Tékozló Homár

Meg sem próbálják kézbesíteni a csomagot

2007.10.02. 10:18 | szily | 49 komment

Van ugye a szomorú tény, hogy az a balfácán, aki Magyarországra született a XX. század hetvenes évei óta, az az életben többet nem fog minőségi focit látni élőben. Hasonló helyspecifikus átok, hogy aki itt él, annak soha nem fogják rendesen kivinni a csomagját. Még az jár jobban, akinek olyan hamar visszaküldik a pakkját a feladóhoz, hogy a postai alkalmazottaknak nincs idejük ellopni azt. Zsanett egészen jól járt a Magyar Posta alattvalóihoz képest, mert csak hatvan eurót bukott. A dolog pikantériája, hogy ezúttal nem is a Gonosz Mamut, hanem a DPD kézbesítőcég szívatta meg. A Homár sokat álmodoztt a pillanatról, amikor a szél a postai monopólium üszkös hamvait összekeveri a Magyar Televízió izzó maradványaival, de ezek után már ebben sem bízhatunk.

Kedves Homár!

Zanzásítva az előzmények: egy nagyértékű, értékbiztosított postai csomagot vártam július legvégén Franciaországból. A csomag nem érkezett meg, a feladó elutazott (ebay-es eladó), nem ismertük a követési számot. Mindenesetre az ilyen csomagok két úton jutnak el a címzetthez Magyarországon, vagy a hagyományos postai úton, vagy a DPD-n keresztül. Jelenlegi tudásom szerint azt pusztán csak a véletlen dönti el, hogy melyik úton-módon jut tovább. Én, mivel szerettem volna a csomaghoz hozzájutni, és csak nem érkezett meg, mindenhol érdeklődtem, belértve a DPD-t is, hogy esetleg náluk van-e a csomag, de mivel nem volt meg a követési szám, sehol sem próbáltak meg segíteni. Ez történt augusztus 6-án. Mint később megtudtam, a csomagot a DPD augusztus 9-én visszaküldte Franciaországba, "címzett nem kereste" megjegyzéssel. A csomag visszaküldése önmagában 27,54 euró volt, amit a feladónak kellett kifizetnie szeptember végén, amikoris a csomagot visszakapta Franciaországban. A köztes időben természetesen mi még érdeklődtünk a DPD-nél (augusztus végefelé, immáron a követési szám birtokában), ekkor viszont a követési számot már nem is kérte az ügyfélszolgálatis hölgy, csak a címet, és lám, gond nélkül megtalálta a csomag adatait, ami ekkor már rég nem volt Magyarországon.

Én csak gyanítottam, hogy a csomagot meg se próbálták kézbesíteni, hiszen általában mindig van itthon valaki (nagymama), illetve azokban a hetekben a GLS és a posta EMS szolgálata is sikeresen hozott ki csomagokat, de korábban a DHL és a UPS is.

A csomagot időközben a feladó újra elküldte nekem, egy nagyobb dobozban, így az első kézbesítés, illetve nem-kézbesítés dokumentációja jól látható a csomagon. 07.27-én a 011-es számú DPD-s futár beikszelte a "hibás cím", illetve "nem teljes kézbesítés" opciót, és ezzel lezárta az ügyet. A címzés láthatóan pontos volt, név, utca, házszám, emelet, ajtó, illetve irányítószám, minden stimmel a csomagon. A nevem a kapucsengőn ki van írva, ha ez lett volna esetleg a gond.

Az újbóli kiküldés, illetve visszaszállítás nekem 60 euróba került nagyjából, azaz 15000Ft-ba. Ez elkerülthető lett volna, ha a 011-es számú DPD futár nem hanyag (lehet, hogy csak nem volt kedve feljönnie a harmadikra...), illetve ha a hölgy, akivel aug.6.-n beszéltem a DPD ügyfélszolgálatáról, készségesebb, és ért is számítógépes rendszerükhöz.

A feladó pedig hiába reklamálta meg a kézbesítést, a francia posta elutasította. Minden, amit én tehetek, az az, hogy elküldöm neked ezt a post-ot, hogy mások okuljanak...

Zsanett

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boribonmackó 2007.10.02. 10:32:21

Nálunk minden így működik. Egyszerűbb elmenni érte....

szeloka 2007.10.02. 10:33:52

Kuc kuc,hát így megy ez.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.10.02. 10:34:31

akik házhoz mennek barmok.

nekem folyamatosan a szomszédba viszik a pizzát. a kapucsengőn még el tudja olvasni a nevet, de a lakásajtón már nem.
(mondjuk van egy kis kavar a kaputelefonon a 13-assal csenget hozzám, de az ajtó fölött 12-es szám van.)

de nem a szám rendeli a pizzát hanem a név. és az mindenhol faszán látszik és ki van írva. szomszéd nénit meg mindíg basztassa a pizzafutár :)

Öltönyös (törölt) 2007.10.02. 10:44:53

Óyee, ismét porszem kerül a gépezetbe:D Vanitt olyan gépezet, ami JÓL működik? Nem hinném! Esküszöm megírnám! De azt meg nem teszik be a Homárba, meg máshol sem izgatna senkit!


oltonyosrabszolga.freeblog.hu


"Begyűrlek, mint postás a CDmellékletet"

Káposztakukac 2007.10.02. 10:47:12

még a dpd is ilyen béna???

báró Csekonics 2007.10.02. 10:50:09

DPD egy ősi román...
Ha már futárcég, akkor ne akarj 20Ft-ot spórolni (pláne méregdrága biztosított küldeményen) és DHL, UPS vagy esetleg (de csak ha a másik kettő nem használható valamiért), FedEx.

M.kir. Postára meg tényleg csak azt add fel, ami túl nagy volt a papíraprítónak... :-D

Dr. Kix 2007.10.02. 11:00:14

Nekem a DPD-nél konkrétan csomagomat lopták el.

"Írnak erről a magándetektívek kézikönyvében: MESSZIRŐL ELKERÜLNI!"

nikii 2007.10.02. 11:11:11

Széttörlek, mint postás a CD-mellékletet.
www.vicc.hu/index.php?tz=2235,2239+5

Majmász Gedeon 2007.10.02. 11:12:13

A 011-es számú DPD futárra terhelném a pluszköltséget, ha már egyszer ő volt a hibás...

Secnir 2007.10.02. 11:16:28

posta?
haha.

nemegyszer volt olyan, hogy a postaládában másnak szóló levelet találtam. lecsekkolom: utca házszám stimmel, a város nem. no comment.

nikii 2007.10.02. 11:18:32

Postás bedobja a levelet. Város, utca stimmel. Más nem.

Dr Gregory House 2007.10.02. 11:18:32

A Magyar Posta honlapjáról:

"A World Mail Awards "Minőség" kategóriáját idén a Magyar Posta szponzorálta."

"A Londonban megrendezett díjátadón részvételünk azért is volt fontos, mert 2008-ban a díjátadó helyszíne Budapest lesz, a vendéglátó szervezet pedig a Magyar Posta Zrt."

Arra leszek kíváncsi, hányan jönnek el, ha a meghívókat a Magyar Postánál adják fel.

Dr Net Elek (törölt) 2007.10.02. 11:19:09

A 011-es dpd futár monnyonle az aug. 06-i droidnövel együtt!

Dr. Kix 2007.10.02. 11:33:21

Nekem csomagomat tulajdonították el DPD-ék.

A legszebb az egészben, hogy lehet a csomagot nyomon követni neten. 2 nap alatt elért a cucc Pestre Franciaországból, majd 5 nap után rákérdeztem, hogy miért nem ért már hozzám el. Válasz: eltünt (!).

Szóval a DPD jó, ha külföldön vagy, de a magyar 'dolgozói' lopnak. A rohadás ölje meg azt, aki lenyúlta az MP3 lejátszómat.

csuf (törölt) 2007.10.02. 11:36:00

nekem kétszer a hozott a DPD németországból vásárolt cuccot. először egy távvezérlőt (240 euro + 20 csomagküldési díj). hazaértem kb DU. 4-kor. postaláda megnéz , semmi. kb 6 körül lemegyek , beállok a kocsival a garázsba , visszafelé jövet postaláda megnéz és benn egy cetli - nem hivatalos papír , csak egy valahonnan letépett cetli - rajta a következő szöveggel : XY-nak , csomag németországból , kérem hívni : és itt egy mobilszám. megsem próbálta fölhozni , pedig a földszinten lakunk. de még a kaputelefefont sem nyomta meg. ez egy pénteki nap volt.szám felhív , mondja legközelebb majd csak kedden jön (kb.70 km-re van a telepük) és akkor DE. 10 órára ha elfáradnék az X autószalonhoz , az jó lenne , mert ő oda visz csomagot és akkor az milyen jó lenne ha én oda tudnék menni érte , mert akkor neki nem kellene bejönnie a belvárosba hozzám , mert nagyon sok melója lesz kedden. elmentem érte...

másodszorra pedig gumikat rendeltem németo.-ból , de amikor megtudtam , hogy a gumik is DPD-vel jönnek majd , akkor szállítási címnek egy barátom autószerelő műhelyének címét adtam meg. ott nem kell cetlit hagyni a postaládában , mert ott reggel fél 8-tól este 6-ig ott vannak. és rendben meg is érkezett.

Rák Attantam 2007.10.02. 11:48:12

Megoldás:
-csomagot irrrrdatlanul erős ipari ragasztóval bekenni.
-csomagra ráírni: 4 nap múlva örökre megköt, oldószer a címzettnél

Hidd el, aki kézbeveszi az így feladott csomagodat, személyesen fogja időben átadni neked. :)

vernarancs 2007.10.02. 11:49:34

Rendes futarcegeknel ez ugy muxik, hogy a futar legalabb 2x de inkabb 3x megprobal kezbesiteni es utanna hagy egy cetlit, hogy itt jartam, stop. itt es itt at lehet venni a cuccot.stop.

pingpong 2007.10.02. 11:52:32

bezzeg az egyesült királyságban boldogan lehet e-bayezgetni, még akár szingapúrból is. tudom, aki szingapúrból rendel...de mindig minden megérkezik :)

mollyqueen (törölt) 2007.10.02. 12:00:56

Én augusztus 27-én adtam fel egy levelet Berlinben Budapestre...(Születésnapi meglepetés lett volna a páromnak)... de a levél még mindig nem érkezett meg...Pedig személyesen adtam fel, meg is kérdeztem, hogy elég-e rá a bélyeg...
Sebaj, azóta már személyesen elmeséltem a tartalmát :)

2007.10.02. 12:28:15

Amikor megszülettem, a családi fáma szerint nagynéném csak vagy fél évvel később értesült a tényről postai úton, mert akkor kapta csak meg a lapot/táviratot, vagy mit küldtek neki őseim.
De ő legalább megkapta.

Nekem eddig csak egy cd-m és egy pótolhatatlan fénykép veszett el a nyomorék posta karmai között. Ja meg egy igénylőlap diákigazolványhoz (mellesleg aznap egyszerre 3 különböző levelet küldtem ugyanarra a címre, ebből a másik 2 meg is érkezett). Azóta nem használom a postát, csak ha végképp nagyon muszáj, vagy ha jelentéktelen dolgokat akarok küldözgetni.

LiBerti 2007.10.02. 13:07:54

Hát ez már el sem érte az ingerküszöbömet... Ez már a teljes apátia lenne? Vagy csak azért nem érdekel, mert errefelé a osztrák posta hozza ki a csomagokat és a leveleket? (Idáig minden megjött.)

2007.10.02. 13:10:13

Nem tudom, megvan-e még a doboz, amin jól látható a első címzés.
Ha igen, akkor érdemes lenne a cégnél reklamálni, mert nyilvánvalóan a futár hibája volt a dolog.
Persze, az ügyintézést bonyolítja (igaz, nem tudom, hogy így van-e DPD-ékél, vagy csak a mi cégünknél), hogy reklamációt az adhat be, aki a fuvardíjat fizette, fizeti. Ha jól értem, itt ez a francia feladó volt.
De, pl. egy fénymásolat a doboz címzéséről meg mondjuk a lakcím kártyádról, és szerintem ez alapján még egy csiga zabáló francának is el kell tudnia dönteni, hogy nem a Ti (feladó, címzett) hibátok, hogy az első kézbesítés meghiúsult.

Amúgy, bár valóban lehet névre, címre keresni a redszerekben, általában, néha mégsem műxik, mert pl. egy betű el van írva (nem is a csomagon, hanem az adatrögzítő elklimpírozott valamit). De azt írod, itt megtalálta aztán a hölgy, tehát az is DPD hiba, hogy először nem találta...
Mondjuk, találtam én meg már elgépelt névre érkező csomagot csak az alapján, hogy ismertük a feladó és a címzett várost, meg a körülbelüli feladási időpontot. Igaz, mondjuk 100 tételt kellett végigpörgetni...
Ja, és a kézbesíthetetlen küldeményeket illik az itteni futárcégnek NYOMOZNIA, pl. a név alapján kérni egy telcsiszámot a tudakozóban, netán, ha minden kötel szakad, akkor a feladótól kérni egy pontosítást, és, csak ha ezek sikertelenek, akkor visszafordítani a csomit. (nálunk erre 14 nap van)
Szóval, több sebből vérzik a dolog, szerintem ne hagyd annyiban, hogy csak a Homáron panaszkodsz!

csakazértse 2007.10.02. 13:18:36

Nekem soha nem tünt el csomagom. Igaz nem is vártam sehonnan.

videkipesti 2007.10.02. 13:37:02

A Magyar Posta érdekes jószág, asszem mindíg is az volt...nekem tűnt már el étkezési utalványom, bebiztosítva, utalvány sehol, kártérítés sehol, pedig ígérték. Fontos írat feladva- lakáshitel ügyintézéshez hihetetlen sürgős és fontos- ajánlva, minden szarral bebiztosítva, expressz..feladva említett cucc hétfőn, kedden postaláda üres, postán keres(Nyugatinál), ott már nincs, cimzett nem volt otthon(!), semmilyen papiros nem hagy a helyszinen, hanem még aznap visszaküld debreceni központ, onnan, csütörtök reggel hazaküld szüleimnek, majd én fogtam magam és személyesen felhoztam egy kellemes 6 órás vonatozással színesítve. Nem kevés pénzbe került(nekem). Meg a tök felesleges postaköltség.

IMO 2007.10.02. 14:33:50

Mifelénk, itt a Királyerdőben, a postás motorral jár. Dudál egyet a ház előtt, és ha nem mész le, akkor buktad, pedig csak 3 csengő van kinnt, h a ház bármely pontján hallani lehessen, ha.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.10.02. 16:03:03

DE HA BIZONYÍTOTTAN JÓ A CÍM (ott a kezedben a doboz), KÉRD MÁR VISSZA TŐLÜK AZ ÚJBÓLI KÉZBESÍTÉS DÍJÁT!!!

Verbalis Inkontinencia 2007.10.02. 16:29:01

Nekem az államvizsga kérdéseim jöttek meg 4 nappal álomvizsga előtt. De nagyon örültem! Pedig 3 héttel előtte feladták, persze sima levélként.
(bár ebben az egyetem is köcsög volt, mert ok, h. hivatalos irat, de az emilcímem minek kérik akkor el, ha nem használják?)

nyulambulam 2007.10.02. 18:22:48

DPD-s tapasztalatom tényleg az, hogy Magyarországon egyszer sem próbálják meg kézbesíteni a csomagokat. Simán ráírják, hogy a címzett nem jelentkezett érte és visszaküldik. Gondolom, ha sikerült volna eljutni a címzettig, legalább egy sajtcetlit bedobtak volna...

flimo13 2007.10.02. 18:38:35

Legközelebb majd nem fogsz köcsög franciákat gazdagítani.

2007.10.02. 19:54:04

nyulambulam, nem tisztem, hogy védjem a konkurenciát ;-), de azért azt is vedd számításba, hogy Mo-n azért vannak ám nagyon vicces emberek.
A futárcégek meg némelyike (bár, nem tudom, a DPD vajon pont ilyet használ-e, mi igen, meg a GPS is) nem bedob, hanem ragaszt: ajtóra, kapura öntapadós cetlicske.
Azért így, mert a futár ugye nem postaládába kézbesít, hanem valakinek alá kell írnia az átvételt, és a futárnak, akinek egy nap sok tíz kiszállítása + még ennyi árufelvétele van, plusz idő a postaláda keresgélése.
Szóval, simán el lehet képzelni, hogy a vicces szomszédod cetlitlenít, és, így aztán valóban nem is keresed a csomagot.

dezsöatya 2007.10.02. 22:12:05

Nekem kétszer szállított a DPD. Először és utoljára! Bp-i cégnél vásároltam, nem tudtam melyik futárral küldik. Mikor már gyanús volt, hogy nem jön az áru, hívtam a céget, ott megadták a DPD elérhetőségét, hívtam őket is: Mondták, hogy még aznap kihozzák. Persze nem jöttek, csak másnap reggel. Tudom, hogy kis falu, ahol lakom, de akkor minek vállalja el a DPD a szállítást, ha nem teljesít időben? Soha többet DPD-t! (A DHL-től pl. mindig felhívnak előtte, hogy mikor otthon vagyok-e?...)

gazsi 2007.10.02. 22:35:08

Dpd-nél nyomtam 8 évet Ausztriában (625-ös depo Leopoldsdorf),mint futár.Átlag 14óra m.idő,mindenért levonnaka pénzedből,nem is vagy ember.A kb 300 futárból 1(!!!)osztrák sincs,vajon miért? Mellé kapod még bónuszként Ausztria legge@ibb főnökét HR POLAK-ot Én 3,5 tonnással jártam Bécs 10+23,naponta 2×raktam ki-be-ki-be a verdát,de kézzel ám! .Utolsó esetemnél besokalltam,és eljöttem.Röviden:péntek reggel csomag kivisz(kb1kg szigorúan csak saját kézbe adható!)otthon nincs,dolgozik. M.helyre pörköl,titkárnő szóla:aFertő tóra (osztrák oldala)lement vitorlázni.Kb 120km ,leszab,hotelba be recepciós mondá:kint van a vízen 2 nőcivel estig(naná, hogy nem az asszony,meg a kislánya!)nem jőn. Agyam eldurran,Vízhez leszab,vízirendőröknek bajt elsír,170LE-s volvo motopcsónakkal vitorlást megtámad,gruppen megzavar,csomag szakszerűen kézbesít.Fazon teljesen kihal,nagy jatt, köszönő levél a DPD-központba,milyen fa@a gyerek a futár.Isten bizony,még a Kronen Zeitung is megírta,a főnökeimet kitüntették,jutalom stb,én még egy kávét sem kaptam a szar kávéautomatájukból!Na de amiért írtam:8év alatt egyetlen csomag sem tűnt el! Úgy látszik ezt (is)azért jobban csinálják "tőlünk egy kicsit arrébb!

wihar 2007.10.02. 23:27:49

A mi cégünk a DHL "szolgáltatását"is igénybe szokta venni.Mire Kanizsáról Pestre ért a küldemény,egy kicsit átrendeződött a szerkezete.Többször is előfordult,hogy súlyos sérülést szenvedett a csomag.Ezért mostanában inkább mellőzzük a szolgáltatásaikat.Egyébként én már adtam postára csomagban akváriumot Miskolcra.Éppségben odaért.Csoda.Pedig nem is törékenyként adtam fel.Viszont akkor volt pár álmatlan éjszakám,mikor 50ezerért rendeltem üres dvd lemezeket.Előre utalással.Aggódtam rendesen,hogy nehogy lenyúlják.De a Magyar Posta szerencsémre jól végezte dolgát és ideért.Csak a mi országunkban van így,hogy eleve bizalmatlan az ember mindenféle szolgáltatócéggel szemben?Mondjuk meg is van az okunk rá....

nikii 2007.10.02. 23:58:17

A legjobb az EMS! Csupa kretén, rokker, kövér, mozgássérült... ilyen társaság. Nagyon jók, lelkiismeretesek, aranyosak, pontosak. Mindig minden időben érkezik.

A DHL használható még.

A TNT meg az UPS egy rémálom. UPS-sel kétszer kellett Ferihegyre autózni, hogy egyszer meghapjam, amit házhoz kellett volna hozniuk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.10.03. 02:29:05

UPS,Fedex amerikaban mint az oramu
percre latom hol jarnak es mindig pontosak

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2007.10.03. 10:56:32

A DPD nagyszerü cég. Hozott a futáruk egy csomagot, majd pedig megkérdezte, hogy hol van nálunk a WC. Érdekes, gondoltam, talán úgy kellene, hogy "Szabad Önöknél a WC-t használni?" Megmutattuk neki. Beletojt, le sem húzta. Amikor megírtuk a DPD-nek, hogy tartsanak traininget a munkatársaknak, mert nálunk elfelejette használni az öblítést, válaszra sem méltattak bennünket.
Nálam azóta egysíkú a DPD imidzse.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2007.10.03. 10:58:59

gazsi 2007.10.02. 22:35:08

Az én sztorim is bécsi. Ugye nem te tojtál a WC-nkbe?

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2007.10.03. 12:56:51

Hát, azért a DPD és a DHL szolgáltatása között a kettő nem különbség, hanem osztó. Németországból a DPD fele annyiért hozza el ugyanazt a csomagot, mint a DHL. A követési szám meg praktikus, nemcsak a reklamáció miatt, hanem mert lehet tudni, hogy mikor kézbesítik majd a csomagot.
Szerintem a DPD nem adja át a Magyar Postának a csomagot soha, hiszen neki többek között az az érdeke - az összes többi csomagszállítóval egyetemben -, hogy teljesen nyomon követhető legyen a csomag. Mindazonáltal kaptam már én is úgy pakkot, hogy az eladó azt állította, DHL-lel küldi, legombolta a nagy zsét érte, majd megjött a csomag csigapostával. Mondjuk ez nem ebay-es eladó volt, általában ők nem engednek meg maguknak ilyet.

Körte

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2007.10.03. 14:08:34

Körticsek, azért, mert pl. Németországban a DHL meg a posta összecuppant a csomagszállítás területén. Tehát ha Germániából csomagot küldesz külföldre, DHL "label"-es szolgáltatást kapsz.

Gera 2007.10.03. 19:42:03

Nekem a DHL csinálta azt az amazontól rendelt könyvvel, hogy ki sem jöttek, fel sem hívtak, csak visszaküldték kézbesíthetetlenként. Megrendeltem újra, aztán a szám birtokában felhívtam a DHLt, hogy most legyenek már szívesek kihozni. Kihozták :)

glezmen 2007.10.04. 11:52:18

nálam olyan is volt, hogy város stimmel, keresztnév stimmel, de azon kívül más (vezetéknél, utca, stb) nem
pedig ez egy kis (kb. 1000 fő) falu, mégis sikerült a postáznak alaposan mellélőni...

glezmen 2007.10.04. 11:53:25

az előbbihez: ez már nem az első eset volt...

Cili 2007.10.04. 12:36:33

Én is vártam már csomagot.. Nem jön. A feladó feladta. Be sem dobták a "gyere be érte" cetlit. Kivertem a hisztit, az egész posta az én csomagomat kereste. És képzeljétek, a kézbesítő véletlen felvitte az öltözőbe, és ott felejtette....

tusi74 2007.10.06. 20:45:06

Bakker, de aktuális. Ebay-es vásárlás a franciáktól. 1 hete mindennap hívom a DPD-t. A csomagom sehol. Sem tracking számra, sem irányítószómra, sem a nevem különböző módozataira. Ékezettel, ékezet nélkül, megfordítva keresztnév, vezetéknév stb. Sehogy nem találják. Eddig mindent kihozott a DPD. Jelenleg a csomagom ezerrel tart Franciaország felé. Pedig mindig van itthon valaki.
25 EUR-t fizettem a szállításra. 51 EUR-t buktam.

tusi74 2007.10.08. 14:45:05

Mivel nekem aktuális, leírnék pár szót a francia postázásról, amit a DPD szállít ki. Előre megjegyezném, hogy nekem a DPD eddig mindent pontosan kihozott, viszont a francia postához lenne 1-2 szavam. 25-én adta fel a fickó Franciaországban prioritarie (elsőbbésgivel), 8!!!! nap alatt ért el Németországba, majd ott átvette a DPD és további 3 nap alatt ide. Ahhoz képest az angol RoyalMail garantáltan 3 nap ide.

gazsi 2007.10.08. 20:33:47

malenykij polgar2007.10.03.10.58.59 nem én voltam grazsdanyin.Bár amilyen arcokkal dolgoztam ott...Jó hogy nem a kézmosóba kulázott!! a 10-ik és a 23-ik ker volt az enyém,ott pl 3-an voltunk aki nem turbánt és szakállt hordott, többi mind indiai szikh volt(a harcosok kasztja) ,mindegyiknek SZINGH(oroszlán)volt a neve,volt is keveredés mikor a reggeli rapportra rendelték őket a megafonon.Egyszerre vagy 40-en mentek az irodába.nyáron 45 fokban is dupla hosszúnadrág,meg hosszú fölső a viselet ,hát volt olyan SZINGH-szaguk...! akit meg a DPD-től kirúgtak,az ment aUPS-hez,DHL-hez,meg a GENERAL PARCEL-hez. szóval ilyen körforgás ez,kegyetlen munka,kegyetlen bánásmód,viszont korrekt lóvé,még Osztrák viszonylatban is.Én személy szerint mégsem bántam meg,hogy továbbálltam,azóta a munkanap végén nem idegroncsként megyek haza.

dzsoja-dzsoker 2007.12.03. 23:33:29

Royalmail.com -os csomag feladva angliából. Track-elem a csomagot és azt irja hogy átvettem, ott is egy EPD=Electronic Proof of Delivery amin egy olvashatatlan aláirás és dátum szerint valaki átvette.

Persze nem én.

Biztos ez a csomag is a postás öltözőjében van. Vagy már a lábán, mert ez egy cipő :))

Ami a magyar postán átmegy és ott megtetszik valakinek az eltünik.

Ha meg trackelhető úgy néz ki a postás alá is irja helyetted.

tolvaj postások a pokolban találkozunk !

DeadBodiesEverywhere 2010.01.04. 19:42:01

Most varom a csomagom, DHL-tol.
Mar dec31-en itt lehetett volna ha nem irjak a trackingnel hogy "Address information needed; contact DHL Customer Service."

A ceg aki kuldi nem lehet olyan hulye h nem adta meg a cimem.
2x irtam az ufsznak, es masodjara annyit irtak vissza h "volt cimzett megadva".

Csak azt nem mondtak h most akkor itthon varjam a csomagot v meloban, mivel nem jott meg decemberben mig itthon voltam masodszor mar a melohelyem cimet adtam meg.

Kivancsi vagyok h telefon jon majd legalabb 30 perccel elotte, vagy nem leszek itthon :D
süti beállítások módosítása