Tékozló Homár

Betörték a gyereket a Mustang Lovasclubban

2007.09.06. 12:01 | jackyll | 125 komment
Múltkori lovastáboros történetünk lópikula ahhoz képest, amit Rékáék tapasztaltak. Miután gyermeke két nap után közölte, hogy fél napot unatkozva kóvályognak a Mustang Lovasclub táborában, és ezt anyuka sérelmezte, hadsereget megszégyenítő megszégyenítésben lett része: lovardaseprés, levélgereblyézés, bajnoki edzés egy hét alatt:
A csömöri lovastáborral kapcsolatban jegyezném meg, hogy szinte pontosan ugyanez történt meg velünk a dunaharaszti Mustang Lovasclubban. Megérdeklődtük, befizettük. Tudtuk, hogy a gyerek dolgozni is fog, egyet is értettünk, megbeszéltük vele, stb. De. Az oktatójuk 8 helyett 1/2 10-kor jelent meg, addig a gyerekek tengtek-lengtek, fogalmuk sem volt, mit is kéne csinálniuk, mivel azért mentek oda, hogy megtanulják, megszeressék a lovaglást, a lósportot. Napközben volt 2x 1/2 óra lovaglás, közben csutakolás, stb, amivel, ismétlem, semmi baj. Délután mindig volt "szabad foglalkozás", ami nem tudom, mit takar, nem ezért fizettük be. Így a gyerekek több órán keresztül unatkoztak (reggel másfél, délután 1-2 óra), mert nem volt mit csinálniuk. Szóval, hétfőn kezdődött a tábor, szerdán bementem, és tök udvariasan megkérdeztem, hogy nem lehetne-e, hogy az oktató többet foglalkozzon a gyerekekkel? És akkor következett a "megtorlás".

Amint elmentem, közölték a gyerekkel, hogy minek panaszkodik, otthon kuss(!) van. (Megjegyzem nem panaszkodott, elmondta az anyjának, hogy mi történt). Kiadták feladatnak az egész lovarda felseprését, a fű összegereblyézését, hogy ne legyen oka panaszkodni (ez egy nagyon nagy lovarda, másnapra felhólyagosodott a keze). Nem az a probléma, hogy feladatot adtak neki, hanem, hogy ez büntetésként működött, és aránytalanul sok munkát róttak ki egy 9 éves gyerekre.

Délután az oktatója közölte a fiammal, mikor nem tudta megcsinálni a feladatot a lovon, hogy "nem vagy te nagyon buta, csak egy kicsit", és ha nem tudja másnapra a feladatot "200 gugolás". Másnap a férjem ment be, ahol a hangnem és a bánásmód reklamálása után azt mondták neki, hogy a gyerek el van kényeztetve, nézzük csak meg, hogy az ő gyereke, az ő pedagógiai módszereivel akárhányszoros bajnok lett. Mondta a férjem, hogy ja, csak mi nem edzőtáborba hoztuk a gyereket, hanem megismertetni vele a lovaglás örömeit, és nem az volt a célunk, hogy 1 hét alatt bajnokot faragjunk belőle.

Azt is mondta a tulaj, hogy a lovaglás együtt jár az alázattal. "Az alázat és a megalázás között elég nagy különbség van."- volt a válasz. Ekkor gúnyosan megjegyezte a tulajdonos, hogy ilyen hozzáállással nem lovagolni kell vinni a gyereket, hanem focizni. Szerencsére azt majd mi döntjük el, mondta a férjem. Pénzt nem kaptunk vissza.

Ennyi a rövid történet, csak azért írom le, hogy eszébe ne jusson senkinek sem idehozni a gyerekét, mert majd jól "megnevelik", és otthon kuss van.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Defter 2007.09.06. 13:01:43

gr7, ez így volt valóban. Nem is emlékszem, hogy unatkoztam volna bármelyik táborban. Szabadfoglalkozás alatt sem.
Azért megkérdezném az unatkozó gyerekek szüleit, mivel foglalja le magát a gyerek otthon. Tévé? Számítógép? Akkor miért olyan táborba küldi, ahol ilyen nincs? Persze, hogy a gyerek nem tud mit kezdeni magával. Nem tanult meg játszani. De ezért nem kéne reklamálni. Csak át kellene gondolni a dolgokat még egyszer.
Amúgy barátnőm táborokat is szervez. Nála nincs unatkozás, a gyerekek reggeltől estig le vannak foglalva. Imádják is. A szülők meg morognak, hogy ennyi foglalkozás megárt a gyereknek, pihenni is hagyni kéne néha. Akkor most mi van?!

na mi van már?? 2007.09.06. 13:15:01

ismerem a lovardát, és a tulajt is, és egyáltalán nem lepett meg, hogy itt találkoztam velük...
Amíg nekem is ott volt a lovam, és nem volt szekrényem, mindig elhordták a felszereléseimet, és amikor szóltam nekik, hogy ugyan használják már a sajátjukat, a válasz ennyi volt: miért nem zárom el.
Majd eljöttem onnan, egyéb okokból abbahagytam a lovaglást, erre fél év múlva egyesületi tagdíjat akartak beszedni tőlem... Mondtam, hogy nem is lovagolok... Válasz: de egyesületi tag vagyok... erre én: akkor szerintük életem végéig fizetnem kéne nekik, mert egyszer bejelentkeztem oda?
ennyiben maradtunk, nem fizettem...

psyhobaba 2007.09.06. 13:16:30

Úgy gondolom, ha a szülő befizeti a tábort a gyereknek, azt alapvetően azért teszi, hogy a gyerek ott jól érezze magát! Büntetés a pénzemért?! Hát hol élünk ?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.09.06. 13:17:39

T. Érdeklődők!

A BKV örömmel tudatja a T. Szülőkkel, hogy jövő nyáron, a nagy érdeklődésre való tekintettel, ismételten megszervezi buszos táborát a Határ úti buszvégállomáson! (Figyelem! Csömör felől csak az autópályáról, kizárólag matrica nélkül közelíthető meg.)

Érkezés: (letépett ajtajú) busszal

Kültéri program (kizárólag 39 C fölött): buszcsutakolás, kerékápolás, punepálás, letépett ajtó visszaszerelés

Beltéri program a forgalmi irodán (hűvösebb idő vagy unatkozás esetén): bacc papucs varrás, robot kötés munkafelügyelő: Palkovicsné

Távozás: a táborozás zárónapjáig nem lehetséges!

Jelentkezzen és biztosítsa még ma gyermeke önfeledt nyaralását!

Kiricsi Karola
BKV

VisszatérőJeti 2007.09.06. 13:17:43

Azt a gyalázatos tirpák román köcsögit! Ha az én fijjammal (ami nincs) ezt tennék- há bazmeg, szélnek ereszteném a lovait, a románt bezárnám az ólba azt rágyújtanám a picsába. A kurva anyját szittya földünkön ne ámerikáskodjon egy szőröstalpú he.

Nagyvakond 2007.09.06. 13:24:23

A klubot "club"-nak,
a kempinget "camping"-nek
a vegyesbótot "shop"-nak írni

buziság, és kész, punktum.

Seduxen (már NEM dr.) 2007.09.06. 13:26:56

Vérnarancs: a fasiszta viselkedés, illetve a munka szabaddá tesz említése 2 egymást követő mondatban, elég erős kontraszt :-)))

Petyulino_ 2007.09.06. 13:27:18

Most már tényleg kezd ősi homár szokássá válni a cikkíró fikázása... Szerintem pedig igaza van, egy lovastábor feladata nem az, hogy a szülőt kioktassa és nevelési tanácsokat osszon, az meg főleg nem, hogy megalázza a gyereket. 200 guggolás egy kissrácnak embertelen... Amúgy egy ilyen tábor az szolgáltatás, amiért fizetnek, nem ingyen-szívességből kéri senkise, így joggal lehetnek elvárások velük szemben.

Csárdáskirálynő · http://www.horvi.hu 2007.09.06. 13:27:52

a táboroztatók szerfölött gék .. gyerekeket "nevelési célzattal" megszégyeníteni, megalázni .. ráadásul nem is túl "gazdaságos", mert szolgáltatóként inkább arra kellene, hogy építsen, hogy a gyerekek szívesen térjenek vissza is ..

viszont azt én se értem, h hogy az egy-két órás "szabad foglalkozás" ideje alatt egy gyerek, pláne, ha más gyerekek között van (!), nem képes elfoglalni magát! gyerekkoromban én is számos táborban boldogítottam a nevelőket, és sose volt ilyen problémám .. engem inkább az zavart, h miért van kötött program is, amikor mi anélkül is milyen jól el tudjuk foglalni magunkat :)

wannabee 2007.09.06. 13:29:34

egyetértek Petyulinóval!! Akinek van gyereke (speciel nekem nincs), gondoljon bele, mit gondolna/tenne ebben a helyzetben. Nem háborodna fel??

Szar-vas 2007.09.06. 13:38:42

nem értem hogy mi azzal a gond hogy a szegény gyerekek kb. 3 órán keresztül azt tudnak csinálni amit szeretnének, semmi feladat hanem szabadidö, tudnak játszani, csavarogni stb. Ha a szegény meg unatkozik akkor használja a fantáziáját, nekem 9 éves koromban mindig esszembe juttot valami amit tudtam csinálni, föleg ha ott még több gyerek is volt a táborban.

grigorij (törölt) 2007.09.06. 13:38:45

Jó látni, hogy ennyi gyakorló szülő olvassa a homárt! Vagy legalább is kva jól tudnák nevelni - más kölykét...
Én viszont azt vettem ki a levélből, hogy NEM a házirend szerint kellett takarítaniuk, hanem azért, mert a oktató alaposan elkésett (és a taxióra addig is ketyegett)! Korábban valaki emlegetett tábort. Igen, lehet, de ott vlszeg volt házirend, például 8-9 között körlettakarítás stb. Itt viszont a pízért lovasoktatás lett volna!
És a takarítást KITOLÁSBÓL rendelte el az a f.a.sz.!
Én is szájbaverném azokat, akik helyettem akarnák nevelni a fiam! Ha gonjuk van - jelezzék nekem!
És ki a francot érdekel, hogy ennyi meg annyi fekvőtámasz, meg gugggggolás? Én nem a börtönre nevelem a kölyköt!

croc 2007.09.06. 13:47:12

szerintem a gyerök azé' unatkozott, mer a szabadprogram a nagy semmi kellős közepén volt, elmenni nem volt szabad, az egyetlen érdekes tereptárgy a közelben a ló volt, amihez viszont valszeg nem volt szabad hozzányúlni.
tipikus "maradj itt, csönd, ne nyúlj semmihez, namivammá, el se tudod foglalni magad?!?!" helyzet.
ha így volt, akkor nem csoda, hogy a gyerek unatkozott.

Kifordított kacagány 2007.09.06. 13:48:32

Los Alamuszi: és hol van az a "mi" táborunk?

grigorij (törölt) 2007.09.06. 13:50:44

Látom, félreértettétek ezt a "unatkozom" dolgot! Itt szerintem nem arról van szó, hogy bevágtak egy tucat gyereket egy karámba, hogy csináljanak valamit! Gondoljátok végig (legalább a valódi szülők):
A gyerek imád lovagolni! Örül, hogy beíratod egy lovatáborba! Alig várja, hogy végre mehessen! Odaviszed, otthagyod! A gyerek vár, vár, oktató sehol, senki sem foglalkozik velül! De ő NEM focizni, fogócskázni akar - LOVAGOLNI! Oktató meg sehol!
Szóval ez a kölyök ERRE panaszkodott, lehet, hogy egy normál táborban simán focizgattak volna! És ezért büntették meg! Mert nem tudta azt tenni - pénzért - amiért ment, amire annyira vágyott!

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.09.06. 13:55:44

Kemény kissrác lehet, aki bemelegítésként (!) csinál 150 felülést meg 150 fekvőtámaszt.

vernarancs 2007.09.06. 13:57:15

Az a baj ugy osszessegeben a magyar lovas kulturaval, hogy mindent lehet csinalni egy lovardaban csak rendesen lovagolni nem. 2x 1/2 ora az mi? Be sem melegszik a nyereg annyi ido alatt. A lovaszok meg ugy feltik a lovaikat mintha papirbol lennenek. Rengeteg botcsinalta lovasz van. Ugy adjak elo magukat, hogy ok a nagy szakertok es majd ok megmondjak hogyan kell lovagolni aztan kozben csoda, hogy szegeny lovak meg eletben vanak a kezeik kozt.
Aki meg nem tud gyerekekkel banni az ne vallaljon lovas oktatast gyerekeknek.
Fogadjunk, hogy ez a f@sz otthon argentin mezben rohangal bacc papucsban es kozben azt mormogja, hogy "Istenem micsoda sikeres ember vagyok!"

Viola, a ló 2007.09.06. 13:58:52

Ismét megjegyezném, hogy a lovak undorító lények, hiszen szájbavernek a farkukkal, büdösek, koszosak, összevissza fosnak mindenhova. Ki kéne az összeset ereszteni a pusztába és csak természetfilmen mutogatni őket. Per mellesleg a lovaglás állatkínzás. Amíg nem volt autó, bicikli mondjuk a középkorban, addig okés volt, hogy egy állatot egész életében arra kényszerítjük, hogy a hátán elviseljen egy idegen lényt, aki ráadásul nem engedi, hogy arra sétáljon amerre ő akar. Ma viszont már erre semmi szükség, tehát aki mégis ezt teszi a lóval, az állatkínzást követ el.
Ha azt szeretnéd, hogy sportoljon a fiad, akkor vidd el biciklitúrára vagy evezni. Ne pedig állatkínzó táborba.

vernarancs 2007.09.06. 14:04:56

Szent Zebulon főállású szociálinkvizítor 2007.09.06. 13:58:52

Te semmit nem tudsz a lovakrol. De jobb is ha inkabb biciklit kinzol :)

psyhobaba 2007.09.06. 14:05:44

Egyre inkább késztetést érzek arra, hogy én is beolvassak az "oktatónak" !

GreenMaster 2007.09.06. 14:10:20

szerintem anyuka és apukának odáig van igaza, hogy ha fizetett (kérdés mennyit) akkor foglalkozzon az oktató a gyerekkel. a tábort nem ismerem meg a tanyát sem, de van sok olyan hely ahova nem érdemes menni. a másik oldalról, nekünk is lovaink vannak és gyerektáborokat is szervezünk, sőt mi több én is foglalkozom a kölykökkel szabadidőmben (egyébként képzett lovasedző, pedagódus és tesitanár tartozik még a hivatásos tábor vezetők körébé, én csak otthon vagyok és besegítek) na most akkor, tetszik nem tetszik a pacik jó fejek, meg aranyosak és cukik meg rájuk is lehet ülni, de alapvetően sok, nehéz, fáradságos, korai és gyakran büdös meló van velük. a gyerekek 99%-a (tisztelet a kivételnek) pedig fegyelmezetlen, neveletlen, szófogadatlan és ami ennél is rosszabb fogalma sincs arról mi az hogy dolgozni. az a gyerek aki otthon segít anyukának port törölni, teregetni, törölgetni ,kertben babrálni - az nem nyafog és csinálja amit kell - legyen az söprés vagy loszarpakolás talicskára. az amelyik meg a playstationt nyomogatja naphosszat, annak meg nem fűlik a munkához a kedve. ez így megy. itt nem az érintett gyermekről van szó, mert a leírtak alapján rendes kölyöknek tűnik illetve apuka anyuka is jogosan háborodott fel, hanem általában. az érintett ügyhöz azért még hozzátenném hogy egy állatfarmon, több hasonszőrű - korú gyerek közt a gyerek játszon, bújócskázzon kergetőzzön a többi gyerekkel. találják meg a macskát, kutyát birkát mert ezek csak vannak egy ilyen táborban - ha meg nincsennek, akkor máshova kell vinni a gyereket!!!

Dr.Mervin kormánybiztos (Afrika Cárja) 2007.09.06. 14:29:52

Megfigyelésem szerint a lóval foglalkozók ritkán tartoznak a szellemtörténet óriásai közé...

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.06. 14:32:26Na! Álljunkmegegyszóra!


Van egy pont ameddig a szervezők feladata terjed és van egy pont amin túl egyszerűen a gyerek (szülő) a balfék.

Akinek a gyereke unatkozik (több)tucat más gyerek közt és szórakoztatást akar neki vásárolni, az hívjon bohócot a házhoz.

Ja hogy a töbi gyerek is unatkozott?

Nem csodálom, hiszen iskolaidőben is a szabdidejében mit csinál a gyerek?

Bébiszitter vigyáz rá vagy ül a tv meg a gép előtt. Nem a suliban az 5*10 perc szünetben fog megtanulni társasági életet élni. Azt (nem is olyan) régen a suli után a focipályán vagy a közeli kiserdőben játszva a többi környékbeli gyerekkel tanulta meg.

Nem mindenért a táborszervező a felelős.

Ha a gyerkeknek nem megy, a környékbeli szülők fogjanak össze és hozzák össze a gyerkeiket.


Töketlen, bunkó aszfaltparaszt népség.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2007.09.06. 14:39:45

Anyuka, vigye a gyerkőcöt Gyulára! Amnnyivel messzebb van, pont annyival magasabb a színvonal! Én is ott lovastáboroztam kisgyerekként, és azóta is a lósport szerelmese vagyok. Kell ennél jobb referencia?

rexter 2007.09.06. 14:40:35

en sem ertettem azt a reszt h mi a baj azzal h 1 masfel oras szabadfoglalkozas. soha nem unatkoztam kiskoromban ha ilyen volt. Nemigaz h nincs egy labda amit rugdosnak addig, vagy az egvilagon akarmit. szerintem konkretan anyuci elkeneztetett gyereke unatkozott aki biztos h nem egy kozossegi gyermek es hivogatta aputanyut (gondolom a mobljarol) h jaj de uncsizik ahelyett h ment volna a tobbiekkel jatszani akarmit. Nemertem, milyen hulye vilag.

croc 2007.09.06. 14:42:41

igazad van, Drágám, tanulja meg az a büdös kölyök hogy nem kell az idejét mindig értelmesen eltölteni!
a nagymamával se foglalkozott soha senki, nem volt flancos képességfejlesztés, csak rohangált a határban, mégis felnőtt(igaz, hogy ő végül csak négy elemit végzett, és egész életében kapált, de ne kicsinyeskedjünk)
így gondoltad?

G. Lóci 2007.09.06. 14:45:48

Acsimovics 2007.09.06. 12:23:48

Azonnal vedd ki a gyereked abból a sportklubból, ha jót akarsz!
Ezek ugyanis nem bemelegítő gyakorlatok, hanem erősítések, és a gyereked életre szóló sérülést szerezhet, ha bemelegítés nélkül ilyeneket csináltatnak vele.

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.06. 14:47:15

croc

Ez lovastábor.

Nem készségfejlesztő zseniképző.

Itt lovagolni van a gyerek, megy hogy egy hétig megszabaduljon tőle apuci meg anyuci.

Napi 2*fél óra lovaglás egy 8-9 éves gyereknek, ha nem csak mozizik a lovon hanem tényleg lovagol, hidd el épp elég fárasztó.

rexter 2007.09.06. 14:47:53

masodszor elolvasva a tortenetet ez sokkal szanalmasabb sztori mint az elso lovasos volt. az anyuci igyekszik minden tamadasi feluletet kivedeni, kozben sut at az egeszrol h mennyire egy baccpapucs.
a taborvezeto is mondta a fiara, hogy "elkenyeztetett" amit persze anyuci nem ismerne el, de tisztan latszik a sztoribol is. A lovas feladatot nem tudja megcsinalni, vagyis suta. par oras soprogetesetol felholyagsodtt a keze... muhaha ez a legszanalmasabb. gondolom a tobbi gyerek aki azert csak el volt vhogy a szabadidejeben utana letepte pisitke tokeit mert a hulye anyja meg apja miatt soporgethettek ( szornyu lehetett mondjuk, miert nem irta anyuka h 45 fok volt harom felkialtojellel?)

Roviden: anyuci apuci elkenyeztetett maganak valo gondolom testverke nelkuli gyermekenek nem valo a lovastabor. Ez nem szegyen es nem ciki, lehet belole okulni es maskor ashova vinni. De ide irni es felhaborodni ezen, az ciki, ugyhogy azt kell mondjam szegeny gyerekbol ilyen hatter mellett soha nem lesz sikeres ember.

G. Lóci 2007.09.06. 14:50:46

Amúgy meg nem értem a problémát.
Ha a gyerek unatkozik, az a baj.
Ha adnak neki munkát, hogy ne unatkozzon, akkor meg az a baj.

Az meg, hogy a munkához nem szokott városi gyereknek feltöri a kezét a gereblyenyél, ne a lovarda problémája legyen már. Mi lenne, ha kaszáltatták volna, ami tényleg megerőltető meló? A lótartásnak az is része.

croc 2007.09.06. 14:58:34

Drágám, eddig rendben, de azt ugye gondolta komolyan senki, hogy a napi kétszer fél óra lovaglással le van tudva a program, innetől a 8 éves gyerek csináljon, amit akar, szórakoztassa magát, ahogy tudja? pláne, ha máshogy volt meghirdetve.

rexter, csak óvatosan a keménységre neveléssel, mert esetleg előfordulhat, hogy a felnőtt gyerekednek évei mennek rá, hogy kikezeljék belőled. ha szerencséd van. (ha nincs, egyszerűen csak megver.)

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.06. 14:59:48


Én csak a szegény lurkót sajnálom.

Persze nem a tábor miatt.

Sokkal inkább a szülei miatt.


Persze bunkó dolog volt büntetésből megdolgoztatni (Ha így volt. A többi gyerek addig mit csinált? Vagy azok is dolgoztak?)

E412 Free 2007.09.06. 15:01:08

En is voltam gyerekkoromban taborban. Rank is sz@rtak, egesz addig amig fel nem gyujtottuk a nadkunyhokat. Utanna persze szulo behiv, batzpapucs elokerul, arc letep. Lehet, hogy nem rossz dolog, ha hagyjak a gyereket ervenyesulni. :)Bar ez lehet, hogy nem tortent volna meg, ha rank neztek volna a felugyelok egy-egy berugas, meg kufircolas kozott... De ez mar sose derul ki. megis sikeres ember lettem :)

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.06. 15:06:27


Igaz, hogy napi 2*fél óra vele való foglalkozás egy kisgyereknek nem elég.

De akkor anyuka miért nem nézett utána a tábornak.

Biztos a táborszervezők között is vannak kóklerek, de egy tábor nem olyan mint a tévé, hogy elélöki a gyerket az ember az meg elvan. A táborozás aktív részvételt, innovatív és kreatív gondolkodást, kezedeményezőkészséget "vár el" a gyerektől.
Ha a gyerkőcnek ezzel gondja van és a szülei nem képesek ebben segíteni neki, olyan táborba kell küldeni ahol erre odafigyelnek, van külön szakszemélyzet (pedagógus, gyerekpszichológus) stb. feltételek ahhoz, hogy ne csak levezényeljenek egy gyerekcsapatot, hanem ha kell egyéni pszichés igényekkel is foglalkozzanak.

bátor maszturbátor 2007.09.06. 15:07:11

én a levélíró helyében bemennék a lovardába, kiszámolnám mennyi likőrösüvegnyibe került a tábor, majd azokat leborítanám a polcról, és rohannék el.

lehetek még sikeres ember?

MyBaby 2007.09.06. 15:08:25

Azabaj, hogy sok lusta ember "gyerektábor" üzemeltetésből akar újabb hónapokig semmit sem csinálni.
Se pedagógia érzék, se gyerekszeretet.
Az a jó tábor amit egy -két másik szülő már ajánlott.

Amúgy biztos románok üzemeltetik.
Anna talán a főnök. Batz téglára, tégla lócitromban megforgat és ajtóletépés után .....

bigyo83 2007.09.06. 15:12:29

Drágám, akinek a gyereke a frigóban leledzik, nem nagyon értek veled egyet. A nyár általában két hónap a gyerekeknek, tehát épp eleget "unatkozhat", ha apu-anyu kifizet egy egyhetes tábort, akkor joggal várja el, hogy a gyerekét lekössék és a figyelmét ráirányítsák valamire egy progi keretén belül. Egyébként, nem nagyon értem, hogy ha ez egy csoport volt (valszeg az volt), akkor hogyan hagyhatták másfél órára magukra őket? Másrészt, lehet bántani a mai társadalmat a tévé meg a PS2 miatt, meg a zsíroskenyér, mint gasztronómiai kuriózum homályba veszése miatt, de ne az tegye már, aki ide írogat egy fórumra (netet használva), hétköznap délután háromkor.

bigyo83 2007.09.06. 15:13:55

jahh, még annyi, a gyerek másol, mégpedig a szüleitől...

További magyar hang 2007.09.06. 15:15:46

Most teljesen függetlenül attól, hogy milyen volt a lovarda hozzáállása, de a mai gyerekek bekaphatják bő nyállal. Unatkozni tudnak csak. Annyi fantáziájuk sincs, hogy játszanak maguktól. Unatkoznak.
Az idei nyaraláson pont ez volt a témánk a baráti társaságunkban (30-45), hogy mi frász baja van a mai gyerekeknek, mert amikor mi gyerekek voltunk mindent csináltunk, de sosem unatkoztunk. Örültünk ha kikerültünk a szüleink látóteréből és ment a játék, meg a kalandozás. Ezek a mai gyerekek meg állandóan a szüleik nyakán lógnak, nem hagyják élni a felnőtteket és unatkoznak.
Nem vagyok pszichiáter de sztem, ha egy gyerek unatkozik, akkor valami nincs rendben a kis fejében.

E412 Free 2007.09.06. 15:15:46

Ha fele annyira igenyes a tabor mint a honlapjuk akkor en csak oda viszem a gyerekeimet nyaralni. Ajanlom figyelmetekbe az Elado lovak menupontot. A megfelelo betumeret hasznalat fel siker...es milyen esztetikus.

Marvvin 2007.09.06. 15:19:44

Szeretnék lovat etetni!
Nagyon!

alumi 2007.09.06. 15:22:43

RExter:
"Roviden: anyuci apuci elkenyeztetett maganak valo gondolom testverke nelkuli gyermekenek nem valo a lovastabor. Ez nem szegyen es nem ciki, lehet belole okulni es maskor ashova vinni. De ide irni es felhaborodni ezen, az ciki, ugyhogy azt kell mondjam szegeny gyerekbol ilyen hatter mellett soha nem lesz sikeres ember. "

Vajon hány éves lehetsz? 17-18? Ha viszont idősebb vagy, az már tényleg gáz ilyen felfogással!

lOc (a pasztafáriánus) 2007.09.06. 15:33:30

Ha még egy paraszt leírja hogy "gugolás" "guggolás" helyett az nem lehet sikeres ember.

urbanlegend 2007.09.06. 15:37:00

VAn abban vmi szánalmas, amikor 30-40 év közöttiek osztják az észt, hogy bezzeg a mi időnkben, meg ezek a mai fiatalok...
Ez már így megy sok-sok száz éve, minden generáció azt hiszi, mennyivel okosabb, szebb, találékonyabb, kreatívabb stb. a következőnél. Pedig pont nem.

gentry 2007.09.06. 15:43:54

Hogy egyesek mennyire imádnak fontoskodni.... Szegény gyereket tényleg a szülei miatt kell elsősorban sajnálni.

váj mí 2007.09.06. 15:52:08

Esküszöm, nem értem a sok pampogót, akik a biztos-elkéyneztetett-hülye-városi-kölyök-bunkó-szülők dumával jönnek.
Baxus, ennyi hülye nem lehet! Télleg nem értitek, mi itt a fő probléma? Nem???? Na akkor gondoljatok bele, egy ilyen szituba.
Te (szeméylesen TE, nem a vélt el vagy nem elkényeztetett kölyköd) lefoglalsz egy ***** csillagos szállodai szobát. Megérkezel, fizetsz, mint katonatiszt, és bekvártélyozod magad.
Első meglepi: naponta 2* fél órára van melegvíz, holott egész napos melegvíz-szolgáltatás szerepel a propektusban
Második meglepi: a szobaszervíyz baxik jönni, holott állandó szobaszervíz szerepel a prospektusban
Harmadik meglepi: a jakuzzis fürdőszoba helyett, egy szimpla zuhanyzófülkét találsz, holott jakuzzis fürdőszoba szerepel a propektusban
Bónusz meglepi: a szoba tele van csótányokkal, holott ez egyáltalán nem szerepel a propektusban
Megabónusz meglepi: amikor mindezekért reklamálsz, akkor gúnyosan közlik veled, hogy ugyan már biztos elkényeztetett ficsúr vagy, mert az ő nagymamája a pottyantós WC-t használta, és mégis felnőtt. És mert sokat járt a szád kötelezően odaraknak, h a szobádból írtsd ki a csótányokat + tégy egy körsétát a pincében patkányírtás céljából.
Teccik már érteni, h mi a problem? Fizettel egy bizonyos szintű szolgáltatásért és nem azt kaptad. Anyuka fizetett egy bizonyos szintű szolgáltatásért a gyerekének, és a gyerek nem azt kapta. Qrvára mellékes, h mennyire városi, mennyire elkényeztetett vagy h vannak-e testvérei?
Csirr-csörr?

váj mí 2007.09.06. 15:57:26

A plusz megalázást nem is említettem ...

samshepard 2007.09.06. 16:03:07

Jah, talán fel kéne fogni, hogy pl az első soroknál van a gáz: én életemben nem voltam lovastáborban, voltam másmilyenben és az, hogy a felügyelő 8 helyett fél 10-re jön, az nagyon nagy baj. Anya azért fizet, hogy _vigyázzanak_ a gyerekére. bezzeg, ha ekkor vmelyik gyerek beleesik a vasvillába mert játszik a többiekkel, akkor a gyerek a hülye. A táborért azért fizet vki, hogy vigyázzanak a gyerekére és lefoglalják, pont azért van ott a felvigyázó, gondolom egy ilyen lovastábor nem két fillér, a rohadt életbe. És erre azt bírják magyarázni, hogy elkényeztett a gyerek. Hát anya nem smasszert, akart, hanem olyat, aki vigyáz a gyerekre. Az pedig, hogy megalázzák mások előtt így, az nem túl szép, ez ilyen igazi klasszikus magyar munkásőr-mentalitás. Kussolj, bazmeg, itt rend van és fegyelem. Katonaságnál ez oké, de nem egy 9 éves gyereknél.
Anno ránk (amikor én kilenc éves voltam) igenis vigyáztak a napközis táborban, kitaláltak nekünk feladatokat, stbstb és így volt jó.

Tony Almeida 2007.09.06. 16:18:33

Árminka...ötös.

Egyébként abban egyetértek, hogy a mai kölkök csak a tévé/gép előtt nem unatkoznak, meg nyüszögnek..az én időmben (30 vagyok) bezzeg tücsököntés, négylevelűlóheregyűjtés, maratoni jáccás a homokozóban, bogárgyűjtés, meccsboxozás, játékpuskázás, kutyaidomítás, foci, bicajozás, mindent persze a kispajtásokkal az utcából.

Anyáméknak úgy kellett kajáláskor meg esténként beimádkozni a lakásba.

Ez nem is volt olyan régen...a gyermekem, ha már járni tud, jön ki velem az udvarra meg a természetbe..Ha erre van szoktatva, nem is érdekli a tévé, csak mondjuk az eléején foglalkozni kell a gyerekkel némileg, hogy ráhangolódjon a dolgokra, de persze könnyebb beb*szni a tévé elé.

Céadaoin (user ID 44540) 2007.09.06. 16:25:48

Bónusz meglepi: a szoba tele van csótányokkal, holott ez egyáltalán nem szerepel a propektusban

LOL

madz 2007.09.06. 16:40:11

egy kezdő lovasnak, főleg, ha gyerek, napi kétszer félóra lovaglás bőven elég, mert ha nem csak ül, mint egy zsák krumpli, hanem lovagolni próbál, félóra alatt összeszarja magát az izommunkától. és ez így van az elején több hétig. ezzel tehát nincs gond, de ezt az anyuka is mondta.
a lovász késése meg az übertapló hangnem, a munka mint büntetés (és nem program), a megalázás viszont tényleg nagyon gáz. van egy ilyen lovásztípus, azt hiszi, hogy ő mint a természet gyermeke, jogosult ilyen állatnak lenni. (de vannak jófejek is)
az igaz, hogy szánalmas az a gyerek, akinek a "játék" szóra beugrik a monitor, és enélkül meg van lőve, de azt is el tudom képzelni, hogy ha a gyerek be van sózva, hogy lovagolni akar, szar neki, ha egész reggel csak seggrepacsizni tud.
az meg annyira unalmas már, hogy szívatják a posztok íróit, aszittem, ha vége a nyárnak, eltakarodnak az unatkozó középiskolások meg nettrollok

vernarancs 2007.09.06. 16:46:23

Az ujabb es ujabb fiatalsag informacio igenye es befogadokepessege exponencialisan no. Ezt el kell fogadnunk. Nem minden gyereket kot le a hangyak piszkalgatasa. Fuggettlenul attol, hogy jelen esetben a gyerek mennyire volt a szulok hibajabol elkenyeztetve egy taborban akkor sem lehet megalazni a gyereket. Az nem neveles hanem parasztsag. Nem beszelve arrol, hogy egy eletre megutalja a lovakat es a taborokat. Ha az en gyerekemnek ilyeneket mondott volna ez az osi roman lovasz akkor mar tobb fule lenne mint foga. Es a teljes tabor arat visszafizetne vagy szarra perelnem. Nem lenne sikeres ember az biztos.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.09.06. 17:01:19

Lovat kéne nemzeni gyerek helyett, tán ez lenne a megoldás. Szily kolléga?

renugard 2007.09.06. 17:03:07

A harmadik mondatnál a seggfej lovász arcába beépítettem volna egy koplett konyhabútort, beépített gépekkel.
A kedves posztoló férje vagy birkatürelemmel bír, vagy nem elég erélyes az ilyesfajta helyzetek megoldására. Megjegyzem, a gyerekemmel kapcsolatban nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy visszafogjam magam.

manager 2007.09.06. 17:12:17

sok igazságot írtatok, de a lényeget még lehet találgatni.

1 a szolgáltatók (lovastáborosok) rendkívül alacsonyárat adnak meg, amibe nem fér bele a tényleges, magas színvonalú szolgáltatás (ha drága lenne nem menne oda senki)

2 ebből az következik hogy az egész nem sokat ér, hasonlít a régi napközis táborokra, tehát gyermekmegőrző, a ló csak csali

3 A gyerkőcök meg olyanok amilyenek, kit érdekel ha a cég profi, megoldja és kész

A lovagoltatási idő nem lehet több, mert a második nap már felülni sem tudna a táborozók többsége (nem nagyon mozgatott izmok kerülnek munkába. A bunkóság meg kis hazánkban ilyen, akinek jobb kell vigye a gyerekét Ausztriába ott más a helyzet és az ár is.

Lehetne ez persze szebb jobb, de nincsenek meg a feltételek:
- gyermek lovagoltatásra alkalmas lófajták (sportpóni, stb.)
- kiképzett lovak
- kiképzett oktatók

Ébredjünk már fel, a lovaglás az egyik legdrágább sport, és nem véletlenül. Egy erre a célra minden szempontból alkalmas ló árát sosem lehet behozni ilyen díjakból, és a munkadíjat sem lehet fedezni. Kicsit hasonlít a dolog az utazás irodák által nyújtott hulladék utakra, ahol örülhetsz ha nem lőnek le a partizánok )))

Benikuty 2007.09.06. 17:48:58

Igen,meg szakképzett pedagógus is kéne,aki ért is a gyermekek nyelvén.
Ez a következménye annak,hogy ma már boldog-boldogtalan tábort csinálhat mindenféle jogosítvány nélkül.

., (törölt) 2007.09.06. 19:14:48

Üvege$ 2007.09.06. 12:29:44
Acsimovics: Lesz is belőle sorozatgyilkos

Fasz!)) Én gárdistának szántam))

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.09.06. 20:24:02

Be köll cserényi a gyereket cora utalványra.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.09.06. 21:37:07

manager 2007.09.06. 17:12:17 :

ott a pont!

Alice B. Toklas 2007.09.06. 22:03:53

Nem tűnik fel senkinek, hogy itt is minden második mondat arról szól, hogy biztos a puhánygeekelkényeztett városi kölök a hibás. Hát akkor szerintetek a lovászlegény/leány vajon milyen előítéletekkel várja a lurkókat. Kb azzal, h "nah jönnek ezek a kis pöcsök már megint, nem baj, majd én megmutatom a sok kis bénának, hogy milyennek kell lennie az igazi magyargyeröknek". Én is lovagoltam kb ekkora koromtól, voltam sok lovastáborban is, (soha nem volt büdös a munka része sem a dolognak) és bizony komoly különbségek vannak az egyes helyek között. A postban vázolt az egyik tipikus fajta. Türelmetlen hisztispicsák állnak a karám közepén, és meg vannak sértődve, hogy épp nem világbajnokokat edzhetnek... csak egy idézet a saját 10 éves koromból: "ne úgy ülj kisanyám, nem f*sz az hanem ló!" És ez a része nem függ a pénztől, mert a gond itt nem a lovaglás időtartamával, a szállással, vagy a kajával van. Aki már a gyerekek gondolatától is hányingert kap azt nem kell a közelükbe engedni, még akkor sem ha baromi nagy lovas tótumfaktum.. Azért persze a lovaglástól ez sem vette el a kedvemet, csak éppen oda többet nem mentünk.

., (törölt) 2007.09.06. 23:02:42

borivoje · egyebek.freeblog.hu 2007.09.06. 13:55:44
Kemény kissrác lehet, aki bemelegítésként (!) csinál 150 felülést meg 150 fekvőtámaszt.
Nem akarok okoskodni, de ennyit ott bárki megcsinál. egyébként judo volt. Azóta Amerikai focizik.
És tényleg ennyi volt az edzés előtt amit meg kellett csinálni.
Nem hiszem, hohy ártott volna neki, az edzés még keményebb volt. bizonyítja a volt klubtársa, Hadffi Dániel. Most lett Európa bajnok.
Persze ettől még lehet kemény egy lovastábor, szivatásokkal együtt, de ez is egyfajta tanulás. ugye, az élet sem habostorta.
Én még 24 hónapig voltam katona, és nem mondom, hogy jó lett volna azonkívúl, hogy 20 éves voltam. De aki átélte, és képes volt értékelni, az nagyfoku emberismeretre tehetett szert. Olyanokra, amiket a későbbi életében hasznosítani tudott.
Mert megismerte, hogy milyen emberek vannak, a gecitől kezdve, olyanokig akik igazán segítőkészek voltak.
Ez a tapasztalat a táborról is hasznos lesz valamikor, ha képes lesz a gyerek helyén kezelni a dolgokat, és leszűri a tanulságot.
Ez akkor is igaz, ha esetleg csak 4 éves, annyit akkor is ért belőle, hogy a geciket kerülni kell.
És még mindíg jobb ezt így megtapasztalni, mint az életben, kemény helyzetben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.06. 23:09:51

nem is ertem most sem miert a postlo, meg a gyereke a hibas
vazze, ha befizetek valamit akkor azert szolgaltatas jar, amit igertek
es ha az en gyerekem egy netfuggo kocka es agyon kenyeztettem, azt se a lovas nomad mondja mar meg neki meg nekem, mert koze sincs hozza
legyen ott 8-kor foglalkozzon a gyerekekkel, ezert fizetunk, nem kell nevelni ara ott vagyok en
nyujtson szolgaltatast a gyerekemnek amiert kifizettem
eszmeletlen

Pakito 2007.09.06. 23:20:33

Hát az azért elég érdekes emberek vannak, nem értem miért egy 9 éves gyereket szivatni azért mert unatkozott és ezt elmerte mondani az anyjának..... oké persze dolgozzon a gyerek a lovak körül, csutakolja le őket stb. stb. de az azért már tulzás, hogy egy lovaldányi placcot felgerebjéztetnek vele, ugymond büntetésként mert őszinte volt a saját anyjához.....
A cégvezetőnek meg nem az ajtaját, hanem a felyét kell letépni! hogy jön ő ahoz, hogy beleszóljon, hogy msá,hogyan neveli a gyerekét, nekem is van egy 11 éves fiam de én személy szerint a tulaj fejének felhasználásával téptem volna le a hely ajtaját, miután a hátából baccpapucsnak valő bőrt hasítottam.....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.06. 23:27:38

Pakito
ezt akartam en is mondani, de Te szemleletesebben teted
thx

gendermember 2007.09.06. 23:54:06

Csak szólok, hogy közben a Club (Machay János) válaszolt:

Kedves Homár!

Úgy gondoltuk, ha már megszólítottak bennünket lovastábor ügyben úgy illik, hogy válaszoljunk a panaszlevélre.

www.mustanglovasclub.hu/

alicecsodaorszagban 2007.09.07. 00:20:44

Szerintem ez tök korrekt válasz.

Megdobbent 2007.09.07. 05:48:55

Telefon: +36 30 934 9221 Ahaha, csak aztan ne irjatok be minden letezo tartalomszolgaltatohoz, nehogy szetfingassak mar. Jah, es a j.machay@mustanglovasclub.hu cimet sem szeretnem meglatni egyetlen pedofil tartalmat sejteto hirlevel submitban sem. Koszi :)

Nupagagyi Krtek 2007.09.07. 07:41:46

"Ja és még egy apró megjegyzés, ha az embernek elmondják a hibáit az nem megalázás, még akkor sem, ha ez mások előtt történik, mert a hibákat csak úgy lehet kijavítani, ha nem szégyelljük, ha szembenézünk velük." - by Machay János


Nagyon automatikusan egyetértek. Akkor remélem ezzel a majd' 100 posttal sincs különösebb probléma. Reméljük a nép(ki)oktató és -nevelő munkában megfáradt napok után Önöknek is lesz alkalmuk és idejük szembenézni és kijavítani a hibáikat, mert ugye - minek is tagadnánk... - akad egynehány.
Az önnön tökéletességünkről való szónoklás pedig ősi dákóromán szokás... azon is lehetne még mit puhítani egy kis "lószerszám-ápoló" krémmel, ha idejük engedi...

croc 2007.09.07. 07:58:55

alice, szvsz nagyon messze van ez a korrekttől. a mozis hasonlat is hülyeség, de akkor ássa el magát végleg, amikor azt mondja:
"Lehet, hogy a fiúk nem tudtak beilleszkedni a lányok közé, de ez úgy gondolom nem szervezés kérdése, hibája."
nem? hanem mégis kié? a lovaké? és ha saját gyereke tanítónője majd erre hivatkozik, hogy "a gyerek nem tud beilleszkedni, de ez nem az én hibám, oldja meg a kedvesszülő legyenszíves" akkor mit fog szólni?
szóval erről van szó: a fickó nyilván kiváló jó lovas, de fogalma nincs a gyerekekről, és szvsz mindenkinek jobb lenne ha a közelüke se menne. a legjobb az lenne, ha a elmenne a hadsereghez, rendőrséghez, vagy ilyesmi helyre lovas kiképzőnek, vagy élsportoló-edzőnek, mert arra kiválóan alkalmas. viszont gyerekre nincs hitelesíve. nyilván a gyerekért jobban fizetnek, és a pénz nagy úr- de ami ennyire nem megy, azt talán nem kéne erőltetni. ld. zimmer feri.

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.07. 08:50:05


Croc te barom!


Ez LOVAStábor, ÉRTED?!

Nem önismereti személyiségfejlesztő pscichoanalitikus csoportfogalalkozás valami elmegyógyintézetben.

Eszement 2007.09.07. 09:22:07

Legyen pozitív példa is: A lányaim eddig két helyen voltak lovas táborban. Mindkét hellyel meg voltunk elégedve, bátran merem ajánlani őket:
Sóskúti Lovassport Club www.lovassport.hu
(lovas) szakmailag csillagos 5-ös, gondozott környezet, ellátás is megfelelő
HSH Lovarda www.hshlovarda.hu
Szakmailag szintén 5-ös, ellátás és környezet kissé nomádabb, de a gyerekek jól érezték magukat.

Úgy vélem, egy fogyasztóvédelmi blogon a jó példákat is meg lehet említeni.

Alice B. Toklas 2007.09.07. 09:27:28

Nem, Drágám, ez LOVAStábor GYEREKEKNEK.
Mint Machay úr is írta a lóval való foglalkozáshoz türelem, alázat, kitartás és elkötelezettség kell (hát még a csikóval:)), mert egy élőlény, amit nem lehet csak úgy a sarokba dobni. Hát bizony nincs ez másképp a gyerekkel sem! Ha meg vki lovastábort szervez gyerekeknek, akkor nem árt ha nem csak a lóról tud egy-két dolgot, hanem a gyerekről is. Ha ez így lennne akkor M.J. a válaszban, nem példálózott volna azzal, h bezzeg a lányok megcsinálták, pedig ők mégiscsak lányok... Hát kérem ilyen korban bizony a lányok még fejlettebbek fizikailag és mozgáskoordinációjukat tekintve is mint a fiúk. Ez pl egy különbség a gyerek meg a felnőtt között, és hogy ezt az ember észrevegye ahhoz bizony nem kell gyerekpszichiáternek lenni, csak érdeklődni kell egy kicsit a gyerekek után, kitartással, alázattal...

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.07. 09:31:47A sepregetésehez aztán komoly fizikai felkészültség és mozgáskoordinációs készség szükséges.

Akinek akkora hiánya van benne, hogy még seperni se tud, az miért lovastáborba megy?

Alice B. Toklas 2007.09.07. 09:36:08

ja kérem, h a fiúk nem tudtak beilleszkedni a lányok (egyesületük tagjai) közé? Hát talán mert az egyesület tagjai összeszokott, régi társaságot alkottak, ráadásul az adott környezethez (llovastanya, ja nem, bocs club:)is jobban hozzá voltak szokva, meg a feladathoz is. Megnézném M. urat, amint elmegy vitorlázni vele egykorú emberekkel, akik már évek óta együtt vitorláznak, ő meg tök kezdő, és ráadásul még outsider is. Biztos be tudna illeszkedni egyből, v he nem akkor egy antiszociális csökevény.. Az meg, h a képen szereplő kislányról azt tartotta fontosnak kiemelni, h milyen versenyeredményei vannak és nem azt, h pl nagyon megszerette a lovakat, és amikor csak teheti segít a lovak körüli munkában, és szeretettel ápolja őket.stb. na kérem ez sejteti a tábor szellemiségét és célját is.. amúgy persze ettől még lehet, h a fiúcska szelebirdi volt és ügyetlen, de hogy a táborral valami nincs rendben az is biztos

croc 2007.09.07. 10:04:49

Drágám ignore on

Alice B. Toklas 2007.09.07. 10:09:21

na úgy tűnik, nem voltam világos. nem azt mondtam, h a kissrácnak azért nem tetszett a sepregetés, mert nem volt mozgáskoordinációja.. arra utaltam valszeg a válasz írója nem túl sokat tudhat a gyerekek fizikai felépítéséről és életkori sajátosságairól (annak ellenére, hogy sportot oktat) ha azzal próbálja bizonygatni a fiúk kripliségét, h a törékeny lányok bezzeg..., persze ők is csak azért mert egyesületük tagjai... :))

2007.09.07. 10:17:06

persze nehéz itt igazságot tenni annyira eltérőek az álláspontok.
saját tapasztalatból azt mondom, hogy bizony sok mai gyerek csak a számitógép büvöletében él és fogalma sincs a valós életről. a lovaglás és a szabadidő sem annyira érdekes, hogy versenyezhessen az internettel meg a pc-s játékokkal.
"sok gyerek"-et irtam, tehát nem mindegyik.

Kisgenyó 2007.09.07. 10:27:02

a Sóskúti Lovas klubnál nekem is van ismerősöm aki ott dolgozik, én is úgy hallottam hogy jó. ha már itt a reklám helye, nekünk a www.vadquad.hu/ jött be, itt aztán van program bőven, a gyerekek hisztiznek ha haza kell menniük. hónapokkal előre betelnek a táborok, van olyan aki 5-ik éve viszi oda a gyerekeit. a szülők is találnak elfoglaltságot bőven. súlyosan sérült gyerekeket is vállanak lovas terápiára.

a sok komment után úgy gondoltam érdemes lenne megfordítani a szituációt:
egy vidéki gyereket a szülei fel visznek Budapestre, hogy megtanulja hogyan kell villamoson és metrón közlekedni, hogyan kell használni a házimozirendszert, DVD-lejátszót, számítógépes játékokat, a mobilt és a PS2-t. szerintetek ellenkező esetben arra a gyerekre mit mondanának?

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.07. 10:33:59Menjen a sok bunkó kvados a picsába.

Bőgesse a telkén meg a kertjében a drótszamarát.

Suttyók.

manager 2007.09.07. 11:10:23

Semmi sincs rendben.
Napi 5000 forintért mit szeretnétek?
Profi nevelőt, profi lovakat, és Hilton svédasztalt?
Az 5000 Ft a kétszer félóra futószáras oktatást fedezi és passz.
A többi ajándék lenne ha lenne. De nincs rá keret (piaci helyzet okán). Aki látott már nyereséges lovas szervezetet írja ide a címét.
Az egy teljesen más kérdés hogy a dologra nyilván nem ideális, felkészült "szakemberek" vállalkoznak hogy ezzel is csökkentség a cégük deficitét.
A foglalkoztató kislányok valószínüleg ingyen lovagolnak ezért a munkáért, mert ez sok helyen szokás.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.09.07. 11:13:44

Indítani kéne takarító-és guggoló tábort gyermekeknek. Lehet, hogy véletlenül lóraparancsolnák a csemetét, aztán mehetnének a szülők, hogy héka, én nem ezért hoztam ide a Petit.
De csak akkor.

reamon 2007.09.07. 11:14:24

Nekünk annak idején könyörögni kellett hogy bevegyenek az istállómunkába...és alig lehetett kirobbantani a lovardából esténként, pedig nem a ló hátán töltöttük a napot, és még csak nem is lovastábor volt...mégis gyerekként mindent megtanultunk amit a lovak körül kellett és sokan eljutottunk odáig, hogy sportlovasként működjünk vagy saját lovunk legyen.Mellesleg csináltunk lovastábort mi is, tény hogy a gyerekeket lefoglalni nem egyszerű, de nekünk sikerült több szezonon át. És 25-30 ezernél többe senkinek nem került a 6 napos tábor, pedig volt lovaglás 2szer egy nap + strand, kaja, játék stb. És marha jó bulikat csaptunk, senki nem panaszkodott és nem vitte haza a gyerekét. Sőt, sokan ottragadtak nálunk rendszeres lovasként utána, vagy jöttek a köv. táborba is. Mustangékat nem irigylem, de ismerem őket és nem tudom elképzelni, hogy ennyire eldurvulna náluk a helyzet. Láttam már náluk a saját szememmel, hogy zajlik egy lovastábor, és sem szakmai szemmel, sem szülő szemmel nem találtam benne kifogást.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.09.07. 11:27:00

Acsimovics:
Én egy évig voltam katona (nem értem, ez hogy jön ide), talán kellett volna még egy év, de szégyen, nem szégyen, szerintem akkor se tudok bemelegítésnek (!) 150 guggolást és 150 fekvőtámaszt megcsinálni. Szerintem most se menne, ez van, de nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok.
Gecik valóban vannak mindenütt, agggecik azok olyanok, de gondolom te 18 (vagy több) évesen jobban a helyén tudtad kezelni a dolgokat és a világ/társadalom törvényeit, mint egy 9 éves gyerek. Legalábbis remélem. A fiadnak meg szívből gratulálok.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2007.09.07. 11:30:59

Másrészt valószínű az "oktató" nem azért volt vele geci, hogy megtanulja, hogy az életben bizony vannak gecik. Gondolom én.

croc 2007.09.07. 11:48:53

manager: én mindig nagyon szerettem volna egy kis cukrászdát nyitni. sajnos nem lennék képes nyereségesen üzemeltetni-és nem tudok megfizetni egy jó szakembert sem, aki ért ahhoz, amihez én nem. konzklúzió: nem nyitok cukrászdát.
ha Mustangék nem jönnek ki a pénzből, próbálkozzanak mással, nem tilos. de minek foglalkoznak gyerekekkel, ha nekik ez ennyire megerőltető? vagy ha már úgy adódott, tudhatnák, hogy szükség van még valakire, aki ért a gyerekekhez. nem kerül vagyonokba, van rengeteg állástalan tanár, tanító, óvónő, aki éhbérért is elvállalná, és képes lenne nagyobb beruházások nélkül lekötni a gyerekeket. nem is kell éjjel-nappal ott lennie, elég, ha mondjuk szkatanácsadói minőségben átnézi a programot, és napi egy-két órára benéz. persze akkor kb. ötezer forinttal kevesebb lenne a profit.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.09.07. 11:57:34

Az a helyzet, hogy most már egyáltalán nem tudjuk, mi történt. Ez viszont hál' istennek senkit sem akadályoz meg a bölcs tanácsok és kioktatások osztogatásában. :)

Ami viszont tény: a lovaglás egy drága sport. Ezen az áron tehát egész nyilvánvaló, hogy nem lehet minőségi táborozást biztosítani, csak ilyen napközis "mindegy, csak ne legyen egész nyáron otthon egyedül a gyerek" szinten.
Ezt miért oly nehéz belátni?

Kisgenyó 2007.09.07. 13:37:16

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.07. 10:33:59
"Menjen a sok bunkó kvados a picsába.
Bőgesse a telkén meg a kertjében a drótszamarát.Suttyók."
Irigy-e vagy?
Ezek után feltételezem hogy te egy belvárosi, belsőkerengős házának a szuternjében laksz, bringával jársz dolgozni és baccpapucsot hordasz.
Ne haragudj de a hozzászólásod alpári. Sikeres ember nem lehetsz.

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.07. 14:46:31Mégis mire legyek irígy, gennygóc?


Saját völgybe, erdőbe, mezőre bármikor kimehetek.

És kvad nélkül is jól érzem magam a természetben.

Te aszfaltparaszt.

manager 2007.09.07. 15:16:34

croc: kitalálod a költségek növelését hogy kicsit jobb legyen. Nem lesz. A fő funkció ebben az esetben a lovastábor lenne, a gyerek azért megy oda szivesen mert a lovakat szereti (szeretné). Aztán vagy csalódik vagy szerencséje van.
Általában sok mindennel van így a közönség, illuziókat valósít meg az igazi helyett.
Pld: lehet sielni a Gellérthegy oldalában is (ha van hó) és képzeld magad elé az Alpokat.
Lehet tengerparton nyaralni Balatonlellén (hoztak neked egy kis homokot).
Lehet lovagolni is olyan lovon ami hasonlít a lóra.
Folytathatnám, de nem is baj ez, a lehetőségeknek a szülői képzelet szab határt. De azért rendes tőle hogy legalább akart valamit. Aztán az egyik felébredt...

croc 2007.09.07. 15:36:48

manager, szvsz nem érted. szvsz nem a lovkról van szó, hanem arról, hogy egy gyerekekre abszolút nem fogékony, kb. az "iskola a határon" tanári karából szalasztott jóember gyerek-lovastábort akar üzemeltetni, aztán sír a szája, hogy a gyerek fegyelmezetlen, meg nem tudja magát szórakoztatni, meg nem tud beilleszekdni, meg nem bírja a kritikát. hát szerintem meg a nyolc éves kis klapecok gyárilag ilyenek. a jól neveltek is. egy táborban pedig köztudottan nemcsak profi lovász, mellesleg katonai iskolába járó, szófogadó egyengyerekek fordulnak elő, hanem nehezebb esetek is. és neki igenis az a dolga, szó szerint azért fizetik, hogy a neki nem szimpatikus, szerinte fegyelmezetlen, nyafka, beilleszkedni nem tudó gyerekkel is ugyanúgy képes legyen boldogulni, mint azokkal, akiket kedvel.
nem könnyű meló, de ha nincs hozzá türelme, hát nem a gyereket kéne hibáztatni érte.

fotóska 2007.09.07. 16:16:03

Te Croc!

"jóember gyerek-lovastábort akar üzemeltetni, aztán sír a szája, hogy a gyerek fegyelmezetlen, meg nem tudja magát szórakoztatni, meg nem tud beilleszekdni, meg nem bírja a kritikát"

Úgy emlékszem nem a táborszervező kezdett rinyálni a gyerek miatt.

MÁ' megint írod a baromságodat.

manager 2007.09.07. 16:17:32

Nézzünk egy másik oldalát a dolognak
A magyar határ közelében helyezkedik el ( Sopron-Kópháza ) Neckenmarkt település. Izlandi lovakkal foglalkozó lovastábort néztem meg, gyermekeim nyelvi képzése miatt is (lovagolni tudnak).
Valószínüleg ha valaki puhány szülőként látta volna az ott folyó munkát különös képzetei támadtak volna.
Három csinos fiatal lány két csoportra osztotta a kb 30 gyereket, és azokat folyamatosan elfoglalta. Az egyik csoport lovagolt (erre a célra ezerszer alkalmasabb lovakkal mint a magyar félvér)a másik csoport pedig lovat ápolt és takarított, takarmányt készített elő, vagy ha más dolog már nem volt tornáztatták őket.
Nekem nézni is sok volt (nyári meleg).
A gyerekek viszont nagyon megelégedetten dolgoztak, majd lovagoltak aztán előről az egész (a lelolvagolt lovakat megint gondozta a "pihenő" csapat. Folyt köv, ismét előlről az egész.
Szerintem ha valaki volt katona akkor sejti hogy milyen egy alapkiképzés mondjuk egy ejtőernyős alegységnél, hát ez kb olyan volt, de kicsit keményebb.
De egy rezdülés sem volt a gyerekek részéről - nem hogy nyavajgás, unatkozni meg nem volt idejük. Néhány kicsit túlsúlyos harcosról úgy dölt a víz, hogy ruhát kellett cserélni, de mosolygott, mert a lovak kedvesek voltak és nagyon élvezték a macerálást.

De ha ugyanezt a terápiát ha nálunk vezetnéd be, kihívnák a tűzoltóságot, az ANTSZ-t, az APEH et, és a katasztrófavédelmet is a boldog szülők.

Az ára a dolognak pedig kb a háromszorosa volt a magyarnak, de szerintem megérte.

croc 2007.09.07. 18:00:51

manager: miből gondolod, hogy kihívnák? szvsz éppen ez hiányzott ennek a gyereknek+ szülőnek is :-)

büdöske: ha nem tudsz ennél normálisabb hangnemben megnyilvánulni, nem érdekel a mondanivalód.

fotóska 2007.09.07. 18:20:06


Onnan gondolja, hogy kihívnák, hogy pl. te is épp ezt hiányolod.

Angéla 2007.09.07. 19:08:16

Én sem tudom mi az igazság, de a válaszlevél nem győzött meg túlságosan.
Számomra a lényeg nem az, hogy kell-e ápolni a lovat (persze hogy kell) meg más munkát is kell végezni, és a kétszer fél óra lovaglás is lehet hogy elég, de ha jól értettem itt egyáltalán nem is ezt kifogásolta a szülő. Az sem hat meg (sőt lényegtelen) hogy milyen bajnok került ki onnan, ismerjük már az élsport hátrányait is jól.

Croc-cal értek egyet, ha valaki vállalja hogy gyerekekre vigyáz/foglalkoztatja őket, akkor vállalja az esetleges nehezebb eseteket is. Ha nem tud valamit megtanulni a gyerek olyan gyorsan ahogy ő gondolja, a hibát elmondhatja mások előtt is de rohadtul nem mindegy hogy hogyan. Normális lelkületű ember ösztönösen nem szégyeniti meg a gyereket a társai előtt, hanem - miközben a hibát is elmondja - valami másért amit egyébként jól csinál a lurkó, meg is dicséri. Ne mondja senki, hogy azért mert lovakkal foglalkoznak mindjárt hótbunkónak is kell lennie az oktatónak. Ha meg végképp úgy látja hogy a gyerek egyáltalán nem ide való, akkor neki kell ezt a szülővel közölnie és kezdeményeznie hogy vigyék el a gyereket.

Sajnos úgy látom, hogy néhány vidéki hozzászóló (én sem vagyok pesti amúgy) tök mindegy hogy miről van szó, vagy kinek van igaza, azonnal elkezd fröcsögni a városi, elkényeztetett, számitógép előtt élő gyerekekről és szüleikről, holott fogalmunk sincs róla hogy az itt emlitett gyerkőc milyen nevelést kapott.

Az apuka türelmét én is csodálom, ha igaz amit irtak, én a fejét rúgtam volna le a tulajdonosnak/oktatónak ha igy gúnyolódik, ha meg túl magas ehhez akkor csak a szemét kapartam volna ki.

Eszembe jut erről egy másik téma, amikor arról volt szó, hogy hogyan lehet elkerülni, segiteni a gyerekkori rémálmokon. Néhány "kemény" szülő azzal példálózott, hogy nem nagy ügy, neki is voltak rémálmai, azok mégis elmúltak és ő mégis felnőtt. Nos, gratulálok az együttérző lelkükhöz, sem az ő helyükben nem szeretnék lenni, sem a gyerekeikében.

gazsi 2007.09.07. 20:58:34

Vadon Lovasklub Sopron-Ágfalva,oda vigyétek az ivadékot táborozni,de lehet csak úgy is.Jó fej lovászok ,csodálatos környezet,gyermekszerető személyzet,egyszóval minden első osztályú.Én 3 egymást követő évben is oda küldtem a a kölköt,egész évben ezért az egy hétért teker a suliban úgyhogy mindenki csak nyer a bulin.

Masni 2007.09.08. 11:42:15

Szeretném megjegyezni, hogy az én szüleim például fociztak a kodály köröndnél. Nem unatkoztak. Én ma már nem nagyon tudnék ott focizni. Én öt voltam, amikor már egyedül mentem a játszótérre, mert:
1. nem volt autó, ha pedig volt, akkor ismerte a féket, megállt, kikerült, kivárta, amíg átérek akkor is, ha nem a zebrán mentem át.
2. nagyon sok velem egykorú gyerek volt, együtt bandáztunk.

6 évesen egyedül mentem iskolába, és mivel a mamám ápolónő volt, előfordult, hogy egyedül aludtam és mentem iskolába.

A házunkban csak az én emeletemen 7 gyerek volt rajtam kívül + a tesóim.


Ehhez képest én a gyerekemet már nem engedem el egyedül a játszóra, nem azért, mert hülye, hanem mert elütik akkor is, ha zöld a lámpa a zebránál.
A házban nincs egyetlen gyerek sem az enyémen kívül.
Az osztálytársai a város egészen különböző pontjain laknak.
Nehezebben gyakorolja be az élet normális dolgait, mert engem még nem basztak át a közértbe gyerekkoromban, őt már biztosan átvágják. A becsületes, magyar, gyerekszerető nemzet felnőtt faiai, lányai.

Ettől tök függetlenül a gyerekem nem szokott unatkozni tv és számítógép nélkül sem.
Ugyanakkor baromi dühös lennék, ha pl. (mivel elég kötelességtudó és udvarias), másfél órát ülne egy udvaron, mert a tanár nincs ott, és fingja nincs, hogy mit szabad és mit nem (pl. bemehet-e az istállóba, a házba), hozzányúlhat-e valamihez, vagy sem. Valószínűleg elkezdene játszani egy másik gyerekkel, de szerintem ez nem várható el mindenkitől. Vannak félénk gyerekek, és a hirdetésben biztos nem volt benne, hogy félénk, visszhúzódó gyerekek ne jöjjenek. Meg az sem volt benne, hogy a tanár késni fog. MEg az sem, hogy hozzanak nyugodtan labdát, gumit, tollast, kártyát, mert nincs program.

Kisgenyó 2007.09.08. 12:39:00

Drágám, a gyerek a frigóban! 2007.09.07. 14:46:31

Hűha, most aztán nagyon nagy embernek érezheted magad???!!! Ez még alpáribb volt! Gratulálok hozzá!!!
süti beállítások módosítása