Tékozló Homár

Gyerekre támadt a zombireklám

2007.08.27. 16:30 | jackyll | komment

A Homár a maga részéről tavaly kiszórakozta magát az eastpak pszeudodízeles zombis hátizsákreklámjain, azonban az oszlóképű modellek azóta hazánkban már az utcán rémisztgetik a kisgyerekeket. Trex rémült szülőként a jóságos internethez fordult panaszával:

Sokat gondolkoztam azon, hogy hol lehetne panaszt emelni az ilyen undorító cégek ellen - akik így reklámoznak, mint a szóban forgó cég - de a Tékozló Homáron kívül nem jutott eszembe jobb. Általában nem zavarnak a reklámok. A szellemesebb fajtáknak kifejezetten örülök is. Egy ideje feltűnt azonban az eastpak reklám - amit csatoltam is. Amíg csak egy-két megállóban volt, addig nem volt nehéz elkerülnöm ezeket, amikor a 2 éves kislányommal sétáltunk. Mostanra azonban minden harmadik megállóban ezt a förtelmes képet helyezik el. 

A kislányom persze, meglátja a jelmezt és oda akar menni megnézni. Azután felteszi a kérdést: - Mi van a képen? Most mit mondjak? Hogy egy bácsi, aki meghalt és már oszladozik? Ha csak a saját weblapjukon csinálnak az ilyen aberrált barmok, amit akarnak, de nekünk és a gyerekeknek miért kell ezt nézni? A következő mi lesz? Pedofil képek? Batz papucsot az ilyeneknek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

renugard 2007.08.27. 20:03:21

A válasz egyszerű a gyermek felé: "a bácsi Osloban van"

Rák Attantam 2007.08.27. 20:10:08

Némiképp viszont megnyugtató, hogy lehetetlen zombihadsereget szervezni. Ugyanis az első alaki kiképzés végén elhangzó "Oszolj!"-ra a toborozástól kell az egészet elölről kezdeni... :P

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.27. 20:21:15

Nem is mert alapból oszlásnak vanna indulva :-) azért szuép próbálkozás volt

jesszumpepi (törölt) 2007.08.27. 20:23:14

Az Eastpak hátizsák reklámjai olyan szépek,mint egy vödör takony,amit lehánytak.

Rák Attantam 2007.08.27. 20:24:55

azért az "oszlásnak van indulva" és a "teljesen oszlott" (folyékony) között van pár lépésnyi és egy üvöltésnyi különbség. :)
Legalábbis zombiilag. :D

shineonyou 2007.08.27. 21:30:42

Érdekes hozzászólások olvashatók. Egy részük hűen tükrözi a mai cinizmusba fulladó, közönyös hozzáállást a világ dolgaihoz: "Élj túl ahogy tudsz, vagy dögölj meg." Mintha Moraviát olvasnék...

Általános tendencia, hogy a felnőtt társadalom (legalábbis a többség) magas ívben szarik a gyerekek mentális és szellemi fejlődésére. A hat és fél éves kislányommal pl. már alig merek bemenni a játkboltokba, mert nagy részükben élethű Gollam, orkok, Freddy Krüger és Karib tenger kalózai halálfejek fogadják a gyerekeket. Amikor szóvá teszem ezt egy eladónál olyan kerek szemekkel tudnak nézni mintha marslakó volnék.

Több hasonló korú gyermek szülőjével beszélgettem már, volt aki azt mondta, hogy az ő ötéves fia Csillagok Háborúját néz és Carmageddont játszik számítógépen és semmi baja. Csak nem érti miért nem tud a gyerek éjfélig elaludni és miért akar folyton a szüleivel aludni.

Kb. egy éve még azt a gondolatot dédelgettem, hogy amennyiben felelős helyen ücsörgő faszkalapok nem hajlandóak a gyermekpszihológusok tanácsára hallgatva törvényi úton gátat szabni a gyerekek mentális fejlődését erőteljesen befolyásoló játékok/rajzfilmek forgalmazásának, akkor majd a civil társadalom összefog és a szülök közös erővel védik meg a gyermekeik pszihéjét.

Aztán számos beszélgetésből kiderült, hogy nem megy. Magyarországon, ma, nem. Mert minden fontosabb. Ezekből a hsz-ekből is az derül ki, hogy az egó primitív önmutogatása is fontosabb egy értelmes véleménynél.

Sajnálom ... Pedig Trex fontos témát vetett föl.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2007.08.27. 21:53:33

Ezektől a fantasztikus plakátoktól még én is megijedtem. Egyébként aki hagyja a gyerekét Cartoon Networkot nézni, az sikeres szülő nem lehet. Kövezzetek meg, én akkor is így gondolom. Japán animéket, Disney-meséket, magyar meséket, Kissyfurt a tévébe! És éljen a Minimax.

Az itt az alapvető probléma (unokaöcsém esete), hogy a gyerekek nézik, nézik a Minimaxot, de hát aki azt nézi, az hülye, és egy cseppet sem vagány gyerek. Aki meg az osztályban a menők közé akar tartozni, kénytelen a CN-t nézni... Meg WOW-ot játszani... Aztán persze nem alszik, meg tiszta idegbeteg... De hát mit tehet a szülő? Ne engedje a gyereknek az ilyesmit, aztán meg hordja a gyereket pszichológushoz, mert kiközösítik és piszkálják a többiek? Lehet, hogy most magam ellen beszélek, de hát ez egy érdekes kérdés...

Még jó, hogy nincs gyerekem. Ha lesz, addigra Minimax sem lesz. Probléma megoldva.

Rák Attantam 2007.08.27. 22:07:55

shineonyou, gyakorlatilag igazad van.

Egyre több a vérlázítóbbnál vérlázítóbb reklám.

Miért? Elment az eszük a marketingeseknek?
Nem feltétlen. Manapság már annyi a portékát kínáló cég és annyi az árucikk, hogy csak egyre "figyelemfelkeltőbb" hírveréssel lehet a nép érdeklődését felbirizgálni irántuk.
Ez a gyártók bűne?
Nem feltétlen. A zemberek fogyasztanak, szebb-jobb-nagyobb kell, mint a szomszédé, már nem jó lovon járni, autó kell, már nem jó a palatábla, notebook kell a kölöknek, már nem jó a bot végén a batyu, hátizsák kell, no meg a saru helyett is már Batz papucsban akarnak járni a dubai olajsejkek stb. A gyártók ennek az igénynek szépen alápakolják a termékeiket. Persze a vállalkozás szabad, sok a gyártó, figyelmet felkelteni, tömegből kitűnni necesse est.

És igen, valószínűleg eljön majd az idő, amikor pl. a kábeltévés horrorcsatornákat is zöldvérű, szörnyűfejű sétáló zombifigurák fogják reklámozni az utcákon véres lábnyomokat hagyva maguk után, mert a műsorújságra már a kutya sem lesz kíváncsi.

Egyszerűen megnőtt az ingerküszöb. Nagyobbat kell rúgni a népbe, hogy figyeljen.
Egyre nagyobb adag kell az azonos hatás eléréséhez. (Dereng a drogos analógia?)
Természetesen lesznek akik felfigyelnek az így reklámozott termékekre és vásárló válik belőlük. Lesznek, akiket hidegen hagy a dolog és lesznek, akik felháborodva fogják be csemetéik fülét/szemét az ilyen szemetek (reklámok) láttán.
A reklámot megrendelő céget egy érdekli: többen vannak a vásárlók, mint a közönyösek és a felháborodottak együttvéve? Igen? Akkor mehet tovább...

Ki a hibás? A gyártók? Az általuk megbízott reklámcégek?
Vagy esetleg mi magunk?

Na, rágjuk meg szépen a kérdést így lefekvés előtt. Szép álmokat!

A nap süssön reád! :) És mindenki másra is.

cso zsi 2007.08.27. 22:19:44

" További magyar hang 2007.08.27. 17:50:41
Szerintem ez elég jópofa reklám. A gyerekek ennél sokkal-sokkal durvább dolgokat néznek a Cartoon Network-ön. "
Milyen idióta szülő hagyja, hogy a gyermeke idióta rajzfilmcsatornákat nézzen?

Felnőtt szemmel is ocsmány reklám, így a 10-15 éves korosztályt célozhatták meg vele.

gazsi 2007.08.27. 22:26:45

5éves gyerekek amelegfesztiválra akarnak menni, a másik fele fejből elsorol 10 pornósztárt,láncfűrészkarú 8 fejű dínókkal mennek aludni,majd pont egy ilyen faszfejtől ijedeznek? mellesleg én beszartam tőle.

Nargaroth · http://hematolagnia.blog.hu 2007.08.27. 22:28:03

szerintem nem kell ezt az egészet ennyire felfújni.

Rák Attantam 2007.08.27. 22:32:31

Nargaroth, megnéztem a neved melletti honlapot és igen, a te szempontodból igazad van! :D

Egyébként meg nem, hogy nem kell, de nem lehet felfújni. Kicsi hozzá a szuflánk. (Kevesen vagyunk, akik ráérnek ilyesmivel törődni.)

cso zsi 2007.08.27. 22:35:37

shineonyou 2007.08.27. 21:30:42

3 éves a legkisebb.
Szigorú cenzúrázás mellett is nehéz a nagyszülők beleszarós, "hagy nézze a gyerek" technikáját kivédeni, mert muszáj néha rájuk hagyni, amikor 5 hétig zárva volt a bölcsöde. A leb@szást meg sértésnek vette. Elővettem a huszonéves videókazettákat, amit a nagyobbaknak vettem (fel), és átírtam dvd-re, hogy egyszerűbb legyen kezelni. Persze, rögtön az volt a baj, hogy csak azon a tv-n tudja nézni, amin a műholdas sportot szokta ő 0-24-ig...
Baj van a világgal. A nagyobb fiammal megnézetni sem tudtam Winnettout, nem hogy elolvastatni. A Verne-összes (hálistennek???) érintetlen.
A teszkóban kilószám veszem a Kisvakondot, meg a magyar mesefilmeket, mert alig 1000-et még adok érte.
Legalább nem lőnek, nem halnak benne.
Apám azért talált egy környezet-, és állatvédős mesét, amiben kisebb háború volt pisztollyal-puskával a szembenálló felek közt. Aztán ő is megtalálta a videókazettákat, de a tomésjerry egyszeri újranézése után (ami húsz éve még kuriózum volt), ment a kukába.
Mit lát a gyerek? Agyoncsapom, és mégis felkel.
A 8-10 évesek meg ölik egymást a világban. Felkelni meg "elfelejtenek".


Sorry...

Rák Attantam 2007.08.27. 22:45:33

Na igen, végülis az is egy megoldás, hogy nem csinálunk gyereket. :)
Hát hiányzik az neked, hogy majdan 65 évesen a jól megérdemelt nyugdíj helyett kicsontoz az idegbeteg unokád? :P

gebines 2007.08.27. 23:11:35

Szar a világ. Nincs az a fórum, ahol be lehet indítani erről egy vitát. Mivel ez világméretű probléma.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2007.08.27. 23:25:55

Kiddy 2007.08.27. 21:53:33
"Japán animéket, Disney-meséket, magyar meséket, Kissyfurt a tévébe!"
Azért ezt gondold végig még egyszer! Az animét én is szeretem, de azért nem mind a gyerekeknek való (a shoujo-/lányoknak való/ animék között is van durva, hát még a shounen-/fiúknak való/ animék... izé... miért is tiltották le itthon a Dragonballt?


"És éljen a Minimax."
megy rajta pár jó sorozat. a többi kuka.

"Az itt az alapvető probléma (unokaöcsém esete), hogy a gyerekek nézik, nézik a Minimaxot, de hát aki azt nézi, az hülye, és egy cseppet sem vagány gyerek. Aki meg az osztályban a menők közé akar tartozni, kénytelen a CN-t nézni... Meg WOW-ot játszani... Aztán persze nem alszik, meg tiszta idegbeteg... De hát mit tehet a szülő? Ne engedje a gyereknek az ilyesmit, aztán meg hordja a gyereket pszichológushoz, mert kiközösítik és piszkálják a többiek? Lehet, hogy most magam ellen beszélek, de hát ez egy érdekes kérdés..."

A CN-en is megy néhány jó sorozat, a többi szintén kuka. Számítógépet meg nem kell kisebb kölköknek adni (

Jihadgirl 2007.08.27. 23:29:30

Álszent bagázs...ha azon paráztok hogy "jaj a gyerek meglát egy zombit!" akkor inkább ne vigyétek a gyereket plázába, ne engedjétek nézni a barátoköztöt, a maunika-sót stb. különben a kölyökből agyatlan ribanc/strici lesz.Kiváncsi lennék hányan ülnek le játszani(igazi játékkal) a gyerekeikkel azok küzül akik itt sírnak. Egyébként a reklám baszott zseniális és ha nem tűnt volna föl, marha drága cuccot reklámoz, amit a kölykeitek egyszer majd akarni fognak és megveszitek majd csak hogy befogjátok a a szájukat.

Schakaal 2007.08.27. 23:35:06

Nekem ez talán az első reklám ami tetszik, csak így tovább!

melin 2007.08.27. 23:35:23

Kiddy, sztem pl. oviban még nem ezekért megy a kiközösítés. Legalábbis, én nem engedem a fiamnak nézni ezeket a csatornákat orrvérzésig (és mégis vannak barátai), hanem szelektálunk, csak az adott filmet nézzük meg, illetve én is nyomom a Ksivakondot, kockásfülú nyulat, és a Lolka és Bolka is megy:). És remélem, h ennek meglesz az eredménye, vmilyen "igényes tv-zés" formájában. A nagyszülőknél is nyomatékosítottam, h fél óra a max. a tv-ből. Teljesen igaz: totálisan gyogyósak ha rendszeresen, illetve a kontrollból kicsúszva többet néznek "mesét". 3 és 6 évesek amúgy.

De hogy on is legyek, ez a plakát béna sztem (az eddigiek sem tetszettek, sztem erőltetett nagyon... polgárpukkasztó akart lenni, de ocsmány lett). És én az igazat mondanám a gyerekemnek, h kifestették az arcát, mert jelmezbálba ment. Bár egy két éves azért még nem biztos, h ezt megérti (elfogadja), inkább tényleg megijed... hát, nemtom, h ez ellen lehet-e tenni vmit... nem hiszem. Ez biznisz:(

Angéla 2007.08.28. 00:14:51

Jihadgirl, gondolom neked még nincs gyereked. Jobb is igy, maradjon is ez igy.
Ebben a reklámban nincs semmi zseniális.
A gyerekeinkkel (nem kölykeinkkel) játszunk igazi játékokat.
Ezt a drága szart pedig nem fogják megkapni.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2007.08.28. 00:19:47

Chipetke és Melin!

Pontosítok. A következő japán animékre gondoltam: A kis hableány, Hüvelyk Panni, Pandamaci kalandjai, 12 hónap, Hattyúk tava, Vadhattyúk... Egyik sem túl durva. A Grimm-meséknél biztosan nem durvábbak!

Unokaöcsém 10 éves. Ott már azért javában megy a klikkesedés.

Elnézést, hogy ezek kimaradtak. Jó éjt!

cso zsi 2007.08.28. 01:57:02

Jihadgirl 2007.08.27. 23:29:30

Tudod, a kicsi, és a nagy között 20 (húsz) év korkülönbség van.
a nagy nem kapott meg annak idején bármit, amire rábökött, csak amire futotta, vagy akkor sem. Ma már maga költi a saját keresetét, és lassan megérti, hogy a piaci kínai edzőcipő ötezerért is tart ugyanaddig, mint a négy-hat betűs istenített sportmárkák 20-30000-ért.
Mert ugyanott készül.

A kicsinek is vannak igényei, a kedvenc rajzfilm főhőse mégis csak egy évvel a megjelenés után került a birtokába, és most az a sztár.
Ha járna bárki a családból mekdonácba, akkor már tavaly meg lehetett volna a készlet.
Mifelénk (bár 2 km sugarú körben 4 is van) nem színvonal a bohócos étteremben a szülinapi buli.
Lehet élni hülye dolgok nélkül.
A rajzfilmcsatornák pont olyanok, mint a ker.tv-k.
A reklámok közötti időt kitöltik valami sz*rral.
A mi gyerekkorunkban meghaltunk a legóért, a mecsbokszért.
Most reklámok tolják a képedbe, hogy "vedd meg, vedd meg, mert enélkül kevesebb vagy mint..."
A fantázia elveszett, kapsz egy szörnyet készen, amit nem tudsz másra alakítani.
Vagy egy műanyagpályát, amin a kocsival pusztítod el a sárkányt.
Most menj tankolni a kagylós kútra, 25 lityi fölött piros autót kapsz (+300-ért, csak ez nincs a reklámban).
Ravasz, mert a mai kisautók csak 40l körüli tankmérettel bírnak, kettőt nem tudsz szerezni.
A cégautóinkat hetente kell tölteni, 4 széria már összegyűlt. Mivel a főnöknek lányai vannak, így a kollégák, barátok családjában lévő srácok kaptak egy-egy sort.

mizrolist 2007.08.28. 02:00:50

Jihadgirl, ez a reklám nem zseniális, hanem szar. Zombival reklámozni egy akármilyen terméket a marketingesek legvégső próbálkozása, hogy elérjenek valamit...
Nálam pl. elérték, hogy soha az életben nem veszek tőlük semmit.

jesszumpepi (törölt) 2007.08.28. 02:44:43

Mi egyszer-kétszer mentünk plázába a kisfiunkkal,de nem vásárolni.A különböző szökőkutakat élvezi,kap egy fagyit,a West Endben játszott volna a játszótéren,de rajta kívül egyetlen kisgyereket se hoztak fel oda :-))
Mónikashow,Barátok közt kizárva,mi se nézzük.A gyerek a tévében főleg természetfilmeket néz.Meg a Discoveryn technikatörténeti,találmányokat bemutató filmeket.9 éves.
Burger Kingbe ritkán megyünk,az étel nem ízlik neki,legfeljebb a sültkrumpli,és ott is megy a kis játszórészre.Kirándulni járunk vele,nyolcévesen már 20-25 kilométert élvezettel túrázik,és már volt hivatalos túrán is.A kisvakond megvolt,legózik.Néha számítógépezik,de sakkozni is szeret.
Szóval nem kell feladni,lehet normálisan is gyereket nevelni.Sokat számít a szülői minta is.
A reklámokat sajnos teljesen komolyan veszi,mindent elhisz,amit mondanak,de általában sikerül leszerelni,max.kapott néha Kinder Pinguit,amit ott látott,de nem szokott rá.

Sánta Rája 2007.08.28. 02:48:23

Én megláttam, és mosolyogtam egyet, öszintén szólva viccesnek tartottam.
De talán az Eastpak sosem volt a gyerekeknek, és a felnőtt emberek márkája. És tényleg strapabíró tatyókat gyártanak. Általában a deszkások vagy bringások hordják, akiknek szüksége van egy kis minőségre (és igen, akkor már márkát vesz magára)
Én értem is, meg nem is ezt a felháborodást. Jó, nem gyereknek való, tény. De striptease bárok előtt is már mióta vannak nőkről meztelen képek. A horro filmek plakátjai jó régen mutatnak frusztráló részeket. Ugyancsak egy ideje lehet hallani a tévében:
"és az új xy-nal nem nedvesedik át a szárnyasbetétem, juhú!"
Ezeken az alkalmakon is felkapják a fejüket, és levegő után kapkodnak? Ugyan. Ha a srácom megijedne, megnyugtatnám, és elhitetném vele, hogy attól nem kell félni, mert nem bánt, sőt még oda is vinném megrugdosni a plakátot, nem jobban megijedni meg vékonyodó hangon nyugtadgatni a semmiért. Az hogy ilyeneket lát nem okoz nagyobb traumát neki, mint hogy elesik a lépcsőn.
Inkább a családi kiabálások, a nemtörődömség, a magárahagyatottság az ami tönkreteszi őket. Nem egy két zimbes zombi

marmonkanna 2007.08.28. 03:02:42

mind médiában éltek

bolomba (törölt) 2007.08.28. 05:27:26

Kedves Trex,

Sajnalom a kislanyod. Igazan erdekes lesz a kovetkezo par ev szamotokra, ha a sok-sok kerdesere hasonloan fogsz tudni reagalni: "Mi van a képen? Most mit mondjak? Hogy egy bácsi, aki meghalt és már oszladozik? Ha csak a saját weblapjukon csinálnak az ilyen aberrált barmok, amit akarnak, de nekünk és a gyerekeknek miért kell ezt nézni?"

A valszom, hogy miert kell nezni:
- Nem kell.
- Mert fogyasztoi tarsadalomban elsz es nem egy tribal faluban az Amasonas menten.
- Mert nem akarod burokban felnevelni a gyerekedet/idet.

Mellesleg bocs a 'kirohanasomert', csak nem ertem hogy miert kell a Homarra vinni ezt a temat mielott feltenned magadnak a kerdest: Vajon jo hogy az elet altal orrom ala biggyesztett dolgokra ugy reagalok, hogy a kislanyom azokat palpusztainak erezze? Hmmm… Csak furcsa, hogy nem tudtal a 2 eves lanyodnak egy keteves 'szintu' valszt adni.

Remelem nem vagytok vallasosak, mert akkor meg szep magyarazkodasok varnak rad a vallasi dolgok olvasgatasa kozben.

Kedves shineonyou,

Irtad: "Kb. egy éve még azt a gondolatot dédelgettem, hogy amennyiben felelős helyen ücsörgő faszkalapok nem hajlandóak a gyermekpszihológusok tanácsára hallgatva törvényi úton gátat szabni a gyerekek mentális fejlődését erőteljesen befolyásoló játékok/rajzfilmek forgalmazásának, akkor majd a civil társadalom összefog és a szülök közös erővel védik meg a gyermekeik pszihéjét."

Azt hiszem erre eleg annyi, hogy nem kozosen, hanem neked kell 'megvedeni' a gyermeked pszihejet. Habar szerintem az mar ritkan rossz, ha vedelmezesre szorul.

bolomba (törölt) 2007.08.28. 05:28:42

Ohh majd el felejtettem…

A plakat meg egy igazan jo koncepcio es a vegeredmeny nagy kreativ lett.

jesszumpepi (törölt) 2007.08.28. 06:15:16

Sánta Rája

Nem értek egyet veled.Miért?Mások a tapasztalataim.
Néhány éve a nagyszülőknél volt a gyerek,és miután hazajött,éjszakai felriadások voltak,nagy sírással.Annyit elmondott,hogy a Minimaxon egy rajzfilmen egy indiánarc biciklizett,és ettől fél,de többet nem tudott elmondani.Na,akkor korlátoztuk a tévénézést,és azóta is igyekszünk sok egyéb elfoglaltságot keresni számára.
A tévét ki lehet kapcsolni,a plakát meg ott van.Igazad van abban,hogy humorral is lehet reagálni,a rugdosás -játékos formában,enyhén - jó ötlet.
De gondoljunk bele abba,hogy a felnőttek idegeivel minden rendben van?

RoFä 2007.08.28. 07:50:31

Én elmondanám, hogy a bácsi egy színész, akinek kifestették a fejét, hogy ronda legyen, miért, mert zombit alakít, mi az a zombi, az egy halott bácsi, aki mégis mozog, de a valóságban nem létezik, csak kitalálták, hogy ijesztgessék az embereket.

Amúgy jók a plakátok :D

burian 2007.08.28. 08:06:47

A reklám kihelyezőjének üljön a szájára a rég halott nagyanyja és kezdjen sikítva lovagolni! Akkor talán átéli azt az irracionális félelmet, amit kiskölyköknek okozott azzal, hogy közszemlére tette ezt a remek plakátot. Ennek a reklámnak is megvan a helye, egyáltalán nem biztos, hogy oda tervezték, ahol találkozunk vele.

keddves 2007.08.28. 08:09:26

A reklám valóban agresszív egy kicsit, nekem sem tetszik, bár Resident Evil rulez!
Viszont senki sem fogja a gyerekét állandóan a négy fal között bezárva tartani, nehogy rossz ingerek érjék! Na akkor lesz olyan, mint Jim Carrey a Kábelbarátban. El kell neki magyarázni normálisan, hogy mit lát, és a legfontosabb: nem hazudni valami baromságot, mert arra emlékezni fog.

McWolfy 2007.08.28. 08:34:58

Professzor A 2007.08.27. 16:52:32
És mi van, ha alapból az anyjával megy sétálni? o.O

Ras · http://futo.blog.hu 2007.08.28. 08:50:02

OFF:
cso zsi
"Ma már maga költi a saját keresetét, és lassan megérti, hogy a piaci kínai edzőcipő ötezerért is tart ugyanaddig, mint a négy-hat betűs istenített sportmárkák 20-30000-ért."

Hát, hasonlóképp neveltek mint elmondtad, és én is magamra költöm a keresetem (kb egy idősek lehetünk a sráccal), de ha azért vesz edzőcipőt hogy járjon benne akkor valamit nagyon nem értett meg. Hogy a sportcipő sportolásra való, nem egésznapos lófrálásra. Sportolásra meg lehet hogy jó a kínai, de hogy szétvágja a lábat az fix...
Igaz én is inkább 15ért veszem meg azt ami 20-30ezer, de hidd el, van különbség használati értékben: sportolásnál (mondjuk én évi kb 2ezer km-t futok, az másfél-két pár cipő)... Mondjuk öt év múlva a különbözet sokszorosát lehet költeni műtétre meg orvosra meg csodaszerekre.
Ha meg nem sportolni kell, akkor nem sportcipőt kell venni.

Rosehip 2007.08.28. 09:13:49

Hát igen, a bloggerek többsége még nem gyakorló szülô és hát a pályán kívülrôl nagyon is frappánsnak tûnô ötletekkel jönnek elô. Csak hát egy három négy évessel a kommunikáció nem így zajlik. Ha odamész vele és jól megrugdosod a plakátot,elbeszélgettek róla és veled nevet a kiscölök, aztán este a sötétben mégis attól retteg, hogy a zombibácsi bekukkant az ablakon, függetlenül attól, hogy esetleg a másodikon laksz. Az én kiscölköm korábban sikítva szaladt ki a szobából, ha véletlenül elkapta a Stella Artois alternatívnak ható reklámját. Egy ideig nem néztünk tévét és a cég örökre elvesztett bennünket, mint potenciális vásárlót. A plakát nehezebben elkerülhetô, ha belesik a mindennapos útvonalba. Amellett, hogy nem kikapcsolhatók még jó méretesek is.
Egyébként meg egyetértek neantropussal.

báró Csekonics 2007.08.28. 09:27:18

...most miért? A hüvelygomba vacsoraidőben jobb?

ludwig 2007.08.28. 09:33:02

"A reklám nem 2éveseknek szól "

Senkinek, akinek
IQ > 2

májgeriberi 2007.08.28. 09:36:20

báró Csekonics

lol :DDDD

Rosehip 2007.08.28. 09:45:22

A hüvelygombától érdekes módon nem fél, sôt a pucér csajoktól sem, a betétektôl és tamponoktól sem. De egy plüssállatból elôugró zombitól attól igen.
Egyébként a kétéves , négyéves, ötéves elégedettsége pont annyira fontos mint a Tied, ludwig.

lOc (a pasztafáriánus) 2007.08.28. 09:46:09

Jujj, de meg vagyok most botránkozva. Jujj! Skan-dal-lum!!!

bldo 2007.08.28. 10:08:22

Ez túllihegett nyafi.

Girhes macska 2007.08.28. 10:12:39

Rosehip: a kétéves stb. elégedettsége a McDonaldos, Barbie-s, Transformers-es hirdetéseknél fontos. Ennél a reklámnál, ahogy pl. sörreklámoknál vagy autóreklámoknál ne a kétéves stb. elégedettsége legyen a mérce, ha kérhetem. Amúgy is annyi a gügyögés már, hogy néha azt érzem, az óvódában vagyok.

genghis 2007.08.28. 10:14:12

Besz@rok a sok alszent makkancson.
"a bacsi lisztbe esett es eppen tusszent egyet"
Nesze egy fergeteges fantaziaval ellatott apuka magyarazata, nyilvan ketszazas IQ kell hozza. Szerintem nem remisztobb mint egy bohoc.
Amugy meg egy kedves zomboja aki azert hord jelmezt mert nem akarja hogy a gyerekek feljenek tolle, mert nagyon szereti oket.
Engem sokkal jobban zavar kAnnacska meg a tobbi szexi ex pornos ribanc nemi elete, erotika kiallitas, szex botranyok, szopas-nyalas kora este a kitargyalva fokuszban meg az egyebb "tenyfeltaro" musorokban. Nehogymar egy kitalalt-fantazialenytol kelljen megovni a kisdedeket mikor a valos elet sokkal szornyubb pedofil hordakkal, csobombakkal, fajirtassal, melegekkel es melegverokkel, robbantos arabokkal, drogosokkal, kurvakkal es stricikkel tud szolgalni mar akar az altalanos iskolaban is.
Rangatozzon csak a szemetek a zombojatol es jarassatok a gyereket jo keresztyenyhez illoen vallasos iskolaba ahol majd a pap bacsi nyeles nyugtatoval kezeli.

Jah szegeny gyerek hiaba kedves a zomboja o felni fog tolle. Mikor en gyerek voltam meg nem voltak zombik, eleg volt nekem a Szegeny gazdagokbol a Fatia Negra, pedig hat milyen muvelt gyerek is lehettem volna a filmtol, de nem, en csak a mumust lattam benne.

Ha a gyerek fel este es az agy alatt a mumust keresi, arrol nem a reklamok tehetnek.

Bocs ha valakinek belehanytam a lelkebe, de mindig kiakadok az alprud/alszent viselkedesnek ettol a nyugati tipusu fajtajatol.

muy caliente el negro special · http://bazdmeg.blog.hu 2007.08.28. 10:29:50

ezt még panaszold el az összes ismerődösnek is és a reklám eléri a célját.

és igazad van, keverd bele a pedofilokat és akkor már biztos jönnek majd a buzik is! mert ez ugye egyértelmű..

zsobig 2007.08.28. 10:54:56

Nos, én egyik oldalhoz sem tartozom, mindkettőnek igazat adok...
Egyrészt ez a reklám bár nem hülyeség, de gusztustalan és néha a hányinger kerülget, ha meglátom, pedig már 21 leszek mindjárt. Azt is teljes mértékben el tudom képzelni, hogy a gyerekekből milyen reakciókat vált ki ez a marhaság, hogyha még én is undorodok.
Másrészt viszont igazat adok azoknak is, akiket nem zavar a dolog, és hogy a gyereknek meg el kell terelni a tekintetét/gondolatát erről a reklámról ha meglátja... bár az olyan gyerekeknél, akik tévé közelében nőnek fel nem hiszem, hogy ez akkora megrázkódtatást jelentene... gyanítom vannak olyan szülők is, akiket már arról is megkérdezett a gyerek, hogy "Anyúúú, mit jelent az, hogy buzi?" - csak mert ha igen, akkor ennek valószínű hogy nem ez a zombis reklám az oka...

malar 2007.08.28. 11:18:16

Azok a szülők, akik egy ilyen reklámon a gyereküket féltve kiakadnak szerintem komoly problémával küzdhetnek.

Én egészen kiskoromban néztem meg a csillagok háborúját, bőgtem amikor levágták luke kezét, majd összeszartam magam darth vödör hörgésétől, mégse lettem emberi roncs.

Láttam a pokoli tornyot és bár napokon át rémálmaim voltak utána, kihevertem.

Kicsit túl van lihegve ez az egész na.

Alf (törölt) 2007.08.28. 11:25:08

szerintem egy ESTPAK PR-os küldte be a levelet, nem egy anyuka...

ÁTLÁCCÓ

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.08.28. 11:27:43

a gyerekem tavaly rómában vett magának egy eastpak hátizsákot egy olyan limitált sorozatból amit celebek terveztek állítólag. az övét ozzy osbourne neve alatt hozták forgalomba. piros-fekete háromszögek, benne több százszor 3-as betűmérettel a szöveg (gondolom, hogy ne legyen nagyon gáz: "wank for peace"

www.oneposter.com/bagsandbackpacks/eastpak-ozzy-osbourne_26288.html

kiakadtam kissé, de állítólag ez jófejség

egyébként a minimaxos reggeli rajzfilmektől előbb akadok én ki, mint egy gyerek, tehát a bajok jóval korábban kezdődnek, mint a hátizsák reklámnál.

moli 2007.08.28. 11:49:02

mond peldaul az, hogy vicces zombinak nevezett leny van rajta, melyek vicces ijesztgetos filmekben szoktak igy maszkalni es horogni: es jatszd el viccesen.

es akkor a gyereked talan nem lesz annyira remult, esetlen es remenytelen, mint Te.

Subculture 2007.08.28. 11:51:18

cso zsi 2007.08.27. 22:35:37

nekem is van egy 8 éves húgom és mivel a nagyszülők egy városban laknak a szülőkkel, ideális jelöltek a gyerekvigyázásra... ennek a következménye meg ugye elhízás meg cartoon network meg minimax rogyásig. de ha szóvá teszed besértődnek. volt hogy együtt voltunk a nagyszülőknél és engem b...sztak le meg velem orditoztak hogy h most mér nem az van amit ő akar, miért kell bőgetni... stb. csak hát én keveset látom, és ha 3 hetente megnevelem, attól semmi nem lesz jobb. a szüleinek meg nincs idejük vele foglalkozni, fontosabb a pénzkeresés meg a tv

moka (törölt) 2007.08.28. 11:57:20

Ez az egész csak szájtépés.
Ahhoz, hogy a gyermeked beleszocializálódjon ebbe a társadalomba, igenis szükség van a plakátokra. Évzsázadokon keresztül így nevelték a gyerekeket, évszázadokon keresztül játszottak a kisfiúk katonásat, meg gyilkolósat, ennek átkozottul semmi köze a mai rajzfilmekhez vagy játékokhoz. Maximum akkor a leváglak szablyával volt a lézerkard helyett. Nem vagyok szülő, ellenben emlékszem rá, hogy én mitől féltem... ha nem is két évesen, de pár évvel késöbb. És ugyanannyira lehet félni a Kishableánytól, vagy attól, hogy a Kisvakondék meghalnak a toronyházban, mint attól, hogy feldarabol egy zombi. Ez nem racionális.
Nem nézeted vele a CN-t, nem nézheti Csillagok háborúját, óvod a zombis plakátoktól... de valaki itt emlegette Verne-t: hát egy Verne könyvbe legalább ennyi horror szorult, ha nem sokkal több.

Btw: Én imádom azt a Stella Artois reklámot. Nem lehet az egész társadalmat ahhoz igazítani, hogy egy két évesnek mi árt, figyelni kell rá... de ehh. Ne nézess vele talán tévét, tegyél be videót.

Subculture 2007.08.28. 11:57:22

Amúgy a bulit to resist az én olvasatomban azt jelenti, hogy túlélésre teremtve szóval történhet akármi, ha eastpak táskád van, még ha csak élőhalottként is de túléled...

alkopop 2007.08.28. 12:07:11

Ez a reklám nem csak gusztustalan, de ostoba is. Méág minig nem értem, mi a faszt akar mondani.

Subculture 2007.08.28. 12:11:41

moka 2007.08.28. 11:57:20
Aakkoriban az, hogy egy fiúból katona lesz kicsit valóságosabb (valószínűbb) volt, minthogy egy zombival fut össze az utcán (adott esteben)vagy hogy jönnek a képregényhűsök és meg kell menteni a várost teszem azt, de ez már régebbi sztori, nem épp 2007 termése.

moka (törölt) 2007.08.28. 12:12:39

Látod, mennyit beszélünk róla. És mivel a reklámak épp az a célja, higy köztudatba hozza a terméket, mégsem olyan ostoba. Ennek ellenélre, szerintem is azt jelenti, amit Katina mondd.

moka (törölt) 2007.08.28. 12:16:14

Jó, ez igaz. De most meg annak van esélye, hogy lebombázzák a terroristák. Mégsem hiszem, hogy innen bárki azt mondaná, hogy akkor játszon a gyerekem épületromok alól kimászósat.
De tényleg ezen az alapon ne nézzen Kishablenyt sem, és ne olvassunk neki Grimmet.

Subculture 2007.08.28. 12:24:30

Ha engem kérdezel a régebbi mesékben másképp jelent meg a mondjuk így világ sötét oldala, inkább burkoltan, a gyerek tudta hogy a farkas nem nyel be egészben kislányokat és nem is akarta farkas hasát felvágni. vagy a szülei nem fogják bevinni a sötét erdőbe mert nincs mit enniük. Grimmék se voltak egészen komplettek de mindig jó volt a megmenekülést olvasni. Amúgy nekem anyukám mindig kihagyta a hasfelvágós részt, úgy mesélte, hogy "és akkor jött a vadász és megmentette őket" így is lehet;)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.08.28. 12:26:19

moka

egyetértek.
piroska és a farkasról (megeszi, vadász kibelezi) már ne is beszéljünk.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.08.28. 12:27:34

katina

a kisgyerek nem tudja, hogy a farkas nem nyel le egészben gyerekeket,vagy ha igen, akkor azt gondolja, hogy inkább félbe :))

dallaszfun 2007.08.28. 12:28:45

Ne vigyem a gyereket arra, ahol a plakát van? Közterületen ne nekem és családomnak kelljen már kerülgetnem az ilyen rémisztő plakátokat! A plakátot ne ragasszák ki oda, ahol emberek is járnak...
Az a kreatív figura aki kitalálta, otthon nyugodtan kitapétázhatja a gyerekszobát ezzel a sz*rral...

Subculture 2007.08.28. 12:30:26

Na de félre az offtopikolást, én örülök neki, hogy vannak még szülők, akik felháborodnak ezen, lehet akárhogy is gúnyolódni a posztolón. Akkor van a baj, ha valakinek már ez a természetes, hogy ilyenek vannak az utcán. Nekem is olyan mi jöhet még ezután érzésem van. És nálam nem jött be a reklám ,mert rohadtul nem fogok eastpak táskát venni, már csak dacból sem. Nem mintha sokat veszítenének rajtam, bár állítom a magyar lakosság kábé 99,5 %-a nem érti a reklám lényegét

Subculture 2007.08.28. 12:33:16

én tudtam, hogy nem nyeli le. Anyukám pedig mérlegelt és úgy döntött, hogy ettől nem fogok károsodni. De ha valaki úgy látja, hogy a gyereke igenis el fogja hinni, hogy farkasok kislányokat nyelnek le egészbe, az mesélje a két bors ökröcskét. Nem ilyenkor kell felkészíteni a gyereket arra, hogy mekkora szemétdomb ez a világ. majd rájön magától. Mindannyian rájövünk

malar 2007.08.28. 12:52:36

dallaszfun:
"Ne vigyem a gyereket arra, ahol a plakát van? Közterületen ne nekem és családomnak kelljen már kerülgetnem az ilyen rémisztő plakátokat! A plakátot ne ragasszák ki oda, ahol emberek is járnak...
"

Az egész világ miattad létezik és hozzád kéne igazodjon mi?

A) a közterület nem a tiéd, ezért KÖZ.
B) a közterületre nem kötelező menned, éppen csak szabad.
C) a közterület tartalmát nem te szabod meg, ha nem tetszik menj máshová, mert azt is szabad.

végezetül: a rajongók szó angolul: fanatics - ebből jön a fan kifejezés. Nem összekeverendő a fun kifejezéssel, ami szórakozást, mókát jelent.

dallaszfun 2007.08.28. 12:56:11

malar: közterületen tehát mindent szabad? :-)

(off:nem vagyok rajongó)

on:
Külön szakma szól arról, milyen korosztályú gyerek milyen tartalmat képes megemészteni mesélés címén. Grimm mesékkel nem altatnak kiscsoportban :-)

Lehet beszélni az ilyen figyelemfelkeltő reklámokról, a havi záró marketing értekezleten táskáséknál, remélem lesz egy negatív trendje a sales számoknak.

Hibás a kampány, mert a célcsoport nem fogja érteni az üzenetét, esetleg egy szűk réteg rajongani fog a látványelemekért, de ők el is felejtik jövő hétre... Viszont akik hál'istennek a szülők meggyűlölték a márkát, inkább áldoznak pipás vagy csíkos termékekre, azok vállalhatóbb kampányaik vannak.

Girhes macska 2007.08.28. 12:58:27

Drága sziveim, mennyetek át inkább a porontyra, ott sokkal több értő kommentet kaptok!
Amikor ilyeneket olvasok, mindig eszembe jut, hogy miért is nem költöznek ki a pusztába, sátorba a nyavajgók, ott aztán minden bio lenne és elkerülhetnék a fogyasztói társadalom összes káros hatását. Csak a net lenne kicsit necces, de ki kell találni a bio-netet és kész!

Subculture 2007.08.28. 13:11:56

hm én ezt nem nevezném nyavajgásnak. Girhes macska van neked gyereked?

Subculture 2007.08.28. 13:13:43

Amúgy az egész homár a fogyasztói társadalom bizonyos részeit kritizálja... Ez a lényege. Drága szívem

moka (törölt) 2007.08.28. 13:26:09

Szerintem a fiataloknak egy része (akik eddigis a célcsoport volt) igenis kultiválni fogja ezt a plakátot pont azért, mert a társadalom bionyos szegmensét megbotránkoztatja. Szóval szerintem határozottan sikeres lesz annak ellenére, hogy sokan nem értik a lényegét.

genghis 2007.08.28. 13:29:45

Katina!
Pedig ez csak kokemeny hulye-hiszti.
Nekem van, mindjart ketto is.(mar gyerek)
De ezt az egesz felhajtast hasonloan komolytalannak erzem mint az izraeli Disney-Tarzan plakat elleni tiltakozast, merthogy felmeztelen testu fiatalember kepe nem szerepelhet az utcakon, megha rajz akkor sem.
Az arabokat meg loni koll, mert azt az Ur szereti.
Megtalalod a hasonlo ellentmondasokat a sajat kulturankban is, a peldaban emlitett zombis plakatnak is van csillio ellenpeldaja ami nem szurja az aggodo anyuka szemet.
Mint mar irtam: a gyerekek szellemi epsegetert aggodast nem a zombi plakat betiltasaval kene kezdeni. Egy egeszseges gyerek ettol a keptol nem rokkan meg pszihikailag. Ahogy fentebb irtam a sajat peldammal, egy gyerek a legprimitivebb formakban is megtalalja a felelme fizikai kivetuleset. Egesz eletere bele eg a zombis plakat es az lesz a mumus? Semmi baj, valszeg igen ritkan fog zombikkal talalkozni eleteben, tehat egeszseges emberre valhat. Raadasul 14-16 evesen mar o is csak mosolyog majd a dolgon.
De alapvetoen az a baj, hogyha a draga szulo ket-harom ertelmes mondattal nem tudja megnyugtatni a csemetejet aki megilyed egy ilyen keptol az maga szorul pszihopatologusra, nem a gonosz fogyasztoi tarsadalom hibaja.

malar 2007.08.28. 13:36:01

"De alapvetoen az a baj, hogyha a draga szulo ket-harom ertelmes mondattal nem tudja megnyugtatni a csemetejet aki megilyed egy ilyen keptol az maga szorul pszihopatologusra, nem a gonosz fogyasztoi tarsadalom hibaja."

Pontosan erről van szó.

Girhes macska 2007.08.28. 14:00:28

Katina, van gyerekem. (Fő)városi aszfaltbetyár, aki játszott koszos játszótereken a Margitszigeten, nézett Cartoon Network-öt és Tom&Jerryt rogyásig (akkor még nem volt Minimax), úgy, ahogy tévéreklámot is a nagyszülőknél, rengeteg "káros" hatás érte, még a Szigetre is kivittem akkor ,amikor az volt a jelszó "Hozd ki anyádat is", mégis felnőtt rendben. Jelenleg 19 éves, szilárd értékrenddel, egészséges lélekkel.
Tudod, én úgy gondolom, nem azért vannak a szülők, hogy a gyerek burokban nőjön fel és kamaszkorában sokkolja a valóság, hanem azért, hogy a sokkoló valóságot le tudják tompítani annyira, hogy a gyerek biztonságban, mégis szabadon érezhesse magát egész gyermekkorában.
A mi időnkben még nem volt akkora cucc az anyaság és a szülőség, mi csak tettük a dolgunkat a fentiek mentén. Szolgáltunk megfelelő szellemi és lelki táplálékkal anélkül, hogy elvátruk volna, a világ boruljon le előttünk, mert nekünk gyerekünk van. Mi a gyereket egyenlő társnak tekintettük és tekintjük az életünkben. Kedvenc jelmondatom abból az időből: "Nem hülye, csak kistermetű".
Végezetül: negyven múltam, talán még nem az aggok házában a helyem az avítt nézeteimmel.
Azt viszont fenntartom, hogy ez a poszt egy túllihegett nyafogás.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.08.28. 14:12:34

ha tudja a gyerek a farkasról blablabla, akkor MIÉRT FÉLNEK A KÖLKÖK A SÖTÉTBEN??????????????

Pedig én mondtam neki anno, hogy nem kell....

girhesmacskának 10 pont

ja, és eastpak hátizsákot nem az ovisok hordanak

Subculture 2007.08.28. 14:13:12

én igazából azt nem értem, minek kell kötöszködni. vannak, akiknek nem tetszik ez a zombis plakát és ebben közösségre találtak. tart egy pár napig, aztán elmúlik. kibeszélik, aztán kész. Nézzétek meg, mennyit foglalkoztok vele annak ellenére, hogy nem is érdekel. én már nagylány vagyok, kábé szarom le, hogy mi van a buszmegállóban, gusztustalan 'osztjóvan"
kicsit tényleg túl van lihegve. és akkor mi van? belelndültek az emberek, mint általában.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.08.28. 14:14:52

és jut eszembe, ma az utcán járva is könnyen belebotolhat a kedves levélíró olyan bácsiba, aki már meghalt, és éppen oszladozik.

meg különbekbe is

Subculture 2007.08.28. 14:15:19

btw amikor a gyereked cartoon networköt nézett nem az ment benne ami ma. de ez már off. akkor ha mást nem legalább angolul megtanultak belőle, de nem olyan mesék menmtek mint ma. mindkettőben képben vagyok

Girhes macska 2007.08.28. 14:30:25

Katina, a kommentelés az olyan, hogy a tied is egy vélemény meg az enyém is. Az, hogy a kettő eltér egymástól, még nem kötözködés.
Lehet persze úgy is csinálni, mint mindenki Norbija, aki a blogján megszüntette a kommentelés lehetőségét, de ez már egy másik posztot érdemelne.

Tetsu 2007.08.28. 14:51:17

Az én gyerekem nem ilyed meg holmi zombiktól, hanem jól lekardozza őket a lézerpisztolyával. Úgysem lehet megóvni a gyereket mindentől, sőt szerintem csak kárt okoz ha burokban tartjuk, mert nem tud bizonyos dolgokat a helyükön kezelni. Rémmesék régen is voltak, mégse halt bele senki. MESE. Viszont a mónikasó meg hasonló társai, ahol hús-vér emberek előadják magukat aplári módon, 3 foggal, na az már személyiségromboló!

Subculture 2007.08.28. 14:56:28

A blogon majdnem bárhová beírhatnád, hogy sorry ilyen a fogyasztói társadalom, ne nyavalyogjatok. De ezt már mondtam. Ezért érzem kevésbé véleményízűnek, mivel az aktuális "zombiproblémához" semmi köze. De persze lehet véleményed senki nem mondta hogy nem. Én is hozzá tudok állni úgy dolgokhoz, hogy eleve hülyének nézek valakit és majd én jól megmondom neki, hogy nem ebbe a városi életbe való, ha esetleg valamivel problémája van. de szerintem kicsit nehezebb az, amikor megpróbálod megérteni hogy vajon őt ez miért zavarja. nyilván nem véletlenül került fel, mert nincs egyedül a problémával. De igazad van, akinek nem tetszik, az mehet a pusztába biokaján élni...

Sánta Rája 2007.08.28. 15:05:55

jesszumpepi

Én is féltem régebben, mikor még nem is láttam horro filmeket. a mumustól. Nem tudtam mi az, de féltem tőle. De feltaláltam magam. Kitaláltam hogy a paplanom egy erőtér ami n nem képes senki sem áthatolni, csak ha én akarom. a fejemet pedig egy láthatatlan bura védi. Egyből elaludtam. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kel a gyerekeket lenézni, nem kell egy labilis kis intelligenciájú lénynek kezelni őket. Az a másik hogyha semmi negatív inger nem éri őket kiskorukba. a saját kárukon fogják megkapni az élettől az első rossz élményeket, mert felkészületlenek. Tudom a saját példámon okulva hogy nem kell a gyereket védeni annyi dologtól, mert úgy drágább lesz neki a tanulópénz. Zimbes-zombi-élien és társaik egy apró lépcső hogy edzettebbek legyenek a világhoz, szerintem.
(hozzáteszem kiskoromban nagy horror rajongó voltam, akkor még féltem is tőlük, de a mai napig összeszorul a gyomrom ha tudom hogy valaki igazából hal meg...[ugye netes gusztustalan videók])

suo tempore 2007.08.28. 15:14:11

hajrá, Girhes macska!
sztem se lesz a gyerekből roncs, ha ilyesmit lát, a "jó nevelés" sokkal nagyobb károkat bír okozni

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.08.28. 16:12:16

sánta rája

és mit csináltál a paplan alatt???:))

én attól féltem, hogy ülök a klotyón, kinyúl egy kéz és lehúz a mélybe (nagyamámnál pottyantós vécé volt a kertben). aztán elmondták, hogy van szartündér is, aki ezt nem engedi. nehezen hittem el.

Girhes macska 2007.08.28. 16:24:23

Katina, ajánlom figyelmedbe 14:00:28-kor elkövetett kommentemet, úgy látszik, nem olvastad. De mégis, mivel reagáltál rá, akkor nem értetted meg.
Sorry.
Sánta rája: az én mumusom gyerekkoromban az volt, hogy ha kilógatom a lábam a takaró alól, akkor azt megfogja valami. Megtanultam gömbölyűen aludni :))
Ja, amikor először láttam a 8.utast, egy ideig esténként nem mertem az út szélén menni, mert azt képzeltem, hogy a csatornából kijön a kágyék és megesz (16 lehettem kb.).

Sánta Rája 2007.08.28. 16:57:51

mamapicilánya

10> nehezen tudja az ember hogy mit lehet csinálni a paplan alatt az alváson kívül :D
És elnézést az előbbi helyesírási hibákért és tagolatlanságért, de hirtelen felindulásból írtam...

jesszumpepi (törölt) 2007.08.28. 18:08:51

gengish 2007.08.28. 13:29:45


Mit csinál a pszichopatológus?Felboncolja a halott agyát,és megmondja milyen lelki baja volt?Akkor már késő.
Nem pszichoterapeutát akartál írni?

jesszumpepi (törölt) 2007.08.28. 18:11:53

Sánta Rája 2007.08.28. 15:05:55

Félreértettél.Nem estünk át a ló másik oldalára a gyereknevelésben.

olyan szép színe van kendnek 2007.08.28. 18:31:48

én 11 évesen néztem az első horror filmemet, féltem utána de kihevertem!
Ma már nem félek..
jár nekem baccpapucs?

Lilieth 2007.08.28. 19:52:22

Jár. Kettő is. És talán ha mákod van, egy jobbos és egy balos. De garanciát ne várj erre... :)

Reggie 2007.08.28. 19:53:04

nem is zombi, csak elkenodott a sminkje...

cso zsi 2007.08.28. 21:38:36

" gengish 2007.08.28. 10:14:12
Besz@rok a sok alszent makkancson.
"a bacsi lisztbe esett es eppen tusszent egyet"
Nesze egy fergeteges fantaziaval ellatott apuka magyarazata, nyilvan ketszazas IQ kell hozza. Szerintem nem remisztobb mint egy bohoc.
Amugy meg egy kedves zomboja aki azert hord jelmezt mert nem akarja hogy a gyerekek feljenek tolle, mert nagyon szereti oket.
Engem sokkal jobban zavar kAnnacska meg a tobbi szexi ex pornos ribanc nemi elete, erotika kiallitas, szex botranyok, szopas-nyalas kora este a kitargyalva fokuszban meg az egyebb "tenyfeltaro" musorokban. Nehogymar egy kitalalt-fantazialenytol kelljen megovni a kisdedeket mikor a valos elet sokkal szornyubb pedofil hordakkal, csobombakkal, fajirtassal, melegekkel es melegverokkel, robbantos arabokkal, drogosokkal, kurvakkal es stricikkel tud szolgalni mar akar az altalanos iskolaban is.
Rangatozzon csak a szemetek a zombojatol es jarassatok a gyereket jo keresztyenyhez illoen vallasos iskolaba ahol majd a pap bacsi nyeles nyugtatoval kezeli.

Jah szegeny gyerek hiaba kedves a zomboja o felni fog tolle. Mikor en gyerek voltam meg nem voltak zombik, eleg volt nekem a Szegeny gazdagokbol a Fatia Negra, pedig hat milyen muvelt gyerek is lehettem volna a filmtol, de nem, en csak a mumust lattam benne.

Ha a gyerek fel este es az agy alatt a mumust keresi, arrol nem a reklamok tehetnek.

Bocs ha valakinek belehanytam a lelkebe, de mindig kiakadok az alprud/alszent viselkedesnek ettol a nyugati tipusu fajtajatol. "

Mai eset:
A gyermek második beszoktatási napjára ment az óvodába. Mivel az óvónéniket ismerjük egy hónapja, további munkatársat mutatott be az óvodavezető.
Nem a konyhásnénit, aki enni ad, nem a takarítónénit, aki felsöpör utánunk, nem is a kertész bácsit.
A gyermekpszichológust!!

(A többieket végül megkaptuk, de a szülők többsége nem értette az agyturkászt.)

Angéla 2007.08.28. 22:38:43

Katina,
teljesen igazad van.

kalinka 2007.08.28. 23:13:43

Nővéremmel kaptunk egyszer karácsonyra egy textil Miki egér (így kell írni?) figurát. Rettegtem tőle. Én, aki nem voltam túl félős, meg hisztis se. De úgy rettegtem, hogy szabályos hisztis bőgésbe fogtam, ha édesapám elővette a szekrényből (szoktatni akart hozzá). Szerintem abba a szekrénybe tették a karácsonyi ajándékokat évekig, ott úgyse merem keresni. :-) Persze, ez csak feltételezés, sose kérdeztem, hová rejtették. 10 évesen Stephen Kinget olvastam és mégis felnőttem. Sőt, pedagógus lettem. És állítom, hogy nem okozott traumát semmilyen zombi, szörny, akármi, sőt, a Miki egeret is túléltem! :-) A titok? Normális szülők, akik nem féltenek túlságosan, hogy aztán a gyerek mindentől szorongjon. Pedagógusként ugyanígy látom. Az, hogy a gyerek látott egy ilyen-olyan "szörnyű" filmet, max. ideiglenesen okoz traumát, aztán kiheveri, sőt, megtanul megküzdeni az irreális félelmekkel. Ez persze nem azt jelenti, hogy orrba-szájba kell engedni. De egy plakát még nem a világ. Különösebben nekem sem tetszik, reklámozhatták volna a hegylakóval is. :-) Röviden ennyi.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.08.29. 00:50:40

a zombikat szeressem nadou.deviantart.com/art/WoW-Nwalca-34297423

azokat aki mindenben a gyerekekre veselkedő leki veszélyt látnak nem

genghis 2007.08.29. 11:08:56

"Mit csinál a pszichopatológus?Felboncolja a halott agyát,és megmondja milyen lelki baja volt?Akkor már késő.
Nem pszichoterapeutát akartál írni?"

Nem. A pszihopatologus a ketlabonjaro agyhalottaknak kell, mint a fentebb idezett panaszolo szulo. Tenyleg. Ebbol a nezopontbol o is zombi! Tolle kell feljen a kisgyerek nem a hirdetesen latott keptol.:)

moli 2007.08.29. 12:57:21

"""és jut eszembe, ma az utcán járva is könnyen belebotolhat a kedves levélíró olyan bácsiba, aki már meghalt, és éppen oszladozik."""

igy van, en botoltam bele, oszt akkor mivan. hivtam rendorseget, ennyi. oktogon.

moli 2007.08.29. 13:07:59

en ~9 evesen a Ghost Busters marsmallow-figurajatol feltem. aztan ~13 evesen mar kontretan rettegtem a furdokadba vizet ereszteni a Ghostbusters 2-ben latott lávatakony miatt. jo kis sorozat volt..

Jihadgirl 2007.08.30. 08:02:58

Való igaz, nincs még gyerekem. De bármilyen furcsa, én is láttam zombifilmet 8 éves koromban és nem lett belőlem neurotikus felnőtt. Apám leleményességének köszönhetően 85-ben már volt videonk és ennek köszönhetően a 80-as évek szinte összes horrorfilmjét volt szerencsém megnézni.Megnéztem, felfogtam a magam gyermeki módján(vagy éppen nem) agyaltam rajta.Volt amitől cseppet féltem mégsem sírtam be magam anyámék ágyába.Nem jutott eszembe pofán vágni a testvéremet vasalóval csak azért mert ezt láttam a Tom&Jerry-ben. A szüleim megmondták, ha megnézem az adott filmet lehet hogy félni fogok.Megnéztem, az én döntésem volt.Mert bármilyen furcsa, a gyerek nem idióta, képes döntéseket hozni és vállalni a felelősséget. Persze az én generációmat még nevelték a szüleik, nem tűzzel-vassal de nem is búra alatt tartva. A reklám mindettől függetlenül nem a kiskölyköket célozza meg, ha nem tűnt volna fel.Egyébként(ha már felmerült hogy ki mit mondjon a gyerekének ha meglátja ezt a szörnyű zombit) kisgyerekes szülők: mit mondtok akkor a gyereknek amikor rákérdez hogy "mi az az anális közösülés amiről délután hallott a fókuszban és mért volt a meztelen nénin egyszerre több bácsi?"
Vannak kínosabb kérdések is mint hogy miért rohad a fickó a plakáton...

trolipotlo 2007.08.30. 12:19:52

Disneylandben megkérdezed a kisfiadat: "Pistike, gyere, lefényképezlek a dínóval?". "Anyu! Az nem dínó, hanem egy köcsög zombi, aki véres ingben, egy sárga hátizsákban viszi haza a kisgyerekek fejét. Azt eszi az edemszfemili vacsorára. Jobb lenne, ha hazamennénk, amíg lehet."

18-as karikát ide!

trolipotlo 2007.08.30. 12:24:22

Disneylandben megkérdezed a kisfiadat: "Pistike, gyere, lefényképezlek a dínóval?". "Anyu! Az nem dínó, hanem kirúgták a mekibohócot és már egy hete nem fürdött, mire megkapta ezt a melót. Még szerencse, hogy a hátijában kicsent pár hambit. De attól meg zsírmája lett és megvakult és amikor nem kap már levegőt sem, akkor leveszi a sapiját."

Egészséges életmódot ide!

glitterberry 2008.06.04. 18:06:05

Ugyan már... Ennyi erővel tényleg nem szabad kimenni az utcára, vagy oviba járatni a gyereket, mert ezeknek a "káros hatások" ott is ki van téve. Ez persze nem olyan jó dolog, de ez egy ilyen társadalom. Megjegyzem én egyetlen ilyen plakátot nem láttam az utcán, pedig megyeszékhelyen élek (kettőn is). Amúgy a "Bulid to resist" szlogen szabadfordításban annyit tesz hogy "ellenállásra termett" magyarul strapabíró a táska. A zombis koncepcióval meg úgy jön a dolog össze, hogy a zombik nem azok a cuccaikra vigyázós fajták, mégis vadiújnak néz ki a hátizsák. Nem kell benne túl mély tartalmat keresni, mert ez is csak egy reklám, figyelemfelkeltő céllal. Amúgy a márka tényleg nagyon jó minőségű, nem véletlenül van rá 30 év garancia. És egyébként ez a "na mostmár csakazértse veszek ilyet mert nem tetszik a reklám" hozzáállás elég ostoba dolog, engem soha nem befolyásolt a reklám egy termék megvásárlásánál (persze van amiről a reklámból tudok persze) de vásárláskor mégis az ár/érték arány az a mi számít, meg a kinézet.
süti beállítások módosítása