkor talán, de minek próbálkozni mikor vannak olyanok is akiknek ez rögtön megy. Jó hogy megszólalt, mert különben nem tudnám mit itéljek.

Katkamanó -legyen igazad, de ha tudom hogy melyik a Te szállásod elkerülöm, anélkül becsméreltél hogy tudnád ki vagyok, mit gondolok minderről. Azt a bizonyos macskát meg vagdosd ki nyugodtan amíg van, de ne csodálkozz ha elfogy.

Abba a vélhetően igen kicsi és ritka vendégcsoportba tartozom, aki előre bejelentkezik, pontosan fizet, nem okoz kárt és nem sunnyog, néha még egy-két ezressel is megtoldom a köszönömön túl, ha tetszett.
De azért a Horvátországi 3500/éjszaka elgondolkodtatott, mert tavaly a Balatonnál 16k/fő/éjszaka volt legolcsóbb amit találtunk. Nem azért megyek nyaralni hogy problémát keressek, és nem azért fizetek, hogy gondjaim legyenek.
Az adott eset meg egy nagy butaság, nem történt semmi, csak sértegetés.
A panzió érdeke a bevétel volt, megkapta, mit akar még? Ha ezek utáán - ahogy javasolták - felajánl egy ingyenbulit, akkor kap egy félmilliós reklámlehetőséget pár tízezer forintért, és még ő a jófej, nem így döntött.

G.T. 2007.08.09. 01:47:59

FAKE a story!!!!! (kár, hogy a Homár is bevette...)

Tuti, h. nem akartak fizetni a szállásért, beugrottak éjszakára, hamár arra jártak, hátha megússzák szállásdíj nélkül...
Le is írja a marha a homáron: "Kapóra jött, hogy a szüleim, húgomékkal kiegészülve Badacsonyban szálltak meg, így nem tértünk vissza Pestre, hanem bekéredzkedtünk az egyik szobába."

Csakhát a tulaj észrevette, hogy kicsikét többen vannak, és balhé lett belőle... Mi a fenének tér le a fas Kóka féle M7-es autópályáról a BP-i proli, és menne Badacsonyba az éjszaka közepén, amikor ugyanannyi idő alatt az autópályán felért volna Bp-re????
(Badacsony lehet, hogy csak 50km-es kitérő, Bp meg 200km, de időben ugyan annyi!!!) Szóval a story úgy van, hogy lebuktak, hogy többen vannak, és ezért borult ki a balhé, a magzat "hozzászőtt" meséből sztem meg nemsok igaz, nagyon gyenge a story leírása...
Persze az elképzelhető, hogy a történtek miatt a vendéglátós is annyira "rugalmasan" állt a dolgokhoz reggel, mint az APEH, vagy idegenforgalmi ellenőrök, amikor több embert találnak a lakásban.... Egyébként a képek alapján nem egy lepukkant hely lehet a szállás, hanem kulturált, és ha magánszállás, és a néni csak abból él meg, akkor tuti, hogy nem bunkózik a vendégekkel, mert nem lesz 1db vendége sem rövid időn belül, és ez a néninek nem jó! Persze természetesen ha egy pénzes Bp-i vállalkozó üzemelteti a balaton party ingatlanát, alkalmazottakkal, akkor elképzelhető, hogy az alkalmazott leszarja a vendéget, amennyi fizetést ad neki a mercivel közlekedő nagytőkés... Sőt, vannak erre szakosodott vállalkozások, amik nem akarnak mást, csak azt, hogy minden magyar állampogár hagyjon náluk 100Ft-ot, és soha többet ne lássák viszont őket, az már 1 milliárd forint bevétel, utána bezárhatja a boltot, a tőkés tovább növelte a vagyonát... Szóval szerintem aki a vendéglátásból él meg, az nem engedheti meg magának, hogy paraszt legyen, sem idehaza, sem külföldön. Az tény, hogy vannak lehúzó helyek, így ha lemész Siófokra és kérsz egy fél liter ásványvizet, amit a pultos csaj készségesen ad, 1500Ft-ért, és mosolyogva még a blokkot is odaadja, hogy APEH szinten is minden rendbe legyen, akkor elgondolkozhatsz, hogy lehúztak-e vagy sem... Hát persze, hogy az marad meg, hogy rohadt drága hely az a Balaton! Kinek a Balaton, kinek az Adria... nekem speciel mindkettő, és annyira nem nagy a különbség szerintem, csak az egyikhez többet kell utazni...

PengeLóki 2007.08.09. 07:46:03

Bizony az ember elmegy a moziba a párjával, megveszik a két jegyet, beülnek nézik a filmet, 20perc múlva jön az ismerős pár hozzájuk, szegény jegyszedőt nem akarják zavarni, ezért besunnyognak, az egyik leül a lábad elé, a másik a karfára, nem zavarnak senkit ezzel.
Végül is a jegyre csak az van ráírva, hogy hányas sor, hányas szék, miért ne ülhetnének abban akár ketten is, ha elférnek, illetve attól még a vetítőgép nem fog több áramot fogyasztani.
A film végén, ha véletlenül a gonosz jegyszedő észrevesz, akkor rögtön szólunk, hogy mi fizetnénk a másik két emberért is, persze utána kigyót-békát összehordanánk rá, mert lebuktunk.
Ha meg valami ellenőrzés lett volna épp, akkor a jegszedő problémája, hogy miért nem adott két plusz jegyet, biztos adót akart csalni a szemétje.

A Balaton nem csak az egyre kevesebb feketéző, igénytelen vendéglátósok miatt tart itt, hanem az ilyen pitiző, csaló, meglépős, károkat okozó vendégek miatt is.
Tőlünk nyugatabbra ilyenért azonnal kivágták volna Őket a szállásról, meg még rendőrt is hívtak volna.
Van hova még fejlődnönk, azt is fel kell fogni, hogy a pénzünkért ne akarjunk másokat átverni, bunkónak lenni!

killbill79 2007.08.09. 07:57:33

Siófokot hadjuk, mert ott megy a leggusztustalanabb lehúzás.... Mindenesetre Badacsonyt is nagy ívben el fogom kerülni és a barátaimnak is ezt fogom javasolni.
Továbbra is állítom,/a saját rossz tapasztalataim ellenére/ vannak a Balcsinál rendes, tisztességes vendéglátosok is. Na nem azok akik ide irogatnak akik belőlünk "pesti bunkókból" él. Mert ugyan marhára utál minket, de beenged a házába a lóvét meg széles vigyorral vágja zsebre.
A ki után, mit kell takarítani témához én egy olyan "pesti bunkó" vagyok aki a házat úgy adja vissza ahogy megkapta, kitakarítva, az ágyneműt mosva, vasalva semmit sem kell csinálni utánnunk pedig általában vagyunk 8-10-en.
Ti kikéritek magatoknak az általánosítást, mi is.

killbill79 2007.08.09. 08:05:32

Megkérdeztem egy utazási irodás barátomat, ő annyit mondott, hogy nem mindegy, hogy a szállás ára, hogy van meghatározva. xy Ft/fő vagy xy ft/szoba. Mert, ha szoba árát fizeted hosszasan lehet vitatkozni, hogy be kell-e jelenteni, ha beengedsz egy havert. A szobát kifizetted és ennyi... az első eset meg tiszta sor.

Pannon Puma 2007.08.09. 09:04:20

Magyarszombatfán (Őrség) leültünk az út szélén a fűbe egy pajta elé reggelizni, mire a néni a szemben lévő házból kiszólt, hogy aranyoskáim, jöjjenek be, van itt pad az udvarban. hoppá. lehet, hogy a Balatonnál is van ilyen, csak nem Badacsonyba kell menni. sose értettem, hogy miért mennek az emberek olyan helyre, ahol még egymillióan vannak rajtuk kívül fél négyzetméteren... szerintem egy kevésbé felkapott, akár eldugott kis faluban, Badacsonytól lehet hogy csak pár km-re lévő vendégházikóban sokkal nagyobb esély van egy spontán falusi reggelire, esetleg kecsketejre, és igazi falusi vendégszeretetre. ha nem, lehet cuccolni Badacsonyba...

Rák Attantam 2007.08.09. 09:57:27

ctc, az a legnagyobb baj, hogy ha ezek a nénik (a szemben lévő házból kiszólósak, nem a magzatpénzt követelők) kihalnak, akkor fog igazán meghalni velük együtt a magyar vendégszeretet is.

Többen mondták, hogy a képek alapján jól néz ki a szállás, meg nem gondolnák, hogy baj lenne a vendéglátókkal.

Nos, nekik javaslom a miskolctapolcai Pallasz Hotelt is szíves felkeresésre. A képek alapján a legtutibb hely a világon! Ki ne hagyd! A képek alapján.

Pannon Puma 2007.08.09. 10:07:41

Rák Attantam 2007.08.09. 09:57:27

azért én huszonéveim vége felé is nagyon igyekszem ellesni ezt a titkot az ilyen emberektől.

Rák Attantam 2007.08.09. 10:10:21

ctc,

Na, akkor talán van még remény. :)
Szólj, ha szállodát nyitsz valahol!

mapett2 2007.08.09. 10:10:57

Kedves malacful!
Valószínű, hogy nálad inteligensebb vagyok!A pestieket utáljuk csak éppen ezért, mert azt hiszed vidéki vagyok akkor már paraszt is aki szalma közt nőtt fel!Ebből látszik, hogy fogalmad sincs milyen itt az élet a balaton parton!Csak lejössz ide és teszed a királyt, idióták vagytok mind!Helloka

buzadara 2007.08.09. 10:18:02

bali33 meg a tobbi, aki meg ebbol a sztoribol is budapest-videk ellentetet csinal:
ne izgulj, egy nap meg te is lehetsz budapesti. ha majd csodbemegy a falvacskad, mert a bankaraink megzabaltak, johetsz ide dolgozni. Bar az ilyen bevandorlok max a hatso konyhaban mosogathatnak.

Pannon Puma 2007.08.09. 10:21:31

Rák Attantam 2007.08.09. 10:10:21

arra sok remény nincs :-), de sátorozos-pajtábanalvós romantikára van lehetőség. lásd www.couchsurfing.com, vilagvevo. ez az irány teccik nekem inkább, mint a szálloda. én szállodában nem érzem jól magam, ezért nem is szeretnék szállodát. sértené a lelki integritásomat, ha olyat csinálnék, amivel nem tudok azonosulni. viszont csendes nyári estén beszélgetni és szalonnátsütni kutyák, macskák (és talán hamarosan) csacsi(k) társaságában, azzal nagyon tudok azonosulni. Persze a Balatonon nem feltétlenül ezt kell keresni, úgyhogy abba is hagyom, mer ez nem az a topik.

bizonytalan  2007.08.09. 10:22:37

RANDOM KÍNZÓ KÉRDÉS:

kurvaanyázós kommentnél a 'Kedves' megszólítás Ősi Román Szokás-e?

George..bp 2007.08.09. 10:55:06

Tökéletesen igaz, amit killbill79 utazási irodás barátja mondott. Az a kulcskérdés, hogy Ft/fő, vagy Ft/szoba a szállás ára. Kapri weblapról az derül ki, hogy 9500 Ft/kétágyas szoba.
Legfeljebb, a házirend tartalmazhatja, hogy a vendég nem fogadhat látogatót, és ha ezt megszegik, akkor távozásra lehet felszólitani, de akkor sem tartom jogosnak, hogy pénzt kértek a "földönfekvésért".
Azok a példák, hogy a repülőre sem lehet több főnek felszállni, mint ahány jegy van, nagyon fals, mert a becsekolásig sem jut el, akinek nincs jegye, a mozis példa sem életszerü. A szállodában viszont előfordulhatnak olyan esetek, amit például szociológus leírt, hogy az idegenvezető barátnője egyágyas szobájában töltötte az éjszakát és felment hozzá, majd másnap a recepción ezt jelezte (úriemberként), azt a választ kapta, hogy a szoba ki volt fizetve, nem érdekes, hogy hányan aludtak benne, maximum a reggelit fizesse ki.
Katkamanó ilyeneket ír, ha külföldön történik ilyen eset, akkor a szállodás megkéseli(!!!) a "bunkó" vendéget. Az én két legutóbbi tapasztalatom: Amszterdam háromcsillagos szálloda, recepción fizetés után kapok egy mágneskártyát. A szoba két házzal arréb lévő emeletes házban, aminek a bejárati ajtaját, és a szobát nyithatom a kártyával, a kutya sem törődik vele, hogy kit viszek fel az egyágyas szobámba. Edinburgban hasonló. A lényeg, hogy ha 3 napra kivetted a szobát, akkor ÉREZD OTTHON magad.A szobaárat fizetted, természetesen normál keretek között (nem hangoskodva, nem rombolva, nem másokat zavarva) azt csinálsz, amit akarsz.

Azt ne felejtsük el, hogy a cikkíró családja 2 szobát fizetett (egyet a szülők, egyet a testvére használt), az nem derül ki, hogy hány napot, de ha mondjuk 5 éjszakát, akkor közel 100 ezer Ft-ot hagytak ott Kapriéknél. Azért ennyi pénzért nyugodtan elvárható lett volna, hogy reggel azt mondja a házinéni, hogy "semmi probléma, a szoba fizetve volt, természetesen nem kell többet fizetni, de egy kávét fogadjanak el kedveskéim, és ha legközelebb erre járnak, szóljanak előre, hogy külön szobát tudjunk bíztositani, hogy élvezhessék a panziónk teljes komfortját és kényelmét, és vendégszeretét". Ha igy történik, és ez lett volna a normális, akkor lehet, hogy 1 év múlva, 2 év múlva a család újra visszatér, és ismét ezt a nagyon kedves panziót választja az évi nyaralás helyszínéül, de másoknak is ajánlja.Igy lett veszekedés,panzió-elhagyás, botrány, esetleg pereskedés. Pedig ennyivel el lehetett volna intézni.
Azért, könyörgöm nem BETOLAKODÓKRÓL, besurranó tolvajokról, rablókról volt szó, hanem a sok pénzt fizető kedves vendég fiáról, családjáról ! Azért,ez nagy különbség!
Még a másik, hogy éjjel is lehet csengetni és érdeklődni kiadó szobáért. Az egyik hozzászóló leírta, hogy egy társasággal sokat ittak, tintáztak, és a sofőr is, ezért nem akartak autózni, hanem éjjel elkezdték felcsörgetni a zimmer feriket.:-))))
Kipróbálnám Badacsonyban éjjel 1 és 2 óra között végig csengetni a panziókat, hogy van-e kiadó szoba,a mikor azt is olvastuk, hogy nem szeretik egy éjszakára kiadni a szobát, csak egy hétre ! Kiváncsi lennék a reakcióra, főleg ha egy részeg társaság teszi ezt az éjjeli őrjáratot !:-))
Katkamanó, Neked, hogy tetszene egy éjszakai érdeklődés ?

jesszumpepi (törölt) 2007.08.09. 12:38:58

Jutocsa 2007.08.08. 15:55:30


Kérem szépen,ne fossz meg a hozzászólás lehetőségétől.Igaz ugyan,hogy a titkárom figyel az elsőzésre,és neki diktálom a véleményemet,mert éppen itt van a masszőröm.A balatoni panziókat nem ismerem,mert saját villám van Tihanyban.Ott szoktam nézegetni a részvényeim árfolyamát.
Ne diszkriminálj,kérlek alássan.
Zárom soraimat,mert a masszőr végzett,a szakács meg szólt,hogy elkészült a borjúborda Turbigo-módra.

don07 2007.08.09. 12:41:29

ctc:

Hálás köszönet a honlapcímért!!!

katkamanó 2007.08.09. 12:50:41

bunkó béla,

tudod a csukáknak nagyon erős, visszahajló fogazatuk van, ha valami az állkapcsuk közé kerül, nagyon nehéz sérülés nélkül kiszabadítani... úgyhogy ha véletlenül a te farkad bekerülne az én számba, akkor jó csukához híven tőből leharapnám, és utána feltolnám a seggedbe. még mindig akarsz egy cumit?

Pannon Puma 2007.08.09. 12:58:55

katkamanó 2007.08.09. 12:50:41

te vagy nem balatoni vendéglátó vagy, vagy nagyon ostoba, vagy nagyon bízol abban, hogy senki nem deríti ki hogy ki vagy valójában, vagy mindezek keveréke.

hümmhümm.

killbill79 2007.08.09. 13:15:42

www.zimmerinfo.hu/badacsony/hu.htm Katalin ház? Mert tök véletlenül ott is 2500Ft/éjszaka/fő az ár mint ahogy katka azt egy előző bejegyzésében említette, ja és nincs medence... :)

toxikus 2007.08.09. 14:10:15

katkamanó 2007.08.09. 12:50:41
szép lehetsz visszahajló fohazattal:DDDDD

Rák Attantam 2007.08.09. 14:16:48

Fép if! Ne bánfátok! Fafé kell fórakofni füntelenül!
Tufkók!

katkamanó 2007.08.09. 14:20:03

most utánam nyomoztok? esküszöm, nem vagytok normálisak...

ctc,

talán félnem kéne, hogy vissza merek szólni egy olyan kis pöcsnek, aki beszól, hogy szopjam le? ezt ugye te sem gondolod komolyan, hogy fülemet-farkamat behúzva elsunnyogok, mint egy megvert kutya?

nem érdekel, ha a véleményem nem tetszik másoknak, és ezért leőstulkoznak meg más kedves jelzőkkel illetnek, de ha valaki nőként merészel bántani a netes ismeretlenség homályába burkolózva, akkor az a legkevesebb, hogy visszaszólok. azt hiszem, ehhez virtuálisan és a való életben is jogom van.

kiváncsi lennék, hogy nem virtuálisan merné-e ezt megtenni.

katkamanó 2007.08.09. 14:22:26

egyébként az övé legalább rímelt.

katkamanó 2007.08.09. 14:23:46

úriften, moft mi lef...

Rák Attantam 2007.08.09. 14:49:07

Fafleharapáf, af lef! >:(p)

2007.08.09. 14:53:35

katkamanó, a család tudja, mit írogatsz ide a (volt és leendő) vendégeitekről? csak azért kérdem, mert szvsz lehet, hogy nem örül(né)nek neki.

Tiko 2007.08.09. 14:55:56

toxikus · toxikus.uw.hu 2007.08.09. 14:10:15
katkamanó 2007.08.09. 12:50:41
szép lehetsz visszahajló fohazattal:DDDDD

OWNAGE:DDDDDD

báró Csekonics 2007.08.09. 16:03:04

katkamanó 2007.08.09. 15:56:07

Ezt nem értem... Hogy vonzó, ok, persze.
Na de miért kell egy lánynak _intelligensnek_ lennie ha csak 'heti 2x szex' a lényeg? Közben sakkoznak is?
Ha meg intelligens, lehet nem is megy bele ilyesféle bizniszbe...
Na, mindegy...

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.08.09. 16:34:45

Úgy látszik a Balkán a Balatonnál kezdődik. Ennyi rugalmatlan és az emberiességet még csak hírből sem ismerő embert egy rakáson, mint ami a kommentekből lejön, még nem láttam.
Ha az ottaniak élből utálják a vendégeket, akik mind lopnak, hánynak, törnek, osonnak, akkor miért foglalkoznak egyáltalán vendéglátással. Vagy parancsba adták, fejvesztés terhe mellett az ottaniaknak, hogy márpedig "add ki a kecót a parasztnak"?

Jelzem, sosem jártam még a Balatonon, de ha ilyen mentalitású emberek élnek ott, mint a magzat-fejpénzt szedő Kapri család (Capri városa perrel fenyeget, mert rossz színben tűnteti fel őket a névbitorló "balkáni" vállalkozó), meg Katkamanó, nem is vagyok kíváncsi a helyre, még ha kisebbségben is vannak az ilyenek. Gondolom fel sem tűnik nekik, hogy maguk alatt vágják a fát.

Ellenben Hajdúszoboszlón komplett kecókat lehet kivenni aránylag jópénzért, ahol nem leselkedik az ember után semmiféle embergyűlölő "megélhetési vendéglátós" banya.

Bunkó Béla 2007.08.09. 18:31:26

Jaj kakimanóm megint kezded? :)
Na nézzük csak idézek
"talán félnem kéne, hogy vissza merek szólni egy olyan kis pöcsnek, aki beszól, hogy szopjam le? ezt ugye te sem gondolod komolyan, hogy fülemet-farkamat behúzva elsunnyogok, mint egy megvert kutya?"
Dehogy kell szólj is vissza, de ne feledd hogy is kezdődőt. Volt itt valaki aki még mindig nem tanulta meg hogy minden mondat nagybetűvel kezdődik és ez a valaki beszólt itt mindenkinek hogy analfabéták. Erre jött egy bunkó Béla aki visszaütött, és persze az úgy kezdődőt hogy a bunkó Béla visszaütött. Tehát akkor ki volt az első aki beszólt, szóval ki az akinek joga volt visszaszólni? Persze tarts előadást a csukákról, hogy is ismerhetném én azt a halfajtát hisz csak egy bunkó Pesti Béla vagyok és csak a Balatonnál élnek ilyenek. Elárulok valamit kis csukám miközben tovább cuppogsz itt az asztalom alatt, pár magyar horgászversenyen túl vagyok. Pár nem elhanyagolható eredménnyel, sőt pár csukát is kiszedtem már. Biztos nem annyit mint Ti Balatoni vendéglátósok de azért mégis csak Pesti vagyok és ott aztán nincs belőle sok.
Javaslom a továbbiakban folytassuk magánba a levelezést mert a többieket szerintem ez nem érdekli. Meg tudod ki tudja hátha eléd állhatok élőben és mégis lehet valami abból az orál szexből nem virtuálisan.
Addig is gyakorold a nagybetűs mondatkezdést hiszen mi Pestiek analfabéták vagyunk.

malacful 2007.08.09. 21:08:05

mapett2,
inteligens az 2 ll: intelligens. Ha mar odaengedtek a gephez, szorgosan szotarozz is, hogy ne egesd magad : )
Egyebkent meg a vitank vesztesei ti vagytok, mert elijesztitek a vendeget, akikbol eltek. Nem mi elunk beloletek, ez mar leesett? A tisztesseges badacsonyi szallasadok mar a falat rugjak kinjukban, annyi kart okoztok nekik. Nem baj, majd ha miattatok leesik az ingatlanotok ara, majd veszek egy tucatot.

Rák Attantam 2007.08.09. 21:38:17

Béla, pssszt, Béélaa! Csak csendben súgom, hogy ha már a helyesírást pedzegeted másoknál, akkor nem árt, ha te pl. minimum perfekt nyomod a magyart!

Az a "kezdődőt" az nagyon tud fájni, ha köröm alá megy... de itt ráadásul a szemet szúrja! Jó helyen kapizsgálsz, hogy valami "hosszú" kell annak a szónak a végére, de ne az ö-t nyomd meg, hanem inkább dobj még egy té-t a végére, valahogy így: "kezdődött".

Na, mostmár mehetsz és fikázhatsz másokat is. Ugye milyen jó ez az internyet? Soha sem jöttél volna rá egyébként ennek a szónak a múlt idejére... :)

Bunkó Béla 2007.08.09. 23:09:11

Kedves Rák, olvastál a sorok között olyat hogy én vagyok a magyar helyesírás professzora?
Nem? Nalátod.
Én viszont olvastam olyat kakimanó írásában hogy analfabéták vagyunk itt mind, és írta ezt olyan aki minden mondatot kisbetűvel kezd. Kapizsgálod már a lényegét? Segítsek rájönni hogy ki pedzegette elsőként az itt írogató emberek írástudatlanságát. Hjaaaaa értem ám az megint úgy kezdődött (legyen sikerélményed, a jó pap is holtig tanul) hogy a bunkó Béla visszaütött.
Ez van, én kérek elnézést.

NetzArbeit 2007.08.10. 09:23:06

George..bp!

Már megbocsáss, de ilyen sületlenséget, hogy "szoba után fizetek, annyian vagyunk ott amennyien akarunk" már régen hallottam.
ahogy a klasszikus mondja "aztán a japcsikkal vigyázz fiam, mert kivesznek egy limuzint, azt képesen vagy 15-en beszállni"...
Komolyan azt gondolod, hogy úgy működik, hogy kiveszek egy kétágyas szobát és dupla annyian laksz benne, mert "kifizetted"?
Vannak elképzeléseid a világról mondhatom.

killbill79 2007.08.10. 09:49:45

Jobb szállodákban a szoba árának kifizetése után azt viszel fel a szobádba akit akarsz, sőt ott is alhat. Ezt itthon és külföldön egyaránt tapasztaltam.
A névsorolvasás csak itthon kissebb panziókban szokás...
Két napja foglaltam le Horvátországban egy 4 fős appartmant. Érdeklődtem /az itt olvasottak után/ hogy ha többen lennénk mit kell tennünk. A tulaj közölte őt aztán nem érdekli ki hol kuporog az appartman 4 fős a 4 fő ki van fizetve őt a többi nem érdekli, viszont kedvesen elmondta, hogy ha szükség van rá honnan tudunk pótágyat szerezni. Halkan hozzátenném, hogy 5 napra 15ezer forint a szállás 1 embernek. Vir szigeten 20 méterre a tengertől.

NetzArbeit 2007.08.10. 10:03:54

killbill79!

Hogyan tapasztaltad? Vittél fel magaddal + főt aki ott aludt és erről a recepció is tudott? Ez személyes tapasztalat, vagy csak mesélték?

Amúgy én nem szeretnék olyan "jobb szállodában" megszállni, ahol be nem jelentett vendégek kis'be mászkálnak.

Amit mondasz már csak azért is furcsállom, mert a szoba kiadás költsége azért időnként erőssen személyfüggő.

A Horvátországi turistikai hivatal nem pont arról híres, hogy ezt amit leírtál nagyon tolerálná. Ez is szintén saját tapasztalt?

Na a VIR-i vircsaft az meg külön jó történet. Áll még ez a ház? :-)

toxikus 2007.08.10. 10:17:07

killbill ennek a szállásnak a címét vagy egyéb elérhetőségét át tudnád lökni?

buzadara 2007.08.10. 10:19:30

Netzarbeit, aki meg ennyi nap utan sem vagja, hogy a fo panasz a vendeglato hozzaallasa a dologhoz, az remenytelen.
A "japcsi" pelda hulyeseg -- lehet tullepni ugyis a szoba agykeretet, hogy valaki bevisz 100 embert, meg ugy is, hogy egy ad hoc vendeget. Amig nem teljesen egyertelmu, hogy a vendeg nyereszkedesbol csinalta, addig miert kell baszogatni? Ha meg igen, akkor kedvesen szolni kell, hogy ez igy nem jo, vegyen ki egy szobat. Mellesleg ha szobankent van kiadva a lakas, akkor hol itt a gond?

Amit te a jelek szerint nem ertesz, es Kapri sem es sokan masok sem kis hazankban: ha valaki vallalkozni akar, es profitot szeretne, ertse meg, hogy senki nem koteles neki penzt adni, hanem akkor jar jol, ha az ugyfel visszater es jo reklamot csinal. Ha csak azert vallalkozik, hogy csinalhasson egy hazirendet, amit utana fennkolt erkolcsi szavakkal betartathat, akkor neki nem vallalkozni, hanem egy frusztralt ormester. Ott van a sok vendeg es szoba, de Kaprieknak van arra ideje, hogy argus szemekkel kovessek a "besurranokat", mivel ok "BECSULETESEK". Gratulalok.

NetzArbeit 2007.08.10. 10:31:20

buzadara!
A japcsi nem "példa", idézet egy klasszikusból. Nem muszály ismerned. :-)

Ha egy szoba 2 főre van meghirdetve, akkor 2 fő mehet. Mit nem értesz ezen?

Demonlover 2007.08.10. 10:41:02

Lécci arra válaszoljon egy (vagy több :)) bennfentes, h. ha a szállásadó nem kérte el az adatainkat, de a 300 Ft/nap/fő turisztikai vagy minekhíják díjat igen, akkor az így rendben van-e, van-e esély, h. befizeti az állam fele, vagy nyugodtan követeljem vissza.
A másik, szokás-e a balcsin előre fizettetni a szállás árát.
Végül, a 300 Ft-os díjat be szokták-e kalkulálni a szállás árába, ha nem, akkor tájékoztatják-e a vendéget a foglaláskor, h. ez pluszköltség lesz.
Köszi előre is.

killbill79 2007.08.10. 10:47:17

Szállodában dolgoztam is és saját tapasztalat is. Váratlan, "meglepi" látogató. Természetesen mindig jeleztem a recepción, de nem igazán érdekelte őket. Max. megkérdezték kell-e pótágy, ennyi.
Csak azt nem értem, hogy miért kell mindig azt feltételezni, hogy elmebeteg, bulizós, behányós, tirpák vendégek érkeznek. A szoba kiadás költségéről csak annyit, hogy ez esetben nekem mindenki adhatná féláron a szobát mivel én reggeltől estig strandon vagyok, vagy kirándulok, tévét nem nézek nyaralás alatt, mivel utálom, hogy megadott időben kell ennem ezt sem szoktam igénybe venni. Szinte csak aludni járok a szállásra. Tehát, ha jól értem ilyenkor a vendég is reklamálhat!?

katrany 2007.08.10. 11:01:44

NetzArbeit 2007.08.10. 10:31:20
Ha egy szoba 2 főre van meghirdetve, akkor 2 fő mehet. Mit nem értesz ezen?

Nem ő az első aki ezt nem érti.

Alapvetésként igaz a mondás, hogy mindent a vendégért. DE! Egy házirend nem azért van kitalálva,hogy a tulaj/üzemeltető/recepciós/vagy akit akartok őrmesterként viselkedjen. Az abban leírtak az emberek nagy többségének íratlanul is evidencia.

Viszont van egy elenyésző kisebbség, aki úgy gondolja, hogy ha ő fizet a szállásért, akkor már korlátok nélkül bármit megtehet az adott helyen. És bizony az itt korábban mindenhova elküldött .a..a.a.ónak igaza van: milyen ember az, aki ágyneműtartóba hányt, ősszetörte a fél szobát, szétégette a szőnyegpadlót, de ezt csak megcsinálni volt bátorsága, jelezni már nem. A jó vendég pedig kedvezményeket kap. Na nem bonus 4 embernek helyet egy kétágyásban. Törzskártyát, egyéni csomagokat, térítésmentes szolgáltatásokat a következő látogatásnál. Ha bemegyek egy nagykerbe és először járok ott. Nem kapok 50 rúd megvásárolt téliszalámi után még 10-et, mert jól költök. Ha másodszor is odamegyek, akkor kapok fizetési haladékot, aztán ha tizedszer is oda megyek, akkor x % rabattot.

És itt már rég nem az eredeti történetről van szó, mint ahogy a kommentek is már csak karcolgatják azt.

katrany 2007.08.10. 11:06:28

Demonlover 2007.08.10. 10:41:02

Nincs rendben, az IFÁ-t nem lehet csak így kérni, az lenyúlás volt. Szállást előre fizetni megegyezés kérdése. De hogy 100% előre menjen be, az normális helyen nem jellemző. Az IFA nem szerepel a szállás árában (jellemzően), azt külön fell kell tüntetni, a vendéget természetesen tájékoztatni kell róla.

NetzArbeit 2007.08.10. 11:20:52

killbill!
A költség nyáron a víz (melegvíz), áram, télen a még fütés is.
Ezen felül a vendégeknek kell kifizetni, a közös fenntartási költségeket is. Gondolom liftet sem használsz és sötétben is feltalálsz a szobáda.

Mivel látom az fürdés például kimaradt a felsorolásból nyugodtan reklamálj! :-)

Ha meg kifizeted a kaját és nem eszed meg, attól azt még megfőzik, majd kidobják (jobb esetben a konyhás malaca megeszi)

Mivel dolgoztál szállodában ezeket Te is tudod!

Ja és van olyan, hogy "ellátás nélkül" az sokkal kevesebb kerül!

:-))))

killbill79 2007.08.10. 11:48:18

Néhány helyen az árakban már az anyós karácsonyi ajádéka is benne van....

NetzArbeit 2007.08.10. 12:04:17

Mindenképpen benne van. Hogyan másképp?
:-)

killbill79 2007.08.10. 12:05:47

Miért gondolják azt néhányan, hogy az emberek nem tudnak számolni. Mindenki aki fenntart egy lakást, vagy házat ki tudja számolni a költségeket. És most ne gyere az adóval mert röhögni fogok.

Demonlover 2007.08.10. 12:47:51

katrany 2007.08.10. 11:06:28

Köszi, akkor felhívom, h. fizesse vissza sürgősen.

nyanyabanya 2007.08.10. 12:53:50

Csak két dolgot mondanék:

1. A normális, vendégszerető balatoni vendéglátósok sajnos nem irogatnak ide, mivel a vendégekkel vannak elfoglalva. Örök hálánk Nekik!
2. Mi, városi bunkók, amikor a Ti (katkamanó és társai) hivatalos ügyeiteket intézzük (adó, bank, biztosítás, akármi), majd akkor talán mégsem leszünk annyira bunkók?
Csak ennyi. Máshol egész évben dolgoznak az emberek (még karácsony és újév között is pölö) és mégis tudnak kedvesek lenni a másikkal, akkor is, ha éppen az ágytálat viszik ki a kórházban vagy pelenkát cserélnek... De van még pár ilyen szívmelengető munka.

NetzArbeit 2007.08.10. 12:58:19

Jól tudnak az emberek számolni. Csak nem ártana tudni, hogy mekkora és mennyi tételt kell összeadni.

És igen igazad van, közte van az anyós ajándéka is. De nem lophat, könyörgöm. Meg kell keresnie rá a pénzt.

Ha egy kicsit jobban keresel, azonnal megpróbál mindenki belőled megélni. Jönnek a nagy halra a kis halak. Ha meg extra nagy üzlet, akkor ott vannak az örző-védő cégek....

Na hosszú történet ez. És most legkevésbé pont a szállodásokról beszélek.

katkamanó 2007.08.10. 13:10:19

kedves evribodri, bocsánat, hogy megint beszólok az eredeti topikügyben, de muszáj. és most legyetek szívesek nem leanyázni, mert jó kislány voltam, és tanultam a fentebb elhangzottakból, és most már én sem fogok anyázni, tehát most a lehető legjobb szándékkal szólok hozzá, senkit nem fogok lebunkózni, meg egyebek. ja, és ha bárkit bármivel megbántottam, akkor most nyilvánosan elnézést kérek. legyetek kedvesek általános bűnbocsánatot és amnesztiát adni.

nem csak ifo van, meg vízköltség, meg áram, meg akármi, hanem abba is lécci gondoljatok bele, hogy a szállásadó ezzel a munkával a saját tb-jét, szja-ját, munkavállalói, munkáltatói (hiszen saját maga a munkáltató) és többi járulékát is ki kell hogy termelje, mivel a legtöbb ilyen vállalkozás egyéni, vagy kft, és biza az apeh nem fogja megkérdezni, hogy édes fiam, miért nem fizettetted ki a vendéggel a saját munkáltatásod költségeit, netán hülye vagy-e? hiszen a vállalkozásnak ez a lényege, hogy ezeket a járulékos költségeket beleépítjük a szobaárba. és igen, ebben az anyós karácsonyi ajándéka is benne van, hiszen ezek nagyrésze családi vállalkozás, más megélhetési forrás nincs, tehát bele kell tenni a profitba (haszonkulcsba) azokat a kiadásokat, amiket nem lehet közvetlen költségként leírni.

ezt nagyon konkrétan minden tisztességes vendéglátós iskolában megtanítják, hogy a fix és változó költségekből, a haszon beleépítésével együtt, hogyan kell a nettó szobaárat levezetni, amit majd a vendég kifizet.

illetve minden józan eszénél levő egyéni vállalkozó tudja, hogy nem szabad magunkat minimálbérre járulékoztatni (67,5 vagy 131 ezer után) mert abban a pillanatban ánuszig hatoló hatósági ellenőrzések várhatóak.

és nem beszéltünk arról sem, hogy ugyan a luxus ingatlan adó várható, de a balcsi környékén (amióta az eszemet tudom) az önkormányzatoknak ingatlanadót kell fizetni. az én esetemben évi 100 ropit.

bocsánat, mégiscsak kell anyáznom, ne haragudjatok: bunkókám, most nem gondolod, hogy iszonyúan megijedtem, mert majd megkeresel és szájbaerőszakolsz? remélem ettől nagyon nagyfiúnak érzed magad, és legalább másfél milimétert nőtt a farkad... oltári kemény csávó vagy hallod...

nyanyabanya 2007.08.10. 13:20:01

Naja, tavaly karácsonykor a plazmatévé nagy sláger volt. Idén vajon mi lesz? Amerikai körutazás, kis hajókázás a Bahamákon?:-)

nyanyabanya 2007.08.10. 13:24:06

Azt nem értem, hogy miért nincs más megélhetési forrás? Arrafelé nem sütnek kenyeret, nem közlekednek buszok, nem járnak iskolába-óvodába és még sorolhatnám? A Balaton környékén nem dolgoznak az emberek szeptembertől júniusig? Miért kell az egész évi pénzt két-három hónap alatt megkeresni?

killbill79 2007.08.10. 13:24:31

Természetesen én nem azokról beszélek akik tisztességesen befizetik az adót meg a nyavaja sem tudja mennyi járulékot. Körülbelül 2 éve volt a tévében hír, hogy az APEH ellenőrök megszállták a balatoni zimmer feriket, és a panziókat. Ez akkora felháborodást keltett a tulajdonosok körében amilyet még nem láttam. Majd bemutattak 1 nénit aki meg akarta győzni az ellenőröket, hogy nem vendégek vannak nála, hanem a 6 lánya, 8 fia, és 15 unoka... Na én ezekről beszélek...

NetzArbeit 2007.08.10. 13:34:33

Katka!

Minden szavad értem, és persze ezt nem csak a vendégátóban tanítják :-), mert már a töldségesnek is így "kéne" árat kalkulálni, de nem leszel népszerű ezt előre borítékolom.
Most az jön majd, hogy "de a panziós nyalja fényesre a vendég talpát mert belőle él. És ez valamilyen szintig igaz is.

Amúgy meg tényleg igaza volt annak aki azt mondta, hogy ennek semmi köze az ereseti posthoz. Kicsit elkanyarodtunk.

A lényeg az én nézetemből:
Egy nem túl életszerű történetet olvashattunk, ami nagyon könnyen tönkre tehet egy szépen felépített vállalkozást.
Ebben az esetben számszerűsíthető kára származik, amit perelhet. Ezért ha itt ezen a fórumon nem is, de nem árt tudni bizonyítani amit nagy nyilvánosság előtt állítunk.
Ezért én azt javasolnám a tulajdonosnak, ha a történetet másképp ismeri pereljen nem vagyoni kár miatt.

Akkor ezt a sztorit bizonyítani kellene annak aki közreadta.

Ennyi.

katkamanó 2007.08.10. 13:49:10

nyanyabanya, ha az ember úgy dönt, hogy szállásadó lesz, akkor úgy tud pénzt csinálni, ha egész nap otthon ül, és lesi a vendégeket, hátha becsöngetnek. ha úgy csöngetnek be, hogy nincs otthon, akkor odébbállnak, mást keresnek. úgy meg nem lehet elmenni dolgozni állásba, hogy kérem szépen, én most itt dolgozom 10 hónapot az évből, de a nyarat otthon szeretném tölteni, mert hátha jön vendég, ezt egyetlen munkáltató sem tolerálja, másképp viszont nem megy. vagy megpróbálsz megélni a nyárból, vagy elmész egész évre rabszolgának egy céghez vidéki éhbérért. kevés cég van, és a kevés cég is rosszul fizet.

nemrégiben voltam otthon, és nézegettem a hírújságot, bruttó 67,5-ért, 72-ért mentek pl. a sütödés, stb állások. hát, szerintem ennyiből nem nagyon lehet manapság megélni, még vidéken sem.

Blogpont Huba 2007.08.10. 13:53:51

www.naplo-online.hu:

Vendég a magzat?
Megjelenés dátuma: 2007. augusztus 08. 04:29.00
Szerző: Kiss Nikolett

Badacsony (kn) - A magzattal is fizettetni akart a balatoni panziós - olvashattuk az elsőre is extrémnek tűnő történetet tegnap az Index internetes újságban. Ez az érem egyik oldala, de nézzük, mi a másik!

Számomra teljesen egyértelmű, hogy manapság bármi - és annak az ellenkezője is - megtörténhet, de azért vannak történetek, amelyek még ezen ismeretek birtokában is bőven súrolják a hihetetlen vagy extrém kategória határát. Valami ilyesmit érezhetett a kedves olvasó az egyik népszerű internetes oldal egyik legkedveltebb rovatában megjelent fogyasztói panasz olvasásakor is, de nézzük a történet ezen verzióját röviden! Apuka két szobát foglalt a badacsonyi Kapri panzióban négy személyre: egyet maguknak, másikat a lányáéknak. A szállást rendben el is foglalták estig. Időközben azonban bejelentkezett a szülőknél telefo- non a másik gyermek is, aki épp Olaszországból tartott haza terhes feleségével. Utóbbiak nagyon fáradtak voltak, nem akartak Budapestig hazavezetni, ezért azt gondolták, hajnalban bekéredzkednek a családtagok szobájába. Így is lett.

A folytatás a megjelent írás szerint a következő: A gondok reggel kezdődtek, amikor anyám szerényen közölte a gazdával, hogy van egy kis baj, mert mi ott aludtunk, ugye nem gond, és persze fizetünk érte. .... A zimmer feris néni azzal indított, hogy tömegszállássá változtattuk az ő házukat. Ezzel lehet vitatkozni, de amit ezután közölt, vérlázító volt. Közölte a húgommal, hogy akkor plusz három főért kell fizetni: a báty, a fe- lesége és a kisbaba a hasában. ... Végül persze nem fizetett hármunkért...

Íme, a történet egyik olvasatban, de nézzük, mit mond a tizenhat éve szobakiadással foglalkozó panziós, Kaprinyák Tibor és felesége, Ilona. Azon gondolom, senki nem csodálkozik, ha azt mondom, Kaprinyákék felháborodottan vettek tudomást az ügyről, és ennek nyilván hangot is adtak beszélgetésünkkor.

- Nézze, mi itt több vendég biztonságáért, értékeiért fele- lünk, nem korrekt dolog, ha valaki éjszaka belopja magát egy magánházba. A ház előtti kaputelefon lehetővé teszi, hogy bárki bármikor, akár az éjszaka közepén is felhívjon minket, és érdeklődjön szállás után. Mi tehát azon háborodtunk fel, hogy miért nem szóltak nekünk a szülők - kezdte Ilona. - Ebből kiindulva akár az is megtörténhetne, hogy valaki egy egész csapatot invitál fel a szobájába a mi tudtunk nélkül. Egyébként pedig egy kétszemélyes szoba az két személyes, nem pedig négy vagy ennél is több.

A magzatos közjátékot így kommentálta a házigazda: Egyáltalán, hogy lehet ezt feltételezni? Az ő szavai szerint a történet úgy szól, hogy egy reggeliző vendég látta kimenni a fiatalokat, és a vendég úgy fogalmazott: egy fiatal pár gyerekkel . A szállásadók tehát innen feltételezték a gyereket (mivel a náluk megszállt éjszakai vendégeket addig nem is látták!), de a kocsinál még utolérték őket, így személyesen is meggyőződtek arról, hogy egy terhes hölgyről és a férjéről van szó. Szállásdíjat tehát két személyre kértek, reggeli nélkül nyolcezer forintot. Ennyi ugyanis a hivatalos tarifa.

Az ügyet hitelrontás miatt jogi útra terelik. A történet ennyi, az igazság megállapítása nem a mi dolgunk, a felek álláspontjának meghallgatása, feltárása viszont igen.

katkamanó 2007.08.10. 13:57:53

netz,

(hú, végre nem kaptam anyázást, jajdejó)
ha nagyon vállalkozás és gazdálkodás orientáltan nézzük a dolgot, a vállalkozónak abból van haszna, hogy viseli a kockázatot, a munkavállaló meg abból nyer hasznot, hogy eladja a munkaidejét. namármost, a hülyefajta vendég (a már emlegetett ágyneműtartóba hányós, törgelős, besunnyogós fajta, akinek nem inge, könyörgöm ne vegye magára, mert nem bántani akarok, csak a saját tapasztalataimat írom le) bizony nagyon komoly kockázatot jelent a vállalkozás szempontjából, hiszen ha besunnyog, és észreveszi az ellenőr, akkor megbünteti a szállásadót. ha besunnyog, és ellopja egy másik vendég cuccát, akkor a törvény szerint a szállásadó felel érte anyagilag.

egyértelmű, hogy a vendég hátsóját ki kell nyalni, de a szállásadó (vállalkozó)maga dönti el, hogy mennyi kockázatot hajlandó bevállalni, ebben az egyébként nagyon fontos gazdasági döntésében semmiféle vendégnek és közfórumnak nincs beleszólási joga, hiszen nem ők kockáztatnak (a saját pénzüket, tulajdonukat, vagyontárgyukat, nota bene, a többi vendég vagyontárgyát, személyes épségét), hanem a szállásadó (vállalkozó).

és most megintcsak kövezzetek meg, ezt szintén minden normális közgazdaságtan órán oktatják.

killbill79 2007.08.10. 13:58:26

Már az gáz ahogy itt a vendégekről leírtatok és ahogy vélekedtek rólu(n)k. A Ti nézetetekből a vendég egy utolsó szemét aki tőr-zúz, egy bunkó, sőt pesti bunkó és még sorolhatnám... Miért várjátok, hogy megértsünk, miért várjátok, hogy szimpik legyetek? Sokan az egész évben összekuporgatott pénzüket adják oda nektek Ti meg épp, hogy bele nem köptök a kajájukba. Azokat utáljátok akikből éltek, a sok szemét otthagy 100ezreket nektek meg ki kell takarítani utánuk, döbbenet... Ne hari, de olyan képet festettetek a balatoni vendéglátosokról, hogy jövőre inkább elmegyünk lopni és ülök egy hónapot a csillag börtönben mert ott legalább ingyen nézhetem a tévét és tudom mire számíthatok.
Össze kéne fognotok, hogy fellendítsétek a balcsit, így saját magatok alatt vágjátok a fát.

Blogpont Huba 2007.08.10. 13:59:11

Fentebb a másik fél véleménye, hallgattassék meg Ő is.
Idézet a Veszprém Megyei Naplóból.

NetzArbeit 2007.08.10. 14:09:33

Komolyan érdekel a dolog vége.

Ha jól értem a másik felet, azt hitték egy már megszületett gyermekről van szó? Merthogy csak úgy hallomásból látták a fiatalokat...
Akkor azért kérhetet díjat és a kedves posztoló ezt értette félre?

Addig is Havas tanár úr szavaival:

"...majd most mindenki keres egy kamerát és megvádol tisztességes embereket..."

katkamanó 2007.08.10. 14:18:00

killbill,
mondom, hogy nem akarok bántani senkit!!! nekem nem a jófej, aranyos, visszajövős vendégekkel van bajom, minden vágyam ők, meg hogy körbenyalogathassam őket, főzhessek nekik bográcsgulyásvacsorát, meg vigyem őket nagyvázsonyba várat nézni!!!

a hülyefajta vendégekkel van problémám, akik a kákán is csomót keresnek, és azért beírnak a homárba, tönkreteszik egy szállásadó vállalkozását, mert uramisten, fizetniük kellett az ottalvásért azok után, hogy besurrantak! és még ők vannak felháborodva! és mégegyszer megjegyzem, szerintem ez az egész egy utolsó alantas bosszúálló kitalálmány (még mindig nem kaptam választ a kérdéseimre a cikkírótól)! és mivel voltam ilyen helyzetben, tudom, hogy milyen érzés! és az ilyen vendégnek tényleg nem lesz a hátsófele kinyalva!

a pesti ügyintéző is keresztbetesz, ha bunkó az ügyfél, könyörgöm, éljünk már a való világban! Attól, hogy ha lepenget a vendég 100 ezret egy hétre (bár annyi lenne... de ez 4 fő esetén még mindig csak 3500 körül van /fő/éj, szóval kifejezetten olcsónak számít), attól még nem költöztetheti be az egész pereputtyot a tulaj engedélye nélkül! nem törheti szét a berendezést, csak mert fizetett! nem vihet fel minden éjjel másik kurvát, csak azért, mert fizetett (megjegyzem, még ha nem is tud róla a szállásadó, ez már prostitúció elősegítésének minősül, és nagyon súlyosan büntetik, egy ötcsillagosból az üzemeltetési igazgatót azért rúgták ki, mert rájöttek, hogy összejátszik a taxisokkal, a taxisok a stricikkel, és túl sokszor lettek kiadva a szobák egy-két órákra...)! szóval éljünk már a való világban, a vendég sem engedhet magának meg mindent, azzal a felkiáltással, hogy de ő fizetett!

És ismét, nem áll szándékomban senkit megbántani, akinek nem inge, ne vegye magára, aki mégis bántva érezné magát, attól ezerszeresen bocsánatot és elnézést kérek.

nyanyabanya 2007.08.10. 14:57:47

Kata,
Most nem kötekedni akarok, de megkérdezném, hogy Nálatok az egész család a vendéglátással foglalkozik? Egyébként megéri ez stresszes, kockázatos meló úgy, hogy az év többi részében nem dolgozol? Nem tudom, én unatkoznék... Habár, ha van egy-két-öt gyereked, akkor hírből sem ismerheted az unalmat:-))))
Egyébként (szerintem) lehet találni olyan lehetőséget, amit holtszezonban csinálhatsz és nem rugnak ki nyáron...

Tiko 2007.08.10. 14:58:31

katkamano,

"a hülyefajta vendégekkel van problémám, akik a kákán is csomót keresnek, és azért beírnak a homárba, tönkreteszik egy szállásadó vállalkozását, mert uramisten, fizetniük kellett az ottalvásért azok után, hogy besurrantak!"

Csak feltételezel, feltételezhetsz. Az egész gondolatmenetedet, a legelső posztod óta, az a tézis hatja át, hogy a bejegyzés írója csak bosszúból tehet ilyet. Miért? Tesszük fel itt ezt a kérdést, leginkább neked. Miért olyan hihetetlen? Ki az az agyament, aki ennyire sci-fi-t találna ki? Mindamellet érthetőek a saját rossz tapasztalataid. Csak az a baj, hogy negatív élmények alapján "ítélsz".

Ez a baja a többieknek a kommentjeiddel. Többek között nekem is.

NetzArbeit 2007.08.10. 15:02:23

NanyaBanya!

Négyet írtál, abból négy demagóg süketelés.

gratula.

nyanyabanya 2007.08.10. 15:21:35

Netz, küldtem Neked fénypost baccpapucs készletből...

NetzArbeit 2007.08.10. 15:27:32

Nyanya!
Ezt most érteni kellene? Gondolom valami vicces dolog lehet.
Gyanítom, hogy egy korábbi homár postból származik, de mindent sajna nincs időm elolvasni. Megmondanád melyik az, hogy jót kacaghassak a frappáns beírásodon? :-)

NetzArbeit 2007.08.10. 15:36:30

Nem szívesen adok tippeket (ingyen) :-)
Ami azt illeti a fogadós helyében az INDEX-et is megkérném, adjon közre helyesbítést, hiszen főhelyen nagypédányszámban állított tényként olyat, amely hitelességét nem ellenőrizte, bizonyítani nem tudja.
Ügyesebb lett volna ha tesz egy kérdőjelet a cím után :-)

Rák Attantam 2007.08.10. 15:51:59

Jé, ezt az Index is hozta?
Bizonyíték reá?
Képernyőkép nem ér! Fotosopp is lehet!
Bekézikamerázott képernyőkép sem ér! Fotosopp is lehet!
Kinyomtatott képernyőkép sem ér! Fotosopp is lehet!

Szóval nehéz lenne ezt bizonyítani.
Ja, hogy szemtanú az Indexes megjelenésre. Végülis lehet toborozni. Ellentanút is...

Szóval marha értelmetlen lenne ez a per. És akárhogy is végződne, a szállásadó hosszú távon csak vesztene rajta. De hát már írtam, mit lenne érdemes megpróbálnia.
Pereljen, ha akar.

katkamanó 2007.08.10. 15:55:52

nyanya,

nálunk az egész család télen építkezett, és amit télen felépítettünk, azt nyáron kiadtuk. akkor én még gyerek voltam, úgyhogy télen tanultam, nyáron dolgoztam. szerintem megéri. viszont nyáron éjjel-nappal otthon kell lennie valakinek, hogy tudja fogadni a vendégeket, tehát nem TUDSZ dolgozni máshol, fizikálisan muszáj, hogy otthon legyél. Nem emlékszem húsvéttól szeptember végéig olyan napra kb 20 éven keresztül, hogy mindhárman, apámanyámén, együtt elmentünk volna valahova.

Rák Attantam 2007.08.10. 16:05:43

Katka, szóval te ilyen beépített bútor vagy otthon.
Már a nevedet is kinyomoztam! Kőmíves Kelemenné Katka Manó. Na ugye?
Lelki szemeim előtt a család, ahogy a nagy építkezés után apuka rászól az ételt ide-oda tologató fiacskájára: "Na! Egyél fiam! Anyád már fal!" :)

katkamanó 2007.08.10. 16:12:44

nyanya

vagy akár olyan, hogy történt volna olyan, hogy anyu beült a klotyóba, apám meg a fürdőszobába zuhanyozni, én meg mondjuk zöldségeshez. hiszen ebben az esetben nincs ember, aki foglalkozzon a vendéggel, ha jön. ilyen szinten képzeld el. az ebéd nálunk úgy nézett ki, hogy kiültünk ebédelni, egy ember volt mindig az asztal szélén (általában én) aki rohangászott be az irodába, ha jöttek.

szóval mindenki elképzeli, milyen jó kis könnyű a szállásadók élete, semmi munkával jól lehúzza a vendéget, kicsit kitakarít (a múltkori csapat után fel kellett gyökérkefével súrolnom a szőnyegpadlót minden szobában, mert iszapos, sáros lábbal összejárták, és a vajszínű padlószőnyeg tiszta fekete volt, ez kb. háromnapi kemény fizikai munka), kicsit kimos, azt dől a lé. közben meg nem. nagy áldozatokkal, rengeteg munkával, és békanyeléssel jár, amit nem vesznek észre azok, akik csak a vendég oldalát látják a dolognak. és az ember egy idő után úgy dönt, hogy van olyan béka, amit hajlandó lenyelni, ha fizetnek érte, és van olyan béka, amit akkor sem hajlandó lenyelni, ha iszonyúan sokat fizetnek érte. de sajnos a legtöbb esetben a kedves vendég úgy akarja lenyeletni a szállásadóval a békát, hogy egyáltalán nem akar érte fizetni, aztán ha a szállásadónak ez nem tetszik, akkor még van pofája is feltenni a netre a történetet, mint ez is itt.

Tiko,

mi bizonyítja azt, hogy a cikk írója nem hazudik? biztos volt ordítozás, nem kétlem, de hogy ilyen hülyeséget mondjon egy szállásadó, hogy a magzat után fizessenek... én igazából ezt az egyetlen egy dolgot találtam felháborítónak, de most már ezt a mozzanatot sem hiszem el (még mindig nem válaszolt a kérdéseimre a cikkíró) a többiben teljes mértékben egyetértek a szállásadóval. pont azért, mert láttam már elég sok ilyen stílusú vendéget. előítélet? lehet. nekem van saját tapasztalatom. de a legtöbb hozzászóló ugyanilyen előítélettel viseltetik a balcsis vendéglátósokkal szemben. és néhány kijelentette, hogy ugyan nincs tapasztalata, de azért utálja.

katkamanó 2007.08.10. 16:14:09

:-) jézus felfedted a kilétemet! most mi lesz?

killbill79 2007.08.10. 18:22:34

Van aki egész évben gürizik mint állat és még cseszegeti is a főnöke mégsem tud el menni sehova. Hidd el marha szerencsések vagytok Ti akik magatoknak dolgoztok, igazi pörgés nyáron van. Ellenben pl. én és még elég sokan egész évben húzzuk az igát. Tudod mosnám én a sarat a szőnyegből széles vigyorral, azt legalább magamnak csinálom.

killbill79 2007.08.10. 18:25:01

Ezt nem cseszegetésnek szántam :) Csak tudod szerintem piszok nagy mázli, ha magadnak dolgozhatsz.

Bunkó Béla 2007.08.10. 20:36:47

"(hú, végre nem kaptam anyázást, jajdejó)"

Ja ja Katkamanó, furcsa mi hogy amilyen az adjon Isten...
Tudom rám ez nem vonatkozott mert nekem megint jól megmondtad és tökre leégettél a kukim méretével. Lepereg, de ha már analfabétáztál itt mindenkit tanuld már meg a shift gomb használatát. Segítő szándékkal írom mert úgy látom nem tudod hogy lehet előhozni. Na szóval megnyomod szépen a shift gombot és nyomva tartod, közben lenyomsz egy karaktert amit NAGY betűvel akarsz írni és ennyi. Tudom bunkó vagyok, analfabéta, kicsi a kukim és nem láttam még halat sőt Balatont sem de örülök hogy segíthettem neked és én kérek elnézést a kukim mérete miatt. Majd szólok a haveromnak ha a nagy pisztolyokat szereted.
Egy a lényeg ne analfabétázz le mindenkit, főleg akkor ne ha nem tudod hogy minden mondat nagybetűvel kezdődik. Ne támadj ha nem akarod hogy visszatámadjanak. Az utolsó hozzászólásaidban látod sikeres volt ez a taktika. Tudod mit, ha bosszant bármi itt a homáron mond azt hogy Bunkó Béla, rajtam vezesd le ne olyanokon akik nem értenek egyet a véleményeddel.
További szép napot és sok nem Bunkó vendéget korrekt kiszolgálással.

Demonlover 2007.08.10. 21:24:06

killbill79
Az, h. valaki magának dolgozik kis mértékben mázli, és legfőképpen rajta múlik. Ha 79-es vagy, ideje belehúznod, és elkezdened dolgozni rajta.
Csak (és ezt ne vedd személyeskedésnek) könnyebb az embernek a saját "szerencsétlenségén" rágódni, és azzal foglalkozni, h. a másiknak honnan megy olyan jól, fikázni, h. biztos mások lehúzásából, törvénytelenségekkel, stb.
Lehetnék még mindig utolsó raktáros egy kis cégnél, de úgy éreztem többre vagyok képes, na meg az anyagi igényeim sem azon a szinten voltak. Most rendszerinformatikusként dolgozok, a magam ura vagyok, és nem keveset tettem ezért...
Lehet, h. kár volt ezt a postot beírnom, mert aki érti miről van szó annak minek, a többiektől meg majd kapok a pofámra én is, mit akar a nagyképű gyökér. Nem baj, ide lőjetek! :)

Bunkó Béla 2007.08.10. 21:45:12

Demonlover ez szimpi volt, megmozgattad a rekeszizmaimat.
"Nem baj, ide lőjetek! :)"
:))))))))))

killbill79 2007.08.11. 10:32:01

Veszettül nem érzem magam szerencsétlennek, szeretem amit csinálok. Tuti, hogy negyed annyiért mint egy vállalkozó. Amit viszont utálok, ha valaki semmibe veszi azokat az embereket akik melóznak mint állat. És lehet, hogy az az általad említett "utolsó kis raktáros" tisztességesebb ember mint te valaha leszel. Hogy a trutyi kifolyik a házadból azt is egy "utolsó árokásónak" köszönheted mert szó szerint szarban lennél nélküle.

Rák Attantam 2007.08.11. 11:04:34

Na látjátok, ezért utópia az, hogy egyszer majd minden ember gazdag lesz a földön.

Mert ha már mind gazdagok vagyunk és nem kell dolgoznunk, akkor ki fogja megsütni a kenyerünket, ki fogja felépíteni a 19. nyaralónkat, ki fogja kiásni az árkot hozzá, hogy kifolyjon a kakesz belőle?
Na ugye, hát ti, szegények! Igenis nagy szükség van rátok!

...mondanám, ha gazdag lennék, de csak alulról súrolom a közepet (vagy felülről az alját, ahogy tetszik) és ehhez nekem is reggel 8-tól este 10-11-ig kell nyomnom a gombot. Igaz, hogy én "szerencsés" magánzó vagyok (számtech). Viszont neked (ha stabil állásod van) mindig megvan a havi "fix". Én lehet, hogy év végén, ha összeszámolom, nagyobb átlagfizetést tudok felmutatni, de itt a hangsúly az átlagon van! Vannak hónapok, amikor minimálbérnyit sem keresek (pl. most márciustól júniusig! Mexorítás érződik, mi? Jó nagy szopás volt ez nekem...) Viszont én nem átlagban vagyok éhes, a kocsit sem lehet átlagban megtankolni és nem is éves adózó vagyok, szóval az APEH sem csak úgy, "átlagban", hanem (esetemben) havonta kéri a zsét.
Nem, nehogy megsajnálj, én (mi) ezt vállaltam(tuk). Csak azért írom, hogy azt a "szerencsés"-jelzőt kellő iróniával tessék ránk alkalmazni.
Most én is beállok Demonlover mögé és elkiáltom magam: ide lőjetek! :D

Demonlover 2007.08.11. 13:13:13

killbill79 2007.08.11. 10:32:01
Beteg vagy Te már ne is haragudj. De hát erről beszéltem.
Szerettem a raktáros melót, dolgoztam segédmunkásként, otthon munka után bedolgozóként, éjszakai portásként, büfésként, és még sorolhatnám. Egyikkel sem volt bajom az említett anyagiakon kívül, no meg azon, h. ilyen-olyan főnökök rajtam vezetik le a frusztrációjukat, h. soxor értelmetlen dolgokat kell csinálnom. Mint a katonaságnál: ami kerek azt visszük, ami szögletes azt gurítjuk. Na ez most nincs, azt csinálom amit igazán szeretek, és úgy ahogy én szeretem.
Az, h. valaki tisztességes nem azon múlik, h. beosztott vagy vállalkozó, h. szegény vagy gazdag. Hülyeség is olyan szavakat használni mint "szegény" v. "gazdag", minden relatív. De az biztos, h. az emberek, mint írtam az előbbiekben a saját nyomoruk okát másban keresik, és akkor a vállalkozó, a "gazdag" mindjárt tisztességtelen, csak azért érte el amit elért. Azon kívül, h. mi a belső értékrendem, nem is igazán engedhetek meg magamnak simlizést, könnyen bebukhatom azt, amiért annyit dolgoztam.
Ki mondta Neked, h. lenézném az árokásó embereket? Csak azokat utálom, akik elégedetlenkednek a sorsukkal, miközben nem tesznek semmit érte.

harapucca3 (törölt) 2007.08.12. 16:05:22

katkamanó 2007.08.07. 08:47:55

Proprimo először. Nemhogy egy meg sem született gyerek után, de egyáltalán - gyerek után nem kellett volna a hórukkos gyezsurnájának adót fizetni.
Proprimo due. A vendégek a gyerekeiket engedték be, nem ismeretleneket, és reggel erről tájékoztatták is a boszorkát. Mellesleg, ha ezt nem teszik, talán soha ki sem derül. De megtették, tán mert volt gyerekszobájuk. Vesztükre...

ella1988 2007.08.17. 21:41:07

A megjelenés óta olvasom a hozzászólásokat.Elszomorit,hogy a többség ez miatt az eset miatt letámadja,lealázza Badacsonyt,a vendéglátást,szobakiadást.Tapasztalat:az utcánkban több házat adnak ki,hol háziakkal együtt,hol üresen.Az idei évben a nyaralók zöme magyar.Jó érzés,hogy amikor találkozunk az utcán ,köszönünk egymásnak,pár szót beszélünk is.Gyakoroljuk a kölcsönös egymáshoz alkalmazkodást,tudomásul vesszük,hogy Ők nyaralnak,Ők azt,hogy mi korán kelünk,mert még szerencsére van munkahelyünk.Összegzésként:előfordulnak problémák,de kiabálás,egymás lealázása helyett meg kellene tanulni egymással beszélni,a gondokat helyben megoldani.A megyei ujság felmérése szerint Badacsony a magyarok véleménye alapján 8. a külföldiek szerint 4. a környezö települések között.Ezek szerint a külföldiek nyaralni jönnek,a magyarok hibát keresni?Pedig higyjék el,minden normálisan gondolkodó vendéglős,szobakiadó,büfés azon van,hogy a vendégek jóvőre is vissza jöjjenek,mert sok család megélhetése függ ettől.

Cowi 2007.08.21. 10:29:21

ez felháborító, nem tette volna zsebre, amit tőlem kap. Ennyivel nem ússza meg az biztos!!!!
Az ilyeneknek lenne helyük mondjuk egy feketelistán!

Rusalka 2007.08.21. 11:23:08

en-wi a légkondiért felszámolt külön pénz bevett szokás, nem vagyok vendéglátós de voltam idegenvezető külföldön és az összes szálloda amihez volt szerencsém ugyanígy csinálja :) csak mi magyarok nem vagyunk elég tájékozottak ilyen téren.

Undorító dolog pénzt kérni egy magzat megléte miatt, ez tény.

De az is igaz hogy nagyon sok turista hihetetlen bunkó tud lenni (nem a cikkben szereplőkre utalok). idvezként volt szerrencsém jó néhány eszméletlen világbunkójához, és kénytlene voltam levonnia következtetést, hogy a magyaroknál rosszabb turista nem létezik! Abba köt bele amibe csak tud, csak hogy szekáljon, meg fontosnak érezhesse magát. A bolhából is elefántot csinál, reklamál akkor is ha csendben kéne maradnia, olyasmi miatt is amire mondjuk a köztudottan pedáns németek is legyintenek egyet. Nem egy és nem két ilyen esetet tudnék mondani. Mondjuk amikor pl. elmondod a kedves utasnak a szállodában hogy NEM vihet vízforralót a szobába mert a szálloda szabályai nem engedik meg, de csakazértis beviszi és persze az erkélyen kávézgatva (saját kívülről behozott kávéval, szobában forralt vízzel) szépen leönti az erkély alatt álló asztalt, akkor még neki áll feljebb hogy a szálloda felszámol neki 5 wuró tisztítsi költséget a kávéfoltos abroszért. És teszem hozzá ha nem az abroszt önti le, hanem valaki esetleg ül is az azstalnál??

Mindegy. csak egy megjegyzés :)

A néni szemét volt, ez tény. De a kedves turisták sem mindig makulátlanok, ezt sem kéne elfelejteni. OK, hogy a vevő az atyaúristen, de nem kelene ettől elszállni. manapság mindenki már annyira fogyasztóvédelmis, hogy arra nem is gondolnak, hogy a fogyasztó is lehet bunkó, hülye, rosszindulatú, kárörvendő és HIBÁS, nem csak a vendéglátó/szolgáltató. Mert a fogyaszztó is ember, ahogy a szolgáltató is.
süti beállítások módosítása