Tékozló Homár

A magzattal is akart fizettetni a balatoni panziós

2007.08.07. 00:02 | szily | komment

Világrekord! Nem sűrűn mondhatunk ilyent, de látatlanban biztos, hogy a badacsonyi Kapri Ház házinénijén kívül még soha senki nem akart szálláspénzt fizettetni egy meg nem született, ötödik hónapban lévő magzattal. B. prenatálisan borzongató levele alant.

 

Olaszországi nyaralásunkból hazatérve a badacsonyi zimmer frei a legócskább sztereotípiát valósította meg, ultrakeresztény-magzatvédő álláspontra helyezkedve akart minket lenyúlni.

Toszkánából utaztunk haza ketten a félidős terhes barátnőmmel és péntek éjfélkor is úton voltunk. Nem akartunk Zágrábban megszállni, mert másnap kora délután már esküvői tanúként kellett megjelennem. Kapóra jött, hogy a szüleim, húgomékkal kiegészülve Badacsonyban szálltak meg, így nem tértünk vissza Pestre, hanem bekéredzkedtünk az egyik szobába.

Mivel babát várunk, a húgomék átadták nekünk az ágyukat, ők a földön aludtak. Igaz nem sokat, mert elmúlt négy óra, amikor elaludtunk. A szálllás egyébként korrektül nézett ki, Badacsony legközepén, az Egry sétány 8-ban, Kapri Ház néven fut, többszobás vendégház.

A gondok reggel kezdődtek, amikor anyám szerényen közölte a gazdával, hogy van egy kis baj, mert mi ott aludtunk, ugye nem gond és persze fizetünk érte. Erre a német vendégek nyakában lihegő ötvenes házinéni azt mondta, a férje nem fog örülni. Nyeltem egyet és dühöngtem, hogy ez miért fontos, de beszálltunk az autóba és már indultunk is Budapestre.

Akkor lett még rosszabb érzésem, amikor indulásunkkor láttam, hogy a házinéni szúrós szemmel odamegy apámhoz, aki kikísért minket az autóhoz. Egy óra múlva beszéltem velük telefonon és kiderült, már távoztak a szállásról. Ettől lelkifurdalásunk lett, ami hamar eloszlott.

A zimmer feris néni azzal indított, hogy tömegszállássá változtattuk az ő házukat. Hát ezzel lehet vitatkozni, de amit ezután akart, vérlázító volt. Közölte a húgommal, hogy akkor plusz három főért kell fizetnie. Mégis miért? - kérdezett vissza a húgom. A házinéni magabiztosan vágta rá, hogy a báty, a felesége (vagyis a párom), illetve a kisbaba a hasában. Homár-olvasó húgom tudatos fogyasztó, ezért rávágta, hogy ez nem így lesz, illetve távoznak is rögtön. Végül tényleg nem fizetett hármunkért és már költöztek is ki a szobából, együtt a szüleimmel. (Upadate 1: a szerző kérte, hogy tegyük egyértelművé, két személyre kifizették a szállást, csak a harmadikért, az embrióért nem fizettek végül. a szerk.) Anyukám ekkor elárulta, hogy örül ennek a fordulatnak, mert nem tetszett neki a szállás.

B.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nihilia 2007.08.07. 00:11:49

aztakuva szarrago fejet. :o

moderátor 2007.08.07. 00:13:47

Hű mekkora történet... legyőztétek a félelmetes (és bunkó) házinénit! Lefogadom, hogy nem inkalosok őrizték a panziót, mert akkor nem lettetek volna ilyen bátrak!

Lilieth 2007.08.07. 00:17:00

Öregbanya biznisszelne piszkásul... végül is egy akkora pocak már több centit is elfoglal alvás közben akár a légtérből is. És még mondják, hogy az idősebbeknek jobban ég a pofájukról a bőr, mert már porlik is... de az is lehet, hogy pont a kor miatt már dupla olyan vastag.

EÖ (törölt) 2007.08.07. 06:33:28

és ha ikrek? akkor 4 fő után kell fizetni ám! SALYNOS az ilyen szarrágó vendégek miatt megyünk mi tönkre tisztességes házinénik. Itt Tapolcán, a Pallasban is hogy milyen kicsinyes vendégeink voltak múltkor is, letépték az egyik ajtónkat.

GegeWarrior 2007.08.07. 06:48:51

Ez azért nem sámli:O elelményes a magyar, de hülyének azért nem kell nézni minket:) A vén marha!Hát igen a szarból is pénzt akarnak egyesek:)Sőt egy magzatból is!Lehet be kéne vezetni a magzat adót!!Remélem a "kormány" olvassa ezt!JOGDÍJAT KÉREK az ötletemért;)

Sir Mortzosch 2007.08.07. 06:52:10

Nem vicces, siralmas.
Gusztustalan a pénzéhes ember.

jesszumpepi (törölt) 2007.08.07. 07:45:22

Ez a legundorítóbb,amit a Homáron valaha olvastam.Ez WC-falra kent fika,szorozva emberi ürülékkel a strand zuhanyozójában.

baliquez 2007.08.07. 08:07:27

Lehet hogy csak viccelni akart, ti meg egyből felkaptátok a vizet. Bunkó pestiek, jót kellett volna nevetni rajta, kifizetni a szállást sans pocak, aztán "csókolommal" és "köszönjük a szállással" elköszönni. Nem pedig felhomárosítani a közvéledényt hogy mekkora tahó paranoid népek vagytok.

báró Csekonics 2007.08.07. 08:07:31

Banya nagy bizniszt csinált - kettő helyett három főt akart kaszálni, erre még az addigiak is elhúztak... Most aztán dörzsölheti a markát. Ez még a régifajta \'zimmerferis\' mama lehetett...
Mondjuk nem tudom, mekkor lehetett a díj per kopf per éjszaka, ha ennyire nagyot számít neki egy plusz \'fő\' a baba személyében...
Jobb helyeken bizonyos korig még a már anyaméhen kívül lévő babákat is ingyenesen engedik a szobában aludni (ha mindkét szülő ott van azt hiszem).

orpheus 2007.08.07. 08:08:27

Ha pedig baba fogan a szálláson, 9 hónap múlva tessék visszamenni és kifizetni:))

Jacques Ucca (törölt) 2007.08.07. 08:09:00

Mindig azt hittem hogy a "megdugná az anyját egy forintért"- típusú emberek csak legenda, erre tessék.. :-)
Már megérte felkelnem..

baliquez 2007.08.07. 08:10:25

Az meg hogy kitettétek a telefonszámát meg az elérhetőségét külön hab a tortán, nem számoltatok vele hogy nyugdíjas, főszezon végétől pláne baromira ráér, remélem beperel hitelrontásért meg elmaradt bevételért. Költhettétek volna azt a pénzt bíróság meg ügyvédek helyett a kisbabára is, így jártatok.

szily 2007.08.07. 08:20:45

hol van telefonszám?

A Homár

stichus 2007.08.07. 08:25:14

tiszteljük az ideőseket, meg minden, de ezt a mamát helyből le kellett volna fejelni

fazzoletti 2007.08.07. 08:26:38

Látom a panzió is olvassa a Homárt és a néni itt komentel.

Ezek szerint a dagadt német turisták is duplán fizetnek? Mert én még nem láttam olyan dajcsot a Balatonon aki ne a 11. hónapban járt volna.

al Dajjal 2007.08.07. 08:28:12

Bepróbálkozott, mert utólag ugyebár nem lehet azt mondani, hogy akkor köszi, nem kérjük... De ez akkor is vérlázító. Tényleg megérdemelnének egy havi fals foglalást a teljes kapacitásra.

HandG 2007.08.07. 08:34:24

Pofám leszakad!
Vagyonosodási vizsgálatot a rohadéknak! Lehet, hogy egy óvodányi lakója volt és nem adózta le a kapzsija!
Az ilyen hülyéknek ki kellene pusztulniuk, de gyorsan!

baliquez 2007.08.07. 08:38:42

Kedves László, vót valamikó. Továbbra is meggyőződésem hogy nem gondolhatta komolyan a zimmmerné, bólogatni kellett volna rá kedvesen és megértően, mint a gyenge viccekre, aztán nem fizetni ki. Esetleg megjegyezni cserébe hogy félméteres patkány bújt vissza a vécébe. Tök felesleges a hangulatkeltés, mondjuk akkor nincs nincs index-főoldalas homárcikk.

Prophet 2007.08.07. 08:40:54

Van Apek ismerősöm! Meg lesz szopatva...

Amúgy ilyen pofátlanságot.. valamivel gyorsan überelni kéne, majd megnézem a 9 órás híradót. Ez olyan mint az a másik vendéglős, ahol a fickó kölke kirabolta a turistabuszt, meg a kábelek lógnak a falból, csupa dzsuva az egész pnazió, és mégse tesznek ellene semmit. Ott meg is vertek egy nőt, szóval még jól járt a kedves fogyasztó. Szummázva, benzint rá.

kiskicsicsiga 2007.08.07. 08:41:30

hát ez elég durva.mennyivel jobban jár az,aki a 8.hónapig tudja titkolni:D

KrixKrax 2007.08.07. 08:44:59

Szerintem az ilyen szemléletű emberek teszik tönkre a hazai idegenforgalmat, és űzik el Magyarországról, a Balatontól a külföldi (és lassan a magyar) túristákat, vendégeket. Csak így tovább, ennek az országnak úgysincs szüksége az idegenforgalomból származó milliárdokra.
Egyébként ennek az ellenpéldája található Szilvásváradon, ahol már megtanulta az egyik villa tulajdonosa, hogy a vendég a legfontosabb (és nem a profit, ami szintén nem lényegtelen az eleme az idegenforgalomnak), ennek áldozatául már visszajáró vendégek vagyunk, és mindig kellemes emlékekkel távozunk.

katkamanó 2007.08.07. 08:47:55

Balatoni szállásadók alaptörvénye:
1. a saját otthonát adja ki, a saját tulajdonával egyetemben
2. minden vendégnek elmondjuk, hogy plusz vendéget nem fogadhat, a kulcsot tovább nem adhatja, zárjon be mindent, és ne engedjen be idegeneket
3. mégis beengedtek "idegeneket" akikről a bunkó házinéni nem tudta kifélék-mifélék, személyes adataikat nem adták meg
4. ha ezek vadidegenek lettek volna, és elviszik a tévét, etc-t, akkor mi lenne?
5. ez pl. velünk egy párszor megtörtént. bunkó vendég odaadta a kulcsot valakinek a kapunál, házat kipakolták.
6. bunkó vendég bejelentkezett 4 fővel, aztán 12 lett belőle. nem 12 ember után fizették a vízdijat, idegenforgalmi adót, áramot, hanem 4 után. ilyenkor nem illik csodálkozni és felháborodni, ha a bunkó házinéninek elborul az agya, és még a szart is kiveri belőletek.
7. még nagyobb bunkóság kitenni a bunkó házinéni adatait az internetre, az után, hogy voltatok olyan kedvesek, hogy az engedélye és tudta nélkül még két embert ott altattatok az ő tulajdonában levő házban. megjegyzeném, hogy az idegenforgalmi ellenőrök sem fogják tőle megkérdezni, hogy az a két vadidegen ember hogy került az otthonába, egyszerűen megbüntetik, mert az adataik nem voltak benne a szállásadókönyvben. és erről nem a bunkó házinéni tehet, hanem ti, kedves homárok, akik nem szóltatok neki előző este.
8. nem tudom, ti mit szólnátok, kedves homárok, ha a ti kérótokat odaadnátok mondjuk szigetelő ismerőseiteknek, majd másnap kiderülne, hogy még néhány vadidegen csókát magukkal hoztak volna, a ti otthonotokba, akikről semmit nem tudtok.
9. tanulság: legközelebb a bunkó házinénit megkérdezni, hogy a bátyám meg a csaja szeretnének itt aludni, hogy lehet ezt megoldani? és akkor nem lesz bosszúálló magzat után is pénzt kérő házinéni.

Manyizga (törölt) 2007.08.07. 08:49:14

Nagyon helyes! :)
Sőt, adószámot a magzatnak is!! :)

katkamanó 2007.08.07. 08:51:09

10. ja, és gondolom megmutatta a szobát, mielőtt kivettétek volna. az éjszaka ott-töltése után bunkóság úgy lelépni, hogy "úgysem tetszett a lakás". ez ugyanolyan lopás bűntényét megvalósító cselekedet, mint a tecsóban megzabálni a sajtos stanglit a boltban, aztán nem fizetni, mert úgyis kevés volt rajta a sajt.
remélem, ti is jártok majd úgy, hogy nyújtatok egy szolgáltatást, és nem fizetnek érte, mert úgysem tetszett.
az állandó médiahadjáratot (horvátország így-megúgy) elviselő balatoniaknak a turizmus a legnagyobb (és szinte egyetlen) bevételi forrásuk, tök jó lenne, ha a bunkóságotokkal nem tennétek még jobban alá.

katkamanó 2007.08.07. 08:53:22

vagyonosodási vizsgálattal kapcsolatban:
a balatoniak nagy többsége tisztességesen fizeti az adóját, nem úgy, mint pl. a tisztelt budapesti vállalkozók nagy többsége, úgyhogy lehet csendben maradni.

NMleveltar 2007.08.07. 08:53:31

Cím: ...inyák Tibor
H - 8261 Badacsony
sétány 8.


www.zimmerinfo.hu/badacsony/kap..

Ezaz? Mi is ide foglalunk a hétvégére. :)

ducas 2007.08.07. 08:58:58

Mindenkinek igaza van, még a Házimamának is...Ott kasszantok ahol csak tudok, fóleg, ha sáros a tisztelt vendég...
Mindenki monnyonle...

HollyFcuk 2007.08.07. 09:00:31

Pontosan katkamanó!
Azaz, egész pontosan az olyan hozzáállású szállásadók mint te és a magzatbetyár, süllyedt a balatoni vendéglátás a Balkán szintjére, leszámítva, hogy legalább a Balkánon vendégszeretőek!
Tisztelet a kivételnek és veled sem személyeskedni akarok, de csak csendben megjegyzem, senki sem kényszerít a TULAJDONOD bérbeadására!

Szilard 2007.08.07. 09:01:50

Kedves Katkamanó!

Nem ÉRTED??????
Nem arról van szó, amiről írsz. Az igaz, csak nincs összefüggés!
Az piszkálja az ember csőrét hogy a büdös banya hogy mer egy magzat miatt kérni akármit is. Akár csak bosszúból is. Ez a felháborító. Kérjen tízszeres árat, hívjon rendőrt, de hogy megsarcoljon egy magzatot az igenis bűn. Te meg véded, tudatlanul, demagóg módon. Kíváncsi lennék szívesen fizetnél TB-t terhes nő miatt?

KrixKrax 2007.08.07. 09:04:05

A balatoni idegenforgalmat azok a vendéglátósok és jól menő vállalkozók teszik tönkre, akik egy idény alatt akarnak meggazdagodni, ahol lehet átverik a hüje vendéget, szinte elüzik az embert a Balatonról. Tisztelet a kevés kivételnek!!! Katkamanó ne felejtsd el, hogy a vendég az első és a szent, a vendéglátosok belőlü(n)k élnek olyan jól. A házi néni megjegyzése nagyon szar vicc volt, ha annak szánta. Udvariasan, diplomatikusan, a házirendre való utalással is lehetett volna szólni úgy, hogy arra a vendégek biztos nem csomagolnak össze és hagyják el a szállást, hanem azt mondják, hogy milyen kedvesek a vendéglátók. A jó vendéglátós ezt így csinálja, mert a vendég még visszajöhet, ha jól érezte magát.

hamiskaj 2007.08.07. 09:08:05

Most már legalább tudjuk a balatoni vendéglátósok 0. parancsolatát is:
0. A vendég bunkó. Default.

Gera 2007.08.07. 09:10:29

A balatoni vendéglátósok 0. törvénye: a vendégnek mindig igaza van, amíg nekem kárt nem okoz.

A júzerek alapból fizetni akartak a plusz két ember miatt és hajnalban meg nem fogják felkelteni a házinénit, hogy ugyan hadd aludhassanak már ott, mert gondolom azt nem díjazta volna. Szóval a dolog korrekt elintézése az, hogy udvariasan közli, hogy semmi probléma, elkéri a plusz pénzt, oszt jónapot. Nem néz szúrós szemmel és nem akar a meg nem született gyerek után fizettetni.

2007.08.07. 09:11:41

A házinéni ősi román szokás

En-wi 2007.08.07. 09:12:27

Katkamanó te ritka egy nagy "idióta" vagy.. Már bocsi! DE gondolom te is ezek közé a "nagyszerű" és sajnálni való szegény balatoni házbérbeadók közé tartozol igy érthető a hozzáállásod.

Egyébként ha megnézi valaki a hely weblapját a szobáknál fel van tüntetve hogy légkondis de azért alul külön napi pénzt kérnek érte.. Mennyire szarrrágás!
Hát nem volt képes akkor egy olyan árat megadni amiben ez is benne van..
Sajnos ezek azok az emberek akik még a levegőért is pénzt kérnének ha lehetne

jesszumpepi (törölt) 2007.08.07. 09:13:43

katkamanó


Nem történt lopás,a szállást ez a család kifizette,a később érkezett családtagokra is.Ha nem vagyok megelégedve egy szállással,fizetek és távozom.Nem börtönbüntetést töltök ott a családdal.
Emberek vagyunk,hozhat az élet előre nem látott helyzeteket,egy kis rugalmassággal meg lehet oldani.Aki ennyira fásult,régi rossz élményei miatt másokkal inkorrekt,az talán más munkát végezzen a panzióban,nem ő a legalkalmasabb a vendégekkel való kommunikációra.
A panzió adatai nem személyes adatok,néhány perc alatt megtalálhatók a neten.

don07 2007.08.07. 09:13:58

Nos, ha a vendég "Default Bunkó" lett volna akkor baszik reggel szólni, hogy "hé plusz két fő aludt itt éjszaka" és lepattannak anélkül, hogy akár csak megpróbálnák is kifizetni a szállást... Nem ez történt, hanem igazán "bunkó" módon szóltak a házigazdának, hogy héló + 2 főt fizetnénk (és itt bukik is a plusz fők által meg nem fizetett víz, villany (amúgy nemértem mért "enne" többet 4fő villanyból mint 2) témája ugyebár). De nem, ez nem volt elég, még a szerencsétlen meg nem született (és akitudja ebben a világban milyen jövőnek elébe néző) magzattal is ki akarta fizettetni a szállást.
Igazán szánalmas...
És az a barom meg aki azt írja, lehetett volna előre szólni, gondolkodjon el mit szólna ha éjfélkor valaki felzargatná, hogy "hello, szeretnénk itt aludni pluszban éjjel".
Ja!! És a csaj TERHES volt...de végülis aludhatott volna a kocsiban is......................

grasswulf 2007.08.07. 09:15:00

A történet valójában úgy szól, hogy jöttünk haza Olaszországból és gondoltuk nem költünk többet szállásra, besunnyogunk a hugomékhoz éjszakára, hátha nem veszi a észre a tulaj. De észrevette és pénzt kért érte, ezen annyira felháborodtunk, hogy kitaláltuk ezt a magzatos mesét.
Mert ugye:
Hazafelé az út Olaszországból nem tíz perc, felhívom a húgomat, hogy keressen szállást a környékükön, mert találkozni szeretnék vele. Vagy beszélje meg a házinénivel az ottalvást.
Ilyet én is csináltam (többen aludtunk egy szobában, mint amennyiért fizettünk), amikor csóró fiatal voltam, viszont amikor észrevette a tulaj, akkor futottunk mint a nyulak. Ez benne van a pakliban. Ha valaki Olaszországba jár nyaralni, akkor itthon miért akar sóherkodni? Örüljetek neki, hogy nem hívta ki a rendőrséget.
Ráadásul milyen család vagytok ti, hogy rátörtök a testvéredre, kitúrjátok őket az ágyból, hogy feküdjenek a földön. Nekik nem telik Olaszra, nektek igen és kínos helyzetbe hozzátok őket a szálláson?
Ezt én mondom, aki GYŰLÖLI a balatoni házinéniket és lángososokat és már többet elástam a badacsonyi elhagyott kőfejtőben.
Ez tipikusan az a helyzet, amikor a bunkó sír amiért visszabunkóznak neki. Lehet hogy megkeresem ezt a panziót az interneten és írok nekik, hogy jelentsenek fel titeket. Mert ti nagyságrendekkel nagyobb bunkók vagytok, mint ők.

2007.08.07. 09:16:38

KrixKrax 2007.08.07. 09:04:05
Értékes mondanivalód első mondatát utólagos engedelmeddel elhelyeztem a "ki tud nagyobb közhelyet mondani" c. szaktopicban. köszi.

WRP 2007.08.07. 09:19:12

A balatoni öreganyó nagyon pézsóvár egy fajzat. Mi a faszra gyűjt szemüvegre? Vidéken óccsóbb meg a körorvos recptre is felírja - a meg sem született kiccsávót igazán elnézhette volna. Megnyugtatnám a nénit a 'zörökösök' úccse fogják a panziót tovább csinálni mer az egészet felteszik a szomszédos kaszinyóba a pirosra... Nekem az egész Balatonról a Zimmer Feri c. film jut eszembe de még Horvátországról is, amihez nem értünk azt nem kő csináni. Tavaly, mikor meglátták Korfun, hogy párom az 5. hónapban (kösz 5kontinens) van annak ellenére, hogy kisebb kategóriát fizettünk, azonnal (külön kérés és anyagi ellenszolg. nélkül) felajánlottak egy sokkal színvonalasabb apartmant. Ha majd ezt stílust az összes balatoni hekkárus meg szállásadó megtanujja, akkor lesz itten kánaán, addig panaszáradat.

A55ho1e 2007.08.07. 09:21:55

katkamanó: Te igazi Zimmer Ferin szocializálódott szállásadó lehetsz. Szivesen megszállnék a te börtön panziódban, hogy aztán reggel a sz@rt is kiverd belőlem.

jesszumpepi (törölt) 2007.08.07. 09:23:15

HollyFcuk 2007.08.07. 09:00:31


Új szóval gazdagodott a magyar nyelv:magzatbetyár :D

NMleveltar 2007.08.07. 09:23:33

"az állandó médiahadjáratot (horvátország így-megúgy) elviselő balatoniaknak a turizmus a legnagyobb (és szinte egyetlen) bevételi forrásuk, tök jó lenne, ha a bunkóságotokkal nem tennétek még jobban alá"
Katkamanó, az állandó médiahadjáratot nem értem. A csapból is Balaton folyik, a tvben külön magazin arról, hogy hol és mit lehet csinálni a tó partján. Ezek nem fizetett hirdetések. Kíváncsi vagyok, ha beállítanék a közszolgálatihoz, hogy a mi kis hátrányos helyzetű, de gyönyörű vidékünkről is rakjanak már be napi tíz percet főműsoridőben, akkor hova hajtanának...
Nem sajnálom a Balatontól, csak nem kell sírni, ha nincs rá okotok.

Meklén és Tamara 2007.08.07. 09:24:38

katkamanó

lehet, hogy igazad van, de akkor kérjen a plusz két vendégért dupla díjat, vagy bárhogy máshogy kompenzálja "kárát", de a magzatért is felszámolni szállásdíjat arcátlanság.
Helyetted is szégyelem magam.

pitiáner 2007.08.07. 09:27:41

Nem értem ezeket a kommenteket, tényleg nem értitek, hogy ez mekkora bunkóság volt a házinénitől? Ha viccnek szánta, még inkább.

Magzatsarcolás, bazzeg, ide jutottunk.

Sokan írtátok, hogy kitették a szegény panzió "személyes adatait", én eddig nem olvastam sehol. Pedig itt van:

Tel.: 06 87 701 739
Mobil: + 36 70 510 2522
www.zimmerinfo.hu/badacsony/kapri/hu.htm

jesszumpepi (törölt) 2007.08.07. 09:32:20

Javaslom a panziónak,hogy hirdessen a Nők Lapjában,az Anyák Lapjában és a Kismama újságban.Rendezzen kismamatalálkozót.Szponzornak felkérhetné valamelyik pelenkaforgalmazó céget.Indítsák el a magzatbarát panziók mozgalmát,a bababarát kórházak mintájára.

Miss Spongebob 2007.08.07. 09:32:29

Kedves Katkamanó!

Egyetértek Szilárddal!Nem érted a probléma és a felháborodás lényegét!
Amúgy a ti nyaralótok hol van?Ha megadod a címét tudni fogod ki ért egyet veled és ki NEM!

macilaci 2007.08.07. 09:34:43

A balatoni vendéglátás monnyon le! De tényleg, nálam már elérték, hogy undorral gondolok a Balatonra a sok negatív tapasztalatom miatt. Gondolok itt az pl. az olyan cukrászdára, ahol azzal ráznak le, hogy elfogyott a tölcsér, vagy ahol azzal, hogy épp szabin van az a kollégájuk, aki kezelheti a fagyispultot.
Ez még a kilencvenes években volt, azóta kerülöm nagyívben ezt a lepratanyát, húzzák le a jó anyukájukat a kedves balatoni vendéglátósok, ne engem. Csak ne sírjanak, ha a "vendégszeretetük" miatt már nem hajlandó az ember ott nyaralni.
Én annyi pénzért, mint amit ott lehúznak rólam ezek a tízforintért az anyjukat meghágni képes szarháziak, inkább nyaralok egy olyan helyen, ahol a vendég tisztelete az alapvető kultúra része. Ehhez nem muszáj külföldre utazni, pedig az sem kerül többe.

schcs_ 2007.08.07. 09:37:55

velem is tortent mostanaban hasonlo. Nemreg vacsorazni mentunk, es mivel a tervezettnel kicsit kesobb ertunk az etterembe, gondoltam nem szolok a pincernek, hanem bemegyek a pult moge es magamnak csapolom ki a sort. A parom ezalatt besurrant az etterem konyhajaba, gyorsan megsutni a hust, hogy azzal is kevesebbet kelljen varni. a fopincer amikor eszrevette, minosithetetlen hangnemben beszelt velunk. azt mereszelte mondani, hogy fizessuk ki az altalam kipancsolt sort es a felesegem altal megegetett hust! Fuj, fuj, fuj! Persze nem hagytuk magunkat, hanem az egesz asztaltarsasagunk felallt es fizetes nelkul tavozott. felhaborito, hogy egyes ettermekben nem a vendeg az elso!

johevi 2007.08.07. 09:39:46

Hát ezt a levelet jobban is meg lehetett volna írni... Ami a lényeg, az az utolsó bekezdés második felében pár sor, ellenben minden más lényegtelen előtte. Anyuka örült, mert nem is igazán tetszett neki a szállás. Kit érdekel itt most anyuka? Amúgy tök gáz, amit ír, de nem üt az egész...

záp 2007.08.07. 09:40:38

"az állandó médiahadjáratot (horvátország így-megúgy) elviselő balatoniaknak a turizmus a legnagyobb (és szinte egyetlen) bevételi forrásuk, tök jó lenne, ha a bunkóságotokkal nem tennétek még jobban alá"
Koszonjuk Katkamano, most tobbet tettel a mediahadjaratban mint ket RTLes utazosmagazin. De most oszinten, miert menne valaki a Balatonra nyaralni, amikor mashova is mehet?!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.07. 09:41:58

Most akkor ha tele van a tököm, akkor hány főre kell fizetnem?

johevi 2007.08.07. 09:45:34

Hát ez egy elég szarul megírt sztori, a lényeg az utolsó bekezdés második fel, pár sor... Ütősebben is le lehetett volna írni, kihagyva sok felesleges részt, pl anyuka elj9tt és nem sajnálta, mert amúgy sem tetszett neki. Ez kit érdekel és hogy jön ide...
Egyébként tényleg gáz, de így nem üt akkorát...

alumi 2007.08.07. 09:46:26

Semmiképpen sem volt etikus a nő viselkedése ami a magzat "sarcot" illeti.
De ettől még a tisztelt vendég, és a barátnője hamarabb is meggondolhatták volna ezt a szállás dolgot, és ha szóltak a családnak, akkor max. ők jelezhették volna, hogy plusz két fő várható éjszakára.
Adott szituban mondhatni mind a két fél hibázott. A vendéglátós abban, hogy pofátlan módon akart pénzt kicsikarni, a vendégek meg ott, hogy nem fizették ki a szállást.

Blogerovac 2007.08.07. 09:48:16

Szerintem korrekt volt a házinéni, hiszen a levélíróban levő milliónyi spermára egy fillért sem akart felszámolni, pedig az mennyi potenciális emberió lehetőségét hordozta magában ;-)

toxikus 2007.08.07. 09:49:31

katkamanónak csak gratulálni tudok.
amúgy a horvátországi apartmanokkal semmi baj. korrektek, segítőkészek még akkor is ha a horváton kívül más nyelvet nem beszélnek... legalábbis nekem ilyen tapasztalatom van
az egész balaton meg szánalom

vape 2007.08.07. 09:51:35

"Egyébként ha megnézi valaki a hely weblapját a szobáknál fel van tüntetve hogy légkondis de azért alul külön napi pénzt kérnek érte.. Mennyire szarrrágás!"
En-wi, Te milyen gyakran jársz nyaralni? A magyar szállodákban mindenhol (na jó, az 5 csillagosban talán nem) feláras a légkondihasználat! Külföldön még csak alap szállóban voltam, ott nem volt légkondi lehetősége.:) Tehát a zimmer frei-es néni ebben nem volt kivétel.
A cikkíró srác felháborodását meg végképp nem értem. Kicsi a valószínűsége, hogy ha hazafelé beugranak a Balatonon nyaraló rokonokhoz, akkor csak éjfélkor jut először eszükbe, hogy ott kéne aludni. Tehát le lehetett volna simán beszélni a tulajjal, hogy még 2 vendég jön éjszakára. Csak hát könnyebb utólag pampogni, mint előre gondolkodni...
Az elmúlt kb. 5 évben minden évben legalább 2-3 éjszakát eltöltöttem a családommal a Balatonon, hotelben vagy szállodában. Egyszer nem tapasztaltam bunkó vagy nyerészkedő hozzáállást. Még akkor sem, amikor első nap átköltöztünk egy másik hotelbe, mert nem tetszett a szoba és a szálló állapota.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.07. 09:53:40

A házinéni amúgy erősen emlékezteta Dr. Eörsy Mátyás által hirdetett családpoltikára. A magzat luxus, tessék luxusadót fizetni!

Azor 2007.08.07. 09:55:12

Egy újabb érv az abortusz ellen :)
biztos rendes ember lehet ha ilyen komolyan gondolja hogy az élet már az anyaméhben megkezdődik :)

Tolvisz 2007.08.07. 09:59:02

Ez a hülye banya meg katkamanó hozzászólása is csak azt a (szerintem téves) hitet támasztja alá, hogy a Balaton mellett minden szállásadó pénzsóvár köcsög. Az ilyen esetek kapják a nyilvánosságot és ezekre emlékszik mindenki, pedig biztosan vannak ott is rendes, udvarias szolgáltatók, akik ezek miatt a balfaszok miatt szívnak. Ja, 10-15 éve én sem a "magyar tengerre" (röhej) járok pancsolni, külföldön eddig még soha nem találkoztam ezzel a hozzállással. Pedig ott is biztos vannak bunkók, csak azok legalább befogják a szájukat(?). Vagy annyi eszük azért van, hogy ha már a turistának nevezett állatfajból élnek akkor jól is tartják őket.

Hja kérem, mi még nem jutottunk el az egyedfejlődésnek erre a fokára...

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 09:59:16

Primuláé a pont, tényleg mindkét fél hibás. De a néni jobban :( Mondjuk van megoldás, ismerjük már: cetlire ráírni, hogy: Ez nem volt szép, és féltéglával kibalanszírozva...

katkamanó 2007.08.07. 10:00:09

már ne is haragudjatok, de a kapanyél kiáll a szátokból.
Természetesen minden vendéglátósnak a 0. törvénye, hogy a vendég az első.
De ha ilyen nagypofájúak jönnek hozzánk, mint ti vagytok, akik a 2500ft/éjszaka/főért azt várjátok, hogy úszómedence, meg légkondi meg babámfütyije legyen a házban, meg a tisztelt hátsófeleteket kinyaljuk ezért a pénzért, és ezek után példálóztok olasszal meg horváttal, haverokat sunnyogtattok, és még nem is fizettek, akkor az embernek a bicska is kinyílik a zsebében.
ha nem vettétek volna észre, akkor a tisztelt vendég volt itt először a bunkó, hiszen a vendéglátó engedélye nélkül engedett be a vendéglátó számára vadidegeneket a panzió területére.
ja, hogy senki nem kényszerít rá, hogy kiadjuk a házainkat? persze, akkor lehet éhenhalni, vagy a tecsóba-intersparba elmenni dolgozni éhbérért. tök jó lenne, ha nem véresszájúskodnátok egy fő bunkó házinéni felett, aki gondolom, már megszokta, hogy a tisztelt vendégek a szemét is igyekeznek kilopni, hanem örülnétek, hogy a bunkó házinénik növelik a GDP-t, az adójövedelmet meg az exportbevételt. Ja, és ha tudnátok olvasni: végül nem fizetett hármunkért, és leléptünk, mondván, úgysem tetszett a szállás. tehát mégiscsak történt lopás, analfabéta!
ja, és taplókám, én fizetek TB-t terhes nő miatt, gondolom, te nem.
helyettem ne szégyelljétek magatokat, én még nem kértem magzat után szállásdíjat, de kértem már kutya után, besunnyogott vendég után, rommá tört lakás után, ellopott tévé után nagyon is keményen!!!
és voltam vendéggel fél napokat rendőrségen, amikor ellopták mindenüket, mert olyan hülyék voltak, hogy nyitva hagyták az ajtókat, csináltunk 30 fős bográcsgulyás vacsorákat visszatérő vendégeknek, teljesen ingyen, mentem halláskárosult fiúnak a hallókészülékébe elemet venni, vittem szellemi fogyatékosokat veszprémbe az állatkertbe, nyugdíjas csoportot badacsonyi pincetúrára, fogtam a kezét a félős vendégnek, miközben húzták a fogát, vittem orvoshoz, mert rájött a vékonyfosás-hányás, promotálom a balcsit minden fórumon, ahol csak lehet, és ezekért soha nem kértünk egy fillért sem!!! viszont nagyon-nagyon felháborít, ha a bunkó házinéniket lebunkózza a még bunkóbb, nem fizető és hülye vendég. ti meg vagytok olyan bunkók, hogyha valaki meg meri védeni azokat, akikről nagyon jól tudja, hogy milyen nehéz munkával keresik meg a pénzüket, lebunkózzátok. hát tudjátok mit? ti vagytok a bunkók.
de látom, hogy én itt hiába tépem a számat nektek. menjetek, vegyetek batzpapucsot, az való nektek

Dr Kangörény 2007.08.07. 10:00:46

A balatoni vállalkozók inkább fizetnek adót, mint a pestiek??? Hülye vagy??? Egyik vállalkozó sem szívesen adózik (ez tökéletesen érthető), miért pont a balatoni vállalkozók lennének ilyen erkölcsi magaslaton?

moderátor 2007.08.07. 10:01:11

Ha nem k@rtátok volna el, akkor nem lenne magzat! Legközelebb tessék jobban odafigyelni!

2007.08.07. 10:02:31

Hát igen, mondjuk tényleg elég buta dolog úgy ottaludni egy ilyen szálláson, hogy előtte nem szóltok a házinéniek, hanem kész tények elé állítjátok reggel, aztán még ti vagytok megsértődve. Gondolom próbálta a maga kis korlátos módján megtorolni a dolgot. Persze nem azt mondom, hogy ez volt a jó hozzáállás, de azért ne felejtsük el, hogy mi miért vót...

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.07. 10:03:26

Aki a nagy magyar pocsolyához megy aludni/nyaralni, az amúgy se lehet sikeres ember.

macilaci 2007.08.07. 10:05:16

Amikor még germánokkal volt tele a Balaton, szarba se nézték a magyar vendéget.
Már fejlődünk, most éppen szarba nézik.
Kedves balatoni vendéglátósok, ha szoktatok utazni, csak azt kívánom nektek, hogy pont olyanok legyenek veletek az ottani házigazdák, mint ti vagytok a saját vendégeitekkel. Bár ez a tapló stílus máshol nem igazán divat. És itt szeretnék tisztelettel adózni a biztosan létező kivételnek.

jesszumpepi (törölt) 2007.08.07. 10:06:22

johevi 2007.08.07. 09:39:46


Hogy jön ide Anyuka?
Valószínűleg nem érezte teljesen jól a család magát abban a panzióban.Sok pénzért fel lehet építeni egy szép épületet,be is lehet bútorozni stb.Mégis van néhány emberi tényező,amit nem lehet pénzért megvenni.Tudod,a légkör,amit ösztönösen megérzünk.
Sokan szenvednek ezen a világon amiatt,hogy nem olyan munkát végeznek,ami igazán nekik való lenne.Emiatt aztán mások is szenvednek tőlük.
Ráadásul,ha így bánnának a gyerekemmel és leendő unokámmal egy szálláshelyen,nem biztos,hogy ott maradnék,ha csak nem lennék mazochista.

köpcöspapa 2007.08.07. 10:07:06

Nem a Balaton tehet minderről srácok. Az egy remek tav, benne a sok süllővel meg bikinis lánnyal.

A parton tenyésző humán kultúra kevésbé megnyerő.

toxikus 2007.08.07. 10:08:33

katka feldobod a napomat:D az ilyen típusú szánalmas embereken szoktam jól szórakozni:D ökölbeszorult fej, habzó száj megvan?:D ha már leparasztozod az embereket legalább ne múld felül azzal, h igazán tapló,(figyelem! kedvenc szavad következik!!) bunkó módjára reagálsz:D télleg te lehetsz a balatoni vendéglátósok gyöngye

Vitriol 2007.08.07. 10:12:17

Balatonra járni, ősi NDKs szokás...

cplanet 2007.08.07. 10:12:33

Le kell foglalni pár hétre az egész házat és elfelejteni lemenni. Ezek is egy nap alatt akarnak meggazdagodni. Magyarországon sajnos ez a jellemző... Kapzsi, rabló banda:

Adresse:
Kaprinyák Tibor
H - 8261 Badacsony
Egry sétány 8.
Tel.:
00 36 87 701 739
Mobil:
+36 70 510-25-22
E-mail:

Web Seite:
www.zimmerinfo.hu/badacsony/kapri

mahabharata 2007.08.07. 10:13:14

kár, hogy nincs e-mail címe. Eláraszthattuk volna pár kedves e-maillel...így kicsit hatékonyabb lenne a Homár és nemcsak egymásnak szövegelhetnénk.

macilaci 2007.08.07. 10:13:47

Kedves Katkamanó, látod, itt mindenki hülye, csak Te vagy helikopter!

A szolgáltatás nagysága éppen abban állna, hogy kivétel nélkül minden vendéggel kedves vagy, még azzal is, akiről azt hiszed, hogy bunkó. Te, mint szolgáltató, ne nagyon válogass a vendégek között! Vagy ha igen, ne csodálkozz, és ne sírjon a szád a tévében meg az újságokban, ha egyszercsak elfogynak, és szarnak a te balatoni cimmerferidre, mert boldogabban költik az egész evben verejtékkel megkeresett pénzecskéjüket egy olyan helyen, ahol jól is érzik magukat érte.

Tolvisz 2007.08.07. 10:14:21

Valakinek elfogyott a szeduxene...

Tény, hogy a kedves vendég előre is szólhatott volna, ez azonban nem egy megbocsáthatatlan bűn, másnap szóltak, ki is akarták fizetni, nem elsunnyogni. Ha a házinéni normálisan áll a dologhoz, akkor egy rövid ejnye-bejnye után elfogadja a pénzt és mindenki boldog. Még meg is jegyezték volna, hogy aranyos volt, nem problémázott egy csekélységen. Persze szegény nem tudhat arról, hogy a net korát éljük...

Mindegy, szerintem a story lassan túl van lihegve.

toxikus 2007.08.07. 10:15:29

Tolvisz 2007.08.07. 10:14:21
ne hidd,h túl van lihegve:D katkamanó ellát minket minden jóval:D

moderátor 2007.08.07. 10:18:58

Szerintem is túl van lihegve, már hatvanhetedszer találja fel valaki a spanyolviaszt és teszi be a ház elérhetőségeit... kész Derrick-ek vesztek el itt a fórumban!

darthyoda 2007.08.07. 10:20:24

Egy apró kérés a T. kommentelőkhöz:
általában a Balatonról tett negatív megjegyzésekről csak annyit, hogy olyanok kritizáljanak, akik max. 1-2 éven belül voltak ott. Csak az utóbbi néhány évben is rengeteg dolog változott. Az ott vállalkozást űzők nagy többsége tisztességes, a szinvonal sokkal magasabb, mint volt. Ha megnézitek a Banya panzióját, akkor láthatjátok, hogy nem az a lepukkant szar, amikkel 10 éve tele volt a Balaton. Tehát hagyjuk a 10 éves közhelyeket.
Ha a banya tényleg ilyet mondott, akkor nem normális, de azért érdekelne, hogy ő hogy emlékszik a dialógusra.
A megjegyzése, miszerint ideges lesz Tiborbácsi, ha megtudja, jogos.
Így nyár tájékán az összes mindenféle ellenőr ott liheg a tó körül, és nyaralással kombinált büntetéseket foganatosít. Benéznek a házakba, kertekbe, és ha úgy gondolja, hogy nem a tulaj nyaral, akkor büntet. Mert biztos pénzért adtam ki a házam. És nekem kell bizonyítani, hogy nem. Ez se normális dolog, nyilván belefutottak már pár ilyenbe a banyáék.

wertz (törölt) 2007.08.07. 10:21:00

Hofi szavaival élve: katka hozzászólásában az egy főre eső bunkók száma: két fő... :)

Brutálmackó 2007.08.07. 10:21:06


Szerintem is valahol sántit a történet fent leírtak alapján,de akkor is a sunyizásnak ára van

Gera 2007.08.07. 10:22:44

Ember, beszélsz itt mindenféle károkozásról, de vedd már észre, hogy itt (ha igazat mond a levélíró) szó nem volt semmi ilyesmiről. Az a helyzet, hogy a vendégek fizetni akartak a semmiért, de a szállásadó hülyén viselkedett. Igen, szólni kellett volna előre, de utólag ezen felesleges ennyire kiakadni. Normális emberek ezt el tudják intézni kulturáltan is és akkor mindenki jól jár. Így meg mindenkinek marad a keserű szájíz és a rossz tapasztalat.

Egyébként én most nyaraltam egy hétig Szepezden és nagyon jó volt. Hat embernek kibéreltünk egy négyszobás házat, korrekt volt, tiszta, elég jól felszerelt, jól éreztük magunkat benne. A víz príma volt, a környékbeli éttermekben sem volt semmiféle problémánk. Szóval szerintem nem kell leírni a Balatont.

efhábé 2007.08.07. 10:23:14

"2. minden vendégnek elmondjuk, hogy plusz vendéget nem fogadhat, a kulcsot tovább nem adhatja, zárjon be mindent, és ne engedjen be idegeneket"

És akkor én pl. itt fordulnék sarkon és hagynám ott ezt a szállást rögtön. Mi ez? Börtön? Természetesen nem altatok senkit a szobámban, de hogy oda más be se tehesse a lábát? Vicces. Meg mi az, hogy zárjon be mindent és ne engedjen be idegeneket? Mi vagyok én? Rendész? Az én dolgom azt figyelni, hogy ki járkál ki-be egy panzióba? És ilyen hozzáállás mellett csodálkozol, hogy mindenki Horvátországba jár a Balaton helyett?
Észhez kéne térni és végre a vendég fejével gondolkodni, neki mi a jó. Valaki írta, hogy Szilvásváradon egy panziós rájött, a vendég a fontos, nem a profit. Ez kapitális ostobaság. A panziós arra jött rá, hogy ha fontos a vendég, akkor elégedett lesz és akkor nagyobb profit jut neki. De ennek így is kell lennie. Ha jó a hely, visszamegyek máskor is, meg főleg ajánlom másoknak. No de egy ilyen börtönt, ahol örülnöm kell annak, hogy a kegyes tulaj hajlandó volt nekem egyáltalán szállást adni???????

hamiskaj 2007.08.07. 10:23:34

Hülye bunkó kapanyélszájúak! Kérjetek azonnal bocsánatot katkamanótól és Kapriéktól! Az ő és hasonszőrű társaik áldozatos tevékenysége nélkül ugyan hol tartana ma a balatoni vendéglátás?

báró Csekonics 2007.08.07. 10:29:01

katkamanó 2007.08.07. 10:00:09

Hááát - már megint nem fekete és fehér egyik fél sem, az az érzésem...
Ha T. vendég tudta már este, hogy hajnalra odaér a kislánykája, akkor igazán szólhatott volna, anélkül sunnyogás szaga van a dolognak, akkor is, ha nem az. (Hajnalban persze hogy ne keltse fel, de mi van, ha pl. házinéni felébred a zajra és rendőrt hív?!)
Házinéni meg - lévén vendéglátós és a vendégnek ugyebár mindig igaza van - lehetne (muszáj neki) türelmes és mondhatja azt, hogy ok plusz 2 fő lesz. (NEM, NEM 3 !!! Legalább a baba születését várja már meg, ha pénzt akar érte is kérni.)

A Balcsiról meg annyit, hogy lehet ott normális szállást is találni jónéhányat szerencsére, meg persze vannak zavarosban halászó helyek is.
Mellesleg, minden második házon zimmer frei tábla van szinte még a mai napig - nem véletlen, azért ehhez valljuk be összesen egy kis nyelvtudás kell, meg hogy a ház olyan felépítésű legyen (több fürdőszoba pl.). Persze, aki lelkiismeretesen csinálja, annak sok-sok türelem is kell, bevállalni, hogy nemigen van (nyáron) szabi és persze néha van bukta is (törés/lopás).
De ahogy páran megjegyezték (kicsit durvább hangnemben) - nem kötelező, tehát mindenki, aki ilyesmire vállalkozik akár Balcsin, akár máshol, döntse el, hogy akarja-e...

hegyilany 2007.08.07. 10:29:46

A légkondiért nagyon sok helyen külön kell fizetni, itthon és külföldön is, úgyhogy ez kevésbé szarrágás, mint inkább szokás...

El Grapadura 2007.08.07. 10:31:23

Nem szorosan a témához kapcsolódik. De valaki mondja már meg milyen hal az a HEKK, és hogy kerül a Balaton partjára?

toxikus 2007.08.07. 10:32:15

El Grapadura 2007.08.07. 10:31:23
Nem szorosan a témához kapcsolódik. De valaki mondja már meg milyen hal az a HEKK, és hogy kerül a Balaton partjára?

kimászik a vízből

lezlike 2007.08.07. 10:33:18

Csak annyi, hogy akiben ennyi rugalmasság nincs, az nem életre való!!! Mégis hogy képzelte? Ezek után biztosan rengeteg vendége lesz.
Én hiszek benn, hogy vannak normális házinénik is, de sajnos érdekes módon pont Badacsonyban olyannal találkoztam, aki hogy úgy mondjam, szintén hagy némi kívánni valót maga után... A nevükről annyit, hogy van egy arborétum is a környéken, ami szntén az ő nevüket viseli...Belekukkantanék én a vendégkönyvükbe, hogy tényleg beírt-e bennünket, merthogy a személyinket elkérte ezzel az indokkal, de sajnos Badacsonykártyát nem tudott adni nekünk, mert állítólag nem fizetünk IFÁ-t. Akkor most mi van???

Tunguska 2007.08.07. 10:37:29

"már ne is haragudjatok, de a kapanyél kiáll a szátokból."

na ezért megyek én a bunkó pesti inkább horvátbaaa, meg görögbeee....

Elöbb vagy utóbb úgyis éhenhal minden balatoni zimmeres meg lángosos. Akkor kell majd becsületes görög vendéglátósokat telepíteni a helyükbe.

macilaci 2007.08.07. 10:37:45

darthyoda : Miért ne írnék a közel tíz éves sérelmeimről, az nem tapasztalat?
Ha nekem nyolc-tíz évvel ezelőtt örökre elment a kedvem a balatoni nyaralástól, azt miért ne írhatnám meg? Egy-két éves tapasztalatom tényleg nincs, mert ha rágondolok arra a pocsolyára, felfordul a gyomrom cimmerferistül, hájszmájszostul, fagyos rántotthekkestül, avas és égett olajban sütött lángosostul, lehúzós pincérestül és húszmillás germán autókkal furikázó fürdős kurva módjára pénzhiány miatt síró panzió- és apartmantulajdonosostul.
Tudom, most jól kiszúrtam a balatonnal, hogy én és kiccsaládom nem megyünk oda többet :))

lezlike 2007.08.07. 10:45:36

Katkamanó.
Azért engem érdekelne ez a 2500ft/fő/éj. Meg lehet valahol találni a szállásotokat a neten?

jesszumpepi (törölt) 2007.08.07. 10:46:02

Szövegértési feladat:

A levélíró azzal zárja a történetet,hogy :"Végül tényleg nem fiztettek hármunkért..."
Katkamanó ezt úgy értelmezte,hogy egyáltalán nem fizettek egy főre sem - ezen akadt ki,mert nyilván volt már egyáltalán nem fizető vendége.
Én meg úgy értelmeztem,hogy végül két főért fizettek,nem háromért.
Tényleg többféleképpen értelmezhető mondat.
Ilyen kommunikációs apróságokon múlhat egy szituáció kezelése.

dgzulter 2007.08.07. 10:47:04

Egyszerűen arról van szó, hogy a vendéglátók alig várták már, hogy végre kitehessék a kedves családot a 'jó magaviselete' miatt és végre kapóra jött egy lehetőség! Lehet, hogy örömmel bukták a további jövedelmet csak ne lássák őket többet.
Ja, ha jobb a horvát meg az olasz tengerpart miért nem mentek oda ők is? Nyilván a hazaszeretet...

Lilieth 2007.08.07. 10:47:41

Várgyá, most vadászom a kapanyelet a pofámból, mert így nem férek ide rendesen, hogy írjak valami bájosat :o)

DEGEC 2007.08.07. 10:48:01

most mit csodalkoztok ezen az egeszen, magayarok vagyunk nem...illetve ti vagytok, en meguntam (megfogadtam feri batyam tanacsat)es elhagytam kishazamat, es nem ernek ilyen attrocitasok.
2. sokat utazom, sose fizettem meg klimart.
3. mindketten hibasak, de a banya jobban.Miert nem mondta reggel hogy tavozzanak a vendegek mert nem tartottak be a szabalyokat, es ez tole mint becsuletes adofizeto allampolgartol, ahogy megtudtuk o termeli a GDPt, tavolall, es o csak a torvenyek es hatajos jogszabalyok betartsa mellett uzemelteti a panziot.
En nem feltam a balaton vendeglatosokat, de erdekes modon hogy iden meleg volt, telt haz volt mindenhol egyik se mondta hogy inkabb fizetek tobb adot, mert jol megy a bolt, de 2 vagy 3 eve meg mindengyik ott sirt hogy nincs viz meg turista, nem tud fizetni...
amugy meg ne furgye le a balatonba:-DDDD

dgzulter 2007.08.07. 10:49:59

El Grapadura 2007.08.07. 10:31:23

Tengeri hal. Odaviszik.

kedvesibolya 2007.08.07. 10:56:37

Szerencse, hogy vannak ilyen topikok, lehet labilis idegrendszerű embereknek először felizgulni, aztán gőzt kiereszteni. Az ilyen történetek rendszerint sántítanak valahol, tuti, hogy ez is. Nagyon kíváncsi volnék, hogy a néni hogyan meséli el ugyanezt.

NetzArbeit 2007.08.07. 10:57:10

Az a jó a Balatonban, hogy oda már közel a tenger!

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 10:57:30

Katkamanó, nem nem fizettek, hanem hármunkért nem fizettek. Csak kettőért, nem mindegy. És vegyél be nyugtatót. Ennyit nem ér. Nekem van Köveskálon egy ismerős panzió, egy csoda édes tulajjal, akinél egy kétnapos tréningen voltunk. Én, mint a csapat főnöke arra a napra, a saját lányának a privát lakosztályát kaptam meg, olyan kajákat csinált, hogy fúúúú, hozta nekünk este a feles pálinkát, mindnkihez volt kedves szava, és a végén hazamenet mindenki kapott 4-4 házilag sütött kakaóss csigát az útra. És elég lett volna, ha elfoglaljuk a házikókat, oda löki a kaját és szevasz másnap, de ő szerintem nem is tudna ilyen lenni. Marika egy csoda édes mamika :D

KrixKrax 2007.08.07. 10:57:36

Én minden évben ugyanazt a házat bérelem ki a Balaton parton, és bizony voltam már ott elég nagy családdal több napra, bejelentés nélkül, kutyával, bográcsgulyással. Ott azt mondta a vendéglátó: ugye jól éreztétek magatokat, megkostoltátok a szilvát is, most érik? Érdekes minden évben visszajárunk oda.
Egyébként pedig szerintem az ilyen idióta történetek ellenére a BALATON Európa egyik legszebb helye. Nyitott szemmel járjátok be a Balaton-felvidéket, a legkisebb településeket is, és természetesen látogassatok el az egyik legyszebb városba, TAPOLCÁRA. A Malom-tó és a Tavasbarlang fantasztikus. Ez a kisváros elvesztette a bányászati központ szerepét a rendszerváltozás után, és most, az idegenforgalomnak köszönhetően egy csodaszép, virágzó, kedves hely. Ez itt a reklám helye volt:))))))

DEGEC 2007.08.07. 10:59:51

kimaradt:-((

katkamano!!

Nagy penzekben le mernem fogadni hogy te nem a ket szep szemukert vittel fogyatekosokat veszprembe, meg fogdokihoz meg mittom en milyen hostetteket csinaltal, mert te vagy a robin hood, hanem penzert, ez a munkad, ezert fizetnek, en se mentem meg be dolgozni ingyen egyszerse, ha ezt nem birjatok megemeszteni hogy nem abbol all a balatoni turizmus hogy felhuztatok annak idejen oda nagy hazakat, vagy kissebbeket, meg a tsz meg a gyarak kiutaltak uduloket nektek oda a balatonra, es akkor eletem vegeig szedem a sarcot a bunko pestiektol akik nem fizetnek adot.
En se voltam jo par eve a balatonon, es nem veletlen, es sajnalom de nem fogom kockara tenni a csaladom nyaralasat azzal hogy 2-3 evente probalkozok a balatonon hogy hatha elertunk valamilyen szinvonalra.
elkurtatok...es itt jegyzem meg tisztelet a kivetelnek, oket sajnalom.
De ilyen az elet.

KrixKrax 2007.08.07. 11:00:14

Ezt mindenfajta elfogultság nélkül írtam, pedig milyen érdekes, hogy pont Tapolcán születtem és éltem sok-sok évig.

KrixKrax 2007.08.07. 11:00:14

Ezt mindenfajta elfogultság nélkül írtam, pedig milyen érdekes, hogy pont Tapolcán születtem és éltem sok-sok évig.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 11:00:30

És akit érdekel, inkább oda menjen. Én meg ahol tudom, őket reklámozom. Mert ott tuti nem b@asznak át, nem lopják ki a szemed, és arra bazíroznak, hogyha te jól érzed magad, akkor azok a haverjaid is jól fogják, akiknek elmondod és odamennek.

További magyar hang 2007.08.07. 11:03:15

katkamanó 2007.08.07. 10:00:09

Nemrég defektem volt a Balatonnál és nem voltál sehol, magamnak kellett kicserélni a kereket, te hős.

Zorro2007 2007.08.07. 11:10:58

Mivel mi is uzemeltetunk panziot a Balatonon hasonlo tortenet is sokszor megesett.
Egy kis kulonbseggel, akkor a kedves vendeg ELORE megkerdezte, hogy ez es ez lenne, oldjuk meg a problemat.
Viszint azt szerintem mindenki utalja, ha kiadsz egy szobat 2 fonek reggel meg kimaszik belole 4.
A kulcsmondat, ELORE megbeszelni a hazinenivel...

NoMojito 2007.08.07. 11:11:56

A kedves panaszos kicsit gondolkodhatna mielőtt fröcsög. Mivel már járt a nagyvilágban és feltételezem nem egy buszmegállóban aludt (mert ez az egyetlen kivétel) tudhatná, hogy mindig, mindenhol a szállás elfoglalása előtt van egy olyan apró rituálé amit bejelentkezésnek tőlünk messzebb check-in-nek neveznek. Rémlik? Jobb ha tapsol örömében hogy ezt itthon és nem külföldön játszotta el, mert pillanatokon belül a rendőrségen köt ki. Még ott is van check-in.
Attól mert Ő elintézi egy „ugyanmáááár” vállrándítással ez a magatartás elég primitív jellemre vall. Függetlenül attól hogy a szállásadó felé bunkóság még meg is büntethetik a tulajt. Vagy jelzi idejében az érkezését, vagy ha a sors úgy hozza akár éjjel is felkelti a tulajt. Aki ebből él biztos fel van készülve rá, hogy a vendégei éjjel is adnak neki némi elfoglaltságot. Itt van az a rész hogy mindent a vendégért, nem pedig ott hogy a baromságait szó nélkül elnézi.

Ami a baba szállásdíját illeti. Tény hogy a tulaj elég hülye érvet talált ki. Mindenesetre az 50%-os felár, már csak a nevelő célzat miatt (ami bizony a későbbiekben még jól jöhet kedves B-nek) is jogos. Még az is szerencsésebb lett volna ha azt mondja hogy nem volt rajtuk sapka.
Mindenesetre fenntartásokkal fogadom a történetet, hisz a levélíró az elszámolásnál ott sem volt, és mire nyilvánosságra került a story bizony sokat torzulhat.

KrixKrax 2007.08.07. 11:13:28

Katkamanó most már hatalmába kerített téged a sötét oldal. Állj közénk, legyél saját vendéged magadnál, és akkor kitisztulnak majd a gondolataid. Tudom, a sötét oldal nagyon erős, de vagy a tanítód vagy a lelkiismereted majd rávezet a helyes útra. Az erő és a lelkiismereted legyen veled!

gravy_t 2007.08.07. 11:13:30

katkamanó 2007.08.07. 10:00:09

"nagyon-nagyon felháborít, ha a bunkó házinéniket lebunkózza a még bunkóbb"

hát nem elég, hogy bunkó, még le is bunkózzák?! hova jut a világ... rotfl

Jude (törölt) 2007.08.07. 11:14:07

Ez az egész egy hazugság, csak én találtam ki és álnéven beküldtem.
Tök jó, igaz?

darthyoda 2007.08.07. 11:17:02

macilaci:
sok külföldi nem jön Magyarországra, mert a 70-es években megvert a rendőr, ha hosszú volt a hajad, vagy szűk a nacid. Ez korrekt? A Balatonon is volt szerencsére rendszerváltás. Csak nem 90-ben, hanem úgy 4-5 éve kezdődött, és még tart. Ha nem hiszed, akkor menj, és nézd meg. És ne higgy a pletykáknak, meg a rossz emlékeknek. Képzeld, eltűntek a bunkó németek, és egyáltalán sokkal barátságosabb az egész. Már nem az a hányós-pörgős, mint ami 10-15 éve volt. Lehet nyugodtan pihenni, este sétálgatni, és nem akarnak sem lehúzni, sem megverni. A víz tiszta, a part kultúrált, pláne a fizetős strandokon. Szinte minden településen egyletek működnek, amik igyekeznek rendben tartani a környezetet. Ha valahol egy étteremben lehúznak egy helyit, akkor az be is zárhat, mert nem megy oda senki. Tény, hogy nem tenger, de 1 óra alatt oda lehet érni Bp-ről. A vonat ugyanolyan hangos:)

dy

ps: a banyákat kerüld, és ott vegyél ki szobát, ahol már járt ismerősöd, és meg volt elégedve.

NetzArbeit 2007.08.07. 11:18:33

Elolvastam mégegyszer, mert azt hitem rosszul értem:
Olaszból Pestre Badacsonyban megszállni?
Amikor már túl vagy a nagyján? Minek? durván két óra múlva a saját ágyadban aludhattál volna. Vagy ki volt adva feketén? :-)

katkamanó 2007.08.07. 11:18:33

tudjátok az a vicc, hogy a horvátok egy ilyenért megkéselnének, és egészen határig kergetnének. itt viszont, mivel magyarországon vagytok, akkora pofátok van, mint a bécsikapu. fenyegetőztök apehhel meg fogyasztóvédelemmel, tudjátok erre mit mond a fogyasztóvédelmis? a vendég volt először a bunkó, és nem fizetett, ezekután ne verje a nyálát.
egyébként aki a balatonparton hekket zabál, mert olyan hülye, hogy nem tudja, hogy az nem balatoni hal, sikeres ember nem lehet...
és igen, vannak olyan tisztességesen adót fizető vendéglátósok, akik tisztelik, és szeretik a vendéget, és marhára örülnek, ha visszajönnek évek után is, jó hírét keltik a szállásadónak és hoznak vendéget, viszont marhára nem szeretik és nem tisztelik, ha a vendég nem hogy nem jön vissza, de nem is fizet azért a szolgáltatásért, amit már igénybe vett, meg pöcsösködőn a kertben levő hangyáért is árengedményt kér. szóval ismételten: lehet befogni. egyébként nem csak a húszmillás germán autókkal furikázó panzió és apartmantulajdonosok sírnak, mint a fürdős kurvák, hanem az ötvenmillás tragacsokkal furikázó pesti maffiózók is. úgyhogy erről a témáról is le lehet szállni, és lehet egy kicsit a saját házatok táján is söprögetni.
aki olyan hülye, hogy nem érzi valahol jól magát, de mégis ott marad, aztán évek múlva szidja a pocsolyát, ami nemzeti kincs, annak meg úgy kell. egyébként lehetne a saját dolgainkat tisztelni és szeretni is, esetleg jól bánni vele. ez sajátosan magyar szokás, hogy szidjuk, rontjuk azt, amink van, leromboljuk azt, amit a másik felépített, mondván, dögöljön meg a szomszéd tehene is. érdekes, én meg olyanokat hallottam, hogy görögországban a tavalyi tűz elől úgy tudott ismerős elmenekülni, hogy bevágta a családot az autóba, és padlógázzal ment a határig. minden cuccuk ott maradt, és egy fillért nem fizetett a biztosító. horvátországban gyerekek fulladtak meg a tengerben, olaszországban hamis 50.000 lírást kapott vissza az ember 100.000-ből, amiért magyarországon megvádolták pénzhamisításssal, londonban szemeteskukákra nyíló négycsillagos szoba törölköző nélkül, szóval kintről is tudnék szép dolgokat mesélni. ehhez képest itthon van egy fantasztikus lehetőség a nyaralásra, ha ügyesen válogat az ember, akkor nagyon olcsó szállást lehet találni aranyos házinénikkel, bőséges, laktató reggelikkel, ha kell, megmutatják, hová menj a legjobb fogast enni (NEM HEKKET), melyik eldugott pincészetben adnak jobb bort, mint a szeremley, varga, gere, csak épp barátkozni kellene, jó fej módon hozzáállni a tulajhoz, nem átverni, nem plusz embereket behozni, neadjisten, vigyázni a házra, hiszen a legtöbb szállásadónak ez az egyetlen vagyona és munkaeszköze van, nem bunkózni, nem beszólni, meg fizetés nélkül meglépni.... Szóval lehet akár jófejnek is lenni a balatoniakkal, nem lenézni őket, hogy bunkó, pénzsóvár, vidéki parasztok, mert képzeljétek el, a legtöbbje nem az. Nyelveket beszélő, diplomás, érettségizett emberek, akik büszkék arra, hogy európa legnagyobb melegvizű tavának az őrei lehetnek, és foggal-körömmel harcolnak azért, hogy a balaton presztízse az elmúlt akárhány év után emelkedjék, és ne cimmerferisavaslángosos pocsolyának titulálják a médiában (vajon miért hasonlítják össze állandóan horvátországgal? ez olyan, mintha a macskát hasonlítanánk össze a kutyával, vagy a sört a borral. ja, tudom már, azért, mert horvátországban van egy-két fejesnek szállásadásban érdekeltsége, így már érthető, miért kell annyit szidni a balcsit.) szóval lehetne szeretni is egy kicsit azt, ami a miénk. ja és a pocsolya vízminősége évtizedek óta a legjobb. de csak akkor, ha nem pisáltok bele, és fürdés előtt nem kenitek be magatokat napolajjal. azt ugyanis nem csípik sem a halak, sem a vendéglátósok, akiknek van egy kis fogalmuk arról, hogy mi nem jó a tónak.

NetzArbeit 2007.08.07. 11:21:24

KatkaManó!

Eddig egyetértettem Veled, de most túlzásba vitted. Nemáhogy leb@sszá, mert nem mindig a Balatonhoz járunk... :-)

darthyoda 2007.08.07. 11:23:26

Krixkrax:
A házbérlés kicsit más, mint a szobabérlés, gondolom belátod...

Blitzkrieg 2007.08.07. 11:24:25

3 hete két napra lementem Siófok mellé. 1 éjjelre szerettem volna kivenni egy szobát. Valahol egyenesen meg voltak sértődve:1 ÉJJELREEEE!!! TAKARODJ!,valahol simán a pofámba mondták sajnos 1 éjjelre nincs szoba bezzeg 1 hétre már van. Maradt a cucuki hátsó ülése.Fuck Balatoni vendéglátók, megint nem megyek le vagy 10 évig. ui.:ja nektek 5000Ft nem péééz? valaki 12 órát gürizik érte, bocsika.

NetzArbeit 2007.08.07. 11:25:47

Blitzkrieg!
Az Olaszoknál szezonban NINCS TRANZITSZÁLLÁS! Meg is mondják: minimum három éjszaka. Ilyen van sajnos :-(

Reeves 2007.08.07. 11:28:43

Katkamanó!!

Te nem a lehúzós nénikének a lánya vagy?? Olyan igazi balatoni "kizsebeljük a túristát" típúsok vagytok!
Így ne várjátok a Balaton fellendülésést. Ami mellesleg nekem -mármint a Balaton- tetszik, csak ilyenek nélkül mint TE meg a lehúzós mama!!!
Megjegyzem komoly szállodában se kérnek 2 éves korig semmiféle pénzt a baba után!!

NetzArbeit 2007.08.07. 11:30:14

De olyan is van - Balatonfelvidék, Csopak környéke - hogy odatelefonáltam péntek reggel arra a szállásra, ahol tavaly nagyon kellemes 3 napot töltöttünk szeptemberben, és megkérdeztem, hogy délután érkezünk, vasárnap este mennénk. Azt mondta a házi néni, hogy nagyon örültek nekünk, szívesen látnak. Ninsenek ugyan otthon, de ott a kulcs ahol tavaly is volt !!!!!!! Jól esett, hogy így megbínak bennem!
Egy Anti Homár -on telán meg lehetne írni ilyeneket is!

Darumadár fenn az égen 2007.08.07. 11:34:40

Nekem a Balaton a mindenem, de sajnos nagyon ritka a korrekt házinéni. Lehúzós, szarrágó, gyorsan megakarok gazdagodni féle tetves banda. De sajnos a szállodákban is nagyon gyakran átvágják az embert (Hotel Marina pffff...)

katkamanó 2007.08.07. 11:35:03

úgy látom vannak azért egy páran, akik még hallottak arról, hogy nem illik visszaélni azzal, hogy ő a vendég, éspedig neki akkor is nyalják ki a seggét, tök mindegy, hogy mit csinál, mit tör össze, mit hagy nyitva. és nem, nem vagyok hős attól, amiket csináltam aktív vendéglátós koromban, tök ingyen, mert ezért szerintem pofátlanság pénzt kérni, de igenis jó vendéglátósnak tartom magam, akihez évekig visszajártak a vendégek, hálás vendégek, jó vendégek, és vitték a hírünket egész európában, sőt még a tengerentúlon is, mert vendégszeretők voltunk, nem lehúzósak, nem átverősek. Viszont a bunkó, berendezést leamortizáló, nem fizető, másokat fizetés és engedély nélkül ottaltatós, nyáron fűtést föltekerős, nádas parasztház előtt tűztiltótáblát figyelmenkívülhagyós, grillezős, házatmajdnemfelgyújtós vendéget úgy vágom ki a házból, hogy repül a palánkon keresztül, még akkor is, ha utána hozzátok hasonló posztokat írogat a netre, mert nincs jobb dolga, vagy megy a fogyasztóvédelmisekhez.

ja, és visszaéltetek a szállásadó személyes adataival, szerintem be fog figyelni egy büntetés az indexnek, hogy ezt hagyta.

stichus 2007.08.07. 11:35:33

nem tudom, ki hogy van ezzel, de ez a katkamanó engem kifejzetten irritál

hattyú 2007.08.07. 11:37:00

katkamanó:
"9. tanulság: legközelebb a bunkó házinénit megkérdezni, hogy a bátyám meg a csaja szeretnének itt aludni, hogy lehet ezt megoldani? és akkor nem lesz bosszúálló magzat után is pénzt kérő házinéni."

igen, szólni kellett volna, szerintem is taplóság volt nem szólni, de a magzatért pénzt kérni akkor is száánalmas parasztság.

KrixKrax 2007.08.07. 11:37:51

darthyoda csak a hozzáállás miatt írtam, érted ugye? Sok olyan történetet hallottam, átéltem, ahol a vendéglátók lesték a vendég minden gondolatát, maximálisan kitesznek magukért. Nem a pénz miatt, hanem mert azt szeretnék, hogy aki náluk vendég, az jól, nagyon jól érezze magát, pl. falusi turizmus (két kifizetett étkezés között hoznak egy tál süteményt, reggelre házitejet hoznak...). És érdekes ezeknek is megéri szobát, házat kiadni. És már kora tavasszal csak nyár végére van szabad helyük a naptárban! Nem reklámozzák magukat, hírük szájról-szájra jár. Ezektől is tanulhatnának vendégszeretet a nagy vállalkozók! Ezt iskolában nem lehet megtanulni!

stichus 2007.08.07. 11:38:11

nem tudom, milyen formában működik a szobáztató mami, de a céges adatok nem személyes adatok és nyilvánosak

darthyoda 2007.08.07. 11:39:25

Hát Katkamanó, be kell hogy lássam, Te nem vagy jó a tónak. Én itt próbálom védeni a Balatont, pedig semmi érdekem nem fűződik hozzá, erre Te mindent tönkre teszel. Olyan vagy Te a Balatonnak, mint a jobboldalnak a Jobbik, balnak meg a Munkáspárt.
Szóval, ha lehet, akkor a Balaton megvédését bízd rám, és menjél inkább a vendégeidhez, foglalkozz velük, éppen viszik a tv-t a hangyáknak, és már 15x annyian vannak, mint egy órája.

Ha esetleg nem voltam elég világos:
húzz innen a francba a demagóg szövegeddel, de qrva gyorsan!

dy

En-wi 2007.08.07. 11:39:34

VAPE
Hát nemtudom akkor én biztos "rossz" helyekre szoktam járni de ha egyszer volt a szobában légkondi akkor sosem kértek érte plussz pénzt .. Sem itthon sem külföldön..
JAAA.. Lehet hogy nem is voltak annyira szarrágók mint a cikkben foglalt "hölgy" és katkamano szerű társaik...??

:)

Rák Attantam 2007.08.07. 11:41:43

Na, hé, hó!? Már 2500 Ft egy szoba a Balcsin? Mi van, mennek le az árak?

4 évvel ez előtt mi a párommal voltunk meglátogatni egy ismerőst Füreden. Ez egy pénteki napon volt, másnap mentünk tovább Komáromba. Délután 4 órától nem csináltunk mást, csak szállást kerestünk és benzint égettünk, jártunk a városban fel és alá, a nap végére egy GPS hozzánk képest bamba eltévedt turista lett volna, annyi helyismeretet szereztünk.
Kábé 6-7 helyen lett volna szoba, de amikor meghallották, hogy magyarul szólunk, egyből vízszintesbe ment át az addig halántékig érő száj. Amikor még azt is kiejtettük a szánkon, hogy csak egy éjszakára kellene a szoba, a tapintatosabbja inkább letagadta, hogy volna szállása, a többi meg símán belenyomta az arcunkba a választ: háááát, inkább várunk olyanra, aki kiveszi az egész hétvégére, sajnáljuk...
Már erősen este 7 óra felé járt az idő, amikor találtunk egy szobát. Legyen inkább "bútorozott sufni". Eléggé szájszélrágva, sértődötten, de mégiscsak kiadták 1 éjszakára 7500 Ft-ért. Szerintem csak azért, mert már nem volt esély aznap több érdeklődőre.
Azért még a tulaj (?) megeresztett olyan dumákat, hogy ugye az ágyneműt egy éjszaka után is le kell cserélni, az mennyi pénz kimosni stb. Fáradt voltam, úgyhogy inkább csak magamban kérdeztem meg tőle, hogy az minket miért érdekeljen? Ha ennyire fáj neki a vendéglátás, menjen kacsacsőrű emlősnek a veszprémi állatkertbe.

De hogy a topicba is vágjak: persze, sokféleképp el lehetett volna intézni a dolgot. Lehetett volna még este szólni a házinéninek. Nem tették. Valószínűleg nem sumákolásból, mert akkor reggel sem tették volna. Inkább az lehetett az ok, hogy bíztak a hely rugalmasságában (sic). "Reggel a végelszámolásnál majd elintézzük." Éjjel csak nem kopogtat az önkormányzat szabálysértési osztályának munkatársa összeírni a vendégeket...

Egyébként meg a mami stílusa naon ösmerős. A fiacskájának nincs véletlenül egy GéRobi üzletlánca lopós pénztárosokkal?

katkamanó 2007.08.07. 11:42:02

kedves kommentelők, nem, nem a bunkó házinéni lánya vagyok, de az én családom is ebből él, és nagyon jól tudom, hogy a vendégek miket nem engednek meg néha maguknak, ami mondjuk, otthon, eszükbe sem jutna, vagy ha ők lennének a másik helyzetben, még jobban fel lennének háborodva. azt próbálom itt elmagyarázni, hogy jó lenne, ha a balcsit és a lakóit nem szidnátok lépten-nyomon, mert vannak jó fej vendéglátósok is, akik olcsón, jó, kényelmes és szép szállást adnak, jó és bőséges kajával, csak épp kellene venni a fáradságot, hogy megkeressétek az ilyet, és ha megtaláltátok, nektek sem szabad bunkó lenni vele, ha ő jófej módon állt hozzátok. Az, hogy egy rossz tapasztalat után azonnal előítélettel viseltettek a balcsis szállásadók iránt, megfoszt benneteket attól a csodától, amit bármikor élvezhetnétek, ha kicsit megerőltetnétek magatokat. de ha így álltok hozzá, tényleg jobb, ha külföldre mentek, mert ott legalább, ha lehúznak (ott is lefognak húzni, nehogy azt higgyétek, hogy nem, csak nehezebben veszitek észre), nem a balcsit fogjátok szidni, hanem olaszt, vagy spanyolt, vagy horvátot.

NetzArbeit 2007.08.07. 11:42:23

Darthyoda!
Ha valakinek más a véleménye, akkor "el lehet kérem menni"?
nem is értem hogy jön ide a politika már megint? :-(

Reeves 2007.08.07. 11:42:30

És a házinéni hajnal 1 órakor azért rinyált volna, hogy miért ébresztik fel ezért, mert természetesen maradhatnak hisz a pénz neki!!!!
Erre mit mond ez a nagyon okos KATKAMANÓ??
Aki engem is nagyon irritál már!!!!

csabnagy 2007.08.07. 11:46:46

katkamano, te betegebb vagy mind a tavaly.
azert nem eszel hekket mert az nem balatoni hal??? akkor mondjuk pizzat se eszel mert az elvileg olasz eredetu kaja??

NoMojito 2007.08.07. 11:48:19

elvileg amarikai :)
gyakorlatilag olasz

Blitzkrieg 2007.08.07. 11:50:00

katkamanó én úgy elmennék hozzád nyaralni 1 hétre.utána meg közösen kielemeznénk a történteket.

Süsündér 2007.08.07. 11:51:20

Katkamanó: nekem eddig semmi bajom nem volt a balatonnal, de 8 banya sem tud akkor kárt csinálni, mint amit te produkálsz itt. sztem saját érdekedben vegyél vissza: jól ismert marketing szabály 1 rossz hírhez 9 jó kell kompenzálásra. na most amit te itt művelsz az már minimum 10, tehát 90 jó vélemény.... annyi meg úgyse lesz. ne vágd magad alatt a fát

NetzArbeit 2007.08.07. 11:51:31

Na megnéztem ezt a Kapri fogadót!
Egész jól néz ki, bár semmi stílusa és kicsit drága. Viszont a környék szép.

Jude (törölt) 2007.08.07. 11:51:39

Én Katkamanó szempontját is megértem.

Egy csomó ember biztos kiakadna azon amik előfordulnak néha a "kedves" vendégek részéről.
Seggtojások bizony minden oldalon vannak oda-vissznya.
Úgyhogy pofát befogni!

stichus 2007.08.07. 11:52:37

én gyalog járok, mert az autó német eredetű, sötétben ülök este, mert ugye edison sem magyar, csak a dinamót tekerem feleslegesen. és csak szódát iszom, mert az magyar eredetű és szorongatok egy gyufát meg egy golyóstollat. csak azt nem tudom, azzal a fránya atombombával most mit tegyek.

Süsündér 2007.08.07. 11:53:53

katkamanó mennyire tűnik fel, hogy gyakorlatilag több kárt okozol az aluliskolázott stílusoddal saját magadnak, mint 8 banya?ne vágd magad alatt a fát, vagy ha teszed, akkor utána meg ne hőbörögj

2007.08.07. 11:53:57

Katkamanónak igaza van.
Akinek meg nem tetszik a Balaton, télleg nem kell odamenni ám, aztán kalap-kardigán...
Oké, hogy itt lehet következmény nélkül fikázni, de ami igaz, azt ismerjük már el.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.08.07. 11:54:29

mennyi robinhood-fasz van itt. szerintem simán hazudott a tisztelt vendég. amúgy meg szerintem nem illő kérdezés nélkül beköltözni. ezt sehol sem díjazzák - teljes joggal.

katkamanó 2007.08.07. 11:55:01

képzeljétek el, mi hajnali egykor kikeltünk az ágyból, ha csengetett a vendég, mert szobát akart... szerintem erre egyetlen normális vendéglátós sem rinyál, na erre mit lépsz? engem meg az irritál, hogy mindenki fröcsögve szidja a vendéglátósokat, szállásadókat. esetleg lehetne gondolkozni, és elképzelni a szállásadó helyzetét (bár ez a magzatos dolog tényleg durva), és mondjuk legközelebb kicsit jófej, tisztességes vendég módjára viselkedni. Pl: előre lefoglalni, tudomásul venni, hogy oda más nem mehet be a tulaj engedélye nélkül, nem összetörni, nem fizetés nélkül lelépni, utólag nem szidni, mint a bokrot, hogy ilyen-olyan szar volt a szállás.

Jude (törölt) 2007.08.07. 11:56:27

Ne általánosíts te sem, én pl. nem szidtam a vendéglátósokat.

Rák Attantam 2007.08.07. 11:59:54

Blitzkrieg, ha nem csórod el a tévét, akkor te leszel a faszacsávó! :DDD

dankopesta 2007.08.07. 12:00:26

Szép sztori.

Szóval, ha jól értem, a kedves levélíróék fogták magukat, és mindenféle kérdezés nélkül bementek aludni egy panzióba (ami nem kis tahóság). Amikor meg kiderült, hogy ott vannak (mert ugye egy panzió nyilván olyan mint egy buszmegálló, az megy oda, és akkor, amikor csak akar), akkor nagy kegyesen még abba is belementek, hogy kifizessék a szállást. Ilyen az igazi "európai" mentalitás. Potyázunk, sunnyogunk, aztán amikor kiderül, és ciki, akkor mindenki más hibás, csak nem mi.

A házinéni helyében én vagy azonnal kidobtam volna a díszes társaságot, vagy - ha empatikusabb vagyok - akkor kifizettetem felárral. Jó vicc lenne, ha a BKV ellenőr is csak a vonaljegy árát kérné el mosolyogva a kedves bliccelőktől...

bazalt 2007.08.07. 12:00:48

katkamanó!

"bunkó" - nem voltak bunkók
"berendezést leamortizáló" - ez sem történt, bár a padlón alvás valóban nem minősül rendeltetésszerű használatnak, de az a padló ami ettől leamortizálódik az nem padló hanem hígszéklet
"nem fizető" - fizettek, bocs. Csak a magzat után nem. Micsoda sóherek!!!
"másokat fizetés és engedély nélkül ottaltatós" - fizetés volt, engedély helyett pl. egy kis rugalmasságot lehetne alkalmazni. Persze tudom, az túl komplikált.
"nyáron fűtést föltekerős" - nem tekerték fel a fűtést
"nádas parasztház előtt tűztiltótáblát figyelmenkívülhagyós, grillezős, házatmajdnemfelgyújtós" - nem volt nádas parasztház, tábláról ill. tűzgyújtásról sem esik szó...

Azaz egyszer-kétszer összefutottál bunkó vendégekkel, és most emiatt lihegsz, noha pontosan tudod hogy a levélírót legfeljebb amiatt lehetne cseszegetni hogy nem akarta éjjel felkelteni a háziakat. Elmész te a négylábú lovaglásra hsznált háziállat hímjének a lába között elhelyezkedő testszövetébe...

"ja, és visszaéltetek a szállásadó személyes adataival"

Úgy érted a NETRE MÁR RÉG KIRAKOTT, MINDENKI ÁLTAL ELÉRHETŐ adataival? Ja, bocs. Akkor ideírom mégegyszer, csak mert utálom a zindexet és azt akarom hogy a zombuccman jelencse be a zertéelen hogy a zindeksz monnyon le!

Adresse:
Kaprinyák Tibor
H - 8261 Badacsony
Egry sétány 8.
Tel.: 00 36 87 701 739
Mobil: +36 70 510-25-22
Web Seite: www.zimmerinfo.hu/badacsony/kapri

NetzArbeit 2007.08.07. 12:02:03

Hadd kérdezzem már meg, mert én speciel nem értek a vendéglátáshoz. Ha ellenőrzést kap a szállásadó, akkor hogyan csekkolják, hogy hányan vannak bejelentve és ehhez képes hányan laknak, helyiadóznak?

katkamanó 2007.08.07. 12:03:30

hát ez tényleg érdekes. most azért vagyok itt virtuálisan megkövezve, mert merészelem azt mondani, hogy nem minden szállásadó pénzsóvár gyökér, és ha a vendég betartott volna egy-két alapszabályt, ami nem csak szállásadós szabály, hanem egyszerű udvariassági alapdolog, amit minden normális ember gyerekszobájában meg kéne (kezitcsókolom, jön a tesó a csajával, nem baj, ha itt alszanak a földön? nem, dehogy, nyugodtan. mennyibe kerül? adok egy pótágyat, úgy csak 50%) hogy legyen, akkor a házinéni nem lett volna olyan orbitálisan nagy bunkó? hát tényleg, mekkora tapló vagyok, hogy ismerem a dolog másik oldalát, és meg merem védeni a szállásadókat. mekkora taplóság, hogy lebunkózom a kedves vendéget, aki lelécelt fizetés nélkül (ezért a tecsóban rendőrt hívnának, ti meg itt posztoltok a neten, és rontjátok a szállásadó hírnevét, amiért vígan be is perelhetne, de ugye a netes ismeretlenség mögé burkolózva könnyen pofázik az ember) szóval tényleg akkora bunkó vagyok, hogy ingyen és bérmentve vittem az értelmi fogyatékosokat veszprémbe. nem is tudom, miért nem leszek azonnal öngyilkos, az csak jó lenne a társadalomnak, egy féreggel kevesebb. és annyit ártok a balatonnak, amennyit csak tudok... na, megyek, felvágom az ereimet, hogy nektek jobb legyen. akkor legalább senki nem fogja szidni a bunkó vendégeket.

Jude (törölt) 2007.08.07. 12:03:47

Gondolom a vendégkönyv alapján.

potyautas 2007.08.07. 12:04:08

Én azért látom a fejlődést az utóbbi évekeben a balcsin. Mintha a szolgáltatók is észrevették volna hogy kevesebb a vendég, már nem annyi a lehúzás.

El Grapadura 2007.08.07. 12:04:26

katkamanó!
nem tudom hogy engem akartál-e megszólítani a hekkes dologgal, de képzeld el tudom mi a hekk, s azt is tudom tengeri hal, csak kiváncsi voltam hogy a fészkes fenébe kerül a Balatonhoz (meg minek)!

A borokhoz meg annyit, hogy ne hasonlítsuk már a Gere pincészet villányi száraz vöröseit, a Balatoni fehérborokhoz.

darthyoda 2007.08.07. 12:04:56

NetzArbeit:
persze, igazad van, bocsi.
Katkamanónak nem más a véleméye, amikor arról ír(na), hogy jó hely a Balaton. De ez itt nem a szállásadók kesergőfóruma, és a bunkó pesti sem tartozik a tárgyhoz. Politika? Csak hasonlatnak szántam, nekem ez jött le.

dy

jesszumpepi (törölt) 2007.08.07. 12:06:42

katkamanó


Értékelem,hogy gyarapítod a magyar nyelvet:a "bosszúálló magzat" jelzős szerkezettel elmehetnél újságírónak egy bulvárlaphoz.
Egyéb képességeid is megvannak hozzá. :-)))

doxology 2007.08.07. 12:07:29

Évek óta olvasom a Homárt, de B. levele úgy felb@szta az agyamat, hogy most először írok is.
Sajnos nem tudok együttérezni B.-vel és "kedves" családjával. Ok, ez a magzatos dolog durva volt, de gondolom a házinéni sem látott a pipától.
Főleg idén nyáron, amikor az APEH-től kezdve a Fogyasztóvédőkig mindenki a Balatoni vendéglátókat nyaggatja.
Egyébbként B. gondolom Toszkánában is idejében bejelentkezett a szállására...
De szerintem az utolsó mondat viszi a pálmát:"Anyukám ekkor elárulta, hogy örül ennek a fordulatnak, mert nem tetszett neki a szállás."
Könyörgöm, akkor minek nyaraltak ott?!
Nem szeretem az utólagos pampogást!
Szerintem aki a Balatont az elmúlt 25 év beidegződései alapján szidja, az sikeres ember nem lehet...:)

kedvesibolya 2007.08.07. 12:07:54

katkamanó, én bizisten elmennék hozzád nyaralni...

kamala 2007.08.07. 12:08:20

katkamanó

Azért vicces ám perrel fenyegetőzni a személyes adatok kapcsán, pláne, hogy a szállásadó önként hírdeti magát a neten! :) Azért kissé fura a hozzáállásod is, hiszen alapjáraton lebunkózol mindenkit aki homárt olvas vagy épp kommentel, holott te is egy vagy közülünk.
Azt sem értem, hogy milyen alapon kéred ki magadnak a Balatonra tett negatív megjegyzéseket, amikor te meg a horvát vendéglátósokat szapulod...
Tény, hogy az esetben szereplők vétettek a házirend ellen, de szerintem ezt emberi módon is el lehetett volna intézni, és akkor ez a post és a kommentek se jöttek volna létre, igaz?
Legyen szép napod!

katkamanó 2007.08.07. 12:08:20

van szálláskönyv, abba vesszük fel a vendég adatait: név, cím telefonszám, születési dátum, hely, állampolgárság, mikortól lakik ott, meddig, autó rendszáma, mennyit fizetett, vendég aláírása, szállásadó aláírása. ez alapján számolják ki az idegenforgalmi adó összegét, amit éjszaka/fő alapján (nálunk 300) fizetünk. ezt ellenőrzik az ellenőrök, villámlátogatásszerűen, úgy, hogy bemennek az udvarba, megnézik az autókat, feltételezik, hogy egy 5 személyes autóval 5 ember jön lakni, ha nem passzol, akkor vagy érthető magyarázatot kell adni, vagy büntetnek. régen, az átkosban, még a vendégeket is szívesen zaklatták igazoltatásszerűen, de hála istennek azóta leszoktak róla.

NetzArbeit 2007.08.07. 12:09:37

Jude!

Köszi.

Akkor ha kevesebb ember van a vendégkönyvben, mint a szobákban, akkor ugye ugrik valami kis bünti ugye? Ez mekkora tétel lehet Vajh... Nem tudja valaki mennyire szoktak ilyenkor büntetni?

Dy!
Az az igazság, hogy indulatból üti mindenki Katkát, pedig van neki _IS_ igazsága. És mint azt tudjuk az igazság nem más mint az egyének valóságról alkotott szubjektív leképezése...

Ez a magzat dolog annyira gáz, hogy bevallom őszintén el sem nagyon hiszem.

na most üssetek... :-)

biohazard 2007.08.07. 12:10:38

katkamanó,

Mit szólsz hozzá, hogy nem akarok olcsó szállást, hiszen az előbb vágtad a pofánkba, hogy ennyi pénzért mit reklamálunk? Akkor inkább fizetek többet, és megyek szállodába.

Jude (törölt) 2007.08.07. 12:11:21

Most már Katka leírta pontosan, hogy működik az adatrögzítés.

Darumadár fenn az égen 2007.08.07. 12:14:20

Katka, az ilyen emberek miatt tart ott a balatoni szállásadás, mint amilyen te vagy. Pénzéhes köcsög banda.

bazalt 2007.08.07. 12:16:23

katkamanó!

"lelécelt fizetés nélkül" NEM lécelt le, hanem a MAGZATÉRT NEM FIZETETT, csak a két plusz felnőttért. Jó persze, egyeseknek ez is fizetés nélkül lelécelés...

"szóval tényleg akkora bunkó vagyok, hogy ingyen és bérmentve vittem az értelmi fogyatékosokat veszprémbe" Kár hogy nem maradtál velük, amiket írsz abból az jön le hogy még mindig nem érted hogy mi lett kifizetve és mi nem, annak ellenére hogy n+1-szer (kedvedért: sokszor) le lett írva.

"rontjátok a szállásadó hírnevét, amiért vígan be is perelhetne"
Te meg rontod saját magad hírnevét. Go sue yourself.

katkamanó 2007.08.07. 12:18:33

ne haragudjatok, a saját érdekemben nem fogom megírni, hogy hozzánk hogy lehet eljutni, nincs kedvem a nem virtuális keresztrefeszítéshez... itt a csapat nagy része olyan ember, aki a nyitott ablakon berepülő szúnyog után lenne pofája nem fizetni, és ha kivágom, mint a már emlegetett macskát a palánkon keresztül, hívná a fogyasztóvédelmiseket, és eszem ágában nincs ilyen embereknek szállást adni. inkább legyen kevesebb pénzem, de olyan embereket szeretnék vendégül látni, akik értékelik a munkámat, a frissen mosott ágynemű illatát, a tiszta vécét és fürdőszobát, ahol garantáltan nem kap el senki lábgombát, a jó kis hűvös szobát a 40 fokban, a fincsi, Anyu által sütött lisztes-paprikás fogast jó kis ubisalival, a reggeli irdatlan nagy rántottákat sonkával, frissen sült házi kenyérrel, kinn a szanetliben a diófa alatt, a zöldben, az erdei tornapálya frissességét, a kilátóból a látványt, a kőfejtő akusztikáját, a roncsderbipálya kialakítását, a szigligeti kilátást, a badacsony borait, a Festetics kastély szépségét, a Georgikon máig elismert agrár múzeumát...

Addsa 2007.08.07. 12:19:14

Az a szép ebben az egészben, hogy lehet, hogy nem is igaz a történet, vagy nem teljesen így.

Egyesek meg már nevén is nevezték az "elkövetőt".

Szép dolog... sok buzgó jog-erkölcs-igazságvédő...

Gratulálok.

2007.08.07. 12:22:37

szegény katkamanó, ha nem írtál volna semmit, szépen elhalt volna a poszt... időnként jobb nem megszólalni... most meg még meg is öngyilkolod magad...

Devil Inside 2007.08.07. 12:22:42

Ennyi sztereotip hülyeséget egy helyen régen olvastam Horvátországról, a Balatonról és lehúzós vendéglátósokról, mint itt a kommentekben.

Van mindenhol jó és nem kimondottan jó szállás/vendéglő/palacsintázó/fagyis. Ahogy pl. Horvátországban is ettünk vendéglőben sz.rul elkészített vacsorát, máshol viszont a megrendelés után húzták ki a feketekagylót a tengerből és frissiben kaptuk (nagyon jó volt) ill. kaptunk a "a szállás melletti főúton este 10 után nincs már forgalom" típusú szállást (nem volt, csak 15 percenként elment egy motor vagy egy kamion...), majd onnan átköltözve kellemes, csendes, hűs, teraszos szállást 100 méterre a tengertől, úgy a Balatonnál is ki lehet fogni jobb és rosszabb vendéglátó helyeket.

Bár katkamanó kissé túlspirázza már a dolgot, lassan nagyon nehéz lesz mellé állni, de van a vendégnek ill. magyar/talán kelet európai túristának egy archetípusa, amelyikre - nem a bunkó, hanem a sz@rrágó a legjobb szó: nyaralás alatt folyamatosan stresszeli magát minden tökéletlenségen, balhézik, hogy szúnyogok vannak alkonyatkor a vízparton, közben a reggeli svédasztalról zsebreteszi a család egész napos ellátmányát... Persze ez is leegyszerűsítés, de nem egyedi eset...

A szállásadók tapasztalataim szerint alapból szinte sehol sem bunkók - ha nem is a folyamatosan 38 foggal mosolygó negédes bűbájok, szvsz szívélyes, korrekt viszonyt nem olyan nehéz fenntartani velük. Csak érdemes észrevenni, hogy a nyaralás nem azt jelenti, hogy nincsenek szabályok ill. nekem - a vendégnek - mindig igaza van, hanem hogy egy nyaralóhelyen és egy kibérelt nyaralóban is vannak szabályok. Például ahogy idén nyáron egy - az valósághoz megfelelően alkalmazkodó - balatoni apartmanház házirendjében olvastam: kb. "a szobákba gyúlékony anyagot bevinni tilos, kivéve égetett szeszesitalokat". ;-)

Tonie 2007.08.07. 12:25:59

Szerintem ha valaki vendéglátósként dolgozik, azt nem az ezen vagy más fórumokon leírtak minősítik, hanem az, hogy van-e visszajáró vendége. Olyan aki évek óta visszajár nyaralni. Ha van, akkor tökmindegy, itt mit írnak a lehúzós, szarkiverős házinénikről. Az elégedett vendég úgyis viszi a hely jó hírét szerte a világon. Ha meg csapnivló a szolgáltatás, azt is világgá lehet kürtölni, pl a Homáron. Addsával értek egyet, itt csak a történet egyik oldala található meg.

Süsündér 2007.08.07. 12:26:17

kövezzetek meg, de nekem tetszik a panzió

NetzArbeit 2007.08.07. 12:28:11

Dev!
Nekem már az is szteretip kicsit, hogy "bunkó mindenhol van", "meg mindenhol van jó és rossz"... :-)
Az a baj, hogy túl sok a minősítgetés minden téren, nem csak itt...
Amúgy igazad van Batkát illetően, szépen lassan belecsavarodik.

Az a gyanum, hogy anyukának direkte jól jött ez a kis balhé, mert végre le lehetett lépni. És akkor végre megtaláltuk a dolog pozitív oldalát.

Vitriol 2007.08.07. 12:32:52

Tök gázos egyesek hozzászólása...azt látom mki elfelejtette h 20éve örültetek a sz*ros Balatonnak, nemhogy YU-ba vagy Görögországba eljussatok, most meg itt fikáztok meg Horvátot, Görögöt a mennyekbe emelitek...nah ez az ami szánalmas. Hányni tok az ien debilektől :S.

NoMojito 2007.08.07. 12:34:15

Tanmese, mert még mindig sokan nem értik.

Sok évvel ezelőtt Horvátországi kempingben történt.
Érkezés, bejelentkezés nagy felfordulással mert 18-an voltunk de nem találtunk közös nyelvet.
Még nem volt ennyire felkapva az ország és nem feküdtek nagyon neki sem angolnak, sem a német nyelvnek. Az ottanit pedig mi nem értettük. Végül a recepciós egyszerűen megszámolt minket. Sajnos két emberkét aki kint a kocsiban kutatott kifelejtett. Mi sem figyeltünk oda nagyon. 18 évesen és sörrel a kézben az ember könnyen lehet felületes. Azt mondták ok mehetünk, mi pedig mentünk.
Harmadik nap reggelén feltépik a sátrat a rendőrök. Mutogatás, kiabálás, mindez reggeli kávé nélkül. Úgy ahogy voltunk kócosan, gyűrötten, irány az őrs. Jegyzőkönyv stb. Nehezen hoztak egy tolmácsot. Két ember nem volt bejelentve. Feljelentettek. Délben már a bíróság előtt álltunk!!!! Igen ott! Kaptunk egy egész komoly pénzbüntit, amire gyakorlatilag mindenki költőpénze ráment. Semmi jófejség, fizessük be a két embert. Büntifizetés után haza.
Senki nem akart csalni, nem akarta megúszni a fizetést, egyszerűen ellazáztuk. Így jártunk.
Ezzel együtt úgy gondolom valahol igazuk volt.
Akkor most lehet újragondolni.

NetzArbeit 2007.08.07. 12:34:25

Vitriol!
Mi a gond? Engem nem zavar, hogy Neked tetszik...
Akkor neked mi bajod azzal, ha másnak nem? Tök nem értem. :-(

toxikus 2007.08.07. 12:40:18

Vitriol 2007.08.07. 12:32:52
azt nem tudom,h YU-ba miért nem tudtál eljutni:D simán lehetett menni szal vmit benéztél és vhogy én nem érzem gáznak,h ha fürdés meg nyaralás, akkor inkább tengerpart. majd, amikor nyugdíjasként képtelen leszek nagy távolságra utazni akkor esetleg meggondolom,h balatonra menjek-e

NetzArbeit 2007.08.07. 12:41:37

Toxikus!
vagy, hogy érdemes e visszajönni a tengertől... :-D

Frank a tank 2007.08.07. 12:43:42

Nah ez Magyarország, a brutálbunkó, haszonlesők országa...

katkamanó 2007.08.07. 12:44:16

netzarbeit, ez nem jött be, a katka apartmanhoz semmi közöm.

Toldo 2007.08.07. 12:48:12

A néni paraszt volt mint Alonso Mogyoródon, viszont tény hogy ez már a visszaütés kategóriája volt.

A szombati esküvő ténye nyilván nem pénteken derült ki, szólni kellett volna előre a szállásadónak hogy kéne még két főre ágy egy éjszakára.

Az hogy valaki bérel négy főre szállást egy helyen, még nem jogosítja fel arra hogy ott hatan aludjanak. Normális körítéssel még az extra felárat is elfogadhatónak tartanám az előre nem bejelentés miatt, hiszen ilyenkor a szállásadó részéről értelemszerűen erős a gyanú hogy ha lehetőség adódott volna akkor a kedves vendég úgy távozik ahogy jött: észrevétlenül.

darthyoda 2007.08.07. 12:49:04

NetzArbeit:
dehogy ütöm, csak kifogásolom, hogy vágja a fát a Balaton alatt, ami amúgy sem túl vastag, és próbálom védeni. Mármint a Balatont.

katkamanó 2007.08.07. 12:18:33

És akkor legyen ez a zárszavad.
Csók Anyukádnak, hála mindenért (főleg a hal, meg a házikenyér), köszönöm az összes itt hozzászóló nevében, hogy kis családod önfeláldozó módon évmilliók alatt kialakította a Balatoni tájat. Már csak ey kérésünk lenne: kérdezd már meg a kolléganőt (Tibibácsi feleségét, a Banyát), hogy hogy is volt ez a magzat-buli. Tudod, telszám megvan, kérdezd meg, és számolj be róla. Ez érdekes lenne. Ja, és ha tényleg kért pénzt a magzatért, akkor meséld el milyen büntetést kapott tőletek. Esteleg lebunkóztátok, vagy valami.

dy

macilaci 2007.08.07. 12:52:09

Katkamanó, te az elmúlt húsz évben (gondolom) semmit nem változtál. A tahó vendéglátósok mintája vagy, ne rontsd tovább a helyzetedet, mardj szépen kussban, és gondolkodj azon, hogy miért van annyi negatív vélemény a te személyes pocsolyádról, és miért nem lehet az véletlen, hogy az ember fia és lánya százalékos arányban mérve sokkal ritkábban fut csöcsre akárhol a világban szállás- és vendéglátásügyileg, mint az egyébként tényleg gyönyörű Balaton partján. Legközelebb akkor fröcsögj ide, ha erre rájöttél. Pedig még akkor is jól éreztem magam, amikor Siófokon a harmadik cukrejszdában sem adtak egy kurva fagyit a tahó balatoni vendéglátósok, csak amikor németül szólaltam meg.

NetzArbeit 2007.08.07. 12:54:09

Macilaci!

Fagyit csak németnek? :-o
Hát ez van akkora sztori, mint a magzat díj. Biztosan pontosan így volt?

Tonie 2007.08.07. 12:54:54

bazalt 2007.08.07. 12:16:23 Olvastad a levél utolsó két mondatát? "Végül tényleg nem fizetett hármunkért és már költöztek is ki a szobából, együtt a szüleimmel. Anyukám ekkor elárulta, hogy örül ennek a fordulatnak, mert nem tetszett neki a szállás."

socka36 · math.bme.hu/~sohonyai 2007.08.07. 12:55:23

Kedves Katkamano, ill. akik vedik a bunko hazisarkanyt. Megprobalom megvilagitani a problema lenyeget, ill. azt hogy mi ebben a felhaborito egy South Parkos jelenettel.

"- Atyaink azert jottek ebbe az orszagba mert hittek egy ideaba. Egy ideaban amit ugy hivnak szabadsag. Olyan helyen akartak elni, ahol nem zargattak oket a szokasaik miatt. Ahol egy ember a sajat maga altal megvalasztott modon elhet. Perverzionk az ami megkulonboztet toletek. Az emberek pedig felnek tolunk mert nem ertenek meg minket. Es ugye neha konnyebb valakit zargatni mint megerteni.
- Haver, gyerekekkel sexeltek!
- Mi is emberek vagyunk. A kisfiukhoz valo vonzodast nem mi valasztottunk. Ilyennek szulettunk. Nem segithetunk ezen. Es ha ezt nem tudjatok megerteni, az a ti bajotok.
- HAVER, GYEREKEKKEL SEXELTEK!"

Es ez hogy jon ide?:
"(Katkamano): Balatoni szállásadók alaptörvénye:
1. a saját otthonát adja ki, a saját tulajdonával egyetemben
2. minden vendégnek elmondjuk, hogy plusz vendéget nem fogadhat, a kulcsot tovább nem adhatja,...legnagyobb (és szinte egyetlen) bevételi forrásuk, tök jó lenne, ha a bunkóságotokkal nem tennétek még jobban alá.
(mi): Hugi, megsarcoltattak egy magzatot!
(Katkamano): már ne is haragudjatok, de a kapanyél kiáll a szátokból.
Természetesen minden vendéglátósnak a 0. törvénye, hogy a vendég az első.
De ha ilyen nagypofájúak jönnek hozzánk, mint ti vagytok, akik a 2500ft/éjszaka/főért azt várjátok...hát tudjátok mit? ti vagytok a bunkók.
de látom, hogy én itt hiába tépem a számat nektek. menjetek, vegyetek batzpapucsot, az való nektek.
(mi): HUGI, MEGSARCOLTATTAK EGY MAGZATOT!

Lehet, hogy szajbaragos de ugytunik raszorulsz.

Devil Inside 2007.08.07. 12:55:49

A felmerült egyéjszakás szállás témához: az nem balatoni "lehúzó pénzéhes házinénis" találmány, Ausztriában a kedvenc, tényleg nagyon kedves szállásadónk is felszámolta síidényben az egyéjszakás felárat- kb. 15%-ot. Nincs ezzel semmi baj, magasabbak a fajlagos költségei egy éjszakának, főidényben pedig esetleg elesik emiatt többéjszakás vendégtől...

Netzarbeit: persze, ez is közhelyesen hangzik, hogy mindenhol van jó és rossz, csak azt akartam megvilágítani, hogy attól, hogy a Balatonnál/ Horvátországban/ Nápolyban, akárhol egy vendéglátóssal volt valami gond, attól még nem az egész hely egy rakás lehúzó gennyládával van tele.

killbill79 2007.08.07. 12:55:59

Nekem van jó és rossz tapasztalatom is. A balatoni nyaralás akkor volt jó mikor házat béreltünk és a tulaj nem lógott a nyakunkon. De mikor már elnézést nekem nyomi magyarnak,itthon azzal kell szembesülnöm, hogy a balaton partján senki vagyok mert a német és más egyébb túristát veszik ember számba. Arról nem beszélve, hogy ha a fizetésnél elkérem a számlát vagy blokkot marha csúnyán néznek, mert adózni ugye mindenki utál.
Én nagyon szeretem a Balatont, de a Balcsit körülvevő 3 hónap alatt meggazdagodni vágyó úgymond vállalkozókkal nagyon tele a puttony és bármennyire is véditek őket sajnos rengeteg negatív élményt hallottunk már és ennek OKA van.

NetzArbeit 2007.08.07. 12:59:16

Socka!
Na ezt meg honnan tudod ilyen pontosan, hogy atyáid miért is jöttek...

" A költő azt gondolta... gondolta a jó nénikéd..." :-)

macilaci 2007.08.07. 13:02:26

NetzArbeit: tudom, hogy szánalmas a sztori, de tényleg így volt. Annyira szánalmas, hogy nem lehetne kitalálni sem. Fagylaltmániákus vagyok, és irtó hamar kiborulok, ha valamiért nem jutok hozzá a fagylalt-adagomhoz. Ez a kilencvenes évek végén volt Siófokon, és valahol a fenti postok közt említettem, hogy mekkora faszságokkal ráztak le. (Elfogyott a tölcsér, szabin van a kolléga, zárva vagyunk) A negyedik cukiban a fagylaltelvonási tüneteim miatt nem mertem rizikózni, németül kértem a fagyit és meg is kaptam. Az persze lehet, hogy ott megkaptam volna simán ungárisül is, de azért tanulságos mese volt ez. Azóta nem jártam a Balatonon.

balba 2007.08.07. 13:03:13

mi az, hogy

"abba vesszük fel a vendég adatait: név, cím telefonszám, születési dátum, hely, állampolgárság..."?

ennyi szemelyes adat kicsit durva azert, nem?

Darumadár fenn az égen 2007.08.07. 13:03:16

Szanaszét szolizott szilikonos szőke, mi a neve annak a köveskáli panziónak?

killbill79 2007.08.07. 13:03:43

Szerintem senki sem emeli a mennybe szomszédos országainkat, csak sokan köztük én sem értem, hogy horváto.-ban 3000 Ft/fő-ért appartmant bérlek légkondival, 20 méterre a tengertől, igényes, felszerelt. Balatonon meg 1 éjszaka egy szobában már, ha adnak 1 éjszakára 10-15 ezer. Ami olcsóbb olyan is, sajnos.

NetzArbeit 2007.08.07. 13:04:35

Devil!
Na ja. A bunkóságról nem tehet szegény Balatonnak.
Én is szeretem a Balatont, voltam is már sok helyen, többekkel ellentétben nem is ejtettek át, igaz nem is hőbörgök sosem, és dobálom vissza a pitát :-)
Viszont az eredeti post nem erről szól, csak Katkamanó elkanyarodott kicsit a tényállástól.
Az alap kérdés:

Igaz -e ez a porontyos sztori?
És miért hőbörög az, aki legalább több rendeletet törvényt és szabályt sért azzal, hogy besunnyog egy szállodába aludni.

Szerintem.

Na üssetek.

NetzArbeit 2007.08.07. 13:09:11

balba!

Hát én ugyan nem értek hozzá, de a hatóság szereti tudni valami furcs okból, hogy hol tartózkodunk, akár rövid ideig is. Az a gyanum, hogy ezért kell megmondani kik vagyunk, és nem a szálodások phisingelnek.

Valaki meg tud erősíteni, vagy cáfolni?

lemezlovas 2007.08.07. 13:12:15

Nemtom, de ha már a Badacsonyig autózok Olaszországból, akkor meg sem álltam volna hazáig. Nem tudom a cikk írója hol lakik, de ha 1-2 órán belül haza is érhetett volna, akkor miért kellett ez az egész hercehurca.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 13:14:13

Katkamanó: de miért látom azt minden kommentednél, hogy mindenki csak bunkós-beszólós-berendezéstleamortizálós-nyáronfűtéstfeltekerős vendég volt, aki csak nálatok lakott? Te mindenkit így ítélsz meg? Minden vendég ilyen? Nem hiszem. Nem kicsit skatulyáztál be mindannyiunkat. Eszerint ha hozzád érkezik vendég, te már úgy indítasz, mint a zimmer feri: lehet lemenni a partra, de nicht pléd. Alapból rosszat feltételeznél már akkor is rólam, ha bejelentkeznék? És ha érdeklődnék és azt mondanám, hogy drága nekem, akkor a durva anyámat? Ilyennek gondollak a hozzászólásaid alapján, holott nem mindig írsz nagy hülyeséget (lásd, szólnia kellett volna a párnak, bár hozzáteszem, reggel szóltak, ki is fizették, panziós vénribancot kár nem érte, sőt.) Kicsit vegyél vissza. Ezt a társaságot gerillamódon az egész vendéglátósi életed alatt szerzet keserűségeidet az arcukba vágva nem fogod meggyőzni arról, hogy te mekkora jófej vagy és a Balatonra menni milyen király. Azért hasonlítják össze Hországgal, mert ott nem megkéselnek (ez egy bitang nagy baromság volt részedről), hanem úgy fogadnak, és körbenyalják az ánuszkádat. Több utazás, tovább tart, de tengerpart, és hasonló az ár, mint itthon, a Balcsin.

NetzArbeit 2007.08.07. 13:15:03

Ráadásul Badacsony nem is esik útba Olaszország és Budapest között...

Akkor hogy is van ez a spontán éjszakai megszállás?

killbill79 2007.08.07. 13:16:41

Szerintem, ha valaki besunnyog akkor kifelé is ezt teszi. És a lényeg az volt szerintem, hogy szóltak tehát szándékukban állt fizetni. De hogy valakinek megfordul a fejében, hogy egy terhes nő duplán fizessen, na ez a gáz. Meglátásom szerint ez manapság még viccnek is szánalmas....

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 13:22:50

Katkamanó, vazz, ez milyen mondat már? "itt a csapat nagy része olyan ember, aki a nyitott ablakon berepülő szúnyog után lenne pofája nem fizetni, és ha kivágom, mint a már emlegetett macskát a palánkon keresztül, hívná a fogyasztóvédelmiseket, és eszem ágában nincs ilyen embereknek szállást adni." Te most nagyon elástad magad, mióta kell fizetni a berepülő szúnyog után? Vagy csak én vok ennyire szanaszét szőkítve????

katkamanó 2007.08.07. 13:25:24

balba, szerintem is sok ez a rengeteg személyes adat, de ezt nem a szállásadó találja ki, ez a formanyomtatott vendégkönyv, amit az önkormányzattól kell kérni...

NetzArbeit 2007.08.07. 13:25:29

Hát szerintem meg az a szánalmas, hogy valaki - ráadásul terhesen - kiteszi magát olyan konfliktusnak, ami elkerülhető lenne a szabályok minimális betartásával. Aztán amikor valaki nem úgy reagál, ahogy azt ő elvárta, elmegy homározni. Ezt hívják úgy, hogy "helybe megy a

Tolvisz 2007.08.07. 13:33:22

Szegény katakmanót kezdem sajnálni. Sokmindenben igaza lenne, ha nem ilyen stílusban tálalná. Ezzel viszont csak magad alatt vágod a fát gyönyörűm. (a házinéni akkoris gyökér volt, na...)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 13:33:39

Darumadár: Saci panzió, Köveskál, Városkút u. 2. És Marikát kell keresni, ha kell, prviben megadom a számát. És ő kishugomnak hív, ha pasi vagy, kisöcsémnak, drágámoz és csodálatos rántottát süt reggel, és nincs olyan, amit ne tudna neked teljesíteni. Oda megyek sztem nászútra is :D ja, és ha akarjátok, és többen is vagytok, este lehet borospince látogatás a hegyen csülöksütéssel egybekötve. Na ez a nem gyenge.

Tiko 2007.08.07. 13:34:30

"De ha ilyen nagypofájúak jönnek hozzánk, mint ti vagytok, akik a 2500ft/éjszaka/főért azt várjátok, hogy úszómedence, meg légkondi meg babámfütyije legyen a házban, meg a tisztelt hátsófeleteket kinyaljuk ezért a pénzért, és ezek után példálóztok olasszal meg horváttal, haverokat sunnyogtattok, és még nem is fizettek, akkor az embernek a bicska is kinyílik a zsebében."

Nem csak peldalozok, hanem megyek is. Pontosan az olyan gyokerek miatt, mint te magad, az, aki keptelen felfogni az ejszakai erkezes fogalmat..

Es ami az igazi plafon: megy a siras hogy nem megy a BO´T ugye???? Kihalt a Balaton stb-stb. Ki ne talald nekem, hogy nem a pofatlan hienak tehetnek rola... Mind megerdemlitek a kialakult helyzetet.. Csak azt banom, amit neked is kene: nem itthon koltom el a penzemet, nem ide adozok, es neked sem lesz konnyebb. Vki irta, hogy nem a 10 evvel ezelotti helyzetet kell nezni. Nah ne mar. 10 evvel ezelott lenyultak mindenkit, abbol lett szep panzio, es meg erre hajazzak? Ehhh.

Ha Balcsira tevedek vmilyen veletlen folytan, az mindig egy barat meghivasara tortenik.

Summa-summarum: kedves katkamano, ha egy kicsit tobbe is kerul, szivesebben szallok meg az "igazi balkanon".

rövid 2007.08.07. 13:36:23

köcsög volt néni.

Tiko 2007.08.07. 13:43:44

Tonie,

"bazalt 2007.08.07. 12:16:23 Olvastad a levél utolsó két mondatát?

"Végül tényleg nem fizetett hármunkért és már költöztek is ki a szobából, együtt a szüleimmel. Anyukám ekkor elárulta, hogy örül ennek a fordulatnak, mert nem tetszett neki a szállás."

a kulcsszo harmunkert. remelem te is elolvastad.

Rák Attantam 2007.08.07. 13:51:15

Nem fizetett hármukért... csak kettőjükért. Nem?

kissssnora 2007.08.07. 13:54:25

vannak ennél jobb történetek is:
Kisoroszin egy panzió:

www.ongo.hu/elmenybeszamolok/769

NetzArbeit 2007.08.07. 13:56:58

Na hagyjuk már, hogy valaki egy orát vár kaja nélkül és még csak oda sem vágja a levest a pultba... :-)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2007.08.07. 13:59:24

vape 2007.08.07. 09:51:35
"En-wi, Te milyen gyakran jársz nyaralni? A magyar szállodákban mindenhol (na jó, az 5 csillagosban talán nem) feláras a légkondihasználat!"

Én ritkán járok, de háromcsillagosban (Cserkeszőlő, Aqua Lux) sem kellett egy vasat sem fizetni a légkondiért. Szóval vagy én járok jó helyekre, vagy te rosszakra.

katkamanó 2007.08.07. 14:07:19

tiko, a gyökér te vagy, már ne is haragudj, ha elolvastad volna a posztjaimat, ahogy azt nem tetted, akkor látnád, hogy a szállásadók nagy többsége, ahogy mi is, keményen hajnali egykor felkelnek, ha vendég jön. úgyhogy mi nagyon is tudjuk, mi az éjszakai érkezés fogalma. vegyél vissza magadból, és tanulj meg olvasni

Pannon Puma 2007.08.07. 14:08:36

biztos hülye vagyok, de ha ketten alszunk egy kétágyas szobában, biztos beengedek két (n) vadidegent, hogy kitúrhassanak az ágyamból. ja.

láttam én már olyan boltost, aki addig jópofizott, amíg a "kedvesvevő" ott volt, amint kitette a lábát, elmondta mindennek. egy-két éve a belem kiforult ettől, de most már azt mondom, ez így van rendjén. a vendéglátós közszereplő, akinek igenis jópofiznia kell akár olyan helyzetben is, amikor egy - ilyen szempontból - átlagember pofánrúgná a másikat. Valamint figyelembe kell vennem azt is, hogy egy deka kárt nem okoztak. A sztorit nem értékelném, nem megyek olaszországba, meg sehova kilföldre nyaralni, valamint a balaton melett laktam nem sokkal ezelőttig. én az őrséget szeretem, de ez nem tartozik ide...

D-Bone 2007.08.07. 14:11:24

Félelmetesen ocsmány emberek vannak itt. Valaki egy terhes nő szemére meri vetni, hogy "kitúrta" a hugát az ágyból. Az emberek nagyrésze önszántából felajánlja ezt a semmiséget, nyilván itt is ez történt. De ha nem, még akkor is illik átadni.

Amúgy meg mit lehetett volna csinálni éjjel? Tényleg aludjanak a kocsiban? Ki az a bunkó paraszt aki azt meri mondani egy terhes nőnek, hogy inkább aludjon a kocsiban vagy húzzon el éjjel közepén más szállást keresni? Szerintem ebben az esetben jól van ez így. Reggel majd lehet elnézést kérni, kifizetni a két új jövevényt és normális, kultúrált európai emberekhez méltóan megbeszélni a dolgokat. Legalábbis így lenne célszerű. Ha a vendéglátós kicsit emberségesen áll hozzá, talán jövőre is visszamennek. De vérlázító módon magzatért pénzt követelt.

De azért ne szídjuk csak a magyarokat, a legtöbb helyen itt is normálisan állnak hozzá az ilyen dolgokhoz.

Amúgy jogos a már leírt kérdés: Ha tele van a tököm mennyit kell fizetni? :)

katkamanó 2007.08.07. 14:12:31

kezd nagyon gusztustalanná válni ez az egész posztolás, úgyhogy én (mindenki nagy örömére) távozom.
aki még soha nem lécelt le sehonnan fizetés nélkül, nem dugta el az összetört lámpát a szekrénybe távozás előtt, nem hányt bele az ágyneműtartóba és nem csinált hasonló dolgokat, azoktól elnézést kérek, ha bármivel is megbántottam volna, és remélem, hogy jól fogják magukat érezni mindenhol nyaralás közben, és csak jófej szállásadókkal kerülnek össze. Ugye akinek nem inge, ne vegye magára. a tisztelt bunkó társaságmnak, akik azt gondolják, hogy a balaton egy pocsolya, és a pénzükért, meg azért, mert magyarországon vannak, bármit megengedhetnek maguknak, nos, ők továbbra is úgy fognak járni, mint a címszereplő, és a gatyát le fogják róluk húzni mindenhol. akik pedig voltak olyan kedvesek, hogy a posztjaimért virtuálisan megköveztek, nos ugyanezt kívánom nekik vissza, remélem, szereznek olyan tapasztalatokat, mint én.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 14:14:47

batkafamanó: még te mondod, hogy vegyen vissza, amikor a te szemedben minden vendég rohadt lenyúlkálós meg bunkó? Mellesleg azért én még sok helyen találkozom azzal, hogy ha angolul, németül, franciául beszélek, más a kiszolgálás is, igaz sokszor az ár is. Aztán a végén magyarul reklamálok. Őrület. Van igazság is abban, amiket mondasz, de egyrészt kevés, másrészt meg hőbörgés. Bár mintha csillapodnál már :D

don07 2007.08.07. 14:15:57

D-Bone 2007.08.07. 14:11:24

"kultúrált európai emberekhez méltóan megbeszélni a dolgokat"

Az ország lakóinak jórésze még nagyon messze van ettől...sajnos...

A legfelsőbb szinten sem igazán működik ez. Mit várjunk akkor a "pórnéptől"??

2007.08.07. 14:15:59

Jó kis post ez az utolsó katkamanótól, kár hogy mindjárt leugatják külföldre szökött Balatont hírből se ismerő idióták, és a vendéglátás másik oldalát (mármint a tiedet és a családomét) minimálisan se értő emberkék akik szerint a szolgáltatás olyan, hogy ha ő fizet akkor onnantól bármit megtehet. No igen...külföldön valóban nagyobb kultúrája van a vendéglátásnak - hozzátenném a vendégként megszállásnak is. Régen is voltak szararcú vendégeink, de csakis mostanság, a belföldi turizmus erősödésével fordul elő tömegesen az, hogy felhordanak tucatszám ismerősöket és hajnalig akarnak bulizni. (akkor is ilyen nagy pofája lenne mindenkinek és védené őket, ha ez a mellette levő szobában történne és az ő pihenését zavarná? ) Persze fizetni senki se akar. Az se volt jellemző csak hazánkfiaira, hogy ugrálnak az éjjeliszekrényen, beszakítják a tetejét, a csavarokat a kukába dobják és megfordítják, próbálva elsunyítani a kárt. Persze nekik áll feljebb, mikor fizetni kéne. Gondolom a sok itteni kommentelő természetesnek tartja ezt a viselkedést is, hiszen hát fizettek a vendégek a szobáért, meg ő a vendég, bla bla bla. A sort lehetne folytatni a kerti dísztóban úszástól elkezdve a cseresznyefa megkérdezés nlküli bunkómódon történő mármár ipari mértékű lecsupaszításával, de minek. Itt mindenki szerint a vendég bármit megtehet mert fizet. Na amíg így gondolkoztok tényleg nem lesz (osztrák,német) kultúra a vendéglátásban itthon.

Az meg pláne elég vicces, hogy ez az egész cikk és az arra reagáló felhördülés vagy igaz, vagy nem. Kevésbé láttam reagálni a másik felet...így elég könnyű ám fikázni. A cikkíró is megadhatná elérhetőségét, csak hogy más vendéglátósok el tudják kerülni őket.

bizonytalan  2007.08.07. 14:16:01

szerintem KATKAMANÓN kívül itt már mindenki hallott az ENTER billentyűről.

toxikus 2007.08.07. 14:16:10

"mert magyarországon vannak, bármit megengedhetnek maguknak" előbb te oktattál ki vkit az értelmezésről, olvasásról. azt meg hogyen ha ezexerint neked se megy?:DDD ki írt ilyet?:D

hehe, ha vmelyik ismerősöm, majd el lesz keseredve, ha mondjuk nem jönnek neki össze a dolgok, sztem postjaidat fogom ajánlani,h nézd csak milyen szánalmas emberkék is életképesek:DDDD ezen biztos kicsit jobb kedve lesz:D

bizonytalan  2007.08.07. 14:17:16

...ezer bocsánat, most látom csak, hogy az utolsó posztjába sikerült belevarázsolnia egy sortörést.

én kérek elnézést, nekem kellemetlen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.07. 14:18:29

Én asztat nem értem, hogy ha Katkamanó itt kavarja, akkor a zuhanyzóban ki szedi össze a szart? Katkamanó monnyon le!

Mondom: Rakacai-tó.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 14:18:54

Brühühü, batkamanó, olyan megható volt a búcsúd :D Minnyá megsajnállak, te szegény :D mondjuk ha nem így kezdted volna, még riszpekt is lett volna, de így féltéglával kibalanszírozott nem volt szép feliratú cetli - díjasak a kommentjeid :)

D-Bone 2007.08.07. 14:18:59

De azért az is hülyeség, ha valaki azért nem nyaral a Balaton mellet, mert 10 vagy 17 évvel ezelőtt rossz tapasztalatai voltak. Ugyan már!

Nyilván vannak lehúzós dolgok a Balaton partján, de ugyanúgy az Adria partján is vannak. Mint mindenhol máshol a világon. Persze a lehúzás elterjedtsége és mértéke mindenhol különböző. De azért a jelenlegi helyzetet már rég nem lehet egy lapon említeni a 90-es évek elejével.

Pannon Puma 2007.08.07. 14:20:47

katkamanó, ne sértődj meg, bizonyíts, és járj elől jó példával, ha megy hozzád valaki. én egyszer voltam életemben a tengernél, utálom a sós vizet, nekem a balaton pont jó, persze nem a kijelölt strand, hanem a nyugis része. egyébként fonyódon színpad van, koncertek, lellén már régóta, tehát kezdik a városok, községek is komyolyan venni, hogy a víz nem elég. ha mindenki felnő a feladathoz, és ilyen piszlicsáré szar álproblémákat mosolyogva el tudnak intézni az emberek egymás között (és nem csak a balatonnál), akkor majd oké lesz minden. mert a lényeg: "csak az egészség meglegyen"

NetzArbeit 2007.08.07. 14:29:14

Ez az egész azon múlik, hogy a fogadósnak nincs ideje szarakodni a homárral, mert ha előbb megírta volna a sztorit az éjszaka titokban beköltözős, vendégekről, esetleg beleszőtte volna az állapotos alkalmazott esetét, akiben keresztbefordult a poronty ijedtében, amikor meglátta a földönalvó kedves vendéget, akkor most mindenki anyon sajnálná.
Egyet nem értek. Ha már bementek miért nem aludtak egy üres szobában és akkor nem kellett volna a huginak a földre ágyazni. Végül is a kulcsok ott lógnak a recepción nem?

NetzArbeit 2007.08.07. 14:30:56

... egészség és térerőőőő...

stichus 2007.08.07. 14:33:21

erről a katkamanós hozzáállásról jut eszembe:

múltkor utaztam egy taxissal, akinek szájmenése volt, mert épp nemrég felbaszták. történt ugyanis, hogy a kedves taxis barátunk az előző nap valami amerikai turistákat fuvarozott, körbe egész nap a városon. aztán a szokásos szájmenése annyira sikeres volt, hogy rábeszélte őket, hogy másnap elviszi őket a hortobágyra. ez a fasz meg másnap késett egy fél órát, a turisták meg nem várták meg. és utána egész végig arról fröcsögött nekem a taxiban, hogy őt hogy átbaszták, meg milyen hozzáállás ez. még azt is előadja, hogy ez az amerikai mentalitás, hogy csak azért igaza van, mert ő fizet. és sajnos náluk MÉG!!! mindig ez a szokás. most nem azért, de legszívesebben ott megállítottam volna és hagytam volna a picsába. nem tudom, ki hogy van vele, de ügyfélnek, főnöknek, tanárnak mindig igaza van. át kellene venni ezt az undorító amerikai mentalitást, szerintem. a házinéninek mosolyogva kellett volna megköszönni a pluszbevételt

Pannon Puma 2007.08.07. 14:33:23

egyébként nem a vendéglátósok szedik agyon magukat, ők nagyon a mainstream áraktól nem tudnak eltérni, hanem a büfések, akik egy háromszáz forintos karfiol huszadrészét adják háromszáz forintért tovább. elég sokat dolgoztam arrafelé nyaranként, volt olyan, aki az éves szabiját büfésként ott töltötte, nyilván az utólsó utáni bőrt is lehúzva profitként arról, akiről csak lehetett. és volt olyan is, aki ha jött vásárolni, rögtön kiderült, hogy úriember. vegyes a kép.

Devil Inside 2007.08.07. 14:37:57

killbill79:

Idén a Balatonnál 3500 Ft/fő/éjszakáért szálltam meg északi part, nyugodt, tiszta, szép falucska, a tengernél úgy 11€/fő-re (kb. 2750 Ft-ra) jött volna ki, ha végig hatan pont vagyunk a hat fős apartmanban. Ez ott meglehetősen olcsó szállásnak számít, 60-70€-ért inkább 3-4 fős apartmanokat szeretnek kiadni. A balatoni jobban felszerelt volt, több volt a tér és külön vendégház volt, a háziak nem laktak ott, de messzebb volt a víztől. Azaz kicsit túlzásnak érzem az összehasonlításod.

Aki szerint pedig Horvátország olyan árban van, mint a Balaton, az az itthonról vitt babkonzerven és Soproni Ászokon él kint... ;-)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.08.07. 14:43:14

Nekem még mindig ez a mondata viszi a pálmát :D "itt a csapat nagy része olyan ember, aki a nyitott ablakon berepülő szúnyog után lenne pofája nem fizetni, és ha kivágom, mint a már emlegetett macskát a palánkon keresztül, hívná a fogyasztóvédelmiseket, és eszem ágában nincs ilyen embereknek szállást adni."

NetzArbeit 2007.08.07. 14:43:41

Devil!
Balaton - déli part vízparti vállalati üdülő (tök kedvezményes) 15m2 egy szoba teljes ellátás:
88 e Ft/ 7 nap / 4fő nap a gyerekre teljes ár

Ho - Dalmácia, vízparti appartman két szoba nappali, klíma, erkély tengerre
140 e Ft/10 nap/ 2 fő nap gyerek ingyen lak, eszik.

Melyikbe mennél?

Pannon Puma 2007.08.07. 14:52:03

ha úgy számolom, hogy a gyerek fizet, akkor is 3500/fő/éjszaka a horvát. ha a gyerek ingyen van ott, akkor 7000/fő/éjszaka. a balatoni 3100/fő/éjszaka. simán megéri Ho-ba menni több mint duplaannyiért. ja, hogy a gyerek nek "ingyen"? az más, akkor uccuneki.

Tiko 2007.08.07. 14:54:14

Tavaly Ho.-Trogir: 50€/per nap/4fo. Klima and erkely plussz obolre kilatas included. Hova mennel?

The AVE 2007.08.07. 14:54:24

Mindegyik fél hibás volt. A különbség szvsz az, h a vendég inkorrekt a plusz ottalvók be nem jelentése miatt, a vendéglátós meg kifejezetten bunkó (tapló, suttyó, köcsög, ...), mert pont a szerencsétlen magzat okán venni elégtételt az igenis vérlázító. Találjon ki más okot rá, mert elmulasztották előre bejelenteni, de ez nem eljárás. Persze lehet még fokozni, ha vki meghal meghal éjszaka, akkor is felszámolni neki a reggeli árát mert kellett venni a bótban előző nap, meg ilyenek... De mégegyszer: a vendég is hibás volt, sőt, miatta lett a baj.

Pannon Puma 2007.08.07. 14:58:54

Tiko 2007.08.07. 14:54:14

na az már más, mert egy árban van. én egyébként továbbra is mondjuk Nógrád megye egy eldugott csücskébe, Erdélybe vagy az Őrségbe mennék. De ha a kettő közül választanom kellene, a balaton lenne, mer nem szeretem a sósvizet, és utálok sokat vezetni. arról meg nem beszélve, hogy idegen országban idegennek és turistának érzem magam, amitől elfog a hidegrázás. Persze egy pezsgő Heidelberg az egészen más tészta. Menjetek oda, kultúra, az van ott...

Tonie 2007.08.07. 15:05:57

Tiko Szerintem nem derül ki, hogy kettejükért fizettek.

Tinyó 2007.08.07. 15:16:51

Én mosmár aszondom, hallgassuk meg a nénit is.

butter 2007.08.07. 15:18:20

katkamanó: uncsi.senkit nem fog itt senki meggyőzni..az ilyen helyek már csak ilyenek..írjál könyvet, ha nem bírod elfojtani magadban..ne robbanjál fel, legyél kedves mindenkivel.

A rutinos vendéglátos, egyből kiszúrja kiféle-miféle aki nála alszik.Nyilván a sztori vendégein is látszott, h nem viszik el a TV-t.ettől függetlenűl ők is szolhattak volna.
Azt monnyuk én se értem, mér nem lehetett még 2órát tovább autózni a frí ágyért.
Adózás:szerintem Te be vagy rúgva, nincs a világon egy olyan hely ahol valaki szívesen adózna.

kagika 2007.08.07. 15:23:06

Na, egész nap olvastam a kommenteket, és most már kényszert éreztem arra, hogy regisztráljak, és írjak is. :) Én értem Katkamanót, az más kérdés, hogy pont azt csinálja, ami ellen küzd. Nevezetesen: általánosít. Én más szemszögből közelíteném meg a dolgokat. A levél igazságalapját kellene nézni. Megnéztem én is a panzió honlapját... Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de ha egy ilyen színvonalú szoba nem felel meg valakinek, akkor abban a valakiben nincs bibi? Utólag nem felelt meg? Ha én szeretnék szobát kivenni, akkor nem elégszem meg olyannal, ami nem tetszik. A levél írója nem indokolta meg, hogy miért nem "tetszett". Lehet, hogy én vagyok igénytelen, de nekem csak akkor nem felel meg egy szoba, ha az igénytelen, koszos. Ez szóba sem jöhetett. Miért? Mert feltételezem, hogy ha tiszta mocsok lett volna minden, akkor nem altatta volna a terhes nőt ott. Akinek meg nem tetszik egy ilyen szállás -szerintem tök rendben van-, az menjen a Hiltonba vazze! A Balatont fikázókra nem írok semmit, elhihetitek, hogy nekünk, akik itt lakunk, marhára mindegy, hogy eljöttök-e a Balatonra, vagy sem... :) Szerintem a levélíró túloz, és nem azért, mert ez a Balatonon történt vele, lehetett volna akár Pusztabánrévén is, akkor is ezt mondanám a stílusából kiindulva. Sokkal inkább el tudom képzelni, hogy bementek késő este, nem szóltak, a házinéni TELJESEN JOGOSAN felháborodott, összeszólalkoztak, a kedves levélíró meg "jól megbosszulta". Nevetséges. Ha viszont megtörtént, akkor az öregasszony nevetséges. Előbbi esetben csak a levélíró nevetséges, utóbbiban pedig mindkét fél. Szerintem. :)

Rák Attantam 2007.08.07. 15:23:32

Miért nem lehetett tovább autózni? Sok oka lehet annak, ha egy kismamát utaztatsz már sok-sok órája.
Mivel nekem fütyim van, ezért elsőkézből nem szolgálhatok tapasztalattal, de biztos van rá ésszerű adat, hogy mennyit illik egy magzatot rázatni egy autóban. És ez csak egy példa volt.

NetzArbeit 2007.08.07. 15:24:35

Elvira!
Tök igazad van.
Ugye az már nagyon valószínű, hogy ott aludtak, de hogy a többi bizonyitott-e...?
Merthány ugye még a kedves panaszoló is már msodkézből löki.

"Igazgató elvtárs az ebédlőben napfogyatkozást rendelt el..."

Glug 2007.08.07. 15:25:34

Több Balatont fikázó hozzászólás is kiverte nálam a biztosítékot, de emiatt még nem írtam volna, végülis ez itt erről szól. Összességében az eddigi hozzászólásokban található sok általánosítást nem találom korrektnek. Talán nem is konkrét hozzászólásokra reagálok, de általában úgy vettem észre hogy nagyon elterjedt a 80-as években illetve a 90-es évek elején a Balatonon szerzett rossz tapasztalatokat és sztorikat előrángatni, és a mai Horvátország viszonyaihoz hasonlítani. Így persze sántít a dolog.
Megint nem korrekt, ha a drága balatoni főszezon helyett elmegy valaki tengerparta elő/utószezonban aztán hasonlítgat.
Az aktuális témához, hogy a magzatért is fizetni kellett volna, nem érdemes hozzászólni mivel kamu is lehet, de sehol a világon nem tűrik el ha ár/fő/éj elszámolás esetén többen használják a szállást mint a megállapodott.

Manyizga (törölt) 2007.08.07. 15:25:55

Én sem értem, hogy - mivel nem hirtelen jött döntés volt - miért nem lehetett előre szólni a néninek.

Aki utólag tényleg bunkó volt, HA így történt.

Lehet, a valóságban nem is volt semmi utalás a magzatra a nénitől, csak az -itthon - spórolós párocska utólag megmagyarázta magának a rendkívüli felárat amit a szállásért kért a néni, hogy : "biztos a magzat után is kellett volna fizetni!".

Granca 2007.08.07. 15:28:45

Én meghallgattam a nénit is...

Azért arra kiváncsi vagyok, hogy ki mit szólna ahhoz, ha vendéglősként reggel tudná meg, hogy egyébként még 2 ember itt aludt a tudta nélkül.
Ennyi erővel bármilyen tolvaj bemehet, és bárkit megkárosíthat.
Kiváncsi vagyok, mrét nem szóltak a vendéglősöknek? Nem lett volna semmi gond, meg lehetett volna oldani, ha szólnak. Éjszaka is. A vendéglős ilyenkor is a vendégek rendelkezésére áll...
2. próbálja meg bárki egy szállodában ezt, hogy csak úgy "belógok"... úgy kihajítják, hogy leshet...

A magzat-pénz meg: ezt egy leírásból tudjuk, aki szintén csak tlefonon hallotta. nem kell ám mindent készpénznek venni...

TLR4 2007.08.07. 15:29:04

Na, jó, azért ez a magzatért felszámolt szállásdíj elég durva és elítélendő reakció. De nem ok nélkül történt. Ugyanis a másik oldalon is van hiba. Először meg kellett volna kérdezni, és csak akkor ott aludni, ha megengedik.

Ez azért fontos, mert rengeteg az ellenőr (Hajdúszoboszlón elég kemény ellenőrzések vannak, felteszem a Balatonnál is, és ezért nagyon könnyen megbüntethetik a vendéglátóst, ha nincs a vendégkönyv kitöltve ennek ellenére vannak, vagy többen vannak a szálláson, mint amennyi be van jelentve). Ha megszállunk valahol -főként magánszállásra igaz ez- a szállásadóra is tekintettel kell lenni, hiszen ő ebből él és nem szeretné, ha keményen megbűntetnék. Az is igaz, hogy a vendéglátó ilyen reakciói sem fogják népszerűsíteni a helyet.

Amúgy a Balaton nagyon sokat változott jó irányban az utóbbi néhány évben.

Rák Attantam 2007.08.07. 15:31:49

Glug, igazad lehet. Ha a 90-es évek elején a Balatonon szerzett rossz tapasztalatokat a Horvátországban szintén akkoriban szerzett fejlövéses sérülésekhez viszonyítjuk, egyből a Balaton kerül ki győztesen. Legalább életben lehetett maradni.

Na de milyen élet?...

gk2 2007.08.07. 15:35:25

ti magyarok betegek vagytok, nem is csoda hogy a kulfoldiek felnek toletek:)
az nem csak toletek varhato, hogy nem is szoltok a vendeglatosnak extra vendegrol, de szerintem ilyen banast terhes novel csak itt engedik meg maguknak. de ez nem emberseges, es ilyeneket nem bocsajtjak meg.

The AVE 2007.08.07. 15:35:53

A házinéni sajnos nem nevetséges volt, hanem bunkó, de csak az általa kitalált jogalap miatt. A vendéget elmarasztalni teljesen jogos lenne a be nem jelentett ottalvók miatt.
Nekem van gyerekem, 3 hónapos múlt, és mindenhol nagyon kedvesek velünk most és az ezt megelőző hónapokban is, amikor már látszott a pocak. Lehet, h mi normálisan viselkedtünk és ez az oka?

kagika 2007.08.07. 15:38:16

Pontosan erre gondoltam The AVE! Ha elő is fordult ilyesmi -bár én kétlem-, ott azért kellett lennie valamilyen előzménynek... Aki a vendégekből él, az nem bánik így mindenkivel... Biztos vagyok benne, hogy hazudik a levélíró.

NetzArbeit 2007.08.07. 15:46:10

Glug!
A 80 90-es évek Balatonjával _sem_ volt gondom. Nagyon szuper volt. Nem is tudom mit értetek régi rossz tapasztalaton.
Tele volt a Hullám kemping Szemesnél endékás, és legyel csajszikkal, akikkel hosszú estéket fröccsöztünk végig.
A mostani álapottal sincs gondom, szeretem, a Balatonfelvidék egydüli szépségű. Kiváló a bor, Hál'istennek _tényleg_ nincs rossz tapasztalatom. nekem adnak magyarul is fagylaltot, satöbbi satöbbi. A gyerekeimmel még az alacsony vízállást is élveztük, mert ritkán lehet a Balaton közepén homokvárat építeni, ha elmesélik majd felnőtt korukban nem fogják elhinni Nekik.
És képzeljétek el, ennek ellenére minden évben megkérdewzik, hogy megyünk-e a tengerhez, mert az olyan jó! Imádjuk a tengert, Horvát tájat, a kikötők hangulatát.

Hadd mondhassam már ezt el anélkül, hogy azt mondják rám, hogy pocskondiázom meg beledöngölöm a Balatont akárhova.

És sajnos azt is látni kell, hogy sajnos a Horvátországi főszezoni árak sem magasabbak a Balatoninál.

Ez van.

The AVE 2007.08.07. 15:46:36

Mesének sztem ez durva lenne, senki nem kötelezte rá, h írjon egyáltalán. Akkor meg minek tenné?
Az én mondandóm lényege inkább az volt, h normális stílusban kéne ezeket elintézni - vonatkozik mindkét félre.

mojoking77 2007.08.07. 15:50:13

Haat..... Nagy a baj.

Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy nem olvastam vegig az osszes hozzaszolast, de a nagyja atolvasasa utan nem tudom megallni, hogy ne tegyek nehany megjegyzest az ide iroknak.
I. Jobb helyeken mar tudatosult, hogy a tulaj van a vendegert, es messze nem forditva. Akinek ez nem tetszik, semmi gond, foglalkozzon massal, ami nem a vendeglatasrol szol.
II. Egy egy aprobb kedvesseggel sokkal tobbet nyerhet a kesobbiekben, mint azt a par ezer forintot, amit most keresettt.

Mondom ezt ugy, hogy tobb mint tiz eve minden evben toltunk valamennyi idot Badacsonyban, (ha mast nem Majus elsejet biztos). Ugyanannal a cegnel inteztuk a hazak foglalasat, es soha semmilyen panaszunk nem volt.
Direkt nem irom le a ceg nevet, nehogy reklamnak tunjon, de nem veletlenul jarunk vissza.
Probaljunk mar kicsit felnoni, ebbol a tipikus magyar betegsegbol, az alapveto rosszindulatbol, es cinizmusbol.

Tisztelettel:

gy

NetzArbeit 2007.08.07. 15:51:33

gk2!
Na mesélj, "nálatok" mi a helyzet?

Glug 2007.08.07. 15:51:42

Rák Attantam, olyan nagy baj lenne ha a Mo. kerül ki nyertesen egy összahonlításból? Föleg ha igaz is? : )
Persze nem erre céloztam. Azokat nem értem akik soha többet nem mennek a Balaton környékére mert 1992-ben németül köszöntek rájuk egy lángossütöben.
Ez olyan mintha most valaki nem menne Horvátországba mert a 90-es évek eljén ott lőttek.
Szerintem a régi jó NDK - NSZK balatoni megszállás-korszak vidám történeteit csak poénból érdemes emlegetni és nem érvként felhozni egy aktuális vitában.

NetzArbeit 2007.08.07. 15:54:10

mojoking!
Szupi. Örülünk, hogy Badacsonnyal és a céggel semmi baj, de hogy jön ez ide? :-o
És szerintem olvasd végig.

NetzArbeit 2007.08.07. 16:01:45

Glug!
Párkányban, hivatalosan Sturovó (SK)Vadas nevű termálfürdőben kivétel nélkül úgy kezdik az eladók, hogy "tessék" majd ha szlovák a kuncsaft, akkor váltanak szlovákra.
És akkor mi van? Bár ezt azt hiszem a szlovákok nagy része nem tolerálja ilyen jól :-)

socka36 · math.bme.hu/~sohonyai 2007.08.07. 16:02:28

edka
Azt, hogy fizettessen valaki egy magzat utan arra egyszeruen nincs ok. Az ilyen viselkedest egyszeruen nem lehet semmivel sem magyarazni.

Es ez a legszornyubb az egeszben. Azzal, hogy MEGSARCOLTATTAK EGY MAGZATOT (legalabb is egyelore ez a tenyallas) azt mindenki reszlegesen erinti a hsz-eiben. De a penz resze az ki van hangsulyozva. Ezert fordulhat elo ilyen Mo-n. Ezert jarattathatja le magat Katkamano, habar (sztem) 70%-ban jogos dolgokat ir le.
Mindenki arrol ir, hogy igy a Balaton meg ugy a vendeg, meg amugy a kiszolgalas. De az egesz sztoriban nem ez a lenyeg. Ha osszeszarom, teliokadom majd szetrecskazom a szobat meg az sem ok, hogy olyasfajta megnyilvanulast tegyen egy magzattal szemeben egy ember, mint ami tortent (ha poennak szanta meg akkor is nehezen, de ez szar poen volt). Egyszeruen tarsadalmilag nem elfogadthato azert mert a gyermekek vedelme tarsadalmi kotelesseg. Pl: nem veletlenul buntetik sulyosabban azokat a buncselekmenyeket melyeket gyermekek ellen kovetnek el.

Nem a penz a lenyeg Katka, meg kedves mindenki hanem a gyermek. (a sztoriban is meg ugy altalaban veve is)

Granca 2007.08.07. 16:07:34

socka: de nem tudjukk biztosan, hogy mondott-e ilyet a néni...

Rák Attantam 2007.08.07. 16:09:47

Glug, nem lenne baj, ha nyertesen kerülnénk ki végre valamiből. Akárcsak egy összehasonlításból is.
De nem kerülünk. Illetve, "válámi ván, dé ném áz igázi!"

Méghozzá az van, hogy 100-ból 30 belét kihajtva becsülettel dolgozik. 15 ímmel-ámmal tesz-vesz és közben azt hajtja, hogy ő milyen nagyon dolgozik. 25 egyáltalán nem csinál semmit, csak közönyösen néz és várja, hogy a többi majd megoldja a problémáját. Újabb 25 szintén tétlen, de közben pocskondiázza a többit, hogy miért nem azt csinálja, ami nekik (tétleneknek) tetszene. A maradék 5-nek meg szép csendben elege lesz és elhúz külföldre. Aztán onnan írogat a Homárba, hogy mi (akik itthon maradtunk) milyen hülyék is vagyunk.

Ezek után csodálkozol, ha az értelmesebbje nem akar magyar szót hallani legalább a nyaralással töltött 1 max. 2 hete alatt és elhúz külföldre? A csóróbbak Horvátba, a kevésbé-de-szintén-csórók meg Görögbe, Bulgáriába stb.
A fennmaradó "réteg" meg nem szarozik azon, hogy Balaton vagy Bahamák. Meg tudja fizetni ezt is meg azt is, oszt jónapot.

socka36 · math.bme.hu/~sohonyai 2007.08.07. 16:10:42

Egyebkent Balaton:

2 velemeny balatoni vendeglatosoktol balatoni vendeglatosokrol.

1. Egyik haverom anno mikor megismerkedtunk o 14 volt Keszthelyi a szulei a vendeglatoiparban. A kovetkezot mondta: Nem kedveli kulonosebben a nemeteket de a magyar vendeglatosokat egyenesen ruhelli, mert egymas torkat harapjak at a penzert meg azert hogy ki nyalja ki a nemetek segget. Ez kb. 8 eve volt.

2. 4 eve ugyancsak Keszthelyen: a pultnal kertem a szokasos hangnememben egy korso sort, mire visszakerdeztek, hogy nem keszthelyi vagyok, mi. Mondtam hogy nem de miert kerdi. Mire a valasz:
Keszthelyen majd mindenki vendeglatozik es amikor kiszabadul a pult mogul akkor ugy erzi most o csicskaztathat masokat es ez hatterbe szoritja a kulturalt viselkedest.

Egyebkent velemenyem szerint az utobbi 1-2 evben tenyleg tortentek poztitv valtozasok es szerintem egyre jobb lesz.

báró Csekonics 2007.08.07. 16:11:49

Azért azt szeretném a Balaton / balatoni vendéglátósok védelmében megemlíteni, hogy igenis érezhető a 'megtisztulási' folyamat: _idén_ nyár elején Gyenesdiáson nyaraltunk a bárónéval, és igenis jó volt a szállás (svédasztalos reggelivel és vacsorával).
A gyenesdiási fizetőstrandon voltunk Balcsiban fürdeni - szép zöld a fű (az a fajta, amire kifejezetten jó érzés mezitláb rálépni), nem vészes a belépő sem - főleg a pesti strandikat nézve kicsi, persze nem is kell leengedni-feltölteni a medencét. Ja, és persze j jó volt a büfé (nem is drága, finom és bőséges kaja) - már az az egy, ahol ettünk, mert az első kellemes élmény után ugyanoda mentünk vissza később is - NA EZT kell eltanulni attól, aki jó példát mutat, kedves vendéglátósok!
Persze ezt is csak az vegye magára, akinek inge...

socka36 · math.bme.hu/~sohonyai 2007.08.07. 16:13:18

Granca
Ha megengeded ideznek magamtol:
"(legalabb is egyelore ez a tenyallas)"
Nyilvan ha ez a tenyallas serul akkor a mondanivalom nagy resze lenyegtelen lesz. (kiveve az uccso mondatot). Ezert irtam bele az idezett megjegyzest.

Glug 2007.08.07. 16:13:26

NetzArbeit, nagyrészt egyetértek, bár én az ellenkezőjét tapasztalatm az árakkal kapcsolatban. Ez persze sok mindentől és a költekezési szokásoktól is függ tehát nehéz összehasonlítani.
Ott értettük félre egymást hogy én nem abból a szempontból próbáltam a Balaton mellett szót emelni, hogy mindenképpen ott kell mindenkinek nyaralni. Termlszetesen mindenki ott nyaral ahol tetszik, van aki mindíg máshova megy, van aki évekig visszajár ugyanoda. Nem gond.
Nekem a gondot az jelenti pl. az itteni hozzászólásokban, ha valaki azt mondja hogy azért megyek a tengerre nyaralni mert a Balaton szar.
De hogy miért szar, az sokszor csak egy 15 éves emlékkép. Menjen mindenki nyaralni ahova vágyik de közben ne rugdossunk a Balatonba.

Granca 2007.08.07. 16:14:32

socka: így oké. :-)

(csak mert meghallgattam a másik oldalt is...)

biohazard 2007.08.07. 16:17:37

kagika,

"A Balatont fikázókra nem írok semmit, elhihetitek, hogy nekünk, akik itt lakunk, marhára mindegy, hogy eljöttök-e a Balatonra, vagy sem... :)"

Egyáltalán nem mindegy, tekintve hogy az ott elköltött pénz egy része az önkormányzatnál marad.

lizard4 2007.08.07. 16:30:41

Nekem is kellett regisztrálnom, annyira megfogott a vita. :)

www.ongo.hu/elmenybeszamolok/994
Itt vannak további részletek.

A néninek nyilván igaza volt, de ha így kioktatja a vendégeket, akkor jobb lenne ha más foglalkozást keresne. Az pedig inkorrekt, hogy további két főre ennyi pénzt kér el, a honlap feltüntetett árlista egyértelműen szobaárat és apartman árat tüntet fel, a plusz két fő nem kapott olyan szolgáltatást (+2 ágy).
A korrekt eljárás az lett volna, ha elmondja a vendégeknek, hogy ez miért volt gáz a részükről, és szépen megkéri őket, hogy tartsák tiszteletben a játék(és nagyon is éles)szabályokat.
Évekkel ezelőtt (még duhajabb koromban) én is nagyobb társasággal jártam nyaralni külföldre, mint az apartman férőhely, mert így olcsó volt. Horvátországban aztán egyszer előre foglalásnál magánapartmant csíptünk meg. A néni persze észrevette, hogy sokan vagyunk, de korrektül elmondta, hogy a rendőrségre be kell jelenteni, és nem kevés plusz idegenforgalmi adó lesz. Egyik éjszaka olyan hangosak voltunk, hogy a férje üvöltött velünk, nappal viszont a néni nyugodtan mondta, hogy ez így nem lesz jó. És láss csodát, utána már nem voltunk hangosak. Igaz a hét végéig erősen lecsökkent az interakció(=alig várták, hogy elmenjünk), de mégis elviseltek minket. Így a mi szánkban sem volt keserű szájíz, pedig maguk között biztos elküldtek a sunyiba.
Hallottam olyan görögül kiválóan beszélő magyarról, aki azért nem jár szívesen Görögországba, mert érti, hogy a görögök hogyan szidják a turistát a saját nyelvükön. A görögök viszont már megtanulták, hogy a vendéggel szemtől szembe kedvesnek kell lenni.

Én szeretem a Balatont, és az elmúlt években azért jelentős fejlődés történt, nekem alapjában kellemesek a tapasztalataim. Igaz, éppen vagy három hete a 40 fokos hétvégén próbáltunk szombat estére szállást szerezni. Fullon volt a Balaton, mégis voltak üres szobák, mert nem akarták 1 napra kiadni (ahol nem vallották be, ott is előbb megkérdezték, hogy hány éjszakára maradnánk, utána persze nem telt ház lett). Végül nem kaptunk szállást, még úgy se, hogy 4 főre a 12000 Ft/éjszakát 16000 Ft/éjre srófoltuk fel. Szóval tényleg ne panaszkodjon a Balatonon senki.
Katkamanó meg tényleg csak ártott a Balatonnak. Mondom: vendéggel kedvesnek lenni (potenciálisokkal is, mint itt a fórumozók), háta mögött lehet szidni, ami persze bunkóság, de a vendég boldog lesz.

grasswulf 2007.08.07. 16:40:23

Hi mindenki!

Kaptam egy ilyen levelet, privát. Szerintem mindenki vonja le maga a következtetéseit.

Az egyetlen beírásomat, ami a levelet kiváltotta, lejebb beraktam, hogy ne kelljen keresni.

A levél:
Lichtenstein Lajos hide details 12:12 (4 hours ago)
reply-to Lichtenstein Lajos
to grasswulf 12:12
subject
Re: A magzattal is akart fizettetni a balatoni panziós

Te normális vagy? Én nem akartam fizetni plusz szállásért? Miután több százezer forintot otthagytam Olaszországban? Gondolkodjál már

A komment:
"A történet valójában úgy szól, hogy jöttünk haza Olaszországból és gondoltuk nem költünk többet szállásra, besunnyogunk a hugomékhoz éjszakára, hátha nem veszi a észre a tulaj. De észrevette és pénzt kért érte, ezen annyira felháborodtunk, hogy kitaláltuk ezt a magzatos mesét.
Mert ugye:
Hazafelé az út Olaszországból nem tíz perc, felhívom a húgomat, hogy keressen szállást a környékükön, mert találkozni szeretnék vele. Vagy beszélje meg a házinénivel az ottalvást.
Ilyet én is csináltam (többen aludtunk egy szobában, mint amennyiért fizettünk), amikor csóró fiatal voltam, viszont amikor észrevette a tulaj, akkor futottunk mint a nyulak. Ez benne van a pakliban. Ha valaki Olaszországba jár nyaralni, akkor itthon miért akar sóherkodni? Örüljetek neki, hogy nem hívta ki a rendőrséget.
Ráadásul milyen család vagytok ti, hogy rátörtök a testvéredre, kitúrjátok őket az ágyból, hogy feküdjenek a földön. Nekik nem telik Olaszra, nektek igen és kínos helyzetbe hozzátok őket a szálláson?
Ezt én mondom, aki GYŰLÖLI a balatoni házinéniket és lángososokat és már többet elástam a badacsonyi elhagyott kőfejtőben.
Ez tipikusan az a helyzet, amikor a bunkó sír amiért visszabunkóznak neki. Lehet hogy megkeresem ezt a panziót az interneten és írok nekik, hogy jelentsenek fel titeket. Mert ti nagyságrendekkel nagyobb bunkók vagytok, mint ők."

Devil Inside 2007.08.07. 16:53:11

Netzarbeit:
A déli partos, teljes ellátásos, vállalati üdülős szállásnak nagyon nem én vagyok a célközönsége, de attól még kellemes hely a Balaton.
Igaz, teljes nyaralásra inkább tengerhez megyek - távolabb van, nagyrészt nem értem mit beszélnek az emberek a világ dolgairól és nagyon kell erőlködni, hogy aktuális hírekbe fusson bele az ember. Emellett szeretem a tenger és a fenyők illatát, a átlátszó sós vizet, a mindenféle tengeri nyunyákat, halakat és a fél csészényi dög erős kávét. :-))

Amúgy a kedves osztrák szállásadóink a Balatonhoz járnak "nyaralni" (azért idézőjel, mert áprilisban intézik ezt) és Horvátországban a tengerparton is beszéltünk pincérrel, aki többször megfordult már itt. Megvan a Balaton vonzereje (nemcsak mikor fürdeni lehet benne, gyönyörű volt pl. tavaly októberben): maga a tó nem elég, kell egy halom egyéb produkció: jó kaják, borok, kulturális programok, egyéb sportolási lehetőségek és ahhoz infrastruktúra (biciklizés, lovaglás, golf, stb.). De erre rájöttek maguk is, látszik a fejlődés.

Gaillard 2007.08.07. 16:54:10

Viszonyításképpen:

Július elején Görögország egyik legszebb helyén nyaraltunk (3 felnőtt + 1 gyerek) 1 hetet az interneten lefoglalt panzióban (összesen 315 EUR-ért). A szálláshoz korrekt medence is járt. A szállásadó saját kezével építette az egészet évek alatt (civilben évközben tornatanár). Az utolsó nap csak annyit mondot (pedig szinte semmi plusz bevételt - medencebár - nem hagytunk ott a számára), hogy nem akartok maradni, az sem baj, ha már nincs pénzetek (gondolta, hogy kiköltekezett a nyaralás végére az ember). Különben működő légkondi volt, amely az árban bennefoglaltatott, és az is természetes volt, hogy robogójával az első nap megmutatta, hogy hol találjuk az egyik legjobb strandot a környéken.
Pedig ott a 315 EUR - ami magyar viszonylatban is nagyon olcsó egy 4 fős medencés apartman szállásért 1 hétre - még kevesebbet "jelent", mint nálunk.

Egy normális magyar szállásadó jelen esetben utólag reggel kifizettette volna a helyi adót, illetve kért volna egy jelképes összeget (pl. 1.000,-Ft) a minimális plusz kommunális kiadásai miatt (mert még így plusz fekvőhelyet sem kellett biztosítania) és kész.

Nekem egy hobbim van (szinte csak erre költünk) a nyaralás, de egy becsületes adó- és járulékfizető embernek nincsenek korlátlan anyagi lehetőségei e tekintetben. Igyekszem egy évben egyszer külföldre (átalában apartman busszal v. fapadossal) és egyszer Magyarország valamely helyszínére is eljutni nyaralás céljából.
Szerintem nálunk a rövid szezon miatt ennyire mohók sokszor a szállásadók, de 2 hónap alatt kérem ne 12 dolgos hónap hasznát reméljék.

NetzArbeit 2007.08.07. 16:58:21

Na azt hiszem a többit megnézem a TV2 aktívban.
Üdv. örültem a beszélgetésnek.

TLR4 2007.08.07. 17:00:00

socka, persze, nincsen rá ok, el is ítélem a reakciót, mint írtam ("ez a magzatért felszámolt szállásdíj elég durva és elítélendő reakció.").

Egyáltalán nem ízléses dolog az ilyen megnyilvánulás. Nagyon nem az.

De ettől függetlenül ha így is volt, ahogy le van írva, akkoris mind a két fél követett el hibát (bejelentés nélkül vettek igénybe egy olyan szolgáltatást, ahol az igénybevevők száma fontos és ez se túl szép, a vendégátós meg elég érdekesen akarta a vendéggel megfizettetni ezt).

cradbox 2007.08.07. 17:03:21

katkamanó, te őstulok...

aztán amikor meg nem megy a vendég a szaros, lepukkant kisszobádba, akkor meg telekürtöljük a sajtót, hogy jajj nem nyaral belföldön a magyar? meg nem jön a német? :-)

mindig is ódzkodtam az ilyen zimmerferis szaroktól, de ezentúl még az ismerőseimet is lebeszélem.

Rák Attantam 2007.08.07. 17:09:03

grasswulf, ez a minimum, amit az agyszüleményed miatt kaphattál a topicindító üzenet írójától.
És még ezt is felhozod ide.
Miért nem azt írtad, hogy biztos strici az illető, aki olaszban futtatta a nőjét, amíg az úgy nem maradt? Kb. ez is akkora fikció, mint a kitalált sztorid.
Egyébként is: honnan tudod, hogy nem én írtam neked Lichtenstein Lajos álnéven ? ;)

Lichtenstein Lajos 2007.08.07. 17:12:49

Akkor szeretnék reagálni néhány dologra és pontosítani is egy-két helyen.
1. Valójában a néni annyi pénzt kért kettőnk után is, amennyit hármunkért akart. Elsőre azt mondta, 8000 hármunkra, majd azt mondta, ok, csak két főre, de így is 8000. Ennyit fizetett a húgom.
2. Hirtelen döntésről volt szó, mert éjjel fél12kor döntöttük el végleg, hogy elmegyünk Badacsonyig. Zágrábban szerettünk volna megállni, de megijedtünk, hogy reggel fáradtan kell még a 3,5 órás utat megtenni és f2re már esküvőn kell lennünk. Előbb akartunk Zágrábba érni, de elcsúsztunk Olaszországban. Rádásul azon az estén tudtuk meg, hogy a család testületileg ott van Badacsonyban. Azért nem mentünk Pestig, mert annyi erőt már nem éreztünk magunkban több mint 12 órás út után.
3. Badacsonyban alig lehetett szállást találni azon a hétvégén.
4. Tudtuk mi is, hogy előre kellett volna szólni, ezért szóltunk rögtön reggel. De ezzel együtt nem tettünk megbocsáthatatlan dolgot, nem szartuk tele a szobát, nem ordibáltunk, stb.
5. Magunkból indultunk ki, a rugalmasságunkból és a tapasztalatainkból. Néhány hete két szinte idegen, Macedóniában megismert svéd fiatalnak engedtük át a lakásunkat, hogy néhány napig ott szálljanak meg. Évekkel ezelőtt Görögországban egy család ingyen adott szobát, Orfűn pedig egy panziós pénz nélkül látott minket vendégül, végül postán fizettük be a szállást.
6. Grasswulf beírása annyira dühítő volt, hogy neki, illetve Katkamanónak írtam korábban privátban. Grasswulf olyan szinten volt mószerolós, rosszindulatú és felületes, hogy nem lehetett mellette elmenni. Nagy türelem kellett hozzá, hogy ne sértegessem vissza, többet nem is kívánok reagálni a hozzászólására.
7. Lehet, hogy valakivel megtörtént már: a Balatonon nyaralsz, megszállsz és az este folyamán megismersz egy nőt/férfit, akivel együtt szeretnéd volna tölteni az éjszakát a kivett szobában. Szólsz a házinéninek? Persze, hogy nem. És erre senki nem is fanyalogna. Ráadásul az esetünkben nem is erről volt szó.
8. Elképzelhető, hogy nem csináltunk valamit jól, de a szállásadót védők fogják ajánlani ezt a helyet a rokonaiknak és barátaiknak?
B.

kagika 2007.08.07. 17:23:36

biohazard!

"Egyáltalán nem mindegy, tekintve hogy az ott elköltött pénz egy része az önkormányzatnál marad."

Nekem, aki nem ad ki szobát, nem vendéglátos, "csak" simán itt lakom, tökéletesen mindegy, és nem úgy fekszek le esténként, hogy vajon mennyi pénz maradt ma az önkormányzatnál? :)
Persze, értem, amit írsz, ebből a szempontból nem mindegy, de személy szerint engem az se érdekelne, ha annyi turista lenne itt, mint máshol, hidd el. Sőt...

kagika 2007.08.07. 17:29:26

Lichtenstein Lajos!

"5. Magunkból indultunk ki, a rugalmasságunkból és a tapasztalatainkból. Néhány hete két szinte idegen, Macedóniában megismert svéd fiatalnak engedtük át a lakásunkat, hogy néhány napig ott szálljanak meg. Évekkel ezelőtt Görögországban egy család ingyen adott szobát, Orfűn pedig egy panziós pénz nélkül látott minket vendégül, végül postán fizettük be a szállást."

Szerintem inkább abból kellene kiindulni, hogy ilyen esetben egy szolgáltatást VÁSÁROLSZ, és azért FIZETNI KELL!!! Tudom, fizettetek is, nade ebből kiindulni, hogy máshol ingyen szálltatok meg, megint máshol pedig abszolut megbíztak bennetek, és utólag fizettetek??? Ez olyan, mintha bemennél egy bevásárlóközpontba, és azt feltételeznéd, hogy biztos fizethetsz majd fizukor is, mert a sarki kocsmáros is szokott neked hitelt adni... Valahol megértelek téged is, elhiszem, hogy nagyon fáradtak voltatok, tudom milyen, amikor az ember rengeteget vezet, de ugye megérted te is a házinénit abból a szempontból, hogy nem igazán örülhetett nektek? Szerintem nem kellett volna ezt így... Persze ez csak egy vélemény...

Lichtenstein Lajos 2007.08.07. 17:32:07

Megszálltam, fizettem, bunkóságot kaptam érte cserébe. Megírtam, mert bántott, de egybként nekem mindegy, nem megyek ennek a helynek a közelébe. És kicsit sem értem meg a házinénit, mert a német/osztrák vendégekkel láthatóan sokkal kedvesebb volt. (Például ők előbb kapták a reggelit.)

Granca 2007.08.07. 17:33:45

L.Lajos: akkor nem értem, mi a gond, a honlapon ugyanis az szerepel, hogy két személyre a szállás 9600 forint reggelivel. Ennél kevesebbet kellett utánatok fizetni. Nyilván a nem-reggelizés miatt.
Vagy szerinted mennyit kellett volna?

és mellesleg azt sem értem, hogy reggel mért nem beszéltetek Ti a háziakkal? nem az lett volna az illő? minimum megköszönni, hogy ott alhattatok, vagy valami... de ahogy kiveszem, egyszerűen elmentetek...

Egyébként nem tudom, te mit szólnál a helyében. ilyen erővel bárki bármikor bemehet, és bármi történhet.
Még mindig nem értem, mért nem lehetett szólni? ha már szóba került, a családtagokkal telefonon, mért szóltak ők? vagy ti, mikor megérkeztetek?
Szerinted ezt meg leehtne csinálni egy hotelben? hogy csak úgy fogom mgam, sé bemegyek?
Szóval én elhiszem, hogy nem akartatok rosszat, és mindenki hibázhat.
Csak beismerni senki nem szeretni ... hogy hát igen, tényleg szólnunk kellett volna...

Tiko 2007.08.07. 17:34:40

Lichtenstein Lajos 2007.08.07. 17:32:07
"Megszálltam, fizettem, bunkóságot kaptam érte cserébe. Megírtam, mert bántott"

Jól tetted. Csak a sok surmó vendéglátosnak bassza a száját a tükör amit tartottál.

Tiko 2007.08.07. 17:36:48

Granca,

"Szerinted ezt meg leehtne csinálni egy hotelben?"

Másodikként hozod a hotelt példaként. Nem tudom hogy jártál-e már valaha hotelben, de tudod a panzió és a hotel közötti egyik különbség a recepció..

kagika 2007.08.07. 17:37:54

Lichtenstein Lajos 2007.08.07. 17:32:07
"Megszálltam, fizettem, bunkóságot kaptam érte cserébe. Megírtam, mert bántott"

Helyesbítenék: Megszálltam, NEM ÉN fizettem, és csodálkoztam, hogy bunkóságot kaptam érte cserébe, aztán ezen felhúztam magam, és írtam... Legalább odaálltál volna elé!

Lichtenstein Lajos 2007.08.07. 17:39:13

Granca, könyörgöm, beismertem: "Tudtuk mi is, hogy előre kellett volna szólni, ezért szóltunk rögtön reggel." Az, hogy miért nem mi szóltunk, szerintem teljesen lényegtelen részlet. Fáradtak voltunk és siettünk vissza Budapestre. És nem a pénzzel van gond, sajnos ezt nem érted. Az a gond, hogy ilyet nem mondunk senkinek, amit ez a néni tett.

A Tyne folyó déli partja 2007.08.07. 17:44:29

Ahogy vki írta, ennyi hülyeséget én is régen olvastam a Balatonról. Főleg olyanoktól, akik a jelek szerint nem is sűrűn fordulnak meg felé mostanában.
A fő témához: kezdek kételkedni,h. tényleg kértek pénzt a babáért, inkább dühében mondhatta a nő, ha mondta.
Egyetértek azzal,h. a vendégek voltak hibásak, nehéz volt telefonálni előre? Az ugatók próbálkozzanak meg a szálláskiadás-businessel, kíváncsi vagyok, mennyire fogják értékelni,ha a vendégük szobájából bejelenetés nélkül még pár idegen kerül elő. Ez a "úgysem tetszett a szoba" meg szánalmas. nem látta előre?

és a többiről: hogy nem adtak fagyit, ezt bocs, de nem hiszem el. én a Balaton mellett laktam életem első majdnem 28 évében,soha nem kértem németül, és mindig szó nélkül adtak...és egyik ismerősöm se járt így, pedig mindig is magyarul kértük.. igaz, Siófokon nem ettem, lehet, csak az északi parton adnak magyar szóra?
és 10 évvel ezelőtt ugyanúgy kiszolgáltak, mint 2 évvel ezelőtt. nem a "semmibe vevés" volt a jellemző.

3 hónap meggazdagodás. nem fognak meggazdagodni. először, hol három hónap a főszezon? június elején még eléggé üres szokott lenni a strand, gondolom a panziók is. Augusztus 20 tól szintén. és azt is elfelejtitek,h. sokaknak a szálláskiadás az egyetlen jövedelemforrás, télen nincs. tehát a nyáron szerzett pénzből kell télen is élni. marhára meg tud így gazdagodni az ember.

és hogy drága: mikor utoljára otthon jártam a strandbelépő tán 200 forint volt. (Almádiban) most lehet 300. Sok? tudtommal a mesterséges pesti medencék 1500nál kezdődnek. A büféket nem tudom, azokkal nem vagyok képben, de nem muszáj ám ott megvenni a kaját....van kint a parton bolt, ha drágállja valaki.
a szobaárakat se tudom, de szerintem elég sok lehetőség van körülnézni,h. milyen szobát akarsz, meg mennyiért.

és egy rossz példa a külföldre, igaz nem Horvátország. Hanem Berlin. egy hétre kivettün egy szállást, lefoglaltuk, kifizettük, stb. a fürdőbn ki volt írva,h. egy zuhany-egy euro. de gondoltuk, mi kifizettük már, ránk biztos nem vonatkozik. Utolsó nap!!szólt a házinéni,h. Németországban nagyon drága a víz, ezért a zuhanyzásért külön kell fizetni...mi az,h. egy szállásfoglalásba nem tartozik bele a zuhanyzási lehetőség, feláras???

The AVE 2007.08.07. 17:45:14

Lehet, h 2 személyre a szállás reggelivel 9600, de az nem egyenrangú, ott nem alszik senki a földön. Gondolom pótágyas díjat számolt.
De most tényleg. Jóhiszeműek voltak, fizettek a végén - az elbeszélés alapján maguktól! -, a legnagyobb hibájuk, h nem szóltak előre. Ha "bármit" csinálnak, a családtagjaik úgyis elviszik a balhét, mert ők regisztrálva vannak vmilyen leadott irattal, ahogy az szokás. Egy terhes nő amúgy tényleg tipikus garázda fajta, megértem az aggódást.

butter 2007.08.07. 17:50:12

grasswulf: sajnállak h ilyen roszindulatú vagy, de nem bántalak, mert biztos rákos vagy és már csak napjaid vannak hátra..:)
katkamanó pedig valszeg depressziós lett és nagyban frusztrált amiért eddig az összes vendége lehányta a szobákat, elvitte a TV-t, a mikrót is, és mindent ami mozdítható, ami nem azt meg eltörték.a maradék pedig aki nem csinált semmit az lelécelt fizetés nélkül.

Ha én adom ki a szobát, tekintve h, az éjaszaka negy része már elment, mire az ifjak ágyra szálltak, csak félárat kérek pölö..ahogy már nemegyszer ezt csinálták is velünk külföldiában.
Aki azt írja, (ja ez megint grasswulf)h mit szólna hozzá ha a tesója kirugná az ágyból...Na ezek szerint tesód sincs..egyre jobban sajnállak. Szerinted egy testvér mit csinál, ha megjelenik a testvére, állapotos társsal? Persze h átadja az ágyat és alszik a földön.képzeld van tesóm és mi is jártunk így és még élek, túléltem a földön alvást.sőt, mióta van gyerek, van h vele alszom el este a földön, majd egy óra mulva beviszem az ágyába és még ő is él.

kagika 2007.08.07. 17:52:42

Komolyan mondom, nehogy ne háborodhasson már fel valaki, aki a SAJÁT HÁZÁBA beenged x embert, de reggelre kettővel többet talál!!! Ha kifizette, ha nem! Azt meg nehogy már külön értékelni kelljen, hogy magától ment oda! Ez természetes, nem? De tényleg... Nehéz lett volna megvárni reggel, és odaállni elé, hogy "kézcsókom drága, ne tessék haragudni, de olaszból jöttünk haza, kismamával vagyok, fáradt vagyok, nem ismerek senkit, itt voltak a tesómék, gondoltam lefekszem, tessék megmondani, mennyit fizessek? És ne tessék haragudni, de nem akartam önt felébreszteni éjszaka." Lehet, hogy akkor is elküld a francba, de én is nagyon felháborodtam volna, ha reggel közlik velem, hogy két fővel többet számoljak, de akik itt aludtak, már elmentek...

Tiko 2007.08.07. 17:53:56

Animacs,

"ugatók próbálkozzanak meg a szálláskiadás-businessel, kíváncsi vagyok, mennyire fogják értékelni,ha a vendégük szobájából bejelenetés nélkül még pár idegen kerül elő."

Mármint utólagos bejelentés ugye?

"és a többiről: hogy nem adtak fagyit, ezt bocs, de nem hiszem el. én a Balaton mellett laktam életem első majdnem 28 évében,soha nem kértem németül, és mindig szó nélkül adtak..."

Segített a tájszólás ugye?

"3 hónap meggazdagodás. nem fognak meggazdagodni."

Ó nem. A házunkban sem lakott ilyen.

"és hogy drága: mikor utoljára otthon jártam a strandbelépő tán 200 forint volt. (Almádiban) most lehet 300. Sok?"

Ha 300ft akkor nem. Ho.-ban viszont ingyen strandolsz, ha már ott vered a répád egy ápártmánbán.

"A büféket nem tudom, azokkal nem vagyok képben, de nem muszáj ám ott megvenni a kaját...."

Úgy van. Gyorsan sütök egy lángost a strándon, és főzök a gyereknek egy kukoricát.

"a szobaárakat se tudom, de szerintem elég sok lehetőség van körülnézni,h. milyen szobát akarsz, meg mennyiért."

Feljebb az okosok vmi mainstream árakról beszéltek ha jól emlékszem..

"kifizettük, stb. a fürdőbn ki volt írva,h. egy zuhany-egy euro. de gondoltuk, mi kifizettük már, ránk biztos nem vonatkozik. Utolsó nap!!szólt a házinéni,h. Németországban nagyon drága a víz, ezért a zuhanyzásért külön kell fizetni...mi az,h. egy szállásfoglalásba nem tartozik bele a zuhanyzási lehetőség, feláras???"

Jah kérem. Ahol a folyosó végén van a zuhanyzó, azt nem Hiltonnak híjjják. Még arrafelé sem.

Granca 2007.08.07. 17:54:56

Tiko: hogyne tudnám. ezek szerint akkor, aki "csak" panziós, azzal ezt nyugodtan meg lehet csinálni... csak mert nincs recepció, az mehet be, aki akar?
hümm...
kiváncsi vagyok, ha egy panzióban úgy járnál, hogy egy vendég beenged éjszaka x embert, és mondjuk lopnak tőled, vagy kárt tesznek az autódban, akkor kit hibáztatnál? tudom, hogy a levélíró esetében erről nem volt szó, de kicsit próbáljatok a másik oldal fejével is gondolkodni. én nem vagyok vendéglátós, de ha beleérzem magam az ő helyzetébe, hát én sem örülnék, ha csak úgy bejönnének úgy, hogy nem szólnak...

jó, hogyha elismered, akkor meg minek kellett ezt leírni? és azt még mindig nem értem, a konkrét összeggel mi a baj, mikor kevesebb, mint amennyibe egyébként is kerül...

egyébként én úgy tudom, konkrétan tőlük, hogy nem kértek a magzatért pénzt. nem tudom eldönteni, ebben kinek van igaza, éppúgy hihetek nekik, mint neked.

Granca 2007.08.07. 17:58:34

"De most tényleg. Jóhiszeműek voltak, fizettek a végén - az elbeszélés alapján maguktól!"

nahát! tényleg, ez milyen korrekt dolog volt...

nem arról van szó, hogy terhes, vagy nem terhes, vagy rendes ember, vagy nem. Hanem arról, hogy NEM való bejelentés nélkül így megszállni.

Jöttök a külföldi példákkal. Szeritnem ott konkrétan kihajítanának ilyen esetben, és még örülhetnél, ha rendőrséget megúsznád. Ugyanis tényleg felvet olyan dolgokat, hogy így nincsenek benne a vendégkönyben, amiért erős bünti jár. Azt ki fizeti meg?

Tiko 2007.08.07. 18:00:28

Granca,

"kiváncsi vagyok, ha egy panzióban úgy járnál, hogy egy vendég beenged éjszaka x embert, és mondjuk lopnak tőled, vagy kárt tesznek az autódban, akkor kit hibáztatnál?"

Csakis magamat. Először azért, mert erre adtam a fejem (ugye nem volt kötelező), másodjára pedig azért mert óvatlan voltam. DE elnéző lennék, ha becsületesen bejelentenék utána.. Ha nem, akkor természetesen haragudnék.

"egyébként én úgy tudom, konkrétan tőlük, hogy nem kértek a magzatért pénzt."

te mit mondanál utólag, amikor égsz mint állat? ugye-ugye..

The AVE 2007.08.07. 18:01:52

Fel lehet háborodni, és jogos is. De nem ilyen prosztó módon kell elégtételt venni!!! Nehogymár ne háborodhasson fel vki, ha a még meg sem született gyermekéért szállásdíjat számolnak fel!
Mindegyik fél hibázott, de az egyik bunkó volt.
Az meg baromira tökmindegy, h saját, bérelt, lízingelt, vagy kölcsönkapott házban alakít ki vki szálláshelyet, ez nem súlyosbító körülmény. És nem ő találta, még csak nem is sunnyogtak. A pénzt is megkapta a szállásadó.

The AVE 2007.08.07. 18:04:42

Írtam már korábban, h a vendégek nem viselkedtek korrektül...

Granca 2007.08.07. 18:06:27

Tiko: én úgy értettem, mint vendgé mit szólnál. pl. nem mint vendéglős, nekik így is megvan a kockázat, merthogy kulcsot adnak a vendégeknek... szóval érzed, hogy ez azért nem lehet könnyű?
végülis elnézőek voltak, nem hívtak rendőrséget. mert tuti, hogy volna erre is példa. és nem ők szóltak, hanem a családtagok, a leírtak alapján. kagikával értek egyet, mért nem lehetett odamenni egyből reggel, de még inkább este? mert egyébként - ezt is tőlük tudom - semmi gond nem lett volna, ha este, vagy akár éjszaka is szólnak...

a magzat-pénz: egyik állításra sincs kellő bizonyíték. vagy mondta, vagy nem. nem mondtam, hogy biztosan nem mondta, csak hogy én így tudom. de az igazság akármi lehet. elég gáz, ha te mindent elhiszel, amit leírnak, néha nem árt megkérdezni mindkét oldalt, és még akkor sincs teljes képed, mert nem voltál ott...

egyébként meg: ez egy igen jó hírű hely. visszajáró, elégedett vendégek. biztos mindenki más hülye, mert odajár...

The AVE 2007.08.07. 18:07:18

Bejelentés nélkül, de fizetve megszállni - magzatért szállásdíjat kérni

Tegye mindenki ezt a két dolgot egy erkölcsi patikamérlegre és gondolkodjon el.

The AVE 2007.08.07. 18:13:57

előzetes bejelentés nélkül, de fizetve megszállni - megzatért szállásdíjat kérni

Tegye mindenki ezt a két dolgot egy erkölcsi patikamérlegre és gondolkodjon el...

Tiko 2007.08.07. 18:15:10

Granca,

"Tiko: én úgy értettem, mint vendgé mit szólnál. pl. nem mint vendéglős, nekik így is megvan a kockázat, merthogy kulcsot adnak a vendégeknek... szóval érzed, hogy ez azért nem lehet könnyű?"

Nem érzem, mert nem vagyok vendéglátós. De természetesen próbálom átérezni a "másik" oldalt is, csak nem tudok igazat adni neki, lévén mindezt ő vállalta.

"kagikával értek egyet, mért nem lehetett odamenni egyből reggel, de még inkább este? mert egyébként - ezt is tőlük tudom - semmi gond nem lett volna, ha este, vagy akár éjszaka is szólnak... "

Megértem. De mint vendéglátós, türelmesnek kell lennie. Ha habot kérek a fűzfalevelem tetejére, mert bolond vagyok, akkor is. Így sztem nem áll meg ez a vád, főleg azért nem, mert végeredményét tekintve, bejelentették ill. kifizették. A szállásadó részéről meg igazán mindegynek kell hogy legyen az időpont. Az olyan legendákban meg nem hiszek, hogy mindjárt aznap ezért meg is bírságolják a nénit, aki ugyebár, khmm szintén becsületes. Szal, egy szó mint száz, orvosolható lett volna a probléma, de nem ebben az összefüggésében. Gondolom, ezt te is megérted ugye?

"a magzat-pénz: egyik állításra sincs kellő bizonyíték. vagy mondta, vagy nem. nem mondtam, hogy biztosan nem mondta, csak hogy én így tudom. de az igazság akármi lehet. elég gáz, ha te mindent elhiszel, amit leírnak, néha nem árt megkérdezni mindkét oldalt, és még akkor sincs teljes képed, mert nem voltál ott..."

Elhiszem vagy sem? Hmm. Ez itt nem a bíróság. Nem ítélkezem, maximum magamban. Így teljesen mindegy, hogy a történet igaz-e vagy sem, a mérlegelés számít.

váj mí 2007.08.07. 18:41:28

Szasz katkamanó (aki 1edül képviseled a balatoni vendéglátosok táborát : ) )
Az érvelésedben 1 dolog sántít. Ha igaz, amit a posztoló írt, akkor ők nem akarták elsunnyogni az éjszakai szállás díját 2 főre. A meg sem született gyermekre kivetett díjon rágtak be, ha jól értelmezem. Megjegyzem joggal. Remélem, te nem alkalmazol ilyen díjakat. Ne vedd a szívedre a teljes balatoni vendéglátóipar jogos und jogtalan sérelmeit és panaszait. Tedd a saját dolgodat a lehető legjobbsn, h minél több visszatérő vendéged legyen. S ha valóban annyi mindent megteszel a vendégeidért, mint írtad, akkor bizonyára jól megy a válalkozás/od/otok.
Nem bántásként, de én életemben 1cer voltam a Balatonnál, 15 éves koromban, és már akkor is csodálkoztam, hogy mi ezen olyan nagy cucc? Egy nagy, sekély náddal spékelt tó. Semmi extra. Igaz, én a napközistáboraimat a román tengerparton töltöttem a nagy Navodari-i úttörőtáborban ... Ahhoz képest meg ugye ... :-)
Tényleg "nem való" bejelentés nélkül megszállni, de emberileg érthető, ha órák óta úton vagyok és időközi szálláslehetőség van, ahol rokon/barát lakik nyaralásice, és mondjuk hajnalban érek oda, bizony én sem csengetem fel a háziakat (hacsak nem hotel v motel állandó ügyelettel), hanem "beosonok" úgymond, aztán reggel majd rendezem az ottalvásom költségeit. Fordult elő nem egyszer, soha nem volt semmi gond. A háziak mindig megértőek voltak, normálisan viszonyultak. Sztem ők sem örültek volna ha hajnali 2kor felcsengetem őket: "Kezicsókolom, itt aludnék 8 órácskát a 4-es szobában a barátnőmnél/testvéremnél, tessék ezt most nekem leszámlázni". Igaz nem ismerem a magyar törvényeket, hogy ha 1 családi panzióban vagy családi házban szezoniális jelleggel embereket szállásolsz el, akkor be kell-e jelenteni az ágyszámot szobánként. S ha be kell, azt mennyire ellenőrzik arrafele.
Különben meg gyertek a román tengerpartra! Jövő héten kezdődik Vama Veche-n a Stufstock! Zene, rahedli koncert, haverok, buli! A fanta nem garantált. Elsősorban punk- és rockzene rajongóknak ajánlott :)

kagika 2007.08.07. 18:43:37

Tiko!

"Nem érzem, mert nem vagyok vendéglátós. De természetesen próbálom átérezni a "másik" oldalt is, csak nem tudok igazat adni neki, lévén mindezt ő vállalta."
Nem akarok kekeckedni, de... Ő nem ezt vállalta! Azt vállalta, hogy nyaranta szállást biztosít embereknek, akik ELŐRE bejelentkeznek, és ellátja őket mindazokkal, amit tőle ELŐRE megvásárolnak! De ha nem is előzőleg fizetnek, annyi biztos, hogy bejelentkezni mindig előbb szokás, mint utóbb. Rosszul tudom?
Egyébként meg tényleg nagyobb bunkóság lenne egy magzatért pénzt kérni, ez nem vitás. Csak hogy ez annyira abszurd, hogy egészen egyszerűen nem hiszem el! Csak az egyik fél álláspontja van itt leírva...

dentalux 2007.08.07. 18:44:03

katkamano :)
Te hulye vagy. Csak igy egyszeruen.

socka36 · math.bme.hu/~sohonyai 2007.08.07. 18:48:38

Olvasgatva a hozzaszolasokat egy ideig azon a velemenyen voltam, hogy ja jogos a felhaborodas, ha 2 db varatlan, plusz fo jelenik meg reggel a panzioban, stb.-stb. Node.
Joparan irtak, hogy mas gazos szitukat mas panzios, hoteles, vendeglatos kollega milyen jol kezelt. Egro a tapasztalat azt mutatja, hogy az ehhez hasonlo helyzeteket meg lehet oldani kulturaltan is fuggetlenul attol, hogy ki a hibas. Innentol kezdve ervenyet veszti az az erv, hogy "te hogy reagalnal ha 2 + fot talalnal bejelentes nelkul...", mivel minden vendeglatosnak arra kell torekednie, hogy o nyujtsa a legjobban a szolgaltatasokat. Ez uzlet.

Egyszeruen fogalmazva:
Ha a szomszed kocsmaban jo bulikat csinalnak, akkor nekem meg jobbakat kell csinalnom.

Lehet kicsit zavarosra sikeredett a hsz, de remelem ertheto.

Tiko 2007.08.07. 18:50:45

kagika 2007.08.07. 18:43:37

nem vitatom amit írsz, de részben mégis. vállalta, hogy szállást biztosít embereknek, akik előre bejelentkeztek. ok. megértem. ámde, te is megérted a együttérzés, illetve a család fogalmát ugye? nem akarta ellógni!!! nem értem, hogy miért nem vagyunk egy kicsit flexibilisebbek ilyen kérdésekben. nem értem, miért nem oké a másnapi "szolgáltatás" utáni fizetés, úgy ahogy azt a törvény rögzíti - merthogy, szolgáltatásért előre nincs zseton ugye?

ami pedig kis hazánkat, aka Abszurdisztánt illeti, sajnos el tudok képzelni egy ilyen helyzetet. bárcsak úgy lenne, hogy a végén ideírnák, hogy csak a véleményekre voltunk kiváncsiak, a sztori meg kamu.

Tiko 2007.08.07. 18:52:00

socka36 · math.bme.hu/~sohonyai 2007.08.07. 18:48:38

nem zavaros, és maxra egyetértek. rugalmassár ON!

buzadara 2007.08.07. 19:05:50

A Kapri haz honlapja szerint szobankent fizet az ember, nem szemelyenkent. Ha valaki bevisz egy 20 fos csapatot, akkor lehet haragudni, de 2 plusz fo eseten a szallasadonak az esetleges pluszkoltsege annyira minimalis, nem illik erte felszamolni semmit. Tragedia sem tortent, nem vertek szet a hazat. Ha valaki vendeglatasbol el, el kell fogadnia, hogy annak mindig van koltsege, ha idegeneket beenged (en is ebbol elek), es ha nem tetszik neki, vegye be a kockazatot az arba, illetve kosson biztositast a berendezesre. Be kellett volna jelenteni, hogy meg jonnek...lehet, na es?

Kar vedeni a nenit, akinel sok vendeg megfordul, kell, hogy legyen annyi humorerzeke, hogy nem csapkodja az asztalt, ha nem tortent kar. Raadasul meg fizettek is, majdnem teljes arat, mig ketten a foldon aludtak. Gaz a sztori, hatha tanul belole a neni egy kis vendeglatos szellemet.

váj mí 2007.08.07. 19:09:32

Jajj, gyerekek, még valami, alégkondival kapcsolatban! Azt szokták volt mondani, hogy Románia a qrva Balkán, de én még olyat romániai hotelban vagy akár motelben nem értem meg, hogy a légkondiért külön felárat számítsanak fel. Ha egy ilyen intézményben van légkondi az természetes, hogy benne van a szoba árában. Nem jelenik meg a számlán külön tételként a légkondihasználat, mongyuk 15%-al megdobva a szállásdíj összegét. Abszurd kissé, mert hogy méri, mennyit használom én a légkondit, ha használom egyáltalán?

malacful 2007.08.07. 19:10:49

mindent felremagyaraztok. A hazineni fia bekukucskalt ejszaka, latta, hogy nagy a tomeg. Gondolta beszall. Elkezdte a terhes csajszit olelgetni, mire az raszolt: hulye, nem latod, hogy terhes vagyok. A kiskamasz ugy megdobent: ennyitol? es ijedten kirohant. Elmeselte anyukajanak reggel, mire az kiakadt, hogy a vendeg felcsinaltatta magat az artatlan kisfiaval. Azert szamolt fel pluszt az embrionak, nehogy azt higgye a kismama, hogy a kis lurko a rokoni kapcsolat miatt majd ingyen nyaral naluk kesobb.

Tiko 2007.08.07. 19:15:54

Árminka,

"Jajj, gyerekek, még valami, alégkondival kapcsolatban! Azt szokták volt mondani, hogy Románia a qrva Balkán, de én még olyat romániai hotelban vagy akár motelben nem értem meg, hogy a légkondiért külön felárat számítsanak fel."

Marosvásárhelyen, a puszta közepén való parkolásért lett volna pofája pénzt kérni egy, egy csillagos hotelnél. Mondtuk megyünk akkor. Akkor nem kell fizetni - mondta. Balkán akkor?

szörny 2007.08.07. 19:25:31

Mint szakmabeli és helyi lakos örömmel jelentem, hogy nagyon jó a balatoni szezon. A kulturálatlan vendéglátók lassan kikopnak. Ha az ilyen vendégek is megfogyatkoznak, biztos lesz aki egy-két napra is ad ki szállást . Aki pedig szarnak tartja a Balatont, az elmegy a tengerhez. Jól van ez így.

váj mí 2007.08.07. 19:28:58

Tiko
Az motel már, 1 csillaggal, igaz, abból a felsőbb kategória ;-)
Különben meg bunkók mindenhol vannak és mindenhol bepróbálkoznak a lenyúlással, főleg ha a külföldi rendszámot látják. (Tom ez most sztereotip, de evan ... hüpp ...) Hidd el, ha román rendszámú lett volna a kocsi nem próbálkozott volna be, de így miért ne alapon ... És ez így van a sztárolt Nyugaton is, speckó még Németországban is, ahol a parkolóőr ugyanúgy tesz egy kísérletet a nem német vagy osztrák rendszámú kocsiknál, hátha nem értik, mi van kiírva ... tapasztalat, sajna :(
Persze, attól még Balkán lehet, de én jól érzem magam benne LOL

2007.08.07. 19:36:52

A kérdés nem csak az, hogy a házinénit ajánlani fogja-e bárki ismerősöknek, kedves L. Lajos, hanem hogy téged/titeket a jelenlevő vendéglátósokból akarna-e még bárki fogadni.
Azon a mondaton (fogalmam nincs már ki írta, sok posttal feljebb) meg hadd kacagjak hangosan hogy "jelen TÉNYÁLLÁS szerint a néni megsarcolta a magzatot"
Látom még az orosz rendszer dívik és a néninek kéne bizonyítani az ártatlanságát, addig amig Lajos itt huszadkézből összehord róla, az természetesen feltétlenül igaz. Fullgyáva megoldás, szánalmas...

zala 2007.08.07. 20:04:37

katkamanó:
"...európa legnagyobb melegvizű tavának az őrei lehetnek, és foggal-körömmel harcolnak..."

le is rágják a fogukkal a körmüket szerintem ezen a 'melegvizű tavának' jelzős szerkezeten. ha nem máshonnan hoznák őket a hekkek is rögtön a szájba ugranának, annyira meleg a vize a főszezonban. bár lehet azon túl is meleg marad, fűti elég elektronyos angolna.

socka36 · math.bme.hu/~sohonyai 2007.08.07. 20:06:27

Jutocsa
"jelen TÉNYÁLLÁS szerint a néni megsarcolta a magzatot"

Lehet nem ram gondolsz de en pl hasznaltam ezt a kifejezset. Az oka rendkuvul prozai. En a velemenyemet, ill. erveimet a meglevo informaciokra epitem.

"jelen TÉNYÁLLÁS..." kifejezessel csak annyit akartam erzekeltetni, hogy ha ez a szitu all fenn, akkor en igy gondolkodok es ez a velemyen az adott sziturol. Termeszetesen ha ujabb infokhoz jutok az a velemenyem megvaltoztatasahoz vezet. Egy normalis vita, mint ami itt folyik es amire valo a kommentelos resz, eseten ez igy szokas.

Nalam nem divik semmi fele orosz rendszer vitak eseten. (matematikus hallgato vagyok) Persze csak az egyik oldal ismerete okan a tevedes jogat fenntartom a magam reszere.
Az oroszos megjegyzesed meg teljesen folosleges hozonges.

kagika 2007.08.07. 20:16:54

Tiko!

Persze, értem én, hogy család, meg minden, csak nekem ez akkor is olyan fura... Nem tudom... De ezt a "magzat után is fizessetek" sztorit akkor se tudom elhinni.

freesleep 2007.08.07. 20:47:04

nem akarnák az átlag tahó pesti adócsaló vendégnél is tahóbb lenni, de megmongya valaki hogyn választ egy ivarérett nő katkamanó nikket:?

irgumburgum 2007.08.07. 20:55:06

Ok. Skacok, muszáj hozzászólnom, úgy általában mindenkihez.

Kedves vendéglátósok (úgy a Balaton környékén, mint bárhol máshol):
Aki kutyát tart, annak jut bolha is, sőt egyik másik kutyafajta nem a "mi elvárásaink szerint" viselkedik, ergo "kezelhetetlen".

Kedves "kutyák": Vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani mint pl. nem hugyozunk a szőnyegre. És bizony vannak olyan gazdik, akik a szart is kiverik belőletek, ha véletlenül mégis megtörténik.

Ennyi. Ezen lehet gondolkodni.

Kapri1 2007.08.07. 20:56:23

A már bejelentekezett vendégekről volt tudomásunk,de az érkezőkről nem,pedig a szülők tudtak róla és erről nem tájékoztattak minket.Azoktól is kérünk szállásdíjat,akik éjszaka a tulajdonos tudta nélkül besurrannak a házba,eltöltenek itt egy éjszakát,tisztálkodnak,majd reggel,mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog köszönés nélkül távoznak.Az ittmaradó szülők és a testvére tudomására adtuk,hogy a két belopakodó személy után is ki kell fizetni a szállásdíjat két személy után reggeli nélkül 8000 forint,egyébként egy 2 személyes szoba ára 9500 forint 2 fő részére reggelivel együtt.Ők tehát reggeli nélküli árat fizettek 2 fő után.Senki nem kért tőlük magzat utáni szállásdíjat,miután Én a belopakodó hölgyet nem is láttam,ugyanúgy surrantak ki ahogy bejöttek.Az itt maradó testvértől tudtam meg,hogy a hölgy babát vár.Ilyen alapon akár rablót is behozhatnak a házunkba.Mi felelősséggel tartozunk a vendégeink értékeiért,az autók biztonságáért.Illetéktelenek nem jöhetnek be csak az itt lakónak van joga a házba bejönni!!!Főleg itt aludni!!!Ez nem camping vagy sátor!!!A kapubejárónál ott van a kaputelefon az éjszaka bármely órájában be lehet csöngetni a szobát kereső vendégnek!!!Ez nem kifogás,hogy éjszaka érkeztek meg!!!Döntse el a kedves olvasó,hogy ki volt a BECSÜLETES!!!A Kapri ház tulajdonosa.
Kaprinyák Tibor és felesége.

bizonytalan  2007.08.07. 20:57:19

gecik, húzzatok vissza anyjátok picsájába!
ez nem a tótavé blogja, baszom alássan!

irgumburgum 2007.08.07. 21:01:04

Naméggeccer, hátha most már megjelenik. Szóval...

Muszáj hozzászolnom, úgy általában mindenkinek.

Keves vendéglátósók (úgy Balatonról, mint bárhonnan)!
Aki kutyát tart, annak bizony jut bolha is.

Kedves "kutyák"!
Bizonyos szabályokat be kell tartani, pl. nem hugyozunk a szőnyegre. És bizony van olyan gazdi, aki a szart is kiveri belőletek, ha ez véletlenül mégis előfordul.

Ennyi. Lehet gondolkodni.

moderátor 2007.08.07. 21:15:38

Tibor, van még hely augusztusra? Az anyósommal mennék, aki terhes! Számomra legalábbis mindenképpen!

kagika 2007.08.07. 21:15:57

"Mi felelősséggel tartozunk a vendégeink értékeiért,az autók biztonságáért.Illetéktelenek nem jöhetnek be csak az itt lakónak van joga a házba bejönni!!!Főleg itt aludni!!!Ez nem camping vagy sátor!!!A kapubejárónál ott van a kaputelefon az éjszaka bármely órájában be lehet csöngetni a szobát kereső vendégnek!!!Ez nem kifogás,hogy éjszaka érkeztek meg!!!"

Tökéletesen egyetértek! Csak most már írja meg azt is, hogy hogy is volt ez a magzatos eset legyen szíves! :)

váj mí 2007.08.07. 21:18:49

Kapri1
a posztból teljesen más jött le, ha viszont az történt, amit te/ti írtatok, akkor lehet perelni hitelrontásért a családot, a posztolót, meg a ...
Lehet, én vaok a hülye, de nem tudom elképzélni, h. értelmes, épeszű ember kitalál 1 ilyen posztot a meg sem született gyermek szállásdíjáról, ha nincs benne valami igazságmag. Biztos, hogy nem volt a sztoriban semmi túlbuzgás?

jesszumpepi (törölt) 2007.08.07. 21:19:05

bizonytalan 2007.08.07. 20:57:19


Köszönjük értelmes és szórakoztató hozzászólásodat.Megvilágosodtunk.

A Tyne folyó déli partja 2007.08.07. 21:24:39

Tiko:

mondom kíváncsi vagyok mit szólnál, ha kiadnád a házat,és kiderülne,h. még vannak ott. Mutass nekem egy olyan helyet, ahol utólag kell bejelenteni...szerintem még egy kempingben se örülnének.

Nem is tudtam,h.a Balatonon tájszólás van...ezt szívesen letesztelném veled, h. meg tudod -e állapítani, ki jött a környékéről, meg hogy pontosan honnan. mibe fogadjunk,h. nem fogsz semmi tájszólást észrevenni?
lehet, annak volt, aki nem kapott fagyit? de a logikáját se értem, ha nem németül beszél akkor nem adnak el neki,nem kell bevétel, mert nem német?

ismersz egy embert aki meggazdagodott a szálláskiadásból? akkor nyilván mindenki milliomos, aki ebből él. nekünk is volt kiadott házunk, meg anyáméknak most is van, mégse lettünk milliomosok.

ha veszel is egy kukoricát meg egy lángost, nem fogsz még koldusbotra jutni. azt akartam belőle kihozni, h. nem muszáj mindent a strandon venni (egyébként, mostanában nem voltam (nem vagyok otthon) de pár évig egyáltalán nem emelkedtek az árak. az üdítők mondjuk drágák voltak, de évekig ugyannyi.

hogy Horvátországban tengerpart ingyen. magánpanzió biztos nincs közvetlenül a Balatonparton (úgy tudom nem lehet, de nem biztos), viszont az tuti, h. a hotelekhez szoktak lenni külön strandok. ahova csak a vendég mehet, nyilván miután a szobát kifizette.

Berlinben meg nem turistaszálló volt, folyosó végi zuhannyal, hanem egy ház!!! tehát panzió, házinénivel bácsival együtt, két kétágyas szoba az emeleten, külön fürdőszobával. azért volt pofájuk zuhanyzásonként/fejenként 1 eurót kérni.Miután lefixáltuk az árat. (egyébként utólag megírtuk a közvetítőcégnek, törölték is a háziakat a nyilvántartásból.)

malacful 2007.08.07. 21:35:52

Kaprinyák ur, On internet sztar lesz mint egykor Szalacsi kollega. Ennyi hulyeseget magatol irt, vagy a felesege is segitett?

Yasashi Tanuki 2007.08.07. 21:52:05

A fenti történet tipikus magyar vállalkozósdi - a család kiadja a szobákat, de az egészet úgy kezeli mintha szívességet tenne a nyaralónak.

Szó sincs szivességről!

A szobabérlet egy szolgáltatás arra az időre övé a használat joga.
Ha nem érte kár a tulajdonost akkor miért reklamál? Megérthetné, hogy az élet nem alakul mindig úgy ahogy tervezzük.

A történtek után joggal hiheti bárki, hogy mindösze arról volt szó, hogy megpróbáltak a rókáról még egy bőrt lehúzni.
A szolgáltatás nyújtójának kell egy kis rugalmasságot mutatni, hiszen ő függ a nyaralóktól és nem forditva.
Ideje lenne a kedves magyar vállakozóknak a fejükhöz kapni, ez már nem a nyolcvanas évek!

Granca 2007.08.07. 21:53:06

malacful: kifejthetnéd, hogy ebben mi volt a hülyeség. Szerintem teljesen érthető magyar mondatok voltak.
Legalábbis nekem semmi gondot nem okozott a megértése... ;-)

és örülök, hogy a másik oldal is szóhoz juthatott...

katrany 2007.08.07. 21:55:30

Miért is írt Kaprinyák úr hülyeségeket? Erre tényleg kiváncsi vagyok. Ha valahova becsekkolsz, ott van egy házirend (általában). És az valóban nem szokta akceptálni az ilyen messziről jött emberek (Olaszo.) sztorit. Elfogadod becuccolsz, ha nem, akkor meg keresel mást.

Gecko 2007.08.07. 21:59:06

Az első olvasatra a bírósági sablonduma ugrott be: nem életszerű. Ekkora állat nem létezhet, aki azt gondolná, hogy ilyen rossz dumával bárkit is megvághat, hogy a magzat után is fizetni kell. Sokkal inkább gondoltam valamiféle szándékos lejáratásra, így "grasswulf" 2007.08.07. 09:15:00 hozzászólásával teljesen egyetértek. Aztán a vége felé olvastam "Kapri1"-et (2007.08.07. 20:56:23) és ha ő valóban a panziós, akkor ezzel tisztázott is mindent. Mellesleg, Ti mire gondoltok, amikor két magyar lány jön haza Olaszból? Még akkor is, ha az egyik terhes... Kíváncsi lennék a babára, lehet hogy szép göndöt fekete hajacskája lesz. :))) Kb. három éve volt, hogy egyetlen egy razziában Napoli-ban 500 magyar lányt értek tetten. Nem a varrodában dolgoztak. Hehe...

Gecko 2007.08.07. 22:07:21

Bocsi, annyiban félreértetem a dolgot, hogy én két csajra gondoltam, de mostanra felfogtam, hogy az ürgepásztor jött haza a tehes nőjével. Miért gondoltam, hogy a levélíró is nő? Mert ilyen szarságot ide kiteregetni az olyan "nőies" dolog. Ennek tükrében, hogy ők egy pár voltak számomra még súlyossabb a dolog:
1.) Milyen ember az olyan, aki nem tudja a nőjét a családtól függetlenül elhelyezni? Lehet, hogy a barátnő fizette az olasz nyaralást is?
2.) Milyen ember az olyan, aki -ha ez valóban megtörtént- egy ilyen ügyet nem tud rendesen elintézni: "csak nyeltem egyet és beültünk az autóba". Lehet, hogy a gyereket sem ő csinálta. Impotens farok. Egy igazi férfinek van annyi tekintélye, hogy nem kóstolják be, vagy ha pedig mégis, akkor felemeli a hangját vagy "megmozdul" (nem feltétlenül kell ütni!).
Döbbenet, hogy mik (kik) vannak!

Zsolt72 · http://www.budapestdailyphoto.com 2007.08.07. 22:10:10

Kb. egy hónapja volt szerencsém megszállni ugyanabban a panzióban. Alapvetően elégedett voltam a szolgáltatással, de a stílus valóban hagy csiszolnivalót maga után. Egy alkalommal, amikor délután visszatértünk a szállásra kikurjantott a "néni" a földszinti konyha szunyoghálója mögül:
- fordujjon má meg, a felesége ne a hátát fényképezze!

Nem nagy dolog, de valahogy benne van az, amire tökéletesen vakfoltja van ezeknek a balatoni helyeknek. Egyszerűen fogalmuk sincs mi az az "ügyfél", "vevő". Még viccből sem szólok oda, akkor sem ha ez mifelénk poén és éppenséggel valami barátkozós gesztusnak számít. Ide tartozik az is, hogy ugyanott (Badacsonyban) miközben komótosan esszük a büfésoron a lángost, hallom az egyik büféből a tulajt kikiabálni az alkalmazottaknak:
- "a kurva anyátokat! Megmondtam hogy mosogassatok el! A faszom kivan, hogy ott ültök és vakarjátok a picsátokat!"

Olvasva katkamanó bejegyzéseit most már látom, hogy ez amolyan helyi stílusvonás. Sok vendéget kívánok hozzá..jómagam nem leszek többet közöttük.

katrany 2007.08.07. 22:10:54

Yasashi Tanuki 2007.08.07. 21:52:05

Szó sincs szivességről!

A szobabérlet egy szolgáltatás arra az időre övé a használat joga.
Ha nem érte kár a tulajdonost akkor miért reklamál? Megérthetné, hogy az élet nem alakul mindig úgy ahogy tervezzük.

Miről beszélsz? Ha a csajod a vonaton az öledbe ül, akkor neki nem kell jegy? Mit nem lehet érteni ezen? Szobaár 2 főre van megállapítva. Higgye el mindenki, nem csak a szobáztatók ügyeskednek.

renugard 2007.08.07. 22:17:35

Egyet áruljon már el valaki végre nekem!
MI A FASZNAK MENJEK (pl) ÉN HORVÁTORSZÁGBA? Miért kell állandóan Horvátországgal példálózni?
Aki nem képes a Balatonnál (vagy bárhol az országban) is igényesen, kultúráltan jól érezni magát, minek megy külföldre? Hogy utána megtudják, milyen is a bunkó magyarja? Vagy csak a kollegáknál jobban hangzik Trogír, mint mondjuk Lillafüred?
A posztról mindent elmondtak előttem, Katkamanó jobban tette volna, ha az első komment után megy valamerre, mert utána csak egyre mélyebbere süllyesztette a magyar vendéglátás hazai megítélését.

Lichtenstein Lajos 2007.08.07. 22:19:03

Akkor újabb pontosítások, most Kaprinyák úrnak, illetve feleségének, akik kifelejtettek néhány tényt a beszámolójukból.
1. A családom késő este tudta meg, hogy esetleg érkezünk, akkor még nem is tudták biztosra. (Ráadásul finoman le akartak minket beszélni erről.) Az egész kapcsolatfelvétel ugyanis augusztus 3-án 22:08-kor kezdődött, akkor értesültünk arról, hogy ők Badacsonyban vannak.
2. Az édesanyám elbeszéléséből tudom, hogy előre mesélt rólunk, arról, hogy ki a fia, aki a barátnőjével babát vár. Ezt kár letagadni, mert reggel, amikor az édesanyámmal együtt lementünk szólni az érkezésünk miatt, akkor ő bemutatott önnek engem és hivatkozott arra, hogy mesélt rólam.
3. Besurranóknak nevezni minket kicsit túlzás azok után, hogy reggel önként jelentkeztünk önöknél. Ha valódi besurranók lennénk, akkor nem fél 9kor indulunk el, hanem sokkal később.
4. Természetesen a húgom nem hord magánál diktafont, nincs bedrótozva, tehát bizonyítani nem tudom, hogy mi hangzott el. De: mi okunk lenne valótlant állítani? Kérünk mi vissza pénzt vagy bármit?
5. A történtekre a legjobb bizonyíték pedig a bejelentett vendégek dokumentált távozása, akik előzetes szándékuk ellenére szombaton hagyták el a helyet, nem vasárnap. Inkább vállalták, hogy keresnek újabb szállást Badacsonyban. (Végül találtak.)
6. Mi elismertük, hogy bejelentés nélkül érkeztünk - az anyukám úgy ment oda önhöz, hogy 'elnézést, de van egy kis baj, itt aludtak a fiamék' -, nem lenne elegáns elismerni ezt a szerencsétlenül sikerült mondatot?
7. Az sem igaz, sajnos, hogy nem látta a babát váró páromat, ugyanis amikor távoztunk, köszöntünk, épp a konyhában volt és a német vendégek reggelijével foglalkozott.
8. Kétségbe vonni a becsületességünket nem más mint támadás, visszatámadás, mert lehet, hogy önök is érzik, (szintén) hibáztak. Mi ugyanis fizettünk az - ugyan bejelentés nélkül - igénybe vett szállásért.

Granca 2007.08.07. 22:20:17

"Ha a csajod a vonaton az öledbe ül, akkor neki nem kell jegy?"

hihi, ez nagyon tetszett, jót vigyorogtam... :-DDDD és telejsen egyetértek.

malacful 2007.08.07. 22:23:32

Kaprinyak ur elarulta magat a 80 felkialtojelevel, hogy o meg az elozo rendszerben el, ott ragadt, ahol az udulovezeto szigorubb es tahobb volt egy falusi rendornel is. Ez nyaralas, nem kikepzotabor!!!!!!! Jo, hogy mar nem akarja elvenni a kulcsot a vendegektol es 9-kor takarodo. Mindenki dontse el, hogy ilyen kozegben szeretne-e nyaralni. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Lichtenstein Lajos 2007.08.07. 22:25:26

Gecko, ez volt a két legviccesebb hozzászólás a több száz közül. köszönet :-)

Gabor970 (törölt) 2007.08.07. 22:27:04

Hali!

Nekem is van közöm apartmankiadáshoz. Az természetesen nonszensz, hogy egy várandós kismamától több pénzt kérjenek a mahzat okán, de azt sem tartom tisztességesnek, hogy valaki éjszaka minden előzetes foglalás nélkül bemegy rokonokhoz a kivett szobába/apartmanba!!! Mindenki tisztába kell legyen vele, mikor merre fog járni, ha tudja, hogy szállás kell, foglaljon előre. Honnan tudja, hogy a tulajdonos kiadja 4 főre is a teszemazt 2 fő kultúrált elhelyezésére alkalmas szálláshelyet??? NINCS JOGA SENKINEK GONDOLOMRA BEMENNI, még akor sem, ha reggel majd kifizeti. Ezt nem döntheti el egyedül, kizárólag a szállásadóval történt megegyezés után.
Még valami, semmi közze a fenti esethez.
Balatonon is van nyaralónk egy társasban. Mi nem adjuk ki, a szomszéd rendszeresen. Nos idén nyáron is megesett, hogy kivette 2felnőtt+1gyerek, majd másnap délután megérkeztek még négyen. Felhívom a szomszédom, (akivel jóban vagyok, és szólt is, hogy jönnek hárman) hogy közben kiadta több főre??? Teljesen el volt hülve, természetsen jött hamar, és még azoknak állt feljebb akik kivették a nyaralót, hogy mi a szart vacakol, nem mindegy neki hányan vannak a nyaralójában???? Irtózatosan tirpákok tudnak lenni egyesek!

lillith 2007.08.07. 22:29:32

nehéz a sztoriban tisztán látni,de mint kisgyerekkel utazó egyedülálló azért érdekes tapasztalataim votak eddig a "balatoni nyaralással". Az utcsó 4 évben szinglianyu korom óta utaznék belföldre. A telefonos szállás keresésnél mindig azt a választ kaptam, adjak telcsi számot, és ha nem jönnek a német turisták, akkor felhívnak és mehetünk. Tavaly a lefoglalt szállásom az indulás előtt 2 nappal mondta vissza a szállásadó, mert kapott egy beeső külföldi családod, és térjünk visza rá szeptembeben!!! Ezek azt hiszik, hogy egész évben itthon lógatom a lábam, az állam által szponzorált évi 365 napos fizett szabadságban, startra készen, hogy mikor kegyeskednek fogadni?! Véletlenül sem kell egyeztetni mulitéknál a szabit a többi kollegával... és ha a nyaralás előtt két nappal mondják vissza a szállást, akkor már elég érdekes az évi jól megérdemelt 2 hetes szabadságom vhol másutt eltölteni egy kis időt a hosszú nyári szünetből a gyerkőccel tölteni. A szállások annyira gyerekbarátok voltak, hogy na. Ha a balcsin nem süt a nap, ne adj isten esik, akkor dekkolhatsz a kopasz házban, hacsak nem előrelátóan becsomagoltad a gyerekszoba fél játékkészletét. Persze lehet kirándulgatni, de vhogy nem vagyok híve a 4éves gyerkőcös gumicsizmás csigaszedegetős proginak. A tvben csak német mesecsatornák voltak, és nem egy helyen. Gondolom direkt pedagógia célzattal, tanuljon a kuruc gyerek labancot. Gyerekadagról sose hallottak, a gyerekprogramok kimerültek a faluközepi csicsavásárban. Pár évig kisérletegettem, aztán feladtam. És ugye sose két forint volt a szállás, mert ha én még meg is húznám magam vhol, a gyerkőccel az ember már civilizáltan szállásolodna. Mostanában odamegyek, amit mások ajánlanak, mert nekik bevált. Két hetet tudok egy évben egyben pihenni, ezt szeretném jól eltölteni, és inkább külföldre hajazok, ahol... a gyerek nem teher, ahol gondolnak arra, hogy kisgyerekkel az embernek kicsit mások a prioritásai, mint a sörörekesszel, ahol akkor is találok programot, ha esik. Ahová akkor is eljutok, és találok programot, ha nincs kocsim - a férj vitte... Ja, és a kocsihiány nem 500 .mínusz pont az emberszámbavevős tesztlistán De voltak jó tapasztalataim, de csak akkor, ha egész házat béreltem, de istenem kicsit nyomasztó egy 5szobás házat két főre kivenni(egyébként ált pont annyiba jön ki, mint egykét fős szoba). Szóval én úgy látom, hogy most, h nincsnek németek, jó a magyar is, de csak akkkor ha nincs német. Más magyar városokban viszont örömmel várnak, kedvesek, elfogadják a gyerekes igéyeimet, de ott is lehet fejlődni... mert minek nekem az ingyenes wellness, ha a gyereket nem vihetem be, de gyerekmegőrző egyáltalán nincs. Ettől függetlenül sok helyen a felnőtt árat kérik a gyerekért, ha csak ketten vagyunk. Ergo fizetek két felnőtt wellnesst, de egyet sem tudok igénybevenni. Így a pénzemért kívülről nézem az ilyesmit. Bár tudom most jönnek a beszólások, ha a gyerekkel vagyok, minek nekem külön program... de ez lenne az éves nyaralásom, egész évben édeskettesben vagyunk a gyerkőccel, mert nincs kire bíznom, és ha flancos helyre utazom, értelemszerűen őt is vinni akarom, és nem lepasszolni szeretném, csak pl egy félórás masszázst. Vhogy ezeket az "önző" szempontokat is jobban értik külföldön. Összességében én el tudom képzelni a "bababarát" hozzáállást, mert egyedülállóként én sem találtam még nagy megértésre, sőt...

Granca 2007.08.07. 22:29:39

Hümm... Lajos, azért nehogy már glóriát kelljen vonni a fejetek köré, mert fizettetek... meg mert reggel szóltatok...

szeritnem az, hogy hány óra volt, még mindig nem "mentség" arra, hogy illik szólni előre.

hogy a család ezután elhagyta a helyet, nkem semmit nem mond, hiszen az ember általában a családja pártján áll...
az érdekesebb szempont, hogy vajon hányan járnak vissza oda, és érdekes, mindenki más meg van elégedve...

egyébként nekem nem is az a bajom ezzel az egésszel, hogy nem jelentkeztetek be, mert követ el az ember hibákat. ezt az ember simán lenyelné.
de ebből ilyen balhét csinálni, nyilvánosan sárral dobálni őket, holott ti voltatok a hibásak...? és ezért rontani a panzió hitelét, és pellengérre állítani embereket? a ti hibátok miatt? nem furcsa ez egy kicsit?
hallgatnátok inkább, és oké, nem kell többet nektek odajárni...

malacful 2007.08.07. 22:30:04

latom, most mar egesz Badacsony ott ul a muvhazban a gep elott es 60 nickrol irnak sebesen.
En 8 eve szalltam meg abban a panzioban, nem tudom, akkor is Kaprinyak ur volt-e a tulajdonos, de nekem nagyon rossz volt. Sajnalom oket is, mert biztos azt akartak, hogy nekem jo legyen, vagy nem ennyire rossz, de az a haz tenyleg kikepzotabor volt.

zuckerfrei 2007.08.07. 22:38:34

katkamanó te voltál anyád egyetlen jószága, gyerekszoba is módjával volt, de most mint nagymenő balatoni szolgáltató egység tulajdonosa, amit a PÁRT közeli nagyapádtól vagy apádtól markecoltál fröcsögsz.. pedig gondolom egyetemi végzettséggel rendelkezel (teszem hozzá egyetemnek az orvosi és a jogi egyetemet tekintem) és magától értetődően teljesen jogosan osztod az észt, mert te kétszer is sorbaálltál..
pedig nem kellene, mert te is csak a munkásosztály gyöngyszeme vagy, bár dolgozni azt büdös, adózni se szeretsz nagyon, de habzani a szájadon átal azt igen
-függetlenül ettől a balatonon eddig mindig jól éreztem magam, na persze nem is nálad szálltam meg-de a külföldi nyaralásokat preferálom me jól megy

Bamba Barack 2007.08.07. 22:42:31

ugyan gyerekek:)

nevetséges ez az egész... ezért tartunk itt ahol tartunk mert ilyen emberek vannak mint az állítólagos szállásadó..nem egy katonai hadsereg vonult be a szobába hanem az ott nyaralók gyereke/testvére....azonkívül nem is óhajtották a szállást fizetés nélkül igénybe venni.. vki írta már korábban: lehetnénk rugalmasabbak is...

szociologus 2007.08.07. 22:44:22

Hm, én biztosan nem csinálnék nagy ügyet abból, ha hajnalban esik be néhány családtag és hajnalig ott alszik. Reggel kifizetném a plusszpénzt, oszt jónapot. Éjfél után ezért biztosan nem vernék fel senkit.
Elhangzott, hogy a Balaton ilyen-olyan. Igen, választani kell. Én nagyon régen nyaraltam ott, de az ante autópálya időkben a családi túránk során a régi 7-es mentén, Fonyódon mindig megálltunk kávézni. Történt egyszer, hogy főszezonban, de pocsék időben vitt arra az utunk. Megálltunk, de a hely tele volt, a kerthelyiségben meg fázott volna a párom. Kifordultunk. A tulaj utánunk jött, hogy mi a probléma. Mondtuk, hogy bent teltház van, kint meg fáznánk. Előbb az ingét vetette le és ajánlotta fel, később egy új asztalt tett be. Bizonygattuk, hogy tényleg csak két kávé és két üdítő lesz, mert anyuka előtt nem ehetünk. Azt válaszolta, hogy ha két szóda lenne, akkor sem hagyna elmenni bennünket. Na, sztem ilyen az igazi vendéglátós...

váj mí 2007.08.07. 22:47:29

lillith
no beszólás. de tapasztalatom szerint azok a helyek, ahol külön gyermekprogramokat szerveznek az utódoknak nem a tipikus Balcsi-körüli házinénis megoldások, ahol 3 500 - 4 000 ft egy nap/fő. nekem ugyan nincs utód, de van baráti házaspár, ahol igen. megoldás lehet a baráti társasággal való nyaralás, amikor rotációs rendszerben mindig van, aki a gyerkőcökkel foglalkozzon, úgy en bloc. és akkor lényegében mind1, h 1 wellnes szzállóban vagy egy kempingben vagytok. a kölykök mindenképpen élvezni fogják. de, ha csak 2en vagytok, akkor azok az üdülőhelyek maradnak, ahol szerveznek külön gyermekfoglalkozásokat is. persze ezek egy kissé magasabb árkategória

Lichtenstein Lajos 2007.08.07. 22:47:46

Kedves hozzászólók,
Amit itt leírtunk, a legjobb szándékunk szerint lefedi a valóságot. Nekünk fura érzés volt, hogy egyesek nem hittek nekünk, de ez érthető. Természetesen a húgom nem hord magánál diktafont, nincs bedrótozva, tehát bizonyítani nem tudjuk, hogy mi hangzott el. De: mi okunk lenne valótlant állítani? Kérünk mi vissza pénzt vagy bármit?

Bennünk ez a történet úgy marad meg, hogy mi nem teljesen helyesen tettünk valamit, amiből a szállásadó egy meglehetősen hülye okkal akart hasznot húzni.

Célunk nem volt ezzel a történettel, de megtörtént velünk, érdekes/vicces/bosszantó volt és leírtuk. Eddig akartunk ezzel foglalkozni.

Sziasztok,
Rita, Botond és a -19 hetes és hatnapos kisfiunk

váj mí 2007.08.07. 22:59:26

L Lajos
hogy hívják (majd) a gyerkőcöt? már csak azért mert én megreszkíroztam volna azt a 4 000 ft-t, h kiállítson nekem a Kapri-nemtommilyen-úr egy számlát egy egyelőre még hivatlosan nem létező állampolgár nevére LOL Ezt vajon, hogy számolta volna el a könyvelője? :D
Amúgy jó Homár szokás szerint, fél A4-es papírlapra ráírni "Ez nem volt szép" és egy kődarabbal lenyomatni ... csak az íze miatt, ahogy a Szomszában mondta volt Taki bá, amikor piáltak :D

katrany 2007.08.07. 23:04:41

malacful 2007.08.07. 22:30:04
latom, most mar egesz Badacsony ott ul a muvhazban a gep elott es 60 nickrol irnak sebesen.

Szerintem ilyenkor vidéken már rég zárva vannak a művházak. De! Ide már többször be lett idézve az ominózus ház elérhetősége. Ahonnan az származik, ott van egy mobilszám is. 22.08-kor szerintem senkit nem ciki felhívni. Oszt mint L. Lajos hozzászólásaiból kiderült, a háziak ott vannak reggel, meg délután, meg akkor lehet hogy este is. (Monnyuk Ica Néni). Ha meg nem, akkor ki kell nézni Tibi bá'ér a borozósorra. Ja, mintha lett volna egy olyan megjegyzés is, hogy kerestek szállást, csak nem lehetett találni. Ezek szerint valakit elfelejtettek megkérdezni. Commandante "Tibora kiképzőtáborvezető" Háziurat. No mindegy. Olaszban bizti jobb volt.

Bunkó Béla 2007.08.07. 23:07:35

Kedves kakimanó!
0. Térdelj le és szeress!
1. Analfabétázod az embereket miközben az agyontanult snob fejed arra alkalmas csak (mert valahol láttad már TV-ben) hogy a TB és GDP rövidítéseket nagybetűvel írd de arra már nem terjed ki az értelmi fogyatékos Zimmer Feris ostoba agyad hogy minden mondat nagybetűvel kezdődik! Mit analfabétázol te gyökér?
2. Kár hogy nem írtad le hol adod ki a putridat mert szívesen lementünk volna a haverokkal és részegen kicsit átalakítottuk volna a csótányos panziódat.
3 Nyald meg a káróm.

Angéla 2007.08.07. 23:23:31

Jajj, ez nagyon jó, sok idombe telt mig végigolvastam, de megérte, nagyon jókat nevettem, milyen sokféle stilusban tudunk erre reagálni :)
Katkamanon különösen jókat derültem. Szegénynek még lett is volna némi igazsága, ha nem ilyen stilusban adja elo, sajnos elvesztette a lényeget valahol a "videki kisebbségi" és a "hudebunkó minden vendég" érzései között...

Kedves LLajos,
sajnos ez van, magyarázhatod Te itt hogy hogyan s mint történt a vétketek hogy nem jelentettétek be elore magatokat, néhányan olvasták ugyan de fel nem foghatták.
Szerintem:
1. igen, ez hiba volt, ejnyebejnye
2. na és akkor mi van? valszeg a tapasztalt vendéglátók az évek során találkoztak már sokkal cifrább esettel is, pl. hogy a bunkó vendég képes hekket kivánni amikor van fogas is (LOL, na ez volt a legjobb hogy ez vajon miért fájt katkának, én gyökér szintén a hekket szeretem amúgy)
3. a vendég hibázott, plusz 2 rokont beengedtek, és 2-en a földön aludtak, de ezen kivül más kárt nem okoztak
4. persze, fizessenek, hogy mennyit az szinte lényegtelen, de könyörgöm ne keverjük már bele a magzatot nénikérem :)

Én 3 hónapos terhes vagyok most, szerencsére még nem igazán látszik :)

Misskolcs1 2007.08.08. 00:03:50

Én nem értem mit problémáztok ezen. Katkamanónak igaza van. Azt sem értem, hogy néhány ember mit gondol magáról.

Ezek a bunkó faszparasztok lenéztek egy ingyen éjszakára a balcsira. Az anyuka már tudta, hogy jönnek ezért szólhatott volna időben. Reggel a házinéni meg meglátta és kurvára berágott, ezért kért pénzt a magzat után. Miért? Mert ha ilyen parasztok voltak vele akkor ő is paraszt lesz. Ennyi. Bunkóságra bunkóság a válasz. Nem veszitek észre, hogy elérte amit akart? Legalább okozott egy kis felháborodást azoknak az embereknek akik azt gondolják, hogy minden szabályt áthághatnak, de nekik senki sem szólhat be. Hát a házinéni beszólt...Ezek a suttyók meg vérig vannak sértve és sajnáltatják magukat itt.

Miért nem lehet betartani bizonyos szabályokat? Ha le van foglalva egy szállás x főre akkor az legyen x fő. Hogy jöttök ti ahhoz, hogy változtassatok a házigazda szabályain?
Ismerem az ilyen embertípust. Megérdemeltétek, hogy plusz pénzt kérjen a házigazda a bunkóságotok miatt. Higgyétek el, nem a magzat miatt kérte.
És itt jön a fő kérdés, amit tegyetek fel magatoknak őszintén:

Szerintettek, ha előre szóltok, úgy ahogy azt a normális emberek tették volna, akkor vajon elkérte-e volna a házigazda a magzatpént?....Ugye, hogy nem?!...Akkor ki itt a paraszt???

Azért remélem jól éreztétek magatokat, hogy pár ember itt sajnálgatott titeket. ..

U.I.: Nem vagyok vendéglátós, csak egy jólnevelt, szabályokat betartó állampolgár.

HollyFcuk 2007.08.08. 00:06:37

Reggel óta többször is végiggondolva a történetet, egyre kevésbé értem az egészet. Hát mi a faszt akar a Kapri? Ott aludtak, reggel mentek, hogy fizetnének azt kész.
Mi ezzel a gond????
Mire fel a magzatbetyárkodás?

Többször voltam Siófokon úgy, hogy az évfolyamtársaim béreltek szobákat, én(mi) leértünk este/másnap, majd eljövetelkor jött a tulaj, kifizettük a szállást azt kalap. Nem rítt, hogy nem szóltunk előre. Szarta le, és már dugta is a farzsebébe a lóvét. Pedig abban a házban lett volna mit ellopni meg tönkretenni és a pali sem volt szimpatikus, de az üzlet az üzlet. Csütörtökön kiadta, vasárnap meg gyütt behajtani, közben meg hagyott nyaralni, nem baszogatott minden gondjával, bújával.
A Kapri tán nem szereti a pénzetet?

Katkamanó meg, hát.... Nagyon eljárt már fölötte a világ, nem érti, hogy mennek ma a dolgok. Idegyütt észtosztani meg Balatont felvigyázni, azt többet ártott nekije, mint két hónap egész oldalas folyamatos Horvátország hirdetés minden országos napilapban....inkább polírozott volna Hekket a saját és az ura örömére. Ő se lenne frusztrált meg a vendégek se maradoznának el a jövőben....

Total_KO 2007.08.08. 00:07:46

Ha embertársainkkal szembeni tiszeletlenségért le lehetne valakit büntetlenül lőni az ország (világ) nagy rész már halott lenne. Kezdem tényleg azt hinni hogy ki kell halnia a bunkó generációnak ahhoz hogy történjen végre valami érdemleges változás a magyarok hozzáállásában...

HollyFcuk 2007.08.08. 00:13:58

Na ja, ha úgy állsz hozzá, hogy Mi lett volna, ha...?
Akkor akár a házigazdának meg Katkának is igaza lehetett volna.....

De, ha csak a szigorú tényeket veszed alapul, akkor a házigazda meg a Katka is......hát ezt már háromszázan kifejtették előttem!

Én részemről maradok a tényeknél, aki akar, az meg játsszon képzeletbeli szituációkkal....

malacful 2007.08.08. 00:15:00

Misskolcs1,
Te is badacsonyi rofogo varacskos diszno vagy, az elobb felneztem gyokerturkalas kozben, es ott rofogtel mellettem : )
Attol mer sokan vagytok meg hulyek marattok

Yasashi Tanuki 2007.08.08. 00:16:21

katrany

Az elkerülte a figyelmedet, hogy a földön aludtak a 'betolakodók'?

(A MÁV-val amúgy is tele van a hócipőm. A fél éves gyereknek helyjegyet kell venni az IC-re - az is a lenyúlás kategóriába tartozik SZVSZ, de ez már off.)

Semmilyen plusszolgáltatást nem nyújtott azért a pénzért ergo színtiszta lenyúlás volt, hogy elvette a pénzüket. Szerintem aki gyereket vállal a mai multi/menedzser/befektetős világban megérdemel egy kis türelmet, tiszteletet.

Demonlover 2007.08.08. 00:17:27

Mi most jöttünk haza a balcsiról pozitív élményekkel mint mindig, de néhány kérdés azért felvetődött a szállással kapcsolatban. Telefonon foglaltuk a szállást (mint mindig) előleget kértek (ezelőtt még sehol) de ez rendben van, az előleg fogalmát mint biztositékot erre találták ki. Mikor megérkeztünk, mondja az ember (közvetítő, nem a tulaj), h. akkor kéne fizetni. Mondok miről beszél, az előleget átutaltuk. Aszongya az egészet. Kérdem: és ezt így hogy? A válasz: A Balatonnál ez így szokás. Mondok, nem először járunk a környéken (B.akali) és soha nem kellett előre fizetni. De higgyem el, mennyi rossz ember van, lelépnek fizetés nélkül. Nem akartam vitatkozni, 1 éves kislányom kint ült a kocsiban 40 fokban, meg általában saját akaratomból ki szoktam fizetni előre a szállást, akkor már azt a pénzt nem tudják ellopni tőlünk legalább, szóval kifizettem. Plusz még kérte külön (nem közölte előre, h. a ház árában nincs benne) az idegenfogalmi díjat, szintén a teljes időszakra. Azt is kifizettem, addigra már a házban voltunk, nem tudott visszaadni, azt mondta majd a nyaralás végén, mikor visszavisszük a kulcsot odaadja. Szóval ő tartozhat nekünk.
Ja, és se akkor (gondoltam a babára meg látható fáradtságunkra való tekintettel), se később személyes adatainkat, aláírásunkat nem kérte, a foglalásnál csak feleségem nevét adtuk meg.
A kérdéseim a bennfentesek felé: tényleg az előre fizetés a szokás újabban? Akkor most benyelte az idegenforgalmi adót, meg a többit? Én elismerem, h. sok a simlis görény, de ezután az étteremben is előre kell fizetnem mert sokan felállnak és elfutnak mielőtt kihoznák a számlát? És a tescoban a bejáratnál meg kell mondanom mit fogok vásárolni és előre perkálni mert sokan lopnak? És akkor én is kérhetem előre a fizetésemet mert sok munkáltató simlizik arra hivatkozva h. neki sem fizetnek?
A másik téma: Többször elhangzott itt is, h. a szállásadók saját, soxor 1etlen tulajdonukat adják ki, ez 1értelmű, viszont ezzel kapcsolatban most először láttunk negatív viselkedést a tulajok részéről. Én nehezen viselném, ha mások aludnának az ágyamban, mások nyitogatnák a szekrényeimet, amik egy részében a személyes tárgyaim is ott vannak, hisz' nincs hova tennem. Viszont éppen ezért nem is adom ki a lakásom. Ha valamiért rá leszek kényszerülve, akkor meg jó arcot fogok vágni hozzá ha a fene fenét eszik is, hisz' az én választásom volt, és erről a szerencsétlen vendég nem tehet. Mint leszögeztem, ez volt az első eset, h. a szállásadókon csak az látszott, mennyire utálják ezt a helyzetet, szóba sem álltak velünk, köszönésünket sem mindig fogadták. Eddig mindig csak jót tudtunk mondani a vendéglátóinkról (és ez mennyivel szebb szó mint a szállásadó), olyan kapcsolat alakult ki közöttünk, ami a nyaralás (vagy éppen telelés, mert nem csak a Balatonról van szó) egyik meghatározó kellemes emléke maradt.
Ja, ha már felvetődött a kérdés a balatoni árakról, 10e volt a ház per éjszaka 5 fő részére, mi 4-en voltunk plusz a baba akiért (természetesen) nem kértek pénzt.

buzadara 2007.08.08. 01:58:06

kapri1 es gabor970 is: miert hasznalnak a vendeglatok minimum 3 felkialtojelet / kerdojelet? stresszes egy melo...de mar nalam is kezdodik!!! segitseg!!!

salamander 2007.08.08. 03:52:17

Én - két gyermekem van 40 éves értelmiségi vagyok -, nem fizettem volna a néninek, hanem megkértem volna, hogy hívjon rendőrt, megvárjuk. Mondja el előtte pontosan milyen tételeket akar kiszámlázni és hogyan. Természetesen ezek után felnyomtam vona még az APEH-nél is, mert ezek nem szoktam számlát/nyugtát adni. Görények. Ezt oldja meg az Újhelyi Pista és a tahó slepp aki évtizedek óta szervezik a balatoni nyaralásokat. (Régen csak úttörőtábornak hívták, mára lenyúlótábornak becézik...)

killbill79 2007.08.08. 07:46:02

Én szeretem a Balatont, 8 éve rendszeresen ott nyaralok. Szerencsére mindig ugyanazt a házat vesszük ki, és kajálni is mindig a megszokott helyekre járunk. De vannak kivételek, ha csak egy-két napra megyünk le. És ha nem a megszokott helyeket vesszük igénybe 5-ből 4-szer matekórát kell tartani a pincérnek, a házinéninek. Mivel kemény ezreseket van pofájuk kivenni az ember zsebéből. És igencsak idegbeteg leszek, ha a pihenésembe ilyen balhék rondítanak bele. Lehet, hogy egy külföldivel ezt meg lehet játszani, de mivel nekem itthon nincsenek nyelvi nehézségeim simán el tudom küldeni a p....ba a kedves vendéglátóst.

darthyoda 2007.08.08. 08:48:13

salamander, Teee,
feljelentgetős, rendőrhívós, öntudatos. Inkább írtad volna, hogy diplomás vagy, mint azt hogy értelmiségi. Annyira értelmes vagy, hogy egy egyszerű házinénivel sem tudsz egyedül megküzdeni.

dy

katkamanó 2007.08.08. 09:03:54

kedves bunkó béla,

kívánom, hogy lépjen veled orális kapcsolatra egy csuka úszás közben. aki horgászik, tudja miről beszélek...

moderátor 2007.08.08. 09:11:13

Most mondták be a rádióban, hogy Veres lenyúlta a házinéni ötletét, és szept 1-től már a magzatok után is kell tb-t fizetni!

butter 2007.08.08. 09:14:47

katka, Te meg mit csinálsz itt? Tegnap még azt mondtad, h elhúzol innen, mert itt annyi a rossz ember.

toxikus 2007.08.08. 09:21:25

katkamanó vazze. visszajöttél rontani a balatoni vendéglátósok hírét? nemkéne:D

bizonytalan  2007.08.08. 09:23:44

na látom, végre sikerült nagynehezen reggelre elérni a két sor per hsz-t... szal nem tótavé, bekapahtjátok!

bizonytalan  2007.08.08. 09:30:31

tótavé egy fejnehéz fasz, akitől mind a mély-, mind a veresfaszok szétfossák egymást.

bizonytalan  2007.08.08. 09:34:33

most jött az SMS az IP-mre, hogy katkamanó valójában 'Judit33' nickel nyomul a pride.hu-n!

moderátor 2007.08.08. 09:44:01

Köszönöm az infot, ezek alapján nem fogom tótavét lehívni a Balcsira, főleg nem a Kapri házba, mert lehet, hogy a fejéért külön pénzt kérne a házinéni.

katkamanó 2007.08.08. 09:52:46

ahh bocsánat, hogy nem bírom szó nélkül hagyni, ha egy büdösfarkú tapló azt írja, hogy szopjam le. tényleg, én kérek elnézést, hogy létezem, véleményt nyilvánítok, stb.

butter 2007.08.08. 09:56:45

katka két beírása között nem egészen egy óra telt el.ennyire pang a biznisz a balcsin? hát ki fog reggelit csinálni a vendégeknek?ne ilyen kor a legnagyobb a pörgés?

PengeLóki 2007.08.08. 09:58:47

No, hogy ne csak az egyik fél elmondása alapján legyen meg a történet, tegnap vettem a fáradtságot, autóztam 20km-t és felkerestem a Kapri panziót.
Az ottainak elmondása szerint, reggel távozáskor derült ki, hogy még 2ember pluszban ott aludt, amit elfelejtettek közölni.
Miután lebuktak, nagy nehezen ráálltak a fizetésre, a néni egyébként nem is tudodt arról, hogy a hölgy terhes, mivel a boyler teste miatt ez akkor sem látszana rajta, hogyha a 8-9hónapban lenne :)
A kedves vendégnek nagyon fájhatott, hogy nem sikerült meguszniuk fizettség nélkül és egy kicsit besározták a panziót, szerintem érdemes lenne hitelrontásért beperelni Őket!

bizonytalan  2007.08.08. 10:03:56

Na látjátok, fake az egész! Tipikus zsírsámános történet,
odamegy a féltonnájával, leszakítja az ágyat és még seggpénzt sem akar fizetni, oszt jön és betyármagzatoskodik ittene.


OFF
a következő vers jutott most eszembe:

KATKAMANÓ SZOP,
BŐ NYÁLLAL!

butter 2007.08.08. 10:06:06

penge le vagy maradva,már nyilatkozott a másik fél.ezért spórolhattál volna 20km-nyi benzint.ráadásul a Te szádból is torzíthat a sztori.Miért pont Neked kellene hinni? Ha kamu az egész sztori minek tették volna fel?besározni? ugyanmár..

toxikus 2007.08.08. 10:07:27

najó de azért azt se feltétlen igaz,h lement megkérdezni...

Lichtenstein Lajos 2007.08.08. 11:09:39

Pengelóki,
bár azt gondoltam, nem reagálunk többet, de erre írni kell.
A beszámolód a Kapri Ház tulajdonosianak hozzászólásával sem cseng teljesen össze.
Te egyértelműen a szállásadónak adsz igazat, miközben neki egyértelmű érdeke fűződik ahhoz, hogy a történetet szépítse, míg nekünk semmi okunk arra, hogy befeketítsünk valakit. Még ha az is lenne a helyzet, hogy el akartunk lógni és most bosszút állunk, akkor sem használnánk fel ehhez egy még meg sem született gyereket.
A bojlertest kifejezés rendkívül szánalmas, főleg egy kismama esetén. Egyébként ez most 57 kilót takar.
Valószínűleg az történt, hogy neked magabiztosan színezte a történetet a házigazda, amit - lásd fentebb - itt már nem mert megtenni.
És még egyszer szeretném leszögezni, semmiféle lebukásról nem volt szó.
Amúgy ajánlottad már az ismerőseidnek, családodnak a helyet?
B.

moderátor 2007.08.08. 11:12:03

Lichtenstein Lajos, megvan már a kicsi poronty neve? Luxemburg Ludvig esetleg?

Meklén és Tamara 2007.08.08. 11:17:28

Hát ez remek poszt volt.
Nagyon jól szórakoztam. A szociológusoknak, társadalomkutatóknak meg külön kis csemege lehetett ez a párszáz hozzászólás.

Pjotr Fjodorovics 2007.08.08. 11:29:13

És valóban: szinte iskolapélda, hogyan folynak bele az emberek egyre jobban egy gyakorlatilag lényegtelen történetbe úgy, hogy ott sem voltak, csak az egyes előadók történeteire támaszkodnak. Jól írta valaki korábban: ha először a panziós írja meg a történetet az ő szemszögéből, vszeg egészen máshogy alakul a "közhangulat".

Köszi Nektek, tényleg érdekes volt átolvasni a kommenteket és hozzászólásokat! Bár most magamat is szidhatom, hogy ennyi időt szántam rá egy tényleg abszolút marginális történetre...

killbill79 2007.08.08. 11:31:23

Akik itt vendéglátósként hozzászóltak, őket totál nem értem. Nekem is van ismerősöm a vendéglátóban. Egyszer szemtanuja voltam egy igen érdekes vitának. Itt valóban a vendég volt a tahó nem kicsit. A tulajdonos mégis tisztelettudóan, nyugodtan próbált beszélni az enyhén ittas "kedves" vendéggel. Én már a második mondatnál pofán vertem volna /talán ezért nem a vendéglátóban dolgozom/. A végén megkérdeztem, hogy miért volt ilyen nyugodt. Majd közölte belőlük élek. És a minimum, hogy ha fizető vendégről van szó nem alázom meg.
Katka és a többiek, nektek sem kéne elfelejteni, hogy belőlünk éltek Ti szolgáltattok. Ha annyi a bunkó lehet mást csinálni, semmi sem kötelező. Ti negyed annyi munkával vágtok zsebre annyi pénzt amiért mások talán egy hónapig dolgoznak. És ha így áltok a vendégekhez akik pihenni, nyaralni mennek ne csodálkozzatok, mindenki ölni tudna, ha elcseszik az éves jól megérdemelt pihenését.

katkamanó 2007.08.08. 11:52:29

bizonytalan,

kívánom, hogy téged is érjenek olyan támadások, mint engem, azért, mert mertem véleményt nyilvánítani. majd akkor rájössz, hogy milyen marha kellemes, ha arra a véleményre, amivel egyébként igazad van, csak épp nem a többség álláspontját képviseled, azt írják, hogy őstulok, idióta, beteg, szopjon le, és hasonlók.

egyébként nem rímelt, és nagyon alulról verted bármilyen kocsmakínrímfaragás színvonalát.

moderátor 2007.08.08. 11:57:43

Katkamanó = Gasztonyi Ádám?

bizonytalan  2007.08.08. 12:14:42

Katkamanó = Judit33

"ha arra a véleményre, amivel egyébként igazad van, csak épp nem a többség álláspontját képviseled"

- muhaha, nem sántít ez egy kicsit dedekurvanagyon?

butter 2007.08.08. 12:25:23

szerintem a becsmérlő magatartást a vendéglátósok kezdték.a véleménynyílvánítás mehet bunkózás nélkül is.van itt egyáltalán moderálás?nem vagyok prűd,de a nyers anyázás néha unalmas, meg anélkül is el lehet képzelni egy adott lelki állapotot.
killbill79nek adok igazat.alázat.ezt kell megtanulni.tudom, hogy nehéz, de aki vendégekből él, annak sajnos néha sokat kell lenyelni.VAGY lehet tényleg mást is csinálni.
De visszakanyarodva a sztorihoz, itt nem volt senki bunkó,suttyó..
Az nem derült ki viszont sehol, hogy a vendéglátósok mit szólnának egy átdolgozott nap után valaki felcsengetné őket éjjel 2-kor, h szeretnének aludni.nyilván mindegyik pofákat vágna..

Tiko 2007.08.08. 12:45:16

butter,

"Az nem derült ki viszont sehol, hogy a vendéglátósok mit szólnának egy átdolgozott nap után valaki felcsengetné őket éjjel 2-kor, h szeretnének aludni.nyilván mindegyik pofákat vágna.."

O dehogyis. Sot.. Mint azt az itt felszolalo vendeglatosoktol tudjuk, ok bizony szabalykovetoek. Felkelnenek, beirnanak a vendegkonyvbe, mi tobb a szamlat is kiallitanak.. Utana udvariasan elkisernenek a szobadig, majd joejszakat kivanva elbucsuznak toled. Ezt mondta La Fontaine is. De hasonlo leirast lehet, hogy talalsz a www.urbanlegends.com-on is:)

killbill79 2007.08.08. 13:02:46

Persze, hogy felkelnek. Néhány éve elmentünk a balcsira bulizni és az előzetes tervekkel ellentétben akik autót vezettek azok is szépen betintáztak így nem tudtunk hazajönni. Gondoltuk nem baj majd keresünk kiadó szobákat. Na ne tudjátok meg milyen fejük volt a kedves zimmereseknek voltam én minden csak királylány nem.... mindenesetre ahol végre találtunk szobát az jól járt 10 ember fizetett neki kb. 5 óra alvásért, számoljunk csak....

Miss Spongebob 2007.08.08. 13:13:52

Most olvastam ebédszünetben a Dunántúli Naplóban (CÍMLAPON VAN A STORY), hogy jogi útra tereli az említett Kaprinyák Tibor az ügyet.És h. a magzat szállásköltsége csak egy félrértésből adódóan keletkezett:
Az egyik már ott nyaraló vendég látta "kisurranni" a fiatal párt,és szólt a tulajnak,h. egy férfi és egy nő gyerekkel éppen menni készül.Azt nem pontosította a kedves vendég, h. kismamáról van szó!

_pierre_ 2007.08.08. 13:34:24

a zimmerferi néni csak magyar volt...

báró Csekonics 2007.08.08. 13:40:45

killbill79 2007.08.08. 13:02:46

Hát igen...
El tudom képzelni, hogy a T. vendég csak jó fej akart lenni, hogy nem csengeti fel a szállásadót, de persze meglehet az is, hogy reggel, ha sikerül előbb felkelni, mint házinéni, akkor (plusz) fizetés nélkül balra el.
De ehhez ismerni kéne a sztorit _tényleg_ megbízhatóan - mert ugye messziről jött ember azt mond, amit akar...

Lichtenstein Lajos 2007.08.08. 13:51:02

Spongebob,
ha tényleg így írták le, akkor innen látszik, hogy mennyire sötét emberek ezek. Nem láthattak minket ugyanis kisgyerekkel kimenni, mert még a mamája hasában van a baba. Ráadásul nem a vendégek szóltak, hanem mi jeleztük az esetet.
A pertől meg nem félek, mert ilyenkor ezt illik mondani, de természetesen nem lesz semilyen jogi út.
B.

Lichtenstein Lajos 2007.08.08. 13:53:00

Csekonics,
még mindig nem értem, hogy annyian miért nem hisznek nekem? Miért hazudnék? Csak azért nem hisztek, mert hihetetlenül hangzik a történet, ráadásul az interneten jelent meg? De akkor miért olvassátok el ezt a sok hozzászólást?
B.

Tiko 2007.08.08. 13:57:49

Lichtenstein Lajos 2007.08.08. 13:53:00

A kommentelo egy kulon allatfaj az interneten. Kb. 50%-50% pro es kontra az atlag.

Ez a valasz arra, hogy miert nem hisz. O a masik 50-ben van.

killbill79 2007.08.08. 14:10:40

Itt már nem csak ez az egy sztori a lényeg, hanem a balatoni vendéglátás. Rengeteg negatív élményt olvashattunk. És olvashattuk a vendéglátósok elvárásait és itt a baj, szerintem. Mi vesszük igénybe a szolgáktatást, mi fizetünk akkor nekünk is lehetnek elvárásaink, de ez ugye általában senkit sem érdekel....

Tiko 2007.08.08. 14:22:24

Lichtenstein Lajos 2007.08.08. 13:59:37

Ha ebbol tenyleg per lesz, akkor nyilvan tanuskodniuk kell majd, csakugy mint nektek is. Kivancsi leszek, hogy hivja majd a dojcs turistat vissza.. Azt aki szerinte: "vendég úgy fogalmazott: egy fiatal pár gyerekkel" alias nem beszelunk nemetul, de azt meg ertettuk hogy "kind" - mondta:xD

Ami pedig a hab a tortan, hmm, hanyan is vannak? 3-an ugye? Apa, anya, hazineni. Es ti?:)

Miutan lement a hitelrontasos per (ha egyaltalan lemegy) en a helyetekben becsuletsertessel visszaperelnem:)

Udv

UI: A hazinenit meg megvizsgalnam, hogy hogyan is van bejelentve.

Rák Attantam 2007.08.08. 14:27:30

Akárkinek is van igaza, egy a vendégeit perelő vendéglátós márpedig sikeres ember nem lehet! És ez most nem a szokásos poénkodás.

Én meggondolnám azt a pert. Esetleg inkább kiállítanék egy "bón"-t pl. 2010-re, 1 éjszakára, amivel a már megszületett, remélhetőleg járásképes, gügyögő kölök ingyen tartózkodhatik a házban a vendéglátó költségére.

A helyzet az, mint Géroby úrnál (illetve jobb, mert itt még kár sem volt): reklámot kéne csinálni az esetből, nem baaahééét. És akkor azt jegyezné meg mindenki, azt a hírt vinné mindenki, hogy van Badacsonyban egy jópofa vendégház, ahol az ilyen esetek ellenére is milyen emberségesen bánnak az... emberrel. (akármit is csinált az az ember) :)

Tiko 2007.08.08. 14:31:02

Rák Attantam 2007.08.08. 14:27:30

Remeljuk ok is olvassak ezt a kommentet. Igaz, ha igy dontene, akkor segget csinalna a szajabol, de inkabb az mint egy per, amit majdnem biztosan elveszit - bar nem ertek a polgari sem egyeb perekhez.

Es talan, valamit szepitene a Balaton amugy sem ragyogo csillagan.

bizonytalan  2007.08.08. 14:39:27

amúgy a Balcsi jó hely,
csak sok ott a köcsög.

butter 2007.08.08. 15:28:30

ezt most találtam..nyilván ebben a balcsis kollégák nincsenek benne..csak a bunkó pestiek:)
www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20070806-inkabb-kockaztatnak-egyes-a-kereskedok-de-nem-adnak-szamlat.html

Pannon Puma 2007.08.08. 15:53:43

zuckerfrei 2007.08.07. 22:38:34

mellékesen jegyezted meg, hogy a diplomás a jogász meg az orvos. akkor te egy tulok vagy, bocs.

egyébként tessék regisztrálni a coachsurfing.com-on, aztán lehet menni mindenhova, akár ingyen. persze ott nem vendéglátósok vannak, ahnem olyan emberek, akik akár önzetlenül, viszonzást nem várva fölajánlanak egy-egy szobát meg a vendégszeretetüket egy majdnem vadidegennek, és valószínűleg pénzt sem kérnek érte. hoppá. ne tessék félni, ez nem öli meg az idegenforgalmat, csak egy ajánlat, egy lehetőség, egy szép dolog.

2007.08.08. 15:55:30

Ne aggódj Katkamanó, gondolj arra, hogy olyanok fikáznak itt téged, akik egész nap rss feedet lesve elsőznek, és mint látható percenként kommentelnek/olvasnak. Most komolyan, mit tudnak ezek a Balatonról, vagy a környékbeli állapotról ? Név nélküli fika megy bátran aztán kész. Szarjál bele...ezek pontosan azok a vendégek lennének akiket ívben kerülni kell.

Pannon Puma 2007.08.08. 15:57:04

vehh, elcsesztem: www.couchsurfing.com

a többi stimmel.

Lilieth 2007.08.08. 16:24:00

Szóval ha bekenem a fiamat napolajjal, mielőtt bemennék fürdeni az imádjukaBalatont tóba, akkor egy iparművészeti agyagedény vagyok, mert szennyezem, viszont nem vagyok paréj házinéni, aki bezzegnagyonjóltudja, hogy mi a jó a halaknak és a tónak... Asszem maradok az első verziónál, max. minden nap sírok kicsit azon, hogy minek csináltam gyereket, ha tudtam, hogy odaég szerencsétlen, ha naptej nélkül beviszem a vízbe.

Rák Attantam 2007.08.08. 16:36:38

"Jutocsa 2007.08.08. 15:55:30
Ne aggódj Katkamanó... ...Név nélküli fika megy bátran aztán kész..."

Ööö, bocs. Gondolom a Katkamanó az nem egy rendesen anyakönyvezett böcsületes pógári név, ugye-e?
Meg hát mintha ő (a Katkamanó) is megemlítette volna, hogy nem szívesen osztaná meg e hely "lakóival" a Való Világbéli elérhetőségét.

No, akkor ki a név nélküli bátor itten (még)?

Most én ezt csak úgy megjegyeztem, mert szúrtaja szememet. Nem akartam bántani vele pl. Katkamanót.

Meg különben is: nem bántok én senkit, csak verem a habot...

katkamanó 2007.08.08. 16:59:36

kedves rákattantam,

mivel már egy páran voltak olyan kedvesek megfenyegetni, hogy szerencsém van, hogy nem árultam el a személyes adataimat, mert eljönnek részegen, és szétverik a csótányos panziómat, eszem ágában nincs felfedni a kilétemet, a saját józan ésszel felfogott érdekemben. azt meg végképp nem akarom, hogy az egyedüllevő Anyukámat bántsa néhány hozzászólás (amiben egyébként ragaszkodom hozzá, igazam van) miatt egy rakás vandál állat.

és ha észrevetted volna, a témához azóta nem szólok hozzá, amióta azt kijelentettem.

Viszont marhára nem bírom megállni, hogy ne szóljak vissza olyan tirpákoknak, akik azt a lehetőséget ajánlják fel, hogy leszophatom őket. ez esetben, mint már említettem, tudom ajánlani a balatoni csukákat orális szex céljából.

katkamanó 2007.08.08. 17:03:01

akutyamegamacska,
a naptej lejön a vízben, nem fog védeni, a gyerek ettől függetlenül odaég, a vízfelszínen viszont filmet alkot, amitől megdöglenek a halak és a szúnyoglárvák. A gyerkőcöt úgy tudod legjobban védeni, ha a vízben egy szűkebbfajta (hogy tudjon azért úszni) fehér, vállat és felkarokat fedő pólót adsz rá, ugyanis a vízben duplán éri a napsugárzás, egyszer felülről, egyszer a vízfelszínről visszatükröződve. Ha kijöttök, úgyis újra be kell kenni.

George..bp 2007.08.08. 17:26:22

Én úgy gondolom, hogy a fiatal párnak egyáltalán nem kellett volna fizetni egy fillért sem.

www.zimmerinfo.hu/badacsony/kapri/hu.htm

A panzió weblapja alapján egyértelmü, hogy szoba/éjszaka alapján történik az elszámolás. A szoba ki volt fizetve, és a fizetővendég lemondva a saját kényelméről a földön aludt, és átengedte az ágyat a testvérének.

Fiatal pár úgy fizette ki a szállásdíjat, hogy Kapriék sem külön szobát, sem ágyat sem egyéb szolgáltatást nem adtak, nem is adhattak persze.(de még egy lepedőmosással sem lett több munkájuk).Ennek ellenére a pénzt LENYÚLTÁK, dupla hasznot a szobáról.

A fiatal pár az éjszaka közepén érkezett, és már reggel távoztak, nem hiszem, hogy emiatt "tömegszállássá" változtatták volna a panziót, sem kárt nem tettek, sem más vendéget nem zavartak.

Most idézéznék:
..."Lehet, hogy valakivel megtörtént már: a Balatonon nyaralsz, megszállsz és az este folyamán megismersz egy nőt/férfit, akivel együtt szeretnéd volna tölteni az éjszakát a kivett szobában. Szólsz a házinéninek? Persze, hogy nem. És erre senki nem is fanyalogna...."

Ilyesmi megtörtént velem is(igaz nem a Balaton mellett ) ,hogy egyedül, külföldi úton egy ágyas szobát vettem ki a szállodában, de mert az élet úgy hozta,és megismertem egy csinos hölgyet, akit természetesen felvittem a szobámba,diszkéten természetesen. Ez a világ legtermészetesebb dolga.

- Kapri házba soha nem mennék!
- Mielőtt pereskednének hitelrontásért, gondoljanak arra, hogy szabályos volt-e a számlaadásuk,
- Nagyon kapzsi, és primitiv embereknek tartom őket, dupla pénzt huztak le a szobáról, a rugalmasságnak, megértésnek, vendég iránti tisztelet nyomokban sem volt felfedezhető, ami akkor is jár, ha esetleg a vendég házirendet sértett.
-Katkamanó hozzászólásai önmagukért beszélnek,arra jó, hogy az embernek elmenjen a kedve a balatoni kiruccanástól
-egyéniránt amennyire én meg tudom ítélni javult a vendéglátás színvonala, én legalábbis a 90-es évek rablósorai helyett olcsó és jó éttermeket találtam. A csopaki strand étterméről különösen jó a véleményem: kedves felszolgálók, nagyon finom ételek 8-900 Ft-ért, 350- ért remek csapolt fácános sör. A strand tiszta. Balatonfüred gyönyörü, stb

Szóval, ki lehet fogni jó és olcsó helyeket éppúgy, de ilyen Kapri meg Katkamanó féle ostoba és sötét vendéglátókat is.

Der Zebulon aus Tirol 2007.08.08. 17:27:14

Kedves Katkamanó...:)
Tudod eleinte talán még igazat is adtam
volna neked ,de miután kollektíven lehülyézted az összes Homár olvasót aki nem ért veled egyet ,így már én is azt gondolom ,hogy nem lehetsz egy sikeres ember...

"kívánom, hogy téged is érjenek olyan támadások, mint engem, azért, mert mertem véleményt nyilvánítani. majd akkor rájössz, hogy milyen marha kellemes, ha arra a véleményre, amivel egyébként igazad van, csak épp nem a többség álláspontját képviseled, azt írják, hogy őstulok, idióta, beteg, szopjon le, és hasonlók."

Nem személyeskedni akarok ,de hogy a többszöri kirohnásaid után még te vagy megsértődve ,miután mindekit egy bunkónak nevezel, aki nem ért veled egyet ,és ezért szidnak , ez kicsit érdekes.Én értem ,hogy próbáltad védeni
az ősi román vendéglátósok érdeketi ,de
nem kellet volna az eljén így kifakadnod, és most meg csodálkozol, hogy mindenki téged szid.

Ja ,és azzal példázni ,hogy te mekkora jólélek vagy ,hogy ingyen kiséred ide-oda a vendégeket ,kifejezetten undorító, és nem vall egy erős jellemre....
Amúgy sokmindenben igazad van, de azért mert voltak rossz tapasztalataid ,nem kell általánosítani, és ez vonatkozik a Homárra is ,és a kedves ajtót letépő vendégeidre is.

butter 2007.08.08. 17:46:28

katka:a remek börgyógyász tanácsok után csak annyi a kérdés:a felnőtt se kenje be magát, hanem strandoljon pólóban? A pólóból kiázó öblítővel mi lesz? Egyébként lehet már kapni naptejet, ami vizalló, itt fent bunkofalván van ilyen a boltban.Viszont a fej általában kilóg a vízből, azzal mi legyen? Égjen le? Csakhogy legyen szúnyog?

malacful 2007.08.08. 19:01:26

Katkamano
"ha arra a véleményre, amivel egyébként igazad van" hat ebbol a mondatotbol IS latszik mennyire sotet vagy, szomoru, magadat minosited. Csak artasz a Balatonnak.

malacful 2007.08.08. 19:14:28

nem akarok altalanositani, csak altalaban ez tortenik velem: sokat jarnek a Badacsonyba, de olyan vendeggyulolo, doglusta, tespedt, szocialista a legtobb vendeglos es szallasado hozzaallasa, hogy neha el se jutok odaig. Grofnak vagy nemetnek kell lenni, ugyanazert a penzert, hogy szoba alljanak veled, mi a frasz baja van ennek a falunak, mergezett a hegy vagy mi???
DE vannak kivetelek, normalis, korrekt vendeglok es panziok. Nehany.

Lilieth 2007.08.08. 19:32:28

Butter, megelőztél. Épp az iránt szerettem volna érdeklődni, hogy ha a fejére húzok zsákot (fehéret, szűkebbet), akkor az megfelelő megoldás-e Katkamanó szerint.

Egyébként Katkamanó, ha mindent visszaolvastál, láthattad, hogy Nekem nem volt Hozzád egy rossz szavam sem, bár szóvá tettem átvitt értelemben, rövidített változatban, hogy Te itt tényleg általánosítasz, mindenkit szidsz, mindenkit ledegradálsz és kioktatsz. De... azt hiszem többségünkben erre nem szorulunk rá, valamint mindenkinek IQ-szintje válogatja elmés megjegyzéseit. Én abszolút megértem az eredeti levél íróját is (bár ez már nem is téma alapvetően), és Téged is. Mindenki más szemszögből nézi ezeket a történéseket, attól függ melyik oldalon áll (házkiadó, avagy házat bérbevevő). És ez a fórum pont arról szól, hogy lehet véleményt nyílvánítani. De ha már Te ennyire magadra vetted ezt az egészet, és ilyen szinten kiállsz az igazadért - ami egyébként nagyon becsülendő (szerintem)-, akkor légyszi, legalább próbálj meg nem lesüllyedni azok szintjére, akik esetleg nem túl kedves szavakkal illettek, mert így nemhogy az igazadat nem, de még csak emberszabású létedet sem nagyon sikerül bizonyítanod. És most ezt tényleg nem azért írtam, hogy megbántsalak, távol álljon Tőlem. Tetszik a stílusod, és értelmesnek tűnsz, valamint bár a Nekem írt naptejes reakciód kioktató volt, mintha tök hülye lennék (ami jelzem simán lehet, hogy így van), normálisan volt megfogalmazva. Na ez már igen. Így kell ezt :o)

Hát ezt most akkor jól megaszontam.

babsz 2007.08.08. 21:07:07

Én csak egy helyet tudok, ahol magzat után fizettetnek, és az a 3D ultrahang-rendelő.. néni esetleg efféle szolgáltatásokat nyújt a penzióban?

katkamanó 2007.08.08. 21:29:15

akutyamegamacska

egyáltalán nem állt szándékomban kioktatni, vagy degradálni, ha annak tűnt, bocsánat, megyek, lehúzom magam a vécén. úgy látom, tök mindegy, mit írok, mindenki csak lebunkóz még azért is, ha jót akarok.

egyszerűen csak egy környezet és kölökbarát megoldást akartam javasolni. neked nem kell marhadrága naptejet venned, kölök nem lesz nagykorában rákos a naptejben levő ilyen-olyan vegyészeti csodaszerektől, balcsi meg nem döglik meg. fejre szalmakalap, egyértelmű.

a véleményemhez továbbra is ragaszkodom, a stílusért, ha bárkit is megbántottam, elnézést kérek.

viszont most nagyjából értem, hogy a dolgzó, pénzt tisztességesen kereső romák hogy érezhetik magukat, ha szembekerülnek az alapokig beásó diszkriminációval, amit a magyarok a többi, bűncselekményeket elkövető romákkal kapcsolatban előítéletként ápolnak.

zebulon,
érdekes, amikor a vendégeket kísérgettem össze-vissza ingyen, mert szükségük volt a segítségre, akkor ők azt nem tartották undorítónak. sőt, tök hálásak voltak érte, meg a fordításért, hogy nem a rendőrségi idióta tolmácsot kellett használniuk, aki kb annyit tudott, hogy dánke, meg gutten tág, de tök jó fej vagy, hogy ezt így meg tudod állapítani, hogy én most milyen undorító vagyok.

egyébként ezeket azért írtam be, hogy lássátok, vannak jófej vendéglátósok is, akik nem csak arra mennek, hogy lehúzzák a vendégekről az utolsó bőrt is, hanem vannak olyanok is, akik tesznek is valamit a vendégekért, váu, ráadásul tök ingyen. de úgy látom, tényleg tök mindegy, mit írok be, csak azt kapom a pofámba, hogy egy utolsó rohadék mocsok szemétláda vagyok, aki még ezzel is hősködik. kösz. te egyébként csináltál valaha valamit az életben tök ingyen, jószolgálatiból?

szóval ismét csak azt tudom mondani, hogy tök jó lenne kicsit visszább venni az arcból, és nem zsigerből gyűlölni/bemocskolni/virtuálisan földbedöngölni az összes vendéglátóst-szállásadót.

nem biztos, hogy mindegyik olyan mocsok állat, mint ahogy azt ti elképzelitek. lehet, hogy a legtöbb igenis sokat tesz a vendégért, de vannak olyan normák, szabályok, neadjúristen, illem! amit a vendégnek is be kéne tartania, és nem csak azt szajkózni, hogy de én vagyok a vendég, a pénzemért bármit megengedhetek magamnak, a szállásadó meg kussoljon, és vágjon jó pofát minden szemétséghez.

ha több emberrel szállsz fel a repülőre, mint amennyire a jegy szól, kivágnak. ha összehányod a taxit, kivágnak. ha randalírozol a klubban részegen, kivágnak. ha meg akarod dugni a diétás nővérkét a kórházban, kivágnak, de előtte még beöntést is kapsz. ha bunkózol a mekiben a pultossal, beleköpnek a hamburgeredbe, ha bunkózol az ügyfélszolgálatossal a bankban, nem kapsz hitelt.

tehát a saját érdeketekben ne csak bunkózzatok és várjátok el a jófejséget a szállásadótól, hanem legyetek szívesek ti is jófejek lenni, és betartani a szabályokat.

ez a magzatos dolog nagyon kirívó esete volt annak, amikor a szolgáltatást igénybevevőnek és a pénzének kiszolgáltatott szolgáltató agya eldurran a szolgáltatást igénybevevő igénytelen viselkedésének köszönhetően. bár részemről még mindig nem hiszem el, hogy valóban ilyen hülye érvet hozott volna fel egy olyan szállásadó, aki már több tízéve a balcsinál űzi az ipart. ebben az üzletágban nem szokás ilyen baromságokkal támadási felületet felkínálni.

jobban tudom azt a változatot elképzelni, hogy a szállásadó agya eldurrant, amikor meglátta/megtudta az engedély nélkül ottartózkodóakat, majd mivel a számla nem lett tisztességesen kiegyenlítve (hosszú levelet írtam a kérdéseimmel a tisztelt cikkírónak, eddig még nem kaptam választ, hogy tényleg mennyi főt fizettek ki, és pontosan kinek a fülébe hangzott el az az ominózus magzatos mondat... tehát az egészet egy alantas, bosszúálló kitalálmánynak tartom mindaddig, amíg a cikkíró nem tisztázza a kétes körülményeket) erre meg majd jól bosszút állnak a szállásadókon ezzel a cikkel, és mivel én konkrétan voltam ugyanilyen helyzetben, ugyanilyen vendégekkel, akik két hét után közölték, az előzetes megtekintés után kivett ház mégsem tetszik nekik, és árengedményt kérnek, ha nem kapják meg, akkor az összes turisztikai weboldalon bemocskolják a nevünket, ugyanúgy, ahogy most ezekkel a szállásadókkal történt, úgy gondolom, hogy valakinek kell képviselnie a másik oldal érdekeit.

amennyiben ez, vagy a stílus nem nyerte el tetszéseteket, nem tudok mit csinálni. stílussal kapcsolatban: úgy vettem észre rövidke életem során, hogy azzal, hogy "lesüllyedek" azok szintjére, akik bántanak, sokkal hatásosabb visszarettentést lehet elérni, mintha próbálnám a saját szintemet tartani. nekem nem a szint, vagy a lesüllyedés a fontos, hanem az, hogy a másik megértse, amit mondok. ha ezt csak az ő mocsárinádvirág szintjén tudom elérni, bunkósággal, hát nosza rajta. elhiszem, hogy ez nagyon sok embernek nem tetszik, viszont nagyon hatásos. és nincs kedvem udvariassággal bíbelődni, ha bunkóságot tapasztalok. csak azt fogja az illető az arcába kapni, amit ad.

katkamanó 2007.08.08. 21:37:24

még valami a bunkósággal kapcsolatban: szerintetek melyik nő fogja magát jobban érezni egy bunkó, utcán beszólós eset után? aki kapkodja a levegőt, úrinőhöz méltóan felhúzza az orrát, és háborog több hétig, vagy aki visszaordít, hogy neked meg rövid a faszod?

én részemről a visszaordítósra szavazok. biztos, hogy nem tetszik mindenkinek, és most kapok egy csomó lebunkózást, de nekem a visszaordítás után nem fog háborogni a lelkem.

ahogy egy mittudoménmilyen írónő mondta egyszer: jókislányoknak nem terem babér. a férfiak sem jókislánykodnak, el is érnek mindent, akkor nekem miért is kellene valami mittudoménmilyen, mások által kitalált színvonalat tartanom?

Rák Attantam 2007.08.08. 22:00:55

Manóm, természetesen az inkognitód maximálisan tiszteletben tartandó dolog. Nem is ez a gond és nem is a te hozzászólásaid bökték ki a szemem (azok közül pár elől elhajoltam :))

Inkább azok a szintén nem névvel, címmel, telefonszámmal kommunikálók váltanak ki belőlem értetlen (ld:hülye) nézést, akik olyan "vádakkal" jönnek, hogy itt mindenki álnevek mögül írogat. Hát ja. Ez az internet egy ilyen dolog. Van, aki tudja kezelni, van, aki nem.

Most egy kicsit a témához:
A tulajdonos részéről mi lett volna a helyes viselkedés? Ha már ennyire kötnek azok a szabályok (mármint, hogy pontos nyilvántartás legyen a vendégekről, mert különben szabálysértés meg bünti stb.), akkor bizony a tulajnak egyszerűen fel kellett volna jelentenie a birtokát jogtalanul igénybevevőket!
De nem, ő a pénzt választotta. Még árengedményt is adott, hiszen a kedves besurranók nem fogyasztottak reggelit. Ezen röhögtem a legjobban!

Ez kábé olyan, mintha valaki lopna tőlem pl. egy ötezrest, de én észreveszem, elkapom az illetőt és visszaveszem az ötezrest, meg még minden az összes pénzt, ami nála van.

Fel kellett volna jelenteni! Elmulasztotta, sőt, pénzt kért tőlük. Innen kezdve szerintem a kussban maradás és a topic lassú eltűnésének kivárása az egyetlen választható magatartásforma. Perre még álmomban sem gondolnék.

malacful 2007.08.08. 22:13:19

katkamano, egyszeruen kulon kell valasztani a taho szallasadot a normalistol, miert nem ezt tetted? Kaprinyak urek a valaszukban is bizonyitottak, hogy nem erdekli oket a vendeg elegedettsege, csak a hazirend. Egyszeru nagy nehez tuskok, ilyennek nem az idegenforgalomban a helye. Nem ertem, hogyha erdeketek, hogy visszajojjon a vendeg, miert barmoljatok le?

eldorado 2007.08.08. 22:19:02

Nem értem, mi a probléma... Örült volna a mami, hogy a két fő helyett négyen aludtak ott, fizettek, és jó korán leléptek. Ehelyett bunkóskodott, ha viccnek szánta a bébi megsarcolását, az a baj, ha komolyan gondolta, akkor az. Én a helyében zsebre vágom a plusz pénzt, még mosolygok is. Jöjjenek máskor is négyen, sőt akár hatan is a kétágyasba.

mapett2 2007.08.08. 22:27:35

Hello pesti köcsögök!
Az igazság az, hogy fel áll tőletek a badacsonyi szállásadoknak a hátukon a szőr!Pofátlanok, gusztustalanok és hülyék vagytok mindannyian!Lejöttök ide a balaton partra és azt hiszitek ti vagytok a kiráylok, mert ki tudtok venni egy házat, vagy egy szobát néhány napra!Aztán utána visszamentek pestre az 50m2 méteres másfél szoba konyhás lakásotokba! Mi meg a mocskotokat és aszarotokat pucoljuk, hogy utána ki tudjuk adni azoknak a vendégeknek a házat akik normálisan kifizetik a szállásukat és még normálisak is! Tőlem egyszer megkérdezte egy pesti vendég, hogy műkődik-e a tévé? Nem hülyék mi nem ismerjük a tévé fogalmát, 2 nap múlva mentek haza mert nem akarták kifizetni az apartman árát! Ezek vagytok ti, pestiek! Azt hiszitek mindent lehet! Csak buták vagytok! Jó éjszakát

Lilieth 2007.08.08. 22:41:25

Én kérek elnézést...

HollyFcuk 2007.08.08. 23:15:28

Na ez a faszkalap rá fog dobni még vagy 100 kommentet a témára! De semmi baj, csak azt éri el, hogy párszáz potenciális vendég messziről elkerüli Badacsonyt!
Nem is értem a horvátokat, minek hirdetnek Magyarországon, mikor ott van nekik Katkamanó meg a mapett2 nevű bolondgyerek!?

Sebaj, előbb-utóbb rádöbbennek maguktól, hogy a Vendég bizony Király!


Még csak annyit fűznék hozzá, hogy:
Tefassssz!

malacful 2007.08.08. 23:16:01

mapett2
Erettuk, nem megyunk tobbet. Stilusod egy muvelt, kellemes, vendegszereto uriembert rejt, akinek a kapa a szajaban, szalma a hajaban es a felizgult birka az oleben csak alca.

HollyFcuk 2007.08.08. 23:20:06

Egyébként meg most, hogy három balatoni/Badacsonyi vendéglátóból három zsigerből gyűlöli a vendégeket, erősen hajlok afelé, hogy rádobok még négy óra utazást és tengerpartra megyek nyaralni.
Hálás vagyok a balatoniaknak, hogy a sok parasztvakítás után ami az elmúlt években folyt a belföldi turizmusról, végre felnyitották a szemem!

HollyFcuk 2007.08.08. 23:33:09

Annyit még a balatoni mentalitáshoz, hogy van olyan ismerősöm aki pesti létére tiniként nyáron lakóautók wc-jéből pucolta a szart a bérlők után, pedig a család vagyona felülről verte a félmilliárdot. Mégsem jutott eszébe egyszer sem beszólni a bérlőknek mert tudta, hogy honnan jön a pénz és voltaképp mindenki büdöset szarik, éljen akár Pesthbudán vagy Badacsonyban!

Bunkó Béla 2007.08.08. 23:35:02

Kakamanó már megint itt nyomod? Tudod mondat eleje nagy betűvel kezdődik. Láttam 1-2 visszaírásodat, gondoltam nem reagálok rá majd lenyugszik a kis lelked. Aztán láttam itt príma rímeket bizonytalantól és engem is elkapott az ihlet.
Szép éjjel a Balaton, cumizz tovább angyalom. Te Csuka TEEEEEEE. Na töröld meg a kis szád és ne pörögj ennyire mert még agyvérzést kapsz.
Azért pár mondatnál már sikerült nagybetűvel kezdened! Na nem hiába gyakorlás, gyakorlás.
Nincs harag, szeretlek én kis csukám.

Der Zebulon aus Tirol 2007.08.08. 23:40:38

Eddig nem volt nekem se semmi bajom a balcsival , de hogy többet a közelébe se
megyek az szent.Nem akarok én egész nap
a vendéglátókkal vitatkozni majd ,ha véretlenül leszakd egy ajtó...
Hála ennek a pár kommentelőnek rájöttem
mennyi tapló vendéglátó található a tó körül...tisztelet a kivételnek persze..
És az is tuti ,hogy minden ismerősömet is le fogom beszélni egy balatoni kirándulásról...

szociologus 2007.08.08. 23:44:20

Hát elolvastam a Veszprém megyei Napló online kiadásában a szállásadókat. Olyanokat írnak, hogy belopta magát a panzióba...meg mi van akkor, ha egy egész csapatot invitál meg... meg a kétágyas szoba az kétágyas...
Eszembe jutott, hogy én is voltam hasonló helyzetben. Volt egy nőm 100 éve, aki idegenvezetősködésből kereste meg a következő évre valót nyaranta. Volt egy olyan nyár, amikor egy busznyi némettel járta az országot hetekig. Két hét után, amikor már nem bírta a hiányomat (sic) felhívott, hogy éppen Szentendrén vannak, szabadprogram van a németeknek, látogassam már meg. Vonat, hév, stb. de kora estére ott voltam. Hosszú este volt, elaludtunk a végén. (az egyágyas szobában) Reggel lementem a recepcióra, bejelentettem, hogy szánom-bánom, de ez történt, fizetnék. A válasz az volt, hogy ha reggelizni szeretnék, akkor azt fizessem ki, egyébként pedig a szoba fizetve van... Őket nagyon nem érdekli, hányan aludtak benne... Szóval ilyen is van. Ja, és az átkozott 90-es évek közepén volt...

2007.08.08. 23:44:31

Az is nagy marha már elnézést aki azt írta, hogy a zimmeres negyedannyi munkával keres tizszer annyi pénzt. Javaslom kipróbálásra..én mondjuk grafikus vagyok de látom anyámékat hullafáradtan valahányszor feléjük járunk. Biztos kifáradnak a lenyúlásban, gondolom ez a köv. komment

szociologus 2007.08.08. 23:51:51

Uccsó sztori... Pár éve barátokkal úgy gondoltuk, hogy egy faluban, bérelt házban szilveszterezük. Konszolidált buli volt, egy baleset történt, én okoztam. Odaültem valaki mellé beszélgetni a fotel karfájára. Eltört. (65 kg vagyok) Másnap reggel kocsi, benzinkút, pillanatragasztó. Nem is látszott, de kijelentkezésnél töredelmesen bevallottam. Házinéni végigmért... Aztán azt mondta, ha maga alatt törött el aranyoskám, akkor ócska volt...

Elmoriel 2007.08.09. 00:29:16

Végigolvastam mindet.

Kapri panzió - mindegy kinek van igaza nem teccik, nem megyek oda. Majd ha szebben beszélnek akkor talán, de minek próbálkozni mikor vannak olyanok is akiknek ez rögtön megy. Jó hogy megszólalt, mert különben nem tudnám mit itéljek.

Katkamanó -legyen igazad, de ha tudom hogy melyik a Te szállásod elkerülöm, anélkül becsméreltél hogy tudnád ki vagyok, mit gondolok minderről. Azt a bizonyos macskát meg vagdosd ki nyugodtan amíg van, de ne csodálkozz ha elfogy.

Abba a vélhetően igen kicsi és ritka vendégcsoportba tartozom, aki előre bejelentkezik, pontosan fizet, nem okoz kárt és nem sunnyog, néha még egy-két ezressel is megtoldom a köszönömön túl, ha tetszett.
De azért a Horvátországi 3500/éjszaka elgondolkodtatott, mert tavaly a Balatonnál 16k/fő/éjszaka volt legolcsóbb amit találtunk. Nem azért megyek nyaralni hogy problémát keressek, és nem azért fizetek, hogy gondjaim legyenek.
Az adott eset meg egy nagy butaság, nem történt semmi, csak sértegetés.
A panzió érdeke a bevétel volt, megkapta, mit akar még? Ha ezek utáán - ahogy javasolták - felajánl egy ingyenbulit, akkor kap egy félmilliós reklámlehetőséget pár tízezer forintért, és még ő a jófej, nem így döntött.

G.T. 2007.08.09. 01:47:59

FAKE a story!!!!! (kár, hogy a Homár is bevette...)

Tuti, h. nem akartak fizetni a szállásért, beugrottak éjszakára, hamár arra jártak, hátha megússzák szállásdíj nélkül...
Le is írja a marha a homáron: "Kapóra jött, hogy a szüleim, húgomékkal kiegészülve Badacsonyban szálltak meg, így nem tértünk vissza Pestre, hanem bekéredzkedtünk az egyik szobába."

Csakhát a tulaj észrevette, hogy kicsikét többen vannak, és balhé lett belőle... Mi a fenének tér le a fas Kóka féle M7-es autópályáról a BP-i proli, és menne Badacsonyba az éjszaka közepén, amikor ugyanannyi idő alatt az autópályán felért volna Bp-re????
(Badacsony lehet, hogy csak 50km-es kitérő, Bp meg 200km, de időben ugyan annyi!!!) Szóval a story úgy van, hogy lebuktak, hogy többen vannak, és ezért borult ki a balhé, a magzat "hozzászőtt" meséből sztem meg nemsok igaz, nagyon gyenge a story leírása...
Persze az elképzelhető, hogy a történtek miatt a vendéglátós is annyira "rugalmasan" állt a dolgokhoz reggel, mint az APEH, vagy idegenforgalmi ellenőrök, amikor több embert találnak a lakásban.... Egyébként a képek alapján nem egy lepukkant hely lehet a szállás, hanem kulturált, és ha magánszállás, és a néni csak abból él meg, akkor tuti, hogy nem bunkózik a vendégekkel, mert nem lesz 1db vendége sem rövid időn belül, és ez a néninek nem jó! Persze természetesen ha egy pénzes Bp-i vállalkozó üzemelteti a balaton party ingatlanát, alkalmazottakkal, akkor elképzelhető, hogy az alkalmazott leszarja a vendéget, amennyi fizetést ad neki a mercivel közlekedő nagytőkés... Sőt, vannak erre szakosodott vállalkozások, amik nem akarnak mást, csak azt, hogy minden magyar állampogár hagyjon náluk 100Ft-ot, és soha többet ne lássák viszont őket, az már 1 milliárd forint bevétel, utána bezárhatja a boltot, a tőkés tovább növelte a vagyonát... Szóval szerintem aki a vendéglátásból él meg, az nem engedheti meg magának, hogy paraszt legyen, sem idehaza, sem külföldön. Az tény, hogy vannak lehúzó helyek, így ha lemész Siófokra és kérsz egy fél liter ásványvizet, amit a pultos csaj készségesen ad, 1500Ft-ért, és mosolyogva még a blokkot is odaadja, hogy APEH szinten is minden rendbe legyen, akkor elgondolkozhatsz, hogy lehúztak-e vagy sem... Hát persze, hogy az marad meg, hogy rohadt drága hely az a Balaton! Kinek a Balaton, kinek az Adria... nekem speciel mindkettő, és annyira nem nagy a különbség szerintem, csak az egyikhez többet kell utazni...

PengeLóki 2007.08.09. 07:46:03

Bizony az ember elmegy a moziba a párjával, megveszik a két jegyet, beülnek nézik a filmet, 20perc múlva jön az ismerős pár hozzájuk, szegény jegyszedőt nem akarják zavarni, ezért besunnyognak, az egyik leül a lábad elé, a másik a karfára, nem zavarnak senkit ezzel.
Végül is a jegyre csak az van ráírva, hogy hányas sor, hányas szék, miért ne ülhetnének abban akár ketten is, ha elférnek, illetve attól még a vetítőgép nem fog több áramot fogyasztani.
A film végén, ha véletlenül a gonosz jegyszedő észrevesz, akkor rögtön szólunk, hogy mi fizetnénk a másik két emberért is, persze utána kigyót-békát összehordanánk rá, mert lebuktunk.
Ha meg valami ellenőrzés lett volna épp, akkor a jegszedő problémája, hogy miért nem adott két plusz jegyet, biztos adót akart csalni a szemétje.

A Balaton nem csak az egyre kevesebb feketéző, igénytelen vendéglátósok miatt tart itt, hanem az ilyen pitiző, csaló, meglépős, károkat okozó vendégek miatt is.
Tőlünk nyugatabbra ilyenért azonnal kivágták volna Őket a szállásról, meg még rendőrt is hívtak volna.
Van hova még fejlődnönk, azt is fel kell fogni, hogy a pénzünkért ne akarjunk másokat átverni, bunkónak lenni!

killbill79 2007.08.09. 07:57:33

Siófokot hadjuk, mert ott megy a leggusztustalanabb lehúzás.... Mindenesetre Badacsonyt is nagy ívben el fogom kerülni és a barátaimnak is ezt fogom javasolni.
Továbbra is állítom,/a saját rossz tapasztalataim ellenére/ vannak a Balcsinál rendes, tisztességes vendéglátosok is. Na nem azok akik ide irogatnak akik belőlünk "pesti bunkókból" él. Mert ugyan marhára utál minket, de beenged a házába a lóvét meg széles vigyorral vágja zsebre.
A ki után, mit kell takarítani témához én egy olyan "pesti bunkó" vagyok aki a házat úgy adja vissza ahogy megkapta, kitakarítva, az ágyneműt mosva, vasalva semmit sem kell csinálni utánnunk pedig általában vagyunk 8-10-en.
Ti kikéritek magatoknak az általánosítást, mi is.

killbill79 2007.08.09. 08:05:32

Megkérdeztem egy utazási irodás barátomat, ő annyit mondott, hogy nem mindegy, hogy a szállás ára, hogy van meghatározva. xy Ft/fő vagy xy ft/szoba. Mert, ha szoba árát fizeted hosszasan lehet vitatkozni, hogy be kell-e jelenteni, ha beengedsz egy havert. A szobát kifizetted és ennyi... az első eset meg tiszta sor.

Pannon Puma 2007.08.09. 09:04:20

Magyarszombatfán (Őrség) leültünk az út szélén a fűbe egy pajta elé reggelizni, mire a néni a szemben lévő házból kiszólt, hogy aranyoskáim, jöjjenek be, van itt pad az udvarban. hoppá. lehet, hogy a Balatonnál is van ilyen, csak nem Badacsonyba kell menni. sose értettem, hogy miért mennek az emberek olyan helyre, ahol még egymillióan vannak rajtuk kívül fél négyzetméteren... szerintem egy kevésbé felkapott, akár eldugott kis faluban, Badacsonytól lehet hogy csak pár km-re lévő vendégházikóban sokkal nagyobb esély van egy spontán falusi reggelire, esetleg kecsketejre, és igazi falusi vendégszeretetre. ha nem, lehet cuccolni Badacsonyba...

Rák Attantam 2007.08.09. 09:57:27

ctc, az a legnagyobb baj, hogy ha ezek a nénik (a szemben lévő házból kiszólósak, nem a magzatpénzt követelők) kihalnak, akkor fog igazán meghalni velük együtt a magyar vendégszeretet is.

Többen mondták, hogy a képek alapján jól néz ki a szállás, meg nem gondolnák, hogy baj lenne a vendéglátókkal.

Nos, nekik javaslom a miskolctapolcai Pallasz Hotelt is szíves felkeresésre. A képek alapján a legtutibb hely a világon! Ki ne hagyd! A képek alapján.

Pannon Puma 2007.08.09. 10:07:41

Rák Attantam 2007.08.09. 09:57:27

azért én huszonéveim vége felé is nagyon igyekszem ellesni ezt a titkot az ilyen emberektől.

Rák Attantam 2007.08.09. 10:10:21

ctc,

Na, akkor talán van még remény. :)
Szólj, ha szállodát nyitsz valahol!

mapett2 2007.08.09. 10:10:57

Kedves malacful!
Valószínű, hogy nálad inteligensebb vagyok!A pestieket utáljuk csak éppen ezért, mert azt hiszed vidéki vagyok akkor már paraszt is aki szalma közt nőtt fel!Ebből látszik, hogy fogalmad sincs milyen itt az élet a balaton parton!Csak lejössz ide és teszed a királyt, idióták vagytok mind!Helloka

buzadara 2007.08.09. 10:18:02

bali33 meg a tobbi, aki meg ebbol a sztoribol is budapest-videk ellentetet csinal:
ne izgulj, egy nap meg te is lehetsz budapesti. ha majd csodbemegy a falvacskad, mert a bankaraink megzabaltak, johetsz ide dolgozni. Bar az ilyen bevandorlok max a hatso konyhaban mosogathatnak.

Pannon Puma 2007.08.09. 10:21:31

Rák Attantam 2007.08.09. 10:10:21

arra sok remény nincs :-), de sátorozos-pajtábanalvós romantikára van lehetőség. lásd www.couchsurfing.com, vilagvevo. ez az irány teccik nekem inkább, mint a szálloda. én szállodában nem érzem jól magam, ezért nem is szeretnék szállodát. sértené a lelki integritásomat, ha olyat csinálnék, amivel nem tudok azonosulni. viszont csendes nyári estén beszélgetni és szalonnátsütni kutyák, macskák (és talán hamarosan) csacsi(k) társaságában, azzal nagyon tudok azonosulni. Persze a Balatonon nem feltétlenül ezt kell keresni, úgyhogy abba is hagyom, mer ez nem az a topik.

bizonytalan  2007.08.09. 10:22:37

RANDOM KÍNZÓ KÉRDÉS:

kurvaanyázós kommentnél a 'Kedves' megszólítás Ősi Román Szokás-e?

George..bp 2007.08.09. 10:55:06

Tökéletesen igaz, amit killbill79 utazási irodás barátja mondott. Az a kulcskérdés, hogy Ft/fő, vagy Ft/szoba a szállás ára. Kapri weblapról az derül ki, hogy 9500 Ft/kétágyas szoba.
Legfeljebb, a házirend tartalmazhatja, hogy a vendég nem fogadhat látogatót, és ha ezt megszegik, akkor távozásra lehet felszólitani, de akkor sem tartom jogosnak, hogy pénzt kértek a "földönfekvésért".
Azok a példák, hogy a repülőre sem lehet több főnek felszállni, mint ahány jegy van, nagyon fals, mert a becsekolásig sem jut el, akinek nincs jegye, a mozis példa sem életszerü. A szállodában viszont előfordulhatnak olyan esetek, amit például szociológus leírt, hogy az idegenvezető barátnője egyágyas szobájában töltötte az éjszakát és felment hozzá, majd másnap a recepción ezt jelezte (úriemberként), azt a választ kapta, hogy a szoba ki volt fizetve, nem érdekes, hogy hányan aludtak benne, maximum a reggelit fizesse ki.
Katkamanó ilyeneket ír, ha külföldön történik ilyen eset, akkor a szállodás megkéseli(!!!) a "bunkó" vendéget. Az én két legutóbbi tapasztalatom: Amszterdam háromcsillagos szálloda, recepción fizetés után kapok egy mágneskártyát. A szoba két házzal arréb lévő emeletes házban, aminek a bejárati ajtaját, és a szobát nyithatom a kártyával, a kutya sem törődik vele, hogy kit viszek fel az egyágyas szobámba. Edinburgban hasonló. A lényeg, hogy ha 3 napra kivetted a szobát, akkor ÉREZD OTTHON magad.A szobaárat fizetted, természetesen normál keretek között (nem hangoskodva, nem rombolva, nem másokat zavarva) azt csinálsz, amit akarsz.

Azt ne felejtsük el, hogy a cikkíró családja 2 szobát fizetett (egyet a szülők, egyet a testvére használt), az nem derül ki, hogy hány napot, de ha mondjuk 5 éjszakát, akkor közel 100 ezer Ft-ot hagytak ott Kapriéknél. Azért ennyi pénzért nyugodtan elvárható lett volna, hogy reggel azt mondja a házinéni, hogy "semmi probléma, a szoba fizetve volt, természetesen nem kell többet fizetni, de egy kávét fogadjanak el kedveskéim, és ha legközelebb erre járnak, szóljanak előre, hogy külön szobát tudjunk bíztositani, hogy élvezhessék a panziónk teljes komfortját és kényelmét, és vendégszeretét". Ha igy történik, és ez lett volna a normális, akkor lehet, hogy 1 év múlva, 2 év múlva a család újra visszatér, és ismét ezt a nagyon kedves panziót választja az évi nyaralás helyszínéül, de másoknak is ajánlja.Igy lett veszekedés,panzió-elhagyás, botrány, esetleg pereskedés. Pedig ennyivel el lehetett volna intézni.
Azért, könyörgöm nem BETOLAKODÓKRÓL, besurranó tolvajokról, rablókról volt szó, hanem a sok pénzt fizető kedves vendég fiáról, családjáról ! Azért,ez nagy különbség!
Még a másik, hogy éjjel is lehet csengetni és érdeklődni kiadó szobáért. Az egyik hozzászóló leírta, hogy egy társasággal sokat ittak, tintáztak, és a sofőr is, ezért nem akartak autózni, hanem éjjel elkezdték felcsörgetni a zimmer feriket.:-))))
Kipróbálnám Badacsonyban éjjel 1 és 2 óra között végig csengetni a panziókat, hogy van-e kiadó szoba,a mikor azt is olvastuk, hogy nem szeretik egy éjszakára kiadni a szobát, csak egy hétre ! Kiváncsi lennék a reakcióra, főleg ha egy részeg társaság teszi ezt az éjjeli őrjáratot !:-))
Katkamanó, Neked, hogy tetszene egy éjszakai érdeklődés ?

jesszumpepi (törölt) 2007.08.09. 12:38:58

Jutocsa 2007.08.08. 15:55:30


Kérem szépen,ne fossz meg a hozzászólás lehetőségétől.Igaz ugyan,hogy a titkárom figyel az elsőzésre,és neki diktálom a véleményemet,mert éppen itt van a masszőröm.A balatoni panziókat nem ismerem,mert saját villám van Tihanyban.Ott szoktam nézegetni a részvényeim árfolyamát.
Ne diszkriminálj,kérlek alássan.
Zárom soraimat,mert a masszőr végzett,a szakács meg szólt,hogy elkészült a borjúborda Turbigo-módra.

don07 2007.08.09. 12:41:29

ctc:

Hálás köszönet a honlapcímért!!!

katkamanó 2007.08.09. 12:50:41

bunkó béla,

tudod a csukáknak nagyon erős, visszahajló fogazatuk van, ha valami az állkapcsuk közé kerül, nagyon nehéz sérülés nélkül kiszabadítani... úgyhogy ha véletlenül a te farkad bekerülne az én számba, akkor jó csukához híven tőből leharapnám, és utána feltolnám a seggedbe. még mindig akarsz egy cumit?

Pannon Puma 2007.08.09. 12:58:55

katkamanó 2007.08.09. 12:50:41

te vagy nem balatoni vendéglátó vagy, vagy nagyon ostoba, vagy nagyon bízol abban, hogy senki nem deríti ki hogy ki vagy valójában, vagy mindezek keveréke.

hümmhümm.

killbill79 2007.08.09. 13:15:42

www.zimmerinfo.hu/badacsony/hu.htm Katalin ház? Mert tök véletlenül ott is 2500Ft/éjszaka/fő az ár mint ahogy katka azt egy előző bejegyzésében említette, ja és nincs medence... :)

toxikus 2007.08.09. 14:10:15

katkamanó 2007.08.09. 12:50:41
szép lehetsz visszahajló fohazattal:DDDDD

Rák Attantam 2007.08.09. 14:16:48

Fép if! Ne bánfátok! Fafé kell fórakofni füntelenül!
Tufkók!

katkamanó 2007.08.09. 14:20:03

most utánam nyomoztok? esküszöm, nem vagytok normálisak...

ctc,

talán félnem kéne, hogy vissza merek szólni egy olyan kis pöcsnek, aki beszól, hogy szopjam le? ezt ugye te sem gondolod komolyan, hogy fülemet-farkamat behúzva elsunnyogok, mint egy megvert kutya?

nem érdekel, ha a véleményem nem tetszik másoknak, és ezért leőstulkoznak meg más kedves jelzőkkel illetnek, de ha valaki nőként merészel bántani a netes ismeretlenség homályába burkolózva, akkor az a legkevesebb, hogy visszaszólok. azt hiszem, ehhez virtuálisan és a való életben is jogom van.

kiváncsi lennék, hogy nem virtuálisan merné-e ezt megtenni.

katkamanó 2007.08.09. 14:22:26

egyébként az övé legalább rímelt.

katkamanó 2007.08.09. 14:23:46

úriften, moft mi lef...

Rák Attantam 2007.08.09. 14:49:07

Fafleharapáf, af lef! >:(p)

2007.08.09. 14:53:35

katkamanó, a család tudja, mit írogatsz ide a (volt és leendő) vendégeitekről? csak azért kérdem, mert szvsz lehet, hogy nem örül(né)nek neki.

Tiko 2007.08.09. 14:55:56

toxikus · toxikus.uw.hu 2007.08.09. 14:10:15
katkamanó 2007.08.09. 12:50:41
szép lehetsz visszahajló fohazattal:DDDDD

OWNAGE:DDDDDD

báró Csekonics 2007.08.09. 16:03:04

katkamanó 2007.08.09. 15:56:07

Ezt nem értem... Hogy vonzó, ok, persze.
Na de miért kell egy lánynak _intelligensnek_ lennie ha csak 'heti 2x szex' a lényeg? Közben sakkoznak is?
Ha meg intelligens, lehet nem is megy bele ilyesféle bizniszbe...
Na, mindegy...

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.08.09. 16:34:45

Úgy látszik a Balkán a Balatonnál kezdődik. Ennyi rugalmatlan és az emberiességet még csak hírből sem ismerő embert egy rakáson, mint ami a kommentekből lejön, még nem láttam.
Ha az ottaniak élből utálják a vendégeket, akik mind lopnak, hánynak, törnek, osonnak, akkor miért foglalkoznak egyáltalán vendéglátással. Vagy parancsba adták, fejvesztés terhe mellett az ottaniaknak, hogy márpedig "add ki a kecót a parasztnak"?

Jelzem, sosem jártam még a Balatonon, de ha ilyen mentalitású emberek élnek ott, mint a magzat-fejpénzt szedő Kapri család (Capri városa perrel fenyeget, mert rossz színben tűnteti fel őket a névbitorló "balkáni" vállalkozó), meg Katkamanó, nem is vagyok kíváncsi a helyre, még ha kisebbségben is vannak az ilyenek. Gondolom fel sem tűnik nekik, hogy maguk alatt vágják a fát.

Ellenben Hajdúszoboszlón komplett kecókat lehet kivenni aránylag jópénzért, ahol nem leselkedik az ember után semmiféle embergyűlölő "megélhetési vendéglátós" banya.

Bunkó Béla 2007.08.09. 18:31:26

Jaj kakimanóm megint kezded? :)
Na nézzük csak idézek
"talán félnem kéne, hogy vissza merek szólni egy olyan kis pöcsnek, aki beszól, hogy szopjam le? ezt ugye te sem gondolod komolyan, hogy fülemet-farkamat behúzva elsunnyogok, mint egy megvert kutya?"
Dehogy kell szólj is vissza, de ne feledd hogy is kezdődőt. Volt itt valaki aki még mindig nem tanulta meg hogy minden mondat nagybetűvel kezdődik és ez a valaki beszólt itt mindenkinek hogy analfabéták. Erre jött egy bunkó Béla aki visszaütött, és persze az úgy kezdődőt hogy a bunkó Béla visszaütött. Tehát akkor ki volt az első aki beszólt, szóval ki az akinek joga volt visszaszólni? Persze tarts előadást a csukákról, hogy is ismerhetném én azt a halfajtát hisz csak egy bunkó Pesti Béla vagyok és csak a Balatonnál élnek ilyenek. Elárulok valamit kis csukám miközben tovább cuppogsz itt az asztalom alatt, pár magyar horgászversenyen túl vagyok. Pár nem elhanyagolható eredménnyel, sőt pár csukát is kiszedtem már. Biztos nem annyit mint Ti Balatoni vendéglátósok de azért mégis csak Pesti vagyok és ott aztán nincs belőle sok.
Javaslom a továbbiakban folytassuk magánba a levelezést mert a többieket szerintem ez nem érdekli. Meg tudod ki tudja hátha eléd állhatok élőben és mégis lehet valami abból az orál szexből nem virtuálisan.
Addig is gyakorold a nagybetűs mondatkezdést hiszen mi Pestiek analfabéták vagyunk.

malacful 2007.08.09. 21:08:05

mapett2,
inteligens az 2 ll: intelligens. Ha mar odaengedtek a gephez, szorgosan szotarozz is, hogy ne egesd magad : )
Egyebkent meg a vitank vesztesei ti vagytok, mert elijesztitek a vendeget, akikbol eltek. Nem mi elunk beloletek, ez mar leesett? A tisztesseges badacsonyi szallasadok mar a falat rugjak kinjukban, annyi kart okoztok nekik. Nem baj, majd ha miattatok leesik az ingatlanotok ara, majd veszek egy tucatot.

Rák Attantam 2007.08.09. 21:38:17

Béla, pssszt, Béélaa! Csak csendben súgom, hogy ha már a helyesírást pedzegeted másoknál, akkor nem árt, ha te pl. minimum perfekt nyomod a magyart!

Az a "kezdődőt" az nagyon tud fájni, ha köröm alá megy... de itt ráadásul a szemet szúrja! Jó helyen kapizsgálsz, hogy valami "hosszú" kell annak a szónak a végére, de ne az ö-t nyomd meg, hanem inkább dobj még egy té-t a végére, valahogy így: "kezdődött".

Na, mostmár mehetsz és fikázhatsz másokat is. Ugye milyen jó ez az internyet? Soha sem jöttél volna rá egyébként ennek a szónak a múlt idejére... :)

Bunkó Béla 2007.08.09. 23:09:11

Kedves Rák, olvastál a sorok között olyat hogy én vagyok a magyar helyesírás professzora?
Nem? Nalátod.
Én viszont olvastam olyat kakimanó írásában hogy analfabéták vagyunk itt mind, és írta ezt olyan aki minden mondatot kisbetűvel kezd. Kapizsgálod már a lényegét? Segítsek rájönni hogy ki pedzegette elsőként az itt írogató emberek írástudatlanságát. Hjaaaaa értem ám az megint úgy kezdődött (legyen sikerélményed, a jó pap is holtig tanul) hogy a bunkó Béla visszaütött.
Ez van, én kérek elnézést.

NetzArbeit 2007.08.10. 09:23:06

George..bp!

Már megbocsáss, de ilyen sületlenséget, hogy "szoba után fizetek, annyian vagyunk ott amennyien akarunk" már régen hallottam.
ahogy a klasszikus mondja "aztán a japcsikkal vigyázz fiam, mert kivesznek egy limuzint, azt képesen vagy 15-en beszállni"...
Komolyan azt gondolod, hogy úgy működik, hogy kiveszek egy kétágyas szobát és dupla annyian laksz benne, mert "kifizetted"?
Vannak elképzeléseid a világról mondhatom.

killbill79 2007.08.10. 09:49:45

Jobb szállodákban a szoba árának kifizetése után azt viszel fel a szobádba akit akarsz, sőt ott is alhat. Ezt itthon és külföldön egyaránt tapasztaltam.
A névsorolvasás csak itthon kissebb panziókban szokás...
Két napja foglaltam le Horvátországban egy 4 fős appartmant. Érdeklődtem /az itt olvasottak után/ hogy ha többen lennénk mit kell tennünk. A tulaj közölte őt aztán nem érdekli ki hol kuporog az appartman 4 fős a 4 fő ki van fizetve őt a többi nem érdekli, viszont kedvesen elmondta, hogy ha szükség van rá honnan tudunk pótágyat szerezni. Halkan hozzátenném, hogy 5 napra 15ezer forint a szállás 1 embernek. Vir szigeten 20 méterre a tengertől.

NetzArbeit 2007.08.10. 10:03:54

killbill79!

Hogyan tapasztaltad? Vittél fel magaddal + főt aki ott aludt és erről a recepció is tudott? Ez személyes tapasztalat, vagy csak mesélték?

Amúgy én nem szeretnék olyan "jobb szállodában" megszállni, ahol be nem jelentett vendégek kis'be mászkálnak.

Amit mondasz már csak azért is furcsállom, mert a szoba kiadás költsége azért időnként erőssen személyfüggő.

A Horvátországi turistikai hivatal nem pont arról híres, hogy ezt amit leírtál nagyon tolerálná. Ez is szintén saját tapasztalt?

Na a VIR-i vircsaft az meg külön jó történet. Áll még ez a ház? :-)

toxikus 2007.08.10. 10:17:07

killbill ennek a szállásnak a címét vagy egyéb elérhetőségét át tudnád lökni?

buzadara 2007.08.10. 10:19:30

Netzarbeit, aki meg ennyi nap utan sem vagja, hogy a fo panasz a vendeglato hozzaallasa a dologhoz, az remenytelen.
A "japcsi" pelda hulyeseg -- lehet tullepni ugyis a szoba agykeretet, hogy valaki bevisz 100 embert, meg ugy is, hogy egy ad hoc vendeget. Amig nem teljesen egyertelmu, hogy a vendeg nyereszkedesbol csinalta, addig miert kell baszogatni? Ha meg igen, akkor kedvesen szolni kell, hogy ez igy nem jo, vegyen ki egy szobat. Mellesleg ha szobankent van kiadva a lakas, akkor hol itt a gond?

Amit te a jelek szerint nem ertesz, es Kapri sem es sokan masok sem kis hazankban: ha valaki vallalkozni akar, es profitot szeretne, ertse meg, hogy senki nem koteles neki penzt adni, hanem akkor jar jol, ha az ugyfel visszater es jo reklamot csinal. Ha csak azert vallalkozik, hogy csinalhasson egy hazirendet, amit utana fennkolt erkolcsi szavakkal betartathat, akkor neki nem vallalkozni, hanem egy frusztralt ormester. Ott van a sok vendeg es szoba, de Kaprieknak van arra ideje, hogy argus szemekkel kovessek a "besurranokat", mivel ok "BECSULETESEK". Gratulalok.

NetzArbeit 2007.08.10. 10:31:20

buzadara!
A japcsi nem "példa", idézet egy klasszikusból. Nem muszály ismerned. :-)

Ha egy szoba 2 főre van meghirdetve, akkor 2 fő mehet. Mit nem értesz ezen?

Demonlover 2007.08.10. 10:41:02

Lécci arra válaszoljon egy (vagy több :)) bennfentes, h. ha a szállásadó nem kérte el az adatainkat, de a 300 Ft/nap/fő turisztikai vagy minekhíják díjat igen, akkor az így rendben van-e, van-e esély, h. befizeti az állam fele, vagy nyugodtan követeljem vissza.
A másik, szokás-e a balcsin előre fizettetni a szállás árát.
Végül, a 300 Ft-os díjat be szokták-e kalkulálni a szállás árába, ha nem, akkor tájékoztatják-e a vendéget a foglaláskor, h. ez pluszköltség lesz.
Köszi előre is.

killbill79 2007.08.10. 10:47:17

Szállodában dolgoztam is és saját tapasztalat is. Váratlan, "meglepi" látogató. Természetesen mindig jeleztem a recepción, de nem igazán érdekelte őket. Max. megkérdezték kell-e pótágy, ennyi.
Csak azt nem értem, hogy miért kell mindig azt feltételezni, hogy elmebeteg, bulizós, behányós, tirpák vendégek érkeznek. A szoba kiadás költségéről csak annyit, hogy ez esetben nekem mindenki adhatná féláron a szobát mivel én reggeltől estig strandon vagyok, vagy kirándulok, tévét nem nézek nyaralás alatt, mivel utálom, hogy megadott időben kell ennem ezt sem szoktam igénybe venni. Szinte csak aludni járok a szállásra. Tehát, ha jól értem ilyenkor a vendég is reklamálhat!?

katrany 2007.08.10. 11:01:44

NetzArbeit 2007.08.10. 10:31:20
Ha egy szoba 2 főre van meghirdetve, akkor 2 fő mehet. Mit nem értesz ezen?

Nem ő az első aki ezt nem érti.

Alapvetésként igaz a mondás, hogy mindent a vendégért. DE! Egy házirend nem azért van kitalálva,hogy a tulaj/üzemeltető/recepciós/vagy akit akartok őrmesterként viselkedjen. Az abban leírtak az emberek nagy többségének íratlanul is evidencia.

Viszont van egy elenyésző kisebbség, aki úgy gondolja, hogy ha ő fizet a szállásért, akkor már korlátok nélkül bármit megtehet az adott helyen. És bizony az itt korábban mindenhova elküldött .a..a.a.ónak igaza van: milyen ember az, aki ágyneműtartóba hányt, ősszetörte a fél szobát, szétégette a szőnyegpadlót, de ezt csak megcsinálni volt bátorsága, jelezni már nem. A jó vendég pedig kedvezményeket kap. Na nem bonus 4 embernek helyet egy kétágyásban. Törzskártyát, egyéni csomagokat, térítésmentes szolgáltatásokat a következő látogatásnál. Ha bemegyek egy nagykerbe és először járok ott. Nem kapok 50 rúd megvásárolt téliszalámi után még 10-et, mert jól költök. Ha másodszor is odamegyek, akkor kapok fizetési haladékot, aztán ha tizedszer is oda megyek, akkor x % rabattot.

És itt már rég nem az eredeti történetről van szó, mint ahogy a kommentek is már csak karcolgatják azt.

katrany 2007.08.10. 11:06:28

Demonlover 2007.08.10. 10:41:02

Nincs rendben, az IFÁ-t nem lehet csak így kérni, az lenyúlás volt. Szállást előre fizetni megegyezés kérdése. De hogy 100% előre menjen be, az normális helyen nem jellemző. Az IFA nem szerepel a szállás árában (jellemzően), azt külön fell kell tüntetni, a vendéget természetesen tájékoztatni kell róla.

NetzArbeit 2007.08.10. 11:20:52

killbill!
A költség nyáron a víz (melegvíz), áram, télen a még fütés is.
Ezen felül a vendégeknek kell kifizetni, a közös fenntartási költségeket is. Gondolom liftet sem használsz és sötétben is feltalálsz a szobáda.

Mivel látom az fürdés például kimaradt a felsorolásból nyugodtan reklamálj! :-)

Ha meg kifizeted a kaját és nem eszed meg, attól azt még megfőzik, majd kidobják (jobb esetben a konyhás malaca megeszi)

Mivel dolgoztál szállodában ezeket Te is tudod!

Ja és van olyan, hogy "ellátás nélkül" az sokkal kevesebb kerül!

:-))))

killbill79 2007.08.10. 11:48:18

Néhány helyen az árakban már az anyós karácsonyi ajádéka is benne van....

NetzArbeit 2007.08.10. 12:04:17

Mindenképpen benne van. Hogyan másképp?
:-)

killbill79 2007.08.10. 12:05:47

Miért gondolják azt néhányan, hogy az emberek nem tudnak számolni. Mindenki aki fenntart egy lakást, vagy házat ki tudja számolni a költségeket. És most ne gyere az adóval mert röhögni fogok.

Demonlover 2007.08.10. 12:47:51

katrany 2007.08.10. 11:06:28

Köszi, akkor felhívom, h. fizesse vissza sürgősen.

nyanyabanya 2007.08.10. 12:53:50

Csak két dolgot mondanék:

1. A normális, vendégszerető balatoni vendéglátósok sajnos nem irogatnak ide, mivel a vendégekkel vannak elfoglalva. Örök hálánk Nekik!
2. Mi, városi bunkók, amikor a Ti (katkamanó és társai) hivatalos ügyeiteket intézzük (adó, bank, biztosítás, akármi), majd akkor talán mégsem leszünk annyira bunkók?
Csak ennyi. Máshol egész évben dolgoznak az emberek (még karácsony és újév között is pölö) és mégis tudnak kedvesek lenni a másikkal, akkor is, ha éppen az ágytálat viszik ki a kórházban vagy pelenkát cserélnek... De van még pár ilyen szívmelengető munka.

NetzArbeit 2007.08.10. 12:58:19

Jól tudnak az emberek számolni. Csak nem ártana tudni, hogy mekkora és mennyi tételt kell összeadni.

És igen igazad van, közte van az anyós ajándéka is. De nem lophat, könyörgöm. Meg kell keresnie rá a pénzt.

Ha egy kicsit jobban keresel, azonnal megpróbál mindenki belőled megélni. Jönnek a nagy halra a kis halak. Ha meg extra nagy üzlet, akkor ott vannak az örző-védő cégek....

Na hosszú történet ez. És most legkevésbé pont a szállodásokról beszélek.

katkamanó 2007.08.10. 13:10:19

kedves evribodri, bocsánat, hogy megint beszólok az eredeti topikügyben, de muszáj. és most legyetek szívesek nem leanyázni, mert jó kislány voltam, és tanultam a fentebb elhangzottakból, és most már én sem fogok anyázni, tehát most a lehető legjobb szándékkal szólok hozzá, senkit nem fogok lebunkózni, meg egyebek. ja, és ha bárkit bármivel megbántottam, akkor most nyilvánosan elnézést kérek. legyetek kedvesek általános bűnbocsánatot és amnesztiát adni.

nem csak ifo van, meg vízköltség, meg áram, meg akármi, hanem abba is lécci gondoljatok bele, hogy a szállásadó ezzel a munkával a saját tb-jét, szja-ját, munkavállalói, munkáltatói (hiszen saját maga a munkáltató) és többi járulékát is ki kell hogy termelje, mivel a legtöbb ilyen vállalkozás egyéni, vagy kft, és biza az apeh nem fogja megkérdezni, hogy édes fiam, miért nem fizettetted ki a vendéggel a saját munkáltatásod költségeit, netán hülye vagy-e? hiszen a vállalkozásnak ez a lényege, hogy ezeket a járulékos költségeket beleépítjük a szobaárba. és igen, ebben az anyós karácsonyi ajándéka is benne van, hiszen ezek nagyrésze családi vállalkozás, más megélhetési forrás nincs, tehát bele kell tenni a profitba (haszonkulcsba) azokat a kiadásokat, amiket nem lehet közvetlen költségként leírni.

ezt nagyon konkrétan minden tisztességes vendéglátós iskolában megtanítják, hogy a fix és változó költségekből, a haszon beleépítésével együtt, hogyan kell a nettó szobaárat levezetni, amit majd a vendég kifizet.

illetve minden józan eszénél levő egyéni vállalkozó tudja, hogy nem szabad magunkat minimálbérre járulékoztatni (67,5 vagy 131 ezer után) mert abban a pillanatban ánuszig hatoló hatósági ellenőrzések várhatóak.

és nem beszéltünk arról sem, hogy ugyan a luxus ingatlan adó várható, de a balcsi környékén (amióta az eszemet tudom) az önkormányzatoknak ingatlanadót kell fizetni. az én esetemben évi 100 ropit.

bocsánat, mégiscsak kell anyáznom, ne haragudjatok: bunkókám, most nem gondolod, hogy iszonyúan megijedtem, mert majd megkeresel és szájbaerőszakolsz? remélem ettől nagyon nagyfiúnak érzed magad, és legalább másfél milimétert nőtt a farkad... oltári kemény csávó vagy hallod...

nyanyabanya 2007.08.10. 13:20:01

Naja, tavaly karácsonykor a plazmatévé nagy sláger volt. Idén vajon mi lesz? Amerikai körutazás, kis hajókázás a Bahamákon?:-)

nyanyabanya 2007.08.10. 13:24:06

Azt nem értem, hogy miért nincs más megélhetési forrás? Arrafelé nem sütnek kenyeret, nem közlekednek buszok, nem járnak iskolába-óvodába és még sorolhatnám? A Balaton környékén nem dolgoznak az emberek szeptembertől júniusig? Miért kell az egész évi pénzt két-három hónap alatt megkeresni?

killbill79 2007.08.10. 13:24:31

Természetesen én nem azokról beszélek akik tisztességesen befizetik az adót meg a nyavaja sem tudja mennyi járulékot. Körülbelül 2 éve volt a tévében hír, hogy az APEH ellenőrök megszállták a balatoni zimmer feriket, és a panziókat. Ez akkora felháborodást keltett a tulajdonosok körében amilyet még nem láttam. Majd bemutattak 1 nénit aki meg akarta győzni az ellenőröket, hogy nem vendégek vannak nála, hanem a 6 lánya, 8 fia, és 15 unoka... Na én ezekről beszélek...

NetzArbeit 2007.08.10. 13:34:33

Katka!

Minden szavad értem, és persze ezt nem csak a vendégátóban tanítják :-), mert már a töldségesnek is így "kéne" árat kalkulálni, de nem leszel népszerű ezt előre borítékolom.
Most az jön majd, hogy "de a panziós nyalja fényesre a vendég talpát mert belőle él. És ez valamilyen szintig igaz is.

Amúgy meg tényleg igaza volt annak aki azt mondta, hogy ennek semmi köze az ereseti posthoz. Kicsit elkanyarodtunk.

A lényeg az én nézetemből:
Egy nem túl életszerű történetet olvashattunk, ami nagyon könnyen tönkre tehet egy szépen felépített vállalkozást.
Ebben az esetben számszerűsíthető kára származik, amit perelhet. Ezért ha itt ezen a fórumon nem is, de nem árt tudni bizonyítani amit nagy nyilvánosság előtt állítunk.
Ezért én azt javasolnám a tulajdonosnak, ha a történetet másképp ismeri pereljen nem vagyoni kár miatt.

Akkor ezt a sztorit bizonyítani kellene annak aki közreadta.

Ennyi.

katkamanó 2007.08.10. 13:49:10

nyanyabanya, ha az ember úgy dönt, hogy szállásadó lesz, akkor úgy tud pénzt csinálni, ha egész nap otthon ül, és lesi a vendégeket, hátha becsöngetnek. ha úgy csöngetnek be, hogy nincs otthon, akkor odébbállnak, mást keresnek. úgy meg nem lehet elmenni dolgozni állásba, hogy kérem szépen, én most itt dolgozom 10 hónapot az évből, de a nyarat otthon szeretném tölteni, mert hátha jön vendég, ezt egyetlen munkáltató sem tolerálja, másképp viszont nem megy. vagy megpróbálsz megélni a nyárból, vagy elmész egész évre rabszolgának egy céghez vidéki éhbérért. kevés cég van, és a kevés cég is rosszul fizet.

nemrégiben voltam otthon, és nézegettem a hírújságot, bruttó 67,5-ért, 72-ért mentek pl. a sütödés, stb állások. hát, szerintem ennyiből nem nagyon lehet manapság megélni, még vidéken sem.

Blogpont Huba 2007.08.10. 13:53:51

www.naplo-online.hu:

Vendég a magzat?
Megjelenés dátuma: 2007. augusztus 08. 04:29.00
Szerző: Kiss Nikolett

Badacsony (kn) - A magzattal is fizettetni akart a balatoni panziós - olvashattuk az elsőre is extrémnek tűnő történetet tegnap az Index internetes újságban. Ez az érem egyik oldala, de nézzük, mi a másik!

Számomra teljesen egyértelmű, hogy manapság bármi - és annak az ellenkezője is - megtörténhet, de azért vannak történetek, amelyek még ezen ismeretek birtokában is bőven súrolják a hihetetlen vagy extrém kategória határát. Valami ilyesmit érezhetett a kedves olvasó az egyik népszerű internetes oldal egyik legkedveltebb rovatában megjelent fogyasztói panasz olvasásakor is, de nézzük a történet ezen verzióját röviden! Apuka két szobát foglalt a badacsonyi Kapri panzióban négy személyre: egyet maguknak, másikat a lányáéknak. A szállást rendben el is foglalták estig. Időközben azonban bejelentkezett a szülőknél telefo- non a másik gyermek is, aki épp Olaszországból tartott haza terhes feleségével. Utóbbiak nagyon fáradtak voltak, nem akartak Budapestig hazavezetni, ezért azt gondolták, hajnalban bekéredzkednek a családtagok szobájába. Így is lett.

A folytatás a megjelent írás szerint a következő: A gondok reggel kezdődtek, amikor anyám szerényen közölte a gazdával, hogy van egy kis baj, mert mi ott aludtunk, ugye nem gond, és persze fizetünk érte. .... A zimmer feris néni azzal indított, hogy tömegszállássá változtattuk az ő házukat. Ezzel lehet vitatkozni, de amit ezután közölt, vérlázító volt. Közölte a húgommal, hogy akkor plusz három főért kell fizetni: a báty, a fe- lesége és a kisbaba a hasában. ... Végül persze nem fizetett hármunkért...

Íme, a történet egyik olvasatban, de nézzük, mit mond a tizenhat éve szobakiadással foglalkozó panziós, Kaprinyák Tibor és felesége, Ilona. Azon gondolom, senki nem csodálkozik, ha azt mondom, Kaprinyákék felháborodottan vettek tudomást az ügyről, és ennek nyilván hangot is adtak beszélgetésünkkor.

- Nézze, mi itt több vendég biztonságáért, értékeiért fele- lünk, nem korrekt dolog, ha valaki éjszaka belopja magát egy magánházba. A ház előtti kaputelefon lehetővé teszi, hogy bárki bármikor, akár az éjszaka közepén is felhívjon minket, és érdeklődjön szállás után. Mi tehát azon háborodtunk fel, hogy miért nem szóltak nekünk a szülők - kezdte Ilona. - Ebből kiindulva akár az is megtörténhetne, hogy valaki egy egész csapatot invitál fel a szobájába a mi tudtunk nélkül. Egyébként pedig egy kétszemélyes szoba az két személyes, nem pedig négy vagy ennél is több.

A magzatos közjátékot így kommentálta a házigazda: Egyáltalán, hogy lehet ezt feltételezni? Az ő szavai szerint a történet úgy szól, hogy egy reggeliző vendég látta kimenni a fiatalokat, és a vendég úgy fogalmazott: egy fiatal pár gyerekkel . A szállásadók tehát innen feltételezték a gyereket (mivel a náluk megszállt éjszakai vendégeket addig nem is látták!), de a kocsinál még utolérték őket, így személyesen is meggyőződtek arról, hogy egy terhes hölgyről és a férjéről van szó. Szállásdíjat tehát két személyre kértek, reggeli nélkül nyolcezer forintot. Ennyi ugyanis a hivatalos tarifa.

Az ügyet hitelrontás miatt jogi útra terelik. A történet ennyi, az igazság megállapítása nem a mi dolgunk, a felek álláspontjának meghallgatása, feltárása viszont igen.

katkamanó 2007.08.10. 13:57:53

netz,

(hú, végre nem kaptam anyázást, jajdejó)
ha nagyon vállalkozás és gazdálkodás orientáltan nézzük a dolgot, a vállalkozónak abból van haszna, hogy viseli a kockázatot, a munkavállaló meg abból nyer hasznot, hogy eladja a munkaidejét. namármost, a hülyefajta vendég (a már emlegetett ágyneműtartóba hányós, törgelős, besunnyogós fajta, akinek nem inge, könyörgöm ne vegye magára, mert nem bántani akarok, csak a saját tapasztalataimat írom le) bizony nagyon komoly kockázatot jelent a vállalkozás szempontjából, hiszen ha besunnyog, és észreveszi az ellenőr, akkor megbünteti a szállásadót. ha besunnyog, és ellopja egy másik vendég cuccát, akkor a törvény szerint a szállásadó felel érte anyagilag.

egyértelmű, hogy a vendég hátsóját ki kell nyalni, de a szállásadó (vállalkozó)maga dönti el, hogy mennyi kockázatot hajlandó bevállalni, ebben az egyébként nagyon fontos gazdasági döntésében semmiféle vendégnek és közfórumnak nincs beleszólási joga, hiszen nem ők kockáztatnak (a saját pénzüket, tulajdonukat, vagyontárgyukat, nota bene, a többi vendég vagyontárgyát, személyes épségét), hanem a szállásadó (vállalkozó).

és most megintcsak kövezzetek meg, ezt szintén minden normális közgazdaságtan órán oktatják.

killbill79 2007.08.10. 13:58:26

Már az gáz ahogy itt a vendégekről leírtatok és ahogy vélekedtek rólu(n)k. A Ti nézetetekből a vendég egy utolsó szemét aki tőr-zúz, egy bunkó, sőt pesti bunkó és még sorolhatnám... Miért várjátok, hogy megértsünk, miért várjátok, hogy szimpik legyetek? Sokan az egész évben összekuporgatott pénzüket adják oda nektek Ti meg épp, hogy bele nem köptök a kajájukba. Azokat utáljátok akikből éltek, a sok szemét otthagy 100ezreket nektek meg ki kell takarítani utánuk, döbbenet... Ne hari, de olyan képet festettetek a balatoni vendéglátosokról, hogy jövőre inkább elmegyünk lopni és ülök egy hónapot a csillag börtönben mert ott legalább ingyen nézhetem a tévét és tudom mire számíthatok.
Össze kéne fognotok, hogy fellendítsétek a balcsit, így saját magatok alatt vágjátok a fát.

Blogpont Huba 2007.08.10. 13:59:11

Fentebb a másik fél véleménye, hallgattassék meg Ő is.
Idézet a Veszprém Megyei Naplóból.

NetzArbeit 2007.08.10. 14:09:33

Komolyan érdekel a dolog vége.

Ha jól értem a másik felet, azt hitték egy már megszületett gyermekről van szó? Merthogy csak úgy hallomásból látták a fiatalokat...
Akkor azért kérhetet díjat és a kedves posztoló ezt értette félre?

Addig is Havas tanár úr szavaival:

"...majd most mindenki keres egy kamerát és megvádol tisztességes embereket..."

katkamanó 2007.08.10. 14:18:00

killbill,
mondom, hogy nem akarok bántani senkit!!! nekem nem a jófej, aranyos, visszajövős vendégekkel van bajom, minden vágyam ők, meg hogy körbenyalogathassam őket, főzhessek nekik bográcsgulyásvacsorát, meg vigyem őket nagyvázsonyba várat nézni!!!

a hülyefajta vendégekkel van problémám, akik a kákán is csomót keresnek, és azért beírnak a homárba, tönkreteszik egy szállásadó vállalkozását, mert uramisten, fizetniük kellett az ottalvásért azok után, hogy besurrantak! és még ők vannak felháborodva! és mégegyszer megjegyzem, szerintem ez az egész egy utolsó alantas bosszúálló kitalálmány (még mindig nem kaptam választ a kérdéseimre a cikkírótól)! és mivel voltam ilyen helyzetben, tudom, hogy milyen érzés! és az ilyen vendégnek tényleg nem lesz a hátsófele kinyalva!

a pesti ügyintéző is keresztbetesz, ha bunkó az ügyfél, könyörgöm, éljünk már a való világban! Attól, hogy ha lepenget a vendég 100 ezret egy hétre (bár annyi lenne... de ez 4 fő esetén még mindig csak 3500 körül van /fő/éj, szóval kifejezetten olcsónak számít), attól még nem költöztetheti be az egész pereputtyot a tulaj engedélye nélkül! nem törheti szét a berendezést, csak mert fizetett! nem vihet fel minden éjjel másik kurvát, csak azért, mert fizetett (megjegyzem, még ha nem is tud róla a szállásadó, ez már prostitúció elősegítésének minősül, és nagyon súlyosan büntetik, egy ötcsillagosból az üzemeltetési igazgatót azért rúgták ki, mert rájöttek, hogy összejátszik a taxisokkal, a taxisok a stricikkel, és túl sokszor lettek kiadva a szobák egy-két órákra...)! szóval éljünk már a való világban, a vendég sem engedhet magának meg mindent, azzal a felkiáltással, hogy de ő fizetett!

És ismét, nem áll szándékomban senkit megbántani, akinek nem inge, ne vegye magára, aki mégis bántva érezné magát, attól ezerszeresen bocsánatot és elnézést kérek.

nyanyabanya 2007.08.10. 14:57:47

Kata,
Most nem kötekedni akarok, de megkérdezném, hogy Nálatok az egész család a vendéglátással foglalkozik? Egyébként megéri ez stresszes, kockázatos meló úgy, hogy az év többi részében nem dolgozol? Nem tudom, én unatkoznék... Habár, ha van egy-két-öt gyereked, akkor hírből sem ismerheted az unalmat:-))))
Egyébként (szerintem) lehet találni olyan lehetőséget, amit holtszezonban csinálhatsz és nem rugnak ki nyáron...

Tiko 2007.08.10. 14:58:31

katkamano,

"a hülyefajta vendégekkel van problémám, akik a kákán is csomót keresnek, és azért beírnak a homárba, tönkreteszik egy szállásadó vállalkozását, mert uramisten, fizetniük kellett az ottalvásért azok után, hogy besurrantak!"

Csak feltételezel, feltételezhetsz. Az egész gondolatmenetedet, a legelső posztod óta, az a tézis hatja át, hogy a bejegyzés írója csak bosszúból tehet ilyet. Miért? Tesszük fel itt ezt a kérdést, leginkább neked. Miért olyan hihetetlen? Ki az az agyament, aki ennyire sci-fi-t találna ki? Mindamellet érthetőek a saját rossz tapasztalataid. Csak az a baj, hogy negatív élmények alapján "ítélsz".

Ez a baja a többieknek a kommentjeiddel. Többek között nekem is.

NetzArbeit 2007.08.10. 15:02:23

NanyaBanya!

Négyet írtál, abból négy demagóg süketelés.

gratula.

nyanyabanya 2007.08.10. 15:21:35

Netz, küldtem Neked fénypost baccpapucs készletből...

NetzArbeit 2007.08.10. 15:27:32

Nyanya!
Ezt most érteni kellene? Gondolom valami vicces dolog lehet.
Gyanítom, hogy egy korábbi homár postból származik, de mindent sajna nincs időm elolvasni. Megmondanád melyik az, hogy jót kacaghassak a frappáns beírásodon? :-)

NetzArbeit 2007.08.10. 15:36:30

Nem szívesen adok tippeket (ingyen) :-)
Ami azt illeti a fogadós helyében az INDEX-et is megkérném, adjon közre helyesbítést, hiszen főhelyen nagypédányszámban állított tényként olyat, amely hitelességét nem ellenőrizte, bizonyítani nem tudja.
Ügyesebb lett volna ha tesz egy kérdőjelet a cím után :-)

Rák Attantam 2007.08.10. 15:51:59

Jé, ezt az Index is hozta?
Bizonyíték reá?
Képernyőkép nem ér! Fotosopp is lehet!
Bekézikamerázott képernyőkép sem ér! Fotosopp is lehet!
Kinyomtatott képernyőkép sem ér! Fotosopp is lehet!

Szóval nehéz lenne ezt bizonyítani.
Ja, hogy szemtanú az Indexes megjelenésre. Végülis lehet toborozni. Ellentanút is...

Szóval marha értelmetlen lenne ez a per. És akárhogy is végződne, a szállásadó hosszú távon csak vesztene rajta. De hát már írtam, mit lenne érdemes megpróbálnia.
Pereljen, ha akar.

katkamanó 2007.08.10. 15:55:52

nyanya,

nálunk az egész család télen építkezett, és amit télen felépítettünk, azt nyáron kiadtuk. akkor én még gyerek voltam, úgyhogy télen tanultam, nyáron dolgoztam. szerintem megéri. viszont nyáron éjjel-nappal otthon kell lennie valakinek, hogy tudja fogadni a vendégeket, tehát nem TUDSZ dolgozni máshol, fizikálisan muszáj, hogy otthon legyél. Nem emlékszem húsvéttól szeptember végéig olyan napra kb 20 éven keresztül, hogy mindhárman, apámanyámén, együtt elmentünk volna valahova.

Rák Attantam 2007.08.10. 16:05:43

Katka, szóval te ilyen beépített bútor vagy otthon.
Már a nevedet is kinyomoztam! Kőmíves Kelemenné Katka Manó. Na ugye?
Lelki szemeim előtt a család, ahogy a nagy építkezés után apuka rászól az ételt ide-oda tologató fiacskájára: "Na! Egyél fiam! Anyád már fal!" :)

katkamanó 2007.08.10. 16:12:44

nyanya

vagy akár olyan, hogy történt volna olyan, hogy anyu beült a klotyóba, apám meg a fürdőszobába zuhanyozni, én meg mondjuk zöldségeshez. hiszen ebben az esetben nincs ember, aki foglalkozzon a vendéggel, ha jön. ilyen szinten képzeld el. az ebéd nálunk úgy nézett ki, hogy kiültünk ebédelni, egy ember volt mindig az asztal szélén (általában én) aki rohangászott be az irodába, ha jöttek.

szóval mindenki elképzeli, milyen jó kis könnyű a szállásadók élete, semmi munkával jól lehúzza a vendéget, kicsit kitakarít (a múltkori csapat után fel kellett gyökérkefével súrolnom a szőnyegpadlót minden szobában, mert iszapos, sáros lábbal összejárták, és a vajszínű padlószőnyeg tiszta fekete volt, ez kb. háromnapi kemény fizikai munka), kicsit kimos, azt dől a lé. közben meg nem. nagy áldozatokkal, rengeteg munkával, és békanyeléssel jár, amit nem vesznek észre azok, akik csak a vendég oldalát látják a dolognak. és az ember egy idő után úgy dönt, hogy van olyan béka, amit hajlandó lenyelni, ha fizetnek érte, és van olyan béka, amit akkor sem hajlandó lenyelni, ha iszonyúan sokat fizetnek érte. de sajnos a legtöbb esetben a kedves vendég úgy akarja lenyeletni a szállásadóval a békát, hogy egyáltalán nem akar érte fizetni, aztán ha a szállásadónak ez nem tetszik, akkor még van pofája is feltenni a netre a történetet, mint ez is itt.

Tiko,

mi bizonyítja azt, hogy a cikk írója nem hazudik? biztos volt ordítozás, nem kétlem, de hogy ilyen hülyeséget mondjon egy szállásadó, hogy a magzat után fizessenek... én igazából ezt az egyetlen egy dolgot találtam felháborítónak, de most már ezt a mozzanatot sem hiszem el (még mindig nem válaszolt a kérdéseimre a cikkíró) a többiben teljes mértékben egyetértek a szállásadóval. pont azért, mert láttam már elég sok ilyen stílusú vendéget. előítélet? lehet. nekem van saját tapasztalatom. de a legtöbb hozzászóló ugyanilyen előítélettel viseltetik a balcsis vendéglátósokkal szemben. és néhány kijelentette, hogy ugyan nincs tapasztalata, de azért utálja.

katkamanó 2007.08.10. 16:14:09

:-) jézus felfedted a kilétemet! most mi lesz?

killbill79 2007.08.10. 18:22:34

Van aki egész évben gürizik mint állat és még cseszegeti is a főnöke mégsem tud el menni sehova. Hidd el marha szerencsések vagytok Ti akik magatoknak dolgoztok, igazi pörgés nyáron van. Ellenben pl. én és még elég sokan egész évben húzzuk az igát. Tudod mosnám én a sarat a szőnyegből széles vigyorral, azt legalább magamnak csinálom.

killbill79 2007.08.10. 18:25:01

Ezt nem cseszegetésnek szántam :) Csak tudod szerintem piszok nagy mázli, ha magadnak dolgozhatsz.

Bunkó Béla 2007.08.10. 20:36:47

"(hú, végre nem kaptam anyázást, jajdejó)"

Ja ja Katkamanó, furcsa mi hogy amilyen az adjon Isten...
Tudom rám ez nem vonatkozott mert nekem megint jól megmondtad és tökre leégettél a kukim méretével. Lepereg, de ha már analfabétáztál itt mindenkit tanuld már meg a shift gomb használatát. Segítő szándékkal írom mert úgy látom nem tudod hogy lehet előhozni. Na szóval megnyomod szépen a shift gombot és nyomva tartod, közben lenyomsz egy karaktert amit NAGY betűvel akarsz írni és ennyi. Tudom bunkó vagyok, analfabéta, kicsi a kukim és nem láttam még halat sőt Balatont sem de örülök hogy segíthettem neked és én kérek elnézést a kukim mérete miatt. Majd szólok a haveromnak ha a nagy pisztolyokat szereted.
Egy a lényeg ne analfabétázz le mindenkit, főleg akkor ne ha nem tudod hogy minden mondat nagybetűvel kezdődik. Ne támadj ha nem akarod hogy visszatámadjanak. Az utolsó hozzászólásaidban látod sikeres volt ez a taktika. Tudod mit, ha bosszant bármi itt a homáron mond azt hogy Bunkó Béla, rajtam vezesd le ne olyanokon akik nem értenek egyet a véleményeddel.
További szép napot és sok nem Bunkó vendéget korrekt kiszolgálással.

Demonlover 2007.08.10. 21:24:06

killbill79
Az, h. valaki magának dolgozik kis mértékben mázli, és legfőképpen rajta múlik. Ha 79-es vagy, ideje belehúznod, és elkezdened dolgozni rajta.
Csak (és ezt ne vedd személyeskedésnek) könnyebb az embernek a saját "szerencsétlenségén" rágódni, és azzal foglalkozni, h. a másiknak honnan megy olyan jól, fikázni, h. biztos mások lehúzásából, törvénytelenségekkel, stb.
Lehetnék még mindig utolsó raktáros egy kis cégnél, de úgy éreztem többre vagyok képes, na meg az anyagi igényeim sem azon a szinten voltak. Most rendszerinformatikusként dolgozok, a magam ura vagyok, és nem keveset tettem ezért...
Lehet, h. kár volt ezt a postot beírnom, mert aki érti miről van szó annak minek, a többiektől meg majd kapok a pofámra én is, mit akar a nagyképű gyökér. Nem baj, ide lőjetek! :)

Bunkó Béla 2007.08.10. 21:45:12

Demonlover ez szimpi volt, megmozgattad a rekeszizmaimat.
"Nem baj, ide lőjetek! :)"
:))))))))))

killbill79 2007.08.11. 10:32:01

Veszettül nem érzem magam szerencsétlennek, szeretem amit csinálok. Tuti, hogy negyed annyiért mint egy vállalkozó. Amit viszont utálok, ha valaki semmibe veszi azokat az embereket akik melóznak mint állat. És lehet, hogy az az általad említett "utolsó kis raktáros" tisztességesebb ember mint te valaha leszel. Hogy a trutyi kifolyik a házadból azt is egy "utolsó árokásónak" köszönheted mert szó szerint szarban lennél nélküle.

Rák Attantam 2007.08.11. 11:04:34

Na látjátok, ezért utópia az, hogy egyszer majd minden ember gazdag lesz a földön.

Mert ha már mind gazdagok vagyunk és nem kell dolgoznunk, akkor ki fogja megsütni a kenyerünket, ki fogja felépíteni a 19. nyaralónkat, ki fogja kiásni az árkot hozzá, hogy kifolyjon a kakesz belőle?
Na ugye, hát ti, szegények! Igenis nagy szükség van rátok!

...mondanám, ha gazdag lennék, de csak alulról súrolom a közepet (vagy felülről az alját, ahogy tetszik) és ehhez nekem is reggel 8-tól este 10-11-ig kell nyomnom a gombot. Igaz, hogy én "szerencsés" magánzó vagyok (számtech). Viszont neked (ha stabil állásod van) mindig megvan a havi "fix". Én lehet, hogy év végén, ha összeszámolom, nagyobb átlagfizetést tudok felmutatni, de itt a hangsúly az átlagon van! Vannak hónapok, amikor minimálbérnyit sem keresek (pl. most márciustól júniusig! Mexorítás érződik, mi? Jó nagy szopás volt ez nekem...) Viszont én nem átlagban vagyok éhes, a kocsit sem lehet átlagban megtankolni és nem is éves adózó vagyok, szóval az APEH sem csak úgy, "átlagban", hanem (esetemben) havonta kéri a zsét.
Nem, nehogy megsajnálj, én (mi) ezt vállaltam(tuk). Csak azért írom, hogy azt a "szerencsés"-jelzőt kellő iróniával tessék ránk alkalmazni.
Most én is beállok Demonlover mögé és elkiáltom magam: ide lőjetek! :D

Demonlover 2007.08.11. 13:13:13

killbill79 2007.08.11. 10:32:01
Beteg vagy Te már ne is haragudj. De hát erről beszéltem.
Szerettem a raktáros melót, dolgoztam segédmunkásként, otthon munka után bedolgozóként, éjszakai portásként, büfésként, és még sorolhatnám. Egyikkel sem volt bajom az említett anyagiakon kívül, no meg azon, h. ilyen-olyan főnökök rajtam vezetik le a frusztrációjukat, h. soxor értelmetlen dolgokat kell csinálnom. Mint a katonaságnál: ami kerek azt visszük, ami szögletes azt gurítjuk. Na ez most nincs, azt csinálom amit igazán szeretek, és úgy ahogy én szeretem.
Az, h. valaki tisztességes nem azon múlik, h. beosztott vagy vállalkozó, h. szegény vagy gazdag. Hülyeség is olyan szavakat használni mint "szegény" v. "gazdag", minden relatív. De az biztos, h. az emberek, mint írtam az előbbiekben a saját nyomoruk okát másban keresik, és akkor a vállalkozó, a "gazdag" mindjárt tisztességtelen, csak azért érte el amit elért. Azon kívül, h. mi a belső értékrendem, nem is igazán engedhetek meg magamnak simlizést, könnyen bebukhatom azt, amiért annyit dolgoztam.
Ki mondta Neked, h. lenézném az árokásó embereket? Csak azokat utálom, akik elégedetlenkednek a sorsukkal, miközben nem tesznek semmit érte.

harapucca3 (törölt) 2007.08.12. 16:05:22

katkamanó 2007.08.07. 08:47:55

Proprimo először. Nemhogy egy meg sem született gyerek után, de egyáltalán - gyerek után nem kellett volna a hórukkos gyezsurnájának adót fizetni.
Proprimo due. A vendégek a gyerekeiket engedték be, nem ismeretleneket, és reggel erről tájékoztatták is a boszorkát. Mellesleg, ha ezt nem teszik, talán soha ki sem derül. De megtették, tán mert volt gyerekszobájuk. Vesztükre...

ella1988 2007.08.17. 21:41:07

A megjelenés óta olvasom a hozzászólásokat.Elszomorit,hogy a többség ez miatt az eset miatt letámadja,lealázza Badacsonyt,a vendéglátást,szobakiadást.Tapasztalat:az utcánkban több házat adnak ki,hol háziakkal együtt,hol üresen.Az idei évben a nyaralók zöme magyar.Jó érzés,hogy amikor találkozunk az utcán ,köszönünk egymásnak,pár szót beszélünk is.Gyakoroljuk a kölcsönös egymáshoz alkalmazkodást,tudomásul vesszük,hogy Ők nyaralnak,Ők azt,hogy mi korán kelünk,mert még szerencsére van munkahelyünk.Összegzésként:előfordulnak problémák,de kiabálás,egymás lealázása helyett meg kellene tanulni egymással beszélni,a gondokat helyben megoldani.A megyei ujság felmérése szerint Badacsony a magyarok véleménye alapján 8. a külföldiek szerint 4. a környezö települések között.Ezek szerint a külföldiek nyaralni jönnek,a magyarok hibát keresni?Pedig higyjék el,minden normálisan gondolkodó vendéglős,szobakiadó,büfés azon van,hogy a vendégek jóvőre is vissza jöjjenek,mert sok család megélhetése függ ettől.

Cowi 2007.08.21. 10:29:21

ez felháborító, nem tette volna zsebre, amit tőlem kap. Ennyivel nem ússza meg az biztos!!!!
Az ilyeneknek lenne helyük mondjuk egy feketelistán!

Rusalka 2007.08.21. 11:23:08

en-wi a légkondiért felszámolt külön pénz bevett szokás, nem vagyok vendéglátós de voltam idegenvezető külföldön és az összes szálloda amihez volt szerencsém ugyanígy csinálja :) csak mi magyarok nem vagyunk elég tájékozottak ilyen téren.

Undorító dolog pénzt kérni egy magzat megléte miatt, ez tény.

De az is igaz hogy nagyon sok turista hihetetlen bunkó tud lenni (nem a cikkben szereplőkre utalok). idvezként volt szerrencsém jó néhány eszméletlen világbunkójához, és kénytlene voltam levonnia következtetést, hogy a magyaroknál rosszabb turista nem létezik! Abba köt bele amibe csak tud, csak hogy szekáljon, meg fontosnak érezhesse magát. A bolhából is elefántot csinál, reklamál akkor is ha csendben kéne maradnia, olyasmi miatt is amire mondjuk a köztudottan pedáns németek is legyintenek egyet. Nem egy és nem két ilyen esetet tudnék mondani. Mondjuk amikor pl. elmondod a kedves utasnak a szállodában hogy NEM vihet vízforralót a szobába mert a szálloda szabályai nem engedik meg, de csakazértis beviszi és persze az erkélyen kávézgatva (saját kívülről behozott kávéval, szobában forralt vízzel) szépen leönti az erkély alatt álló asztalt, akkor még neki áll feljebb hogy a szálloda felszámol neki 5 wuró tisztítsi költséget a kávéfoltos abroszért. És teszem hozzá ha nem az abroszt önti le, hanem valaki esetleg ül is az azstalnál??

Mindegy. csak egy megjegyzés :)

A néni szemét volt, ez tény. De a kedves turisták sem mindig makulátlanok, ezt sem kéne elfelejteni. OK, hogy a vevő az atyaúristen, de nem kelene ettől elszállni. manapság mindenki már annyira fogyasztóvédelmis, hogy arra nem is gondolnak, hogy a fogyasztó is lehet bunkó, hülye, rosszindulatú, kárörvendő és HIBÁS, nem csak a vendéglátó/szolgáltató. Mert a fogyaszztó is ember, ahogy a szolgáltató is.
süti beállítások módosítása