Tékozló Homár

Kártyaigénylés Angliában és Ausztriában (frissítve)

2007.11.07. 18:13 | jackyll | 87 komment
Bár a Monty Python idején még Angliában is rongyosra kellett koptatnia a száját az embernek, hogy bármit elérjen, azóta változott a helyzet. A nemrég vázolt Erste-féle kártyaigénylési módszer például a szigetországban így néz ki:
Anglia, 2007 szeptember 27, delutan negyed egy: a Lloyds TSB helyi (Gyor meretu varos) egyik fiokjaba mentem be megbeszelni, milyen szamlat tudnak nekem ajanlani. Fel ora alatt megegyeztunk, van ingyenes utasbiztositasom, mobiltelefon es szemelyes felelosseg, valamint ID lopas elleni biztositasom a szamlahoz, dombor VISA debit kartyaval, szamlavezetesi dij nelkul, es itt a kp felvet ingyenes, nem csak sajat automatabol. Rendben. Anglia, 2007 szeptember 29, szombat reggel: a postas bedobta az uj bankkartyam a postaladamba.

Hatha valamelyik, a k*rva korrekt ugymenetuktol elszallt banki vezeto elolvassa ezt otthon, meg mielott kozosen kifenyezik egymas f*rkat elajulva az altaluk nyujtott szolgaltatasok szinvonalatol. Komolyan, itt ha igy megszivatnak az ugyfelet egy szimpla kartyaigenylessel, a banknak valoszinuleg karteritest kellene fizetnie.

Bence
update 9:15 Zoli szerint Ausztriában sem sokkal vészesebb a helyzet:
Ha már kártyaigénylés, hát legyen kövér! Nem is kell olyan messze földre elmenni (szigetország) hogy normálisan lehessen banki ügyeket intézni. Elég ha ide a szomszédba kiruccanunk és máris egy másik világba csöppenünk.

Egy nap nekem is banki ügyeket kellett intéznem, igy hát betévedtem a kis osztrák bankomba, természetesen felkészülve a megpróbáltatásokra. (mire másra is készülne az ember ha magyarisztánból jött). Na ez valahogy igy festett: 1. perc: szeretnék egy átutalást egy külföldi bankszámlára, itt a számlaszám! - Rendben ide kérek egy aláirást. - 3. perc: Másvalami? - Igen, ha már itt vagyok, egy internet banking-ot lehetne igényelni? - Természetesen, ide kérek egy aláirást, holnap postázzuk a belépéshez szükséges adatokat. 5. perc: (Jó lenne egy új kártya)....Szeretnék egy szép arany Mastercard-ot is igényelni, lehetséges? (erre szükségem volt, mivel a jelenlegi kártyámmal nem sokat tudok kezdeni az ázsiai országokban, és hát elég sokat vagyok ott) - Természetesen, ide kérek egy aláirást, két napon belül postázzuk a kártyát! - 7. perc - Viszlát és köszönöm! 2 napon belül a kártyám és az internetes papirok a postaládámban.

Még hozzátartozik, hogy semmilyen aktiválásra nem volt szükség, kitéptem a boritékból és már használhattam. Elég hülyén néztek az ismerősök rám, mikor kérdeztem, hogy ez nem veszélyes egy kicsit? Mert bizonyára nálunk mindenki postás lenne! De nem, ez itt természetes, és fel sem merül annak a gondolata, hogy a boritékot nem én, hanem valaki más fogja feltépni. Azt hiszem szervezhetnének egy kis tanuló körutat a magyarisztáni banki fejeseknek, hátha rájönnek, hogy nem ők szarták MO-t és a bankokat.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2007.11.07. 18:14:19

Naigen, dehat nem is hungariban vagy ... :)

Mrs.Incredible 2007.11.07. 18:14:37

korrekt,ha ez így van...

BiG_ 2007.11.07. 18:19:28

Asszem nem nyitok angliai fiókot az Érdek- és Garanciaérvényesítő Kommandónak. Ráfizetéses lenne...
Kösz, hogy szóltál... :-)

Üdv!

bumbuska 2007.11.07. 18:20:02

Hat igen. Eddig is sejtettuk, hogy csak nalunk ilyen szar a helyzet, itt egy ujabb megerosites:) :(

nikii 2007.11.07. 18:20:50

Csak szar VISA kártyát kaptál?

Némber Ván 2007.11.07. 18:22:30

Nálunk szombaton nincs is postás, biztos ez lehet a hiba, nem ám a bank.

tomasso 2007.11.07. 18:26:37

És még MAGYAR is vagy! :-)Végre valahol szeretnek bennünket!

grupi 2007.11.07. 18:30:06

Csak szivattak, mert tudták, hogy gyur-csányi-ából való vagy.

idegenvezeto 2007.11.07. 18:35:15

És ez most miért is külön post?

gravy_t 2007.11.07. 18:42:04

gondolom a zangliai homáron meg az angolok tombolnak, hogy 3 egész napig tart egy bankkártya kiállítása...

pleasantry 2007.11.07. 18:51:56

najo. ellentortenet.

london belvaros, szeptember 14., barclay's bankfiok.
rovid varakozas utan egy nagyonnagyon segitokesz holgy megnyitotta nekem a szamlam, mindenben megegyeztunk, blablabla, hogyaszongya 5-7 munkanapon belul erkezik a kartyam, nyugodjak meg.
megnyugodtam.
eltelt 2 het, nem vagyok egy turelmetlen lany ugye, betelefonaltam, hogy mi a pocs. mondtak, hogy fuha, nem tudjak, hivjam a futar ceget, bizonyara naluk van. felhivtam a futarokat, mondtak, hogy hogynepersze, naluk van a kartyam, de nem tudjak kihozni, mer' valami buta ugyintezo nem irta oda az utca nevet, csak a hazszamot, es igy nem talalnak, de nyugodjak meg.
megnyugodtam, es mondtam, nem gond, megadom a cimem. az nem lehet, azt a banknak kell hivatalosan megadnia, hivjam fel oket. felhivtam oket, megigertek.
masnap telefonaltam, kiderult, hogy fupontlejart a biztonsagi korlat, a kartyamat megsemmisitik, de nyugodjak en csak meg, rendelnek nekem ujat, 5-7 munkanap, es mar nalam is az uj kartya.
megnyugodtam.
rendeltek.
5-7 munkanap eltelik, kisse feszulten erdeklodom telefonon, hogy mi tortenik. onyugodjakmeg, a kartya nem postan jon majd, hanem futar hozza, legyek otthon ekkoresekkor.
megnyugodtam.
a megadott idoben otthon vagyok, futar nem jon.
masnap felhivom oket, hogy mi a pocs, mondjak, hogy nem voltam otthon. mondom, hogy de. ok mondjak, hogy nem. en mondom, hogy de. ok mondjak, hogy nem. en mondom, hogy de, a kurva anyatokat - urino vagyok vegulis - , holnap hozzatok ki ujra. mondjak, hogy nem, nem hozzak ki ujra lakasra, mert az nem biztonsagos, adjak meg egy munkahelyi cimet.
megadok egy munkahelyi cimet, hogy akkor holnap jon a kartya.
kartya nem jon.
este telefonalok, hogy mi a pocs.
mondjak, hogy atvettem a kartyat. mondom, hogy nem. mondjak, hogy de. mondom, hogy nem. mondjak, hogy de. mondom, hogy nem, a kurva anyatokat, de amugy is nem kellene hozza valami szemelyi azonosito okirat esetleg? mondjak, hogy de, kellene, de a futarok ritkan kerik.
ugy emlekszem itt eleg feszult voltam mar, pedig megint mondtak, hogy nyugodjak meg.
betelefonaltam a bankba, hogy szeretnem letiltatni akkor a kartyamat, amit kezbesitettek valakinek ma, mert nem en vagyok az.
jo, letiltottak, rendeltek nekem kedvesen ujat.
masnap megerkezett a kartya postan, amit letiltottam elozo este. ha jol emlekszem, itt is piciket felment a vernyomasom.
betelefonaltam, hogy akkor most vissza lehetne-e csinalni, de nem lehetett ovkorsz, de nyugodjak meg, 5-7 munkanap, es mar itt is a kartyam.
megnyugodtam.
eltelt nemi ido, befaradtam egy bankfiokba, hogy mi a pocs. mondjak, hogy postara van jol adva a kartya, nyugodjak meg.
megnyugodtam.
nehany nap utan ujra elmentem a bankfiokba, mert megtehetem, nincs mas dolgom semmi a vilagon. kiderult, hogy a kartyam 'kezbesitetlen' cimkevel fekszik valamelyik osztalyon, de nyugodjak meg, kuldik azonnal, 5-7 nap, es mar meg is kapom.
megnyugodtam, de azert rogzittettem a panaszom a rendszerukben harmadszorra is.
es lon, november 2an szomoruan setalgatok haza, es mi van otthon, na mi? na?
a bankkartyam.
ma mar a hivatalos level is megjott, amelyben reagalnak a panaszomra. azt irjak ne haragudjak, es nyugodjak meg. en pedig teljesen nyugodtan olyan valaszt fogok erre nekik irni, hogy remenyeim szerint pulzusuk azert fel fog szokni a normalis 59rol legalabb 62re.
koszi, hogy kiirhattam magambol.
egesz megnyugodtam.

pleasantry 2007.11.07. 18:53:30

oigen, most, hogy abba is belegondoltam, hogy meg fel is jelentem oket a fogyasztovedelemnel, es a telefonkoltsegem is behajtom rajtuk, ok meg ki fogjak nekem ezt fizetni, meg jobb a kedvem.

Geitenbeffer_ 2007.11.07. 18:55:00

ez miert nem kulon post?

Lefty Rosenthal 2007.11.07. 18:59:54

hat akkor Teged is jol megszivattak. Van ilyen, hogy Financial Ombudsman, a bank panaszkezelesi szabalyzataban is benne van, kiadjak ingyen, ott nezelodhetsz, h hol es milyen panaszt tehetsz, valamint mire szamithatsz, es milyen koltsegeket kerhetsz vissza az elegtelen szinvonalu ugymenet miatt. Vissza fogjak adni azt a penzt, amit az o balfaszkodasukra koltottel, akar a kiesett munkabert is, nincs szukseguk bejegyzesre a "disciplinary history" -jukban.

gravy_t 2007.11.07. 19:00:19

idegenvezeto 2007.11.07. 18:35:15
Geitenbeffer_ 2007.11.07. 18:55:00

játsszátok le privátban szerintem :D

sys 2007.11.07. 19:02:17

este 7 körül csörög a telefon, a norvég bankomtól keresnek. mivel nem beszélek túl jól norvégul, megkérdezem, lehetne-e angolul: persze, mi sem természetesebb.

pár gyanús tranzakciót vettek észre a kártyámon, használtam-e az iTunes store-ban ekkor és ekkor. nem használtam. OK, akkor kártyám letiltva, 4 napon belül küldik az újat, persze díjmentesen, és a jogtalan használatot természetesen nem terhelik a számlámra.

na, ezt a jelenetet vhogy nem tudom elképzelni Magyarországon.

pleasantry 2007.11.07. 19:06:45

Geitenbeffer_, mert akkor hiresse valnek, es azt nem akarja a homar. raadasul inzultalna a sok k. olvaso, hogy mennyire bena vagyok, meg toketlen, meg en hibam, meg ilyes. nem lenne az jo senkinek.
(mert igy nem fognak, erted. elsutottem sima kis buta kommentkent, igy okes. nem fognak _merni_ belekotni. ;))


Lefty Rosenthal, igenigen, ezt fogom tenni.

Teru 2007.11.07. 19:14:44

Balfaszok mindenhol vannak, nemzettől függetlenül. Igaz, ott több van, ahova be is engedik őket.

pleasantry 2007.11.07. 19:25:04

chicken, bator vagy. ;)

LyukasBogrács 2007.11.07. 19:59:10

Nekem is Erste számlám van, a kártya-igénylés/pótlás valóban egy kálvária. Szerencsére nem nekem, hanem egy márkatársnak. Hi-hi, márkatárs...

gelsystem 2007.11.07. 20:01:33

mán én is hulla-nyugodt vagyok....vagyis: én nyugodt vagyok, de hogy te nem 100, az tuttti!:)
jó türelmed van.........
.
ha olvasnád a homárt nyitott szemmel, akkor tudnád, hogy nem telefonálgatni kell és megnyugodni, hanem beleugrani a baccpacskerbe, és ajtókat tépdesni........
.
indításképpen belépés a bankfiókba a letépett bejárati ajtóval -ha fotocellás, előtte terepszemle szakirányú irodalom-kiképzés beszerzés-elvégzés......
ha forgóajtó.......na akkor: csöcs!
betámasztod az ajtót az ügyfélpulthoz, köszönsz illedelmesen, érdeklődsz a kártyád holléte felől, miközben hanyag mozdulattal inzúltállod a biztonságiőrt a palkovicsné féle laptoppal....

gelsystem 2007.11.07. 20:21:12

.
és különben is: "nyugadjak meg".....
.
.
grat, asszem mostmár ez is beissza magát itten a köztudatba a tavalyi inkal-os pasz mellé:):):):):)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.11.07. 20:23:27

pleasantry 2007.11.07. 19:25:04
Én nem így mondanám... ;) (a nem túl bölcs enyhe kifejezés lenne az itt cenzúrázott kifejezésre)

pleasantry 2007.11.07. 20:30:11

gelsystem, "ha forgóajtó.......na akkor: csöcs!"
que?
remelem eleg lesz a d kosar :D

eszembejutottvalami 2007.11.07. 20:31:20

Pleasantry egyetértek veled ! Amúgy élveztem a stílusod! Én is csak itt írom megjegyzésnek, hogy miután elöttem vágta szét az OTP-ben a kártyámat az ügyintéző még három hónapig küzdöttem hogy meg is szünjön a számlám (Mert hülye azért nem vagyok!)plusz belekerült párszáz forintomba.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.11.07. 20:32:24

És a PIN kódodat hogy kaptad meg? Azt is mellé csatolták, hátha valaki ellopja útközben, és könnyedén tudja majd használni? Ja, hogy az angol posta tud vigyázni a küldeményekre, és arra felé a postaládából nem szoktak lopni? :))

avatartalan 2007.11.07. 20:33:21

Magyarisztánban te csak ne akarjá ügyfélkedni a bankoknál!!fizess és kussolj!!nem reklamál,nem telefonálgat be nem zaklat!!!világos????...majd 20-30 év mulva talán elindul vmi változás...

Dee- 2007.11.07. 20:40:02

Sziasztok ! Kaposvár Cib bank. Okt 18 fél óra alatt aláirtunk mindent. Várjunk csak 5-7 munkanapot. Okt. 22 a pinkódok megérkeztek.Okt 25 a kártyák megérkeztek.Ennyi!

pleasantry 2007.11.07. 20:50:06

eszembejutottvalami, koszi, anyukam is mindig ezt mondja. :)

Peti817172M, a pin kodot kulon levelben kuldtek, es mindegyik meg is erkezett szepen, tehat belathato, hogy miert maradtam ennyire nagyon higgadt urino, amilyen amugy is altalaban vagyok.

hozzatennem mondjuk, hogy most, hogy megkaptam a kartyam, elso utam levezetett a legkozelebbi atmhez, mert csoppet bizalmatlan voltam azugyben, hogy vajon mukodik-e majd a pin-em.
mukodott, ugyhogy megnyugodtam. ;)

2007.11.07. 20:54:57

sys 2007.11.07. 19:02:17

Lehet, hogy nem tudod elképzelni, de nem egészen egy hónapja csörgött a telefonom, egy úr volt a Citibanktól és megkérdezte, hogy valóban vásároltam-e ötvenvalahány dollárért Flickr accountot, beazonosított és meg megmondtam neki, hogy de, vásároltam, azt mondta, akkor kösszépen.

fidel73 2007.11.07. 21:01:04

Anglia - ősi román terület :) Azért ott sincs kolbászból a kerítés.

Yeto 2007.11.07. 21:15:35

Sys,

X éve (mondjuk legyen 2000 óta) két bankkal van dolgom ilyen területen (Raiffeisen, Citi), MINDEN EGYES RETKES KÜLFÖLDI NETES VÁSÁRLÁS UTÁN legkésőbb másnap reggel felhívnak, és megkérdezik, hogy tényleg én voltam-e. És ezért egyáltalán nem haragszom rájuk, sőt. Másért viszont igen, mert ugyanolyan balfasz dilettáns banda mind a kettő mint a többi itthon.

big agnes 2007.11.07. 22:04:10

"El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!"

Megdobbent 2007.11.07. 23:03:21

sys: Hat ne is. Kb pinponglabdaskodsz a bankod es a regionalis visa/ecmc/akarmi kepviselet kozott, bejelnted, hogy a bankod szegyent hoz a kepviseletre, mivel az egyertelmuen hamis tranzakciot nem torlik hatarozott keresedre, az raordit a bankodra, az nagy kegyesen megteszi a kotelesseget, es a reginalis kepviselet (nem a bankod!) elnezest ker, amiert ilyen pocs bankod van (wehe, nagy, zold, szapatasra emlekezteto logoval).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.07. 23:09:57

egyszer nekunk is telefonaltak
veletlenul a fiam creditkartyajat vittem el es vasarlaskor ugye a credit alairos, es kisse mas az alairasunk
hivta'k is izibe, aztan mondta minden OK csak a fater szenilis:)
nem VAcon tortent

anarch 2007.11.07. 23:10:21

pleasant, Barclay, nem ez az a bank, amiről a Whistleblowerben kihozták mekkora egy szemét bank, hogy milyen értelmetlenül magas díjakat fizettetnek az ügyfelekkel, meg random "eladnak" biztosításokat úgy, hogy az ügyfél nem is tud róla hogy hozzák a sales-esek a bónuszkritériumukat?

Amúgy az utazásbiztosítás az "jár" a VISA/MasterCard kártyákhoz, már ahol a bank ezt a szolgáltatást fizeti/megrendeli a bankkártyacégtől. Ezek a kártyacégek csomó minden mást is tudnak (pl. fizetési szokásoktól eltérő esetben figyelmeztetés, ilyesmik), de ezeket mind csak a bank rendelheti meg, jópénzért.

Nekem mind német, mind svéd banktól egy héten belül megjött a kártyám. Vicces volt, mondom hogy MC-t szeretnék, de píz az nincs rajta, mert még nem dolgozom. Ügyintéző hölgy mondja, ok, az első éves kártyadíjat úgyis csak két hónap múlva vonjuk, addigra lesz rajta zseton? Peeeersze :). OK, akkor itt írja alá.

MUHHAHA 2007.11.07. 23:28:04

Nekem az üzbég bankomtól fegyveresek hozták a piros American Express kártyámat. Nyertem, bazmeg?

Lefty Rosenthal 2007.11.08. 00:19:01

nyertel e? Kivel szemben? Mit? Mikor? Hol?

Bit Rot 2007.11.08. 00:21:42

Szerintem a nyitó post kamu.

Ilyen nincs, hogy bankkártya 2 nap alatt!

Biztosan nincs, mert itt Magyarországon még sose látott senki ilyet...

sys 2007.11.08. 00:29:49

Yeto 2007.11.07. 21:15:35

Te jó ég, ha engem minden egyes külföldi netes vásárlás után hívnának, idegbajt kapnék. eddig csak egyszer ellenőriztek úgy, hogy alaptalannak bizonyult a dolog, bár akkor okuk is volt gyanakodni: egy otthoni taxitársaság két hét késéssel terhelte meg a kártyámat, közben én meg Hollandiában vettem vele föl pénzt. akkor mondjuk nem bántam, legalább ellenőrizem, nem 30000-t akarnak-e levonni a 3000 helyett, vagy ilyesmi.

Lefty Rosenthal 2007.11.08. 00:37:22

Az, h Mo-n mi van meg mi nincs, nem mervado, sajnos..

mirInda 2007.11.08. 01:54:42

pleasantry
Ez jobb, mint az eredeti post.
De nyugodjunk meg, és éljünk boldogan... olykor bankkártya nélkül... (úgysincs mit ráutalni)

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.11.08. 05:26:39

USA:
Citi Bank

Postan erkezett egy hirdetes ami 200 dollar erteku "gift card"/ot ajanl ha uj szamalat nyitsz. Ezt othon biztos sokan inkabb maris a szemetbe dobnak mondvan:"ne nezzenek mar enegem h*lyenek, ilyen nincs"

Bementem uj szamlat nyitni 20perc mulva mar egy ideiglenes debit kartyaval tavoztam.

Ingyen ATM hasznalat es sok egyebb szolgaltatas mellett es persze 3 honap mulva +200 dollar.

Masik erdekesseg: az egyik bank szamlamrol elkezdetek havi dijat vonni , bementem es kertem zarjuk be a szamalt. Rogton kerdeztek:
-Miert? Mivel nem elegedett meg?
-Nem, szeretnek havi 5 dollart fizetni szamalvezetesert mikozben az x bankban ez ingyen van.
-Semmi gond akkor mi sem vonunk le havi dijat.
-Ok akkor marad a szamla.

Az a furcsa hogy annyi bank van mar Magyarorszagon, hogy nem is tudnam felsorolni de megsem alakult ki a "mindenkep kuzdnk az ugyfelunkert, dehogy inkabb vonjunk le dijjakat ahol csak tudunk.. " mintha valami hallgatolagos megallapodas lenne....

Tutanhamon 2007.11.08. 06:45:59

mintha valami hallgatolagos megallapodas lenne

Mert az.

maraz_a 2007.11.08. 07:45:51

Csókolom, ez ugyanilyen jól működik itt Nürnbergben is a Hypovereinsbanknál,és minden bizonnyal más itteni banknál is, és valószínűleg más nyugati országban is.
A számlanyitás és kártyaigénylés után egy héttel sima (nem ajánlott !!) levélben kipostázzák a kártyát, majd egy héttel később sima (nem ajánlott !!) levélben a PIN kódot. Ha valamelyiket nem kapnád meg, újat küldenek, az előzőt meg letiltják. így a bankba be se kell tenni többet a lábamat, hiszen minden interneten elintézhető, vagy ha nem akkor az ingyenes számlához tartozó személyes ügyintézőm (!!!) telefonon percek alatt elintézi. Ja és a készpénzfelvétel saját bankból mindig ingyenes, és az átutalás is neten keresztül
Én ezt nevezem 21. századi banki ügyintézésnek, nem azt a k*ott kicsinyes lenyúlást, és elavult módszerekkel kérkedést ami kis hazák bankjaiban folyik.

mzs 2007.11.08. 08:05:20

Hagyma, te mivel foglalkozol Amerikában? Csak puszta kíváncsiság, semmi több... Szeretek sikeres emberekkel ismerkedni... ;)

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.11.08. 09:11:32

Nemtom en vagyok e ilyen hihetetlen szerencses, de ma reggel 10 megyek dolgozni gondoltam a multhonapban megcsuszott szemelyikolcson torlesztesem elfajzasa elott elintezem, hogy ebben a honapban terheljenek meg a korabban mulasztottal es persze menyire sajnalom. Na itt kicsit kellemetlen volt hogy egy valoszinuleg ujfiu ult a hitelugyintezesnel es minden kattintas elott atkiabalt a kolleganojenek, hogy te ezt hogy kell.. De sebaj turelmes ember letemre nem stresszeltem es mert k*rva masnapos vagyok (ja ez alig 30perce tortent) nem is erdekelt probaltam inteligens fejet vagni.. Joh megtudtuk a kedves ugyintezovel a szomszed asztaltol, hogy bizony majd aztat jol levonjak.. Hat nekem akkor mind1 vonjak csak. Amikor azt kerdeztem a sractol (mert ugye erste-eknel semmifele ugyfel tajokaztatas nem funkcional igy vizualisan, hogy megis mit hol kene inteznem), hogy akkor mostmar eleg menonek erzem magam, hogy dombornyomott kartyat igenyeljek.. Na itt szegeny teljesen bekattant mert ranezesre azt se tudta mi az es azon kerdesem, hogy vajon akkor ki tudna ebben segiteni megint oszevisza beszedet eredmenyezett, de sebaj menekultem a kovetkezo emberhez.

Nah akkor a bankkartya igenyles:
- Helo dombornyomott kartya kell, de nem hitelkartyat akarok.
- Ok, visa mastercard mit szeretnek?
- Nemtom, mit ajanl?
- Hol akarja hasznalni?
- Folleg internetes vasarlas, usa.
- Akkor Visa.
- Ok..
- Limitek?
- XXXX
- jolvan, pin kod akar sajatot?
- No way thenks..
- Postan vagy itt a fiokban akarja atvenni
- Ha biztos ide erkezik meg es nem a szamlavezeto fiokba akkor itt. (mert ugye pinkod nelkul hasznalhato kartya amihez megis generaltak pinkodot jobb ha nem postan jon a bank meg 3percre van innen)
-Ok irja ala..
- Ala irtam kezembe kaptam a szep papirt jon a kartya..

Ha nem kuldik ki idoben szonelkul bemegyek es kozlom hogy bekaphatjatok pontosan azt. most azonnal szamlat megszuntetni, penzt kifizetni csokolom. 5kerben lakom itt 100meterenkent van egy bank megyek a kovetkezohoz.
Megiscsak aki sikeres ember akar lenni ne hagyja magat megszopatni. Es ha meg is hagyjuk es rohangalunk kethonapig kartyak utan es megnyugszunk es nem mondjuk, hogy b*zmeg a toketlen ugyintezes miatt azonnal itt hagyom a bankot no comment.

Hol itt a problema?

hbe 2007.11.08. 09:43:03

Ezer más bajuk mellett a CIB és a Rafi magasan a legjobb annak, aki aktívan akar kártyát használni, és számít, hogy gyorsan kész legyen. Rafi-nál online tudsz számlát nyitni és kártyát igényelni, a dombornyomott VISA-hoz nem kell nálunk jövedelemátutalás, 50000 letétet is csak addig kell befizetned, amíg el nem készül a kártya, utána felveheted. Felhívnak, és megkérdezik, melyik bankfiókban akarod a szerződést aláírni, és ha kész a kártya (egy héten belül általában megvan), akkor melyik fiókban szeretnéd felvenni. Netbank azon kívül, hogy lassú, és kicsit idegesítő a felület, jó, ha területileg nagyon eltérő helyen vásárolsz, vagy többször azonos összeggel, akkor felhívnak, de ez azért van, mert a VISA küld nekik egy warning-ot, csak ők veszik a fáradtságot, hogy felhívjanak, sok más bank meg nem. Amikor tavasszal volt ügy, hogy kompromittálódhatott egy jó adag VISA kártyaszám (nem biztosan mind, csak az esély volt meg rá) , találjátok ki, melyik volt az a két bank, amelyik felhívta az összes feltételesen érintett ügyfelét, és ingyen felajánlotta , hogy lecseréli a kártyákat. Pedig biztosra veszem, hogy az összes bank megkapta ezt a figyelmeztetést a VISA-tól.

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.08. 10:00:31

en USA-ban igenyeltem kartyat, 1 het megvolt.
Csak hogy erzekeltessem a a kulonbseget, a bankba voltam 15 percig, igenyles miatt, majd a kartyat kipostaztak es 1 honap mulva mentem vissza ugyanabba a bankba.
A legelso dolog az volt, hogy a bankaros holgy a nevemen szolitott.
Pedig nem latott se elotte se utanna hogy kartyat igenyeltem.

soleona (törölt) 2007.11.08. 10:18:02

b***us, csak engem fáraszt ez a vonal, miszerint "kűfődönélekdesikeresvagyokmerittmindenmásmintóthon"? éves szinten pár hónapot kinn töltök, na és? vagyunk így jó sokan. látta már az is "nyugatot" aki itthon él, bármilyen hihetetlen ez hölgyeim és uraim. de ki a szent sz*r kíváncsi arra, hogy mekkora királyság, hogy német gyógyszertárban mosolyognak, ajándékot adnak 2 eurós vásárlás után és ha másodszorra is ahhoz kerülök mint múltkor megkérdi segíthet-e, baj van-e hogy megint fejfájáscsillapítót kérek mint legutóbb, szép napot kíván. a bankban sem állok sorban, tudják a nevemet, a ruhaboltban ha visszaviszem a szoknyát a nyár végén árcédulával mert mégsem vettem fel egyszer sem adják vissza a lóvét és nem kérdeznek. na és? a homár lényege nem az, hogy kinndejóminden, hanem hogy itt mi van, mibe futhatsz bele. nyissatok egy sikerpostot a sikeres embereknek hogy verhessék magukat, ángliában bizony 2 nap alatt jön a bankkártyám és ósztriában az aranykártyámat talpig becsületes postások hozzák ki...

forintosProjekt - · forintosprojekt.blog.hu 2007.11.08. 10:19:04

Németországban kicsit bonyolultabb volt, de a leleményességem miatt nem volt vészes.

1-3. perc.
Bementem egy Postbank-ba, kértek tölem bejelentkezési papírt meg egy valami hülye papírt (nem is értettem mit) a munkaadómtól. Természetesen ez nem volt meg, mondták, hogy szerezzem meg. Megkérdeztem, hogy munkaadóm magyar, jó lesz-e magyarul? Azt mondták minden további nélkül megfelel.
4-5. perc Postbank elött tanakodás asszonnyal, hogy most mi lesz...
Körbenéztem, volt egy szép pecsétes-címeres-aláírásos papír a mappámban (egy helyi (magyar) jegyzö szólított fel arra, hogy a kutyámat illene már végre beoltatni - mert különben ejnyebejnye).
6. perc
2 perc múlva visszamentem nagy örömmel, hogy á megvan az a papír ami kell, bár magyarul, de mivel így is jó csináljuk akkor a számlát, az EC kártyát, meg egy hitelkártyát is, meg webbankingot, meg smsbankingot.
7-15. perc: adatok bediktálása, 8 helyen aláírás, kutya oltási felszólításának lefénymásolása :), meg a bejelentkezés lefénymásolása. Adjö.

2. napon 1 db PIN kód érkézés
3. napon 1 db PIN kód érkezés
4. napon 1 db TAN lap (webbanking kód) érkézése + 2 bankkártya + ajándékcsomag (bankkártya tartó, pénztárca, kulcstartó, mobiltartó stb.)

Havi díj 0 €
Pénzkivétel Cashgroup (5 bankcsoport) 0 €
Webbanking + SMS banking 0 €

egy a megkötés: havi min 1500 € forgalmat kell a számlán produkálni

baliquez 2007.11.08. 10:29:30

Bár nem bankszámlát hanem internetelérést szerettem intézni Finnországban, sikerült az egyik legnagyobb ISP-nél zárás után egy órával (!) elintézni. Volt bent még egy ügyintéző, mondtam hogy munkaidőben nehezen jutok be a belvárosba úgyhogy nagy segítség volna. Tíz perc alatt megvolt. Nem ám nyafogás, meg "zárva van a rendszer", meg "egy órája bezártunk". Ezt hívják szolgáltatásnak, van hova felnőni.

vernarancs 2007.11.08. 10:38:19

sys 2007.11.07. 19:02:17

Pedig ilyen van itthon is.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.11.08. 10:52:52

Ez a banki királykodás csak magyarisztánban van így. Belgiumban szine pitiznek, hogy a hitelt az adott banknál és ne a konkurenciánál vedd fel. Bankkártya ügyben azért szivás az max egyhetes várakozás, de azért kibírom.

Bankszámla nyitás: 1 perc, netbank + kódgenerátor kütyü céges és magán egyszerre

Kártyaigénylés: 1 perc, kb egy hét alatt jön meg a kód+ kártya

Bankhitel autóra (kb 20 000 EUR): elbirálás azonnal, csekk másnapra, kamat 4%

Bankhitel szabadfelhaszn (kb 15 000 EUR): elbírálás azonnal, csekk másnapra, kamat 5%

Bankhitel beruházás, ingatlan (kb 500 000 EUR): elbírálás egy nap, csekk 1 hét, kamat 3-4%

A hitelkamatokból lehet alkudni. A hiteledet simán átvásárolja a konkurencia.

Most ez jutott eszembe. Magyar bankároknak meg lehet a gatyát felkötni.

Jurij Kakarin 2007.11.08. 10:55:57

mivanmán, megmonta egy nagyokos is, ha nemteccik tessék innét elmenni, olyan helyre ahol 7 perc alatt adnak kártjákat

vernarancs 2007.11.08. 10:59:45

baliquez 2007.11.08. 10:29:30

Finnorszagban ilyenkor mar 2-kor sotet van. Szerintem nem vette eszre, hogy mar este van es be kene zarni :)

winston01 2007.11.08. 11:13:54

soleona 2007.11.08. 10:18:02

Nem gondolod, hogy nem árt, ha tudjuk, hova kéne eljutni, mi az, amit joggal követelünk meg egy szolgáltatótól? Jó (ellen)példák nélkül végképp semmi értelme nem lenne a Homárnak a tespedő, köldöknéző rinyáláson kívül.

pleasantry 2007.11.08. 11:20:51

most mondjuk mar kicsit meg vagyok sertodve, hogy en nem lettem a poszt resze.
persze higgadt maradok. :)

andropov 2007.11.08. 11:27:38

CIB, 2007 (reklam): telefonos ugyfelszolgalat felhiv, dombornyomott kartya megrendel (ehhez par idiota kerdest meg kell valaszolni), ugyfel hagyja magat hogy rabeszeljek a kartyahoz jaro valamilyen semmit nem ero biztositasra, majd 1-2 het mulva megjon a kartya a posta jovoltabol. egy uj hivas a kartya aktivalasahoz, es mar lehet is hasznalni. es mindezt osszesen kevesebb mint 5 perc telefonalassal.

Gumidomino 2007.11.08. 11:36:53

pleasantry,
a blogmotor intézi neked. Megnyugodjál.

forintosProjekt,
vajon miért érzem úgy, hogy igazi magyarkodást csináltál?

Leonard Zelig 2007.11.08. 11:46:14

Romániában bankszámlanyitáskor adnak egy kiló oldalszalonnát meg egy kecskét.

The Good Boy 2007.11.08. 11:47:53

Magyar példa, persze nem a zöld kendős bankból, de a Királyi Posta közremüködésével.

Áruhitelt vettem fel anno, az egyik banktól, ahol korábban ügyfél is voltam, de már megszünt a kapcsolat. A hitelem már majdnem lejárt, amikor kaptam egy levélkét, hogy én mint nagyon vip ügyfél jogosult vagyok hitelkártyára, sok-sok kerettel. Kártyadijat csak akkor kell fizetni, ha aktiválom a kártyát, szálavezetési dij is csak akkor van, és csak addig amikor meg van terhelve a kártya. Gondoltam jó, akkor igényeljük meg, pénzbe nem kerül.
Megigényeltem, pár napra rá jött is a pin kódos levél, majd néhány nap múlva a postaládámban benne egy levél, ami izlésesen fel van bontva (inkább tépve) és ragasztószalaggal van visszaragasztva. Telefon a mobilpostásomnak (mert itt falun ilyen üzemel), hogy ugyan már jöjjön vissza hozzám, ha erre jár. Kérdem tőle, hogy nem tünt-e fel neki, hogy ki van bontva a boritékom, amiben ráadásul kártya is van. Mondja, hogy látta, hogy fel van tépve és azt is látta, hogy kártya van benne, és Ő ragasztotta vissza a boritékot utána. Egyébként megjegyezte még, hogy ennek a banknak a kártyás leveleiből tudomása szerint el szoktak tünni a kártyák.
Ezt követően hivom a bankot, hogy gond van a levéllel, mert sérülten érkezett, igaz benne van a kártya. Mondják,hogy oké, letiltják, és küldik helyette az újat. Pár nap múlva újra érkezett a pin kódos levél, majd újabb pár nap múlva a sértetlen kártyás boriték. Persze addigra a hitel is letelt, meg a kártyát sem aktiváltam. :-)))

2007.11.08. 11:50:59

Atyám tavaly akart személyi kölcsönt. Akkor már elmúlt 60 éves és 5m ft-nak megfelelő euro kellett volna. (Atyám cca 10 éve Ausztriában melózik.)
Elment a bankjába, tudakozódott, mondták, hogy: persze-persze, nem probléma, sima ügy.
Ezzel a tudattal beleugrottunk egy lakásvásárlásba.

Mikor már kellett volna a pénz, egy hétfői napon elment a bankjába, hogy szeretné a kölcsönt.
Monták, hogy: persze-persze, jöjjön vissza szerdán.
Szerdáig görcsölt, hogy tejóég-tejóég, mi van, ha átverték/félreértette, amit karattyoltak neki a bankban...
Szerdán elment és megkapta a kölcsönt...
Ennyi!

Én még nem vagyok 60 év felett és személyi kölcsönöket sem szoktam felvenni, de úgy érzem, itthon igencsak szét kellene néznem, ha ilyen paraméterekkel ennyi pénzt akarnék.

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.08. 12:26:11

en magyar bankal nem is szivesen tarom a kpcsolatot. Szar hitel lehetoseg, szar (par banktol eltekintve) ugyfel kiszolgalas.
Ja es ugye van a nyereseg ado is

dimitrij 2007.11.08. 16:40:00

"Még hozzátartozik, hogy semmilyen aktiválásra nem volt szükség, kitéptem a boritékból és már használhattam."


naja persze, meg hogyne...


valszeg annyi történt, hogy az első pin-nel végrehajtott tranzakció aktiválja a kártyát... aktív kártyát egyetlen bank sem fog odaadni, vagy ha igen, akkor kicseszett nagy lúzerek... pont a sógoroknál, ahol off-line pos-okon floor limit alatt lehet garázdálkodni, amivel elég csúnyán mínuszba lehet vinni egy olyan kártyát is, amihez nem tartozik hitelkeret. :)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2007.11.08. 17:11:43

dejó, erste-szopóágon vagyunk családilag mi is. a zasszony és én is önállóan rendelkező számla társtulajdonosok vagyunk még a postabanktól örökölt folyószámlánkon. névváltozás miatt asszony elment és új kártyát kért. közölték, hogy nem lehet, csak velem együtt. kézenfogva ismét estrebank, röpke félórás papír tilitoli és négy-négy aláírás után közlik, hogy két hét és postán küldik. a régi kártyát helyben lyukasztják. ez volt egy hónapja. ma telefonos segítséget kértünk és közölték édesen, hogy hát nem is küldik postán, át kell venni személyesen. erstebank, erstebank, a k*rva anyád.

BushDoctor 2007.11.08. 18:21:31

Mi alkotjuk a törvényeinket. Ilyenek, hogy ezt a fost ami ma itt van, megengedhetővé teszik.

Lehet menni a képviselődhöz, de vigyél néhány "dokumentumot" is hogy foganatja is legyen. :P

mindenlébe 2007.11.08. 22:49:38

akkor ujabb ellenpont; Natwest, Barclays, 2006 Anglia.
Munkaszerzodessel erkeztem a Natwestbe, h szamlat nyissak. elso kerdes: volt -e mar valaha szamlam? mondom, igen, de Magyarorszagon. semmi baj, kene egy szamlakivonat. huh. ERSTE hiv, angol nyelvu kivonat 2 het mulva erkezik. Natwestbe beviszem. Ott elcsodalkoznak: na de ezen magyar lakcim szerepel. mondom, meg szep. Az nem jo, tessek modosittatt angolra...Mondom, errol nem volt szo, 2 hetet vartam erre a papirra. Ez nem erdekelte oket.
Akkor elmentem szerencset probalni a Barclaysbe. Ott kertek meg vmi igazolast magamrol. Vittem. Ugyintezo: nem jo, kell meg egy lakcimigazolas. Vittem. Ugyintezo ranez: ez nem jo, ezen nem a Dear Barclays megszolitas szerepel, hanem egy altalanos cimzes. kezdte volna mondani, hogy akkor hozzon egy olyan papirt, hogy....amikor orditva kozoltem hogy nem jovok vissza 4.edszerre. 2 perc mulva szamlatulaj lettem.
Par honap mulva egy hetvegen visszadobta az ATM a kartyamat. Bank felhiv, ott kozoltek h ez azert van mert en letiltattam, mert elveszett. Mondom, nem. Ok, de. Nem. De, de mindegy is, ok ezzel mar nem tudnak mit csinalni - uj kartya (2 het) uj PIN kod (meg 2 het). kozben kiderult, a regi kartyat vissza tudtak allitani...
VISZONT: se szamlavezetes, se ATM-dij, semmise. csak kitartonak kell lenni, es neha odacsapni az asztalra...

mindenlébe 2007.11.08. 22:51:07

jah, es a lexebb kimaradt: Natwest kaland utan kerdeztem az ugyintezot: Es ha letagadom a magyar szamlat, es azt mondom, sose volt? Erre o: akkor ez nem is lett volna problema :(:(:(

mindenlébe 2007.11.08. 22:59:47

soleone:

sajna nincs igazad.
tokre pont az kell, hogy ezeket a "nyugati sikertorteneteket" lasd/halld/olvasd, kulonben belepeneszedunk a szarba.

en pl tok termeszetesnek vettem otthon, hogy a banktol nem tudom ugy kinyerni a mar leadozott penzem, hogy le ne huzzanak, akar szemelyesen, akar automatabol veszem ki. Pedig ennek nem kell igy lennie. Asszem Anglia bankjait nem mondhatjuk sikertelennek (kiveve fenti tortenetemet), tehat NEM TORVENYSZERU, hogy ujra es ujra meg kell szopatni a kedves ugyfelet ahhoz, hogy mukodjon a bank!!!
(pedig, felve teszem hozza, itt a masik bank automataja is ingyenes).

The Persuaders · https://youtu.be/t99QQIXez4M 2007.11.08. 23:16:02

"hagyma 2007.11.08. 03:16:33
es megint nincs iwiw"

na. most is elegge szakadozik... :( meg jo, h megujul!

a bankokrol meg:
tapasztalataim szt ebben a qrva (by fere) orszagban az unyicredit a nyero!

Lefty Rosenthal 2007.11.08. 23:30:17

tudom h ez marhara off lesz, de nekem nincs idom ilyen temaju forumokat felkutatni es oda beirni, igy teszem ide, aztan lehet anyazni annak akinek ez nem hasznos:

barki aki Angliaban szenved a bankszamlanyitassal a lakcimigazolas miatt, mert nincs, vagy nincs olyan, amit elfogadnanak, menjen a HSBC-be, es nyisson passport account-ot, csak utlevel es magyar lakcim kartya kell hozza, az angol lakcim bemondasra megy, oda kersz egy statementet, azon rajta lesz az angol lakcimed, azzal a kivonattal meg barhol nyitnak mar barmit.

udv, remelem volt olyan, akinek segitettem, ha nem, akkor lehet cenzurazni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.09. 03:28:28

mzs
en nem vagyok sikeres ember
egy eleg meno szallodaban dolgozom, rendezvenyeket bonyolitunk, ha kell szervekedek
de ez itt nem tema, ha sokan vannak a general menedzser is jon segiteni
ez mas vilag
otthon tanithatnek egy kozepiskolaban
de nekem igy jobb

pingpong 2007.11.09. 09:31:26

angol hsbc: ha rádtör a vásárlási láz fizetés körül, elragadtatod magad és 3-4, vagy annál több helyen vásárolsz 1-2 nap leforgása alatt, esetleg még pluszban e-bay is, akkor rövidesen tuti, hogy felhívnak a banktól, hogy ezeket te követted-e el :)

The AVE 2007.11.09. 10:54:08

Azt se felejtsük el, h ez az egész angliai/ámerikai kedveskedés meg ingyenesség (sőt, ajándékozás) nemcsak a kulturáltabb közeg miatt van. Sokkal nagyobb a piaci telítettség, egymás elől kell ügyfelet szerezniük, teljesen átcsapott a dolog kínálati piacba náluk. Ha pl. hitelt akarsz váltani, aláígérnek a mostaninak ami a másik banknál van, ők intéznek el neked mindent, és a váltás költségeit is állják. Ha kb. 2 évig náluk maradsz, nullszaldósak, utána kezd nyereséges lenni nekik.

pleasantry 2007.11.09. 20:00:40

Gumidomino, nem lettem hires. :\

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2007.11.10. 13:58:48

folytatódó erste-szívás:
a zasszony elment a kártyáért, amit postán küldenek majd ki két héten belül ugye, de aztán mégsem, szóval elmegy érte a bankfiókba. a kezébe nyomnak egy sima maestro-t, hogy hajrá. ő mondja, hogy neki nem ilyen volt és nem is akar ilyet, hanem ec/mc-t, de gyorsan. erre rá akarták dumálni, hogy ez is van olyan jó mint a másik... kár volt, mert asszony szeret hangosan ügyintézni. :D a biztonsági őr élénk érdeklődése mellett ügyintéző kideríti, hogy tényleg ec/mc kártya lett megrendelve, de valahogy mégsem azt gyártották le. elnézéskérések közepette ígéretet tett a két héten belüli legyártásra, addig használja ezt... folyköv két hét múlva. erstebank, erstebank, a k*rva anyád.

Ariadne12 2007.11.10. 14:52:04

Nem tudom, hol a gond Magyarországon, mióta nem vagyok OTP ügyfél, szeritem sehol. :)))
CIB-nél telefont felemel, beazonosít, kártyát megrendel, két-három nap múlva kártya és kód külön feltűnésmentes borítékban postaládába érkezik, telefont felemel, azonosít, aktivál, és boldogan használ. Csak normális bankot kell választani. ;)

(Gép) 2007.11.10. 20:28:49

Magyarországon csak ott van gördülékeny ügyintézés ahol nem kapnak rendes pénzt a munkájukért az emberek de szeretik csinálni...ja és nincs egy csomó bürokrata szarság.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.11. 04:45:00

The AVE
persze, hogy nagyobb a piac
de oruljenek ha szamlat nyito k naluk es hasznaljak a penzemet, nem hogy meg mindenfele dolgokert dijat szamitanak fel
erthetetlen

thetriggerhappy 2007.11.12. 06:09:40

nekem a banki dijak a kedvenceim: sima debit kartya dija 0 aud, penzfelvetel 0 aud bmelyik automatabol, dombornyomott visa havi dija 3 aud (kb450ft).

Koordinátor (törölt) · urbanlegend.blog.hu 2007.11.12. 20:37:41

nemtom srácok, sztem jó, hogy van egy olyan hely, ahol végre az emberek kinyithatják a pofájukat, hogy bizony nem kéne minden f*sz banknak mindenért lehúzni minket (pl nevetséges h pénzfelvétért fizetni kell, örüljön, hogy ingyen beadom a pénzem neki) - itthon MINDENT meg mernek csinálni az emberekkel! javasolom, hogy hulljon a férgese! monnyonle!

Attosz 2007.11.13. 02:00:56

Aki budapestbankos otthon (hála istennek én már nem) vigyázzon mert a számlavezetési díjmentes lakossági bankszámláráról valahogy azért mégis vonogatják azt a kis havi pár száz forintot a büdös köcsögök :D

afarkas · http://mutasd.be/afarkas 2007.12.22. 00:25:02

Szerintem Mon is van azért jó bank. Nekem ilyen a HVB. Volt egy olyan heppen 1 éve, h nyitottam több bankban is számlát, h ki tudjam választani a legjobbat. Ami volt: CIB, Erste, OTP, HVB. Az erste az trágya volt. A ciben megvan még a céges számla, de annyira nem szeretem. OTP-ben kedvesség nincs, csak nagyüzem. De a HVB az igen. Saját ügyintéző, aki néha felhív egy-egy ajánlattal (és komolyan, nem csak a banknak jó, nekem is: pl. látja áll pénzem lekötetlenül pár hónapja, nem akarom most akciósan lekötni, de, végülis miért ne). Vettem sütőt, hűtőt itthonra. Fizetek kártyával, 5 perc múlva csörög a telefon, h én vásároltam-e a kártyával a ... helyen. Ja, mondom én. OK, akkor ennyi, csak nagy volt összeg és biztos, ami biztos megkérdezték.

Szerintem ma Mo-n ha bank, akkor HVB. Illetve mostmár Unicredit. Szépen lassan minden privát ügyemet átvittem oda. :-)
süti beállítások módosítása