Tékozló Homár

Minden napra új pin

2007.10.09. 07:25 | szily | 50 komment
A Homárral évekkel ezelőtt hasonló esett meg a K and H Banknál: az embernek lejár a régi kártyája, jön az új, vagyis nem jön, aztán mégis, de az átkozott PIN mindent megkever. A lényeg, hogy sokat kell rohangálni, és hetekig nem lehet automatából pénzt felvenni. Andi kalandjai alant, az Erste bankból.

Kedves Homár,

Úgy felidegesítettem magam, azonnal le kell írnom.

Erste Bank... Nyáron lejárt a kártyám. Nem szoktam rajta a dátumot nézegetni, ezért nem is vettem észre. Épp pénzt szerettem volna kivenni az ATM-ből, mikor szembesültem a ténnyel, hogy nem jutok hozzá a fizumhoz. A kártyát azért visszaadta a gép. Erste-be be, mondom, új kártyát szeretnék. Mondják, már kiküldték. Mondom, én nem kaptam, hova küldték? Mondják, erre a címre... Mondom, onnan már elköltöztem, címváltozást bejelentettem, számlakivonatok is új címre jönnek. Régi cím új lakója nem jelezte, hogy jött nekem valami, így új kártyát kértem. OK, szólnak, ha megjön. Így is lett. Szóltak, bementem. Venném le a pénzt, nem megy (aszondták, régi pin kóddal müxik). Régi kártyát nem vették el, tartsam meg, vágjam ketté, vagy kaparjak vele lefagyott szélvédőt, mindegy. Na, szóval nem ment. Oké, kérünk új PIN-t. Majd szólnak, ha megjön. Nem szóltak. Bementem, kérdem, van-e már kódom. Van, persze. Miért nem jöttem hamarabb? Venném le a pénzt, nem megy (ismét régi PIN volt a borítékban). Megyek vissza, jelzem, nem jó itt valami. Kis hölgy hosszan nézi a monitort, nagyembert odahív, az is nézi, mondja, hogy "Icuka, a régi kártya még mindig aktív". Megnyugszunk, ó, hát itt a bibi! Móka, kacagás. Régi kártya immár inaktív, újat majd használhatom másnaptól, hurrá, végre automatából is fel tudom venni a fizetésem!
Mivel azért levettem az egészet a biztonság kedvéért, így nem is próbálkoztam újra a pin kóddal, gondoltam, majd köv.hónapban. A fejemben azért motoszkált valami, ezért ma felhívtam az Erste hotline-t, ahol kiderült, hogy folyamatosan a régi kártyára kéri a bankfiók a PIN-t. Igen, az inaktívra. Megnyugszunk, ó, hát itt a bibi! Móka, kacagás. Öööö, basszus. Nincs PIN kódom az új kártyához. Megint mehetek a bankba. Pénzt felvenni, PIN-t igényelni. Csak el ne felejtsem megmondani, hogy az ÚJ KÁRTYÁRA. Az aktívra!

Üdv,
Andi
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dpspeti 2007.10.09. 07:51:36

Hat en az OTPnel szivtam nagyon sokat ezzel a PINnel... elfelejtettem a kartyam pinkodját, tudom, nem lehetek sikeres ember :P BEmentem, hogy kerek uj pint, azt mondtak, hogy uj kartyat is kell kérni. Mondom rendben. X het utan ertesitettek, hogy mehetek a kartyaert. Bementem, kartyat megkaptam. Kerdezem: Mi a PIN? Erre a kedves kisasszony megszolal: Hát ami eddig is volt, azt nem változtattuk. GRRRRRRRRRRRR.... felment az agyvizem...ujabb x hetet kellett varnom az uj immar uj pin koddal is ellatott kartyamra...

ekkerjoz 2007.10.09. 07:56:10

Erste ? Kedvenc bankom, mikor nyitottam náluk számlát, kifejezetten és nyomatékkal kértem, hogy NE legyen bankkártyám, mert nem fogom használni, a számla is csak az internetes vásárlásokra és eladásokhoz kell. Ebben meg is egyeztünk, a pénztárnál befizettem valamennyi casht, és mint, ki jól végezte olgát, otthon aktiváltam a számlát. Az első egyenleginformáció egy levonás, az éves kártyadíj volt. Bementem a fiókhoz, szóvá tettem a dolgot, sikerült annyira csavarnom a hangerőt, hogy még a szomszéd bankfiókból is átjött a biztonsági őr, de végül mégis jóváírták a dolgot. Két hét múlva azért mégis kaptam egy levelet, hogy menjek be a kész kártyáért. Bementem, az őr csőre töltött, de megegyeztünk a sápadt ügyintéző munkatárssal, hogy nem kérem a kártyát, írtunk egy pár sort, hogy nem veszem át, nincs rá szükségem. Két hónap múlva megint levél jött, hogy mivel 60 napig nem vettem át a kártyát, havi 500.- Ft lesz az őrzési díja, és új pin-t is kell majd igényelnem.
Ekkor szüntettem meg a számlát az Erste Banknál.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.10.09. 08:04:11

nabasszus. a hónapban jár le a kártyám ugyanitt. anyám már telefonált, hogy megjött hozzájuk az új okt 1-jén (ez oké, szülők címe a bejelentett címem). még a régit használom gond nélkül, mert még nem voltam érte otthon. majd hétvégén megyek.
nekem nem lesz időm 5× bankba rohangálni, remélem ez egyedi szopóág volt, nálam minden rendben lesz (tudom, naív ügyfél vagyok, meg erstével sikeres sem lehetek, meg különben is batz papucsom sincs, és nem palkovicsnénál vettem laptopot)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.09. 08:04:56

Nemtom, én a KendHánál vok, de nekem nem volt még velük problémám.
Persze az is igaz, hogy a lakcímváltozásomat még nem jelentettem be...

Zalzan Kavol 2007.10.09. 08:07:53

Nekem is volt aranyos Erstés esetem.

Kártya lejárt. Küldték, de nem kaptam meg. Bementem, kértem újat. Küldték, megkaptam. Letelt az X év, most megjött a kártya. Régi megsemmisít, az újnak ugyanaz a PIN kódja, mint a réginek (a levél állítása szerint) Hát nem. Üfsz személyesen nem tud mit kezdeni a problémával, mondják, kérjek új kódot. Telebank felhív, és nagy nehezen kiderült, hogy a régi, meg nem érkezett kártyám járt le, ahelyett küldték a megújítottat, de várjak türelemmel, mert küldik az új helyett is, ugyanis amikor anno mondtam, hogy nem jött meg az új kártya, egy másik kártyaszámút küldtek ki, új PIN-nel, de a régi kártyát nem törölték a nevemről.

Alapjában véve lehet, hogy szabály szerint cselekedtek, de elég faramuci a dolog. Főleg hogy a személyes ügyfélszolgának nem tűnt fel, hogy két kártya van a nevemen.

Nebameg 2007.10.09. 08:09:37

OTPnél semmi ilyen gond nem volt. Új kártya ki, első tranzakciónál a régi érvénytelen lesz, PIN u.a. ennyi. Mondjuk egyszer elnyelte az ótómata az érvényes! kártyát, de azt is visszaadták 2e Ft-ért. Szopás minden bank.

Majmász Gedeon 2007.10.09. 08:10:00

Érdekes sztorik, főleg a tied, ekkerjoz.
Velem is megesett egy hasonló. Odamentem az automatához, és képzeljétek, megváltoztattam a PIN kódomat! Elsőre sikerült! Sikeres ember vagyok-e? :)

dpspeti 2007.10.09. 08:15:13

Majmász: Az uj chipkártyáknál ezt már nem lehet, illetve azt mondták, hogy lehet, csak epp hazankban nem :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.10.09. 08:28:13

én már sokszor cserélt kártyát az ersténél, eddig nem volt problémám ilyenkor. remélem nem is lesz.

más jellegű erstés kártyaproblémám viszont volt. az erste amikor adott kártyát, adott mellé ilyen műanyag kis kártyavédő tokot. akkoriban otp-s is volt azok papírtokot adtak, de az 1 hónap után már szanaszét szakadt, szart sem ért. örültem a műanyagnak, mondom az jó strapabíró :)
egyszer csak (kb 1 év után) az egyik ótómata kiírja hogy nem jó a kártyám, mindegy átmentem másikhoz (150 méter) ott ment. aztán kiderült hogy azon az helyen tudtam csak használni. több helyen megfordultam rövid idő alatt az országban sehol sem működött.
szemet szúrt elkezdem vizsgálni, és azt vettem észre hogy a mágnescsik egy része integrálódott a műanyag tokra.
be erstéhez, hogy nem kóser használhatatlan, lejött a mágnescsík. hát az nem létezik. de mondom ,és mutatom a kártyát. rosszul tároltam. mondom az gyárilag adott tokban tartom, tessék megnézni ott van rajta a mágnescsík másik fele.
hitetlenkedés és új kártya kapás. aztán amaikor megjött venném le az utolsó fillérjeimet (akkor egyetemistaként 3000 ft életmentő volt :) ) erre baszod 2000-ret lehúztak új kártya miatt. bankba be ordítás, hogy ez nem az én hibám volt stb, nem állom az árát. de akkor már sajna nem lehetett mit tenni, mert olyan nincs hogy kártya árát ők állják, mert az hogy minőségi/gyártási hibás nem létezik. az új igénylése meg pénz. ügyfél pénze.

légvédelmi taposóakna 2007.10.09. 08:39:31

Bele kell varrni a parnaba a penzt oszt' jonapot

ako-ako 2007.10.09. 08:43:48

azert az sem semmi, hogy otthon meg mindig nem sikerült megoldani, hogy az uj kartyahoz ne valtozzon a pin...

dpspeti 2007.10.09. 08:57:01

ako-ako: mit ertesz uj kartya alatt? Ha lejar a kartyad es ahelyett kapsz ujat, akkor annak a pinje azonos lesz az elozovel. Legalabbis az otpnel igy volt. Pont ez volt a baj, h nekem pl. nem teljesen ujat adtak, hanem csere kartyat, aminek a pinje a cserelt kartya pinjevel egyezik meg

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.09. 09:01:57

Az OTP-nél jártam úgy, hogy új kártyának chipkártyát adtak, csak épp azt felejtették el velem közölni (és kiírva se volt sehova, vagy talán a közleményekben, abban a többoldalas apróbetűsben), hogy a chipkártyáknak nem lehet megváltoztatni a pinjét. Én meg megpróbáltam, automatánál, mert ragaszkodtam a régi, bagy nehezen megjegyzett négy számomhoz. A legszebb az egészben az, hogy automata azt írta ki, hogy a váltás sikerült! Így el is dobtam a kértyéhoz kapott számot, aztán a kártyát is, mert így használhatatlan lett, igényelhettem újat. Viszont azt kidumáltam, hogy ha már az ő hibájukból kell kártyát cserélnem (hiányos információ-szolgáltatás), akkor legalább az új kártya díját engedjék el. Szítták a fogukat, de belementek.

anonym sütizabáló 2007.10.09. 09:11:16

Én is Ersténél vagyok nem sikeres ember. Kártyám is most jött meg, mér pár éve postán küldik ki mielőtt lejár a régi, eddig ilyen gondom sosem volt. Lehet, hogy nem szabad megvárni míg lejár a régi kártya, vagy az volt a baj, hogy már nyáron lejárt.
Aki nem használ kártyát az sem sikeres ember.

Erstével azonban nekem is voltak problémáim, többször is előfordult, hogy autómatából pénzt akartam kivenni és levonta az összeget, de pénzt nem adott ki, sőt még utána bűntetett is mert szerinte fedezet nélkül akartam pénzt kivenni. Erre bankba be, balhé kiver. Összeget még aznap jóváírták, de a büntit nem.
Ödön dögöljön mög.

dpspeti 2007.10.09. 09:21:18

Fedor: De a vicc az, hogy nekem azt mondtak, hogy "meg lehet valtoztatni a pin kodjat a chip kartyanak is, csak meg nem all rendelkezesre itthon a megfelelo technika..." nevetseges

ako-ako 2007.10.09. 09:23:04

egyebkent chip kartyaval otthon hol leht fizetni?

a chip kartya pin kodjat a nemet hypovereinsbanknal sem lehet valtoztatni.

nikii 2007.10.09. 09:27:18

Bankautomata. Nő (14 lépésben):
1) Kotorászol a táskádban, míg megtalálod a kártyádat.
2) Bedugod.
3) Bedugod fordítva.
4) Megkeresed a noteszedet a táskádban.
...
www.vicc.hu/index.php?tz=6880,6882+5

ako-ako 2007.10.09. 09:27:25

mondjuk a hypovereinsbank azert azt megcsinalta, hogy elfelejtetem a hitelkartyam kodjat, erre kiküldött egy kodot: 0033, gondolom azzal a cellal, hogy ezt mar csak nem felejti el a barma.
vagy csak veletlen volt.

dpspeti 2007.10.09. 09:27:40

ako: A dombornyomott kártyák chipkártyák már, és bárhol lehet fizetni vele

pizsama 2007.10.09. 09:31:38

Én csak annyira szívtam meg, hogy miután új kártyát igényeltem (előző elveszett, letiltattam), és lehetett kérni a régi pin-t hozzá, mégsem azt kaptam hozzá. Beletelt pár alkalomba mire leszoktam a régiről...

Öltönyös (törölt) 2007.10.09. 09:32:07

Kemény Sztori, már Ödönben sem bízhatunk. Meg a jónak Mondott Raiffeisenben sem: íme a történet:

oltonyosrabszolga.freeblog.hu/archives/2007/06/29/szolidalits_a_tobbi_oltonyossel/


Oltonyos

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2007.10.09. 09:32:41

ilyesmi kalandom nekem is volt az erstével.
lejárt a kártyám, az automata visszaadta dolgavégezetlen. bankba be, ott a régi kártyát megsemmisítették, tájékoztattak, hogy az új kártyát már kiküldték. mondom nem kaptam meg. lehetetlen. akkor sem érkezett meg. utánanéztek, és kiderült, hogy egy olyan címre küldték, ahonnan nem csak elköltöztem, de azóta volt egy még újabb költözésem... szóval egy kb. 6 évvel azelőtti címre ment a kártya. és ami a poén, hogy a feleségemnek társkártyája volt ugyanehhez a számlához, az övét jó címre küldték...
megígérték, hogy javítják a címet, és ismét kiküldik. vártam. hiába.
eljátszottuk még kétszer a fentieket egymással. a lényeg, hogy három hónapba telt, mire végre megkaptam a kártyát.
azóta már nem náluk vagyok :-)

sel.man 2007.10.09. 09:43:08

Valaki megmondaná nekem, hogy miért kell két évente új kártya? Talán elfárad a műanyag?

ako-ako 2007.10.09. 09:45:33

hkt: ugy ertem, nemeto-ban a chipkartyaknak az a lenyege, hogy a magnescsikkal ellenkezö oldalon van egy chip, amit max. 400 euroval fel lehet tölteni.
Ez praktikus, mert nem kell hozza pinkod, de nem minden automata fogadja el. A vasut automataja pl. Ha chipet eszlel, megkerdezi, hogy a chip, vagy az ec kartya (a bankszamla) terhere akarod venni a jegyet.
A hatranya az, hogy ha elveszted a kartyat, akkor a chipen tartolt penzedet is elvesztetted.
Magyaro-n nem tudom, mit takar a chipkartya fogalom, lehet, hogy ugyanarrol beszelünk :)

Secnir 2007.10.09. 09:49:25

megintcsak nemértem, lehet hogy csak nekem nincsenek problémáim a kártyával?

közel hat éve megvan, nem kellett cserélni, nem nyelte el semmi, kiválóan működik, nem kér pinkódot!


(Igaz a piros hetes sarka kicsit meggyűrődött, és a zöld ászt is ki lehet szúrni messziről, de még működik.)

papugaja 2007.10.09. 10:11:10

Én beírom a telefonomba a lejárati dátumokat. Akármim jár le, két héttel előtte csicsereg az emlékeztető.

nikii 2007.10.09. 10:38:48

Ha tudod, hogy az OTP a legszarabb bank, és az Erste rögtön a második, akkor miért mész oda? Pofonért?

janikahhh (törölt) 2007.10.09. 10:45:09

hkt: Ez mókás, te is valamelyik bankban vagy tanácsadó? Hehe

májgeriberi 2007.10.09. 11:26:47

én a KHB-nál vok de semmi práblemom nem volt eddig sőt a seggemet is eléggé nyalogatják!:)

katkamanó 2007.10.09. 11:29:04

Én 10 év kemény kártyázás után most májusban szüntettem meg a kártyát, a szerződést, a mindent. Egy db. számlám van, arra megy a fizetésem, és betervezem a költségeket, hétköznap lemegyek a fiókba, és veszek fel pénzt.

Hihetetlen nagy szabadságot ad, hogy nem kell minden hónap végén néznem a banki értesítőt, hogy basszameg, már megint egy teljes ezresembe került, csak, hogy kártyával fizettem és vettem fel pénzt... az éves kártyadíjról és hasonlókról nem is beszélve.

OTP nekem is kiküldött egy visa kártyát, egy évvel azután, hogy áttértem dombornyomottra, és a kéretlen kártyáért felszámlázott háromezerakárhányszáz ft-ot. Bankba be, ajtó letép, ügyfélszolis bocsika, zsé visszaszámláz.

Az Erstével kapcs: miután pár millám náluk hevert egy pár évig a KHB botrány után, küldtek egy nagyon aranyos értesítőt, hogy fizessek be valami 5 ezer körüli összeget mittudoménmilyen jogcímen, vagy beperelnek. Cuccos azonmód kivesz, számla megszüntet, ajtó letép, KHB-ba visszamegy.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.09. 11:46:03

Én régen OTP (akkor még nem, azóta már sikeres ember vagyok)... Kártya kp. felvételnél, vásárlásnál nem működés. bemenés bankfiókba, hosszas várakozás, ügyintéző (valami Palkovicsné) általi megrettent nemtudomozás, majd úgynevezett szinkronhiba kiderülés.

Engem (kedvesügyfelet) megnyugtatás, hogy ,,probléma órákon belül megoldás", addig nekem fiókban ingyenes pénzfelvevés biztosítás igérés.

Kártya hibáját hetekig orvosolni nem tudás, majd hóvégi számla kiderülés: minden egyes bankos kp. felvevést az OTP részemre drágán leszámlázás. Anyázás, fenyegetés, megnyugatatás, semmi hatás. Másik zöld bankba (CIB) szó nélkül, baccpapucsban átmenés. Sikeres ember levés.

ako-ako 2007.10.09. 12:18:19

engem az rettentett meg a Hypoferencbanknal par eve (azota unicreditbank, de sztem teljesen mindegy), hogy odamentem, hogy a szamlamrol felvegyek penzt.
Ügyintezö: - Nemugyvana! Ket peldanyban ivet kitölt, fel eretrajz beir, penzt csak ugy kap.
Ez mindezert meg 300 ft-ot leszurkol. Illetve a bank levon...

Rák Attantam 2007.10.09. 12:44:33

ako-ako, ennél már csak a svájci bankok izgisebbek.

Egy amcsi ismerősöm költözött oda a 90-es években pár évre (valami céges tennivalója volt) és szerette volna az otthoni krajcárjainak egy részét helyi piculában is élvezni. (Nyilván a fizetését az otthoni krajcár-számlájára utalták nekije.) Nyitott egy bankszámlát egy nem túl ismeretlen bank helyi fiókjánál. Minden megvolt kábé fél óra alatt. Az krajcár-átutalás megérkezett és ott figyelt a fizetőeszköz helyi piculában a svájci számláján, amihez még kártya is volt.
Oké, telt-múlt az idő és kellett volna némi kápé (valami használtautó-ritkaságot akart venni, vagy mi, a lényeg, hogy csak kp. volt a jó). Kártya elő, ATM-be beszekszuál, a kért összeg 5000 picula. A tranzakció nem végrehajtható, túl magas összeg. Hmmmm.... legyen 3000. A tranzakció nem... Grrr, legyen 1000. Nem. 500? Nem. 300... OK! Vegye el a pénzét! (Az ő válasza meg fck ur mother, vagy mi volt.)

Ember bankba be. Kártyalimit módosítás, please! Nem lehetséges. Miért? Mert úgy gondoljuk, hogy a limit megfelelő az ön számára (!). ???? NADE ez az én pénzem... Nem, a limit marad, idővel (hónapok) talán mehet feljebb 500-asával. Miva? Jó. Szeretnék a pénztárukból pénzt felvenni. Rendben, mennyit? 5000.... Nem. Max. 1000 naponta, egy héten belül max. 3000 picula. Naneeee! Hadd vegyek már fel a saját pénzemből annyit, amennyit akarok! Nem, az ön érdekében, ez így jó önnek (!). Grrrrrr, akkor utalnék (ezt már csak úgy mondta, hogy megtudja, mi van olyankor). Jó. Mennyit? 10000... Nem! Naponta max. 5000, egy héten összesen max. 10000. Többet (egy hónapban egyszer, max. 25000-ig) külön engedéllyel. Iiiiii!

Mivel ez egy határhoz közeli kisvárosban zajlott, átugrott és nyitott egy németországi számlát, nagy nehezen átutalgatta a piculáit oda, majd ha akart valamit, átjárkált a németekhez, vagy használta Svájcban a német kártyát, ha csak kisebb összegek kellettek.

És azóta sem érti, hogy a bűnözők meg maffiózók meg terroristák meg banánköztársasági diktátorok milyen őrült ötlettől vezérelve nyitogatnak Svájcban bankszámlákat? Soha többé nem látják egyben a pénzüket!...

The AVE 2007.10.09. 14:11:03

Ajjaj... A chipkártyát nem kell feltölteni. Sőt, amik manapság forgalomban vannak, azok igazából hibrid kártyák, mágnescsíkkal ÉS chippel. Ha a terminál és a kártya is chipes, akkor először ezzel a fejlettebb technológiával próbálkozik, mert biztonságosabb.
A chip technológia abszolút fel van készítve a PIN váltásra (és még sokminden másra is), max. az OTP rencere nincs. Jelenleg azért éri meg a bankoknak ilyen kártyát kibocsátani és terminált üzemeltetni, mert vitás esetekben a chipes fél van előnyben a mágneseshez képest. Valamint a chipkártya emberi léptékkel hamisíthatatlan. A mágnescsíkot viszont egy 20.000 Ft-os készülékkel lehet másolni és utána szabad a pálya. A chipből az adatokat kinyerni 128 (kb., nem emléxem pontosan) bites titkosítás alól, na az elég kemény.

dpspeti 2007.10.09. 15:36:12

Tipli 2007.10.09. 10:45:09
hkt: Ez mókás, te is valamelyik bankban vagy tanácsadó? Hehe


Hmm?

Farcmű 2007.10.09. 15:50:22

Tavaly tavaszi románcban nekem is volt részem az erstével. Kártyám lejárt, mint fentebb Andinak, ugyanígy automattánál konstatáltam azt ijedten, mire azonmód első útba eső fióknál igényeltem újat, lévénhogy hosszasabb külföldi tartózkodás előtt álltam. Senki nem közölte, hogy a rendszer szép, okos mechanikájának köszönhetően részemre már rég úton van egy másik kártya. Így tehát elég szomorúan érintett, mikor az elutazásom előtt kézhez kapott (ki tudja mely kártya) a bankban általam megadott pin-re nem reagált. Jó volt. Mintahogy az is, mikor a későbbiekben mindenféle talányos ötletekkel kápráztattak az okot illetően (ld: szenilis vagyok). Aztán az is kellemetes volt, mikor serény próbálkozásaim nyomán letiltották az első kártyát (hangsúlyozom: ki tudja melyik is volt az első - a kért vagy a nem várt), mire szolid méltatlankodásomat csillapítandó elővarázsolt egy kedves ügyintéző egy rám váró borítékocskát a benne lapuló újabb kártyával és pin-kóddal, persze, ami nem az általam megadott volt, hanem egy erstétől kirótt. Tudom, ezekután senkit nem lep meg, hogy ez a kártya (már én sem tudom követni, melyikis), viszont mégsem ezutóbbival, hanem előbbivel működött. Némi balfaszkodás után működésbe léphetett a hónapokkal azelőtt megrendelt telebankos szolgálatás is. A netbank azóta se. De ez nem tör le azokután, hogy hónapokig nem volt külföldön kártyám, csak halom készpénzem a szállodai matracba tömve.

Szelíd hangorkán 2007.10.09. 16:31:13

Hmmm... Ez a pattogó ritmusú fogalmazás uncsivá tette a sztorit. Az írjon le sztorikat, akinek van stílusa. Amúgy én 5 éve erstés vagyok, idáig minden kártyám rendben megérkezett, ügyintézésnél kedves, segítőkész fiúk/lányok, stb. Igazából bankfiókba csak a papíros átutalások miatt mentem, de azóta már netbankolok. Nem, nem vagyok Erste-dolgozó. :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.10.09. 16:45:15

Múlt héten módosítottam új ótépés csipes kartyinkám PIN-jét. Azóta az játszik. (100 Ft volt az ára.)

nikii 2007.10.09. 16:58:53

Szöszi: - Neked is 4 csillag a pin kódod???

anarch 2007.10.09. 19:58:50

Nekem volt pozitív élményem bankkal, csak hogy legyen egy kis változatosság :).

Legközelebbi fiókba becaplatok, hogy szeretnék nyitni egy számlát, és kérek hozzá netbankot is mert az jó. S ha már itt tartunk egy mastercard-ot is. De most még nem lesz rajta semmi pénz még vagy egy hónapig, nem baj?
- Hölgy kedvesen néz, mondja az éves kártyadíjat októberben vonják le (ez volt augusztus közepén), akkorra lesz rajta a kártyadíjnak megfelelő összeg?
- Peeersze, lesz :).

Ezután érdeklődtem, hogy na, és akkor kondíciók hogyan vannak, mibe kóstál a netbank, az pénzfelvétel, átutalás, mittomén... Mert ugye a sikeres ember mindig az apróbetűnél kezdi az olvasást...

Hölgy mint a Marsról jött idegeneknek szokás, szép lassan és tagoltan elmondja, hogy tökmindegy milyen automatát használok, ingyen van az egész, egyes egyedül azért javasolja hogy a bank saját automatáit használjam, mert az meg tudja mondani mennyi van még a számlán, és milyen tranzakciók voltak a legutolsó pénzfelvét óta...

Letaglózodtam, sikertelen kelet-ojrópai embernek éreztem magam, és elhatároztam leverem az ajtóm baccpapuccsal. Aztán én is beálltam a helyiek közé, akik a szenyát is kártyával fizetik, és nem értik hogy lehet valahol a banki szolgáltatásokért pénzt kérni. Hát ott van rajta a pénz számlán, a bank használja, és még ezen felül is pénzt kér. Ilyen nincs, peeersze, messziről jött ember zöldeket beszél...

Tilcsák Bea (törölt) 2007.10.09. 20:16:58

ekkerjoz 2007.10.09. 07:56:10
" Az első egyenleginformáció egy levonás, az éves kártyadíj volt. Bementem a fiókhoz, szóvá tettem a dolgot,"

miről beszélsz ember??
amikor kenyeret veszel, azért is akkor fizetsz, amikor vágsz belőle egy szeletet, avgy amikor megveszed?

azt a nyomorult ÁSZF-et bezzeg nem olvassátok el.

puncipöcögtető 2007.10.09. 21:14:09

PayPal-nal onlany valtoztathato a PINa
Szerezzetek azt.
Amugy meg le kellene mar szakitani kis orszagunk ajtajat, es egy par embert baccpapuccsal fejbeverni.

ekkerjoz 2007.10.10. 08:12:01

Merilimonro:

Bogaram, olvassad már el mégegyszer, amit írtam, abban a tudatban nyitottam számlát, hogy nem lesz kártya, és ha nincsen kártya, nincsen kártyadíj sem.
Nem elég világos?

Szőke-e vagy?

The Amazing Racoon 2007.10.10. 10:35:43

anarch 2007.10.09. 19:58:50

Ha jól értelmezem, ez nem Magyarországon volt :(

Egyébként én is OTP-s sikertelen ember vagyok. Csak azért, mert sok automatája van szerte-széjjel. Mennék én másik bankhoz, de amig xszáz forint levenni pénzt idegen automatából, addig asszem maradok "sikertelen".

vomit 2007.10.10. 10:50:10

>Bele kell varrni a parnaba a penzt
>oszt' jonapot

nem sikeres megoldas, ha papirpenzt tartalekolsz. igazabol ez az egesz penzrendszer bazira gazos. ezek a szines nyomatok, meg a kepernyore vesett virtualis szamok a penz jol meghatarozhato 3 feladatabol egyet teljesitenek uggyel-bajjal.

Money has been defined as having three functions:
1. A means of exchange.
2. A means of payment.
3. A store of value.
Of these three functions, only ONE remains: a means of exchange.

Definition: Fiat money is money that is intrinsically useless; is used only as a medium of exchange.

rakeresni gugliban, hogy miert nem jo ha a penzteremtes eszkoze maganbankok kezeben van, es miert mondta eztet thomas jefferson:
"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies. If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around [the banks] will deprive the people of all property until their children wake-up homeless on the continent their fathers conquered. The issuing power should be taken from the banks and restored to the people, to whom it properly belongs."
Thomas Jefferson, Letter to the Secretary of the Treasury Albert Gallatin (1802)

How our financial system really works
www.youtube.com/watch?v=hfXavRTM4Fg

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2007.10.10. 11:12:38

merilinmonro 2007.10.09. 20:16:58
"amikor kenyeret veszel, azért is akkor fizetsz, amikor vágsz belőle egy szeletet, avgy amikor megveszed?"

Kopik a kés is, ha kenyeret vágsz. A pénzkezelésnek is van rezsiköltsége.
Tudom, hogy azt is nyereséggel számlázzák ki a számlatulajnak, de ez van. Nem örülök neki, de meg lehet szokni. Csak a Nap kel fel ingyen.

toria 2007.10.12. 14:52:35

K&H. Elfelejtett PIN. Pár hétre rá bemegyek, nincs még ott. Ismét pár hétre rá, arra jártamban kiderült, hogy nem ide postázták, hanem a számlavezetőbe. Átkértük. Megyek ma megint, háát még el sem küldték.. 3 hét alatt.. Hétfőn hívnak, elindult-e már a kódom. Höhö.

Tron65 2007.10.14. 13:40:13

OTP csak a változatosság kedvéért (azóta rajtuk kívülállo okoknál fogva máshol vagyok):
A kezdetek (évekkel ezelőtt):
Kártyát kértem, kaptam, lejárt. Tel, hogy mégis mitkell csinálni: mejke be abba a fiókba, ahol kaptam a kártyát, ottlesz a másik. Mondjuk már az is érdekes, hogy ha a keletinál igénylem a számlát, mért az Ankerközben kaptam meg a kártyát ... Namidegy irány újra az Ankerköz. Az irányítón sehol a lakossági számla gombja. Kivártam, amig elfogytak az ügyfelek attól az ablaktól, ahol emlékeim szerint kaptam a kártyát. Odamegyek, mondom mi a gondom. Iszonyat csodálkozás, hogy mitakarok, menjek abba a fiókba, ahol kaptam a kártyám. Erre előszedtem azt a kis cetlit, amit akkor a kolleganőjük sk írt meg nekem és világosan olvasható: számlavezető fiók: Ankerköz. Jaaaaaaaaaaaaaaa, akkor menjek át az Andrássy útra, azt lett közben. Köszi, hogy szóltak időben, a másik fiók épp lehúzta a reőnyt mire odaértem. Másnap ugyan lett kártyám, csak épp jól elkéstem a melóból.
A végkifejlet (azért ez se idén volt):
Megszüntettem a számlám, másik bankhoz mentem (hangsúlyozom: addig semmi gondom nemvolt az OTP-vel, más ok miatt történt). Kedves ügyintéző, közli, kéri mind a 4 (!) kártyám. Közlöm: annyim sose volt, de azért ha lehetne, nézzük már meg milyen 4 kártyáról van szó. Na kiderült az árulás. 1 kártya: az aktív és használt főkártyám. 2 kártya: az aktív és használt multipont társkártya. 3 kártya: az akkor már másfél éve elveszett és letiltott multipont kártyám, ami helyett ugye megkaptam a 2-est. És most jön a csavar: 4 kártya: az a kártya, amit a 2-es helyett majd jó 3 hónap múlva kellene hogy megkapjak (mert ugye le fog járni), amit a nyílvántartásuk szerint ugyan már kipostáztak, bár (ugyane nyílvántartás szerint) még le se gyártottak. Írtunk egy kis jegyzetet, 2 kártya átvesz, 1 7 múlva visszamegy. Addigra gatyábarázták magukat, úgyhogy még pár papírkitöltésen kívül más nemmaradt hátra. Végig kedves, előzékeny hangulatban, a fenti kavar ellenére kellemes szájízzel zártam együttműködésünket.
süti beállítások módosítása