Tékozló Homár

Re: Betörték a gyereket a Mustang Lovasclubban

2007.09.07. 11:17 | jackyll | 209 komment
Nagy örömünkre szolgál, hogy lassan mindenkinek lesz homárolvasó ismerőse, úgyhogy emailfordultával meg is kaptuk a Mustang Lovasclub reakcióját Rékáék tegnapi panaszos levelére:
Elöljáróban néhány dolgot szeretnénk pontosítani, ha megengeditek:

1. A képen melyet leközöltetek nem az érintett szülő gyermeke szerepel. A kislány a lovon néhány évvel ez előtt kezdett el lovagolni, nem esküszöm meg rá, de azt hiszem éppen egy lovastábor keretében. Ma már a korosztálya egyik legügyesebb versenyzője, aki az idén bejutott egy ügyességi verseny országos döntőjébe. Nagyon büszkék vagyunk rá, mert nálunk tette meg az első lépéseit a lovaglás iskolájában. A nevét csak azért nem írom meg, mert úgy gondolom ehhez ki kellene kérnem a szülők engedélyét is, úgy ahogy a kép közlése előtt is illett volna.
 
2. A lovastábor gyakorlatilag egy napközis tábort jelent, melynek keretében napi két lovaglóórát és háromszori étkezést biztosítunk. A lovaglóóra alkalmanként fél órás edzést tartalmaz, ha valaki futószáras oktatásnál tart és negyvenöt perces edzést, ha már osztályban lovagolhat. Tapasztalataink szerint egy-egy alkalommal ez az az időtartam ameddig koncentrálni tud a kezdő lovas. Ebéd után pedig minden nap egy-egy óra elméleti oktatás van, amelynek a keretében elmondjuk a lovardai szabályokat és filmet is néznek a gyerekek (Lovas Etűdök).  
 
3. A gyermekeket reggel nyolctól várjuk (nyolc és kilenc között kell megérkezni) és általában délután ötig vannak nálunk. A reggel nyolc nem azt jelenti, hogy akkor rögtön megkezdődik az oktatás, ez nem iskola, ahol kötött órarend van.
 
4. Az oktatások között valóban szabadfoglalkozás van a gyerekeknek, ami még soha nem jelentett gondot, remekül eljátszanak egymással. Ez a szabadfoglalkozás nem azt jelenti, hogy a gyerekek felügyelet nélkül vannak, de nem is jelent szervezett játékot. Az adott héten a két fiú mellett öt lány volt (a fiúkkal azonos korosztály), akiket bizony esténként alig lehetett hazaküldeni. Lehet, hogy a fiúk nem tudtak beilleszkedni a lányok közé, de ez úgy gondolom nem szervezés kérdése, hibája.
 
5. A szülőknek elmondtuk, hogy a gyerekeknek munkát is szoktunk adni, kinek-kinek olyat amit már el tud végezni. Azok akik rendszeresen járnak a lovardába a lovak etetésében is részt vehetnek, de az aki először van ott nem. A kiadott feladat keretében egyébként 6*5 méteres területet kellett felsöpörniük, ennyi jutott a fiúknak. A többit ugyanis a lányok söpörték fel, ők voltak akik megmutatták a fiúknak hogyan kell összesöpörni az almolás után szétszóródott szalmát. A gereblyézést pedig az egyesület tagjai (lányok) végezték. Sajnálom, ha hólyagos lett a kezük, de nem kaptak más, vagy több feladatot, mint a lányok. A hét hátralévő részében egyébként nyereg- és szerszám-ápolás is volt.
 
6. Az oktatásról csak annyit szeretnék elmondani, hogy a lovaglás bizony olyan sport ami maximális figyelmet igényel a lovastól. A lehető legrövidebb idő alatt el kell érnünk, hogy a gyerek figyeljen arra amit az oktató mond és azt a lehető legpontosabban végrehajtsa. A lovon egyedül ül a lovas és csak saját magára számíthat, a ló önálló akarattal rendelkező állat, akivel meg kell találni az összhangot. Hogyan várható el, hogy kialakuljon ez az összhang, ha a lovas nem figyel, ha 30 másodperc múlva nem emlékszik arra mit kell csinálni, mi a feladat. Egyébként a balesetek elkerülése érdekében is nagyon fontos, hogy ott és akkor hajtsa végre a lovas a feladatot amikor azt az oktató kiadja. Ha ez bajnok képzésnek tűnik, hát legyen, vállaljuk.
 
7. A pénzügyi elszámolásról csak annyit szeretnék mondani, hogy a futószáras oktatás 2.000,- Ft/alkalom, ebből naponta kettő volt. Ezen kívül az étkezésért kell fizetni, összesen 25.000,- Ft/hét. Az ebéd és az oktató egész héten rendelkezésre állt. Tessék mondani, ha megveszi valaki a mozijegyet, de a film felénél kijön az előadásról visszakapja a jegy árát?
 
Ha megengeditek nem igazán kommentálnám mi és hogyan hangzott el a szülőkkel folytatott beszélgetés során, ez csak személyeskedéshez vezetne. Arra sem térnék ki, hogy jó-e ha a szülő feltétel nélkül elhiszi amit a gyereke mond, és csak azt hallja meg és hiszi el amit ő mond. Való igaz, hogy a nevelési módszerek különbözőek, biztosan máshogy is lehet a gyerekekkel foglalkozni, mint ahogy a mi edzéseinken történik, de egy dolog biztos ezt a sportot csak megfelelő alázattal lehet űzni. Sajnálom, hogy e kijelentésemet nem értették jól. Ez az alázat azt jelenti, hogy elfogadom a ló nem egy eszköz, amit ha kedvem tartja előveszek a sarokból, és ha már nem kell visszadobom oda. A ló a lovas társa akire figyelni kell, akivel együtt kell dolgozni, akivel érdemes együtt dolgozni. Aki nem elég nyitott, vagy érett arra, hogy megtalálja a hangot a kortársaival, aki nem elég kitartó ahhoz, hogy sok gyakorlással, türelemmel, odafigyeléssel és bizony fáradtsággal megtanulja a lovaglást, aki mindent készen akar és lenézi a kétkezi munkát (úgy érzi azt biztosan büntetésből kapta) abból bizony nem lesz lovas. Ja és még egy apró megjegyzés, ha az embernek elmondják a hibáit az nem megalázás, még akkor sem, ha ez mások előtt történik, mert a hibákat csak úgy lehet kijavítani, ha nem szégyelljük, ha szembenézünk velük.
 
Üdvözlettel:
Machay János

Ui. Mindenkit szeretettel várunk a lovardában, naponta négy és hat óra között vannak az edzések. Az elérhetőséget megtalálják honlapunkon. (Egyébként tényleg frissítésre szorul, de azt hiszem nem az a legfontosabb ebben a sportban.)
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jesszumpepi (törölt) 2007.09.08. 15:31:32

vanvelemenyem 2007.09.08. 05:04:26


Te olyan erkölcsi és pedagógiai magasságokba emelkedtél,hogy már nem is tudlak követni.

The Junglefighter 2007.09.08. 15:50:18

Hell.
Ajtókat sürgősen letépni. Sündisznók közt machay fa*kát kiv*rni 7. pont miatt. B**dmeg ha bemegyek a moziba nem egy hétre fizetek előre kaját meg "szórakozást" hanem kb 1,5 órára önellátással. K*rva nagy különbség. A panaszos levél hihetőbb. machay egyen a saját lovaiból készült szárazkolbászt egy hétig..

melin 2007.09.08. 15:58:45

Na.Tibor, igazad van, ahogy leírtad, úgy kellene működnie egy nyári lovastábornak, ahol a cél nem a versenyre felkészítés, hanem a lovak szeretetére nevelés, a lovarda, a lovakkal kapcsolatos eszközök, munkák megismerése. Én, ahogy kiveszem a 2 levélből, nem ezt láttam megvalósulni, és alapjában ez megéri a felháborodást. Sajnos, Machay Úr is úgy gondolja, h ez a büntis-butázós dolog rendben volt, és ő aztán abszolút fasza volt mindenben. A panaszkodó anyuka helyében én is felháborodtam volna, és én sem a munka miatt, hanem a kussoltatás, és a flegma butázós mondat miatt. Gyermekeket szerető és tisztelő ember ilyet nem mond nemhogy más, de saját gyerekének sem. Ezt fentebb néhány gyakorló apuka ki is fejtette. Nevelési kérdésekbe én nem mennék bele,mert minden gyerek más, sztem a lényeg, h szeressük őket.

Na.Tibor: azért ez a "magyarozás"...hát, ez csúúúnya volt ám!:( Főleg, h magyar létedre ilyen felsőbbrendűen fejezted kimagad, csupán azért, mert jobb szociális környezetben élsz. Ejnye!

Ja, és sztem nem attól lesz vkiből bajnok, vagy ép lelkű felnőtt, ha keményen bánnak vele.

Vanvelemenyem, valószínűleg nektek szerncsétek volt a lovasoktatóval... de nem értem, miért kell ennyire hisztérikusan fikázni ezt az anyukát, és igazságtalan vádakkal illetni (1 9 éves gyereknek egyébkéntmeg ne hólyagosodjon fel a keze a munkától, nem a középkorban élünk). És ha valaki elvállal egy ilyen oktatóstáborosdit, akkor kutyakötelessége akár 1000x elmondani a gyereknek a feladatot és nincs joga lehülyézni, akkor sem, ha ezt gondolja. Az tuti, ha az én fiaimat valaki lehülyézné, akkor kb. én is úgy reagálnék, mnt Gengish:) Nem tudom, ha tényleg valaki lehülyézné a gyerekedet, tényleg ilyen "okosan" beszélnél-e hozzá, ahogy itt kifejtetted??!! És nem-e küldenéd-e el a jók*rvaannyába??

kritikusolvaso 2007.09.08. 16:03:45

nem csak rámszorult a batz papucs

kritikusolvaso 2007.09.08. 16:52:12

melin, igazad van a "magyarozással" olyanokat is megbánthattam akiket nem akartam... ezt a részt visszavonom és tőllük elnézést kérek
de kérem akinek inge valamilyen módon vegye már magára mert addig ugyse változik Mo.-n semmi amig ezek az emberek el nem gondolkodnak ezeken a dolgokon

MosoMasa 2007.09.08. 17:37:00

Na. Tibor 2007.09.08. 13:24:37

Ölég kis köcsög vagy, - hogy már megengedjem magamnak a hozzád hasonló hangnemet. Ha kint élsz, akkor meg mit ugatsz bele az itteni dolgokba, főleg ilyen tahó módon. És ha már a személyeskedésnél járunk: pont a tefélék miatt alakul szarul a dolog, mert elhúzzák az ilyenek a belüket innen, és csak ugatnak a fa mögül messziről, hogy ha gáz van akkor jól tudjanak szaladni.
az meg - visszatérve a poszthoz - egyenesen hazugság, hogy kint minden olyan fasza, és hallelúja. Nyilván sokminden szebb, és jobb, de hát azért ausztria mégiscsak egy kis kopimajom. Legyél boldog odaát, oszt ne frecsegjél ide....

MosoMasa 2007.09.08. 18:08:51

Na. Tibor-okat a parlamentbe!!!

kritikusolvaso 2007.09.08. 18:26:09

"egyenesen hazugság, hogy kint minden olyan fasza, és hallelúja"
ezt te állitottad és nem én, (én csak azt meséltem el hogy az osztrákoknál hogy megy egy lovastábor) csak olyan hülye vagy hogy még erre se birsz visszaemlékezni...

Egyébként meg nehogymá te mond meg nekem hogy mibe szolhatok bele és mibe nem. De ahogy nézem a többi hozzászólásodat mindenhol ezen az agyi kapacitáson osztod az észt, úgyhogy azthiszem itt hagyom abba veled a további kommunkikációt de remélem még még megadatik az a szerencse az életemben hogy személyesen találkozhassak veled és akkor majd elkenhetem a szádat hogy visszavegyél abból a nagy pofádból.
most meg irogass még egy kicsit hogy neked lehessen igazad...

Télikert az igazi 2007.09.08. 19:11:06

Jah, hát a magánpistike az az index anyád részében szokott okoskodni, ott is elég idegesítő biztos valami kis rendszergazdika lehet aztán rászokott a luzereknél erre a laza stilusra.
Valaki aki személyesen ismeri tényleg beleléphetne a szájába már!

tresor 2007.09.08. 19:34:10

Én a tot w nél találkoztam vele. Ott is igen szimpatikus volt :)

MosoMasa 2007.09.08. 19:42:49

Na. Tibor 2007.09.08. 18:26:09

namostaztánjólmegmondtad! osztrákiában az anyázás megy köszönés helyett is? mégsem olyan fasza hely az ottan neked ezekszerint.....
uggyanmá, nevetséges ez a majjólszétkenemaszádat. Mégiscsak priitív vagy, no - jobb is hogy elhúztál innen...

kritikusolvaso 2007.09.08. 20:06:48

Télikert az igazi 2007.09.08. 19:11:06
Úgy látom más is ismeri már ezt a kis pöcst :DDD
az ilyenek tobzódnak a blog kommentekben mert az életben meg a fejükön nyomják el a csikket...

Télikert az igazi 2007.09.08. 20:12:34

megtudjuk az ip-jét letépjük az ajataját!

^_^

MosoMasa 2007.09.08. 20:14:55

Na. Tibor
Köcsög - te is egy 25 kiloós senki vagy, aki az estimacit is monitoron nézi...

MosoMasa 2007.09.08. 20:16:53

Télikert az igazi 2007.09.08. 19:11:06

Aztán ha fentebb olvasol néhány hozzászólással, akkor rájöhetsz, hogy ki is volt a paraszt valójában. Mán ha a kicsi agyad képes felfogni dolgokat és nem csak hőbörögni képes.

Télikert az igazi 2007.09.08. 20:19:13

figy én nemakarok igazságot tenni közöttetek.. ezt játszátok le ti

kritikusolvaso 2007.09.08. 20:22:28

Jóvan hagyjuk szegényt mert elsírja magát a végén még :D

pistike nem kell mindent komolyan venni mert nem minden az tudod :DDD

MosoMasa 2007.09.08. 20:28:23

Na, kedves Na.! Elég elszomorító, hogy ennyi fér beléd mindössze. De örülj ennek is, mert mint tudod, a semminél jobb ez is - csak ne bízd el magad...

kritikusolvaso 2007.09.08. 20:32:39

jaja majd vigyázok nehogy elszálljak tulzottan! kössz a jótanácsot.

rendes gyerek vagy te csak abba ne hagyd!

renugard 2007.09.08. 21:38:41

natibor: pont ezért a mentalitásért gyűlölöm az osztrákokat mint a szart.

kritikusolvaso 2007.09.08. 21:43:21

Hát az szíved joga. Kinek a pap...

kritikusolvaso 2007.09.08. 21:45:26

Bár nekem csak jó tapasztalataim vannak de ez nyilván kiderült az eddigi hozzáállásaimból :)

kritikusolvaso 2007.09.08. 21:51:01

renugard a halfirka a te blogod?

tresor 2007.09.08. 22:10:29

kihalt minden zene se szol!

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.08. 22:52:45

Télikert, kikérem magamnak a rendszergazdák nevében! :)
Mondjuk rég voltam már rencenrgazda, meg 25 éves is, de akkora dürhő tahó, mint magampista, akkor sem voltam.

natibi, átérzem az indulatod, és a magyargyalázó szavaidat kivéve, (amiért ha jól láttam utólag megkövettél mindenkit, tehát én is megkövetve érzem magam) szinte minden szavaddal egyetértek. De talán kicsit elragadtattad magad. Miért ereszkedsz le magampista nívótlan szintjére?

MosoMasa 2007.09.09. 00:16:15

herodes 2007.09.08. 22:52:45
Kiváncsi vagyok azért, hogy mit találsz türhőnek! Talán azt a színvonalas megszólítást, hogy köcsög, meg ortúrkáló, meg magyarkodó seggfej és a többi? Mer ugye ezeket nem én emlegettem, meg azt sem, hogy elkenhetném a szádat és társait.... És ha valaki ezekkel érvel, igazán az a türhű ugye? Vagy rosszul látom? vagy az a baj, hogy nem értek egyet, és nem hiszem el, hogy ausztriában a lovardában többdiplomás még a istállófiú is, és képzett magasfokú pedagógus, ilkletve, hogy ott ha nem süt a nap akkor odafestik? He? Oszt ezen kell kurvaanyázni? Ez nagy kultúra, az osztrák is meg a magyar is? Akkor ezután mindenkit lekurvaanyázok én is, hogy trendi legyek má!

zuckerfrei 2007.09.09. 01:48:09

amikor szabadfoglalkozás volt, akkor jött staller ilona és megszexuálta a lovakat..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.09. 02:38:56

he emberek!
ez a homar, ahol kifigurazunk, mergelodunk, fogysztovedelmizunk, humorizalunk
nem az origo kozeletes anyazos topicja
tartsuk tiszteletben egymas velemenyet a feltett ugyekrol please
/bar mondjuk mar engem ie leparasztozott egy argentin mezes, de direkt enm valaszoltam neki/
onmerseklet, orizzuk meg a homar jo hangulatat
Palkovicsne is ezt mondana amikor bacc papucsban kinyissa az alytot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.09. 02:43:25

zuckerfrei
az egyik kollegam olaszbol szarmazik, oszt mindig mondom neki, hogy Campobasso_sanbenedettese zero-=zero
meg ilyen hulyesegeket
fitogtatom mennyit tudok olaszorszagrol
hat a multkor bedobja, hogy csiccsolina
hat mondom az meg magyar
latom rajta meg most sem hiszi el

kritikusolvaso 2007.09.09. 09:30:56

Én a magamrészéről azért kattantam be arra kommenemberre (pistike) mert ha megnézitek a hozzászólásait akkor látjátok hogy nem vélemyét mond, nem érvel hanem csak puffogtatja a sületlenségeit. Az ilyen tipusu köccsöktök sose olvashatsz olyat hogy : "Nekem más a véleményem mert... "és akkor kifejti hanem csak ilyeneket:

"Ott vazze a kerítés is kolbászból van, kis idomított nyestek nyalják ki a nebuló seggét szarás után"

és ez volt az első hozzászólása tehát innen is látszik ezt az alpári stilust ő kezde én erre válaszoltam neki hasonló stilusban. Ez talá hiba volt valóban mert ilyenekkel nem kell foglalkozni. De egyébként ha megnézitek máshol a hozzászólásit akkor látjátok mindenhol ugyanezt nyomatja.

De hát megértem azért őt is frusztrált kis gyerek aki ilyen helyeken éli ki magát, ez van egyszer majd meggyógyul talán. Én még reménykedek...

Pauleiner 2007.09.09. 10:28:58

Na. Tibi
Visszaolvasva a kommenteket nekem is úgy tűnik hogy az első dürhő :) hozzászólást magampista tette meg 2007.09.08. 12:55:14 -es sorban. Egészen addig tibi is csak elmondta ő mit tapasztalt a sógoréknál amivel persze lehet nem egyetérteni de nemhinném hogy ezt így a magampista modorával kéne megtenni. Ráadásul magampista olyanokat próbál megcáfolni amiket tibi nem is mondott és később is a saját maga általa elmondott mondatokra reagál (mintha inkább magában beszélne). Boccs magampista de én igy látom.

Ami meg Na. -t illeti valóban csúnya és elfogadhatatlan dolgokat mond a magyrokról! De azt is látni hogy ezeket akkor mondja ami után magampista már hülyeségeket magyarázott ugyhogy ezt betudom a méregnek.

A többi dologgal egyetértek amit Na. Tibor mond.

hát nekem ez a véleményem

MosoMasa 2007.09.09. 11:19:14

Azt gondolom, hogy ha valamit leírok, akkor az a véleményem. Szerintem nem szükséges ugyi odaírni minden mondat elé, hogy ez az én véleményem - gondolom ez evidencia. A gyengébbek meg most akkor megtudhatják.
Azonban továbbra is az a véleményem, hogy az hazugság, hogy ott biza kolbászból lenne a kerítés - ezt még a 70-80-as években sem hitte el senki. Biztos sok-sok dologban előrébb van az a moralitás, ami itt csak foltjaiban jelentkezik, de amiket tibike ír, olyanokat csak egy sértődött kis komplexusban szenvedő, örökös meg nem értett kisstílű ember mond. Az pedig egyenesen primitívség, hogy a standard pocskondiázáson felül a legerősebb érve az, hogy aki azt gondolja esetleg magyar, mert itt lakik, akkor az rögvest le van magyarkodva - mintha ez egy átok lenne. Nem tibikém, ez sem nem mnagyarkodás, és sem nem szégyen, még ha te úgy is gondolod.
Az meg, hogy "némi" túlzással kifiguráztam a bazi nagy hurráoptrimizmust, hát had legyen már "művészi" túlzás, hatásfokozás.... Erre is azt mondom, aki nem érti az nem érti... És hát a személyeskedés igen suttyó szokás - igencxsak a félműveltek fegyvere.... Szövosz tibikécske!

kritikusolvaso 2007.09.09. 11:45:58

"az hazugság, hogy ott biza kolbászból lenne a kerítés"

ilyet én nem állitottam! már megint magaddal vitatkozol...

reméyntelen vagy barátom

kritikusolvaso 2007.09.09. 11:50:03

de uyge eltaláltam hogy rendszergazda vagy? :D

Pauleiner 2007.09.09. 12:11:02

Ezt nem akarjátok máshol folytatni?

egyébként magampista te éltél és dolgoztál már a sogoréknál? Csak hogy pontosan megtudjuk itélni a vélelényed értékét.

Engem érdekelne de tényleg.

kritikusolvaso 2007.09.09. 12:17:21

Idézet :
"magampista 2007.09.09. 12:06:40
Ostoba! "

Fent láthatunk egy tipikus érvelési utat magampista tollából. Rendkívűl meggyőző rendkívűl irodalmi rendkívűl szórakoztató. Külön élvezem hogy minden hozzászólásoddal egyre hülyébbet csinálsz magadból. Rendkívüli vagy az biztos.

kritikusolvaso 2007.09.09. 12:34:34

egyébként nem a hurráoptrimizmusomat fejtettem ki hanem egyszerűen elmeséltem hogy én miután több próbálkozást is tettem hogy a fiamat otthoni lovasiskolába vigyem mit TAPASZTALTAM az osztákoknál. Persze lehet vitatkozni egy tapasztalattal lehet a zsiráfra azt mondani hogy márpedig ilyen állat nincs de hat az ugye azt minősiti aki ilyeneket mond.
De teljesen feleslegesek az érvek veled szemben mert egy cseppet sem hatnak meg téged nyilván továbbra is le fogod irni hogy márpedig nem kolbászból van itt a kerítés. (teszem hozzá hogy ez a mondás már a nagyanyám szájából is elavultnak tünt) és egy cseppet sem érdekel az se hogy rajtad kívűl senki "SENKI" nem állította ezt.
Itt is megvannak a problémák arról is tudnék mesélni fe hidd el illetve szeretettel meghívlak egy hétvégére hozzánk hogy megmutassam pl. pedagógiai szempontból legalább 100 évvel a magyar heylzet elött járnak. Szerintem mindenki jobban járna ha magyarország a JÓ példából tanulni próbálna és nem gúnyolódna rajta. Szóval ha érdekel elviszlek az itteni lovasokatató helyre meg a gyerekem iskolájába meg egyáltalán végigsétálsz Grinzig egy utcáján átmész egy zebrán például elviszlek a munkahelyemre megismerkedsz itteniekkel és ha ezek után is ugyanaz marad a véleményed akkor meghajolok elötte.

MosoMasa 2007.09.09. 12:56:05

nos hát én nem fikáztam az osztrák létet, és iskolát sem, meg a többit sem. Arra reagáltam, ahogy te előadtad a problémád, hogy ott milyen fasza, és nem olyan fos mint itt a nyomorult magyaroknál!
Nos gondolom te sem voltál minden osztrák táborban, én sem minden magyarban - de! én tapasztaltam itt normális hozzáállásokat is, felkészült nevelőkkel, és nem drágábban mint az átlag, tehát nem elit tábor. Ugyanígy gondolom odaát is van moslék hely, még ha annyira fényezni is akjarod.
Ha meg annyira fasza, akkor is tulok dolog visszafelé köpködni, főleg ha elhúztad a beled innen.
szóval a hozzászólásokról ne okíts ki, mert gyökérként kezdted és akként is fejezed be. Egyébként rohadtul nem érdekel a gyereked iskolája és a munkahelyed sem. ....a mondások, szólások egyébként ne azért használatosak, mert hú de trendik, meg hú de aktuálisak és frissek, hanem azért , mert nyelvtörténeti dolgok, és színesítik, valamint jól, találóan kifejezik a mondandót, véleményt, stb. A nyüves zsiráfod is lerágott cvsont ilyen erővel, legalább magadhoz lehgyél következetes, ha már semmi mást nem vagy képes felfogni, csak puffogni, meg köcsögségeket a másikhoz vágni, bizonyítván sosemvolt igazadat a magadhoz hasonlók előtt! udod: az ember olyan amilyen embereket (sleppet) gyűjt maga köré. Na itt aztán megtalálod a magadhoz valókat.

MosoMasa 2007.09.09. 13:02:56

És ha már itt járunk, és olyan nagyon állítod, hogy micsoda magas képzettségű és kultúrált hozzáállású mindenki odaát, még egy kis lovasnapköziben is - akkor lehetne arról is beszélni, hogy ez a magaskultúrájú brancs miért eregeti az ipari szennyet a folyókba, miért telepítik a szemétégetőt olyan helyre, ahonnan tudvalevlően az összes retek nálunk köt ki! Ez nem tartozik ahhoz a magas kultúrához amiről beszélsz? Vagy az általad köcsögnek tartott magyaroknak mindegy?

kritikusolvaso 2007.09.09. 13:13:45

1. " Arra reagáltam, ahogy te előadtad a problémád, hogy ott milyen fasza"

Én azt mondtam hogy ott egy adott lovashely ahová a gyereket viszem az milyen, és nem állitottam általában az osztrákokról dolgokat mégha te ezt is szeretnéd hinni.


2. "Egyébként rohadtul nem érdekel a gyereked iskolája és a munkahelyed sem"

Hát nem tudok mit kezdeni veled! már mindennel próbálkoztam de hat téged nem érdekelnek a tények sem akkor itt a kör bezárult asszem.


3. "olyan amilyen embereket (sleppet) gyűjt maga köré"

nemhinném hogy arról hogy körülöttem kik vannak bármi fogalmad lenne, de mint irtad erre nem is vagy kiváncsi mert ugye a tények nyilván zavarnák az agyad zavaros elképzeléseit.

Ui:

Szerintem ezzel hogy nem vagy kiváncsi a tényekre mindenki elött bebizonyitottad hogyan is mondasz véleményt valamiről, hogy oylan dolgokkal gúnyolodsz amiről halvány fogalmad sincs. Szerintem ez szép lezárása a hozzászolásaidnak ezen a poszton, kicsit meg is nyugodtam hogy nem ismertelek félre és elfért rajtad amit kaptál.

További sok tartalmas kommentelést kivánok neked és a többieknek meg ajánlom figyelmébe ha mást nem ezt a fenti hozzászólásodat, így mindenki a saját fejében elhelyezhet téged és nem keveredik veled ilyen felesleges vitába.

A részemről lezértam az ügyet de ha meggondolnád magad továbbra is áll a meghívásom küldjél emilt és rendelkezésedre állok.

------END-----

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.09. 13:19:38

nem mintha nem lenne mind1, magampista, hogy ki kezdte a parasztkodást, de ez igazából ténykérdés: te. Azt is leírtam, hogy natibi visszaugatásos stílusát sem tartom jó dolognak, de vele legalább tartalmilag egyet tudok érteni. Ő ugyanis tapasztalatokat írt le, te meg alpári módon kezdtéél erre demagogizálni, anélkül, hogy bármilyen tapasztalati alapokon nyugvó meggyőződésed lenne.

Egyben viszont egyetértünk: az itteni mentalitás kialakulásához valóban hozzájárul a natibi féle elvándorlás. Igen, neki kellett volna maradni, neked meg menni. Ő ugyanis a hozzászólásai alapján egy felnőttként gondolkodó normális ember, te meg egy félművelt, nagypofájú nímand vagy.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.09.09. 13:28:04

Fú, ez nagyon izgi, folytassátok. Mivel is indult? Valami ló, meg gyerek, meg tábor?

MosoMasa 2007.09.09. 13:28:05

Nem mondtam, hogy nem érdekelnek dolgok, vagyis hogy semmi nem érdekel - de van olyami amire valóban nem vagyok kíváncsi. Ne ferdíts ennyire kérlek.
Akkor lécci állást is keríthetnél, ha már ilyen szívesen invitálsz és ragaszkodsz.... na akkor egy hétvégén meglátogatlak, de nincs kedvem arcszétkenni, pofátleszakítani és társaihoz....
írhatsz levelet a következő helyre:
sajt_keksszel kukuc freemail

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.09. 13:33:13

elkezdtem olvasni ezt a natibi és magampista közti vitát, de aztán abbahagytam.
Minek?

MosoMasa 2007.09.09. 13:33:58

herodes 2007.09.09. 13:19:38
melyik szó az alpári? És miből gondolod, hogy azért mert más véleményen vagyok attól nem vagyok gondolkodó? Nem ismétlem már többször: mivel volt/van a bajom. És azt sem, hogy gondolkodásnak nem tartom azt, hogy a fa mögül, hosszú bottal szúrkálni egy kutyát, az nem hőstett, és az sem, hogy hogy kintről pocskondiázni az itthoniakat!

Pauleiner 2007.09.09. 13:39:01


---Akkor lécci állást is keríthetnél, ha már ilyen szívesen invitálsz


:))))) hát szerintem magampista ezt a lehetőséget csúnyán elpuskáztad!!!!

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.09. 13:54:36

magampista, idéznék a második hozzászólásodból:

"Ott vazze a kerítés is kolbászból van, kis idomított nyestek nyalják ki a nebuló seggét szarás után"

"Öntisztítóak, nem szarnak, és enni sem kérnek, nem büdösek, viszont parancsra leszopnak"

nincs több kérdésem

Télikert az igazi 2007.09.09. 13:55:28

Puff neki! Egyvalamiről elfeledkeztünk. Lehet hogy
Machay János == magampista
^_^

ámátőrők vagyunk

MosoMasa 2007.09.09. 14:05:38

herodes 2007.09.09. 13:54:36
Jujj!!! cscsúnyát mondott a bácsiiii! Jujj, jujj most mi lesz? Aszonta hogy szar!

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.09. 14:22:02

az volt a kérdés, hogy alpári módon reagáltál-e. Erre szinte számonkérően azt kérded, hogy hol is voltál te alpári. Majd mikor megmutatom, hogy hol, akkor meg azzal jössz, hogy és akkor mi van.

Ne is haragudj, de nem vagyunk egy súlycsoportban vitakészség tekintetében. És most nem magamat dícsértem, te itt ebből a szempontból masszívan az alsó 10%-ot képviseled. Mind1, én élvezem, mert minden hozzászólásoddal egyre jobban hülyét csinálsz magadból, nekem meg egyre vidámabb a vasárnap délutánom :)

MosoMasa 2007.09.09. 14:32:05

Szeretem az önjelölt igazságosztókat! Valahogy persze mindig úgy osztják az osztályzatokat, hogy őnekik vannak a jobb pontjaik! ;)
Azért az alpáriság, a nyersesség, a szabadszájúság, vagy a mocskosszájúság között vannak bőven különbségek. Ha valaki azt mondja hogy szar, az még bőven nem alpári. Olyan jó hogy vagy te is, te kis önjelölt ész!

Pauleiner 2007.09.09. 14:53:48

herodes

:DDD tegnap is igy jart de sose tanul ugylatszik! viszont nekunk nagyon szorakoztato :DDDD

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.09. 14:59:53

méééég, magampista, mééééééég, annyira jókat röhögök :)

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.09. 15:02:14

önjelölt igazságosztónak neveztél? nem úgy, mint te, kicsihuszár? :)

Télikert az igazi 2007.09.09. 15:09:47

hát ez az ember ^_^
azthittem már mindennel találkoztam de a magampista mindent üt

ez már tragikomikus

MosoMasa 2007.09.09. 15:11:20

egyszerű vagy és közhelyes. Tipusosan paraszt, aki csak azért kötözködik, mert szórakozik, és mikor elfogynak a nemlétező érvei, akkor jön kicsihuszárral meg ilyenekkel.Ezek épp annyira üres dolgok, mint az izé-zés a beszédben: meggyőződés nélküli üres szavak - tölteléknek is kevés. Uggyan már, valami konstruktívabbat, ha lehet! Vagy menjél lovagolni, vagy ingyen szarni az árkádba! jajajjj! Most mi lesz, megint szart mondott a bácsi!

Télikert az igazi 2007.09.09. 15:27:17

Best of magampista:

-Jujj!!! cscsúnyát mondott a bácsiiii!
-Akkor lécci állást is keríthetnél
-Egyébként rohadtul nem érdekel a gyereked iskolája
-az ember olyan amilyen embereket (sleppet) gyűjt maga köré
-mert gyökérként kezdted és akként is fejezed be
-mert nyelvtörténeti dolgok, is színesítik
-Ostoba!
-illemtanári diplomája van
-Ott vazze a kerítés is kolbászból van
-kis idomított nyestek nyalják ki a nebuló seggét szarás után
-gombnyomásra azt teszik amit a kis pöcsös akar
-Öntisztítóak, nem szarnak
-parancsra leszopnak


és ez csak ez a poszt :DDDD

Télikert az igazi 2007.09.09. 15:28:43

ja kimaradt a kedvencem:
a no 1
-Tipusosan paraszt

ez a gyerek gyilkosabb mint a hererák

MosoMasa 2007.09.09. 16:01:24

Télikert az igazi 2007.09.09. 15:27:17
Na most akkor ezzel mit akartál mondani gugyerák? Mestere vagy a copypaste technikának? Sárga öves?
Hagyjál már a nyomoroddal. ha nem tudsz egy értelmes mondatot kinyogni, akkor toldd arrébb a biciklidet - menj az anyázós blogba, ott vannak neked való és fajsúlyú posztok! Mondtam már: egyszerű vagy mint a faék. Kötözködj mással koma!

Télikert az igazi 2007.09.09. 16:17:08

most mér bántasz én csak dicsértem a stilusodat

már azt se szabad ^_^

MosoMasa 2007.09.09. 16:19:43

Gyakoroltam én is, hátha én is tudom, és lőn!
Best of Télikert az igazi:
-azthittem már mindennel találkoztam
-j
-Puff neki!
-Lehet hogy
-mindent üt
-ez már tragikomikus
-ja kimaradt a kedvencem
-tényleg beleléphetne a szájába már

Télikert az igazi 2007.09.09. 16:21:07

kiraly nekem teccik ^_^

de nem üt úgy mint elsőre találj ki mást

MosoMasa 2007.09.09. 16:32:22

Tied, viheted.... ;)
Nyomtasd ki poszternak!

joa 2007.09.09. 17:04:59

Szerintem ez az ember, aki írta ezt a levelet, egy vérbeli segg.
Tuti, hogy soha nem fogom hozzá vinni a gyerekem, ha lesz.
Ahelyett, hogy racionálisan szemlélné és közelítené meg a hibáikat, az olvasó érzelmeire apellál, és nem látja be, hogy a huszonegyedik században bizony garanciát kell vállalni azért, amit szolgáltat.
Szvsz nyalja ki.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.09.09. 17:14:13

Bizonyám,mert az úgy van,hogy ha a 9 éves lurkót elviszed a motocross táborba ott a nap végére dugattyúgyűrűt kell ám tudni cserélni,de legalábbis kuplungot állítani a purdénak különben csak nézheti ahogy a jobbak mennek körbe-körbe:)Amit ez a tag tud az valószínüleg a sportolók nevelése,de az egyszerű földi gyerekekhez-akik nem akarnak bajnokok lenni csak egyszerűen jól érezni magukat- nem sok köze van. Meg kellene érteni,hogy van akinek a lovaglás csak szórakozás,nem lehet mindenkiből kibaszott zsoké,de még díjugrató sem...

MosoMasa 2007.09.09. 18:58:53

scheerti
Na ez aztán jó hasonlat volt! Ül rendesen!

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.09. 19:32:56

magampista, te honnan örökölted ezt az éleseszű következtetőképességet? Honnan veszed, hogy azért kötözködöm veled, mert élvezem? Jah, hogy az előző hozzászólásban konkrétan leírtam? Tényleg :)

De hogy még a mostaninál is jobban élvezzem, csak úgy az én kedvemért, ráadásnak, kérlek írj valami olyat, ami szerinted alpári. Ugye a gyerekeket parancsra leszopó lovak nem ér, meg a szaros segget tisztára nyaló nyest sem, mert ezek egyrészt voltak már, másrészt meg ugye -amint kifejtetted- ezek nem is alpári kiszólások. Nosza, ne fogd vissza magad, tényleg kiváncsi vagyok, hogy milyen az, amikor még önnönmagad szerint is alpári vagy :)
Ja, és nem kell csak azért óvatoskodnod, mert én ilyen egyszerű vagyok és közhelyes, meg ugye láthatóan nem tudom megvédeni veled szemben az álláspontomat, mert amúgy is "tipusos paraszt" is vagyok, ugye. Szóval ne kímélj, adj bele mindent!

MosoMasa 2007.09.09. 19:49:15

Jó, legyen alpári - ámbár nem személyeskedő. Lehet hogy nem nevezhető szépnek, de nekem nagyobb alpáriság vaktában faszozni, meg köcsög és mocskos magyarozni, és a többi. Nem vagyok egy nagy magyarkodó, különösebben nem izgat a dolog, de tahóság ilyenek állítani, annak aki épp 50 m-el a határ úloldalán lakik. Ezek után már alig várom mikor kezd valaki komunistázni, vagy orbánozni - az is legalább akkora alpáriság.
Szóval alpárizhatsz ha jól esik így vasárnap este a jó kis lövős-baszós film előtt....

Télikert az igazi 2007.09.09. 19:56:21

"Na ez aztán jó hasonlat volt! Ül rendesen! "

ezt a seggnyalást pistike ejnye ejnye :D

MosoMasa 2007.09.09. 20:12:24

na koma, oszt ebben mi a seggnyalás? Hogy baromságokat ír a csávó? Vagy mire gondolsz? Bazzmeg, te is már csak zsigerből osztod az észt - ahogy említettem vala. Ostoba

Télikert az igazi 2007.09.09. 20:32:04

tudjuk pistike mindenki ostoba csak te vagy a nagyágyú

de jó is hogy köztünk vagy :DD
koma :DDD

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.09. 20:49:54

fokozatok:
1. nem alpári
2. alpári, de akkor mi van?
3. más is alpári
4. más még alpáribb

kurva jó :) és még én vagyok egyszerű :)

Télikert az igazi 2007.09.09. 20:51:11

még az jutott eszembe hogy mivel magampista szerint idézem:

"gyereknek előbb utóbb bele kell szokni a társadalom szokásaiba"

ezért fogjon egy egy seprüt és ellehet kezdeni a moszkvatértől a körutat :D

csak a belszokas miatt (voltal katona elmebajnok :))

Hebelebebele 2007.09.09. 23:18:11

igénytelen honlap, igénytelen cég.. ennyi. Többi nem érdekel! =DD

grigorij (törölt) 2007.09.10. 08:23:31

Be kell szokni vagy sem, a szülő NEM erre kérte fel őket! Már korábban írtam, a nevelés a szülő feladata! Én valszeg jól pofánvertem volna, ha az én kölkömmel szórakozik!

Télikert az igazi 2007.09.10. 09:41:49

ugylátszik magampista iskolában van :DDDD

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.09.10. 10:45:18

na koma, oszt ebben mi a seggnyalás? Hogy baromságokat ír a csávó?

-Az irónia mint olyan nem az erősséged. Sőt,úgy egyáltalán az írott szöveg értelmezése sem. Másrészt nem vagyok csávó,az cigányéknál szokás( meg nálad,bár a kettő ugye nem zárja ki egymást).Legyen egy szép napod!

Bástya elvtárs (törölt) 2007.09.10. 13:07:46

Gyerekkoromban sose bírtam a tornatanárokat, különféle edzőket stb. Mindig utolsó voltam a tornasorban, ennek megfelelően mindig csak lecseszni lehetett, hogy ezt vagy azt a gyakorlatot miért nem tudom úgy megcsinálni, mint a többiek. Mintha én tehettem volna arról, hogy én voltam az utolsó a tornasorban.

MosoMasa 2007.09.10. 14:31:00

hú de önérzetes itt mindenki hirtelen! húha! Az osztrákoknál ilyen nincs!

Újlaki 2007.09.10. 17:55:09

"Tessék mondani, ha megveszi valaki a mozijegyet, de a film felénél kijön az előadásról, visszakapja a jegy árát?"

Ha nem azt a filmet vetítik, amire a jegyet vette, bizony vissza kell adni. Hát még ha jegyszedő a nézővel szedetné fel a csikket a szünetben.

2007.09.10. 18:13:34

Korrekt az lett volna, ha Machay úr visszaadja a pénzt, és felvállalja annak a rizikóját, hogy egy-két megrendelt ebéd a nyakán marad. Hiszi -e, vagy nem bőven meg is érte volna. Feltéve persze, hogy valóban nem olyan rossz az a tábor, és csak egyedi estről van szó.

Miért ne??? 2007.09.10. 23:52:07

Sziasztok!!!
Ismerős által belátásom van erre a dologra meg hát nem egyszer voltam már ott mondjuk verseynt nézni!!!
A két dolog!!!
Kérdezzük meg a kedves urat mióta megy a lovarda hánya hányan tartottak ki mellette ,kik vannak még ott az indulás óta!!!!
Vezetőség tagok kivételével!!!
ÉS hogy miért van hogy a gyerekek meg maguk a rendezők is máshonnan rendelik az ételt nap mint nap!!!
és a gyereke meg a többi klubbtag eredményei megnézhetőek különben a dijugratas.hu weboldalon!!!
Hát érdemes:)

Sz0M|45 2007.09.11. 07:22:15

Tipikus. Egész élet munkája a lovasoktatói karrier és kurva komolyan is veszi, mer más nem maradt. Olyan mint az úszóedző. Csak egy dologról tud ugatni, de arról rengeteget, abban ő az okos, azt ő tudja. Rend, fegyelem, mer ezt a sportot nem lehet máshogy. Hogy leszel az univerzum mindenkori bajnoka kisfiam, ha nem veszed elég komolyan?

btw, ez mi?:

"A reggel nyolc nem azt jelenti, hogy akkor rögtön megkezdődik az oktatás, ez nem iskola, ahol kötött órarend van. "

ha 8-ról van szó, akkor ne fél10-kor érkezzél meg bazmeg. Ezzel érvel, hogy "nem iskola". ..ennyit az alázatról.

Sz0M|45 2007.09.11. 07:28:39

btw: táborban dolgoztatni a gyereket ősi román szokás

2007.09.11. 09:36:33

A1V: jó, hogy említed. ezért nem járok mostanában uszodába. a nyolc sávból minimum ötben edzés van, ami abból áll, hogy egy embernek látszó lény torka szakadtából "oktatja" a hat-nyolc éves gyereket, olyan stílusban, amilyet egy tengerészgyalogos boot camp kiképzője nem engedne meg magának.

Cardamon 2007.09.11. 11:07:36

Mint gyakorló szűlő aki kicsit izgága is nagyon meg tudom érteni az anyukát.
Hasonlóban voltam én is csak úszó táborban , ahol a gyerek közül ki választották a tehetségeseket , azok úsztak és a többiek mesét néztek valami tető alatt.
Nagyon megvoltam lőve mert nekem dolgozni kellett és a gyereket nem volt hová tenni (8 éves volt)
Megkérdeztem, hogy jól érzi ezen kivül magát vagy keressünk mást? Maradni akart .
De volt olyan mikor én is neki ugrottam egy két embernek a gyerekért . Meg is torolták a gyereken . Viszont megérte.

Nem értem , hogy aki szeretne azt kapni a pénzéért amit kialkudott, vagy igértek neki akkor miért ő az idióta , kekec elkényzeztett gyerkű.

Mondjuk, ha első nap aki foglalkozik velük azt nem késik el és egy ki oktatást tart a szülőknek is, hogy mire számítson a gyerek meg a szülő akkor kisebb lett volna a balhé !

BiG 2007.09.11. 17:12:16

Táborozás, jajdejó...
Szervezzünk dekoncentrált emberkéknek koncentrációs tábort...

Machay úr meg jól teszi, ha az alkalmazottai körmére néz. Az igaz, hogy a lovaglás egy összetett valami, meg felelősséggel is jár, de ezt át kell tudni adni a pöttömöknek. Különben szart se ér az egész. Ha ehhez nincs türelme és affinitása, akkor ne szervezzen ilyen napközistábort. Mert a gyerek nem hülye, de ha nincs tisztában a feladatokkal, akkor nem is tudja jól megcsinálni.

Üdv!

moli 2007.09.25. 10:22:03

a mozinak vissza kellene adnia a jegy arat.
machaynak meg el kellene gondolkodnia onmagan.

JerrycoCane 2008.08.11. 22:11:46

Minek kell egy kilenc éves gyereket odaengedni a nagy csúnya pacihoz?
A szülő meg elmer menni dolgozni és nem fél, hogy letaposhatják a kölyköt?
süti beállítások módosítása