Tékozló Homár

Thaiföldi rémálom Aerosvittel

2007.08.30. 14:55 | szily | komment

Igencsak vegyes véleményeket hallottunk már az olcsó thai járatairól ismert ukrán légitársaságról, mi februárban nem szívtunk velük, más viszont igen. Anitáéktól fontos dolgokat loptak el, kerekesszékes kollégájának emiatt haza is kell utaznia. Részletek alant.

Kedves Homár,

Úgy láttam, tavasszal Te is az ukrán légitársasággal repültél Thaiföldre. Minden rendben volt velük? Csak azért kérdezem, mert mi három hónapos üzleti útra érkeztünk, balszerencsénkre az Aerosvittel. Egyikünk motorbaleset miatt kerekesszékben ül négy éve, és rengeteg eü-i "kelléket" kellett kihozni magunkkal, hogy a zökkenőmentes napi élete biztosítva legyen. Három csomaggal indultunk, kettővel érkeztünk. A két "megérkezett" csomag felnyitva, holmik összetúrva. A nem-megérkezett ügyében két hétig tartó mindennapos telefonálgatás, beígért, és elmaradt visszahívások után felrepültünk BKK-ba, hogy személyesen is rákérdezzünk, ugyan mikor érkezik a lemaradt csomagunk. Azt a megnyugtató választ kaptuk, hogy 21 napig keresik, aztán eltűntnek nyilvánítják, és indulhat a biztosítós ügymenet. Mellékesen megjegyezték, hogy elég sok magyar utassal történik hasonló, havonta kb. hússzal(!!). Időközben megpróbáltunk otthonról is informálódni, a bp-i kirendeltségük azt az információt adta, hogy csak 6 hónap után nyilvánítják eltűntté a csomagot, és csak Bp-n keresztül tudjuk intézni a kártérítést. Időközben kiderült, hogy a hiányzó dolgokat nem tudjuk olyan egyszerűen pótolni, mint gondoltuk, és a kerekesszékes barátomnak haza kell repülnie, mégpedig minnél hamarabb, mert mint említettem, ezek a dolgok a mindennapi életéhez elengedhetetlenek. Befoglaltunk neki egy jegyet a lehető legkorábbi gépre, a foglalás várólistára került. E-mailben kértem a légitársaságot, hogy legalább ezt oldják meg, ha már miattuk kell korábban hazautaznia. Erre az e- mailre sem kaptunk választ, mint ahogy sok eddigire sem.

Amennyiben érdekel az Aerosvittel való levelezésünk, szívesen továbbítom neked. Bár előre szólok, igen egyoldalúra sikeredett.

Üdvözlettel,

Anita
Drága Anita,

reptéri ügyekben fajidegen módon ügyetlen nyúlként szoktunk viselkedni, ha jól emlékszünk, a lopásokért nem a légitársaságok, hanem a reptérüzemeltető, illetve a tolvajokat foglalkoztató alvállakozói szoktak felelősek lenni. Az Aerosvitről mi is egy rakás rémtörténetet hallottunk az útunk előtt, az ehetetlen, sőt szinte mérgező kajától a pokróc bánásmódig, de nekünk vagy szerencsénk volt, vagy mégsem ez a jellemző. Várjuk a levelezést, hátha más is okulhat belőle.

A Homár
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stichus 2007.08.30. 14:57:28

anna, anita. most ki jön? antónia?

Taurusz 2007.08.30. 14:58:42

Az Aerosvit egy mocskos kapitalista banda, akit elsőként fog falhoz állítani a forradalom!

szasa 2007.08.30. 14:59:08

Jó a kép a posthoz:))

trolipotlo 2007.08.30. 15:02:23

Az Aerosvit nem egy ősi ukrán édesítőszer-márka?

májgeriberi 2007.08.30. 15:05:58

Hát ezért lövik agyon egymást az ukránok és csecsenek! Megy a harc ki legyen az Aerosvit alvállalkozója!

bránermájszter 2007.08.30. 15:11:17

Thaiföld? Üzleti út? Na, mégis beindul a torgyán féle cseresznyebiznisz vagy mi? De aki ukránokkal utazik thaiföldre az soha nem lehet sikeres ember. Reptéren dolgozni és magyar csomagokat lopni amugyis ősi ukrán szokás.

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.30. 15:12:38

Akkor ez az abszolut sikertelen ember naplójából van?

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.30. 15:14:48

A blogmotort a behalás fenyegeti. Meg én.
Azonnal monnyonle, vagy megszüntetem.

Tibivagyokmeg 2007.08.30. 15:16:38

Mer nem lehet mar egyszer egy roman legitarsasagot is posztolni, hogy relevansak legyünk mar vegre egyszer mar???

ex-Zep 2007.08.30. 15:41:43

fasznak annyit utazgatni!
MIndenki maradjon otthon a szaros seggén!!!

Kisgenyó 2007.08.30. 16:12:08

Én decemberben megyek oda, de amikor érdeklődtem a jegyek felől mindig előre szóltam, hogy az ősi román Aerospricc kizárva, adjanak máshová jegyet, inkább többet csengetek. Hányszor kell még elmondanom! Az internet azé van hogy érdeklődjünk és informálodjunk. Lásd budavártúrzos máltai posztot. Még ajeroflottra sem ülnék fel. Papucsban pláne.
Nem okoskodni akarok mert nem vagyok sikertelen ember, de ha már kétes társasággal repülök befóliáztatom a csomagomat a reptéren. Igaz, ez nem véd meg a lopástól de a belepiszkálgatástól igen és legalább elmondhatom hogy mindent megtettem a biztonságukért.

Na ez meg kész agygörcs!!! Ki az az állat aki ilyenkor még a visszautat is ugyanazzal foglalja hogy tuti a maradék csomagnak is lába kéljen??? NO COMPRENDE!!!

Persze azért érdemes lenne letépni az ajtajukat.

bránermájszter 2007.08.30. 16:19:40

Tavaly utaztam etiópiába egy nagyon fontos üzleti útra. Mivel sikeres ember vagyok és nem szórom a pénzt, ezért a meglepően olcsó román AeroLopz légitárságot választottam. Az rögtön feltűnt hogy a becsekkolás folyamata a jegyek erre a célra kihelyezett dobozokban történő lyukasztásával ki is merült. Furcsa -gondoltam, de hát ez a jövő, a modernizáció már mindenhol jelen van az unijóba. Felszálláskor a pilóta nagyon udvariasan megkért mindenkit hogy egyrészt -biztonsági öv híján- kössük be a cipőfűzönket (nehogymár itt valaki elessen és megsérüljön), másrészt ne igyunk mert lehet hogy valakinek vezetni kell még a gépet, és ugye ők nagyon komolyan veszik az iszik vagy vezet dolgot. A meglepetések sora ezzel még nem ért véget, a gépen egy nagyon kedves nyugdíjas néni (aki elmondása szerint a BKV folyamatos zaklatása -becsípődések,meghurcoltatások- miatt emigrált a festői romániába) szolgálta fel a szendvicseket, amikhez -igen, ilyen gáláns légitársaság is van ám- ajándék kalapácsot és nikolai feliratú kézifűrészeket osztogatott. Sajnos nem ehetek nehéz ételeket, de utastársaim körében főleg a medvetalpszalámis aratott osztatlan sikert. A rosszmájúbb utasok szerint a gépen futótűzként terjedő hasmenést/hányást is ez okozhatta, de persze az intelligensebb réteg csak nevetett -amikor épp nem hányt- ezen az összeesküvés elméleten. Az út egészen eseménytelenül telt, mindössze az arab légtér felett támadt egy kis kommunikációs zavar az iraki légierővel akik állítólag sérelmezték hogy átrepülésünk után eltünt az égről 2 műholdjuk, és így az araboknak aznap este -TV híján- fejből kellett felidézni a korán odaillő sorait. Kínos. De hogy miért kellett ránk fogni? Hát lehet egy repülővel menet közben műholdat lopni? Üldözési mániájuk van ezeknek. A leszállást mindenki megtapsolta, és még azon az apróságon sem akadt fent senki hogy kenyában landoltunk. Elvégre kulturált üzletemberek utaztak a gépen nem barbárok. A jelmondatunkká vált hogy mindenben lássuk meg a jót, és élvezzük az ingyen szafarit. A csomagokkal támadt ugyan némi probléma, ugyanis az afrikai reptéri személyzet közölte hogy a gépen furcsa mód semmilyen csomag nincs, viszont van két böhöm nagy fém izé (amikre az van írva hogy AL-Jazeraa SAT illetve AL-Arabia SAT). Na mindegy, biztos megvan erre az ésszerű magyarázat, kár is idegeskedni. Végülis csak egy pár batzpapucs volt a bőröndben (üzleti tárgyaláshoz elengedhetetlen) plusz pár bkv vonaljegy, valamint egy nyeremény laptop amiért amugysem fizettük ki a nyereményadót és már vissza is akartuk küldeni. Szóval fentiekből is tisztán látszik, hogy olcsón igényes repülőjáratot üzemeltetni valami ősi román szokás lehet.
Fentiek csupán a képzelet szüleménye, minden vélt vagy valós hasonlóság csak a véletlen műve. (Vagy nem.)

jesszumpepi (törölt) 2007.08.30. 16:40:32

Mit mondana erre Lituma tizedes?
"Aztakurvaannyukat!"

Kisgenyó 2007.08.30. 16:54:21

bránermájszter 2007.08.30. 16:19:40
Ez annyira jól sikerült hogy ki kéne adnunk és lélegeztető gépet venni belőle az afrikaiaknak és új matracot Máltára. A papucsárus mellől.

genghis 2007.08.30. 17:03:15

Harom honapra Thaifoldre utazni uzleti ugyben az milyen osi szokas? Olyan akarok lenni en is! A zoknikat meg vihetik az ukranok, veszek ujat ha lehet kapni thaifoldon.

2007.08.30. 17:20:45

Itt gorcsolok mar percek ota, probalom megfejteni, hogy ha valaki Thaifoldre megy, raadasul 3 honapra, akkor miert nem telik valami normalis aru repjegyre? Gondolom volt vagy 30k Ft kulonbseg az oda-vissza ut araban, es ez 3 emberen mar majdnem 100k, ugyhogy osi magyar cegkent megsporoltak.
Mindezek ellenere repteri lopasert ajtoletepes jar, 10000 lab magasan :D

Daved · http://buxevo.com/hu 2007.08.30. 17:22:09

ukránokkal utazni/utaztatni?
whehehe

tangerine71 2007.08.30. 17:35:18

Thaiföldre nem üzleti ügyben szokás utazni, hanem pedofil-túrára.
Oan kis aranyos fiúcskák meg lánykák vannak, akiknek még nem szőrös a ... talpuk.

asztrov 2007.08.30. 17:41:09

három hónapos üzleti út? ne már. ez nagyon rosszul hangzik. szerintem ezért túrták szét a csomagokat is, bár ahhoz tényleg semmi köze nincs a repülőtársaságnak, annál inkább a reptéri alkalmazottaknak. két (több) külön cég, ugye.

ez amúgy előfordul nemcsak az aerosvittel, hanem bármelyik más légitársasággal.

mi tavaly ősszel voltunk thaiföldön, perszehogy az aerosvittel, semmi gond nem volt. mondjuk nálunk nem volt kerekesszék, csak két kis hátizsák, de mi egy hónapra mentünk és nem üzletelni. szal a repülővel nem volt gond, a kaja inkább egzotikus volt, mint finom, de nem volt ehetetlen. a sztyuvik igaz, nem voltak mézesmázosak, ellenben gyorsak és korrektek. viszont abban kurva biztos vagyok, hogy nem ők hagynák el a gépet elsőként, ha arról lenne szó... ennyi elég tőlük. egyszer láttam őket mosolyogni, amikor a bengáliöböl feletti vihar miatt akkora turbulenciába kerültünk, hogy a kávém a plafonról csöpögött rám bangkokig. de az a mosoly megnyugtatott.

smilan 2007.08.30. 17:52:42

jó, lehet, hogy nem az ukránok a legjobbak, de háromszor repültem velük BKK-ba és egyszer sem volt probléma. A kaja kifejezetten ízlett, legutóbb a magyarnál színvonalnál sokkal jobb minőségű lazac sashimit is adtak. Viszonylag kedvesek is voltak a stuvik, soha nem volt gond, ha plusz kaját vagy italt kértem, a másfél órás kijevi várakozás se rettenetes. Sztem Ár/minőség arányban verhetetlenek voltak, az utóbbi időben viszont megdrágultak. Egyedül ennyi a bajom velük.

Megdobbent 2007.08.30. 18:08:21

Waaaa! Ukranokkal repulni, hat nem mondom a tuleloturak egyik alapeleme, de ha egyszer helybe mentel a gondert, miert hisztizel miatta? Aki tajvanra megy, annak tenyleg az a fontos, hogy mar mindent elkastazzanak tole a repulon, mert ugy olcsobb a jegy? Hat ezt most hogy? :o

gomboc-artur 2007.08.30. 18:10:50

jah kérem ..."ócsó húsnak híg a leve"
lehet választani másik légtársaságot

gastro, missing in action 2007.08.30. 18:12:29

Aerosvittel csak a Bussiness classon szabad utazni, picit drágább, mint a sima Malév jegy...erről ennyit:-)
egyébként meg Lufival, British-el:-)

Én tudom, miért mentek 3hónapra. Ingatlanbiznisz...

Bacu 2007.08.30. 18:14:54

Mai homár olvasásom konklúziója: a Praktikerben vett Bróker számítógép asztalt fogom elszállítani Thaiföldre az Aerosvittel, a budavár tours segítségével :) A repülőre batz papucsban fogok fecsoszogni, csak így lehetek sikeres ember! :)

gastro, missing in action 2007.08.30. 18:17:10

Sajnálom őket, mert így, el lett cseszve a
kinttartózkodás hangulata...bár nem értem ezt az Aerosvit választást, ennél két -3 szarabb van: az egyiptomi, a török, és van az a Aeorviva charter, na az a legdurvább:-)
egyébként ingatlanbiznisz miatt mentek ki.

gastro, missing in action 2007.08.30. 18:18:35

aszittem az első nem ment át azért ismétlem magam:-)

asztrov 2007.08.30. 18:19:25

gasztrophil, csak a magadfajta lúzerek utaznak lufival meg britissel, bizniszen, az igazi májerek magángéppel repülnek. lemaradtál öreg, húzzál hát bele... :D

asztrov 2007.08.30. 18:24:20

nekem, szarfaszú janinak, tök jó az ukrán csodacsapat.

mondjuk, sose értem meg mi különbség van légitársaság és légitársaság között? mindenki ugyanazokkal a gépekkel repül, ugyanazok a szar műanyagkaják vannak... tök sznobizmus ez a jajj te az aerofüttyel mégy? az naon szaaar, menjélk inkább a aeroplöttyel, az a király. kicsit drágább, vagy 200 lepcsivel, de megéri...pfff
:))

gastro, missing in action 2007.08.30. 18:44:01

nem azt mondtam, hogy ott is business class a menő, elég a simát is megfizetni:-(

gastro, missing in action 2007.08.30. 18:49:39

"mondjuk, sose értem meg mi különbség van légitársaság és légitársaság között? mindenki ugyanazokkal a gépekkel repül, ugyanazok a szar műanyagkaják vannak... tök sznobizmus ez a jajj te az aerofüttyel mégy? az naon szaaar, menjélk inkább a aeroplöttyel, az a király. kicsit drágább, vagy 200 lepcsivel, de megéri...pfff"


Megmondom én! Prosztó krákogós a közönség az Aerosviten, mondjuk egyszer ültem All Nippon Airways-en az sem volt semmi, akkor még lehetett dohányozni és egy csomóan úgy nyomták, hogy jobbkézben a pálcika, bal kézben a cigi -- ez nem vicc! na velük sem mennék újra, pedig csak egy Kuala Lumpur-BKK-t mentem velük.

gastro, missing in action 2007.08.30. 18:51:08

És hát azért kaja és kaja között ÓRIÁSI a különbség...

Átlagarcú 2007.08.30. 19:00:54

asztrov

"nekem, szarfaszú janinak, tök jó az ukrán csodacsapat.mondjuk, sose értem meg mi különbség van légitársaság és légitársaság között? mindenki ugyanazokkal a gépekkel repül, ugyanazok a szar műanyagkaják vannak... tök sznobizmus ez a jajj te az aerofüttyel mégy? az naon szaaar, menjélk inkább a aeroplöttyel, az a király. kicsit drágább, vagy 200 lepcsivel, de megéri...pfff"

...hogy ez mennyire nem így van!
Ha így lenne, nem is lenne szükség erre a topicra. Példát nem láttam még rá, hogy valaki Neckermannal utazott és valami gondja lett volna. A túlkínálatban eligazodni csak a jól bevezetett, nagy tapasztalattal rendelkező régi márkák segítenek.

szkeptikuss 2007.08.30. 19:14:34

Kerekesszékben ülni nem dicsőség, csak állapot. Nem súlyosbító tényező, csak hatásvadász töltelék. Tolvaj sem tudta, hogy mozgássérülttől lop. Mielőtt leugacc, én tudom, milyen kerekesszékben ülni, de soha eszembe nem jutna nyomatékosító körülménynek, előnyszerzésre, miegyébre felhasználni.

asztrov 2007.08.30. 19:14:45

én meg speciel azt nem szeretem, ha agyonbejáratott nagynevű márkák görgetik előttem a piros szőnyeget, és szigorúan baktériummentes, higiénikus csomagolású lószart tesznek elém. és megmondják, mit csináljak és hogyan, és mikor... na az a halál, haver.

gastro, missing in action 2007.08.30. 19:20:37

asztrov,
akkor azért jó az Aerosvit mert azt csinálsz a gépen amit akarsz?:-))

egy gyenge példa: nem mindegy pl. , hogy egy kis pöcs TV-n nézi 10-15 ember az adott műsort, esetleg saját monitorod van, beépitett playstation-el , amivel casinozni is tudsz, és filmválasztási lehetőséggel. és mindezt turista osztályon. ott valószinű a kaja minőségére is jobban adnak.

Kolenk 2007.08.30. 19:27:15

Ez is ősi román szokás

BrigiésLeon 2007.08.30. 19:35:16


Ukrán céggel Thaiföldre repülni hasonlóan nagy kaland, mint régi Ikarussal Bukarestbe utazni.
Csak picit drágább.

Átlagarcú 2007.08.30. 19:35:59

Azért útáljuk azokat a "sznobokat", akiknek van pénzük megfizetni a jobb minőségű, márkás szolgáltatásokat, mert hazajönnek ősszel a nyaralásból aranybarnán, frissen, kipihenten, mi meg összetörten, átverve, lehúzva írjuk a postokat a Homárba:))))

Átlagarcú 2007.08.30. 19:48:29

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy az olcsóbb cégeknek nem kötelező a pézünkért a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani.

molekula 2007.08.30. 19:50:41

1,
Semmi baj az Aerosvittel és a csomaglopás sem őket terheli, mint fentebb írták.

2,
A csomagokhoz ketten nyúlkálnak normális esetben, a Magyarok és a Thaiok, ki lehet találni ki lopja ki a cuccokat.

3,
Feltalálták az utasbiztosítást, és ha nem százforintosat köt valaki, akkor mindent ott helyben megtérítenek, eü kellékeket is.

4,
Ismert mondás, hogy amit Bangkokban nem lehet kapni, az nem is létezik, tehát az vagy lustaság, vagy rizsa, vagy gagyi biztosítás miatti spórolás, hogy nem lehetett beszerezni a szükséges eszközöket.

5,
Ha nincs hely, akkor más társasággal kell utazni, az csak ront az esélyeken, ha valaki arra hivatkozik, hogy a légitársaság miatt van az egész.
Azt is fizeti a biztosító, feltéve, hogy kötött valaki.

6,
Ha valaki 3 hónapra akar egy távoli idegen országba menni, akkor készüljön fel rendesen, olvasson utána mik szoktak előfordulni a reptereken, a városban, a célállomáson, fontos dolgokat ne adjon fel csomagba, vagy ha nem drága csak nélkülözhetetlen, akkor vigyen többet belőle, stb.

LyukasBogrács 2007.08.30. 20:41:53

Ajánlom a Singapore Airlines-t. A vagányabb fele pedig másszon fel egy teherhajóra Szocsiban, ha Thaiföldre akar jutni.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.08.30. 21:14:15

Reptéri szarkák ellen megoldás: a csomagot fémkonténerbe behegeszteni, rá ősi tatár szimbólumot festeni, és kozák legyen a talpán, amelyik hozzápiszkál.

Látom feljött a légikajás-téma. Én sosem tudok kajálni repülőn, eddig mindig kibírtam gyümölcslén az utat, bár 8 óránál még nem repültem tovább. A reptéren meg lehet tápolni, ami tetszik. Szóval nekem nem szempont melyik társaságnál, milyen az étel minősége. De sok olyat ismerek, akinél igen, és képesek kemény forintokat kifizetni a jobb kaját felszolgáló társaságoknak, amiből felszállás előtt/után fejedelmien bezabálhatna. Pl. van egy ismerősöm, aki azért nem repül a Lufthansával (pedig nem is olcsó), mert gumiszagú a kajájuk...
Én inkább a kelet-német úszónő kinézetű stewardesseket rónám fel nekik, akik műmosollyal az arcukon már kurvára unják az egész repülősdit, utasokat, meg mindent, legalábbis nekem ez jött le. Ellenben a hazai orosz társaság légibébi eye-candyjei meglehetősen dizájnosak világviszonylatban is, nekem ez a "szempont" :).

nikii 2007.08.30. 21:37:09

Egyszer elhatároztam, hogy Thaiföldre repülök. Kiválasztottam a legolcsóbb légitársaságot. Úgy hirdették magukat, hogy terroristabiztosak, mivel öngyilkos terroristák sem mernek velük repülni. A jegyirodában ezresből nem tudtak visszaadni. A jegyemre az volt írva, hogy fogadószelvény. Mondták, hogy tenger fölött is repülünk, fürdőruhát mindenképpen vigyek magammal. A jegyemet meglátva a biztosítónál azt mondták, zárva vannak, különben is idén már nem kötnek több biztosítást. A gép indulása késett, ezt először azzal próbálták palástolni, hogy különböző, mutatósan kacskaringós sorokba állítgattak minket. Aztán azzal védekeztek, hogy elromlott az a szerkezet, amely a csomagjainkat szokta megnyomorgatni és a fogantyúkat letépkedni, úgyhogy most ezt a földi személyzet kénytelen kézzel elvégezni. Beszállásnál a pilóta mindenkitől elvette a jegyét, és kért egy kis pénzt tartalék kerozinra. Mikor odatolták a lépcsőt a géphez, ebbe az beleremegett. A kapitány elküldte a légikísérőket, hogy hajtsák el az útból a teheneket. Közben megkérdeztem a kapitányt, milyen gyakran zuhannak le a gépeik. Azt mondta, mindig csak egyszer. Az öv becsatolása nem sikerült, az egyik légikisasszony segített. Közben azt morogta, hogy ennyi IQ-val nem szabadna kísérő nélkül utaznom. Egy szöszi sima jeggyel mindenáron az első osztályra akart ülni, de azt mondták neki, hogy az első osztály egy másik országba megy. A nekifutás elég hosszúra nyúlt. Közben behallatszott az interkomba a légiirányító hangja: - Azt mondja kapitány, több hely kell? Hát tolja hátra a székét! Emelkedjen, mintha az élete függne tőle, mert tényleg attól függ! Kapcsolja be a mikrofont, mert nem látom, ha bólogat! Na, most forduljon keletnek, és takarodjon a légteremből! - Az egyik légikisasszony rágógumit osztogatott azzal, hogy az megvéd a fülzúgástól. Nekem nagyon beleragadt a fülembe. A kapitány kérte, hogy senki se hagyja el a gépet, míg meg nem érkezünk. El akartam szívni egy cigit, de lemondtam róla, mikor mondták, hogy a dohányzó szakasz kinnt a szárnyon van. Étel osztáskor lehetett választani: igen vagy nem. Ital osztáskor éppen föl-le liftezett a gép. Kapaszkodtam a karfába, és ugyanazt az italt kértem, mint amit a pilóta kapott. A mellettem ülő pap visszautasítota az italt, azt mondta, inkább házasságtörést követne el, mint hogy alkoholt igyon. Én az enyémet erre visszaadtam azzal, hogy nem tudtam, hogy lehet választani. Nem vetítettek filmet az út alatt, de nem is hiányzott, az életem mint egy film lepergett előttem. Egyszer csak az egyik utas felállt, és egy pisztollyal fenyegetőzni kezdett. Azt hittem el akarja téríteni a gépet, de csak egyetlen követelése volt: hogy azonnal szálljunk le, ki akar szállni. Lenyugodott, mikor a fülébe súgtam, hogy én titkosügynök vagyok, és minden úton jogom van egy utast kidobni a gépből. A pilóta eltévedt, és extra zacskó mogyorót ígért annak, aki kitalálja, hol vagyunk. A pilóta egy orvost kért a pilótafülkébe. Utána az orvos egy pilótát kért a pilótafülkébe. A pilóta örömmel bejelentette, hogy mivel leállt az egyik hajtómű, a maradék hajtóművel jóval gazadaságosabb üzemenyagfelhasználással repülünk tovább. Aztán a hajtómű mégiscsak újraindult, de továbbra is lassan repültünk, egy vonuló madárraj hátulról belénk jött. Végre a pilóta szólt, hogy a célnál vagyunk, kössük be az öveket, és aki tud, imádkozzon. Hatalmas ütést éreztem. Megkérdeztem a légikisasszonyt, hogy mi most leszálltunk, vagy lelőttek minket? A pilóta a terminálhoz vezette azt, ami a gépből megmaradt. A légikisasszony szólt, hogy óvatosan nyissuk ki a fejünk fölött lévő rekeszeket, mert egy ilyen durva leszállás után minden a nyakunkba ömölhet. A hátrahagyott dolgokat a személyzet szétosztotta egymás között. Ezt látva az egyik hölgyutas a férjét akarta hátrahagyni, de nem engedték. Az utolsó két utast ott fogták takarítani.

neocortex 2007.08.30. 21:46:46

Ha eléggé Balkán közelben vagy (Budapest több, mint elég) akkor a lopás csomag utólagos kiszálítása esetén majdnem garantált. Kihozzák a csomagokat másnap, a szállító szól, hogy nézzem ám meg,le vannak plombálva, lopás kizárt. Elmegy, kicsomagolunk, és vagy rögtön, vagy csak 1-2 nap múlva rájövünk, hogy valami hiányzik. Utoljára egy Las Vegasban vett vászonkalap, Caesar's felírattal,($28-inkább eszmei érték),amit biztos betettem, mert emlékszem, hogy az egyik már becsomagolt böröndöt újra kinyitottam,miután felfedeztem, hogy kinn maradt.
Írtam nekik,(Malévnek) válasz:
...Elnézését kérem, de az előző levélből kimaradt a legfontosabb. A kivizsgáláshoz a következő dokumentumok szükségesek: repülőjegy, csomagcimke, a poggyász pontos leírása, amiből eltűnt a kalap, valamint a kalap pontos leírása. Fax számunk: 235 3514, posta cím:....
Ennyiben maradtunk...

Rav Antal 2007.08.30. 22:34:43

Amúgy a cikkben használt képhez nem kérték a hozzájárulásomat...

Az egyik legszebb ravatal-montázsom!

Kisgenyó 2007.08.30. 22:44:39

molekula,
"A csomagokhoz ketten nyúlkálnak normális esetben, a Magyarok és a Thaiok, ki lehet találni ki lopja ki a cuccokat."

Ha ősi román ismereteim nem csalnak, ez a járat megáll Kijevben. Ott nyúlnak a szarkák lélegeztetőgépet és batz papucsot. Javítsatok ha tévedek...asszem ez is ő. r. szokás.

krtek24 2007.08.30. 22:52:42

Molekula:

Csak annyit a második pontodhoz, hogy akkor valami földönkívüli erőnek is közre kell működnie még, ha csak a magyarok és a thaiok nyúlnak a csomaghoz :)))

2007.08.31. 00:41:20

Adblock júzer 2007.08.30. 21:37:09

sikitok :DD

Branermajszteren azert nem sikitottam, mert hulyenek neztek volna a meloban es egybol hoztak volna a kenyszerargentinmezt :)

gastro, missing in action 2007.08.31. 03:34:40

Adblockjúzer
ez qrva jó:-))

pina csaba,
ajánlhatnám esetleg az Emirates-et? ott vannak a legjobb csajok!! Mint régen a Lauda Air-en! Személyesen a gumifejű válogatta a sztyuvikat:-))))

nikii 2007.08.31. 05:59:04

TaZ, gasztrophil
Nem saját érdem, a www.vicc.hu oldalról szedtem le.
www.vicc.hu/index.php?tz=9086,9086+5

Taktikai Reset 2007.08.31. 08:54:42

Bunkó "sztyuvikért" nem kell ukrajnába menni, Spanair verhetetlen :)

Homár Sharif 2007.08.31. 09:28:18

Csernobil után nem érdemes az ukránokkal kontaktusba kerülni, mert abból ősi szopás lesz.

Barnebyte 2007.08.31. 10:46:41

Aerosmith-tel utazni ŐASZ (GYK( Gyengébbek kedvéért)Ősi Annácska Szokás). Repülőgép ajtaját letépni, Baccpapuccsal légnyomást megóvni, esemesben tarkónrúgni. A sorrend egyénre szabható.

..::Froschlama::.. (törölt) 2007.08.31. 11:00:15

Ez most jöhetett volna a blogomra...:))

gastro, missing in action 2007.08.31. 12:16:16

Még átrakhatod oda is copyright by Anita:-)

unable 2007.08.31. 13:30:23

meg útazunk az útunkon :D

mosolyszünet 2007.08.31. 15:45:56

E-mail???
"minnél hamarabb, mert mint említettem, ezek a dolgok a mindennapi életéhez elengedhetetlenek"

Ha e-mailre nem válaszolnak, akkor mit kell csinálni, kedves Anita? Segítsek a megfejtésben?

Amúgy standard eljárás... ajtót letépni, reptéri műszakvezető mellére szarni, baccpapuccsal szétcsapni.

2007.08.31. 20:04:13

jobban santit ez a tortenet, mint a tolokocsis csavo...
süti beállítások módosítása